Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Langos

- - - - -
  • Please log in to reply
38 replies to this topic

#1
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006
Pe vremea "odiosului" era unul dintre fast-foodurile cele mai raspandite cel putin in Banat si in Ardeal. Se prepara destul de simplu:

400 g faina
150 g cartofi
400 ml lapte
50 ml ulei
sare, un pic de zahar
1 sticla de ulei pentru prajit

Cartofii se fierb cu tot cu coaja si se lasa peste noapte. A doua zi se decojesc si se se prepara un aluat impreuna cu restul ingredientelor.Se lasa la dospit. Se prepara forma tipica si se prajesc in ulei incins. Langosul insa devine interesant doar cu ceva pe el :D
Ce putem pune pe langosi (doar o selectie):

1. mujdei
2. branza amestecata cu marar
3. gouda ras amestecat cu smantana
4. Nutella
5. smantana cu usturoi tocat
6. ciuperci prajite cu smantana
...

P.S.: Unii adauga si ceva drojdie, altii nu. Merge si fara, insa fiecare cum crede.

Attached Files


Edited by alalaltu, 05 November 2010 - 11:10.


#2
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,458
  • Înscris: 04.05.2006
Nu voi uita ever...gustul langosilor cu mujdei din targul Mehala :D

#3
citronelle

citronelle

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,536
  • Înscris: 10.10.2009
E foarte bun si cu branza telemea rasa deasupra.

#4
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,458
  • Înscris: 04.05.2006
Sunt mai multe combinatii bune, dar intra la "banal". Asta cu mujdei de usturoi, a fost o ....surpriza pentru mine, ca gust :).

#5
opop

opop

    bolnav cronic :(

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 06.01.2007
eu prefer cu sunca sau simplu :)

#6
SucreBolivar_88

SucreBolivar_88

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 180
  • Înscris: 22.05.2016
in Bihor se gaseste la orice placintarie mai  rasarita , foarte , foarte bun, mai ales cu smantama,, mujdei si branza :)
era la Oradea o placintarie langa Emanuil  unde  era o promotie  : cumperi 2 langosi primesti trei :) toate la mana una peste alta , mmm  ce bun era :)

#7
d-ardeleanu

d-ardeleanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,576
  • Înscris: 12.02.2008

 alalaltu, on 05 noiembrie 2010 - 11:07, said:

Pe vremea "odiosului" era unul dintre fast-foodurile cele mai raspandite cel putin in Banat si in Ardeal. Se prepara destul de simplu:

400 g faina
150 g cartofi
400 ml lapte
50 ml ulei
sare, un pic de zahar
1 sticla de ulei pentru prajit

Cartofii se fierb cu tot cu coaja si se lasa peste noapte. A doua zi se decojesc si se se prepara un aluat impreuna cu restul ingredientelor.Se lasa la dospit. Se prepara forma tipica si se prajesc in ulei incins. Langosul insa devine interesant doar cu ceva pe el Posted Image
Ce putem pune pe langosi (doar o selectie):

1. mujdei
2. branza amestecata cu marar
3. gouda ras amestecat cu smantana
4. Nutella
5. smantana cu usturoi tocat
6. ciuperci prajite cu smantana
...

P.S.: Unii adauga si ceva drojdie, altii nu. Merge si fara, insa fiecare cum crede.
Mie imi place si umplut cu varza dulce si boia/paprika, dar cel cu branza de burduf si marar e cel mai bun......

#8
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002
Cel umplut cu branza si marar era epic, imi placea la nebunie, acum nu prea am vazut asa ceva, sau sunt de fapt niste simple gogosi, nu mai au gustul de altadata, naiba stie de ce, ce nu inteleg la reteta, de ce se lasa la dospit ? poate sa se odihneasca? nu vad ca aluatul ar contine drojdie, sau ceva asemanator

Edited by Platon, 01 June 2016 - 11:55.


#9
Piscopescu

Piscopescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,507
  • Înscris: 24.03.2018
Scuze ca "dezgrop" un subiect de acum cativa ani insa reteta e prea ispititoare ca sa nu dezvolt putin subiectul Posted Image:

pt. cantitati mai mari, exista o formula, ceva? Ma refer la un multiplu de cantitati: daca din reteta de mai sus ajung suficiente pt. 2-3-4 persoane,
pt. 15-20(zi de nastere) e suficient daca se multiplica cu 3-4-5 fiecare componenta?

Edited by Piscopescu, 30 March 2018 - 11:34.


#10
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,458
  • Înscris: 04.05.2006
Da

#11
Piscopescu

Piscopescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,507
  • Înscris: 24.03.2018

 richelieu, on 30 martie 2018 - 12:22, said:

Da

:-)... iar formula este...?

#12
LouisCyphre

LouisCyphre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,956
  • Înscris: 24.01.2012
formula e clasica, cea mai simpla:

Attached File  langos.jpg   50.34K   9 downloads

#13
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,458
  • Înscris: 04.05.2006

 Piscopescu, on 30 martie 2018 - 22:13, said:



:-)... iar formula este...?
2L=2a+2b+2c+......🙄
Și vezi ca in postarea inițială, omul a uitat de drojdie.
Dacă vrei aluatul gata intr-o ora, pui 10% drojdie proaspăta, sau 1 pliculeț de drojdie uscata, la 1 kg de făina. Dacă nu te grabesti, pui 5% și lasi sa crească mai lent. Rezultatul va fi mai gustos și mai ușor digerabil, deși....in cazul de fata, nu se prea pune problema.

#14
nniki

nniki

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,980
  • Înscris: 15.05.2009

 SucreBolivar_88, on 29 mai 2016 - 11:54, said:

in Bihor se gaseste la orice placintarie mai  rasarita , foarte , foarte bun, mai ales cu smantama,, mujdei si branza Posted Image
era la Oradea o placintarie langa Emanuil  unde  era o promotie  : cumperi 2 langosi primesti trei Posted Image toate la mana una peste alta , mmm  ce bun era Posted Image
Ultima oara am mancat langosi bine facute acum vreo 4 ani in Praid, aproape de unde se iau biletele pentru salina. Aveau vreo doua sortimente sarate, branza, marar, cascaval, etc.
Si altele dulci cu gem de diverse soiuri.

Am vazut mai rar si prin Bucuresti, insa par niste gogosi aplatizate.
In Ardeal, in special Har-Cov am vazut mai des.

#15
Piscopescu

Piscopescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,507
  • Înscris: 24.03.2018

 richelieu, on 31 martie 2018 - 07:06, said:

Și vezi ca in postarea inițială, omul a uitat de drojdie.

Ba,nu, a scris in PS ca e optional. Faza e, in care scenariu iese mai moale si tine mai mult inainte sa se usuce si sa se intareasca?

#16
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,458
  • Înscris: 04.05.2006
Mda...deformație profesională :) am citit doar lista de ingrediente.
Eu as merge pe varianta cu drojdie putina și dospit mai mult timp.

#17
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,062
  • Înscris: 04.03.2014
La noi in ardeal le zicea placinte, gaseai multe pe strada pe la jumatatea anilor 90. Le faceau indoite in doua cu telemea(cred) razuita:) E unul dintre gusturile pe care mi le aduc aminte din copilarie.  Ma duc des prin Vienna, mainales iarna, si la targurile de iarna gaseati langosuri destul de des, da' parca nu au gustul ala la care ma astept, sunt tari si uscate, la fel au fost si in Budapesta cand le-am incercat.   In Romania tonetele alea de care imi aduc aminte au disparut de mult:)

#18
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,458
  • Înscris: 04.05.2006
Alea uscate sunt din aluat nedospit, de aceea se usucă așa tare.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate