Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cat este valabila o procura notar...

De ce legumele si unele fructe nu...

Se elimina obligativitatea aderar...

Schimbare contor gaze
 Prosumator - este protectia antii...

Recomandare TV 80 cm - 2023

Jellyfin mediaserver.

Metoda de plata ok sau ...
 bug notepad

Ce emulatoare folosiți?

Am adus o masina din Germania iar...

Anvelope All Season
 In care regiune a tarii se vorbes...

Inregistrare apel miui 14 android...

Redenumire extensii la mai multe ...

laptop nefuncțional dupa act...

Conectare Decodor Rds Digital la monitor pc LCD

- - - - -
  • Please log in to reply
44 replies to this topic

cnmarius

cnmarius

Junior Member

• Grup: Members
Ca sa fim intelesi sper ca te referi la placa din monitor, pentru ca el vrea sa-si conecteze receptorul HD direct la monitorul LCD (fara nici o legatura cu PC-ul)
si atunci monitorul trebuie sa stie nativ a rula si pe 50Hz si sa comute automat cand sursa i-o cere.

blue-line

blue-line

Active Member

View Postcnmarius, on 21st October 2010, 11:33, said:

Ca sa fim intelesi sper ca te referi la placa din monitor, pentru ca el vrea sa-si conecteze receptorul HD direct la monitorul LCD (fara nici o legatura cu PC-ul)
si atunci monitorul trebuie sa stie nativ a rula si pe 50Hz si sa comute automat cand sursa i-o cere.
Da, am inteles problema, dar tu nu ai inteles !
Se poate selecta rezolutia respectiva si din PC, ca sa testeze daca monitorul o suporta !
Si PC-ul si STB-ul citesc EDID-ul monitorului.

bvd

bvd

Junior Member

Acuma am si eu o nelamurire... daca receiverul are hdmi si daca si monitorul are hdmi, mai trebuie sa-mi fac griji in privinta ratei de refresh? Hdmi to dvi si Out of range am tot intalnit dar e garantat ca daca ambele device-uri au hdmi o sa merga fara robleme monitorul la receiver?

cnmarius

cnmarius

Junior Member

View Postblue-line, on 21st October 2010, 12:02, said:

Da, am inteles problema, dar tu nu ai inteles !
Se poate selecta rezolutia respectiva si din PC, ca sa testeze daca monitorul o suporta !
Si PC-ul si STB-ul citesc EDID-ul monitorului.
Da ai dreptate, am citit eu in graba si am inteles gresit :( e o idee buna

blue-line

blue-line

Active Member

View Postbvd, on 21st October 2010, 12:07, said:

Acuma am si eu o nelamurire... daca receiverul are hdmi si daca si monitorul are hdmi, mai trebuie sa-mi fac griji in privinta ratei de refresh? Hdmi to dvi si Out of range am tot intalnit dar e garantat ca daca ambele device-uri au hdmi o sa merga fara robleme monitorul la receiver?
Nu cred ca e garantat. Daca monitorul are HDMI, inseamna ca ar trebui sa aiba si niste difuzoare (pentru a procesa semnalul audio).
In rest, cred ca se aplica aceleasi cerinte.
Presupun ca ultimele modele de monitoare respecta rezolutiile respective, datorita cererii pietei (XBox, PS3, etc).

fymays

fymays

Junior Member

Salut,
Aceasi problema am si eu. Am un decodor DIGI digital cu iesiri scart si rca si un monitor Samsung T220. DIFERENTA ESTE ca eu vreau sa conectez decodorul la PC.
Am reusit initial cu un tv tuner Leadtek dar ma dispera ca de fiecare data cand deschid softul Winfast imi apare imagine alb-negru (pentru color trebuie sa trec de la pal la orice altceva si apoi sa revin la PAL).
Intrebare : pot conecta decodorul la placa video printr-o mufa VIVO (cu 9 gauri)?
MS

ionnutZZZ

ionnutZZZ

Member

Salutare,problema e in felu Urmator vreau sa conectez cablu catv rds digital la pc,ei i-ti da un set top box humax care are iesire scart si rca din cate am inteles  ,eu la pc am un tuner tv analogic cu intrare s/video si antena normala iar la placa video am vga,dvi, si HDMI.Exista cablu scart  to hdmi sau cum as putea face conctare la pc asfel sa urmaresc pe pc catv digital de la rds

dkro

dkro

Junior Member

A mai reusit cineva chestiunea...? Un receiver hd direct pe monitor prin hdmi/dvi-d?

cristibota

cristibota

New Member

Am reusit eu sa leg direct un decodor de la RDS la monitor, prin dvi. Am folosit un cablu cu hdmi intr-un capat si dvi in celelalt, nu imi afisa imagine la inceput, dar trebuie sa apesi butonul V-format de pe telecomanda de vreo 5-6 ori pana isi schimba el rezolutia la 720p. Pe 1080i nu vrea sa mearga nu stiu exact de ce.

maximia

maximia

New Member

View Postcristibota, on 27th February 2011, 11:55, said:

Am reusit eu sa leg direct un decodor de la RDS la monitor, prin dvi. Am folosit un cablu cu hdmi intr-un capat si dvi in celelalt, nu imi afisa imagine la inceput, dar trebuie sa apesi butonul V-format de pe telecomanda de vreo 5-6 ori pana isi schimba el rezolutia la 720p. Pe 1080i nu vrea sa mearga nu stiu exact de ce.
Ce model de monitor mai precis ai? Firma si model te rog.

shakaluxxxx

shakaluxxxx

Junior Member

Pe monitorul Samsung SyncMaster 2333SW merge foarte bine conserva HD de la DIGI pe 1080i,  legata prin hdmi to dvi.

montoiaa

montoiaa

New Member

confirm ca pe un monitor samsung 2343bw mi-a mers reciverul de la rds hd prin conexiune  hdmi - dvi, nu am testat inca sunetul dar ma gadesc sa scot prin cele 2 rca de sunet cu un cablu 2 rca la un capat iar la altul cu jack tata si sa bag in sistemul deu de boxe care are un jack mama (in)

SorinuIS

SorinuIS

Member

e posibila conectarea unui receiver hd la un monitor doar cu iesire vga printr-un cablu hdmi-vga?

Adica cablu exista, dar nu l-as cumpara decat daca as sti sigur ca va si merge

Edited by SorinuIS, 10 May 2012 - 14:57.

neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

Guru Member

• Grup: Senior Members

View PostSorinuIS, on 10th May 2012, 15:57, said:

e posibila conectarea unui receiver hd la un monitor doar cu iesire vga printr-un cablu hdmi-vga?
Nu. Prin HDMI ai semnal digital iar VGA vrea semnal analogic. Daca acel cablu e unul chior (fara componente electronice) atunci nu va merge. In schimba daca e un convertor (contine piese electronice) atunci e posibil asa ceva.

Edited by neagu_laurentiu, 11 May 2012 - 10:45.

Koal

Koal

Senior Member

• Grup: Senior Members
Singura solutie garantata este urmatoarea:
- Monitor cu intrare DVI-digital
- Decodor programe cu iesire HDMI (decodoarele HD de la RCS-RDS au o astfel de iesire)
- cablu HDMI si convertor HDMI-DVI.

Daca monitorul nu are o instalatie de sunet ai nevoie si de niste boxe si un convertor RCA-TRS.

cipalas

cipalas

New Member

eu am incercat azi sa conectez un decodoe HD de la rds la un monitor samsung 2043NWX , cu cablu HDMI si convertor DVI-HDMI si dupa ce modific rezolutia in decodor pe 720p apare imaginea 10 secunde pe monitor si dispare(ecran negru). A mai avut cineva probleme de genul asta?se poate rezolva cumva?

catabiti

catabiti

Junior Member

View PostKoal, on 15 mai 2012 - 10:04, said:

Singura solutie garantata este urmatoarea:
- Monitor cu intrare DVI-digital
- Decodor programe cu iesire HDMI (decodoarele HD de la RCS-RDS au o astfel de iesire)
- cablu HDMI si convertor HDMI-DVI.

Daca monitorul nu are o instalatie de sunet ai nevoie si de niste boxe si un convertor RCA-TRS.

Am un monitor Horizon 2206 SW ,este HD ready(are rezoluția 1680×1050),60 sau 75Hz,vad ca nu suporta 50Hz aparent.
Credeti ca il pot folosi ca tv cu un decodor de la Digi?
Stiti cumva de unde as putea cumpara un Tv tuner Stand alone digital?Nu gasesc nicaieri asa ceva...

Edited by catabiti, 24 April 2013 - 20:05.

Azrael666

Azrael666

Junior Member

View Postcatabiti, on 24 aprilie 2013 - 20:05, said:

Am un monitor Horizon 2206 SW ,este HD ready(are rezoluția 1680×1050),60 sau 75Hz,vad ca nu suporta 50Hz aparent.
Credeti ca il pot folosi ca tv cu un decodor de la Digi?
Stiti cumva de unde as putea cumpara un Tv tuner Stand alone digital?Nu gasesc nicaieri asa ceva...

Nu, monitorul tau nu o sa mearga niciodata cu un receiver HDMI  sau un tv tuner - nu suporta rezolutia pe care ele o emit. Dar, daca ai un receiver Digi, poti sa faci altceva: scoti semnalul CVBS din receptor si il bagi in ceva ca asta
http://www.okazii.ro...4391-a125933624
iar de acolo cu un cablu VGA in monitor.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate