Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Langos
Last Updated: Apr 19 2018 23:15, Started by
alalaltu
, Nov 05 2010 11:07
·
0
#1
Posted 05 November 2010 - 11:07
Pe vremea "odiosului" era unul dintre fast-foodurile cele mai raspandite cel putin in Banat si in Ardeal. Se prepara destul de simplu:
400 g faina 150 g cartofi 400 ml lapte 50 ml ulei sare, un pic de zahar 1 sticla de ulei pentru prajit Cartofii se fierb cu tot cu coaja si se lasa peste noapte. A doua zi se decojesc si se se prepara un aluat impreuna cu restul ingredientelor.Se lasa la dospit. Se prepara forma tipica si se prajesc in ulei incins. Langosul insa devine interesant doar cu ceva pe el :D Ce putem pune pe langosi (doar o selectie): 1. mujdei 2. branza amestecata cu marar 3. gouda ras amestecat cu smantana 4. Nutella 5. smantana cu usturoi tocat 6. ciuperci prajite cu smantana ... P.S.: Unii adauga si ceva drojdie, altii nu. Merge si fara, insa fiecare cum crede. Attached FilesEdited by alalaltu, 05 November 2010 - 11:10. |
#2
Posted 05 November 2010 - 11:09
Nu voi uita ever...gustul langosilor cu mujdei din targul Mehala :D
|
#4
Posted 05 November 2010 - 13:18
Sunt mai multe combinatii bune, dar intra la "banal". Asta cu mujdei de usturoi, a fost o ....surpriza pentru mine, ca gust :).
|
#6
Posted 29 May 2016 - 11:54
in Bihor se gaseste la orice placintarie mai rasarita , foarte , foarte bun, mai ales cu smantama,, mujdei si branza
era la Oradea o placintarie langa Emanuil unde era o promotie : cumperi 2 langosi primesti trei toate la mana una peste alta , mmm ce bun era |
#7
Posted 01 June 2016 - 11:48
alalaltu, on 05 noiembrie 2010 - 11:07, said:
Pe vremea "odiosului" era unul dintre fast-foodurile cele mai raspandite cel putin in Banat si in Ardeal. Se prepara destul de simplu: 400 g faina 150 g cartofi 400 ml lapte 50 ml ulei sare, un pic de zahar 1 sticla de ulei pentru prajit Cartofii se fierb cu tot cu coaja si se lasa peste noapte. A doua zi se decojesc si se se prepara un aluat impreuna cu restul ingredientelor.Se lasa la dospit. Se prepara forma tipica si se prajesc in ulei incins. Langosul insa devine interesant doar cu ceva pe el Ce putem pune pe langosi (doar o selectie): 1. mujdei 2. branza amestecata cu marar 3. gouda ras amestecat cu smantana 4. Nutella 5. smantana cu usturoi tocat 6. ciuperci prajite cu smantana ... P.S.: Unii adauga si ceva drojdie, altii nu. Merge si fara, insa fiecare cum crede. |
#8
Posted 01 June 2016 - 11:54
Cel umplut cu branza si marar era epic, imi placea la nebunie, acum nu prea am vazut asa ceva, sau sunt de fapt niste simple gogosi, nu mai au gustul de altadata, naiba stie de ce, ce nu inteleg la reteta, de ce se lasa la dospit ? poate sa se odihneasca? nu vad ca aluatul ar contine drojdie, sau ceva asemanator
Edited by Platon, 01 June 2016 - 11:55. |
#9
Posted 30 March 2018 - 11:32
Scuze ca "dezgrop" un subiect de acum cativa ani insa reteta e prea ispititoare ca sa nu dezvolt putin subiectul :
pt. cantitati mai mari, exista o formula, ceva? Ma refer la un multiplu de cantitati: daca din reteta de mai sus ajung suficiente pt. 2-3-4 persoane, pt. 15-20(zi de nastere) e suficient daca se multiplica cu 3-4-5 fiecare componenta? Edited by Piscopescu, 30 March 2018 - 11:34. |
#11
Posted 30 March 2018 - 22:13
#12
Posted 30 March 2018 - 23:04
#13
Posted 31 March 2018 - 07:06
Piscopescu, on 30 martie 2018 - 22:13, said: :-)... iar formula este...? Și vezi ca in postarea inițială, omul a uitat de drojdie. Dacă vrei aluatul gata intr-o ora, pui 10% drojdie proaspăta, sau 1 pliculeț de drojdie uscata, la 1 kg de făina. Dacă nu te grabesti, pui 5% și lasi sa crească mai lent. Rezultatul va fi mai gustos și mai ușor digerabil, deși....in cazul de fata, nu se prea pune problema. |
#14
Posted 01 April 2018 - 14:21
SucreBolivar_88, on 29 mai 2016 - 11:54, said:
in Bihor se gaseste la orice placintarie mai rasarita , foarte , foarte bun, mai ales cu smantama,, mujdei si branza era la Oradea o placintarie langa Emanuil unde era o promotie : cumperi 2 langosi primesti trei toate la mana una peste alta , mmm ce bun era Si altele dulci cu gem de diverse soiuri. Am vazut mai rar si prin Bucuresti, insa par niste gogosi aplatizate. In Ardeal, in special Har-Cov am vazut mai des. |
#15
Posted 01 April 2018 - 15:23
|
#16
Posted 01 April 2018 - 16:16
Mda...deformație profesională am citit doar lista de ingrediente.
Eu as merge pe varianta cu drojdie putina și dospit mai mult timp. |
#17
Posted 01 April 2018 - 22:31
La noi in ardeal le zicea placinte, gaseai multe pe strada pe la jumatatea anilor 90. Le faceau indoite in doua cu telemea(cred) razuita:) E unul dintre gusturile pe care mi le aduc aminte din copilarie. Ma duc des prin Vienna, mainales iarna, si la targurile de iarna gaseati langosuri destul de des, da' parca nu au gustul ala la care ma astept, sunt tari si uscate, la fel au fost si in Budapesta cand le-am incercat. In Romania tonetele alea de care imi aduc aminte au disparut de mult:)
|
#18
Posted 02 April 2018 - 14:15
Alea uscate sunt din aluat nedospit, de aceea se usucă așa tare.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users