![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Infiintare SRL - De la 0 la emitere de facturi
Last Updated: Dec 17 2013 19:29, Started by
pachete25
, Jan 21 2011 10:08
·
0

Posted 09 August 2011 - 20:58

Salut, Am citit in mare cam tot ce s-a scris, s-ar putea totusi sa cer si eu ajutor cu chestii care s-au mai dezbatut, dar incerc ![]() Vreau sa infiintez un SRL, cu un asociat, cu activitatea principala in cod CAEN 9319 si secundar - 4799, 9329. Legat de opitunea platitor / neplatitor de TVA, care e cea mai buna situatie in cazul in care voi fi o micro intreprindere? Cati angajati minim trebuie sa am si ce impozite trebuie sa platesc pentru ei? Daca doresc sa angajez pe contract de colaborare (sau conventie civila de prestari servicii) ce obligatii am eu ca angajator - fiscale si legale? Se mai poate face asa ceva in conditiile noului Cod al Muncii? Pot angaja pe cineva cu contract de colaborare? Aveti vre-un model de contract? Ce tip de contabilitate mi se potriveste pentru acest mic SRL? Multumesc anticipat, Gabi Ca sa vezi daca e mai bine ca platitor/neplatitor trebuie sa faci o estimare a veniturilor si cheltuielilor. Daca serviciile prestate de tine se adreseaza in special persoanelor fizice poti opta pentru neplatitor, daca se adreseaza societatilor comerciale cred ca e mai bine sa optezi pentru platitor. Contractele civile se incheie pentru activitati care nu au legatura directa cu obiectul de activitate al firmei. O alternativa ar fi contractul de munca cu timp partial. Daca vrei un model de contract civil lasa-mi o adresa de mail pe privat . |
Posted 09 August 2011 - 21:39

si mai sunt necesare alte documente ? |
Posted 12 August 2011 - 11:42

Posted 12 August 2011 - 11:48

E un contract ca toate altele (vezi pe net modele) prin care proprietarul iti cedeaza dreptul de a folosi o camera (sau mai multe) pentru firma ta.
Vezi OUG 6/2011 Edited by neagu_laurentiu, 12 August 2011 - 11:49. |
Posted 12 August 2011 - 11:53

Buna seara! Eu am infiintant o firma SRL-D insa mi-a dat amanare pana pe 14.03. pe Site-ul ONRC-ul la stadiul dosar scrie asa -fisa fiscala incompleta -se va rectifica pct. 6.3 ( fara diferente din reevaluarea patrimoniului ) . Ce inseamna asta? In fine maine ma duc la registru si vom vedea ce se poate face. Asa ca aveti grija cum faceti actul respectiv. Nu adaugati la vreun punct diferentele din reevaluarea patrimoniului. Daca poate cineva sa explice de bine daca nu...Mult succes tutor. Eu am inceput cu "dreptul". poti sa imi spui te rog cum ai procedat?pasii premergatori ma intereseaza in mod special... as vrea sa infiintez srl d intr-un spatiu care momentan nu imi apartine,suntem in litigiu cu vanzatorii...crezi ca avem vreo sansa? ai fost la vreun birou de consiliere?sau cum ai procedat? merci mult!
E un contract ca toate altele (vezi pe net modele) prin care proprietarul iti cedeaza dreptul de a folosi o camera (sau mai multe) pentru firma ta. Vezi OUG 6/2011 deci nu e nevoie sa inchei un contract de inchiriere?pot sa fac un ctr de comodat si ma pot folosi de spatiul respectiv... casa unde vrem sa deschidem,e a noastra,dar nu si in acte,deocamdata de aceea am intrebat de ctr comodat! merci mult |
Posted 12 August 2011 - 12:02

Poti si de inchiriere dar asta e pe bani (chiria). La cel de comodat proprietarul iti da dreptul de folosinta cu titlu gratuit.
La Registrul Comertului mergi si-ti spun ei tot ce vrei legat de infiintare (pe net iarasi sunt descrisi pasii). Eu nu m-as baza intr-o afacere pe banii primiti de la stat... Edited by neagu_laurentiu, 12 August 2011 - 12:04. |
Posted 12 August 2011 - 12:13

Poti si de inchiriere dar asta e pe bani (chiria). La cel de comodat proprietarul iti da dreptul de folosinta cu titlu gratuit. La Registrul Comertului mergi si-ti spun ei tot ce vrei legat de infiintare (pe net iarasi sunt descrisi pasii). Eu nu m-as baza intr-o afacere pe banii primiti de la stat... sa nu dau bani pentru casa mea... ![]() merci inca o data de raspuns |
Posted 25 August 2011 - 11:14

buna ziua ,
in iunie am infiintat un pfa iar pentru sediu(apartamentul meu si al sotului) nu am avut nevoie de contr de comodat ; am facut unul totusi ,pentru ca vreau sa deduc o parte din cheltuieli(intretinere , energie el) si ma intereseaza daca trebuie inregistrat ( e obligatoriu sau nu )la registrul comertului sau adm fin . multumesc mult ! revin cu inca o intrebare : ce procent din intretinere, energia electrica , pot deduce ?(trebuie specificat clar in contr de comodat aceste procente ?) |
Posted 25 August 2011 - 17:00

daca trebuie inregistrat ( e obligatoriu sau nu )la registrul comertului sau adm fin .
ce procent din intretinere, energia electrica , pot deduce ? Quote ART. 21 Codul Fiscal Cheltuieli (3) Următoarele cheltuieli au deductibilitate limitată: l) cheltuielile pentru funcționarea, întreținerea și repararea locuințelor de serviciu situate în localitatea unde se află sediul social sau unde societatea are sedii secundare, deductibile în limita corespunzătoare suprafețelor construite prevăzute de Legea locuinței nr. 114/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare, care se majorează din punct de vedere fiscal cu 10%; m) cheltuielile de funcționare, întreținere și reparații aferente unui sediu aflat în locuința proprietate personală a unei persoane fizice, folosită și în scop personal, deductibile în limita corespunzătoare suprafețelor puse la dispoziția societății în baza contractelor încheiate între părți, în acest scop; |
Posted 25 September 2011 - 09:15

uimitor cate chestii interesante ai "gasit" tu (probabil "intamplator") pe acel site , de ai ajuns sa-l recomanzi pe toate topicurile unde postezi
![]() |
Posted 15 October 2011 - 05:11

exista formular de ctr de comodat?
Edited by aria_cluj, 15 October 2011 - 05:20. |
Posted 17 October 2011 - 16:03

vreau sa infiintez un SRL la bunicii mei ce va vinde lemne de foc. nu stiu daca imi este necesar casa de marca, am mai multi vecini este necesar sa obtin de la toti aprobare, ce avize trebuie sa obtin de la pompieri sanitare.cat timp poate dura infiintarea unui SRL?
|
Posted 21 October 2011 - 18:27

Se poate gazdui sediul social al firmei la cabinet de avocat. Acesta este o masura provizorie de pana la un an, dar este o solutie de a-ti rezolva rapid problema cu sediul social.
Gasiti mai multe detalii : http://www.avocat-bu...social-firma/50 |
Posted 25 October 2011 - 06:28

|
Posted 25 October 2011 - 07:15

Faci un contract de comodat cu II si poti deduce proportional cheltuielile.
|
Posted 25 October 2011 - 17:07

Posted 25 October 2011 - 17:11

Sunt atatea modele pe net de contracte. Tu proprietar dai spre folosinta cu titlu gratuit parte din locuinta. II are act in felul acesta si poate deduce ce are acolo.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users