Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Capacitate UPS

- - - - -
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1
altuser09

altuser09

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,409
  • Înscris: 25.08.2009
Va salut, ma intereseaza achizitionarea unei surse UPS. Sfatul pe care va rog sa mi-l dati este in ce parametrii trebuie sa fie sursa respectiva pentru ca trebuie "sa duca" 2 pc P4+ 2 monitoare lcd. Oare 700Va/ 420W este destul? Daca nu, cat ar fi necesar ca sa nu cada alimentarea macar 5-10 minute?
Multumesc.

#2
Ann0nyym0us

Ann0nyym0us

    Arrogant bastard

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,404
  • Înscris: 15.12.2009
cati bani ai?

#3
Un_Nimeni_Celebru

Un_Nimeni_Celebru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 766
  • Înscris: 28.05.2007
pai e simplu. Calculeaza puterea totala consumata. Ai un monitor de 35W, al doilea monitor de 45W, PC-ul de 400W, si alt PC de 320W.
P = 35+45+400+320= 800W
Deci daca ai un consum de 800 W/ora si un UPS de 800W, o sa te tina UPS-ul o ora. Daca vrei doar 10 minute, iti trebuie un UPS de P = 800 / 6 W = 133 W
Recomandat este sa-l iei cu 20% mai mare decat ai nevoie (sau si cu mai mult), adica 133 * 20 / 100

#4
altuser09

altuser09

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,409
  • Înscris: 25.08.2009
Multumesc pentru raspunsuri, suma pe care sunt dispus s-o cheltui e de maxim 300-400 lei.
Problema e ca nu stiu cat consuma pc-urile si monitoarele pe care le pun pe UPS.
Raspunsul dat de Un_Nimen_ Celebru ma linisteste, cei cu care am discutat pana acum imi spuneau ca e necesar ca puterea sa fie de la 600W in sus.

#5
Un_Nimeni_Celebru

Un_Nimeni_Celebru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 766
  • Înscris: 28.05.2007
Mergi pe mana mea ca mergi bine. Sa zicem ca ... sunt in domeniu.  :whistling: Unii nu stiu nici macar ca exista Randament Capacitiv si Randament Energetic la acumulatoare. Daca ai intrebi pe astia de la Service Calculatoare (firme mari) cum calculezi puterea consumata de anumite componente PC, zici ca-i otravesti.
Daca erai din Constanta te ajutam si la calculul puterii reale. Am 3 contoare digitale, nemtesti, mici, de priza. Iti calculeaza singure cat consuma si cat ai de platit la Renel. ;)
Pe anumite site-uri de vanzare monitoare dau si puterea consumata.
Vezi ca de fapt UPS-urile sunt de doua feluri. Unele sunt UPS-uri adevarate, care sunt mai scumpe, dar la care nu risti sa se intrerupa PC-ul si sa pierzi ce ai scris in Word, si unele mai ieftine si de capaitati mai mari, dar care pornesc mai tarziu si risti sa-ti faca reset la PC. Nimeni nu-ti spune asa ceva la magazin...pentru ca nici ei nu prea stiu. Tu ia-ti cel mai ieftin. Ai grija ca mufele sa nu joace cand infingi cablurile (cum am luat eu teapa).

#6
altuser09

altuser09

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,409
  • Înscris: 25.08.2009
Intentionez sa iau un APC, am auzit ca sunt cele mai bune, este corect?

#7
Un_Nimeni_Celebru

Un_Nimeni_Celebru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 766
  • Înscris: 28.05.2007

View Postaltuser09, on 29th October 2010, 12:55, said:

Intentionez sa iau un APC, am auzit ca sunt cele mai bune, este corect?
Unde nu cunosc nu ma bag sa dau raspunsuri ca sa te duc in eroare. Dar ia uite ce am gasit pe net azi:
http://www.emtech.dk...CFc4H3wodOEuWaA
Interesant, nu? 75W inseamna fix 5 minute, cat vreai tu. :)
Nu-l recomand totusi. ;)
Parerea mea: ia ceva ieftin, daca tot se strica, macar nu plangi dupa el. :console:
Oricum ai garantie vreo 2 ani la ele (nu stiu daca nu cumva acumulatorii au doar 6 luni ca la laptop-uri), si el te tine vreo 3 ani real.

#8
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Dupa ce faci o intreaga teorie,  care nu are treaba cu realitatea, te grabesti sa-l trimiti cu capra la raze... care-i legatura dintre aceste mini-UPS-uri de 75W si UPS-urile de care are nevoie?
De cand pana cand puterea UPS-ului iti dicteaza autonomia?



Empiric un UPS are specificat timpul de functionare la o anumita sarcina, care depinde de capacitatea acumulatorilor folositi. La anumite UPS-uri se pot adauga baterii externe, tocmai pentru a creste capacitatea.
In mod normal durata pentru care se considera ca se va folosi un UPS nu depaseste  10-15 minute la un grad de incarcare de 75-90%.
Da, daca avem o sarcin mai mica UPS-ul va avea o autonomie mai mare, crestere estimata tot empiric, ca fiind proportionala cu scaderea incarcarii fata de valoarea din catalog.

Este adevarat ca un monitor se poate aprecia ca avand un consum de 30-50W si un PC mediu, functie de incarcare, poate consuma intre 200-300W, asta duce la acea putere minima necesara  de 600-700W, dar atentie ca UPS-urile se marcheaza in puterea aparenta VA, care se poate converti in puterea reala W, cu ajutorul factorului de putere, considerat empiric cu o valoare intre 0.5-0.8.
pentru UPS-uri mici se poate considera

Quote

It is a de-facto standard in the industry that the Watt rating is approximately 60% of the VA rating for small UPS systems, this being the typical power factor of common personal computer loads. In some cases, UPS manufacturers only publish the VA rating of the UPS. For small UPS designed for computer loads, which have only a VA rating, it is appropriate to assume that the Watt rating of the UPS is 60% of the published VA rating.
PW= 0.6 PVA
In cazul de fata se cere astfel un UPS care sa poata debita cel putin 1000VA. Majoritatea  UPS-urile din aceasta categorie vor rezista la cele 10 minute standard.

Edited by mister_rf, 29 October 2010 - 21:27.


#9
Un_Nimeni_Celebru

Un_Nimeni_Celebru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 766
  • Înscris: 28.05.2007
Uff, unu care nu stie cu cine sta de vorba.  :rolleyes:
Am mai intalnit eu un specialist in Africa, inginer bobinator de 17 ani cu atestat international, care a incercat sa ma contrazica pe parte de electrotehnica si dupa doua ore i-a luat foc bobina de pe generator. Eu ai dadusem 4 ore maxim.  :thumbup:
Deci: nu ai cum sa transformi puterea aparenta in W, ok? Acei VA iti da puterea totala pe care o poate genera UPS-ul, adica inclusiv puterea consumata de insasi UPS-ul in sine (pentru stabilizari de tensiune, protectii etc). Ceea ce te intereseaza pe tine nu este ce consuma insusi UPS-ul, ci ce de puterea utila care poti sa o tragi din el, adica puterea in W. Si ca sa intelegi de ce firmele neserioase iti da puterea in VA (Volt x Amper) si nu ti-o da in W (Watt) este din motive de pacaleala a clientului. Decat sa zica ca UPS-ul produs de el este de 850 W iti zice ca este de 1000 VA, ca sa creada cei necunoscatori ca a lui e mai puternic. Sa-ti creeze iluzia ca a lui e mai puternic decat al firmei concurente care vinde UPS-uri de 900W. Intelegi acuma?
Factor de putere de 0,6? Cine te-a invatat asa ceva? Mhey, tu revolutionezi teoriile electrotehnicii.  :console: Uite m-ai facut sa scot UPS-ul de la naftalina si sa vorbesc cu date concrete:
Model BNT-500A, cos fi=0,6 , 50/60Hz, 300W max, firma Powercom.
La ce se foloseste ma rog acel cos fi (factor de putere)? Cand ai cabluri foarte lungi si te costa, daca le pui mai groase decat ai nevoie. Cand trebuie sa calculezi incarcarea pe cablu, ca sa nu-ti ia foc cablu. Dar baiatu asta le alimenteaza de jos pana sus pe birou. De ce il aburesti cu factorul de putere? Gandeste-te logic, dupa calculul tau, UPS-ul ar trebui sa consume 400 W si pentru computer sa mai dea doar 600W?  :ciocan: Ia dute si scoate condensatorul de la o lampa cu neon si vezi daca iti scade sau iti creste consumul. Eu zic ca nu, ce zici? In schimb ai sanse mari sa dai foc la cablurile de alimentare a lampii pentru ca se modifica incarcarea pe cabluri (si factorul de putere). Iar factorul de putere e de fapt 0,8 in formule. La 0,5 aproape dublezi sectiunea la cablu, pentru aceeasi putere consumata.Motoarele au factor de putere de 0,81 ... ma crezi? dar cablurile de alimentare pentru acest motor au alt defazaj intre tensiune si curent. Daca e prea mare se arde motorul, pentru ca puterea lui e aceeasi, dar creste curentul prin cablu de alimentare si prin spirele motorului.
Singura smecherie este ca UPS-urile nu dau puterea care scrie pe eticheta lor. Asa cum nici sursele interne (made in China) de la PC-uri nu o sa-ti dea niciodata 500 W cat scrie pe ele. Si aici intervine seriozitatea firmei, a brandului care produce UPS-ul. Nu te mai lua dupa toti indienii specialisti in UPS-uri. Nu compara scoala romaneasca cu India.
Deci prietene, ia o lampa de 1000W si alimenteaz-o din UPS. Care UPS te tine mai mult...ala-i mai bun. Daca te tine o ora inseamna ca ala e UPS de 1000W, chiar daca scrie 1500W pe el.
Si mai faci un test: alimentezi PC-ul prin UPC, si scoti UPS-ul din priza (simulezi caderea de tensiune) si vezi daca iti cupleaza repede sau iti ramane blocat computerul.
Atata timp cat curentul de descarcare nu e mai mare decat cel admis de UPS, poti sa-ti iei si de 150W pentru 10 minute.
Si daca nu ma crezi, te invit la mine sa facem bancul de proba, cu voltmetru si contoarul pe masa.
Schema aia ti-am dat-o pentru cand ai sa treci la profesionisti, cu bateria de masina (2 bucati) uscata, partea electronica de la UPS separata, si cand iti cade acumulatorul, il schimbi doar pe ala nu si partea electronica. Acumulatori de masina gasesti, dar de UPS... cam greu (dupa cativa ani de folosire).

Sa nu uit: n-am intalnit niciodata Energie electrica data in consum pe 10-15 minute, ci doar pe ora.
La testul cu lampa de 1000W ai grija sa nu depasesti gradul de incarcare pe UPS., ca altfel, logic o sa dea o putere de 850W aproximativ, adica mai mica, si o sa te tina normal, mai putin de o ora. Randamentul acumulatorilor creste cu cat incarcarea pe UPS e mai mica decat cea maxima suportata.

#10
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Acum serios, tu citesti ce scrii? E total aiurea pe aratura, ai lacune serioase in ''explicatiile'' tale.
Uite, ai spus ca factorul de putere nu poate fi 0.6, dar ulterior ai dat un citat cu cos fi=0.6 :lol: Da, factorul de putere considerat la alimentarea unui PC dintr-un UPS se poate considera ca fiind 0.6.
Pe de alta parte, amesteci notiuni corecte cu elemente scoase din burta.
Te mai intreb care-i legatura intre puterea unui UPS si timpul de mentinere a sarcinii?
Nu cumva depinde de capacitatea acumulatorilor pe care-i foloseste UPS-ul?
Nu cumva in anumite situatii, pentru cresterea autonomiei, se conecteaza baterii externe?
Ai avut curiozitatea sa citesti  foaia de catalog a unui astfel de echipament? :lol:

uite de exemplu un model de la APC,
http://www.apc.com/p...u...&tab=models
titlul:
APC Smart-UPS 1000VA USB & Serial 230V - se observa ca-i specifica  puterea aparenta (e treaba ta pe ce sarcina o sa-l folosesti)
De aceea poti sa-l folosesti doar pana la un maxim de 670W, iar din graficul care specifica autonomia functie de sarcina, rezulta ca pentru 500W poate fi  de 10 minute, ca sa scada pentru un maxim 670W la  6 minute...
QED

Edited by mister_rf, 30 October 2010 - 10:07.


#11
Un_Nimeni_Celebru

Un_Nimeni_Celebru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 766
  • Înscris: 28.05.2007
Vream sa te contrazic din nou, dar am vazut graficul si mi-am facut cruce. E ilegal sa vinzi un UPS de 670 W pe sarcina rezistiva si el sa te tina doar 6 minute. Puterea lui reala e de 67W/ora (cel putin....ca din tabel iese vreo 160W) in cazul asta. Cand te duci sa cumperi o baterie auto, pe ea scrie 50Ah, deci in nici un caz 50A pe 6 minute. Energia electrica este contorizata numai pe ora, nu la 6 minute. Am folosit si eu UPS, dar bine, cu mult mai mari, pentru telecomunicatii, iar puterea lor era data pe ora, nu la 6 minute. Si crede-ma ca alea chiar tineau cat scria pe eticheta (ca sa priceapa oricine), nu cat scria in tabele separate. deci in concluzie, ce sa inteleg din tabelul ala ...ca la consumul care il are el unu de 670W il tine maxim 10 minute? Doamne fereste, mai bine isi cumpara baterie auto si-si face singur montajul electronic pentru UPS. Ajunge mult mai ieftin, si-l tine si de cateva ori mai mult.
Si nu mai bate apa in piua cu acel 0,6. Ti-am zis clar ca nu te intereseaza decat daca de la UPS si PC e distanta foarta mare (deci nu e cazul la apartament). Ma faci sa cred ca nu stii electrotehnica deloc.
Puterea unui UPS este data de tipul de sarcina, capacitatea acumulatorilor, consumul intern al UPS-ului, puterea sarcinii, temperatura etc.
E logic ca daca mai anexezi acumulatori in plus te tine mai mult, nu?
Si daca vrei sa te bag in ceata pot sa-ti spun ca depinde si de randamentul capacitiv si randamentu energetic, in nici un caz de cos fi.  :naughty:

#12
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Sincer, tu esti o cauza pierduta. Invata  sa citesti o documentatie si sa intelegi ce scrie acolo. B)

#13
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View PostUn_Nimeni_Celebru, on 30th October 2010, 19:18, said:

Vream sa te contrazic din nou, dar am vazut graficul si mi-am facut cruce. E ilegal sa vinzi un UPS de 670 W pe sarcina rezistiva si el sa te tina doar 6 minute. Puterea lui reala e de 67W/ora (cel putin....ca din tabel iese vreo 160W) in cazul asta. Cand te duci sa cumperi o baterie auto, pe ea scrie 50Ah, deci in nici un caz 50A pe 6 minute. Energia electrica este contorizata numai pe ora, nu la 6 minute.
Ma scuzi dar ai cam lipsit de la niste lectii de fizica (sau n-ai ajuns la clasa in care e vorba de putere si energie). Ca o regula simpla pe care o recomand tuturor celor care nu prea stiu despre ce-i vorba: practic vorbind nu se masoara nimic in W/ora (constructii gen viteza de variatie a puterii nu le luam in calcul, daca esti la nivelul ala nu merg sfaturile generale).
Parca te vad scotind din priza radiatorul la fiecare 59 de minute ca sa nu platesti nimic ca energia se contorizeaza numai pe ora...
Sau o alta intrebare simpla: un ascensor nu poate sa mearga cu 5 km/h (de exemplu) daca nu merge o ora?

#14
DeuxEx

DeuxEx

    Dark Matter

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,181
  • Înscris: 11.11.2007
Devine din ce in ce mai distractiv  :thumbup:  Sunt curios daca reuseste cineva sa-l lamureasca pe saracu' om (baiatul care a deschis subiectul) sau nu! Bineinteles, printre cei interesati ma aflu si eu. Problema expusa ma intereseaza direct deoarece vreau si eu un UPS. Sistemul meu monitor - 35 W, unitate centrala - 250W, router wireless - 5W (cred), etc...

Edited by DeuxEx, 30 October 2010 - 23:59.


#15
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Daca stim sa citim este simplu. Prima data colectezi  datele despre puterea maxima consumata de echipamente (exceptia o fac imprimantele laser), iti asiguri o rezerva de incarcare, deci estimezi mai mult,  sa spunem cu 25-30%, cauti  datele tehnice ale UPS-ului,gasesti acolo care este puterea maxima suportata in W  si  verifici sa nu depasesti  puterea respectiva.  Autonomia rezultata este indicata in graficul de incarcare disponibil in manualul UPS-ului.

In cazul tau, daca estimezi 35+250+5= 280W, mai adaugi o rezerva de 30%, ajungi la aproximativ 350-360W si ai de cautat un UPS care sa suporte aceasta putere. Posibil ca un UPS de 600VA (clasic, fara baterii suplimentare) sa-ti acopere o perioada de  5-10 minute.

#16
Un_Nimeni_Celebru

Un_Nimeni_Celebru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 766
  • Înscris: 28.05.2007

View Postf300, on 30th October 2010, 20:43, said:

Ma scuzi dar ai cam lipsit de la niste lectii de fizica (sau n-ai ajuns la clasa in care e vorba de putere si energie). Ca o regula simpla pe care o recomand tuturor celor care nu prea stiu despre ce-i vorba: practic vorbind nu se masoara nimic in W/ora (constructii gen viteza de variatie a puterii nu le luam in calcul, daca esti la nivelul ala nu merg sfaturile generale).
Parca te vad scotind din priza radiatorul la fiecare 59 de minute ca sa nu platesti nimic ca energia se contorizeaza numai pe ora...
Sau o alta intrebare simpla: un ascensor nu poate sa mearga cu 5 km/h (de exemplu) daca nu merge o ora?
Vezi ca compari merele cu sina de cale ferata. Faci comparatii gresite. Stiu exact la ce ma refer. Mergem impreuna la un profesor de fizica daca vrei. Daca pici, vi la sa dai corigenta?  :D
Energia electrica o platesti pentru cata putere electrica consumi in unitate de timp. Bagi radiatorul in priza 20 de minute , platesti pentru o treime de KW, adica 0,33 KW/h (daca radiatorul consuma 1 KW/h).
Nu vreau sa fiu rau, dar daca ai fi fost la orele de fizica, ai fi stiut acuma de ce platesti la KW/h si nu la W/h. ;)

View PostDeuxEx, on 30th October 2010, 23:56, said:

Devine din ce in ce mai distractiv  :thumbup:  Sunt curios daca reuseste cineva sa-l lamureasca pe saracu' om (baiatul care a deschis subiectul) sau nu! Bineinteles, printre cei interesati ma aflu si eu. Problema expusa ma intereseaza direct deoarece vreau si eu un UPS. Sistemul meu monitor - 35 W, unitate centrala - 250W, router wireless - 5W (cred), etc...
Eu zic 60W, chiar daca o sa ma contrazica toti de pe aici. Conditia este sa-ti fac eu formatarea la el de cateva ori.
Exemplu: Laptopul meu tine 7 ore, iar pe site-ul oficial ar trebui sa tina maxim 2 ore. Prima baterie asa a tinut intr-adevar, doar maxim 2 ore. Pe a doua...am formatat-o eu, dar dupa regulile din cartile de electrotehnica, nu dupa specialisti. NO COMMENT.
Gandeste-te logic, unde ai vazut tu o transformare electrica din c.c. in c.a. care sa consume cat radiatorul care-l alimenteaza? Nici pe lampi daca faci UPS-ul si tot nu poate sa consume atata.
Intreaba un depanator TV...ca poate eu te mint.  :tooth:
Si daca ai fi fost din Constanta..am un UPS pe masa, ala care am scris mai sus, doar ca acuma...mai tine doar vreo 50W/h...si iti faceam demonstratie practica, ca ti-ajungea pentru 5-10 minute  :peacefingers:

#17
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View PostUn_Nimeni_Celebru, on 5th November 2010, 02:09, said:

Vezi ca compari merele cu sina de cale ferata. Faci comparatii gresite. Stiu exact la ce ma refer. Mergem impreuna la un profesor de fizica daca vrei. Daca pici, vi la sa dai corigenta?  :D
Energia electrica o platesti pentru cata putere electrica consumi in unitate de timp. Bagi radiatorul in priza 20 de minute , platesti pentru o treime de KW, adica 0,33 KW/h (daca radiatorul consuma 1 KW/h).
REPET: Ca o regula simpla pe care o recomand tuturor celor care nu prea stiu despre ce-i vorba: practic vorbind nu se masoara nimic in W/ora. Poate daca ajungi sa vezi un profesor de fizica il pui sa-ti explice pe unde ai trecut repede - astea nu sint chestii discutabile sau la care trebuie o a treia parere, aberatiile sint evidente.

Enuntul tau in forma corecta:

Quote

Energia electrica o platesti pentru cata putere electrica consumi multiplicata cu timpul in care consumi (NOTA: chestie de baza, rezulta din definitia puterii). Bagi radiatorul in priza 20 de minute , platesti pentru o treime de KWh, adica 0,33 KW*h (daca radiatorul consuma 1 KWh/h).
In practica desigur se omite inmultirea (*) si se foloseste concatenarea (KWh). KW/h NU este corect in nici un caz. Evident poti sa faci daca vrei simplificarea la KWh/h = KW.

#18
Kadmus

Kadmus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 236
  • Înscris: 03.10.2010

View Postaltuser09, on 28th October 2010, 20:53, said:

Va salut, ma intereseaza achizitionarea unei surse UPS. Sfatul pe care va rog sa mi-l dati este in ce parametrii trebuie sa fie sursa respectiva pentru ca trebuie "sa duca" 2 pc P4+ 2 monitoare lcd. Oare 700Va/ 420W este destul? Daca nu, cat ar fi necesar ca sa nu cada alimentarea macar 5-10 minute?
Multumesc.
Conteaza si ce mai este prin PC pe langa procesorul P4. Conteaza si ce fel de monitoare LCD, mai vechi...mai noi.
Oricum, cred ca o putere de 300W/PC nu e departe de adevar (estimata poate putin in minus). Mai pui 100W/monitor, estimata in plus (compenseaza intr-o anumita masura estimarea precedenta).
Ajungi la ~800W. Un UPS de 1000VA ar trebui sa fie suficient. Ca sa fii sigur, poti lua unul de 1200VA. Va 'tine' ceva mai mult.
Gasesti un UPS la 1200VA care sa iti ofere 4-5 minute la un pret de 350-400 de Lei.

View PostUn_Nimeni_Celebru, on 5th November 2010, 01:09, said:

Eu zic 60W, chiar daca o sa ma contrazica toti de pe aici. Conditia este sa-ti fac eu formatarea la el de cateva ori.
Exemplu: Laptopul meu tine 7 ore, iar pe site-ul oficial ar trebui sa tina maxim 2 ore. Prima baterie asa a tinut intr-adevar, doar maxim 2 ore. Pe a doua...am formatat-o eu, dar dupa regulile din cartile de electrotehnica, nu dupa specialisti. NO COMMENT.
Exqueeze me ?! Cum adica "NO COMMENT". Elaboreaza, 'poporul' ar fi interesat de chestia asta. 'Au poate ai vrut sa zici "7 ore in stand-by" ?

Edited by Kadmus, 05 November 2010 - 08:27.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate