Black Swan (2010)
Last Updated: Sep 03 2011 13:28, Started by
caroline_hi
, Dec 20 2010 17:32
·
0

Posted 20 December 2010 - 17:32

[ http://ceritafilm.com/wp-content/uploads/2010/11/Black-Swan-2010.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Black Swan is a 2010 American psychological thriller film directed by Darren Aronofsky, starring Natalie Portman and Mila Kunis. The production requires a ballerina to play both the innocent White Swan and the sensual Black Swan. Nina (Portman) fits for the White Swan and Lily (Kunis) fits for the Black Swan. When the two compete for the parts, Nina finds a dark side of herself. Trailer L-ati vazut? Edited by caroline_hi, 20 December 2010 - 17:36. |
Posted 21 December 2010 - 15:01

L-am vazut. Eu zic ca merita, e interesant.
In orice caz, nu e filmul tipic, mi se pare ca ar semana mai repede cu o piesa de teatru, asta pentru ca elementele se potrivesc intr-un anumit fel + finalul care e foarte ... teatral, as zice. Mi-a placut. |
Posted 21 December 2010 - 21:56

Scrie si tu mai mult de un sfert de rand daca chiar ti-a placut.
![]() |
Posted 21 December 2010 - 22:00

Posted 22 December 2010 - 01:22

N-am avut treaba niciodata cu baletul...si filmul nu m-a facut sa-mi schimb parerea. Dar nu e despre balet.
Darren a ales o modalitate frumoasa (dar care nu place la toti...asa cum se si prezinta in scena din bar cu cei doi baieti) de a prezenta un caz hauntingly-beautiful de transformare a unui suflet pur, mult prea pur. Demonii interiori si dorinta de perfectiune a schimbat acel pur in ceva autodistrugator din moment ce fortele interioare, opuse si la fel de puternice nu pot ocupa acelasi spatiu. A fost spectaculoasa transformarea personajului, micile detalii, micile directii pe care le ia in alegerile ei, jocul Nataliei a fost perfectiune, baletul ramane inca o prostie pentru mine (desi obiectiv e ceva fain) insa ma bucur ca nu s-a focalizat prea mult pe asta. Se aseamana cu The Wrestler, un film care cere nominalizare la oscar pt personajul principal dar si din cauza evidentei asemanari...trairile interioare, autodistrugere...s.a.m.d. Mai bun insa mi s-a parut Black Swan decat The Wrestler... |
Posted 24 December 2010 - 18:53

Dincolo de subiectul sau ideea filmului, Aronofsky nu a fost convingator pentru mine, nu a ales tocmai bine tehnicile care erau mai apte sa exprime acel conflict ascuns si sa releve pulsatiile, zbuciumul sau motivatiile bietei pasarici ce juca alba/negara, desi era invatata cu constrangerile si eticheta.
Mult prea multe cadre lungi - si astea fara o muzica bine aleasa - care nu spun multe, sunt plictisitoare adeseori si n-au... eficienta cinematografica. Ii dau Natashei Portmanova 10 pentru ca nu s-a facut de ras desi a fost pe poante mai tot timpul. |
Posted 14 January 2011 - 09:20

Interesant unghiul de abordare, impecabil jocul actorilor (in special Natalie Portman, Vincent Cassell si Barbara Hershey, Mila Kunis nu m-a impresionat prea tare), insa parca-i lipseste ceva... Nu stiu, e un film care nu mi-a mers la suflet. Overall e foarte bine realizat, insa e... rece. Nu implica spectatorul, nu-l face sa vibreze, sa se implice emotional...
|
Posted 23 January 2011 - 10:59

Posted 23 January 2011 - 11:19

Mie mi-a placut la nebunie. M-a tinut in suspans pe tot parcursul filmului si abia asteptam sa vad ce se mai intampla. La inceput m-am enervat ca e cu Natalie Portman,(l-am luat fara sa citesc nimic despre el, doar pt. ca am vazut ca i-a dat roua 10/10) dar a ajuns sa-mi placa de ea dupa filmul asta. Si de Mila Kunis mi-a placut.
Vezi-l cat mai curand. Ah da, si m-a facut si sa apreciez baletul. Edited by Oscilatrix, 23 January 2011 - 11:23. |
Posted 24 January 2011 - 02:47

Mie mi-a placut la nebunie. M-a tinut in suspans pe tot parcursul filmului si abia asteptam sa vad ce se mai intampla. La inceput m-am enervat ca e cu Natalie Portman,(l-am luat fara sa citesc nimic despre el, doar pt. ca am vazut ca i-a dat roua 10/10) dar a ajuns sa-mi placa de ea dupa filmul asta. Si de Mila Kunis mi-a placut. Vezi-l cat mai curand. Ah da, si m-a facut si sa apreciez baletul. da` ce aveai cu Natalie inainte sa vezi filmul asta? e o actrita foarte buna... si deosebit de frumoasa. ![]() |
|
Posted 24 January 2011 - 14:29

Mi se parea inflexibila in rolurile ei, avand mereu acelasi aer virginal si frigid care o facea sa para acelasi personaj in toate filmele.
Ma rog, poate pentru ca n-am vazut Closer, cum mi-a recomandat cineva. |
Posted 24 January 2011 - 14:31

Desi nu-i genul meu de film,fata de altele mi-a placut,actorii au jucat foarte bine si au fost cateva momente destul de interesante in film
![]() |
Posted 25 January 2011 - 10:53

Mie mi-a placut la nebunie. M-a tinut in suspans pe tot parcursul filmului si abia asteptam sa vad ce se mai intampla. La inceput m-am enervat ca e cu Natalie Portman,(l-am luat fara sa citesc nimic despre el, doar pt. ca am vazut ca i-a dat roua 10/10) dar a ajuns sa-mi placa de ea dupa filmul asta. Si de Mila Kunis mi-a placut. Vezi-l cat mai curand. Ah da, si m-a facut si sa apreciez baletul. Am argumentat de ce in alta parte. ![]()
Mosso, Filmul ala cu lebeda pe care o vezi tu in farfurie are intr-adevar un inteles profund, in sensul ca e posibil sa nu apare la prima vedere. De fapt e vorba despre a reusi sa fii in sfarsit tu insati si nu o proiectie a mamei tale. A renunta la fantasme, frica, teama, a fi libera. Printre altele. Nu e deloc un film easy. Iar lebada e ofcourse o metafora a transformarii. Ideea nu-i rea deloc. Ar mai fi putut fi si altele dar asta e irelevant.
Nu e revolutionar, in opera cu pricina despre asta e vorba, lebada alba versus sau si lebada neagra, doua versiuni ale unei realitati. Ambele de integrat intr-o oarecare masura in propria fiinta/persoana, cum vrei s-o numesti. Aici e si spilul filmului, in scenariu coregraful doreste sa puna in scena un alt fel de balet, rolul celor doua lebede sa-i revina aceleiasi persoane, numai ca cea in cauza nu o poate dansa pe cea neagra (sigura pe sine, independenta, senzuala, libera, care-si poate manifesta si "umbrele"). In sensul acesta e o metafora a transformarii. Nu ma vroiam poetica. ![]() |
Posted 06 February 2011 - 17:10

Un film exceptional. Vi-l recomand cu incredere, ca si restul filmelor regizate de Darren Aronofsky.
|
Posted 21 February 2011 - 20:30

Sincer ma asteptam la mai mult de la Aronofski. E un film bun, peste media Hollywoodului, dar nu are acel ceva care sa ma puna pe ganduri. In plus au fost unele elemente care apartineau horrorului si desi au fost bine realizate nu prea isi aveau locul.
All in all un film bun dar departe de a fi perfect. 8/10 |
|
Posted 21 February 2011 - 23:48

Sincer ma asteptam la mai mult de la Aronofski. E un film bun, peste media Hollywoodului, dar nu are acel ceva care sa ma puna pe ganduri. In plus au fost unele elemente care apartineau horrorului si desi au fost bine realizate nu prea isi aveau locul. All in all un film bun dar departe de a fi perfect. 8/10 @Judith...no it's not. ![]() Edited by M0n0, 21 February 2011 - 23:48. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users