Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...
 Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 

Hilton Hurghada Plaza

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
danagh

danagh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 20.07.2010
Hilton Hurghada Plaza Resort - Dahar, Hurghada, Egipt
Am plecat din Otopeni pe 28 Dec 2010 ora 5, ne-am intors pe 4 Ian 2011 la 11 seara. Egyptoperator TezTour, cost sejur AI 1062eu/pers + 12eu/viza. Ma doare inima da tre’ sa recunosc meritele rusilor. M-au ars la buzunar insa nu m-au lasat cu fundu-n balta cum a facut Kartago anul trecut in ultima clipa SI iarasi (!!!!!!!) anul asta. Sa nu uit de urari cu soparle, La Multi Ani Kartago Tours, si sa te simti vesnic tu si angajatii tai fix asa cum m-am simtit si eu de Revelionul 2009-2010. Asta, fratele sovietic a fost dominant in hotel. Cam 80% siberieni si restul germani, olandezi, coreeni, indieni, romani, francezi, englezi, arabi, polonezi, japonezi in ponderi diverse. Manelisti n-am vazut, sa moara dusmanii mei. Nici mujici ametiti de matrafox ... uluitor, nu ? O descriere scurta si clara a hotelului ... convenabil din multe puncte de vedere ..... sa zicem ca e ca un paun schiop cu coada putin jumulita dar totusi placut la privit. Afirmatia e valabila pentru hurghadisti. La cei new-entry sa spunem ca e o minunatie, special, luxos, etc. Personal donez 3.9* din cauza anturajului, fara el ar primi 4* curate. Este amplasat din nefericire in Dahar, cea mai mizera si mai veche parte a orasului. In caz ca mizer nu suna inteligibil, puteti folosi cuvantul : cloaca. Cu jena recunosc acum senzatia de dezgust care m-a apucat de cateva ori, chiar dak nu mai sunt in stadiu premarital. In caz ca sunteti genul plimbaret inrait prin statiune sfatul meu e sa uitati definitiv de orice hotel si orice sejur in aria Dahar-ului. Nu cadeti in ispita cuvantului downtown, nu inseamna acelasi lucru ca in alte parti. Totul incepe imediat ce treceti strada, in fata e o farmacie unde vinde un rechin care stie sa numere lirele din 50 in 50. De exemplu strepsiliciul e la 18le in farmacia cea mai buna din oras (singura serioasa, vis-a-vis de iesirea din aeroport), 25le prin  Sekala si 50le cere nemernicul, probabil pt ca pachetele sunt galbene de jeg si muste. Pentru cumparaturi de-ale gurii e bine sa o luati spre stanga, la 500m e o intersectie cu diverse magazinase. Fructe, patiserii, sucuri, utilitati, farmacie ok, chiar si o cafenea interesanta. Aia apare prima, e inconjurata de perdele colorate. Mare grija la felul cum cereti, fetisoara bine varuita de acolo mi-a gresit doua comenzi din doua !!!!!! Nu pricepe o boaba din orice alte limbi si e cam tampitica, pacat, e bestiala cafeaua turceasca cu hell. La 4le si apa la 3le. O sisha tot acolo intre 6 si 12le functie de tipul tutunului. Pentru fortificarea sistemului nervos (interzis gravidelor !!!!) e frumos de mers la picior spre centru. Doaaaaamne ajutaaaaaa !!!! Cand ajungeti la bazar - stradutele de jefuit turistii de bani - cautati pe acel 1 din 20 de vanzatori care pricepe ca nu vreti sa dati banii aiurea. E acelasi cu cel care nu va considera retardati. Ceaiul de hibiscus e 40le/kg la calitatea intai si proaspat, lemon grass/citronella locala uscata e 3le snopul. Da’ cred ca cea mai buna varianta e de mers in piata locala pt a cumpara chestii interesante gustativ. Dupa care puteti merge liiiinistiti sa va inscrieti in Legiunea Straina, nimic nu o sa va mai sperie. I Love Egypt !!!! Alt necaz e ca taximetristii o sa va ia in medie 25le pana la Mall (RamStore) adica una din zonele pt shopping civilizat. Asta inseamna cam juma din pretul unui tricou. Oricum, e mai bine decat sa te uiti zilnic de pe plaja intr-o parte sau alta a hotelului ca te apuca depresia. Constructii si excavatii si nasoleli, iar acum in sejurul asta, cu titlu exceptional, am servit un ditamai gardul de placi fibrolemnoase pus fix in mijlocul gradinii, intre hotel si golf. Shukran, Hilton dear! Spre compensare o mare flota de toate felurile e amplasata drept sub nas. De la windsurfing pana la vase de minicroaziera la corali sunt de toate. Inclusiv barci cu motor pentru cei doritori de snorkeling in intimitate cu puii de rechini. Inclusiv o firma marisoara de scuba diving, am vazut ca sunt cautati si au o activitate intensa. Alea galbene sunt seascope-uri, adica de privit in fundul marii fara sa te uzi, sunt transparente in partea de jos. Toate sunt o mana cereasca pentru cei ce nu vor sa-si piarda vremea cu drumuri/dealeri dar au chef de degustare vizual-piscicola la orice ora si la pret bun pe targuiala. Plaja si golful de balaceala sunt ultrasuficiente pentru numarul de vizitatori ai hotelului. Utilarile mi s-au parut bune, au cafenea su sisha, chiosc de bauturi, hamace, rusoaice estetice si bine cladite, mese la gradina semiacoperita, minirestaurant pt gustari, lipsa totala a hartuitorilor de plaja, picturi cu henna, stand cu souveniruri, o echipa de bagatori-de-seama+animatori, umbrele de soare mari, chaiselongue-uri de buna calitate, aparatori de vant facute din lemn. Curentii de aer insa mi s-au parut (comparativ) deosebit de puternici in zona asta, daca ai chef de plaja in decembrie e bine sa stai in spatele unui paravan. De bronzat si de ars pielea tare de tot nu a fost o problema, cu exceptia primelor doua zile cand in mod exceptional am prins furtuna si ploaie...chiar torentiala. Fenomen rarissim de altfel, ma consider norocos ca am putut avea in camera un enorm iaz plin cu apa. Asta din cauza ca am primit la inceput camera la parter, cu veranda mare si buna colectoare de apa. Genialul arhitect local care are numele pus pe o placa aproape de intrarea in hotel si-a bazat calculele hidro pe trei axiome : apa curge din vale la deal, in Hurghada si asa nu ploua,  clientii adora sa manance in restaurant cand apare efect de pestera - adica picura serios din tavan. Cam toate camerele de la parter au fost inundate. Alea desi au veranda mare buna pentru o sueta cu 10 prieteni nu sunt convenabile din cauza lipsei unei privelisti in stil clasic maritim si securitatea lasa de dorit, tre sa tii tot timpul geamul culisant inchis, se poate pasi direct din gradina, nu poti umbla cu fundu’ gol ca te vede lumea. Pacat, au un stil aparte dar raman cele mai ieftine si pe buna dreptate. Recomand insistent camerele care incep cu 4, 5 si 6. Acolo sunt balcoane standard, suficiente pt doua persoane si priveliste de neuitat datorita altitudinii, toate camerele din hotel au fata spre mare -  alta nota buna. DAR cea mai buna varianta e sa luati camerele 301, 401,501 sau 601 dincauza ca sunt la extremitatea optima a hotelului, au toate un balcon enorm pt gasca de 20 de oameni si aveti cea mai buna priveliste posibila. Omoloagele lor din cealalta parte (ultimele ca numar adica) sunt la fel de bine pozitionate dar o treime din panorama e la schelete de constructii, le-as pune pe locul doi. Ma asteptam ca tot hotelul sa duduie ca un mare kazacioc in fiecare seara ... nu a fost asa. Chiar deloc ! Din boscaitorul agresiv si nesimtit care canta maia liubimaia russia nu am avut parte. Poate i-a selectat pretul, poate intamplarea, poate educatia. Stupefiat am ramas si cand un baietel de-al lor mi-a dat indicatii in engleza ce ceai e ala, fara sa i-o fi cerut in mod expres, m-a vazut incruntandu-ma la eticheta... in timp ce fondul sonor din restaurant era asigurat de o voce isterizata pe romaneste. Hmmmm.... Nush de ce dar am impresia ca vorbim din ce in ce mai tare cam peste tot. Tot poporul a fost civilizat inclusiv la masa, fara coate si fara sa duhneasca a doaga de stejar. Mancarea relativ normala dar cam monotona. Au incercat ei sa serveasca specialitati da nu au fost luati in seama. In buna masura datorita relei pastrari si expuneri la plimba-farfuria. De exemplu porumbeii inabusiti dar lasati neacoperiti aratau ca ciorile scapate dintr-un incendiu. Cartofii dulci chinezesti copti la tava iarasi prost expusi, te faceau sa treci in viteza pa langa ei. Anumite feluri erau bine gatite, altele ca porcu’ da aveai de unde alege, oricum totul a fost curat. Pe bucatar l-as concedia intr-o saptamana, pe patiser imediat. Mi s-a parut ciudata ideea de a face o megasuprafata receptie + lobby + bar + cantina studenteasca + geam de admirarea a delfinelor din piscina. Tipic arab, te uiti cu un ochi la bucate si cu unul la ...aaa ...aripioare. Uite ca totusi tembelul de zidar stia sa aprecieze arta bronzarii. Apa din baltoaca era incalzita la 26 grade parca, am prins o faza antologica in care toti ospatarii se curentasera si fugeau inebuniti in cerc cu paharele pentru ca o Puskina care avea un snur ce lega patru petice minuscule tocmai iesea din apa. Mi-a placut arhitectura terasata a hotelului, cu piscina aranjata asimetric. Pe doua parti erau un fel de paturi duble cu paravant frumos curbat deasupra, ca un baldachin stilizat. Prosoape portocalii pe rachita impletita si saltele bleu, vapoare albe, barci galbene pe o mare policroma si cer albastru cu nori albi rasfirati. Imagine de invidiat, nu ? Pe linga toate astea, utilitatile diverse din resort nu sunt de lepadat. Manichiura, masaj, spatiu detinut de Bank of Egypt (cu orar cam bizar, avea pauza intre 12am si 6pm) in acelasi loc cu magazinase (preturi satisfacatoare), aceeasi zona dar la subsol o discoteca functionala, bar fara mofturi la servire vis-a-vis de receptie, sala adevarata de conferinte ...da asta nu cre’ca intereseaza... fiecare vine de-acasa cu conferinta lui luata cu acte in regula. Cred ca hotelul e optim pentru cine vrea sa stea ...asa.... ca un purice in blana pisicii .. moale si caldut, relaxare fara extreme, fericire sub soare la tarmul Marii Rosii ... un pui de lux in devenire la bani rezonabili ...Tot ocolesc sa spun, Revelionul ..... magaria de revelion ... magarie tipic egipteana. Au adus o dansatoare din buric, drace, si acuma-mi vine mancarea in gat cind imi amintesc cum misca aia din stomac, egiptenii aveau limba de un cot insa. Chestie de gusturi. Aia tot dadea din stomac si din sunculite si nu mai termina. Dupa care ne-au lasat sa facem un dans. Dupa aia s-au produs animatorii cu miscari bune de sters podelele. Au urmat dansatoarele rusoaice, ei, aia da, de mic le admir scoala. Problema e ca nici la ele nu se mai termina. Arabetii erau siderati, dupa expresia nevesti-mii rusoaicele i-au lasat fara suflare. Frumos. Au petrecut foarte bine, revelionul a fost exclusiv pentru ei, stateau si se holbau la fete ca graurii la strugurii de pe ciorchine. La 1:00 deja multi din noi erau plecati, in jur de 1:20 baietii de la bucatarie se grabeau sa adune dulciurile (cele aprox 150kg) facute probabil pentru familiile lor din Hurghada sub justificarea revelionului - ca pentru turistii platnici in nici un caz. Am avut si reveria plimbarii dinspre masa spre mancare ca la cantinele de altadata, lipsa bauturilor pe mese, lipsa sticlelor de sampanie, lipsa mancarii de minim bun simt, lipsa senzatiei de trecere a eonilor. Atat am vrut si eu de la anul asta, sa ciocnesc un pahar de sampanie cu rusii de la masa mea si sa gust o felie de somon, eventual si un triunghiulet de Camembert daca nu ceream prea mult de la viata. Si cateva dansuri si o plimbare in noapte. Dar de data asta am cont HHonors pe Hilton, confirmat, ma ocup momentan cu niste mailuri incantatoare care se plimba in triunghi, adik intre mine, Hilton’s Headquarter si Shahinaz Atef , Quality Control Manager la Hilton Hurghada Plaza. Povestim.

#2
danagh

danagh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 20.07.2010
Mmmmm .... foto ... ??? dupa prima expediere nu mai apare manivela de incarcare si in plus zice ca nu am nici un atasament trimis... deocamdata .... hmmm... oricum erau cam multe foto.

#3
dianazapada

dianazapada

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 19.11.2010

View Postdanagh, on 11th January 2011, 22:41, said:

Hilton Hurghada Plaza Resort - Dahar, Hurghada, Egipt
Am plecat din Otopeni pe 28 Dec 2010 ora 5, ne-am intors pe 4 Ian 2011 la 11 seara. Egyptoperator TezTour, cost sejur AI 1062eu/pers + 12eu/viza. Ma doare inima da tre’ sa recunosc meritele rusilor. M-au ars la buzunar insa nu m-au lasat cu fundu-n balta cum a facut Kartago anul trecut in ultima clipa SI iarasi (!!!!!!!) anul asta. Sa nu uit de urari cu soparle, La Multi Ani Kartago Tours, si sa te simti vesnic tu si angajatii tai fix asa cum m-am simtit si eu de Revelionul 2009-2010. Asta, fratele sovietic a fost dominant in hotel. Cam 80% siberieni si restul germani, olandezi, coreeni, indieni, romani, francezi, englezi, arabi, polonezi, japonezi in ponderi diverse. Manelisti n-am vazut, sa moara dusmanii mei. Nici mujici ametiti de matrafox ... uluitor, nu ? O descriere scurta si clara a hotelului ... convenabil din multe puncte de vedere ..... sa zicem ca e ca un paun schiop cu coada putin jumulita dar totusi placut la privit. Afirmatia e valabila pentru hurghadisti. La cei new-entry sa spunem ca e o minunatie, special, luxos, etc. Personal donez 3.9* din cauza anturajului, fara el ar primi 4* curate. Este amplasat din nefericire in Dahar, cea mai mizera si mai veche parte a orasului. In caz ca mizer nu suna inteligibil, puteti folosi cuvantul : cloaca. Cu jena recunosc acum senzatia de dezgust care m-a apucat de cateva ori, chiar dak nu mai sunt in stadiu premarital. In caz ca sunteti genul plimbaret inrait prin statiune sfatul meu e sa uitati definitiv de orice hotel si orice sejur in aria Dahar-ului. Nu cadeti in ispita cuvantului downtown, nu inseamna acelasi lucru ca in alte parti. Totul incepe imediat ce treceti strada, in fata e o farmacie unde vinde un rechin care stie sa numere lirele din 50 in 50. De exemplu strepsiliciul e la 18le in farmacia cea mai buna din oras (singura serioasa, vis-a-vis de iesirea din aeroport), 25le prin  Sekala si 50le cere nemernicul, probabil pt ca pachetele sunt galbene de jeg si muste. Pentru cumparaturi de-ale gurii e bine sa o luati spre stanga, la 500m e o intersectie cu diverse magazinase. Fructe, patiserii, sucuri, utilitati, farmacie ok, chiar si o cafenea interesanta. Aia apare prima, e inconjurata de perdele colorate. Mare grija la felul cum cereti, fetisoara bine varuita de acolo mi-a gresit doua comenzi din doua !!!!!! Nu pricepe o boaba din orice alte limbi si e cam tampitica, pacat, e bestiala cafeaua turceasca cu hell. La 4le si apa la 3le. O sisha tot acolo intre 6 si 12le functie de tipul tutunului. Pentru fortificarea sistemului nervos (interzis gravidelor !!!!) e frumos de mers la picior spre centru. Doaaaaamne ajutaaaaaa !!!! Cand ajungeti la bazar - stradutele de jefuit turistii de bani - cautati pe acel 1 din 20 de vanzatori care pricepe ca nu vreti sa dati banii aiurea. E acelasi cu cel care nu va considera retardati. Ceaiul de hibiscus e 40le/kg la calitatea intai si proaspat, lemon grass/citronella locala uscata e 3le snopul. Da’ cred ca cea mai buna varianta e de mers in piata locala pt a cumpara chestii interesante gustativ. Dupa care puteti merge liiiinistiti sa va inscrieti in Legiunea Straina, nimic nu o sa va mai sperie. I Love Egypt !!!! Alt necaz e ca taximetristii o sa va ia in medie 25le pana la Mall (RamStore) adica una din zonele pt shopping civilizat. Asta inseamna cam juma din pretul unui tricou. Oricum, e mai bine decat sa te uiti zilnic de pe plaja intr-o parte sau alta a hotelului ca te apuca depresia. Constructii si excavatii si nasoleli, iar acum in sejurul asta, cu titlu exceptional, am servit un ditamai gardul de placi fibrolemnoase pus fix in mijlocul gradinii, intre hotel si golf. Shukran, Hilton dear! Spre compensare o mare flota de toate felurile e amplasata drept sub nas. De la windsurfing pana la vase de minicroaziera la corali sunt de toate. Inclusiv barci cu motor pentru cei doritori de snorkeling in intimitate cu puii de rechini. Inclusiv o firma marisoara de scuba diving, am vazut ca sunt cautati si au o activitate intensa. Alea galbene sunt seascope-uri, adica de privit in fundul marii fara sa te uzi, sunt transparente in partea de jos. Toate sunt o mana cereasca pentru cei ce nu vor sa-si piarda vremea cu drumuri/dealeri dar au chef de degustare vizual-piscicola la orice ora si la pret bun pe targuiala. Plaja si golful de balaceala sunt ultrasuficiente pentru numarul de vizitatori ai hotelului. Utilarile mi s-au parut bune, au cafenea su sisha, chiosc de bauturi, hamace, rusoaice estetice si bine cladite, mese la gradina semiacoperita, minirestaurant pt gustari, lipsa totala a hartuitorilor de plaja, picturi cu henna, stand cu souveniruri, o echipa de bagatori-de-seama+animatori, umbrele de soare mari, chaiselongue-uri de buna calitate, aparatori de vant facute din lemn. Curentii de aer insa mi s-au parut (comparativ) deosebit de puternici in zona asta, daca ai chef de plaja in decembrie e bine sa stai in spatele unui paravan. De bronzat si de ars pielea tare de tot nu a fost o problema, cu exceptia primelor doua zile cand in mod exceptional am prins furtuna si ploaie...chiar torentiala. Fenomen rarissim de altfel, ma consider norocos ca am putut avea in camera un enorm iaz plin cu apa. Asta din cauza ca am primit la inceput camera la parter, cu veranda mare si buna colectoare de apa. Genialul arhitect local care are numele pus pe o placa aproape de intrarea in hotel si-a bazat calculele hidro pe trei axiome : apa curge din vale la deal, in Hurghada si asa nu ploua,  clientii adora sa manance in restaurant cand apare efect de pestera - adica picura serios din tavan. Cam toate camerele de la parter au fost inundate. Alea desi au veranda mare buna pentru o sueta cu 10 prieteni nu sunt convenabile din cauza lipsei unei privelisti in stil clasic maritim si securitatea lasa de dorit, tre sa tii tot timpul geamul culisant inchis, se poate pasi direct din gradina, nu poti umbla cu fundu’ gol ca te vede lumea. Pacat, au un stil aparte dar raman cele mai ieftine si pe buna dreptate. Recomand insistent camerele care incep cu 4, 5 si 6. Acolo sunt balcoane standard, suficiente pt doua persoane si priveliste de neuitat datorita altitudinii, toate camerele din hotel au fata spre mare -  alta nota buna. DAR cea mai buna varianta e sa luati camerele 301, 401,501 sau 601 dincauza ca sunt la extremitatea optima a hotelului, au toate un balcon enorm pt gasca de 20 de oameni si aveti cea mai buna priveliste posibila. Omoloagele lor din cealalta parte (ultimele ca numar adica) sunt la fel de bine pozitionate dar o treime din panorama e la schelete de constructii, le-as pune pe locul doi. Ma asteptam ca tot hotelul sa duduie ca un mare kazacioc in fiecare seara ... nu a fost asa. Chiar deloc ! Din boscaitorul agresiv si nesimtit care canta maia liubimaia russia nu am avut parte. Poate i-a selectat pretul, poate intamplarea, poate educatia. Stupefiat am ramas si cand un baietel de-al lor mi-a dat indicatii in engleza ce ceai e ala, fara sa i-o fi cerut in mod expres, m-a vazut incruntandu-ma la eticheta... in timp ce fondul sonor din restaurant era asigurat de o voce isterizata pe romaneste. Hmmmm.... Nush de ce dar am impresia ca vorbim din ce in ce mai tare cam peste tot. Tot poporul a fost civilizat inclusiv la masa, fara coate si fara sa duhneasca a doaga de stejar. Mancarea relativ normala dar cam monotona. Au incercat ei sa serveasca specialitati da nu au fost luati in seama. In buna masura datorita relei pastrari si expuneri la plimba-farfuria. De exemplu porumbeii inabusiti dar lasati neacoperiti aratau ca ciorile scapate dintr-un incendiu. Cartofii dulci chinezesti copti la tava iarasi prost expusi, te faceau sa treci in viteza pa langa ei. Anumite feluri erau bine gatite, altele ca porcu’ da aveai de unde alege, oricum totul a fost curat. Pe bucatar l-as concedia intr-o saptamana, pe patiser imediat. Mi s-a parut ciudata ideea de a face o megasuprafata receptie + lobby + bar + cantina studenteasca + geam de admirarea a delfinelor din piscina. Tipic arab, te uiti cu un ochi la bucate si cu unul la ...aaa ...aripioare. Uite ca totusi tembelul de zidar stia sa aprecieze arta bronzarii. Apa din baltoaca era incalzita la 26 grade parca, am prins o faza antologica in care toti ospatarii se curentasera si fugeau inebuniti in cerc cu paharele pentru ca o Puskina care avea un snur ce lega patru petice minuscule tocmai iesea din apa. Mi-a placut arhitectura terasata a hotelului, cu piscina aranjata asimetric. Pe doua parti erau un fel de paturi duble cu paravant frumos curbat deasupra, ca un baldachin stilizat. Prosoape portocalii pe rachita impletita si saltele bleu, vapoare albe, barci galbene pe o mare policroma si cer albastru cu nori albi rasfirati. Imagine de invidiat, nu ? Pe linga toate astea, utilitatile diverse din resort nu sunt de lepadat. Manichiura, masaj, spatiu detinut de Bank of Egypt (cu orar cam bizar, avea pauza intre 12am si 6pm) in acelasi loc cu magazinase (preturi satisfacatoare), aceeasi zona dar la subsol o discoteca functionala, bar fara mofturi la servire vis-a-vis de receptie, sala adevarata de conferinte ...da asta nu cre’ca intereseaza... fiecare vine de-acasa cu conferinta lui luata cu acte in regula. Cred ca hotelul e optim pentru cine vrea sa stea ...asa.... ca un purice in blana pisicii .. moale si caldut, relaxare fara extreme, fericire sub soare la tarmul Marii Rosii ... un pui de lux in devenire la bani rezonabili ...Tot ocolesc sa spun, Revelionul ..... magaria de revelion ... magarie tipic egipteana. Au adus o dansatoare din buric, drace, si acuma-mi vine mancarea in gat cind imi amintesc cum misca aia din stomac, egiptenii aveau limba de un cot insa. Chestie de gusturi. Aia tot dadea din stomac si din sunculite si nu mai termina. Dupa care ne-au lasat sa facem un dans. Dupa aia s-au produs animatorii cu miscari bune de sters podelele. Au urmat dansatoarele rusoaice, ei, aia da, de mic le admir scoala. Problema e ca nici la ele nu se mai termina. Arabetii erau siderati, dupa expresia nevesti-mii rusoaicele i-au lasat fara suflare. Frumos. Au petrecut foarte bine, revelionul a fost exclusiv pentru ei, stateau si se holbau la fete ca graurii la strugurii de pe ciorchine. La 1:00 deja multi din noi erau plecati, in jur de 1:20 baietii de la bucatarie se grabeau sa adune dulciurile (cele aprox 150kg) facute probabil pentru familiile lor din Hurghada sub justificarea revelionului - ca pentru turistii platnici in nici un caz. Am avut si reveria plimbarii dinspre masa spre mancare ca la cantinele de altadata, lipsa bauturilor pe mese, lipsa sticlelor de sampanie, lipsa mancarii de minim bun simt, lipsa senzatiei de trecere a eonilor. Atat am vrut si eu de la anul asta, sa ciocnesc un pahar de sampanie cu rusii de la masa mea si sa gust o felie de somon, eventual si un triunghiulet de Camembert daca nu ceream prea mult de la viata. Si cateva dansuri si o plimbare in noapte. Dar de data asta am cont HHonors pe Hilton, confirmat, ma ocup momentan cu niste mailuri incantatoare care se plimba in triunghi, adik intre mine, Hilton’s Headquarter si Shahinaz Atef , Quality Control Manager la Hilton Hurghada Plaza. Povestim.


View Postdanagh, on 11th January 2011, 23:45, said:

Mmmmm .... foto ... ??? dupa prima expediere nu mai apare manivela de incarcare si in plus zice ca nu am nici un atasament trimis... deocamdata .... hmmm... oricum erau cam multe foto.

Cat de tare se lucreaza la renovarea hotelului?

#4
dianazapada

dianazapada

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 19.11.2010

View Postdanagh, on 11th January 2011, 22:41, said:

Hilton Hurghada Plaza Resort - Dahar, Hurghada, Egipt
Am plecat din Otopeni pe 28 Dec 2010 ora 5, ne-am intors pe 4 Ian 2011 la 11 seara. Egyptoperator TezTour, cost sejur AI 1062eu/pers + 12eu/viza. Ma doare inima da tre’ sa recunosc meritele rusilor. M-au ars la buzunar insa nu m-au lasat cu fundu-n balta cum a facut Kartago anul trecut in ultima clipa SI iarasi (!!!!!!!) anul asta. Sa nu uit de urari cu soparle, La Multi Ani Kartago Tours, si sa te simti vesnic tu si angajatii tai fix asa cum m-am simtit si eu de Revelionul 2009-2010. Asta, fratele sovietic a fost dominant in hotel. Cam 80% siberieni si restul germani, olandezi, coreeni, indieni, romani, francezi, englezi, arabi, polonezi, japonezi in ponderi diverse. Manelisti n-am vazut, sa moara dusmanii mei. Nici mujici ametiti de matrafox ... uluitor, nu ? O descriere scurta si clara a hotelului ... convenabil din multe puncte de vedere ..... sa zicem ca e ca un paun schiop cu coada putin jumulita dar totusi placut la privit. Afirmatia e valabila pentru hurghadisti. La cei new-entry sa spunem ca e o minunatie, special, luxos, etc. Personal donez 3.9* din cauza anturajului, fara el ar primi 4* curate. Este amplasat din nefericire in Dahar, cea mai mizera si mai veche parte a orasului. In caz ca mizer nu suna inteligibil, puteti folosi cuvantul : cloaca. Cu jena recunosc acum senzatia de dezgust care m-a apucat de cateva ori, chiar dak nu mai sunt in stadiu premarital. In caz ca sunteti genul plimbaret inrait prin statiune sfatul meu e sa uitati definitiv de orice hotel si orice sejur in aria Dahar-ului. Nu cadeti in ispita cuvantului downtown, nu inseamna acelasi lucru ca in alte parti. Totul incepe imediat ce treceti strada, in fata e o farmacie unde vinde un rechin care stie sa numere lirele din 50 in 50. De exemplu strepsiliciul e la 18le in farmacia cea mai buna din oras (singura serioasa, vis-a-vis de iesirea din aeroport), 25le prin  Sekala si 50le cere nemernicul, probabil pt ca pachetele sunt galbene de jeg si muste. Pentru cumparaturi de-ale gurii e bine sa o luati spre stanga, la 500m e o intersectie cu diverse magazinase. Fructe, patiserii, sucuri, utilitati, farmacie ok, chiar si o cafenea interesanta. Aia apare prima, e inconjurata de perdele colorate. Mare grija la felul cum cereti, fetisoara bine varuita de acolo mi-a gresit doua comenzi din doua !!!!!! Nu pricepe o boaba din orice alte limbi si e cam tampitica, pacat, e bestiala cafeaua turceasca cu hell. La 4le si apa la 3le. O sisha tot acolo intre 6 si 12le functie de tipul tutunului. Pentru fortificarea sistemului nervos (interzis gravidelor !!!!) e frumos de mers la picior spre centru. Doaaaaamne ajutaaaaaa !!!! Cand ajungeti la bazar - stradutele de jefuit turistii de bani - cautati pe acel 1 din 20 de vanzatori care pricepe ca nu vreti sa dati banii aiurea. E acelasi cu cel care nu va considera retardati. Ceaiul de hibiscus e 40le/kg la calitatea intai si proaspat, lemon grass/citronella locala uscata e 3le snopul. Da’ cred ca cea mai buna varianta e de mers in piata locala pt a cumpara chestii interesante gustativ. Dupa care puteti merge liiiinistiti sa va inscrieti in Legiunea Straina, nimic nu o sa va mai sperie. I Love Egypt !!!! Alt necaz e ca taximetristii o sa va ia in medie 25le pana la Mall (RamStore) adica una din zonele pt shopping civilizat. Asta inseamna cam juma din pretul unui tricou. Oricum, e mai bine decat sa te uiti zilnic de pe plaja intr-o parte sau alta a hotelului ca te apuca depresia. Constructii si excavatii si nasoleli, iar acum in sejurul asta, cu titlu exceptional, am servit un ditamai gardul de placi fibrolemnoase pus fix in mijlocul gradinii, intre hotel si golf. Shukran, Hilton dear! Spre compensare o mare flota de toate felurile e amplasata drept sub nas. De la windsurfing pana la vase de minicroaziera la corali sunt de toate. Inclusiv barci cu motor pentru cei doritori de snorkeling in intimitate cu puii de rechini. Inclusiv o firma marisoara de scuba diving, am vazut ca sunt cautati si au o activitate intensa. Alea galbene sunt seascope-uri, adica de privit in fundul marii fara sa te uzi, sunt transparente in partea de jos. Toate sunt o mana cereasca pentru cei ce nu vor sa-si piarda vremea cu drumuri/dealeri dar au chef de degustare vizual-piscicola la orice ora si la pret bun pe targuiala. Plaja si golful de balaceala sunt ultrasuficiente pentru numarul de vizitatori ai hotelului. Utilarile mi s-au parut bune, au cafenea su sisha, chiosc de bauturi, hamace, rusoaice estetice si bine cladite, mese la gradina semiacoperita, minirestaurant pt gustari, lipsa totala a hartuitorilor de plaja, picturi cu henna, stand cu souveniruri, o echipa de bagatori-de-seama+animatori, umbrele de soare mari, chaiselongue-uri de buna calitate, aparatori de vant facute din lemn. Curentii de aer insa mi s-au parut (comparativ) deosebit de puternici in zona asta, daca ai chef de plaja in decembrie e bine sa stai in spatele unui paravan. De bronzat si de ars pielea tare de tot nu a fost o problema, cu exceptia primelor doua zile cand in mod exceptional am prins furtuna si ploaie...chiar torentiala. Fenomen rarissim de altfel, ma consider norocos ca am putut avea in camera un enorm iaz plin cu apa. Asta din cauza ca am primit la inceput camera la parter, cu veranda mare si buna colectoare de apa. Genialul arhitect local care are numele pus pe o placa aproape de intrarea in hotel si-a bazat calculele hidro pe trei axiome : apa curge din vale la deal, in Hurghada si asa nu ploua,  clientii adora sa manance in restaurant cand apare efect de pestera - adica picura serios din tavan. Cam toate camerele de la parter au fost inundate. Alea desi au veranda mare buna pentru o sueta cu 10 prieteni nu sunt convenabile din cauza lipsei unei privelisti in stil clasic maritim si securitatea lasa de dorit, tre sa tii tot timpul geamul culisant inchis, se poate pasi direct din gradina, nu poti umbla cu fundu’ gol ca te vede lumea. Pacat, au un stil aparte dar raman cele mai ieftine si pe buna dreptate. Recomand insistent camerele care incep cu 4, 5 si 6. Acolo sunt balcoane standard, suficiente pt doua persoane si priveliste de neuitat datorita altitudinii, toate camerele din hotel au fata spre mare -  alta nota buna. DAR cea mai buna varianta e sa luati camerele 301, 401,501 sau 601 dincauza ca sunt la extremitatea optima a hotelului, au toate un balcon enorm pt gasca de 20 de oameni si aveti cea mai buna priveliste posibila. Omoloagele lor din cealalta parte (ultimele ca numar adica) sunt la fel de bine pozitionate dar o treime din panorama e la schelete de constructii, le-as pune pe locul doi. Ma asteptam ca tot hotelul sa duduie ca un mare kazacioc in fiecare seara ... nu a fost asa. Chiar deloc ! Din boscaitorul agresiv si nesimtit care canta maia liubimaia russia nu am avut parte. Poate i-a selectat pretul, poate intamplarea, poate educatia. Stupefiat am ramas si cand un baietel de-al lor mi-a dat indicatii in engleza ce ceai e ala, fara sa i-o fi cerut in mod expres, m-a vazut incruntandu-ma la eticheta... in timp ce fondul sonor din restaurant era asigurat de o voce isterizata pe romaneste. Hmmmm.... Nush de ce dar am impresia ca vorbim din ce in ce mai tare cam peste tot. Tot poporul a fost civilizat inclusiv la masa, fara coate si fara sa duhneasca a doaga de stejar. Mancarea relativ normala dar cam monotona. Au incercat ei sa serveasca specialitati da nu au fost luati in seama. In buna masura datorita relei pastrari si expuneri la plimba-farfuria. De exemplu porumbeii inabusiti dar lasati neacoperiti aratau ca ciorile scapate dintr-un incendiu. Cartofii dulci chinezesti copti la tava iarasi prost expusi, te faceau sa treci in viteza pa langa ei. Anumite feluri erau bine gatite, altele ca porcu’ da aveai de unde alege, oricum totul a fost curat. Pe bucatar l-as concedia intr-o saptamana, pe patiser imediat. Mi s-a parut ciudata ideea de a face o megasuprafata receptie + lobby + bar + cantina studenteasca + geam de admirarea a delfinelor din piscina. Tipic arab, te uiti cu un ochi la bucate si cu unul la ...aaa ...aripioare. Uite ca totusi tembelul de zidar stia sa aprecieze arta bronzarii. Apa din baltoaca era incalzita la 26 grade parca, am prins o faza antologica in care toti ospatarii se curentasera si fugeau inebuniti in cerc cu paharele pentru ca o Puskina care avea un snur ce lega patru petice minuscule tocmai iesea din apa. Mi-a placut arhitectura terasata a hotelului, cu piscina aranjata asimetric. Pe doua parti erau un fel de paturi duble cu paravant frumos curbat deasupra, ca un baldachin stilizat. Prosoape portocalii pe rachita impletita si saltele bleu, vapoare albe, barci galbene pe o mare policroma si cer albastru cu nori albi rasfirati. Imagine de invidiat, nu ? Pe linga toate astea, utilitatile diverse din resort nu sunt de lepadat. Manichiura, masaj, spatiu detinut de Bank of Egypt (cu orar cam bizar, avea pauza intre 12am si 6pm) in acelasi loc cu magazinase (preturi satisfacatoare), aceeasi zona dar la subsol o discoteca functionala, bar fara mofturi la servire vis-a-vis de receptie, sala adevarata de conferinte ...da asta nu cre’ca intereseaza... fiecare vine de-acasa cu conferinta lui luata cu acte in regula. Cred ca hotelul e optim pentru cine vrea sa stea ...asa.... ca un purice in blana pisicii .. moale si caldut, relaxare fara extreme, fericire sub soare la tarmul Marii Rosii ... un pui de lux in devenire la bani rezonabili ...Tot ocolesc sa spun, Revelionul ..... magaria de revelion ... magarie tipic egipteana. Au adus o dansatoare din buric, drace, si acuma-mi vine mancarea in gat cind imi amintesc cum misca aia din stomac, egiptenii aveau limba de un cot insa. Chestie de gusturi. Aia tot dadea din stomac si din sunculite si nu mai termina. Dupa care ne-au lasat sa facem un dans. Dupa aia s-au produs animatorii cu miscari bune de sters podelele. Au urmat dansatoarele rusoaice, ei, aia da, de mic le admir scoala. Problema e ca nici la ele nu se mai termina. Arabetii erau siderati, dupa expresia nevesti-mii rusoaicele i-au lasat fara suflare. Frumos. Au petrecut foarte bine, revelionul a fost exclusiv pentru ei, stateau si se holbau la fete ca graurii la strugurii de pe ciorchine. La 1:00 deja multi din noi erau plecati, in jur de 1:20 baietii de la bucatarie se grabeau sa adune dulciurile (cele aprox 150kg) facute probabil pentru familiile lor din Hurghada sub justificarea revelionului - ca pentru turistii platnici in nici un caz. Am avut si reveria plimbarii dinspre masa spre mancare ca la cantinele de altadata, lipsa bauturilor pe mese, lipsa sticlelor de sampanie, lipsa mancarii de minim bun simt, lipsa senzatiei de trecere a eonilor. Atat am vrut si eu de la anul asta, sa ciocnesc un pahar de sampanie cu rusii de la masa mea si sa gust o felie de somon, eventual si un triunghiulet de Camembert daca nu ceream prea mult de la viata. Si cateva dansuri si o plimbare in noapte. Dar de data asta am cont HHonors pe Hilton, confirmat, ma ocup momentan cu niste mailuri incantatoare care se plimba in triunghi, adik intre mine, Hilton’s Headquarter si Shahinaz Atef , Quality Control Manager la Hilton Hurghada Plaza. Povestim.
Doresc sa merg si eu in luna ianuarie la hilton plaza. Cat de tare se renoveaza  acest hotel, daca este zgomot, mizerie. Mersi.

#5
danagh

danagh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 20.07.2010
Nu este mizerie absolut deloc, dimpotriva, e curat luna !!!!! Au ridicat insa un gard de protectie in fata hotelului, pe spatiul verde. Nu a mers upload-ul, am fotografii mai clare cu zona adiacenta si gardul. O sa mai incerc intr-o ora sa urc foto.

#6
dianazapada

dianazapada

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 19.11.2010

View Postdanagh, on 14th January 2011, 19:29, said:

Nu este mizerie absolut deloc, dimpotriva, e curat luna !!!!! Au ridicat insa un gard de protectie in fata hotelului, pe spatiul verde. Nu a mers upload-ul, am fotografii mai clare cu zona adiacenta si gardul. O sa mai incerc intr-o ora sa urc foto.
se lucreaza  in afara resortului hotelului sau in interior?este zgomot?cum este marea?corali?gradina hotelului?niste poze te rog. Il recomanzi?

#7
dianazapada

dianazapada

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 19.11.2010

View Postdianazapada, on 14th January 2011, 23:23, said:

se lucreaza  in afara resortului hotelului sau in interior?este zgomot?cum este marea?corali?gradina hotelului?niste poze te rog. Il recomanzi?
te rog sa-mi raspunzi daca poti. Trebuie sa-mi iau bilet pentru data de 22 ianaurie si nu  sunt hotarata.

#8
danagh

danagh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 20.07.2010
se lucreaza in afara resortului hotelului sau in interior?
   nu, nu se lucra deloc, tundeau doar gazonul
este zgomot?
   liniste totala, cu exceptia vantului, marii, obsesiei de a lustrui holul toata ziua cu o masina electrica
      si a pocnitorii care taia iarba
cum este marea?
   calda dupa parerea mea, curata, lipsita de viata acvatica datorita aglomerarii de vaporase.
   e un golf care retine cumva curentii. nisip, se intra lejer in apa, e aranjat bine fundul. nu prea ai valuri
   piscina cu apa calda la 26 grade
   ai trei firme de rusi simpatici dintre care e unul fff estetic, gata sa te invete windsurfing. merita. au si vodka.
corali?
   ia-ti gandul, nik-nik, pt asta iesi in larg drept in fata la 5-700m, ai ditamai reciful si o flota marisoara + cativa
      lupisori de mare care sa te slujeasca
   daca visezi pesti si corali noaptea, ca mine, goto makadi ori soma bay sau aiurea
gradina hotelului?
   putin englezeasca, putin frantuzeasca, putin arabeasca, foarte bine intretinuta dar fara a fi spectaculoasa. sa
      zicem ca are o oarecare rigoare teutona. dar are un gard maaaaaare in mijloc, semn ca acolo ni se pregateste cva
niste poze te rog
   bnbnbn, mai incerc
Il recomanzi?
   nu, regret, stilul meu e altul, nu-mi place sa zac precum pisica p perne ....
      ...desi d data asta am fost silit sa o fac
   nu-mi plac maidanele prafoase din jur
   nu-mi place un bucatar prost care crede ca e bun
   nu ma intereseaza uscatorul sau telefonul in baie si nici sa-si arate
      cineva proteza la mine non-stop, desi am apreciat staff-ul caruia-i dau 7 egyptstele
   nu ma intereseaza sa fac figuratie la hilton in egipt, ma intereseaza mai mult exteriorul unui hotel
te rog sa-mi raspunzi daca poti.
   dada, scriu.... scriu .... scriu..... pfffffffffff...
Trebuie sa-mi iau bilet pentru data de 22 ianaurie si nu sunt hotarata.
   daca-mi spui genul tau sau ce astepti iti pot spune in ce parte sa privesti, asa ar fi trebuit sa incepi,
      nu am pretentia ca stiu extraordinar de bine zona dar cumva te pot indruma

#9
danagh

danagh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 20.07.2010
pare rau, nu-mi ia nici un atasament

#10
dianazapada

dianazapada

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 19.11.2010

View Postdanagh, on 15th January 2011, 20:05, said:

se lucreaza in afara resortului hotelului sau in interior?
   nu, nu se lucra deloc, tundeau doar gazonul
este zgomot?
   liniste totala, cu exceptia vantului, marii, obsesiei de a lustrui holul toata ziua cu o masina electrica
      si a pocnitorii care taia iarba
cum este marea?
   calda dupa parerea mea, curata, lipsita de viata acvatica datorita aglomerarii de vaporase.
   e un golf care retine cumva curentii. nisip, se intra lejer in apa, e aranjat bine fundul. nu prea ai valuri
   piscina cu apa calda la 26 grade
   ai trei firme de rusi simpatici dintre care e unul fff estetic, gata sa te invete windsurfing. merita. au si vodka.
corali?
   ia-ti gandul, nik-nik, pt asta iesi in larg drept in fata la 5-700m, ai ditamai reciful si o flota marisoara + cativa
      lupisori de mare care sa te slujeasca
   daca visezi pesti si corali noaptea, ca mine, goto makadi ori soma bay sau aiurea
gradina hotelului?
   putin englezeasca, putin frantuzeasca, putin arabeasca, foarte bine intretinuta dar fara a fi spectaculoasa. sa
      zicem ca are o oarecare rigoare teutona. dar are un gard maaaaaare in mijloc, semn ca acolo ni se pregateste cva
niste poze te rog
   bnbnbn, mai incerc
Il recomanzi?
   nu, regret, stilul meu e altul, nu-mi place sa zac precum pisica p perne ....
      ...desi d data asta am fost silit sa o fac
   nu-mi plac maidanele prafoase din jur
   nu-mi place un bucatar prost care crede ca e bun
   nu ma intereseaza uscatorul sau telefonul in baie si nici sa-si arate
      cineva proteza la mine non-stop, desi am apreciat staff-ul caruia-i dau 7 egyptstele
   nu ma intereseaza sa fac figuratie la hilton in egipt, ma intereseaza mai mult exteriorul unui hotel
te rog sa-mi raspunzi daca poti.
   dada, scriu.... scriu .... scriu..... pfffffffffff...
Trebuie sa-mi iau bilet pentru data de 22 ianaurie si nu sunt hotarata.
   daca-mi spui genul tau sau ce astepti iti pot spune in ce parte sa privesti, asa ar fi trebuit sa incepi,
      nu am pretentia ca stiu extraordinar de bine zona dar cumva te pot indruma
Multumesc pentru promptitudine.Ce astept? pai hotel ok cu gradina misto/piscina, imprejurimi frumoase, mare de culoare dementiala, corali, pestisori, excursii cam atat. E Mult? Ce imi recomanzi in urma celor dorite de mine?

#11
danagh

danagh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 20.07.2010
Ceva in Makadi Bay ori Sheraton Soma Bay (& restul din zonele astea) scrie pe fruntea ta.
Vezi ce mai e cu rating ACTUAL cat mai bun SI punte pana la marginea recifului.
Nu o sa-ti para rau, o sa te intorci pe trei carari de bucurie. Nu stiu daca si pretul o sa te bucure.
Hiltonurile din Hurghada nu sunt pt noi, serios, mai bine ramai in sufrageria proprie. Arunci banii de-po-ma-na !
Pana si taximetristii iau in ras lantul asta, zic despre el ca numai numele de Hilton conteaza, restul nu.
Poti sa fii sigura ca nu sunt subiectiv.

#12
danagh

danagh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 20.07.2010
@ dianazapada , vezi la mesagerie

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate