Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

A murit Alexandru Arsinel.

Se duc valorile... Gorbaciov, Eli...

IKEA Pallady situatie absurda 2
 Identificare boala vita de vie du...

Terenul de sub bloc

Colaps traheal catel

IKEA Pallady situatie absurda
 HYUNDAI HiE-S400VG, monocristalin...

Înca are utilitate

Romanii si masinile de spalat vase

Functionare anormala combina frig...
 Probleme cu front speaker-ul

Tár (2022)

modificare setari implicite camer...

Unde gasesc whiskey Macallan 12 a...
 

Visual Basic editor intrebare

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
credit

credit

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 621
  • Înscris: 04.05.2007
Se poate deschide editorul Visual Basic separat de word sau excel? Vreau sa mai testez functii si sa mai invat acest limbaj dar as vrea sa deschid doar editorul fara a deschide un document microsoft office in prealabil.

Cum creez o forma cu notepad? (la cod ma refer). Asa din editorul vb dadeam insert form si desenam acolo butoane etc.

#2
Sandstorm

Sandstorm

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 632
  • Înscris: 30.04.2009
Nu ai cum, editorul VBA - Visual Basic for Applications - este activ DOAR pentru programele din suita Office - Word, Excel, PowerPoint, Outlook.
Ai putea sa incerci VB6, care pana la un anumit punct este identic cu VBA-ul.

#3
credit

credit

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 621
  • Înscris: 04.05.2007

View PostSandstorm, on 16th November 2010, 11:31, said:

Ai putea sa incerci VB6, care pana la un anumit punct este identic cu VBA-ul.

In mare pana unde este identic cu vba-ul? Ce are in plus sau ce difera?
Cu crearea unei forme in visual basic cu Notepad ma poti ajuta?

#4
Sandstorm

Sandstorm

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 632
  • Înscris: 30.04.2009
Sa iti dau un ex.
Daca in foaia curenta tu vrei sa inserezi o formula in VBA ai o sintaxa, in schimb in VB6 trebuie sa definesti aplicatia in care vrei sa lucrezi. Sa faci o referinta la ea.
Abia apoi te poti apuca sa scrii codul dorit.
O sa iti dau eu un PM acum.

Legat de: Cu crearea unei forme in visual basic cu Notepad ma poti ajuta?
Adica?
Vrei ca in VB sa creezi un fel de notepad? Sau ce anume, ca nu inteleg.

#5
credit

credit

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 621
  • Înscris: 04.05.2007

View PostSandstorm, on 16th November 2010, 11:46, said:

Legat de: Cu crearea unei forme in visual basic cu Notepad ma poti ajuta?
Adica?
Vrei ca in VB sa creezi un fel de notepad? Sau ce anume, ca nu inteleg.

Deschid notepad-ul si scriu cod vb in el apoi salvez fisierul cu extensia vbs. Cand voi accesa fisierul *.vbs imi va rula codul din el.

de exemplu daca scriu in notepad msgbox "hello word" si salvez cu extensia .vbs cand voi accesa fisierul im va aparea o fereastra in care va scrie "hello word"
Asa vreau sa scriu cod si ca sa-mi deschide o forma.

#6
Sandstorm

Sandstorm

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 632
  • Înscris: 30.04.2009
Da, acela este VBS.
Am inteles ce vrei, dar nu cred (mai mult ca sigur) ca iti va permite sa accesezi un userform dintr-o aplicatie.
Poate sa iti lanseze executabilul si de acolo sa iti accesezi tu forma, da.
Explica ce ai vrea sa faci mai exact. Ce forma sa deschizi.

#7
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,917
  • Înscris: 10.08.2005
esti constient ca acea forma trebuie sa existe undeva, da?

iti trebuie un .dll unde sa tii toate resursele

Edited by MarianG, 16 November 2010 - 12:12.


#8
credit

credit

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 621
  • Înscris: 04.05.2007

View PostSandstorm, on 16th November 2010, 12:01, said:

Da, acela este VBS.
Am inteles ce vrei, dar nu cred (mai mult ca sigur) ca iti va permite sa accesezi un userform dintr-o aplicatie.
Poate sa iti lanseze executabilul si de acolo sa iti accesezi tu forma, da.
Explica ce ai vrea sa faci mai exact. Ce forma sa deschizi.

De fapt vreau sa o creez ca nu am ce sa deschid daca nu exista. M-am exprimat gresit nefiind familiarizat cu termenii.
Deci, vreau sa creez o forma cu un buton de exemplu, butonul sa nu aibe nici o functie, doar sa il vad si atat. Toate astea folosind Notepad si cod vbs.

#9
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,917
  • Înscris: 10.08.2005
poti face cu API
http://www.vbs2exe.c...n32-struct.html

Edited by MarianG, 16 November 2010 - 12:28.


#10
credit

credit

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 621
  • Înscris: 04.05.2007

View PostMarianG, on 16th November 2010, 12:27, said:


Poti sa ma ajuti direct cu codul ca nu ma pricep, sunt la inceput.

#11
Sandstorm

Sandstorm

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 632
  • Înscris: 30.04.2009
te cap complici cu VBS.
Mai bine iti faci un userform si il populezi cu diverse comenzi (in VB6).

#12
credit

credit

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 621
  • Înscris: 04.05.2007
Gasisem undeva pe un site cod pentru a creea forma utilizand vbs da nu mai dau de el. Caut de doua ore si nu gasesc.
Stiu ca era ceva cu crearea de obiect utilizand active x.

#13
Sandstorm

Sandstorm

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 632
  • Înscris: 30.04.2009
Dat fiind faptul ca esti la inceput cu asa ceva, sa stii ca te cam complicit cu vbs-ul si cu crearea formelor cu vbs.

#14
credit

credit

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 621
  • Înscris: 04.05.2007
Sunt la servici si nu am la dispozitie decat Notepad (nu pot instala nici un fel de program ca nu am drepturi de admin). Vroiam sa testez ceva si nu pot, abia cand voi ajunge acasa o sa instalez vb6 sa vad ce si cum.

Chiar nu stie nimeni cum se creaza o forma in visual basic script doar cu notepad-ul??

#15
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,917
  • Înscris: 10.08.2005

View Postcredit, on 16th November 2010, 12:33, said:

Poti sa ma ajuti direct cu codul ca nu ma pricep, sunt la inceput.
NU! pentru ca te complici foarte mult.
tu vrei un from si un commandbuton care sa nu faca absolut nimic.

Daca vrei forme faci o aplicatie nu script-uri.

Edited by MarianG, 17 November 2010 - 09:32.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate