Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

Energie cu apele reziduale
 La multi ani @BlueKing-69!

La multi ani @CostyNn96!

The importance of being an archit...

City break de 3-4 zile ce locatie...
 10 porunci

Mission: Impossible – Dead ...

Amenajare parcare interioara

Trotineta electrica noua cu 0,7 k...
 Netflix despagubeste statul itali...

Unde depun declaratia 230 redirec...

Reset la Windows 10 si reinstalar...

Redline T30 DVB T2/C
 

Sudura

* * * * - 18 votes
  • This topic is locked This topic is locked
18209 replies to this topic

#1
Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

    User asocial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,459
  • Înscris: 31.01.2010
Un aparat de sudura e necesar intr`o
gospodarie. Din pacate nu sudeaza singur asa ca
e necesara o minima instruire.
.
Grig

P.S. E un pic cam mare manualul.....

Edited by Ion_Bumbu, 13 December 2010 - 21:37.


#2
Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

    User asocial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,459
  • Înscris: 31.01.2010
Manual ESAB
Util pt incarcari ( Plug,disc, etc...)
Sudura fonta , otel , durificari prin incarcare.

Grig

#3
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,078
  • Înscris: 04.02.2007
Daca tot le ai cu sudura cam ce aparat recomanzi pt a fi cumparat? Adica sa sudezi si o tabla si un cornier!

#4
Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

    User asocial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,459
  • Înscris: 31.01.2010
Nu prea le am eu cu sudura , dar daca ai de sudat doar
table subtiri sub 0.8mm trebuie luat ceva cu gaz MIG/MAG.
Daca e de la 1mm in sus un invertor. La cornier la fel.
Eu am luat un invertor Awelco de la Metro , e pe la 8 mil
dar il am de vre`o 3 ani si nu am avut pb cu el.
Sudeaza si cu electrozi bazici fara problema pina la
3,25mm . Transformatoarele de sudura ce se gasesc in mag
gen Metro sint cu tensiunea in gol de max 50Vac si nu poti suda decit
cu electrozi rutilici , si si cu aia aprinderea e mai grea.


Grig

#5
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,078
  • Înscris: 04.02.2007
Deci un invertor e solutia! Dar nu sudezi sub 1mm. Ca de mig cu butelie, e mai complicat! Nu ai voie sa o transporti cu masina normala, poate exploda, etc. Am inteles bine?

#6
Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

    User asocial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,459
  • Înscris: 31.01.2010
Aia e o solutie optima.
Si trafo e bun insa nu merge la toate tipurile de electrozi.
Merg cu bazici doar trafo mari care au tensiunea in gol de peste 60Vac.
Cu gaz mai ai pb daca sudezi in aer liber, vintul
sufla perna de gaz si sudura nu mai este buna.

Grig

#7
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,078
  • Înscris: 04.02.2007
Si daca am de sudat plasa de 1mm pe rame de cornier (pt parsi), cum fac cu invertorul? Sau nu fac!

#8
Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

    User asocial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,459
  • Înscris: 31.01.2010
Cu grija si electrod de 1.6mm poti suda si tabla de 1mm cap la cap, chiar si 0.8mm insa
e cam greu.
Plasa de 1 mm pe cornier e un pic mai cotoios de sudat
dar se poate. Direct , adica fir de 1mm sudat pe cornier de 2mm grosime
fir cu fir insa trebe mina buna si rabdare de chinez si ala batrin!
Apoi urmeaza sa se rupa in timp datorita slabirii firului ca urmare a sudarii.
De la 2mm diametru  in sus poti suda fara probleme.
Cel mai bine e sa tai o fisie de tabla si sa prinzi plasa intre cornier si fisia aia de tabla.
Apoi stringi bine fisia de cornier cu un cleste de sudura si sudezi din loc in loc
fisia aia de cornier . O sudezi din punct in punct, la ce distanta ,aia depinde de tine
si de cit de agresiv e animalul din interior. :naughty:
Prima data da gauri in fisia aia de tabla pe care vrei sa o sudezi cam de 3-4mm pe centrul ei si prin ele
sudezi fisia de cornier. Asta doar ca idee de lucru desi merge fara probleme si sudat
direct prin fisia aia de tabla pe cornier.
Mai e o idee buna da merge pe plasa deasa , iei saibe de 5-6mm gaura cu diametru extern mare si
le stringi cu un cleste de sudura peste plasa ( clestele ala trebuie un pic mesterit , sa`i faci o falca ca cu o saiba mai mare
sudata ca atunci cind stringi saiba pe plasa sa poti suda prin ea saiba care tine plasa).
In felul asta plasa apare ca prinsa in surubri cu saibe dar e mai rapid si ieftin procedeul.
Ca rezistenta sistemul cu fisie de tabla care sa prinda sub el plasa e cel mai bun, mai ales daca
si indoiesti plasa la iesirea de sub fisia de tabla.




Grig

#9
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,078
  • Înscris: 04.02.2007
OK! Multumesc! Cu asa explicatii intelege oricine! Si acum, e valabil si pt altii daca au, care invertor de sudura (marca, tipul, eventual pret) e recomandat de cumparat?

View PostIon_Bumbu, on 14th December 2010, 21:25, said:

si de cit de agresiv e animalul din interior. :naughty:
Plasa e ca sa nu intre animalul, ca am "crescatorie"!

#10
sacos

sacos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,514
  • Înscris: 17.03.2008
Chiar sa sudezi plasa de 1 mm pe cornier....Chiar ca-i munca de chinez si d-al batran! Chinuiala ca la balamuc. Io am sudat tabla de 1 mm vreo cativa metri si am zis ca nu-mi mai trebuie. De ce nu legi fiecare ochi cu sarma de rama?
  Ion Bumbu, cum e Awelco ala? Ce model. Io am vrut un Ergus, chiar am probat unul de 140 A si mi s-a parut o.......fasaitoare desi era vreo 600 de eoroi. Plus ca ma enerva chestia cu anti lipirea. La 140 A nu m-a impresionat neam. Pai trafu' meu, desi nu mai are toate tolele in el, desi a luat foc, merge de 10 ori mai bine decat Ergusu' lu peste.

#11
Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

    User asocial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,459
  • Înscris: 31.01.2010
Al meu e AWELCO NO STOP 3,25 . http://www.awelco.co...p?IDprodotto=49
Numai de asta am gasit atunci la Metro .
A fost pe la 8mil la ceva oferta.
Ce sa zic , in primul rind e usor si merge dupa mine suficent de bine , l`am folosit mai ales cu
2.5mm si nu am reusit sa `l aduc in suprainalzire dar nici nu lucrez in ritm industrial cu el
ca n`am la ce.Am sudat si cu bazici dar doar sa vad daca merge , cu inox putin dar si ceva
fonta , daca se pune usa de la teracota :lol: desi la cit costa aia si tinind cont ca era in mijlocul iernii
cred ca a fost cea mai valoroasa lucrare facuta cu el.
Are si asta  functiile de arc force,anti-stick si hot start parca.
Nu`i profi dar merge pt ce vreau eu de la el.

Grig

P.S. Pt lucrari mai mari am ceva chinezarie de 200A luat de pe ebay care
merge parca mai bine cu bazici.

Edited by Ion_Bumbu, 14 December 2010 - 22:31.


#12
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,078
  • Înscris: 04.02.2007

View Postsacos, on 14th December 2010, 21:59, said:

De ce nu legi fiecare ochi cu sarma de rama?
Vreau sa-mi fac niste cutii mari (1mx1mx1m) din cornier cu plasa pe laturi si pe capac, sa-mi pun una, alta in ele, ca altfel vin parsii la ele! Atunci sa pun plasa de 2mm, dar e dublu la pret! Dar decat chinez si batran...

Edited by dorel232004, 14 December 2010 - 22:45.


#13
sacos

sacos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,514
  • Înscris: 17.03.2008
Io la fonta bag cu inox, iar la inox bag cu supertit fin si e ok. As vrea un invertor mai puternic fiindca mai sudez si ceva fiare mai groase: acum vreau sa-mi fac o remorca la tractor.

#14
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,078
  • Înscris: 04.02.2007

View PostIon_Bumbu, on 14th December 2010, 22:24, said:

AWELCO NO STOP 3,25
http://clienti12.cla...p...50&p=390781

#15
DDuras

DDuras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,528
  • Înscris: 23.11.2006
Sunt scumpe rau invertoarele, daca mai sunt si cat de cat nu noname-uri.
Daca nu scoti bani cu ele, nu stiu daca merita ...

#16
Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

    User asocial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,459
  • Înscris: 31.01.2010

View Postdorel232004, on 14th December 2010, 22:50, said:


Aaaaa , calm, asta chiar nu trebe sa ne  sperie ,e normal sa se mai defecteze .
Totul e sa fie in garantie!
Eu am deschis acel invertor si ce m`a surprins neplacut a fost
ca pe placa electronica au dat cu un lac de protectie, lucru normal dealtfel ,
dar nu se mai vede marcajul pe unele componente.
E reparabil fara probleme asta ce`l am eu ,nu are nimic spectaculos in el.
Oricum meseria mea de baza este electronica .
In genere marea pb la ele e faptul ca sint folosite in medii adverse
si poate ajunge praful si zgura ce sare la sudura sau mai ales flex in interior, trasa de ventilator.
Spre deosebire de unu industrial nu sint asa bine protejate , adica mai deloc! Prin urmare am grija de el cind
lucrez si`l feresc si de flex si de zgura.Cel mai prost e cind sudezi cu el pe scara si cade zgura de
sus pe el .
Acum fiecare spune ce crede dar eu il folosesc de 3 ani si merge bine cu electrod de 3.25
indiferent de ce spun unii si altii.
Normal daca`l iei pentru lucru la o firma probabil ca nu rezista mult.
In esenta asta e marea pb la invertoare, cele ieftine nu`s fiabile, e OK daca te descurci sa le repari,
nu`s mai complicate decit o sursa de TV . Cele profesionale incep insa de la 1000 E in sus , vezi ESAB ,EWM ,LORCH, MILLER , LINCOLN ,FRONIUS
si parca nu se merita de folosit doar in casa la lucrari mici si sporadice. Din pct asta de vedere pt lucru stationar , sudura cu electrozi rutilici si bazici
un trafo industral trifazic e imbatabil . Prin urmare eu nu recomand nimic, eventual pot spune ceva despre ce am eu si cum sint multumit .
Daca as recomanda cele 6 de mai sus probabil m`ati injura si pe buna dreptate. In ro mai sint ceva SELCO si TELWIN care sint deja spre semiprof
dar si pretul e pe masura.

Grig

#17
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,078
  • Înscris: 04.02.2007
Eu merg pe ideea ca sunt prea sarac sa-mi iau un lucru ieftin! Dar nici cel mai scump! De obicei cumpar: cel mai scump dintre cele ieftine, ma refer la cele care le folosesc ocazional! La cele care le folosesc mai intensiv sau la care imi permit, imi iau de marca! Deci Telwin e bun? Mai sunt si alte pareri?

#18
octav13

octav13

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 29.11.2010
mi se pare interesant subiectul acesta....am cautat si eu pe net si deocamdata am gasit un invertor care zic eu ca e destul de bun

http://aparatedesudu...-spark-pro.html


as vrea sa aud si parerile voastre pentru a-mi putea face o idee :D

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate