Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Cresterea puilor de carne cu hormoni!
Last Updated: Dec 31 2013 12:58, Started by
Akomar
, Jan 18 2011 20:15
·
0
#577
Posted 08 May 2013 - 17:47
Draculescu, dar de ce crezi tu ca producatorul VREA sa fie in supermarketul ala care ii baga mii de taxe aberante si care practic se pormoveaza pe banii producatorilor?
Pentru ca PIATA producatorului aluia nu exista fara hipermarket. DE ce nu exista? pentru ca tu preferi sa cumperi de acolo si magazinele mici au murit. Si atunci cand producatorul nu are altenativa REALA prefera sa castige mult mai putin sa sa fie un castig sigur. Hipermarketul nu da teapa, in general, e unul singur, sau 5 in total, nu 100 pe care trebuie sa stai geana pentru ca 10-20 mor, dau faliment, maine nu mai sunt, nu platesc la timp si n-ai ce le face samd... Deci de ce sa dai vina pe hipermarket care profita de statutul sau? Nu ii apar, dimpotriva, dar realist vorbind e aiurea sa stam sa ne plangem in timp ce noi i-am creat prin faptul ca am dat buzna |
#578
Posted 08 May 2013 - 18:48
cflorin32, on 07 mai 2013 - 15:39, said: In rest sunt de acord cu tine. Imi spui ca am stropit , spre deosebire de holzer... sau ca am dat medicament pasarii, spre deosebire de nu stiu ce scologist d'asta destept in cap... Pai ia cultiva si creste tu si cand o sa te loveasca molima sa il suni pe holzer ...sau sa te uiti cum iti moare munca, timpul, investitia inclusiv morala sau emotionala... Asta e diferenta intre noi, ca eu plec de la premiza ca vreau CAT MAI natural, de asta ma agit, PENTRU MINE. FACAND insa lucruri constat ca balariile astea propagate de diversi destepti, si de multi "analfabeti" in ale practicii dar cu capul mare de la atata citit balarii, constat deci ca nu prea "merge" ca in filme. SI atunci iau masuri... E cam ca povestea aia cu pocaitii care isi lasa copii sa moara fara tratametn ca ei au incredere in sfantu anusie... De asta spun, intai fa ceva, orice, demonstreaza ca merge, ca e cat de cat "rentabil" luand in considerare ce beneficii vrei tu dpdv "natural" si mai discutam... Asa, sa spunem povesti auzite sau citite la altii e simplu, si mai simplu apoi sa spui ca aia care intai incearca si care zi de zi se lovec de realitate sunt frustrati sau habarnisti e si mai usor... Deci, concret, eu fac tot ce pot sa nu folosesc mizerii, cresc si cultiv pentru mine, cu toate astea iti spun ca de foarte, foarte multe ori nu merge... crezi, bine, nu crezi si o tii pe a ta cu holzer, bunatatea oamenilor, bunaintelegere intre oameni care duce la progres... la fel de bine din punctul meu de vedere... Chestia e ca nici macar nu spun pentru tine ce spun, o spun pentru cei care citesc si "te cred"...incerc sa-i scutesc pe niste inocenti de niste dezamagiri si pagube.... asta nu pentru ca sunt eu generos din fire ci pentru ca stiu cate am patit eu si ma gandec ce bine mi-ar fi prins mie si ceva opinii REALISTE. Si cu asta numai bine va doresc, dati inainte ca oricum nu conteaza si oricum nimic nu se va schimba. |
#579
Posted 08 May 2013 - 21:16
parintele, on 08 mai 2013 - 18:48, said:
Domne, cresti sau cultivi CEVA? Quote
Pai ia cultiva si creste tu si cand o sa te loveasca molima sa il suni pe holzer Quote
Asta e diferenta intre noi, ca eu plec de la premiza ca vreau CAT MAI natural, de asta ma agit, PENTRU MINE. Quote
FACAND insa lucruri constat ca balariile astea propagate de diversi destepti, si de multi "analfabeti" in ale practicii dar cu capul mare de la atata citit balarii, constat deci ca nu prea "merge" ca in filme. SI atunci iau masuri... Mai depinde si de vecinii tai, daca ei chimizeaza agricultura, esti si tu afectat, ca sa vezi ca de unul singur nu poti face orice. Quote
De asta spun, intai fa ceva, orice, demonstreaza ca merge, ca e cat de cat "rentabil" luand in considerare ce beneficii vrei tu dpdv "natural" si mai discutam... Quote
Asa, sa spunem povesti auzite sau citite la altii e simplu, si mai simplu apoi sa spui ca aia care intai incearca si care zi de zi se lovec de realitate sunt frustrati sau habarnisti e si mai usor... Quote
Deci, concret, eu fac tot ce pot sa nu folosesc mizerii, cresc si cultiv pentru mine, cu toate astea iti spun ca de foarte, foarte multe ori nu merge... crezi, bine, nu crezi si o tii pe a ta cu holzer Quote
Chestia e ca nici macar nu spun pentru tine ce spun, o spun pentru cei care citesc si "te cred"...incerc sa-i scutesc pe niste inocenti de niste dezamagiri si pagube.... Quote
asta nu pentru ca sunt eu generos din fire ci pentru ca stiu cate am patit eu si ma gandec ce bine mi-ar fi prins mie si ceva opinii REALISTE. Quote
dati inainte ca oricum nu conteaza si oricum nimic nu se va schimba. Edited by cflorin32, 08 May 2013 - 21:16. |
#581
Posted 13 May 2013 - 08:06
O mica sinteza la ultimele discutii purtate pe acest topic:
Consumerismul și deturnarea științei http://www.bursa.ro/...col=205565.html |
#582
Posted 06 June 2013 - 10:57
Asa cum spuneam p-aci, ca nu e relevant daca mancam carne de pui cu/fara hormoni, iata ca a fost finalizat un studiu care ma confimra, si anume carnea, fie ca e de pasare, porc sau vita, crescuta industrial sau eco, nu e sanatoasa.
Quote
Un studiu efectuat pe mai bine de 73.000 de persoane, ce a fost publicat în cel mai recent număr al „Journal of the American Medical Association”, arată că persoanele care au o dietă vegetariană trăiesc, în medie, cu câţiva ani mai mult decât persoanele care consumă carne. Cercetarea reprezintă cel mai amplu studiu realizat până acum pe această temă. Oamenii de ştiinţă au comparat longevitatea persoanelor care consumă carne cu cea a patru tipuri de vegetarieni: veganii, care nu consumă niciun produs de origine animală, lacto-ovo-vegetarienii, cei ce consumă lactate şi ouă, pesco-vegetarienii, ce consumă şi peşte şi semi-vegetarienii, care nu consumă carne mai des de o dată pe săptămână. „Câştigătorii” în ceea ce priveşte longevitatea erau pesco-vegetarienii, urmaţi de vegani şi apoi de lacto-ovo-vegetarienii. Vegetarienii, în general, prezentau un risc cu 12% mai mic de a muri în timpul perioadei de studiu în comparaţie cu persoanele care mâncau carne. Toţi participanţii la studiu erau membri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. Alte studii au arătat că dietele vegetariene sunt asociate unui risc scăzut de a suferi de numeroase afecţiuni cronice, precum diabetul de tip 2, obezitate, sindrom metabolic, afecţiuni circulatorii şi hipertensiune. De asemenea, se ştie că Adventiştii de Ziua a Şaptea trăiesc mai mult decât restul populaţiei, graţie stilului de viaţă sănătos ce evită tutunul şi se bazează pe o dietă pe bază de plante şi activitate fizică. În medie, Adventiştii de Ziua a Şaptea din California trăiesc cu 4-7 ani mai mult decât ceilalţi oameni din statul american. Până acum, însă, cercetătorilor le-a fost greu să deosebească care este cauza şi care este efectul în ceea ce priveşte longevitatea. Să fie absenţa cărnii secretul longevităţii? Sau este vorba despre o atenţia sporită acordată sănătăţii, atitudine împărtăşită de numeroşi vegetarieni, cauza acestei longevităţi? Noua cercetare este fără precedent, deoarece a studiat doar Adventiştii de Ziua a Şaptea, un grup în care oamenii prezintă un stil de viaţă similar. Biserica Adventistă recomandă membrilor săi să urmeze o dietă pe bază de plante, dar nu îi obligă. Cercetătorii conduşi de la Dr. Michael J. Orlich de la Universitatea Loma Linda din California (o instituţie afiliată Bisericii Adventiste) a analizat dieta a 73,308 de adventişti. Dintre participanţi, 2.570 de persoane au murit în cursul celor 6 ani de desfăşurare a studiului. Statisticile arată că era mai probabil ca printre cei ce au decedat să se numere persoanele care consumau carne. Pesco-vegetarienii prezentau un risc cu 19% mai mic să se numere printre cei ce au murit în timpul perioadei de studiu, în comparaţie cu cei ce mâncau carne, iar veganii prezentau un risc cu 15% mai mic. Bărbaţii beneficiau mai mult de pe urma dietei vegetariene decât femeile. „Suntem încrezători că grupurile vegetariene au obţinut rezultate mai bune decât non-vegetarienii, însă nu putem efectua o comparaţie între diferitele grupuri de vegetarieni. Datele sunt prea apropiate pentru a putea specula. Sperăm să putem compara aceste grupuri în câţiva ani, când vom avea o putere statistică sporită [ca urmare a numărului mai mare de decese ce pot fi analizate]”, au comentat cercetătorii. Printre rezultatele importante ale acestui studiu se numără faptul că a demonstrat că dietele vegetariene şi vegane nu prezintă un risc pentru sănătate şi că mai multe tipuri de diete vegetariene par să fie mai sănătoase decât dietele dominate de alimente şi cărnuri procesate, a comentat Dr. Robert Baron de la Universitatea California. Baron consideră că limitarea „zaharurilor şi a băuturilor zaharoase din dietă, a cerealelor rafinate şi a cantităţilor mari de grăsimi trans şi saturate”, alături de includerea unui număr mai mare de fructe, legume şi nuci ar duce la rezultate mai bune decât „ţelurile limitate de a include cantităţi moderate de lactate, ouă, peşte sau chiar carne”. „Nu cred că trebuie neapărat să devenim cu toţii vegani sau vegetarieni” pentru a fi sănătoşi, a comentat Baron. „Dar cred că lumea ar fi un loc mai bun fără anumite alimente produse în mod industrial, inclusiv carnea de vită”, a mai spus Baron. Un alt studiu publicat în cursul acestei săptămâni în American Journal of Epidemiology de cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins a arătat că o combinaţie de patru obiceiuri – activitatea fizică regulată, o dietă mediteraneană, evitarea fumatului şi menţinerea greutăţii – era asociată unui risc mai mic de afecţiuni coronariene şi cu reducerea riscului de deces cu 80%. Dieta mediteraneană se bazează pe fructe, legume, nuci, peşte şi grăsimi sănătoase. De-a lungul timpului, cercetătorii au descoperit că dieta mediteraneană este cea mai bună dietă pentru slăbit, că reduce riscul de a suferi de probleme la inimă şi că are un efect extraordinar asupra creierului. De asemenea, această dietă este secretul celor mai longevivi americani. Din acest motiv, mai multe ţări au propus introducerea dietei mediteraneene pe lista patrimoniului mondial întocmită de UNESCO. Cercetătorii au realizat cel mai nou studiu pe adventiştii din California notează că rezultatele cercetării se contrazic cu cele obţinute în 2009 în studiul EPIC-Oxford (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition), în care oamenii de ştiinţă europeni au identificat o rată a deceselor identică între vegetarieni şi non-vegetarieni. Specialiştii de la Universitatea Loma Linda subliniază că adventiştii studiaţi în cadrul acestei cercetări mănâncă diferit decât europenii ce au luat parte la studiul din 2009. De exemplu, veganii adventişti consumau de două ori mai multă fibră şi vitamina C decât veganii din studiul european. De asemenea, Dr. Michael J. Orlich a adăugat că „chiar şi non-vegetarienii din studiul nostru consumau o cantitate relativ redusă de carne şi erau atenţi la sănătatea lor. Dacă vom compara aceste grupuri vegetariene cu dieta obişnuită a americanilor de rând am putea obţine rezultate chiar mai frapante”. http://www.descopera...sc-cel-mai-mult Edited by draculescu, 06 June 2013 - 10:58. |
#583
Posted 06 June 2013 - 20:45
Auzi, pocainta, da' eu cred ca Amish sunt mai longevivi decat voi, ca aia n-au nici curent electric si nici masini. Apropos, voi aveti voie la televizor? Stiu ca la penticostali e interzis.
|
#584
Posted 06 June 2013 - 20:47
#585
Posted 31 December 2013 - 01:33
Salutare tuturor. Am "frunzarit" putin topicul acesta si am observat ca mare parte dintre cei ce posteaza sunt implicati in mod activ si profesionist in procesul de crestere al puilor de carne. Intrebarea mea pentru aceste persoane ar fi care este pretul estimativ de sacrificare (in abator autorizat) al unui pui de carne, in ideea sacrificarii in abatorul propriu al fermei, situat in apropierea acesteia ( transport zero). De asemenea, daca exista producatori care au incheiate contracte cu abatoare pt prestari servicii abatorizare, care ar fi pretul practicat per pui/kg.
Multumesc anticipat. |
#587
Posted 31 December 2013 - 12:58
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users