Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Abu Dhabi

- - - - -
  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#19
dan84

dan84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,028
  • Înscris: 25.09.2006

View Postbuntzi, on 26th December 2010, 10:03, said:

Guvernul de obicei nu da salarii mari, ci pachete bune.
Descrie putin daca ai timp.

#20
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,325
  • Înscris: 09.09.2006
Un angajat la o firma privata capata un pachet salarial pe structura pe care am mentionat-o mai devreme. Eu de exemplu mai am in plus o asigurare medicala suplimentara in valoare de 1000dhs / 6 luni, care imi permite acces la mai multe facilitati medicale, mai putin chestii stomatologice sau de chirurgie estetica (no boob enlargement for me :D)

Acum, sa luam un caz cvasi-concret: DEWA (dubai electricity and water authority), cu care eu lucrez de aproape (clientul). Ei nu au salariile de baza asa de mari ca noi. In schimb, au overtime platit, ziua de lucru de 7 ore care include si ceva pauze (mic dejun 30 min la ora 9 si pranz  12-13), la fiecare sarbatoare legala companiile publice capata mai multe zile libere decat companiile private, au weekend de doua zile nu una singura, capata parca 2 bilete de avion dus-intors anual, si inca un bilet colectiv, pentru toata familia.
Facusem odata o socoteala cu unul dintre tipii aia, si desi teoretic pe hartie eu aveam cam 30% in plus la salariu fata de el, la o socoteala mai amanuntita iesea ca el e platit pe ora cu 7% mai bine decat mine.
Cam asta era ideea de baza: desi teoretic pe contractul de munca la o firma privata o sa scrie o suma mai mare, daca faci o socoteala la plata pe ora, angajatii guvernamentali ies la fel, sau chiar mai bine.

Edited by buntzi, 27 December 2010 - 12:40.


#21
21-Lancer

21-Lancer

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 18.11.2004

View Postbuntzi, on 26th December 2010, 10:03, said:

E un salariu bun, dar nu ceva ne mai vazut. Pentru vest europeni e cam imediat peste entry-level.

Da, ai dreptate, nu e ceva nemaivazut. Din cate stiu insa contractul e oferit de o companie privata care lucreaza intr-adevar pentru guvern. In ceea ce priveste excursia la fata locului pentru un interviu, ma gandesc ca o sa aiba loc in conditiile in care eu si recruiter-ul vom ajunge la un numitor comun. Adica eu nu as invita pe cineva sa lucreze pentru mine pentru un "pachet salarial" bunicel in conditiile in care nu am dat niciodata ochii cu persoana respectiva. ?!
Ramane de vazut cu ce detalii vor veni dupa sarbatori. Si daca subiectul trezeste suficient interes, va tin la curent.

#22
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,325
  • Înscris: 09.09.2006

View Post21-Lancer, on 27th December 2010, 16:12, said:

Da, ai dreptate, nu e ceva nemaivazut. Din cate stiu insa contractul e oferit de o companie privata care lucreaza intr-adevar pentru guvern. [...].

Adica eu nu as invita pe cineva sa lucreze pentru mine pentru un "pachet salarial" bunicel in conditiile in care nu am dat niciodata ochii cu persoana respectiva. ?!
Hai ca n-am vrut sa te dezamagesc. Ma gandeam numai ca eu am avut la vremea mea un mic soc cand am costatat ce salariu avea un coleg de breasla si birou, care teoretic facea absolut aceeasi treaba ca si mine, pe acelasi santier, da' se nascuse cu 2500km mai aproape de Londra decat mine :(. As fi acceptat mult mai usor o diferenta de vreo 20 25 %, bazata pe experienta, dar 70% mi s-a parut mult rau...Asta e foarte posibil (privat + contract cu guvernul), mai ales ca in AD se invart bani seriosi de tot. Deh, petrolul...

Nu musai. Poate ca tipii respectivi au mai lucrat cu romani inainte si au incredere. Am auzit aici o istorie despre un inginer sef de centrala electrica, scotian, care lucrase cu niste romani undeva in zona asta (Iran inainte de revolutia islamica, egipt sau asa ceva). Tipul a fost numit sef la o centrala undeva prin Qatar sau Bahrein, si in 4 luni de zile tot personalul de exploatare era roman...
Diferenta de perceptie a romaniei este foarte mare intre tarile din zona golfului, unde n-au ajuns dragii nostrii conationali mai bruneti, si europa de vest, unde ei au ajuns inaintea celor dornici de munca.

Edited by buntzi, 28 December 2010 - 05:57.


#23
21-Lancer

21-Lancer

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 18.11.2004

View Postbuntzi, on 28th December 2010, 05:50, said:

Hai ca n-am vrut sa te dezamagesc. Ma gandeam numai ca eu am avut la vremea mea un mic soc cand am costatat ce salariu avea un coleg de breasla si birou, care teoretic facea [...]

Nu musai. Poate ca tipii respectivi au mai lucrat cu romani inainte si au incredere. Am auzit aici o istorie despre un inginer sef de centrala electrica, scotian, care lucrase cu niste romani [..]


Nu m-ai dezamagit. :) Chiar ai dreptate.
Dupa cum am spus insa, nu sunt extraordinar de entuziasmat, idee in care ii astept cu mai multe specificatii dupa sarbatori.

Sarbatori fericite tuturor!

#24
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,325
  • Înscris: 09.09.2006
Hombre, ai ajuns la Abu Dhabi până la urmă?

#25
bugy_18

bugy_18

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 222
  • Înscris: 07.03.2008
Nu stiu daca a mai ajuns omul, dar vad ca tu ai ajuns in indonezia! Woaw!
Si tot incerc sa te contactez pe mess, dar degeaba!

Edited by bugy_18, 20 June 2011 - 02:20.


#26
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,325
  • Înscris: 09.09.2006
Apoi internetul aici merge ca ultimul kur, și am impresia că și YM ca program în sine face figuri.
Așa că, cu scuzele de rigoare, nu prea am mai intrat pe YM decât foarte sporadic.

#27
bugy_18

bugy_18

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 222
  • Înscris: 07.03.2008
Ce ai facut cu masina? Ai vandut-o sau ai lasat-o la vanzare acolo? Sa nu zici ca ai luat-o cu tine!

#28
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,325
  • Înscris: 09.09.2006
N-am luat-o cu mine. Aici se conduce pe partea greșită a drumului, și la cât de explodate sunt unele bucăți, fix suspensie sport trebuie.

Edited by buntzi, 21 June 2011 - 04:35.


#29
bubalus

bubalus

    Membru chel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,206
  • Înscris: 15.02.2005
salut baieti, mai e cineva prin AD?
ideea e ca am primit si eu o oferta de la un recruiter pentru AD (AMEC) urmeaza in cateva zile sa am un interviu telefonic cu clientul si sa discutam si pachetul salarial propus de ei.
am citit cele cateva infos din topicul asta si daca nu-s schimbat prea mult fata de anul trecut, sa inteleg ca un salariu de aprox AED 40K / luna este mai mult decat ok? compania mai ofera si cazare (nu stiu prea multe...probabil un apartament utilat / neutilat, urmeaza sa ma lamuresc) si transport in valoare de AED 2700/luna....precum si   asigurare medicala (nu stiu daca acopera si familia)

impozitul va fi platit de ei in UAE si de mine in tara de origine.  am citit undeva candva ca e bine sa ceri angajatorului o declaratie de  "tax egalization"... ce presupune?

ideea ar  fi ca as vrea sa iau si familia ...pitic de 1 an jumate plus nevasta "kinder cu surprize" ... am luat in considerare si sfatul sa vin singur si sa-i aduc pe ei dupa o perioada.

cam care ar fi cheltuielile cu "intretinerea" (apa, internet, cablu, electricitate ..banuiesc ca A/C-ul o sa mearga nonstop)...si cam cat cheltuie o familie in medie pe acolo..fara mari extravagante dar nici stat ca cucurezii in casa...ma gandesc la o viata sociala normala
daca ma gandesc la un 8 - 10000  AED...e o suma corecta?

orice alt sfat e binevenit

#30
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,325
  • Înscris: 09.09.2006
Nu s-a schimbat mai nimic, mai am încă destui prieteni pe acolo. Cu cazarea oferită de firmă, e mai nebuloasă treaba. Poate să ofere un apartament semi-mobilat (adica o sa ai bucătăria complet mobilată și utilată cu frigider, aragaza, masină de spălat) sau ne mobilat și atunci va trebui să te orientezi. Pentru un raport suficient de bun calitate/preț, recomand IKEA sau Pan Emirates. Deși ăștia din urma sunt cam...țigani așa, au multe chinezisme și chestii foarte colorate/strălucitoare. Mai pentru negri așa.
În clădirea în care am stat eu, AC era inclus în chirie. Multe clădiri practică chestia asta, dar sunt și unii care taxează separat aerul condiționat. Din păcate, nu știu nivelul de prețuri. Altfel, apa și curentul electric pentru apartamentul nostru nu a depășit niciodată 550dhs/lună, în condițiile în care totul era electric, (boilere baie-bucătărie, aragaz). Internetul am impresia că e în jur de 300dhs/lună, pachet de-ăla cu tv+net+land line. Mai caută ceva detalii pe etisalat.ae sau du.ae, ăștia sunt singurii provideri.
O masă la restaurant normal (macaroni grill, tony roma's, fuddruckers, de-astea normale), cu un set de apetisers, două feluri principale - de dimensiuni foaaarte generoase - sucuri/apă plată ajunge cam la 280dhs, pe acolo. Mai pui cam 40 dhs pentru desert. Îmi pare rău, dar nu prea știu prețurile la restaurantele mai dibace care servesc și alcool, ca nu prea am fost așa. Dar la un restaurant cu bufet deschis, cu băutură cu tot, este cam 200dhs/persoană, all you can eat and drink. Am mai scris eu detalii, da' în principiu cam asta e. Am dat detaliile astea că tu știi cam de câte ori pe lună ieși la restaurant. Eu cheltuiam cam 3500dhs/lună, cu mâncat la food court în fiecare zi, ieșit la restaurant o dată pe săptămână, bere de la frigiderul propriu, două plinuri de combustibil pe lună.
Acuma dacă ai kinder, sigur mai cresc cheltuielile, dar nu cred ca foarte semnificativ, cel puțin nu pâna la vârsta școlară. Atunci  e mai cu bubă. Apoi o să mai socotești la vremea respectivă, când o să-i aduci pe ei, o mașină în plus pentru soție, ceva parcări (clădirea are parcarea proprie în 99% din cazuri, dar se asigură numai un loc de parcare /apartament deci a doua mașina stă în stradă) dar o să te orientezi singur, după ce te stabilești acolo.
Spor maxim!

#31
bubalus

bubalus

    Membru chel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,206
  • Înscris: 15.02.2005
tnx buntzi,

marisoare preturi comparativ cu romania la restaurante, dar nu atat de speriat....
cand zici "bere de la frigiderul propriu" la ce te referi?... se vinde la supermarket?

cu cazarea stiam....o sa fiu atent sa vad cat de utilat este apartamentul / spatiul pe care il ofera...

inca astept oferta finala sa pot lua o decizie, vad ca se cam cacaie....dar una peste alta s-au mai lamurit niste lucruri....si nu in favoare mea.
salariul o sa fie undeva pe la 33k/ dhs pe luna...iar pentru familie nu prea ofera nimic. mancarea nu e o problema dar cel mai mult ma intereseaza asigurarea medicala pe care va trebui sa o platesc familiei pentru ca mie imi ofera...cum se procedeaza in cazul asta, ceva sfaturi? iarasi treaba cu vizele....cum e? daca voi munci acolo eu voi fi rezident... ceea ce confera si familiei dreptul de a obine usor viza, right?
nu am gasit pe nicaieri cine acorda viza...fiecare emirat in parte sau e o viza comuna pentru toata tara?
in cazul in care e prima varianta...sa zicem, viza e emisa de emiratul Abu Dhabi.... pot sa folosesc ca aeroport de intrare in tara Dubaiul?
poate pare o intrebare ridicola, dar in tara unde lucrez acum trebuie specificat prin ce aeroport intrii in tara. Am vazut pe cineva dat jos din avion pentru ca pe LOI era specificat alt oras de intrare decat cel pentru care se facea imbarcarea.

nush, daca mai am intrebari am sa te mai deranjez.

Edited by bubalus, 12 November 2011 - 09:09.


#32
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,325
  • Înscris: 09.09.2006
Una câte una:
Bere la frigiderul propriu înseamnă că faci din când în când o vizită la Al Hamra (că ai zis ca ești bazat în Abu Dhabi) și îți iei o ladă de beri, uischi și ce mai vrei tu, de la magazinul de băuturi. Adica spre deosebire de comandatul la modul "o salată de creveți, friptură cu cartofi prăjiți și păstăi, și o bere". Acolo înlocuiești berea cu ceva suc sau apă.
Asigurarea medicală...Deci o asigurare cum aveam eu era cam 4000dhs/an. Eu plateam numai jumate, că jumatea ailalta era suportată de firmă. În asigurare intra mare parte din costul consultației (plăteam 50dhs vizita) și ceva medicamente. Cumva ca la noi cu compensatele, dar de exemplu când am fost internat cu piatra la rinichi, nu am plătit nimic, nici măcar ăia 50dhs, că am ajuns la ei pe targă și cred ca s-a încadrat la altceva. În rest, intervenția cu ultrasunete, spitalizarea 4 zile și tot tratamentul, a fost pe cardul ăla și pace bună. Nu mai țin minte precis cum era chestia cu ochii, dar știu că erau ceva restricții. Ah, probleme la partea cu dinții din ce îmi amintesc. Dentarele nu erau incluse în asigurare. Și desigur, nici chirurgia estetică, dacă nu era reparatorie. Înțelegi cam cum...
Cu viza: dacă ești rezident, poți să fii sponsor și să ceri rezidență pentru soție și copil. La salariul tău o să-ți dea inclusiv pentru părinți. Eu nu le-am făcut rezidență fetelor pentru că rezidența te obligă să intri în Emirate cel puțin o dată la șase luni, ceea ce eu nu eram niciodată sigur că pot cu feletel mele în vizită. Iar la tine iese mult mai ieftin așa față de viză turistică. În plus, fiind și ele rezidente, îți dă dreptul să te plimbi ca turist oriunde în GCC. Eu de exemplu nu am putut să le duc pe fete la delfini în Oman, că îmi trebuia viză de tip multiple entry, care e mult mai scumpă. Dacă le faci rezidență (costa atunci cam 1500dhs/pers, acum nu mai știu prețurile) ai foarte multe avantaje. Recomand cu tărie chestia asta.
Intrarea: nu contează deloc ce emirat a emis viza de rezidență. Intri și ieși de oriunde. Noi aveam cu toții rezidență de Dubai, dar șeful zbura de multe ori de la Abu Dhabi când prindea oferte la zborurile Etihad sau era full din Dubai.
Dacă mai ai întrebări, răspund cu placere dacă știu. Poți sa arunci și PM de atenționare, că nu intru mereu prin zona asta. Ceva la modul "help din nou pe topicul ăla" ca să știu să intru.
Wa allaikum asalam!

#33
Bianca1972

Bianca1972

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 16.10.2018
You can see all the new projects in Abu Dhabi here https://korter.ae/ne...ts-in-abu-dhabi

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate