Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Telefon performant pe parte audio...

Aspecte legale https://registratu...

Filtru de apa curata apa de miner...

Unde gasesc borcane mari 5 - litr...
 sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5

Probleme cu instalator Casa verde
 Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior

Tratament pt piele..canapea
 Buget 19k-masina noua-sfaturi

Grosime adeziv gresie

TVA doar la valoarea adaugata sau...

Inregistrare ecran
 

Mediabox PACE

- - - - -
  • Please log in to reply
94 replies to this topic

#19
geckoati128

geckoati128

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 19.04.2006
Am revenit.

Am conectat mediaboxul Pace direct la tv si l-am si restartat. Azi dimineata a trecut tot pe 576p. Se pare ca  isi schimba rezolutia dupa ce este stins si reaprins la mai mult de 30 de minute.

Lafayette, sa stii ca mi-ai dat de gandit cu HDCP-ul, recunosc faptul ca imi scapase din vedere acest aspect. De aceea am asteptat sa vad exact cum face direct pe tv si restartat. Si pentru ca nu stiam exact cum s-ar manifesta o eventuala incompatibilitate de HDCP, aseara am tocat vreo 2 ore netul ca sa aprofundez foarte bine subiectul. Iti multumesc pentru un subiect de lectura foarte interesant. Din cat am citit aseara, exista o protectie care iti da rezolutie mica dar e valabil pe iesirile analogice (imi vine in minte video component) si ar limita imaginea la rezolutii de maxim 576 interlaced si nu progressiv.
Se pare ca din 2013 va fi obligatorie aceasta masura de protectie care se numeste ITC (AACS).
Legat de iesirea de sunet digitala, este adevarat ca Pace este echipat cu digital coaxial out, optic nu are (e bine de stiut pentru cei care nu au intrare optica la amplificatoare).
Raduceanu, de curiozitate, ce model de receiver Onkyo ai?
Pentru toti cititorii acestui topic voi atasa niste linkuri si cu specificatiile receiverului meu Onkyo dar si cu informatii despre protectiile HDCP si ITC.
Apropos, receiverul meu Onkyo este perfect compatibil HDCP iar chestia cu HDMI1 nu este valabila in cazul acestui aparat deoarece este un aparat gandit ca "inima" Home cinema-ului.
Ca o paranteza, va pot spune ce componente au mai fost legate de-a lungul timpului prin receiver via HDMI fara niciun fel de probleme:mediacenter TVIX M6500A, dvd player Denon DVD-1930, PS3, XBOX360, notebook lenovo N500, notebook Medion (nu mai stiu exact modelul).

LINK-URILE:

specificatii Onkyo TX-nr807:
http://www.crutchfie...b=detailed_info

informatii despre HDCP si ITC(AACS)

http://www.behardwar...nsequences.html
http://www.hdtvmagaz...-protection.php

@mojook: nu mai am rabdare sa il setez si pe auto.Deja s-a demonstrat foarte clar ca nu functioneaza corect si e problema furnizorului de acum. Apropos, in manual scrie ca pe auto dureaza mai mult sa schimbi canalele, in special daca treci de pe unul SD pe unul HD, deci ar fi un dezavantaj din start.

#20
Raduceanu

Raduceanu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,559
  • Înscris: 02.11.2007

 geckoati128, on 31st December 2010, 12:25, said:

Raduceanu, de curiozitate, ce model de receiver Onkyo ai?

specificatii Onkyo TX-nr807:
http://www.crutchfie...b=detailed_info
frumusel NR807-ele. al meu e doar HT-R538 insa pentru ce imi trebuie mie este destul.

marea prostie a rezolutiilor pe STB-urile HD este faptul ca pentru posturile SD nu iti ofera semnalul chior 576i, asa cum vine de la mama lui.

1. daca il lasi pe auto, iti ofera 576p, adica face deinterlacing la 576 de linii cand panourile au 1080 sau 720 de linii. semnalul 576p este apoi upscalat de catre TV (sau o scula ca TX-NR807) dar deja este alterat de catre STB.
2. daca il pui 1080i, face STB-ul upscale la rezolutie HD dar nu poti folosi procesorul video mai bazat al teve-ului (sau al unui TX-NR807).

nu exista nici o combinatie posibila de a scoate din STB, pe HDMI, semnal SD 576i, cum este dat de statiile TV SD si al procesa cu aparatura personala.
STB-urile de la UPC sunt mai cu mot si trebuie sa strice ele ceva pe drum!

premium?  :thumbdown:

Edited by Raduceanu, 31 December 2010 - 12:15.


#21
geckoati128

geckoati128

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 19.04.2006

 Raduceanu, on 31st December 2010, 12:14, said:

frumusel NR807-ele. al meu e doar HT-R538 insa pentru ce imi trebuie mie este destul.

marea prostie a rezolutiilor pe STB-urile HD este faptul ca pentru posturile SD nu iti ofera semnalul chior 576i, asa cum vine de la mama lui.

1. daca il lasi pe auto, iti ofera 576p, adica face deinterlacing la 576 de linii cand panourile au 1080 sau 720 de linii. semnalul 576p este apoi upscalat de catre TV (sau o scula ca TX-NR807) dar deja este alterat de catre STB.
2. daca il pui 1080i, face STB-ul upscale la rezolutie HD dar nu poti folosi procesorul video mai bazat al teve-ului (sau al unui TX-NR807).

nu exista nici o combinatie posibila de a scoate din STB, pe HDMI, semnal SD 576i, cum este dat de statiile TV SD si al procesa cu aparatura personala.
STB-urile de la UPC sunt mai cu mot si trebuie sa strice ele ceva pe drum!

premium?  :thumbdown:


Deja m-am saturat de televiziunea HD de la noi din tara. Am avut o prima experienta neplacuta cu acest mediabox PACE. Poate schimb furnizorul de servicii si mai testez si pe la altii. In acest moment sint abonat la televiziune HD doar pe factura lunara, eu vad SD dar la pret mai mare.

Dragutel receiverul tau Onkyo. Ce are in plus fata de al meu....HDMI 1.4 si teoretic ar fi 3D ready. Oricum, nu e o functie foarte utila avand in vedere pretul prohibitiv la tv-urilor 3D, lipsa materialelor 3D dar si tehnologia care e destul de slaba in acest moment.

#22
mihai770

mihai770

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 370
  • Înscris: 17.02.2004
Legat de trecerea greoaie de la SD la HD si viceversa: si la mine e la fel chiar si daca las in setari 1080.

In rest problemele vazute aici, la mine nu sunt :( ....

#23
lafayette

lafayette

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,341
  • Înscris: 25.12.2006

 mihai770, on 4th January 2011, 21:36, said:

In rest problemele vazute aici, la mine nu sunt :( ....

nu toti au onkyo.. :peacefingers:

#24
petree

petree

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 408
  • Înscris: 09.11.2005

 geckoati128, on 31st December 2010, 03:25, said:

Deja m-am saturat de televiziunea HD de la noi din tara. Am avut o prima experienta neplacuta cu acest mediabox PACE. Poate schimb furnizorul de servicii si mai testez si pe la altii. In acest moment sint abonat la televiziune HD doar pe factura lunara, eu vad SD dar la pret mai mare.

Dragutel receiverul tau Onkyo. Ce are in plus fata de al meu....HDMI 1.4 si teoretic ar fi 3D ready. Oricum, nu e o functie foarte utila avand in vedere pretul prohibitiv la tv-urilor 3D, lipsa materialelor 3D dar si tehnologia care e destul de slaba in acest moment.

Stai linistit ca poti seta STB-UL pe 1080i de 1000 de ori, nici la pastele cailor nu o sa transmita la rezolutia aia!,
am facut un experiment, am setat pe toate rezolutiile (STB-UL PACE) si pe programele HD se vede la fel, de ce oare ?

#25
armin

armin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 24.10.2005
Salutati tuturor si La multi ani!

Am si eu un STB Pace, si vin cu urmatoarele 2 probleme:

1. Toate posturile care emit 4:3 mi le turteste si lateste pe tot ecranul televizorului.
Stb-ul e legat prin hdmi, si are 3 formate de imagine: 4:3, "tot ecranul" sau "larg" (ultima banuiesc ca e 16:9). Indiferent pe care varianta o aleg, imaginea e exact la fel. Televizorul e setat pe imagine nescalata, daca il trec pe canale analogice imi afiseaza corect 4:3, cu benzi negre pe laterale.

2. Sunt 3 canale HD cu audio dolby. Pe aceste 3 canale, volumul sonor merge la maxim si nu se poate ajusta din telecomanda UPC. Am vb cu altcineva din oras, la fel e si la el. Canalele cu audio stereo sunt in regula. Se poate face ceva aici?

Indiferent ce aleg din stb intre 720p sau 1080i, imaginea e exact la fel. Dar sunt multumit, canalele hd se vad excelent.

#26
guerila

guerila

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 131
  • Înscris: 28.04.2004

 geckoati128, on 30th December 2010, 15:03, said:

Mai departe il opresc pentru ca daca am stat fara mediabox juma de zi ma bagasem la niste filme pe mediacenter si eram cu un film pe pauza. Dupa ce s-a terminat filmul (cel mult 30 de minute) pornesc iar mediaboxul upc si CE CREDETI? Hai ca nu e greu!!!!

720x576p

Zic si eu, poate gresesc
Edidul de la monitorul meu are scris in el rezolutia care sa o "ceara" de la sursa.
Poate echipamentul tau nu are inscris in el aceasta rezolutie si de aia se reseteaza la defaultul sursei.
Zic si eu, poate bat campii.

#27
geckoati128

geckoati128

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 19.04.2006

 lafayette, on 4th January 2011, 21:12, said:

nu toti au onkyo.. :peacefingers:


@lafayette
am sesizat ironia desi nu ii vad rostul, mai ales ca am mentionat mai sus faptul ca legat direct la tv are aceleasi simptome. mai mult, e vizibil si la ochi ca rezolutia e mult mai mica.

#28
User_666

User_666

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 16.07.2010

 mihai770, on 4th January 2011, 20:36, said:

In rest problemele vazute aici, la mine nu sunt :( ....

 lafayette, on 4th January 2011, 21:12, said:

nu toti au onkyo.. :peacefingers:
la problemele de sincronizare imagine ale STB-ului CISCO cu Panasonic, reprezentatul UPC tot asa zicea: nu toti au Panasonic, cu LG merge.
RUSINE!  :thumbdown:

pacat de munca altor angajati UPC care se straduiesc sa isi ajute clientii ca vin unii si dau cu mucii in fasole si apoi se supara ca ii eticheteaza utilizatorii la global.

#29
lafayette

lafayette

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,341
  • Înscris: 25.12.2006

 geckoati128, on 5th January 2011, 12:38, said:

@lafayette
am sesizat ironia desi nu ii vad rostul, mai ales ca am mentionat mai sus faptul ca legat direct la tv are aceleasi simptome. mai mult, e vizibil si la ochi ca rezolutia e mult mai mica.
nu era nicio ironie..nu asta a fost intentia....daca sa inteles altceva.. :nonobad:
eu am Pace, ca al 3 lea receptor HD....si nu am problemele descrise de tine..dar nu am nici onkyo.. :notangel:

Edited by lafayette, 05 January 2011 - 13:36.


#30
o_p_2005

o_p_2005

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,779
  • Înscris: 08.03.2010

 armin, on 5th January 2011, 07:07, said:

Salutati tuturor si La multi ani!

Am si eu un STB Pace, si vin cu urmatoarele 2 probleme:

1. Toate posturile care emit 4:3 mi le turteste si lateste pe tot ecranul televizorului.
Stb-ul e legat prin hdmi, si are 3 formate de imagine: 4:3, "tot ecranul" sau "larg" (ultima banuiesc ca e 16:9). Indiferent pe care varianta o aleg, imaginea e exact la fel. Televizorul e setat pe imagine nescalata, daca il trec pe canale analogice imi afiseaza corect 4:3, cu benzi negre pe laterale.

2. Sunt 3 canale HD cu audio dolby. Pe aceste 3 canale, volumul sonor merge la maxim si nu se poate ajusta din telecomanda UPC. Am vb cu altcineva din oras, la fel e si la el. Canalele cu audio stereo sunt in regula. Se poate face ceva aici?

Indiferent ce aleg din stb intre 720p sau 1080i, imaginea e exact la fel. Dar sunt multumit, canalele hd se vad excelent.
1. Stai liniștit. Și la mine la Cisco DVR HD e la fel. UPC a promis că se va actualiza sw în ian. 2011 (versiunea 4 ptr. Cisco DVR HD).
Sper să se țină de cuvînt. Nu de alta, dar RDS e la ușă :)
Eu m-am cam săturat să tot comut manual TV din 4:3 în 16:9 și viceversa (vorba lu' nenea Iancu).

2. Aici mie îmi merge bine. Ar trebui să setezi telecomanda STB ca să regleze volumul la TV.

#31
DIVX2006

DIVX2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,598
  • Înscris: 15.07.2007

 o_p_2005, on 5th January 2011, 13:57, said:

1. Stai liniștit. Și la mine la Cisco DVR HD e la fel. UPC a promis că se va actualiza sw în ian. 2011 (versiunea 4 ptr. Cisco DVR HD).
Sper să se țină de cuvînt. Nu de alta, dar RDS e la ușă :)
Eu m-am cam săturat să tot comut manual TV din 4:3 în 16:9 și viceversa (vorba lu' nenea Iancu).

2. Aici mie îmi merge bine. Ar trebui să setezi telecomanda STB ca să regleze volumul la TV.
Si la mine....doar am fost abonat la ei la tv si m-am lecuit.....asa ca astept dvb-t-ul :peacefingers:

#32
feribalint

feribalint

    Il Consigliere

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,456
  • Înscris: 24.05.2010

 User_666, on 5th January 2011, 13:18, said:

la problemele de sincronizare imagine ale STB-ului CISCO cu Panasonic, reprezentatul UPC tot asa zicea: nu toti au Panasonic, cu LG merge.
RUSINE!  :thumbdown:
Interesant pe plasma Panasonic(TH42PV7P) ce am in dotare este conectat cu STB PACE si nu am problemele descrise de voi.Inainte de PACE tot pe acelasi tv am avut CISCO DVR fara probleme.

#33
geckoati128

geckoati128

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 19.04.2006

 lafayette, on 5th January 2011, 13:27, said:

nu era nicio ironie..nu asta a fost intentia....daca sa inteles altceva.. :nonobad:
eu am Pace, ca al 3 lea receptor HD....si nu am problemele descrise de tine..dar nu am nici onkyo.. :notangel:

@lafayette  
scuze daca am inteles gresit.

Ca sa incerc sa le raspund si celorlalti useri:
Problema cu volumul pe canalele dolby digital e si la mine dar nu ma mai leg si de asa ceva.
Problema de aspect ratio nu am remarcat-o. Il tin setat pe "ecran larg" si imaginea nu e mai turtita decat atunci cand vine direct prin cablu (fara STB). Personal, nu agreez imaginile in format 4:3 cu portiunile acelea negre pe laterale, prefer latirea pe tot ecranul. De aceea nu am testat acest aspect si nu il comentez.
Legat de EDID, nu are nicio legatura cu problema mea. Daca am inteles bine, acest EDID e o informatie care circula intre un display si o placa video. Apropos de EDID,tin minte ca am legat 2 laptopuri cu iesire HDMI si au mers impecabil in 1080p.
Userii cu probleme de sincronizare la PACE sau CISCO sint rugati sa detalieze.

#34
toto_aa

toto_aa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 512
  • Înscris: 13.07.2009
eu n-am reusit nici pana acum sa setez volumul tv-ului (lcd panasonic mai vechiut) (de) pe telecomanda stb-ului...:(
merge, dar doar pe jumatate. adica, la doua coduri (din intreaga lista) observ ceva schimbari: trebuie sa apas de fiecare data tasta TV de pe telecomanda stb-ului ca sa pot seta volumul la tv.

Edited by toto_aa, 06 January 2011 - 10:26.


#35
blue-line

blue-line

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 13.01.2010

 toto_aa, on 6th January 2011, 10:25, said:

eu n-am reusit nici pana acum sa setez volumul tv-ului (lcd panasonic mai vechiut) (de) pe telecomanda stb-ului...:(
merge, dar doar pe jumatate. adica, la doua coduri (din intreaga lista) observ ceva schimbari: trebuie sa apas de fiecare data tasta TV de pe telecomanda stb-ului ca sa pot seta volumul la tv.
Trebuie sa schimbi comportamentul, ca volumul sa actioneze asupra tv-ului si pe tasta UPC.
Cauta pe aici discutiile despre codul 993.

#36
geckoati128

geckoati128

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 19.04.2006
In cazul utilizarii telecomenzii UPC  in locul celei de la tv cred ca e normal sa apesi butonul tv inainte de a initia o comanda catre tv. Telecomanda UPC functioneaza by default in modul UPC iar pentru a trimite comenzi catre tv trebuie sa apesi inainte butonul care ii schimba modul de functionare (cred ca butonul tv face schimbarea). Totusi nu e normal sa o setezi pe tv si fara sa o comuti apoi pe UPC, sa treaca singura in modul UPC. Eu cam asta am inteles ca v-ar deranja.
Legat de problemele de compatibilitate cu anumite tv-uri:
din experienta personala cu o telecomanda universala am observat ca nu emuleaza perfect toate functiile la un dvd player desi codul a fost acceptat iar pentru anumite telecomenzi al caror coduri il stiam (in principiu) nu au fost recunoscute deloc. Insa, era mentionat in cartea tehnica a acestei telecomenzi faptul ca nu garanteaza compatibilitate perfecta.
Deci e de asteptat sa mai fie unele probleme.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate