Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

Langos

- - - - -
  • Please log in to reply
38 replies to this topic

#19
nniki

nniki

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,980
  • Înscris: 15.05.2009

 richelieu, on 02 aprilie 2018 - 14:15, said:

Alea uscate sunt din aluat nedospit, de aceea se usucă așa tare.
Pacilea prin regat le zice scovergi astora mai uscate. Care se glojdesc simple sau cu gem, mai puitn cu branza sau alt aluat.
Si eu imi amintesc de tonetele din anii 90'.Acum au mai ramas doar kurtos-kalacs pe la tonete.

#20
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,447
  • Înscris: 04.05.2006
Da....acum e plin de kurtos și de brânzeturi de Sibiu, cu tantici îmbrăcate tradițional, care se chinuie sa imite și accentul :D.
Deh...marketing

#21
Bibulus

Bibulus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,866
  • Înscris: 05.08.2014

 nniki, on 01 aprilie 2018 - 14:21, said:

Am vazut mai rar si prin Bucuresti, insa par niste gogosi aplatizate.
In Bucuresti, langosul este o gogoasa lunga umputa cu branza, gem, ciocolata.
Chiar si pe vremea lui Ceasca, tot asa aratau langosii in Bucuresti - dar erau uriasi. Stiu sigur acest lucru pentru ca una din primele mele amintiri culinare este legata de un mare langos cumparat undeva pe la Vergului -- pe care l-am bibilit atat la hartia in care venea, incat am reusit sa-l scap jos inainte de a apuca sa musc din el. A trebuit sa ne intoarcem la gogoserie ca sa-mi cumpere altul.

La unele patiserii se mai gaseste acum si scovearga traditionala ---- cea subtire si crocanta. Ce sa zic -- nu prea imi place.
Dar chestie din asta-- scovearga cu branza peste ea -- nu am vazut prin Bucuresti, la patiserii. Parca doar o singura data la un targ am vazut asa ceva dar n-am luat ca mancasem prin alti coclauri si mi s-au parut mediocre.

#22
Piscopescu

Piscopescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,507
  • Înscris: 24.03.2018

 ionutzitaly, on 01 aprilie 2018 - 22:31, said:

La noi in ardeal le zicea placinte

Raposata bunica-mea denumea cele facute de ea cu sarbescul "palacinke", la fel indoite+umplute cu telemea sau gem de prune+prajite in ulei.
Daca nu gresesc, in Regat, placintele erau doar cele coapte la...cuptor/vatra.

 nniki, on 02 aprilie 2018 - 22:08, said:

Pacilea prin regat le zice scovergi astora mai uscate.
In Banat, asa erau denumite popular clatitele obisnuite :) Scovergi, scoverzi sau scoverze.

#23
Piscopescu

Piscopescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,507
  • Înscris: 24.03.2018

 alalaltu, on 05 noiembrie 2010 - 11:07, said:

Cartofii se fierb cu tot cu coaja si se lasa peste noapte. A doua zi se decojesc...

De ce peste noapte, se decojesc mai usor? Si daca da, se lasa la temperatura camerei sau la frigider?

#24
Piscopescu

Piscopescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,507
  • Înscris: 24.03.2018

 d-ardeleanu, on 01 iunie 2016 - 11:48, said:

Mie imi place si umplut cu varza dulce si boia/paprika...

Mod de preparare a umpluturii Posted Image?

Edited by Piscopescu, 07 April 2018 - 18:44.


#25
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,447
  • Înscris: 04.05.2006
Se face o varza călită, cu Paprika in loc de bulion ;)

#26
Piscopescu

Piscopescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,507
  • Înscris: 24.03.2018

 richelieu, on 07 aprilie 2018 - 21:32, said:

Se face o varza călită, cu Paprika in loc de bulion Posted Image

Pe Google, toate retetele sunt cu paprika *si* bulion :(

#27
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,447
  • Înscris: 04.05.2006
Pai nu pui bulion :)
Toci o ceapa mai Maricica julien, (solzișori), varza dacă e albă, o toci subțire și o frământi cu putina sare.
In doua linguri de ulei calești ceapa pana când define sticloasa și moale, nu o rumenesti. Adaugi o lingura de Paprika dulce și dacă vrei și putina iute. Amesteci bine și prăjești un minut.  Adaugi varza și putina apa( jumătate de pahar), micșorezi Flacăra spre minim și acoperi cu un capac.

Lasi varza sa se înmoaie vreo 10 minute și pe urma iei capacul, sa se evapore apa din ea. O mai lasi pana când se înmoaie, binișor și apa dispare aproape de tot.
Pui piper măcinat dacă vrei și aia e.
:)

#28
Bibulus

Bibulus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,866
  • Înscris: 05.08.2014
Eu am facut odata langosi cu niste varza ce ne ramasese si n-o mai manca nimeni. Varza facuta cu bulion, cu tot ce trebuie --- si au iesit langosi de nota 10.

#29
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014

 Bibulus, on 09 aprilie 2018 - 23:33, said:

Eu am facut odata langosi cu niste varza ce ne ramasese si n-o mai manca nimeni. Varza facuta cu bulion, cu tot ce trebuie --- si au iesit langosi de nota 10.
si pe aici lumea reticenta la placinte din astea. Si la prajiturile de casa cu mac. Si la tarhon. Si la supe. Si la smantana. Si la tot ce nu are mult bulion :)))

#30
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,447
  • Înscris: 04.05.2006
Ooooo da! Bulionul e la mare cinste in sud. Pe aici sunt in stare oamenii sa gătească bulion cu bulion :)).


#31
Piscopescu

Piscopescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,507
  • Înscris: 24.03.2018

 Piscopescu, on 07 aprilie 2018 - 10:01, said:

De ce peste noapte, se decojesc mai usor? Si daca da, se lasa la temperatura camerei sau la frigider?

:)?

#32
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014

 Piscopescu, on 18 aprilie 2018 - 21:20, said:



:)?
Dar vad ca te preocupa :)

Eu stiu doar varianta de placinta si de langos fara cartofi.
Dar uite aici https://savoriurbane...osi-cu-cartofi/ mai multe info - ce bine arata! :)

#33
Piscopescu

Piscopescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,507
  • Înscris: 24.03.2018

 irina2014, on 19 aprilie 2018 - 05:11, said:

Dar vad ca te preocupa Posted Image

Da Posted Image, s-a transformat intr-o adevarata [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/DK6ZaRVRsXo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Posted Image

Edited by Piscopescu, 19 April 2018 - 07:13.


#34
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
:))

dupa ce elucidezi toate ingredientele si procesul tehnologic, si il mai si parcurgi, sa ne pui rezultatele.
Mie mi s-a facut pofta sa fac si consum ;) niste gomboti (galuste cu prune), dupa toata discutia asta cu aluatul cartofian.
Neshte gnocchi cu pesto de leurda ar mai merge....

#35
Piscopescu

Piscopescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,507
  • Înscris: 24.03.2018
[off-topic]

 irina2014, on 19 aprilie 2018 - 08:06, said:

Mie mi s-a facut pofta sa fac si consum Posted Image niste gomboti (galuste cu prune), dupa toata discutia asta cu aluatul cartofian.
Neshte gnocchi cu pesto de leurda ar mai merge....
[/off-topic]


Ca aici :)?

http://adriana-lucia...e-cu-prune.html

Edited by Piscopescu, 19 April 2018 - 11:12.


#36
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014

 Piscopescu, on 19 aprilie 2018 - 11:12, said:

[off-topic]

[/off-topic]


Ca aici Posted Image?

http://adriana-lucia...e-cu-prune.html

Dap! Merge sa le faci si cu (,) caise, ca tot vine vremea lor. Eu nu pun ulei in compozitie, in rest, aia e! Da's mai bune alea cu prune!

Edited by irina2014, 19 April 2018 - 15:06.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate