Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

DVD-uri INTENSO

Perlele internetului in Germania

Invision Community, Editați ...
 Despre cei ce ti se adreseaza agr...

Dispar mesaje din Messenger Faceb...

Acer Veriton N4640G barebone - ra...

Flacara mica cand bransez in prel...
 Problema plita electrica

Problema pornire

Inlocuire "pornire cu cheie&#...

Peleti amestecati cu boabe porumb...
 Reparatie acoperis din sindrila b...

Multifunctional color 1000 RON max

Nu merge sunetul pe cablu

Am și eu un porcușor ca...
 

Visual Basic

- - - - -
  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#1
ryady

ryady

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 449
  • Înscris: 30.09.2003
As avea si eu nevoie de un sfat ...m-ati putea ajuta sa rezolv aceasta problema?...inmultesc in visual basic "a x b = c" iar rezultatul © il mai inmultesc odata cu "d" , dupa prima inmultire daca folosesc numere zecimale imi da rezultat cu virgula , iar la a doua inmultire nu mai ia cifrele de dupa virgula...v-as fi recunoscator daca m-ati scoate din acest impas...

Atasez un screenshot mai jos ...

Attached Files

  • Attached File  z.JPG   251.71K   214 downloads


#2
Yoda

Yoda

    Eternal padawan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,353
  • Înscris: 04.10.2002
Private Sub Command2_Click()

    Text5.Text = Val(Replace(Text3, ",", ".")) * Val(Text4)

End Sub


#3
StructuredQueryLanguage

StructuredQueryLanguage

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 28.07.2005
Sintaxa functie Val este
Function Val(String As String) As Double
    Member of VBA.Conversion

Explicatia este mai mult decat simpla: separatorul pt zecimale este . (punct) si nu virgula. Deci cand functia ta Val(Text3) (adica Val("3,84") ) face conversia la double , (virgula) nu este considerat separator pt zecimale iar Val se opreste cu conversia textului "3.84" (din textbox) la virgula adica rezultatul Val(Text3) -> Val("3.84") este 3 punct
Iar 3 * 2 = 6.

Edited by StructuredQueryLanguage, 12 August 2005 - 20:09.


#4
ryady

ryady

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 449
  • Înscris: 30.09.2003
Multumesc frumos pentru raspunsuri, m-ai scos dintr-un mare impas.

#5
ryady

ryady

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 449
  • Înscris: 30.09.2003
V-as ruga daca aveti putin timp liber sa-mi explicati si mie cum se realizeaza legatura dintre o baza de date din access si un report, e greu de realizat?

#6
cerbra

cerbra

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,147
  • Înscris: 28.12.2003
din ce imi aduc eu aminte, era destul de usor. N-am mai lucrat cu asta de vre-un an si nici nu am VBA pe calculatorul asta. Dar  era ceva de genul data manager care iti crea niste forme automate prin intermediul carora puteai sa accesezi o baza de date in access, excel....

#7
ryady

ryady

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 449
  • Înscris: 30.09.2003
Da ai dreptate ...m-am chinuit eu pe acolo si am mai gasit si cate ceva pe net de citit, dar tot nu reusesc sa conectez baza de date ...ma mai chinui eu, sper sa iasa ceva bun ...daca aveti solutii va rog sa le postati. Multumesc

#8
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,263
  • Înscris: 21.04.2004
vezi ca ai DataReport. adaugi un DataReport, faci raportul cu cimpuri & shit si legi fiecare cimp din report la cimpul din tabela respectiva

edit: si in program pui un dataReport.Show

Edited by Mosotti, 12 August 2005 - 21:24.


#9
ryady

ryady

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 449
  • Înscris: 30.09.2003
I-mi cer scuze ca mai postez odata si va deranjez cu aceasi problema, realizez reportul cu toate campurile dorite dar nu stiu sa fac legatura intre un camp "unbound" si un camp "x" din baza de date din access.

#10
hErr

hErr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 738
  • Înscris: 16.12.2003
in loc de Val() si de Replace() ai putea sa folosesti CDbl() care tine cont de setarile locale din Control Panel.

#11
ryady

ryady

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 449
  • Înscris: 30.09.2003
hErr multumesc pentru sfat, si te intreb daca poti sa ma indrumi si pe mine sa fac legatura dintre un camp al unui report cu un camp al unei baze de date din access

#12
Yoda

Yoda

    Eternal padawan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,353
  • Înscris: 04.10.2002
Presupunem ca ai un recordset rsData, al carui camp "Field1" vrei sa-l legi de un textbox "txt1" din raportul "rpt".


Atunci ai:

Set rpt.DataSource = rsData
rpt.Sections("Details").Controls!txt1.DataField = "Field1"
rpt.Show vbModal

#13
hErr

hErr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 738
  • Înscris: 16.12.2003
@ryady: ma tem ca Access nu (mai) e punctul meu forte. sfatul meu e sa folosesti Wizardurile.

@NostraDamnUs: ar trebui sa-i explici si varianta babeasca, adica aia cu mausul.

Edited by hErr, 13 August 2005 - 23:23.


#14
Yoda

Yoda

    Eternal padawan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,353
  • Înscris: 04.10.2002
hErr, de acord cu tine. Varianta cu mouse-ul e mult mai inteligibila.
Dar din pacate nu merge la campuri unbound; astea numai din cod se pot asigna.  :confuzzled:

Sfatul pe care i l-as da eu, este sa incerce sa invete VB.NET, acolo rapoartele se fac mult mai usor. In VB6 intotdeauna am avut probleme cu data reports.

P.S. Si o sugestie si pentru moderatori: faceti fratilor o arie pentru Visual Basic, sa nu amestecam VB cu C-ul.

Edited by NostraDamnUs, 14 August 2005 - 10:11.


#15
StructuredQueryLanguage

StructuredQueryLanguage

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 28.07.2005

NostraDamnUs, on Aug 14 2005, 10:10, said:

P.S. Si o sugestie si pentru moderatori: faceti fratilor o arie pentru Visual Basic, sa nu amestecam VB cu C-ul.

<{POST_SNAPBACK}>


Subscriu !

DataReport-ul din VB6 este praștie. Nu poti face nimic ceva serios in el.

#16
DeBaRaSoR

DeBaRaSoR

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 16.08.2005
Salut, am si eu o problema legata de acest subiect, reporturile din visual basic, sunt incepator si nu stiu exact cum se face.
Sa presupunem urmatoarele: am o baza de date x cu un tabel y care are doua campuri a si b, am un form cu doua texbox-uri in care adaug campurile a si b, si vreau sa pun un buton care sa-mi printeze un report care sa contina valoarea campurilor a si b.
Va rog daca ma poate ajuta cineva, ca ma tot chinui de ceva timp.

#17
Yoda

Yoda

    Eternal padawan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,353
  • Înscris: 04.10.2002

DeBaRaSoR, on Aug 16 2005, 19:40, said:

Salut, am si eu o problema legata de acest subiect, reporturile din visual basic, sunt incepator si nu stiu exact cum se face.
Sa presupunem urmatoarele: am o baza de date x cu un tabel y care are doua campuri a si b, am un form cu doua texbox-uri in care adaug campurile a si b, si vreau sa pun un buton care sa-mi printeze un report care sa contina valoarea campurilor a si b.
Va rog daca ma poate ajuta cineva, ca ma tot chinui de ceva timp.

<{POST_SNAPBACK}>


Cel mai bine este sa sapi pe net dupa proiecte de acest gen, sa le iei la disecat.

Un exemplu gasesti aici.

#18
ryady

ryady

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 449
  • Înscris: 30.09.2003
Am reusit sa fac reporturile in Visual Basic...multumesc tuturor celor care m-au sfatuit ....dupa ce`l compilez si vreau sa`l rulez pe alt calculator imi da un mesaj de eroare ...atasez mesajul...
S`a m`ai intamplat cuiva acest lucru?...exista o rezolvare?...

Attached Files



Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate