Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dren de fosa langa casa?

Panko lung

Analfabetism functional la relati...

Declaratia Unica - dividende WINE
 Plase ferestre, din nanofibra, an...

Batch defect de cartele metrou

350 lei pentru o plomba e mult sa...

Incarcator Makita China
 Boala pomi, sau insecte?

Ghiduri clinice Romania

Credit - persoane cu dizabilitati...

Diferente dioptrii intre ochi
 cod CAEN magazin online cu aproba...

Vocuher eMag peste pret comanda a...

Punct alb pe gingie

Schema scaner Lexmark X215
 

Discuții între satelitari

- - - - -
  • Please log in to reply
274 replies to this topic

#19
doktorofsat

doktorofsat

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,901
  • Înscris: 04.04.2008
Orele 14:00 receptia stabila pe FOX-uri:

Attached Files



#20
gigi_4476

gigi_4476

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,383
  • Înscris: 28.02.2007
În Constanța, cu un Triax tds 110 si lnb Inverto Black Ultra High nu sunt probleme in receptia FOX-urilor de pe Arabsat 30,5... asta pe o vreme destul de închisă, ceață și nori...

Attached Files



#21
bog4u

bog4u

    @Român

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,021
  • Înscris: 20.12.2007
Felicitari Doktorofsat pentru receptia Fox-urilor!!!
Este clar dupa cum am spus ca semnalul pe spotul Mashreq este mult mai puternic decat spoturile pan-arabe . Initial cred ca foxurile au transmis pe spotul pan-arab pentru ca nu am reusit receptia !
An nou fericit si plin de realizari  membrilor SP pasionati de domeniul satelitar !

#22
Excalibur21

Excalibur21

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 02.12.2009
@rz, merta sa incerci cu antena de 1.2 sa receptionezi la 100.5E. Semnalul este foarte puternic si stabil pe natena de 3 metri dar cu alta antena nu am testat.

@doktorofsat, un lnb foarte bun pentru banda 11700-12750 mhz este Invarto Black Ultra. Eu am modificat unul si l-am adaptat pentru flansa, arata identic fata de varianta cu flansa(Inverto Black Pro flansa) dupa modificare . Recomand versiunea twin. Rezultate cu 0.5-1 db mai bune pe banda de 12Ghz atat V cat si H decat Inverto Black Pro flansa Twin si mai mult peste Invacom. In banda 10950 -11700 am obtinut rezultate aproape identice intre Invarto Black Ultra si Inverto Black Pro flansa pe ambele polaritati, iar intre 10700 si 10950  Inverto Black Ultra este mai slab.

O alta comparatie intre Invacom single si Inverto Black Pro flansa Twin  in banda 10700 - 10950 pe astra 2D polaritatea orizontala ar fi ca Invacom are rezultate mai bune pe transponderii 10714 si 10744 iar Inverto bate invacom-ul pe 10773, 10803, 10832, 10862, 10891, 10921. Cam acelasi lucru rezulta si dintr-un test facut pe Thor 6 cu antena de 1.4m.
Nu ma testat Invacom quad, despre care am citit ca ar fi mai bun in banda de jos decat Invacom single.

#23
doktorofsat

doktorofsat

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,901
  • Înscris: 04.04.2008
@Excalibur21

Mersi de info si iti voi urma sfaturile in legatura cu LNB INVERTO!Voi incerca si eu o astfel de modificare

Ma surprinde mult ce spui de satelitul de la 100.5E!!!La mine , acest satelit are elevatia de sub 1 grad si niste munti apropiati deci teroretic 99% nu-l pot receptiona.Si normal ca in Brasov la Rz are deja 2 grade elevatie are sanse foarte bune sa-l "prinda"

#24
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,097
  • Înscris: 05.05.2003
Chiar si la 2 grade elevatie sunt probleme daca exista ceva pe directia respectiva... din pacate, la mine este o casa deci numai de pe casa ori din balcon am sanse la 100.5 grade est
Pe partea cealalta nu am probleme de ex. cu 45'W si chiar putin mai jos caci am camp deschis acolo

De incercat, voi incerca 100.5'E dar trebuie sa modific putin inelele scalare de la lnb-ul C band pentru parabola ( trebuie sa arate ca o ''palnie'') pentru o mai buna receptie... astept sa se mai incalzeasca vremea

#25
mouse3

mouse3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 919
  • Înscris: 22.04.2010

View Postrz, on 6th January 2011, 21:37, said:

De incercat, voi incerca 100.5'E dar trebuie sa modific putin inelele scalare de la lnb-ul C band pentru parabola ( trebuie sa arate ca o ''palnie''...


Am si eu in lucru unul pentru banda C si altul pentru banda Ku,mai am doar sa le sudez,sint facute din tabla de inox de 0,5mm grosime,sint curios sa vad cum se comporta pe un offset.Poza este de pe satelite co uk.

Attached Files



#26
doktorofsat

doktorofsat

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,901
  • Înscris: 04.04.2008
Mult succes la confectionarea inelelor scalare mouse3!

Metoda de pe forumul englez chiar functioneaza , mi-a fost confirmat de perzoane care chiar folosesc asa ceva :thumbup:

#27
mouse3

mouse3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 919
  • Înscris: 22.04.2010
[quote name='doktorofsat' date='12th January 2011, 17:55' post='9303212']
Mult succes la confectionarea inelelor scalare mouse3!



Merci de urare,
am sa pun zilele astea o poza cu ele,inca nu sint sudate,sper sa iasa bine.
Legat de randamentul lor,nu prea sint convins,in state au semnalul in banda C foarte puternic si pot folosi un offset de 1m cu rezultate bune,aici in Europa nu stiu daca merg.Cred ca offsetul de IAR pe care il am este prea mic pentru majoritatea satelitilor de banda C.
In banda Ku nu am vazut la nimeni in Europa sa folosesca asa model de ghid de unda.Poate aveti vreo poza cu unul.
Respecte,
mouse.

#28
doktorofsat

doktorofsat

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,901
  • Înscris: 04.04.2008
Mouse indata ce ai reusit sa montezi antena pozitioneaza-l pe satelitul de la 5W!De acolo  iti garantez ca vei reusi sa receptionezi mai multe canale africane cum ar fi pachetul de canale din Libia, Télé Africa din Gabon, Tele Sahel din Niger poate si canalele STV1 si STV2 din Camerun.Trebuie insa sa ai placa depolarizatoare montata in lnb.

Trebuie sa stii ca si aici la noi aproape fiecare satelit care dispune si de tp in banda C are cate un tp foarte puternic , insa iti recomand 5W deoarece de aici ai sanse sa prinzi cele mai multe canale tv.Asta evident nu exclude faptul ca la satelitii estici nu ai avea succes sa prinzi cateva canale tv numai sa ai vizibilitate spre satelit.

Vei citi sau ai citit deja ca unii nu recomanda offsetul pt banda C.Insa sa stii ca sunt unii satelitari care totusi folosesc ofsetul neavand posibilitatea de a monta altceva dar pun un capac pe gura lnbului sa nu patrunda apa mai ales la satelitii de la capete provocand mai repede sau mai tarziu stricarea acestuia.Offsetul nu are un castig asa de bun ca si prim focarul, si asta e o certitudine, dar castigul se poate maximaliza folosind inele scalare calibrate in forma de palnie si de forma ovala

#29
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,097
  • Înscris: 05.05.2003
Eu vreau sa-l fac exact ca pe unul de ku band offset  binenteles dimensionat pentru banda C... sau incerc mai bine sa-l modific pe cel existent pentru circulara, prin adaugarea unei platbande subtiri (lipta de actualele inele) - dimensiune diferita pentru fiecare inel in parte desigur

Am testat acu' cativa ani satelitul Express 40'E... intra beton cu o antena circulara de numai un metru!

Edited by rz, 12 January 2011 - 22:36.


#30
mouse3

mouse3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 919
  • Înscris: 22.04.2010
Am urcat pozele.


Legat de constructia unui inel scalar pentru offset,asa cum se vede in poza cu inelul albastru,sint dificil de facut acasa datorita geometriei destul de complicate.Numai sa decupezi tabla in forma de inele este greu,fara sa o deformezi la decupare,darmite sa o mai si sudezi pe pozitie.
Ar mai fi un tip de ghid de unda pentru offset folosit de Rusi,am gasit o poza dar se descarca naspa,am cerut proprietarului o poza si din spate sa vad cum este facut.
Daca primesc poza am sa o incarc aici sa vedeti si voi despre ce este vorba.
Nici eu nu sint adeptul antenelor offset,dar la bloc nu pre ai de ales.

Attached Files



#31
mouse3

mouse3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 919
  • Înscris: 22.04.2010
Din pacate proprietarul nu mai are ghidul de unda pentru offset,dar spune ca nu este conic in spate,deci ar putea fi mai usor de confectionat decit scalarul.
Ar mai fi un tip de ghid de unda tot pentru offset,il foloseste loteria Romana la toate agentiile din teritoriu pentru a transmite datele in timp real la sediul central.Este conic ca si cel din aceasta poza,nu stiu insa daca ei au ghidul cu striatii pe interior s-au lis ca cel din fotografie.Nu am avut ocazia vreodata sa vad unul de aproape,antenele sint cocotate destul de sus.

Attached Files



#32
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
Bai ceva ceva comicitate , unu cu o jucarie digi , eu cu o jucarie home made .. sa zicem
am invartit dupa 7°W si am jonglat amindoi din elevatie , si am vazut ca nu agatam decat franturi de semnal , si am dat la loc , ala la digi , si eu la amos .
Fenomen comic , agatam absolut tot , 0.8°W , 1°W , 4°W , eu cu pozitia spre amos ,  ala cu pozitia de telenor .
Adica , eu agat de pe DIGI fara macro , 1TV , agat de pe telenor MCBOX , CT24 news , de pe 4W , ICTV , STB , etc etc .. ala , la fel , orice de pe digi , de pe ala si MCBOX , si PUBLICA , si ucrainelele , inter+ , ICTV etc , OTV ..

AM FILMARE cum arata asa ceva , rog sa nu se rada , sau sa se sara calul , este ceva greu de realizat cu 1 lnb de 0.2dB stiind ca e electiv .
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/EsF0lKPi4KA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] primul film

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/0Wn_nxuMqEg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] filmul cand mergeau la rand coordonatele ..
JONGLERIA e cu jmen , antena setata nitel penstru 7°W din elevatie si lnb putintel mai spre 5 si jumate daca te uiti la el ..
Nu garantez sa mearga la unii pe ditamai plaja .

poker channel este dupa cum zice un prieten pe 4.3°W , adica THOR3 , deci am facuto galeata la selectivitate , insa daca dau elevatia normala per satelit , o fac la loc , si intra numai amos , si atat . ce-i in telenor , nici vorba .

#33
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,097
  • Înscris: 05.05.2003
Nu este nimic anormal... antena a fost pozitionata undeva intre 4 si 1 grad vest - mai aproape de 1'V dar mai jos deci aproape de elevatia satelitului de la 4'V iar lnb-ul probabil nu este centrat exact pe focarul pricipal al antenei (pentru 1V) ci este orientat putin spre focarul secundar, cel pentru Amos 4'V

@mouse3, ala albastru e foarte ok... ceva in genul ala vreau sa fac

Edited by rz, 19 January 2011 - 22:05.


#34
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
E anomal RZ deoarece am facut fasciul GALEATA , ca daca dau elevatia jos nu prind decat ucraineni la tona si atat . SUper tare pentru mine care sunt haplea la inceput sa vad de pe sateliti . eh in curand ma chinui sa dau de 13°E si ai lui arabi !

#35
mouse3

mouse3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 919
  • Înscris: 22.04.2010

View Postrz, on 19th January 2011, 22:08, said:

Nu este nimic anormal... antena a fost pozitionata undeva intre 4 si 1 grad vest - mai aproape de 1'V dar mai jos deci aproape de elevatia satelitului de la 4'V iar lnb-ul probabil nu este centrat exact pe focarul pricipal al antenei (pentru 1V) ci este orientat putin spre focarul secundar, cel pentru Amos 4'V

@mouse3, ala albastru e foarte ok...

Da,pare a fi cel mai simplu de confectionat,dare care este unghiul „pilniei”? Aici trebuie sa mergi pe gicite plus citeva teste.
Vad ca cealalta poza nu sa incarcat bine,eu nu o pot deschide sa o vad mai mare,noroc ca o am in calculator,este mai usor de facut,inelele sint spre exterior din ce in ce mai late iar discul este drept.Varianta asta mi se pare cel mai usor de realizat.

#36
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006

Quote

Zv sa stii ca am ajuns sa-ti scriu PM ca sa nu zici ca m-am legat de tine pe forum in mod direct.Stii eu am 7 ani de acasa!

E grele si e grave men ce faci pe ariile mele , nu stiu, sincere ce te-a apucat,Eu iti propun sa te calmezi.



Eu zic si repet te rog sa te calmezi pana nu voi lua masuri, impreuna cu altii , pt calmarea ta


Succesuri!

cele mai tari vorbe spuse de moderatorul de la aceasta arie,  doctorul!!!

Edited by Zvartoshu, 20 January 2011 - 21:40.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate