Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Avantajele/dezavantajele caselor mici

- - - - -
  • Please log in to reply
184 replies to this topic

#37
citronelle

citronelle

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,536
  • Înscris: 10.10.2009

View Postdilimach3, on 8th January 2011, 18:35, said:

Intrebarea este : Avem nevoie de tot spatiul care il construim?sau il putem minimaliza incat sa se incadreze nevoilor noastre... sau este o alta strategie de marketing al unui om in dorinta de a face bani :)).

Depinde de cat de mare/mica e casa. Am vazut si eu pe net un filmulet cu un tip care facea niste case din lemn, gen rulota ca le puteai agata in spatele masinii si sa pleci cu ele la drum. Sau am vazut un alt filmulet cu un japonez care si-a construit o casa pe locul unui spatiu de parcare. Si o casa mica poate fi Ok, mai ales daca spatiul este folosit optim. Depinde si de cat timp petreci in casa, de cati membrii are familia. Cand o proiectezi, ideal ar fi sa pleci de la minimul necesar si apoi eventual sa adaugi spatiul extra de care crezi ca ai avea nevoie pentru un plus de confort. La americani de exemplu nici nu se concepe sa pui masina de spalat in bucatarie sau baie, pentru ca aia au spatiu, teren mult si relativ ieftin, au case mari, cu beci, garaj, si alte dependinte. In schimb, majoritatea caselor la japonezi sunt minuscule, cu camere in care incape doar strictul necesar, dar le satisfac nevoia principala de spatiu locativ. Restul e doar pentru un plus de confort. N-are rost sa gandesti o casa pentru evenimente care vor avea loc din an in paste, gen loc de luat masa pentru 30 de persoane pentru ocazionalele reuniuni de neam, si camere de oaspteti pentru cand vine soacra in vizita o data pe an.

#38
Rocknroll

Rocknroll

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,785
  • Înscris: 16.12.2006
Nu cred ca putem sa-i dam ca exemple pe americani, iar asta in primul rand pentru ca n-avem cum ajunge la standardul lor de viata cu care au fost obisnuiti.
In al doilea rand, americanilor le place sa aiba masini mari, deci si case mari, la ei totul e gandit inspre superlative. Cultura Made in USA.
In plus, casele lor se pot construi cu materiale mai ieftine, iar in anumite zone intretinerea acestor case este sub media intretinerii caselor (moderne) din Romania.

#39
V_i_c_t_o_r

V_i_c_t_o_r

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,868
  • Înscris: 04.12.2010
Eu in gandirea si proiectarea viitoarei casute (pe care o voi incepe in martie si pentru care voi deschide la timpul potrivit un topic) am pornit de la urmatoarele: numarul de copii - 1, probabilitatea de a mai avea inca unul - 0 si situatia locativa actuala (la bloc).
Am zis asa - ce suprafata are bucataria pe care o am acum? Are cam 8 mp. Cat mi-ar trebui ca sa nu ma lovesc  de nevasta si sa putem servi micul dejun in bucatarie? Sa zicem inca vreo 4 mp. A iesit in proiect la 12,72 mp.
Apoi, cat are sufrageria mea actuala? Are 19 mp. E aglomerata de mobila si ne lovim unii de altii. Inca 4-5 metri ar fi grozavi. Am proiectat-o la 28 mp. Pot pune si o masa pentru  6 persoane si canapea de colt si fotolii si biblioteca.
Mai departe m-am gandit la bai. Acum am una singura de 3,9 mp pe care deseori ne luptam care sa intre primul, motiv de enervari si uneori cearta... Am zis doua bai. Au iesit una de 4,70 la parter si una de 7,60 la etaj (aici voi pune si masina de spalat).
Mai departe am considerat ca fiecare trebuie sa aiba dormitorul sau, unde sa-si aseze lucrurile asa cum doreste - au iesit 3 dormitoare de 12,8 mp, fiecare cu balconul sau.
Apoi, toata viata mi-am dorit un loc unde sa-mi pun sculele, fiarele si alte lucruri barbatesti - am proiectat o camera tehnica de 5,7 mp unde va sta centrala termica si un  banc de lucru cu menghina si toate cele.
Separat de casa voi face un beci in care voi tine muraturi, damigene si alte asemenea.
Tot separat va fi o mica incapere unde va fi putul forat si hidroforul.
Pentru masina voi face o copertina, sa nu o ploua, ninga si sa nu se incinga vara de la soare. Garajul presupunea costuri substantiale plus ca nu prea ii vad  rostul. Cat timp tin o masina? 4-6 ani. Daca nu rugineste acum in strada in mod sigur nu va rugini nici sub copertina.
Cand faci o casa trebuie sa te gandesti exact la nevoile familiei si la viitor. Multi au case uriase crezand ca peste 15-20 ani copiii lor vor sta cu ei. Sansele ca un copil sa stea cu parintii sunt destul de mici. Iar sansele ca ginerele/nora sa fie la cutite cu batranii sunt foarte mari.
Sper ca nu v-am plictisit.

#40
euribiontuL

euribiontuL

    dibaci

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,275
  • Înscris: 15.07.2006
în concluzie, determinarea mărimii unei case depinde în ultimă instanță de civilizația din care faci parte.
nimic bun nu văd în faptul că mult amar de vreme, noi românii (marea majoritate) n-am avut drept alternative în ce privește spațiul de locuit, decât niște cutii de chibrituri ceaușiste. [ http://yelims3.free.fr/Inclassables/Inclassable72.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
unde mai pui că și parcelările terenurilor făcute cam tot pe atunci, determină mărimea casei pe care eventual vrei s-o construiești.

#41
Bergibergi

Bergibergi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 204
  • Înscris: 18.04.2007

View Postdilimach3, on 9th January 2011, 12:50, said:

Argumentele invocate de "american" sunt cele enumerate de voi mai sus, dar ma stupefiat faptul ca el a renuntat la casa lui mare, pentru o casuta mica mobila, iar cu ea se plimba sa convinga oamenii de utilitatea unor case dupa nevoile personale, economisind bani, timp, nervi, materiale de constructie care polueaza natura, oferind un trai mai decent tocmai datorita costurilor reduse.
Unii oameni traiesc o viata in apartamente si sunt fericiti, comfortul il creezi tu, chiar si in 30mp, prin design interior sau utilitatea spatiului.
  Pana la urma compromisul care este... eu cred ca bariera este chiar cultura, mentalitatea post comunista, trebuie sa am frate casa mare, poate si piscina in casa, masina parcata langa dormitor, ca doar mie lene sa merg pana la garaj, bacatarie mare ca doar nu stiu sa gatesc dar "da bine la ochi".
Asta se numeste downshifting, un curent la moda in vest.

"Fenomenul downshifting - sau "dincolo" de top management
de Aurora Liiceanu

Downshifting- ul s-a nascut din refuzul societatii occidentale (care de fapt este o expresie postmaterialista) de a nu deveni sclavul valorilor materiale si de a-ti consuma toata existenta alergând dupa bani, dupa o pozitie ierarhica. Downshifting- ul inseamna refuzul de a intra intr-o anume inregimentare (prin dresaj), refuzul pozitiei, refuzul salariilor mari etc. Ideea de baza este ca de fapt calitatea vietii individului, care este data nu de felul in care se pozitioneaza el din punct de vedere material - nu iti trebuie atit de multi bani ca sa poti sa fii fericit, multumit în viata -, ci de faptul ca poti profita, sa zicem inteligent, de timpul pe care il ai de trait, astfel încât sa nu devii un sclav al muncii. Prin urmare, e vorba de o etica a muncii.
Downshifting- ul nu poate fi la noi, pentru ca noi suntem o societate care am demarat dupa '90 in plin materialism grosolan si exagerat, in care banul si acumularea de bunuri materiale este o dominanta a vietii.
Toata lumea priveste cu admiratie si invidie desfasurarea cursei achizitiilor materiale, lucru care in strainatate a inceput sa fie pus sub semnul intrebarii. Din aceasta perspectiva un om din est (din tarile
postcomuniste) o sa fie mai bine imbracat decit unul din vest, o sa isi doreasca o masina mai buna, o sa fie, cum se spune, victima societatii de consum intr-un mod cu totul necritic, o sa-si ia tot ce este mai scump si o sa o faca ostentativ si in mod excesiv. Deci noi, in momentul de fata, suntem o societate cu valori materialist - excesive, spre deosebire de cealalta societate, in care oamenii profita de tot ce este modernitate pentru a spori confortul vietii, dar si calitatea ei.

Articolul e lung, dar merita citit. Dati pe google downshifting Aurora Liiceanu ca e primul.

#42
vimp

vimp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,337
  • Înscris: 03.12.2004

View Postportocaliul, on 9th January 2011, 10:55, said:

Iasi, teren de 585mp. 180 mp. construiti => 134 mp. utili. Amprenta la sol 90 mp. Terase, inca aproape 20 mp. Un car-port de aprox.24 mp.
Parter: living 32 mp. (din care aprox. o treime va fi birou), bucatarie 16mp., grup sanitar 3 mp., spatiu tehnic 4 mp., hol + casa scarii 14 mp. Etaj: 3 dormitoare (18, 13, 14 mp.), o baie (7mp.), spatii depozitare (cu rol de dresing) 5 mp., hol etaj (3 mp.). Datorita faptului ca mansarda e destul de inalta, si datorita specificului proiectului, a rezultat si un pod (cu inaltimea maxima de aproape 3 m.) de aprox.40mp., ce se va dovedi foarte folositor ca spatiu de depozitare, hobby etc. A fost prevazut cu o fereastra de mansarda de 78x118cm. pt. ventilatie si lumina.
Am considerat ca 2 bai ajung pt. toti cei din casa: eu, nevasta din dotare plus cei 2 juniori (baieti amandoi).
Ideea de la care s-a plecat in proiectarea casei a fost mutarea dintr-un apartament cu 2 camere (actualul...) intr-un apartament cu 4 camere, de dimensiuni suficient de mari, dispus pe parter + mansarda. Si inca un criteriu, foarte important: costurile casei sa nu depaseasca pe cele ale unui apartament, din oferta existenta pe piata imobiliara locala. Deocamdata suntem in grafic, financiar vorbind, cu investitia.
La fel ca multi dintre cei care au postat, consider ca o casa prea mare e scumpa la construi si scumpa la intretinut. Plus ca, daca e cazul, e mai greu de vandut. Din punctul meu de vedere o casa a carei suprafata depaseste 150/160 mp. utili e prea mare. De mare utilitate sunt in mare masura terasele, un foisor, curtea, spatiile exterioare. Utila si sanatoase, atat pt. cei mari, cat mai ales pt. copii.

800mp teren, 190mp construiti, 140 utili. Terase pana in 20mp.
Parter : living 31mp, bucatarie 15.5, GS 3mp, CT 7mp, hol + CS tot cam 14-15.
Etaj : 3 dormitoare (18, 15.5, 12) , baie 7mp, spatiu depozitare 3mp, hol etaj 7.5mp aprox.
Pod 2 ape cu Hmax=1.9m pentru depozitare (izolat+gipscarton+2 geamuri norrmale in capete 1x1.2m).
In plus : la exterior copertina auto 3.7x10m, WC clasic 1.5x1.5m, vreo 30 pomi si va fi si un foisor (o combinatie intre foisor si bucatarie de vara cu toate dotarile necesare -inclusiv laviță sau similar- vara nu vrem sa intram in casa). Si va fi si un beci undeva prin curte. Si o cusca pentru caine/caini.
In curte toate cele necesare pentru "zgaibaratul" copiilor : scranciob, schele, bare.
Intr-un colt al livezii vre-o cateva casute pentru pasarele (foarte bun antidot importiva omizilor). Si tot pe acolo o ghena pentru compost si cusca iepurilor.
In spatele casei cusca gainilor.
Pentru uneltele de gratina (sape, lopeti, topor, coasa etc) va fi un dulap "de pompieri" - pentru o mai usoara accesibilitate- situat in spatele casei . Pentru sculele "barbatesti" (:) ) dulap in podul casei pentru cele mai putin uzuale (drujba, aparat sudura, etc) si cutie de scule in CT pentru cele uzuale.
Familie 4 persoane : eu, sotie si 2 baieti veseli si plimbareti.
Consider ca 140mp utili este maximul meu necesar, chiar mai puteam taia dar insemna sa modific arhitectura si amplasarea corecta a unor camere in functie de punctele cardinale.

Edited by vimp, 10 January 2011 - 01:57.


#43
portocaliul

portocaliul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 972
  • Înscris: 01.12.2008
@Vimp:  :thumbup:
...destul de multe asemanari, intr-adevar....mai putin iepuri, gaini, in rest, pana si schema de personal operativ!  :D

#44
motanul13

motanul13

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,351
  • Înscris: 03.08.2006

View Postseptimiu80, on 9th January 2011, 00:22, said:

Am o casa gandita acum vreo 10ani si terminata acum aproape 7 ani, am gandit-o cand aveam 24 ani( nu e o scuza prea buna dara asta e). 3 dormitorare, 1 birou, o sala de gimanstica, bucatarie mare (20-22mp) living de 55-60, 3 bai, fara garaj si fara subsol, construit 260mp, utili cam 200.
am gandit-o pentru petreceri ( living), 2 copii ( 3 dormitoare ), lucru freelancer ( birou ) si gym sau un al doilea birou pentru sotie( tot freelancer).

Mda , cam tot pe acolo prima casa la 30 km de Bucuresti , inceputa in 2000 , terminata in 2005 .
Gandita de sotie ( arhitecta ) teren 4800 mp , casa 360 mp construiti + 110 mp terase.
O gramada de spatii inutile ( garajul integrat in casa , birou 30 mp , living 50 mp , uscatorie , terase total 110 mp )
Avantaje - fiecare dormitor cu baie si dresing propriu , pivnita , camera tehnica transformata in loc de mesterit .

Dupa aventura asta , a doua casa ( in Bucuresti ) , teren 360 mp , casa 156 mp construit .
Arhisuficient ca spatiu locuibil , din pacate terenul mic inconjurat de ziduri ne sufoca .
Asa ca incalzim in continuare 360 mp , facem curatenie , in conditiile in care 5 zile pe saptamana suntem doar eu si sotia ( folosim bucataria , dormitorul nostru si baia - cam ca la hotel ! ) iar in week-end ne vine copilul insotit de bunici .

PS In living cred ca intram de 6-8 ori pe an !

Edited by motanul13, 10 January 2011 - 10:30.


#45
dilimach3

dilimach3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 07.06.2008
uite micul prim proiect... 39mp parter 32 etaj (locuibili) , am compactat spatiile cat am putut. terenul are deschidere doar 15ml , nu vreau sa sacrific din spatiul curtii, situat undeva in "munti" , 11km de oras. Este un hobby sa fac proiecte ... mentionez ca nu are umbre si nu este procesata imaginea. O sa mai postez odata ce mai termin cateva din ele, leam creat pentru terenul meu.
De construit am 6,5X9,5 , ce va fi rdicata in doua etape dupa cum am mentionat mai devreme. Proiectul are 1 bucatarie 3X2,3, dinning 3X3, living/camera agrement (masa mea de biliard)5X4, birou , 2 bai, 3 dormitoare , din care unul probabil  ii modific destinatia in functie de evolutia "maternala"... proiectul acela o sa il postez mai tarziu , nu e cine stie ce.

Attached Files



#46
euribiontuL

euribiontuL

    dibaci

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,275
  • Înscris: 15.07.2006
dată fiind amplasarea, mai micuț=mai drăguț.
totuși, atenție:
HÓBBY s.n. (Rar) Pasiune, preocupare în afara profesiunii, căreia i se dedică timpul liber ca diletant. [< engl., fr. hobby].
JOB [GIOB] s. n. 1. lucrare plătită. 2. afacere cu caracter privat sau oficial. ◊ slujbă, serviciu. 3. (cib.) lucru în formare, alcătuind un tot din una sau mai multe etape. (< engl. job)

poate fi distractiv să compactezi o casă la stadiul de proiect, folosind un software pe care îl stăpânești.
perspectiva se poate schimba, fie pe măsură ce avansezi în execuție, fie când ajungi s-o utilizezi efectiv. abia atunci euforiei lucrului temeinic făcut ar tb să-i ia locul locul satisfacția îndeplinirii unei necesități, și anume, cea de spațiu.
bucătătie 3/2.3, dinning 3/3, 2băi - nu se știe, 3 dormitoare - nu se știe... probabil vei dori să o mobilezi, chiar și sumar. dacă vei face asta, bucătăria va deveni tixită și impracticabilă.

#47
dilimach3

dilimach3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 07.06.2008
googaliti putin tokio small house sa vedeti acolo casute, foarte ingenioase sunt.
In materie de spatiu :
Bucataria - 2,2 X 3  te descurci bine in ea
living+ dinning - 5X4 depinde de cati sunt intr-o familie
dormitor - 3X3 sau 2,5X3,5 ai loc pentru un mic birou cu laptop, tv
baie - la alegere eu cred ca 2,5X3 este suficient
birou - la alegere
camera de lucru - pt cazan cu lemne prefer separat de casa
camera de joaca - 3X3  un necesar daca ai copii si iti permite spatiul, ulterior il transformi in birou
hol
dresing

Poate am uitat ceva, dupa calculul meu ar fi undeva pe la 80 mp utili necesari, fara balcoane sau terase. Sper sa fi dozat bine spatiul camerelor , iar esentialul unei case este o terasa sau balcon cu priveliste cat mai relaxanta pentru cafeluta de dimineata.

View PosteuribiontuL, on 10th January 2011, 18:20, said:

dată fiind amplasarea, mai micuț=mai drăguț.
totuși, atenție:
HÓBBY s.n. (Rar) Pasiune, preocupare în afara profesiunii, căreia i se dedică timpul liber ca diletant. [< engl., fr. hobby].
JOB [GIOB] s. n. 1. lucrare plătită. 2. afacere cu caracter privat sau oficial. ◊ slujbă, serviciu. 3. (cib.) lucru în formare, alcătuind un tot din una sau mai multe etape. (< engl. job)

poate fi distractiv să compactezi o casă la stadiul de proiect, folosind un software pe care îl stăpânești.
perspectiva se poate schimba, fie pe măsură ce avansezi în execuție, fie când ajungi s-o utilizezi efectiv. abia atunci euforiei lucrului temeinic făcut ar tb să-i ia locul locul satisfacția îndeplinirii unei necesități, și anume, cea de spațiu.
bucătătie 3/2.3, dinning 3/3, 2băi - nu se știe, 3 dormitoare - nu se știe... probabil vei dori să o mobilezi, chiar și sumar. dacă vei face asta, bucătăria va deveni tixită și impracticabilă.

este hobby , pasiune, imi place sa imi complic viata,  lucru care mi-ar fi placut sa il fac dar datorita circumstantelor nu am reusit.
"Job" este altul, tot creativ spre noroc/ghinion, nu muncesc la altul, daca se intelege, ma joc cu fierul, dar acela este un alt capitol al vietii mele

#48
septimiu80

septimiu80

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,315
  • Înscris: 27.01.2008
eu zic ca pana la Tokio e drum lung dar dat fiind moda beletristicii suedeze ( milenium si compania) am vazut ca la ei casele sunt chiar mici, si aici cred ca un rol important il au:
1 munca: aia mici sunt la cresa, gradinita scoala, after scoala etc, aia mari sunt la munca si in week-end sunt toti la ski, si
2 banii de caldura, ca de teren, lemn si restul nu par sa duca lipsa si nici sa i omoare cu pretul.

Edited by septimiu80, 10 January 2011 - 23:41.


#49
dilimach3

dilimach3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 07.06.2008
Ei au pretul terenului extrem de ridicat, cum va fi si la noi cred, salariile nu cred ca sunt asa mari, pana la urma se rezuma la bani ...  pentru ce sa ai nevoie de N spatiu cand oricum majoritatea timpului il petreci la servici, eu cand ajung acasa nu stiu doar bucatarie-dormitor, copii sau sotia stau mai mult prin casa .

#50
portocaliul

portocaliul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 972
  • Înscris: 01.12.2008

View Postdilimach3, on 11th January 2011, 10:39, said:

Ei au pretul terenului extrem de ridicat, cum va fi si la noi cred, salariile nu cred ca sunt asa mari, pana la urma se rezuma la bani ...  pentru ce sa ai nevoie de N spatiu cand oricum majoritatea timpului il petreci la servici, eu cand ajung acasa nu stiu doar bucatarie-dormitor, copii sau sotia stau mai mult prin casa .
Asta-i aiurea, nu-i adevarat deloc, pretul terenului va scadea la noi, s-a umflat artificial pe baza unei cresteri nesanatoase a pietei, alimentata de banci si de un curent de crestere in constructii, precum si de un decalaj mare intre noi si restul lumii civilizate (mi-e greu sa zic occident...).
Mi-ar place sa cred ca muncimca sa traim, nu ca traim ca sa muncim!

#51
on_my_own

on_my_own

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 245
  • Înscris: 30.03.2010
Nu. S-a discutat despre dimensiunile unui living iar intentia mea a fost de a sublinia faptul ca nu livingul este esenta casei Te muti la casa pentru a te bucura de natura, de aer curat, ede o gradina , de un pom etc. si nu de niste pereti.


...neprietenoasa din punct de vedere al cheltuielior cu intretinerea ei / costurilor cu intretinere! Ca sa inteleaga...

Edited by on_my_own, 11 January 2011 - 13:29.


#52
euribiontuL

euribiontuL

    dibaci

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,275
  • Înscris: 15.07.2006

View Poston_my_own, on 11th January 2011, 13:27, said:

...nu livingul este esenta casei
...Te muti la casa pentru a te bucura de natura, de aer curat, ede o gradina , de un pom etc. si nu de niste pereti...
păi, atunci optezi pt mai multe ferestre, pe cât posibil de dimensiuni M ari. în felul acesta vei dispune de un peisaj generos, +va rezulta o încăpere luminoasă.

View Postdilimach3, on 10th January 2011, 17:37, said:

...dupa calculul meu ar fi undeva pe la 80 mp utili necesari, fara balcoane sau terase.
Sper sa fi dozat bine spatiul camerelor...
speră! [ http://yelims5.free.fr/TopOuNul/Super08.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
no offense! într-o casă mini și mobilerul ar tb să fie în același gen:
-Vă rog, un aragaz extraplat, liliputan!  
-ăăă și pt junior, un [ http://yelims1.free.fr/Animaux/Chien03.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] cel mai mic posibil!

Edited by euribiontuL, 11 January 2011 - 16:30.


#53
dilimach3

dilimach3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 07.06.2008
:lol:   mobilier pe masura...faci economie si la mobila  :OK:   . mai ramane bani si de televizor plat , euribiontuLe cat are casuta ta?de curiozitate intreb.  in 80 mp bagi mobila normala, nu extra large dar... compromisuri... oricum daca stai la casa nu stiu cat de mult timp petreci in ea, doar iarna , in rest mestesugaresti pe langa casa... . nu zic ca nu ai dreptate eu vorbeam de un minim necesar la care poti adauga un pic de spatiu .tu ce crezi care ar fi dimensiunile camerelor?

#54
euribiontuL

euribiontuL

    dibaci

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,275
  • Înscris: 15.07.2006
eu am casa, nu casuța. amprenta la sol max100mp pt P+1+M. Inaltimea camerelor este de 3m la finit.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate