Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...
 Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi
 Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 

Paralia Katerini

- - - - -
  • Please log in to reply
2141 replies to this topic

#2107
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,854
  • Înscris: 04.07.2010

View Postedieseb, on 24 mai 2018 - 18:29, said:

... Vom ajunge la PK cam in 2 saptamani (inceputul lui iunie) ...

Eeee, la început de iunie chiar nu merită să vă faceţi griji cu parcarea. Sunt convins că veţi găsi parcare suficient de aproape de hotel.
Noi am fost la PK de obicei în vizită de câteva ore (în iulie şi august), şi de 2 ori am dormit câte o noapte intermediară (în ultima decadă din iunie - în 2011 şi 2013). Şi de fiecare dată am găsit loc de parcare. E drept că am dat o tură-două pe străduţele alea, dar până la urmă am găsit unde să las maşina pentru câteva ore.
Începutul de iunie este în extrasezon, şi deşi Cleopatra a rămas mirată că sunt destui turişti, eu cred că va fi lejer cu parcarea pentru voi.


View Postedieseb, on 24 mai 2018 - 18:29, said:

... E vreun motiv anume pentru care nu am sta la plaja in PK? Ne poti sugera alternative mai bune?

O singură dată am făcut baie în mare la PK, şi anume anul trecut pe 20 august. Era după-amiază şi am mâncat ca de obicei la restaurantul Zografos (cel mai frecventat de noi restaurant din toată Grecia), apoi am rămas la plajă pe şezlongurile lor, fiind cam noroasă vremea. Voiam şi eu să fac o baie acolo, că nu făcusem niciodată. Am avut ghinion de mare destul de agitată, aşa încât vizibilitatea în apă era ca în lacurile Tei sau Floreasca, din Bucureşti. Dar mare agitată în Paralia este foarte rar, în principiu apa este ca apa Mării Negre (ca vizibilitate sau culoare, deci nu de speriat).
Problema mare este că plaja este foarte aglomerată cu şezlonguri, iar apa suficient de bălăcită ca să ai o strângere de inimă când intri în mare. Acumaaaa, ce să zic, ţi-am zis cum e în perioade mai aglomerate, la început de iunie e foarte probabil ca voi să prindeţi apă limpede şi curată.
Oricum, din ce au mai spus în anii trecuţi unii colegi de Forum, dacă nu vă satisface plaja/baia în Paralia, atunci e bine să mergeţi la plajă/baie în staţiunea adiacentă (Olympic beach). Sau şi mai ok sunt plajele situate câteva zeci de kilometri mai la sud. Vorbesc de staţiunile Paralia Skotina, Paralia Panteleimonas şi în special Nei Pori, care are una din cele mai bune plaje din toată Grecia.
În locul vostru aş aloca cel puţin 2 - 3 zile pentru mers la plajă în Nei Pori ( pe indicatoarele rutiere vei găsi scris Neoi Poroi) şi plimbat seara pe faleza din Nei Pori şi pe străzile pietonale din Platamonas.
Şi cred că ar fi frumos să faceţi şi măcar 2 excursii de câte o zi, una la Meteora şi cealaltă la Edessa şi Loutra Loutraki. Plus petrecerea unei seri în satul Paleo Pandeleimonas. Vei găsi în Paralia Katerini mai multe oferte ale agenţiilor de turism, dar cel mai bine ieşiţi cu maşina proprie.

Evident că dacă tot sunteţi cazaţi în Paralia, atunci e bine să petreceţi cele mai multe seri loco. E plin de magazine şi ai ce face, Iar în ce priveşte plaja/baia, probabil că tot acolo, în Paralia Katerini e cel mai comod. Dar reţine că dacă prindeţi mare mai agitată sau bălăcită, aveţi şi alte opţiuni.

@Brainie: mai corect este "orăşelul Litochoro şi castelul Platamonas" ...

Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 24 May 2018 - 23:43.


#2108
AnaLee

AnaLee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 10.03.2008
Dacã tot s-a vorbit despre Paralia Skotina... e o staþiune micã ºi foarte liniºtitã (cred cã e cam mult spus "staþiune", dar treacã de la mine) ºi are o plajã frumuºicã, lungã ºi destul de largã, cu zone de sezlonguri pe care se poate sta dacã faci o consumaþie cam de 3 euro/persoanã a de la bar. Nisipul e destul de fin, de o nuanþã ceva mai închisã (un galben spre gri), dar sunt ºi ceva pietricele, care însã nu deranjeazã (sunt puþine ºi alea care sunt au fost bine ºlefuite bine de apã).
Dupã ce se intrã în mare, la vreo 5 metri de mal e o zonã mai pietroasã, de care noi treceam înot  - acolo apa se adânceºte rapid, cam pânã la bãrbie, dupã care scade pânã sub talie, iar locul pietrecelor era luat de nisip fin.  Deosebit de frumoasã mi s-a parut privelistea din apã cãtre uscat: într-o parte - pãdurea ºi castelul din Platamonas, iar în fundal - Munþii Olimp.
Cât despre satul Paleos Panteleimonas, e de neratat. Pun ºi câteva poze, n-am prea multe în laptopul de la serviciu...

Attached Files



#2109
edieseb

edieseb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 03.09.2004
Salut si multumesc amandurora.

La PK suntem cazati la un hotel chiar pe plaja si desigur ca am prefera sa stam la soare acolo, dar sugestiile sunt binevenite.

Dupa PK aveam de gand sa mergem sa vedem si Atena vreo 3 zile si sa trecem pe la Meteora, dar la sugestia voastra, probabil ca vom merge si la cateva din locurile mentionate.

Multumesc din nou.

#2110
AnaLee

AnaLee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 10.03.2008
@edieseb
Ţi-aş mai recomanda şi o vizita la Mormintele regale din Vergina, e un muzeu deosebit. Dacă tot eşti prin zonă poate n-ar trebui să-l ratezi... după Google maps faci cam o oră până acolo, din Paralia Katerini. Poze n-am făcut, căci fotografiatul e interzis în interior, însă găseşti câteva pe net.

#2111
edieseb

edieseb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 03.09.2004
Multumesc, AnaLee.

Foarte frumoase pozele si atmosfera pare super linistita.

Speram sa avem si noi o vacanta frumoasa fiind pentru prima data in Grecia.

#2112
danutlupu

danutlupu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 930
  • Înscris: 20.05.2008
Las si eu o impresie aici cu riscul de a fi penalizat.

De ceva ani batem Grecia insulara la sfatul unor prieteni mai iesiti, anul asta am fost in Kefalonia. La intoarecere, am zis sa vedem si Meteora ca o alternativa la Ioannina in care deja statusem de 3 ori in tranzit, asa ca ne-am ales cazarea in Trikala si ne-am rezervat o zi de vizita la meteore. Vizitat seara orasul Trikala, a doua zi Meteora, zic sa castigam un pic de drum si sa nu mai dormim inca o noapte in Trikala. Ma uit pe harta, vad Katerini sau Salonic, ultimul il vazusem si nu am fost incantati; hai la Paralia. Gasesc extrem de greu cazare cu Booking, preturile m-au infiorat efectiv, deci am fost norocos sa gasesc o camera cu 90 eur, pe usa la hotel vad ca era cotat la 230 EUR/seara (gluma proasta sau ce ?)

Ajung acolo - soc si groaza, nu ne venea sa intram in hotel, eram muti de uimire. Zona zici ca e Mamamia in paragina, peste tot sunt maghernite cu kitsch-uri la 1,3 si 5 EUR, fast food, magazine alimentare. Hotelurile sunt vechi si ponosite de prin anii 80, cu strazi inghesuite si mizere. Plaja banala, apa murdara tulbure de la nisip si cu alge mirositoare, sezlonguri si umbrele rupte sau arse de soare. Seara esti abordat brutal de cei cu terase sa le vizitezi localul, zgomot, fum, aglomeratie de nedescris si multa populatie bronzata tot timpul anului. Desi ziceam ca mai facem si noi o plaja scurta sa facem pe plac copilului, abia am indraznit sa facem cativa pasi spre plaja sa aruncam un ochi.

Dupa ce am vazut atatea peisaje superbe, cand am ajuns aici parca mi-a dat cineva cu un par dupa cap; ma simteam ca si cum as fi comis o infractiune si eram pedepsit sa vad locul asta. Singura bucurie a fost ca nu a trebuit sa stau decat o noapte, ingrozitor loc, o experienta foarte neplacuta.

#2113
Lizicat

Lizicat

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,619
  • Înscris: 05.05.2007
Pe topicul de Peloponez am scris cateva cuvinte despre P.K. unde am avut o noapte intermediara in drum spre Peloponez.
Ma citez aici:
”Ne-am oprit la Paralia Katerini pentru ca mi-am dorit sa vad si eu unde merge asa multa lume. Am stat la Hotel Oscar, pe malul marii. O camera simpla, dar curata si functionala si suficienta pentru o noapte intermediara. Am avut vedere la mare si a fost placut sa ne bem cafeaua pe balcon, privind marea.
Ei bine, m-am lamurit ca nu voi mai alege niciodata Paralia Katerini nici macar pentru noapte intermediara. Aglomerat peste tot, galagie, prea multi slapi scosi seara la plimbare. Am fost atrasi de un hotel de langa noi la masa cu muzica live. Muzica live s-a dovedit a fi defapt muzica greceasca manelizata, cantata foarte prost dar pe care romanii au jucat ca la nunta. Din fericire, mancarea a fost buna. A doua zi dimineata am facut plaja in dreptul hotelului unde am stat. Am nimerit langa un grup de romani de varsta a 3-a din TM care pe la ora 10 a pus la un radio un ciardas si au jucat voiniceste. Da, acolo, pe plaja, intre primul rand de sezlonguri si mare (vedeti poza atasata). Am reusit insa sa ne amuzam si de schimonoseala muzicii live si de absurdul de pe plaja, tocmai datorita ineditului.
Prietena noastra a fost superincantata, fiind la primul drum in GR, asa ca eu mi-am spus in gand: Am pus-o! Daca ii place ce a vazut in Paralia Katerini, oare ce urmeaza va fi un rateu pentru ea? De, eram responsabila de organizarea concediului si urmau inca 17 zile si nopti.”
Ca idee, prietena noastra, dupa ce a vazut Peloponezul, a spus ca, intradevar P.K. nu e Grecia. Eu as zice ca e o strustocamila intre GR si RO, de prost gust.

Attached Files



#2114
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,744
  • Înscris: 26.08.2008

View Postdanutlupu, on 18 august 2019 - 09:24, said:

Ma uit pe harta, vad Katerini sau Salonic, ultimul il vazusem si nu am fost incantati; hai la Paralia.
Nu pot sa cred ca te-ai uitat pe o harta si tot ce ai vazut in zona a fost Salonic si PK.
Serios, despre PK s-a discutat si in dunga, se stie si se tot rasstie.

Si cand te gandesti ca la mica distanta de PK exista localitati si plaje unde merita si sa iti petreci vacante, nu doar sa faci cazari intermediare... dar intr-un fel este  bine sa ramana mai nestiute.

#2115
danutlupu

danutlupu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 930
  • Înscris: 20.05.2008
@BlueKing-69
Era vorba de cateva ore de vizita si odihna, pentru vacanta in sine incep documentarea si fac rezervarile in intervalul noiembrie-februarie. E bine ca am vazut cu ochii mei ce e acolo, relatarile prietenilor pot fi uneori subiective si oricum nici langa vreo localitate de langa PK nu ma vad in vacanta.

Si la fel, e bine ca pretul mic la mancare (mai putin de 50% fata de cel din insule) e un criteriu hotarator care tine in rezervatia aia toata spuma societatii. La o scurta documentare pe alt site decat booking, vad ca sunt preturi mici si la cazare la multe "palate" din zona. Se pare ca tehnica asta de a pune un pret mare la misto functioneaza, abia acum citind pe indelete din review-uri realizez cum de au note de peste 9 asemenea puscarii, mai exact ce oameni ii lauda si cine le zice real ce e acolo.

Din pacate mai sar gardul si de acolo, majoritatea spre Thassos ca e mai aproape. La intoarcere am intalnit un compatriot din rasa cu tenul bronzat permanent al carei nevasta a deschis portierele la masina de lux (70-100 K) in parcare la benzinarie si a ajutat puradelul sa faca treaba intre portiere, ca la baia se intra cu fisa de 50 centi.

#2116
danutlupu

danutlupu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 930
  • Înscris: 20.05.2008
* a carei nevasta, viteza. Un angajat a venit rapid cu sacul menajer si a strans servetelele aruncate pe jos sub privirile Regelui ce tine de 6 si a avertizat-o cand m-am apropiat..

#2117
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,535
  • Înscris: 15.06.2004
Redeschid si eu topicul asta dupa 3 ani.

A mai ajuns careva recent prin Paralia Katerini ?

Eu o sa ajung saptamana viitoare si m-ar cam interesa sa stiu cum e cu sezlongurile pe plaja - se inchiriaza cu ziua sau e pe baza de consumatie ?

#2118
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,744
  • Înscris: 26.08.2008
Cum adica inchiriat "cu ziua"?
Eu stiam de inchiriat contracost sau contra consumatie...

#2119
TyreXel

TyreXel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 114
  • Înscris: 25.06.2007

View Posteiffel, on 22 iunie 2022 - 14:39, said:

Redeschid si eu topicul asta dupa 3 ani.

A mai ajuns careva recent prin Paralia Katerini ?

Eu o sa ajung saptamana viitoare si m-ar cam interesa sa stiu cum e cu sezlongurile pe plaja - se inchiriaza cu ziua sau e pe baza de consumatie ?
Am fost eu anul trecut. Faceai consumatie si il aveai. Dar nu mai mult de 4 ore de la ultima comanda. Daca plecai la hotel, pierdeai locul, nu iti era rezervat tie pe toata perioada zilei.

Edited by TyreXel, 23 June 2022 - 10:50.


#2120
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,535
  • Înscris: 15.06.2004
M-am intors eu acum. Faci consumatie dar nu mai putin de 5 euro. Daca iei un suc de 4 euor platesti suplimentar 1,5 euro... umbrela...
Si doar dimineata. Dupa ora 4 sucul are pret normal de 4 euro, fara umbrela adaugata.

Dar nu ma asteptam sa dau 4 euro pe un suc de protocale din concentrat, la cutie... Astia nu au auzit de fresh...

Oricum nu m-am omorat cu plaja - locatia am ales-o ptr excursiile din zona.

Si... foarte aglomerat, in special plajele.
N-au mai venit rusii si ucrainienii, dar romanii si polonezii... buluc.

#2121
Brainie

Brainie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,757
  • Înscris: 18.04.2007

View Posteiffel, on 09 iulie 2022 - 07:36, said:

Si... foarte aglomerat, in special plajele.
Străzile, tarabele, localurile de mâncat ... seara (mai mult nu am avut ocazia să observ).

View Posteiffel, on 09 iulie 2022 - 07:36, said:

N-au mai venit rusii si ucrainienii, dar romanii si polonezii... buluc.
Am avut senzația că nu mai sunt românii majoritari, ci sârbii. Plus BG, NMK. Plus H. Și o mașină RSK ( o fi Kosovo ???). Și una HR. Ce-o căuta croatul la Paralia,. nu pot să înțeleg. Mai era câte una de CZ, de AL.

#2122
zuv

zuv

    Erectile member :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,198
  • Înscris: 05.01.2008

View PostBrainie, on 18 iulie 2022 - 12:07, said:

Și o mașină RSK ( o fi Kosovo ???).
Republika Srpska

#2123
Brainie

Brainie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,757
  • Înscris: 18.04.2007
Păi aștia n-ar fi BIH ? Se declară din altă țară ? De fapt în alt an am văzut de SCO, nu GB (nu în Paralia), deci poate că se poate.

#2124
TyreXel

TyreXel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 114
  • Înscris: 25.06.2007

View PostBrainie, on 18 iulie 2022 - 12:07, said:

Am avut senzația că nu mai sunt românii majoritari, ci sârbii.

Asa mi s-a parut si mie anul trecut. Cam peste tot pe undeva mergem prima data eram intrebat daca suntem sarbi. Dar tin minte ca si prima oara cand am ajuns in paralia ( in 2008 ), eram cam la concurenta cu sarbii ca numar de turisti.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate