Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Langos
Last Updated: Apr 19 2018 23:15, Started by
alalaltu
, Nov 05 2010 11:07
·
0
#19
Posted 02 April 2018 - 22:08
richelieu, on 02 aprilie 2018 - 14:15, said:
Alea uscate sunt din aluat nedospit, de aceea se usucă așa tare. Si eu imi amintesc de tonetele din anii 90'.Acum au mai ramas doar kurtos-kalacs pe la tonete. |
#20
Posted 03 April 2018 - 06:31
Da....acum e plin de kurtos și de brânzeturi de Sibiu, cu tantici îmbrăcate tradițional, care se chinuie sa imite și accentul .
Deh...marketing |
#21
Posted 03 April 2018 - 09:08
nniki, on 01 aprilie 2018 - 14:21, said:
Am vazut mai rar si prin Bucuresti, insa par niste gogosi aplatizate. Chiar si pe vremea lui Ceasca, tot asa aratau langosii in Bucuresti - dar erau uriasi. Stiu sigur acest lucru pentru ca una din primele mele amintiri culinare este legata de un mare langos cumparat undeva pe la Vergului -- pe care l-am bibilit atat la hartia in care venea, incat am reusit sa-l scap jos inainte de a apuca sa musc din el. A trebuit sa ne intoarcem la gogoserie ca sa-mi cumpere altul. La unele patiserii se mai gaseste acum si scovearga traditionala ---- cea subtire si crocanta. Ce sa zic -- nu prea imi place. Dar chestie din asta-- scovearga cu branza peste ea -- nu am vazut prin Bucuresti, la patiserii. Parca doar o singura data la un targ am vazut asa ceva dar n-am luat ca mancasem prin alti coclauri si mi s-au parut mediocre. |
#22
Posted 04 April 2018 - 02:12
ionutzitaly, on 01 aprilie 2018 - 22:31, said: La noi in ardeal le zicea placinte Raposata bunica-mea denumea cele facute de ea cu sarbescul "palacinke", la fel indoite+umplute cu telemea sau gem de prune+prajite in ulei. Daca nu gresesc, in Regat, placintele erau doar cele coapte la...cuptor/vatra. nniki, on 02 aprilie 2018 - 22:08, said: Pacilea prin regat le zice scovergi astora mai uscate. |
#23
Posted 07 April 2018 - 10:01
#24
Posted 07 April 2018 - 18:43
#26
Posted 09 April 2018 - 11:24
#27
Posted 09 April 2018 - 11:52
Pai nu pui bulion
Toci o ceapa mai Maricica julien, (solzișori), varza dacă e albă, o toci subțire și o frământi cu putina sare. In doua linguri de ulei calești ceapa pana când define sticloasa și moale, nu o rumenesti. Adaugi o lingura de Paprika dulce și dacă vrei și putina iute. Amesteci bine și prăjești un minut. Adaugi varza și putina apa( jumătate de pahar), micșorezi Flacăra spre minim și acoperi cu un capac. Lasi varza sa se înmoaie vreo 10 minute și pe urma iei capacul, sa se evapore apa din ea. O mai lasi pana când se înmoaie, binișor și apa dispare aproape de tot. Pui piper măcinat dacă vrei și aia e. |
#28
Posted 09 April 2018 - 23:33
Eu am facut odata langosi cu niste varza ce ne ramasese si n-o mai manca nimeni. Varza facuta cu bulion, cu tot ce trebuie --- si au iesit langosi de nota 10.
|
|
#29
Posted 10 April 2018 - 07:42
Bibulus, on 09 aprilie 2018 - 23:33, said:
Eu am facut odata langosi cu niste varza ce ne ramasese si n-o mai manca nimeni. Varza facuta cu bulion, cu tot ce trebuie --- si au iesit langosi de nota 10. |
#30
Posted 10 April 2018 - 11:16
Ooooo da! Bulionul e la mare cinste in sud. Pe aici sunt in stare oamenii sa gătească bulion cu bulion ).
|
#31
Posted 18 April 2018 - 21:20
#32
Posted 19 April 2018 - 05:11
Piscopescu, on 18 aprilie 2018 - 21:20, said: ? Eu stiu doar varianta de placinta si de langos fara cartofi. Dar uite aici https://savoriurbane...osi-cu-cartofi/ mai multe info - ce bine arata! |
#33
Posted 19 April 2018 - 07:13
irina2014, on 19 aprilie 2018 - 05:11, said:
Dar vad ca te preocupa Da , s-a transformat intr-o adevarata [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/DK6ZaRVRsXo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by Piscopescu, 19 April 2018 - 07:13. |
|
#34
Posted 19 April 2018 - 08:06
)
dupa ce elucidezi toate ingredientele si procesul tehnologic, si il mai si parcurgi, sa ne pui rezultatele. Mie mi s-a facut pofta sa fac si consum niste gomboti (galuste cu prune), dupa toata discutia asta cu aluatul cartofian. Neshte gnocchi cu pesto de leurda ar mai merge.... |
#35
Posted 19 April 2018 - 11:12
[off-topic] irina2014, on 19 aprilie 2018 - 08:06, said:
Mie mi s-a facut pofta sa fac si consum niste gomboti (galuste cu prune), dupa toata discutia asta cu aluatul cartofian. Neshte gnocchi cu pesto de leurda ar mai merge.... [/off-topic] Ca aici ? http://adriana-lucia...e-cu-prune.html Edited by Piscopescu, 19 April 2018 - 11:12. |
#36
Posted 19 April 2018 - 15:04
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users