Conectare Decodor Rds Digital la monitor pc LCD
Last Updated: Jul 02 2016 18:49, Started by
montoiaa
, Oct 13 2010 19:50
·
0

Posted 21 October 2010 - 10:33

Ca sa fim intelesi sper ca te referi la placa din monitor, pentru ca el vrea sa-si conecteze receptorul HD direct la monitorul LCD (fara nici o legatura cu PC-ul)
si atunci monitorul trebuie sa stie nativ a rula si pe 50Hz si sa comute automat cand sursa i-o cere. |
Posted 21 October 2010 - 11:02

Ca sa fim intelesi sper ca te referi la placa din monitor, pentru ca el vrea sa-si conecteze receptorul HD direct la monitorul LCD (fara nici o legatura cu PC-ul) si atunci monitorul trebuie sa stie nativ a rula si pe 50Hz si sa comute automat cand sursa i-o cere. Se poate selecta rezolutia respectiva si din PC, ca sa testeze daca monitorul o suporta ! Si PC-ul si STB-ul citesc EDID-ul monitorului. |
Posted 21 October 2010 - 11:07

Acuma am si eu o nelamurire... daca receiverul are hdmi si daca si monitorul are hdmi, mai trebuie sa-mi fac griji in privinta ratei de refresh? Hdmi to dvi si Out of range am tot intalnit dar e garantat ca daca ambele device-uri au hdmi o sa merga fara robleme monitorul la receiver?
|
Posted 21 October 2010 - 11:40

Da, am inteles problema, dar tu nu ai inteles ! Se poate selecta rezolutia respectiva si din PC, ca sa testeze daca monitorul o suporta ! Si PC-ul si STB-ul citesc EDID-ul monitorului. ![]() |
Posted 21 October 2010 - 11:43

Acuma am si eu o nelamurire... daca receiverul are hdmi si daca si monitorul are hdmi, mai trebuie sa-mi fac griji in privinta ratei de refresh? Hdmi to dvi si Out of range am tot intalnit dar e garantat ca daca ambele device-uri au hdmi o sa merga fara robleme monitorul la receiver? In rest, cred ca se aplica aceleasi cerinte. Presupun ca ultimele modele de monitoare respecta rezolutiile respective, datorita cererii pietei (XBox, PS3, etc). |
Posted 30 October 2010 - 14:44

Salut,
Aceasi problema am si eu. Am un decodor DIGI digital cu iesiri scart si rca si un monitor Samsung T220. DIFERENTA ESTE ca eu vreau sa conectez decodorul la PC. Am reusit initial cu un tv tuner Leadtek dar ma dispera ca de fiecare data cand deschid softul Winfast imi apare imagine alb-negru (pentru color trebuie sa trec de la pal la orice altceva si apoi sa revin la PAL). Intrebare : pot conecta decodorul la placa video printr-o mufa VIVO (cu 9 gauri)? MS |
Posted 07 December 2010 - 17:30

Salutare,problema e in felu Urmator vreau sa conectez cablu catv rds digital la pc,ei i-ti da un set top box humax care are iesire scart si rca din cate am inteles ,eu la pc am un tuner tv analogic cu intrare s/video si antena normala iar la placa video am vga,dvi, si HDMI.Exista cablu scart to hdmi sau cum as putea face conctare la pc asfel sa urmaresc pe pc catv digital de la rds
|
Posted 12 February 2011 - 10:22

A mai reusit cineva chestiunea...? Un receiver hd direct pe monitor prin hdmi/dvi-d?
|
Posted 27 February 2011 - 11:55

Am reusit eu sa leg direct un decodor de la RDS la monitor, prin dvi. Am folosit un cablu cu hdmi intr-un capat si dvi in celelalt, nu imi afisa imagine la inceput, dar trebuie sa apesi butonul V-format de pe telecomanda de vreo 5-6 ori pana isi schimba el rezolutia la 720p. Pe 1080i nu vrea sa mearga nu stiu exact de ce.
|
Posted 27 February 2011 - 22:56

Am reusit eu sa leg direct un decodor de la RDS la monitor, prin dvi. Am folosit un cablu cu hdmi intr-un capat si dvi in celelalt, nu imi afisa imagine la inceput, dar trebuie sa apesi butonul V-format de pe telecomanda de vreo 5-6 ori pana isi schimba el rezolutia la 720p. Pe 1080i nu vrea sa mearga nu stiu exact de ce. |
|
Posted 28 February 2011 - 20:43

Pe monitorul Samsung SyncMaster 2333SW merge foarte bine conserva HD de la DIGI pe 1080i, legata prin hdmi to dvi.
|
Posted 01 March 2011 - 21:03

confirm ca pe un monitor samsung 2343bw mi-a mers reciverul de la rds hd prin conexiune hdmi - dvi, nu am testat inca sunetul dar ma gadesc sa scot prin cele 2 rca de sunet cu un cablu 2 rca la un capat iar la altul cu jack tata si sa bag in sistemul deu de boxe care are un jack mama (in)
|
Posted 10 May 2012 - 14:57

e posibila conectarea unui receiver hd la un monitor doar cu iesire vga printr-un cablu hdmi-vga?
Adica cablu exista, dar nu l-as cumpara decat daca as sti sigur ca va si merge Edited by SorinuIS, 10 May 2012 - 14:57. |
Posted 11 May 2012 - 10:44

e posibila conectarea unui receiver hd la un monitor doar cu iesire vga printr-un cablu hdmi-vga? Edited by neagu_laurentiu, 11 May 2012 - 10:45. |
Posted 15 May 2012 - 10:04

Singura solutie garantata este urmatoarea:
- Monitor cu intrare DVI-digital - Decodor programe cu iesire HDMI (decodoarele HD de la RCS-RDS au o astfel de iesire) - cablu HDMI si convertor HDMI-DVI. Daca monitorul nu are o instalatie de sunet ai nevoie si de niste boxe si un convertor RCA-TRS. |
|
Posted 26 June 2012 - 21:58

eu am incercat azi sa conectez un decodoe HD de la rds la un monitor samsung 2043NWX , cu cablu HDMI si convertor DVI-HDMI si dupa ce modific rezolutia in decodor pe 720p apare imaginea 10 secunde pe monitor si dispare(ecran negru). A mai avut cineva probleme de genul asta?se poate rezolva cumva?
|
Posted 24 April 2013 - 20:05

Singura solutie garantata este urmatoarea: - Monitor cu intrare DVI-digital - Decodor programe cu iesire HDMI (decodoarele HD de la RCS-RDS au o astfel de iesire) - cablu HDMI si convertor HDMI-DVI. Daca monitorul nu are o instalatie de sunet ai nevoie si de niste boxe si un convertor RCA-TRS. Am un monitor Horizon 2206 SW ,este HD ready(are rezoluția 1680×1050),60 sau 75Hz,vad ca nu suporta 50Hz aparent. Credeti ca il pot folosi ca tv cu un decodor de la Digi? Stiti cumva de unde as putea cumpara un Tv tuner Stand alone digital?Nu gasesc nicaieri asa ceva... Edited by catabiti, 24 April 2013 - 20:05. |
Posted 25 May 2013 - 19:33

Am un monitor Horizon 2206 SW ,este HD ready(are rezoluția 1680×1050),60 sau 75Hz,vad ca nu suporta 50Hz aparent. Credeti ca il pot folosi ca tv cu un decodor de la Digi? Stiti cumva de unde as putea cumpara un Tv tuner Stand alone digital?Nu gasesc nicaieri asa ceva... Nu, monitorul tau nu o sa mearga niciodata cu un receiver HDMI sau un tv tuner - nu suporta rezolutia pe care ele o emit. Dar, daca ai un receiver Digi, poti sa faci altceva: scoti semnalul CVBS din receptor si il bagi in ceva ca asta http://www.okazii.ro...4391-a125933624 iar de acolo cu un cablu VGA in monitor. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users