Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Scari interioare

Parcare gratis Romexpo

Limbaj de programare RUST

Despre titularizare si definitiva...
 date personale angajat

Intelectualii Romaniei

Gaina rasa Brahma bolnavioara

Recomandare SmartWatch pe care po...
 Concediu Vasiliki

Funcție WhatsApp

Zilele reclamelor luminoase cu &#...

Propranolol zilnic
 Ce "tip" de apartament/ca...

A luat cineva masina Tesla din re...

Robot de spalat geamuri

Lipsa etrieri noduri
 

Mediabox PACE

- - - - -
  • Please log in to reply
94 replies to this topic

#37
blue-line

blue-line

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 13.01.2010

View Postgeckoati128, on 6th January 2011, 17:52, said:

In cazul utilizarii telecomenzii UPC  in locul celei de la tv cred ca e normal sa apesi butonul tv inainte de a initia o comanda catre tv. Telecomanda UPC functioneaza by default in modul UPC iar pentru a trimite comenzi catre tv trebuie sa apesi inainte butonul care ii schimba modul de functionare (cred ca butonul tv face schimbarea). Totusi nu e normal sa o setezi pe tv si fara sa o comuti apoi pe UPC, sa treaca singura in modul UPC. Eu cam asta am inteles ca v-ar deranja.
Gresit !
Se poate evita folosirea mixerului din STB si sa se foloseasca mixerul audio din TV.
Atunci cand (apasand tasta UPC) apesi tastele de volum, modificarea de volum se trimite efectiv catre TV, si nu STB.
E foarte util, mai ales pe canalele cu audio Dolby, unde STB-ul nu poate regla sunetul.

Procedura:

1. Press the UPC Button
2. Hold down the "OK" and "red" buttons until the UPC button flashes twice
3. Enter 993 and the UPC button will flash twice again.
4. Now press the TV button, the upc button will flash again.

Daca, la punctul 4 se apasa UPC in loc de TV, atunci se va folosi mixerul STB-ului.

Conditia de baza e ca deja butonul de TV sa fi fost mapat corect cu modelul de TV avut.
Se pot incerca mai multe coduri, unele emuleaza corect mai putine butoane, altele mai multe.

Edited by blue-line, 06 January 2011 - 18:07.


#38
Raduceanu

Raduceanu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,559
  • Înscris: 02.11.2007
geckoati128 are receiver Onkyo pe care il foloseste pe post de HDMI switch.
imperecherea telecomenzii STB-ului cu TV-ul il ajuta in cazul volumului doar daca intre TV si receiver merge comunicatia HDMI-CEC.

#39
blue-line

blue-line

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 13.01.2010

View PostRaduceanu, on 6th January 2011, 18:39, said:

geckoati128 are receiver Onkyo pe care il foloseste pe post de HDMI switch.
imperecherea telecomenzii STB-ului cu TV-ul il ajuta in cazul volumului doar daca intre TV si receiver merge comunicatia HDMI-CEC.
Pe bune, ce treaba are HDMI-CEC-ul aici ?
Scoate audio prin alt echipament (onkyo -> digital audio) decat TV-ul ? Atunci e util, intradevar.

Edited by blue-line, 06 January 2011 - 18:59.


#40
Raduceanu

Raduceanu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,559
  • Înscris: 02.11.2007

View Postblue-line, on 6th January 2011, 19:53, said:

Pe bune, ce treaba are HDMI-CEC-ul aici ?
Scoate audio prin alt echipament decat TV-ul ?
pai nu am zis ca are receiver pe post de HDMI switch si daca ai receiver poate ai si vreo 2-5-6 boxe legate la el?

traseu audio:
STB->receiver->boxe receiver
traseu video:
STB->receiver (face si upscale)->TV

in cazul asta, daca dai volume UP la telecomanda TV-ului, auzi mai tare in boxele receiver-ului?

#41
blue-line

blue-line

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 13.01.2010

View PostRaduceanu, on 6th January 2011, 19:02, said:

pai nu am zis ca are receiver pe post de HDMI switch si daca ai receiver poate ai si vreo 2-5-6 boxe legate la el?
in cazul asta, daca dai volume UP la telecomanda TV-ului, auzi mai tare in boxele receiver-ului?
Ar mai fi posibilitatea sa mapeze receiverul Onkyo pe butonul de DVD si sa mapeze schimbarea de volum prin DVD... Teoretic se poate, practic nu stiu.

#42
Raduceanu

Raduceanu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,559
  • Înscris: 02.11.2007
la mine merge CEC-ul intre TV si receiver si cu telecomanda STB-ului corect imperecheata cu TV-ul, cand apas volume UP, primeste comanda TV-ul, o paseaza receiverului pe CEC care o executa.

este funny ca pe ecran am doua mesaje, unul de la TV "Volum home cinema +/(-)" si inca unul de la receiver cu volumul in clar. poza:
Attached File  06012011457.jpg   445.09K   163 downloads

#43
lafayette

lafayette

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,341
  • Înscris: 25.12.2006

View PostRaduceanu, on 6th January 2011, 20:51, said:

la mine merge CEC-ul intre TV si receiver si cu telecomanda STB-ului corect imperecheata cu TV-ul, cand apas volume UP, primeste comanda TV-ul, o paseaza receiverului pe CEC care o executa.

este funny ca pe ecran am doua mesaje, unul de la TV "Volum home cinema +/(-)" si inca unul de la receiver cu volumul in clar. poza:
Attachment 06012011457.jpg
fericitule.. :peacefingers:
unii stau cu 3-4 telecomenzi....iar tu cu telecomanda UPC, controlezi destule device uri..

View Postblue-line, on 6th January 2011, 19:02, said:

Gresit !
Se poate evita folosirea mixerului din STB si sa se foloseasca mixerul audio din TV.
Atunci cand (apasand tasta UPC) apesi tastele de volum, modificarea de volum se trimite efectiv catre TV, si nu STB.
E foarte util, mai ales pe canalele cu audio Dolby, unde STB-ul nu poate regla sunetul.

Procedura:

1. Press the UPC Button
2. Hold down the "OK" and "red" buttons until the UPC button flashes twice
3. Enter 993 and the UPC button will flash twice again.
4. Now press the TV button, the upc button will flash again.

Daca, la punctul 4 se apasa UPC in loc de TV, atunci se va folosi mixerul STB-ului.

Conditia de baza e ca deja butonul de TV sa fi fost mapat corect cu modelul de TV avut.
Se pot incerca mai multe coduri, unele emuleaza corect mai putine butoane, altele mai multe.


am sugerat demult moderatorilor forumurilor dvb c.. si nu numai, .....sa puna in primul post al fiecarui topic, al operatorilor.. ceva info si cateva tips &tricks..
in acest fel ar fi destul de usor ptr unii sa isi gaseasca raspunsuri la intrebarile lor..


blue line, acele info au fost postate de cateva zeci de ori pe topicurile UPC..

sa le reamintesc moderatorilor primul mesaj din prima postare pe  topicul dvbc UPC SD?
:coolspeak:

View Postrz, on 5th April 2005, 20:20, said:

Din surse sigure aflam ca RCS se pregateste pentru standardul DVB-C!

Edited by lafayette, 08 January 2011 - 11:22.


#44
Raduceanu

Raduceanu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,559
  • Înscris: 02.11.2007

View Postlafayette, on 8th January 2011, 12:13, said:

fericitule.. :peacefingers:
unii stau cu 3-4 telecomenzi....iar tu cu telecomanda UPC, controlezi destule device uri..
corect.
btw, probabil a fost clar ca Cisco este singurul din chain care nu stie HDMI CEC.
nu era rau sa apesi pe power la STB si sa iti porneasca si receiverul si TV-ul.

#45
lafayette

lafayette

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,341
  • Înscris: 25.12.2006

View PostRaduceanu, on 8th January 2011, 17:36, said:

nu era rau sa apesi pe power la STB si sa iti porneasca si receiverul si TV-ul.

daca facea si oua benedict ....
probabil e mai bine la aia cu low quality..unde cumperi tu telecomanda, cablu rgb...si altele

Edited by lafayette, 09 January 2011 - 12:12.


#46
Raduceanu

Raduceanu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,559
  • Înscris: 02.11.2007

View Postlafayette, on 9th January 2011, 13:05, said:

daca facea si oua benedict ....
probabil e mai bine la aia cu low quality..unde cumperi tu telecomanda, cablu rgb...si altele
nu stiu de ce zici de cablu RGB cand vorbim de STB HD, dar treaca.

uite-l pe benedict care face oua: HDMI 1.3 + CEC si e chiar de la Cisco.
http://www.cisco.com...13/7015625A.pdf
am fi putut vorbi de un produs premium prin facilitati, nu?   :console:

#47
geckoati128

geckoati128

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 19.04.2006
Treaba e ca pentru mine tot nu s-a gasit o solutie. Ultima data am fost la centrul UPC de langa mine si i-am spus doamnei de acolo ca nu sint multumit de servicii. I-am explicat ca nu mai am de gand sa mi se aduca alt mediabox Pace pentru ca nu sint platit sa le fac eu testele de functionare la aparate si a ramas ca ma va contacta in cel mai scurt timp ca sa gasim o solutie.
Zicea ceva si de un nou lot de mediaboxuri Pace, poate mai fiabile.
Eu i-am spus ca in situatia actuala am doua variante: renunt la contract sau imi inlocuieste in acelasi pret al abonamentului lunar mediaboxul Pace cu un alt model care e fiabil. Mi s-a spus ca mai au doar modelul cu inregistrare, adica Cisco la care trebuie sa mai dau undeva la vreo 15 lei lunar in plus. I-am explicat ca nu se justifica cei 15 lei in plus pentru necesitatile mele.
Eu, daca eram UPC si aveam o astfel de situatie, dadeam clientului un Cisco pentru ca oricum cheltuielie sint acoperite. Dar se pare ca majoritatea firmelor de la noi nu realizeaza ca un client multumit le aduce un venit sigur pe o perioada indelungata.
Acum astept raspunsul lor (sper sa vina in curand) si daca nu, ma voi duce intr-o zi sa reziliez abonamentul HD, poate chiar tot contractul cu UPC si ma mult la alta firma , fie ea standard definition sau high definition.
Deci ca un update la toata situatia, in acest moment eu am setat rezolutia pe auto dar uneori canalele hd se vad tot in rezolutie mica, plus ca timpul de shimbare intre canale hd si sd e ceva mai mare din ce am observat eu, intarziere care e mentionata si in manualul tehnic.

Edited by geckoati128, 12 January 2011 - 15:54.


#48
DIVX2006

DIVX2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,598
  • Înscris: 15.07.2007

View PostRaduceanu, on 9th January 2011, 14:49, said:

nu stiu de ce zici de cablu RGB cand vorbim de STB HD, dar treaca.

uite-l pe benedict care face oua: HDMI 1.3 + CEC si e chiar de la Cisco.
http://www.cisco.com...13/7015625A.pdf
am fi putut vorbi de un produs premium prin facilitati, nu?   :console:
O fi mai nou,....oricum cisco dvr este destul de avansat fata de alte stb-uri....parerea mea ca este chiar super dar softul il limiteaza foarte mult...

#49
mojook

mojook

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 28.03.2004

View PostDIVX2006, on 12th January 2011, 21:23, said:

O fi mai nou,....oricum cisco dvr este destul de avansat fata de alte stb-uri....parerea mea ca este chiar super dar softul il limiteaza foarte mult...
Eu tot sper intr-un upgrade de FW la stb-ul cisco hd, cat mai repede, care sa rezolve anumite bug-uri, ca de ex. pierderea cate unui rand din sub dvb-s si compatibilitatea totala intre stb si tv-urile samsung (eu am un le37b651).
THX

#50
DIVX2006

DIVX2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,598
  • Înscris: 15.07.2007

View Postmojook, on 12th January 2011, 22:09, said:

Eu tot sper intr-un upgrade de FW la stb-ul cisco hd, cat mai repede, care sa rezolve anumite bug-uri, ca de ex. pierderea cate unui rand din sub dvb-s si compatibilitatea totala intre stb si tv-urile samsung (eu am un le37b651).
THX
daca va fi un update , o sa fie ceva cosmetic iar problema de fond nu o sa fie rezolvata... :peacefingers:

#51
ficus

ficus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 496
  • Înscris: 01.03.2005
Detin si eu acest stb, impreuna cu un lcd Samsung, legate cu cablu hdmi. Inainte volumul era controlat din stb, dar dupa ce am procedat ca intr-unul din posturile de mai sus, acum telecomanda stb-ului actioneaza direct asupra volumul televizorului. Cu toate acestea, inca am aceeasi problema: desi tv-ul are setata reglarea automata a volumului la schimbarea canalelor, acest lucru nu se intampla. Pe un canal se aude mai incet, pe altul mai tare, ba as spune ca sunt fluctuatii ale sunetului chiar si in cadrul unui singur canal. Cand eram pe analogic, totul functiona ok, deci exclud probleme la tv. N-am imperechiat bine cele doua aparate ? E un bug al aparatului? Mi-am pierdut capacitatea de apreciere a volumul sunetului?

#52
geckoati128

geckoati128

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 19.04.2006
Eu am renuntat la acest stb. L-am returnat la UPC si am ramas pe analogic. Macar nu ma mai enervez si platesc cu vreo 30 de lei mai putin/ luna.

Apropos de ce intrebase Raduceanu cateva posturi mai sus, cand foloseam stb-ul prin receiverul Onkyo, sunetul din boxe nu era modificat de actionarea volumului de pe telecomanda stb-ului. Doar cand ajungea aproape de minim se reducea volumul. Valabil atat pe canalele cu sunet mono/stereo dar si pe cele cu dolby digital.
Iar legat de diferenta mare de volum intre diverse canale, confirm si eu. Era sa imi sparg boxele cand am mutat de pe un post sd pe UTV HD.

#53
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
In urma update-ului de firmware de azi noapte S-A REZOLVAT :
"A doua problema : Cand pornesc televizorul NU AM SUNET ; pentru a avea sunet trebuie sa resetez mediaboxul , sa introduc codul acela 0000 .......din nou sa il configurez si aasa apare si sunetul
SAU ca sa am sunet la pornire trebuie sa il comut pe un program HD ca sa ii apara sunetul(NU INTELEG DE CE LA COMUTAREA DE PE UN CANAL CARE NU ESTE HD PE UN CANAL HD APARE SUNETUL) apoi sa revin la canalul initial pentru a avea sunet"

Dar mai este o problema
Dupa ce am resetat mediaboxul la putere semnal banda se umple parca un pic mai putin ca inainte(in jur de 60-65%) , in schimb la putere semnal banda este plina
Este vreo problema ca banda nu se umple la putere semnal ?

#54
lafayette

lafayette

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,341
  • Înscris: 25.12.2006

View PostMembruAnonim, on 8th February 2011, 08:38, said:

Dupa ce am resetat mediaboxul la putere semnal banda se umple parca un pic mai putin ca inainte(in jur de 60-65%) , in schimb la putere semnal banda este plina
Este vreo problema ca banda nu se umple la putere semnal ?


doar e putin mai precis...nu e o problema ca nu iti umple aceea banda..desigur pana la anumite nivele..

prima parte nu am inteles-o..
s-a rezolvat, au ba?

si poate cei cu Onkyo sa confirme..
ceva imbunatatiri?

Edited by megafanro, 10 February 2011 - 14:55.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate