Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Recomandare grosime BCA pentru ma...

Magazine cash and carry

Recomandare mouse, buget 200 lei
 SSD M2

XP NTLDR is missing

NVIDIA RTX 4090 vs RTX 3090 Ti | ...

I5 10400F sau I5 11400F?
 Google Pixel 6 vs Samsung S21 Fe

Abatere de la autorizatie casa

Rețeaua RCS va pune Aleph si toat...

Navigatie blocata
 Recomandare tastatura

Slavia Praga - CFR Cluj 6.10.2022...

Problema citire stick USB

Recuperare document Office
 

REPARATII TV - SOLUTII

- - - - -
  • Please log in to reply
2510 replies to this topic

#19
dany_lock

dany_lock

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 27.08.2005
Multumesc Srv_pub. :coolspeak:

#20
saptesapte

saptesapte

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 19.08.2005

dany_lock, on Aug 27 2005, 11:26, said:

Parerea mea e ca ar trebui sa facem schimb de experienta intre noi ce-i care reparam televizoare si sa-i lasam pe ce-i carora li se par tarifele prea mari sa-si repare singuri televizoarele(poate in urmatoarea suta de ani vor reusi).
Am intalnit un defect interesant la mai multe modele de tv Philips sasiu G110.Initial BUT11AF din sursa il gaseam in scurt,iar inlocuirea sa nu dadea nici un rezultat,intra instantaneu in scurt.Am verificat totul in sursa si e in regula.Ati intalnit asa ceva?O solutie a fost sa inlocuiesc sursa cu un model care foloseste choperul original al TV-ului,dar sunt probleme la trecerea in stand-by,trece cam greu mai ales dupa o functionare indelungata.

<{POST_SNAPBACK}>


Pentru repararea sursei la G110 se foseste un chit de inlocire care cuprinde toate piesele SMD  care trebuie inlocite indiferent daca sint bune sau nu la masuratorile cu ohmetrul , folositi acest chit ( se gaseste in magazile de specialitate )  si aveti sanse mari de reusita , daca eventual nu mai este un defect si in afara sursei

77

#21
whistler

whistler

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 20.08.2005

srv_pub, on Aug 15 2005, 18:24, said:

situatia nu este chiar asa cum o vedeti voi.Daca iti sch un condensator nu inseamna ca o sa-ti ia banii pe acel condensator +tva sau plus nush ce.Acel condensator ti-l sch in urma unor masuratori si nu in ultimul rand datorita experientei(lucru care nu-l pune nimeni la socoteala).Un electronist ca sa-ti repare tie tv-ul a aruncat pe geam ff multi bani ca sa invete,si-a pierdut timpul pe tot felul de experiente etc.Este adevarat ca sunt si electronisti magari care "miros" omul si pretul este in fct de om.

<{POST_SNAPBACK}>


Nu asa fac toti indiferent daca e vorba de fier de calcat sau masina?
Felicitari pentru mesaj...
Repar electronice in Canada, si pot sa va spun ca la televizoarele  scumpe, cu diagonale nesimtite de peste 1m, tariful ajunge la 30% din pretul televizorului nou indiferent de ce are...
Ceea ce vad ca uitati cu desavirsire e faptul ca pentru a "deschide usa" in fiecare zi, electronistul sau firma de reparatii ar trebui sa repare un numar de aparate (4-5 poate ) doar pentru a-si plati, chiria si celelalte cheltuieli ca sa nu mai vorbim de salarii...
S-auzim de bine!
www.iatcu.bravehost.com

#22
jules.ezekiel

jules.ezekiel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 17.12.2005
Ei am vazut ca sunt ceva specialisti pe acest topic. Poate imi dati si mie o idee.
Am un televizor color, mai vechiut, habar n-am ce marca e ca nu scrie nimic pe el.
Problema e ca dupa apoximativ o ora de functionare i se inegreste imaginea.
I-am desfacut capacul si am observat ca atunci cand se inegreste, se stinge tubul, luminita de la spate.
Sunetul e ok, pot schimba canalele, merge ok in rest, dar imaginea ramane neagra. Daca il las
sa se raceasca, ii dau drumu, merge bine cam o ora si se inegreste iar.
Ce ar putea fi? E dus tubul? Poate si mai merita reparat?

Multumesc pentru eventualele raspunsuri.

#23
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,290
  • Înscris: 17.09.2005

View Postjules.ezekiel, on Dec 18 2005, 00:01, said:

Ei am vazut ca sunt ceva specialisti pe acest topic. Poate imi dati si mie o idee.
Am un televizor color, mai vechiut, habar n-am ce marca e ca nu scrie nimic pe el.
Problema e ca dupa apoximativ o ora de functionare i se inegreste imaginea.
I-am desfacut capacul si am observat ca atunci cand se inegreste, se stinge tubul, luminita de la spate.
Sunetul e ok, pot schimba canalele, merge ok in rest, dar imaginea ramane neagra. Daca il las
sa se raceasca, ii dau drumu, merge bine cam o ora si se inegreste iar.
Ce ar putea fi? E dus tubul? Poate si mai merita reparat?

Multumesc pentru eventualele raspunsuri.

Verifica filamentul tubului si in mod deosebit tensiunea de alimentare
a acestuia.

#24
Dj Shock

Dj Shock

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,098
  • Înscris: 21.10.2005

Quote

Ei am vazut ca sunt ceva specialisti pe acest topic. Poate imi dati si mie o idee.
Am un televizor color, mai vechiut, habar n-am ce marca e ca nu scrie nimic pe el.
Problema e ca dupa apoximativ o ora de functionare i se inegreste imaginea.
I-am desfacut capacul si am observat ca atunci cand se inegreste, se stinge tubul, luminita de la spate.
Sunetul e ok, pot schimba canalele, merge ok in rest, dar imaginea ramane neagra. Daca il las
sa se raceasca, ii dau drumu, merge bine cam o ora si se inegreste iar.
Ce ar putea fi? E dus tubul? Poate si mai merita reparat?

Multumesc pentru eventualele raspunsuri.
La televizoare, si in special la cele vechi, filamentul e alimentat din transformatorul de linii (o spira). Verifica in zona aceea daca nu e vreo piesa care se ambaleaza termic...;) Si daca ai auzul fin, asculta daca se mai aude tiuitul atunci cand se innegreste imaginea.

Edited by Dj Shock, 18 December 2005 - 10:08.


#25
Acta non verba

Acta non verba

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,106
  • Înscris: 10.12.2004

View PostDj Shock, on Dec 18 2005, 10:06, said:

...Verifica in zona aceea daca nu e vreo piesa care se ambaleaza termic..
Asta nu este relevant... Pot sa fie zeci de piese in zona care sa se ''ambaleze termic'' si nici una nu are legatura cu tensiunea de filament... B)
Pentru a descoperi mai repede cauza trebuie verificat daca se pastreaza tensiunea de inalta simultan cu disparitia tensiunii de filament. Sunt doua situatii:
1. Daca ''innegrirea'' ecranului se face brusc cauza este functionarea defectuoasa etaj baleaj/inalta tensiune
2. Daca  ''innegrirea'' se face lent  atunci cauza este doar disparitia tensiunii de filament.
De verificat asa cum a mai fost spus traseul de aplicare a tensiunii de filament => de la soclul tubului cinescop prost/ contacte slabe/lipituri ''reci'', la conectorii respectivi, lipiturile din zona trafo linii... pot sa existe  chiar si eventuale fisuri in cablaj.
Daca tensiunea de filament este aplicata din trafo linii, in functie de schema exista o limitare printr-un soc sau rezistenta si uneori este mai simplu de refacut cu fire peste cablajul respectiv, direct la tubul cinescop (pastrand in circuit elementele de limitare).

#26
jules.ezekiel

jules.ezekiel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 17.12.2005

View PostActa non verba, on Dec 18 2005, 12:07, said:

Asta nu este relevant... Pot sa fie zeci de piese in zona care sa se ''ambaleze termic'' si nici una nu are legatura cu tensiunea de filament... B)
Pentru a descoperi mai repede cauza trebuie verificat daca se pastreaza tensiunea de inalta simultan cu disparitia tensiunii de filament. Sunt doua situatii:
1. Daca ''innegrirea'' ecranului se face brusc cauza este functionarea defectuoasa etaj baleaj/inalta tensiune
2. Daca  ''innegrirea'' se face lent  atunci cauza este doar disparitia tensiunii de filament.
De verificat asa cum a mai fost spus traseul de aplicare a tensiunii de filament => de la soclul tubului cinescop prost/ contacte slabe/lipituri ''reci'', la conectorii respectivi, lipiturile din zona trafo linii... pot sa existe  chiar si eventuale fisuri in cablaj.
Daca tensiunea de filament este aplicata din trafo linii, in functie de schema exista o limitare printr-un soc sau rezistenta si uneori este mai simplu de refacut cu fire peste cablajul respectiv, direct la tubul cinescop (pastrand in circuit elementele de limitare).

Multumesc pentru raspunsuri. Nu ma asteptam chiar asa de repede.
Innegrirea se face lent, si dispare si tiuitul cand aceasta are loc. Deci, asa cum ai spus tu e o problema
se pare cu tensiunea de filament.
O a verific cum ai spus tu.
Multumesc inca o data.

#27
sirm

sirm

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 06.11.2005
Salutari
Am si eu acasa 2 tv Sport de alea negre si mici unul nu merge de vreo 5-6 luni iar celalalt de 3 saptamani, deodata nu mai are imagine nici sunet.aveti vreo idee ceva?
multumesc

#28
gsmgsa

gsmgsa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 10.11.2005
Salutare! Am un Philips 59KE4725 pentru care mi-ar trebui schema. Ii lipseste un integrat si traful de inalte. Atata tot. Nu l-as arunca pt ca stiu ca TV-urile astea sunt reusite si au si un sunet superb. Va rog daca puteti, sa ma ajutati. Am cautat schema peste tot, pe Emule, net, dc++, tot nu dau de ea. Era mai demult ceva colectie de CD-uri TV. Am si eu cateva. Dau la schimb continutul unuia pt cel ce contine schema dorita, daca trebuie(diriti).  Merci anticipat!
Numai bine!

Edited by gsmgsa, 08 January 2006 - 12:46.


#29
DAJ

DAJ

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 13.12.2005

View Postgsmgsa, on Jan 8 2006, 12:42, said:

Am un Philips 59KE4725 pentru care mi-ar trebui schema. Ii lipseste un integrat si traful de inalte.
Tv-ul tau este echipat cu sasiul 2B. Schema o gasesti pe www.eserviceinfo.com. Te inregistrezi pe site si poti descarca zilnic/lunar orice fisier de acolo(50 pe zi si 500 pe luna). multe scheme sunt in RAR multivolum. Asta de 2B are 2 fisiere.
Trafo linii am eu unul nou, chinezesc la 20 RON. Am mai pus si merg OK.
Nu e un tv de aruncat dar uneori e pacatos de reparat. Daca tubul e OK si-l faci castigi experienta. Si eu am renuntat odata la un 2B care mi-a scos peri albi.

#30
gsmgsa

gsmgsa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 10.11.2005

View PostDAJ, on Jan 11 2006, 13:36, said:

Tv-ul tau este echipat cu sasiul 2B. Schema o gasesti pe www.eserviceinfo.com. Te inregistrezi pe site si poti descarca zilnic/lunar orice fisier de acolo(50 pe zi si 500 pe luna). multe scheme sunt in RAR multivolum. Asta de 2B are 2 fisiere.
Trafo linii am eu unul nou, chinezesc la 20 RON. Am mai pus si merg OK.
Nu e un tv de aruncat dar uneori e pacatos de reparat. Daca tubul e OK si-l faci castigi experienta. Si eu am renuntat odata la un 2B care mi-a scos peri albi.

In primul rand merci fain de reply! Situl pe care l-ai expus il stiam si sunt inregistrat deja. Ce nu stiam eu, dar am aflat ulterior, este ca modelul e de fapt 27CE4292/02c chasis 2B, insa am downloadat inainte fisierele despre care vorbesti, si doar primul fisier e OK. Cel de-al 2-lea da ceva eroare de CRC in pdf. Nici un altul de-al doilea upload-at ulterior nu a fost bun, desi le-am redownload-at.  Am gasit si un soft service pentru modelele Philips mai vechi tot pe acel site, care nici ala nu mi-a mers. Imi tot spune ca nu gaseste ceva fisier. Nu am mai analizat pb in detaliu, ca nu am avut timp.
        In legatura cu traful, as vrea sa cumpar unul de la tine daca se poate. Tubul e OK, de fapt TV -ul arata ca nou, nu cred ca a fost folosit mai mult de cateva luni, pt ca nici macar nu are praf depus pe bobinele de deflexie ori pe langa tub. Placa arata impecabil, fara praf aproape de loc. E adus de dincolo, de la nemti. Cred ca a avut ceva defect minor si respectivul a cumparat altul, lasandu-l pa asta la reparatii, dupa care cei de la reparatii i-au luat piesele de care aveau nevoie.
          Circuitul integrat care lipseste, mi-am dat seama din primul fisier 2B (partea1) ca ar fi TDA8370 sincroprocesorul. Am ajuns la concluzia asta, stiind din PDF ce fel de circuite sunt pe placa de baza, dupa care am exclus succesiv cele prezente la mine pe placa. Ceea ce mi s-a parut putin bizar este ca nu am gasit nici un datasheet pt acest circuit, in care CI sa fie prezentat in tipul de capsula lata pe care am intalnit-o pe placa, ci doar in formatul DIP clasic, ingust (ca 741 de ex., numai cu 28 pini, desigur). Mai zicea in PDF ca ar mai fi pe placa de baza un CNX 62, dar pa asta l-am exclus din start, ca e un contactor optic (probabil din aceia mici cu 6 sau 8 pini ).
         O alta nelamurire este ca mai exista 4 pini care sunt goi undeva langa traful de inalte. Nu stiu inca ce a fost acolo. Sa fi fost un tiristor cu ceva dioda in aceeasi capsula, poate fire simple ce veneau din traf cu anume tensiuni, nu stiu. (nu sunt expert in TV, mai mult repar GSM).
        Merci inca o data
Toate cele bune in noul an!

#31
i.dani83

i.dani83

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 134
  • Înscris: 13.02.2006

View Postdany_lock, on Aug 27 2005, 11:26, said:

Parerea mea e ca ar trebui sa facem schimb de experienta intre noi ce-i care reparam televizoare si sa-i lasam pe ce-i carora li se par tarifele prea mari sa-si repare singuri televizoarele(poate in urmatoarea suta de ani vor reusi).
Am intalnit un defect interesant la mai multe modele de tv Philips sasiu G110.Initial BUT11AF din sursa il gaseam in scurt,iar inlocuirea sa nu dadea nici un rezultat,intra instantaneu in scurt.Am verificat totul in sursa si e in regula.Ati intalnit asa ceva?O solutie a fost sa inlocuiesc sursa cu un model care foloseste choperul original al TV-ului,dar sunt probleme la trecerea in stand-by,trece cam greu mai ales dupa o functionare indelungata.
te ai gandit  sa schimbi optocuplorul ? fa`o !
la ideea cu hai sa facem un schimb de experienta aplic si eu dar sa iasa din "gasca" cei care vor "mura in gura" si acre nu gandesc nimic intr`o depanare vor doar bani pe ea si iubesc depanarile simple unde defectu e vizibil cu ochiul liber sau mai  mult de doua masuratori cu multimetru li se pare munca istovitoare ; astia NU au ce cauta in schimbul de3 experienta mai degraba le as da cateva carti de citit ..reviste eventual colectia "Depanatorul" stiu eu ... by multam ca m-ati ascultat

View Postbit 61, on Dec 18 2005, 09:45, said:

Verifica filamentul tubului si in mod deosebit tensiunea de alimentare
a acestuia.
Mai e o problema care am vazut`o prea des pe forum aici ; cum poti sa zici" am si eu un televizor".. fara sa sti marca macar nu sasiul sau cu ce e echipata sursa (in cazul in care reclami acolo defectu;) eu zic ca genu asta de posturi nu trebuie luate in seama ; macar atat lucru trebuie sa faci inainte de a posta ceva aici sa sti ce televizot e ; cum iti poti imagina ca acela care vrei sa te ajuta stie ce televizor ai fara sa i`l fi descris si mai mult chiar stie si defectul precis ?! e absurd nu ? mai ganditiva cand postati as aceva ..cat mai mult e detali si acel cineva va poate ajuta mai mult ;

#32
i.dani83

i.dani83

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 134
  • Înscris: 13.02.2006
Buna sunt nou pe forum aici si ca activitate repar aparatrura electronica de aproape juma de an . V-as ruga sa ma ajutati cu ceva in masura in care puteti ; Am un televizor la reparat :"No Name" echipat cu TDA8362 ca procesor de semnale si TDA 3653 ca amplif. BV. Defectul e linie pe mijloc.am sunet si comenzile se fac OK; am inlocuit si TDa 8362 si chiar TDA 3653 dar linia persista . Ciudat . Condensatorii polarizati (electrolitici) de langa TDa 3653 sunt verificati inclusiv schimbati . Nelamurirea mea e ca s-ar putea sa fi fost la alt elctronist inaintea mea si eu sa nu stiu iar problema e ca nu am o schema de aplicatie unde sa am si pe 8362 si pe 3653 inclusiv si sa verific piesele de pe PCB( cablaj ) cu schema . Poate au fost schimbate cu altceva . Cine ma poate ajuta cu un .PDF despre asa ceva .Sau poate ca a-ti intalnit careva defectul asta si il stiti . Sau ce am uitat sa verific si trebuia verificat ?
Va multumesc anticipat .

View PostActa non verba, on Dec 18 2005, 11:07, said:

Asta nu este relevant... Pot sa fie zeci de piese in zona care sa se ''ambaleze termic'' si nici una nu are legatura cu tensiunea de filament... B)
Pentru a descoperi mai repede cauza trebuie verificat daca se pastreaza tensiunea de inalta simultan cu disparitia tensiunii de filament. Sunt doua situatii:
1. Daca ''innegrirea'' ecranului se face brusc cauza este functionarea defectuoasa etaj baleaj/inalta tensiune
2. Daca  ''innegrirea'' se face lent  atunci cauza este doar disparitia tensiunii de filament.
De verificat asa cum a mai fost spus traseul de aplicare a tensiunii de filament => de la soclul tubului cinescop prost/ contacte slabe/lipituri ''reci'', la conectorii respectivi, lipiturile din zona trafo linii... pot sa existe  chiar si eventuale fisuri in cablaj.
Daca tensiunea de filament este aplicata din trafo linii, in functie de schema exista o limitare printr-un soc sau rezistenta si uneori este mai simplu de refacut cu fire peste cablajul respectiv, direct la tubul cinescop (pastrand in circuit elementele de limitare).
Sau in alta ordine de idei daca ti se inegreste imagine iar tensiunile pe grila 2 Screen si tensiunile pe cei trei catizi
R G B sunt corecte si raman corecte dupa inegrirea imagini cum spui tu ..atunci problema se rezuma doar la trasee intrerupte si contacte imprefecte din zona Heatre a trafo linii inspre placa TK. Ar mai putea fi inca ceva si spun din experienta daca tensiunea de 180 V ramane nefiltrata, filtraj ce se face cu un Condensatr electrolitic de 10 / 20 uF / 250V atunci s-ar putea sa ai aceasta manifestare care e asemanatoare cu lipsa tensiunii de filament . La un TV Philips la acre amplificatorul de putere BV era tranzistorizat acel condensator de 10 uF /250V facea ca imaginea sa se afiseze doar pe 70% din ecran . Ca sa vezi :D ... succes in depanare .

#33
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,290
  • Înscris: 17.09.2005
Verifica pinul 9 de la TDA 3653 trebuie sa ai +22V.
Daca ai osciloscop vezi pinii 1 si 3 (semnal de sincro cadre).
Masoara bobina de deflexie pe verticala ,un terminal la pinul 5 si celelalt este
legat la masa printr-un condensator de 1ooo micro serie cu un rezistor de 1,5 ohmi.
Verifica atent si dioda legata intre pinii 9 si 6.
Ceea ce cauti tu gasesti in schema de tv  IMPERIAL echipat cu procesorul de
comenzi  PCA 84C640P.

#34
i.dani83

i.dani83

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 134
  • Înscris: 13.02.2006

View Postbit 61, on Feb 13 2006, 22:05, said:

Verifica pinul 9 de la TDA 3653 trebuie sa ai +22V.
Daca ai osciloscop vezi pinii 1 si 3 (semnal de sincro cadre).
Masoara bobina de deflexie pe verticala ,un terminal la pinul 5 si celelalt este
legat la masa printr-un condensator de 1ooo micro serie cu un rezistor de 1,5 ohmi.
Verifica atent si dioda legata intre pinii 9 si 6.
Ceea ce cauti tu gasesti in schema de tv  IMPERIAL echipat cu procesorul de
comenzi  PCA 84C640P.
Multam mult de ajutor bit 61...maine o sa fac treaba sta la servici chestia e ca nu am o sonda buna la osciloscopul de la firma (inca) dar punanad degetul pe pinii TDA 8362 imagine se deschide desincronizat ...deci imi imaginez ca amplificatorul de verticala ar functiona corect doar ca semnalu de 50 Hz (nu neaparat de sincro pentru ca imaginea are 3 centimetri si e sincronizata) deci semnalu care trebuia amplificat generat intern de TDA3653 si care produce la iesire din amplificator curentul prin bobinele de verticala si deschiderea imaginii semnalu acela imi lipseste. Pe bobinele de BV am 15V fata de GND .
Alte idei ? Multam mult oricum .

#35
i.dani83

i.dani83

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 134
  • Înscris: 13.02.2006
" tv IMPERIAL echipat cu procesorul de
comenzi PCA 84C640P"

Schema aceasta nu am gasit`o pe eserviceinfo.com daca o ai in format pdf. sau orice format electronic si mi-ai dao ai face un gest frumos . cu rugaminti . Multumesc anticipat .

#36
sergionel

sergionel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 441
  • Înscris: 29.03.2005

View Posti.dani83, on Feb 13 2006, 22:44, said:

" tv IMPERIAL echipat cu procesorul de
comenzi PCA 84C640P"

Schema aceasta nu am gasit`o pe eserviceinfo.com daca o ai in format pdf. sau orice format electronic si mi-ai dao ai face un gest frumos . cu rugaminti . Multumesc anticipat .



verifica rezistenta din pinul lui tda8362 ,unde se face rampa pentru b.v. de obicei are o valoare mare.sau poate ca nu ajunge tensiune pe acea rezistenta.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate