![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Curățare litiera.
Last Updated: Oct 10 2010 12:11, Started by
anies0
, Oct 09 2010 08:42
·
0

Posted 09 October 2010 - 08:42

Sunt nou în ale pisicimii , am un motan siamez de o lună și vroiam sa-i întreb pe cei experimentați. Cum se curăță o litiera? Cât de des schimb nisipul ? Schimb tot nisipul sau adun doar fecalele și cocoloașele de urină? După ce am schimbat nisipul , curăț cu un detergent litiera? Nu o s-o deranjeze mirosul și o să facă iar prin casă?
Mulțumesc ![]() Edited by anies0, 09 October 2010 - 08:43. |
Posted 09 October 2010 - 10:10

Rahateii si cocoloasele de nisip (sa-nteleg ca ai cumparat de ala "clumping", e ok desi e destul de controversat mai ales la pisici mici, pana in 5-6 luni) se curata de 1-2 ori pe zi cu lopatica din dotare.
Nisipul il schimbi in totalitate la cateva zile/saptamana/2 saptamani (in functie de tipul de nisip), dar n-ar trebui sa ajunga la stadiul in care miroase. Litiera se poate spala cu detergent, daca o clatesti bine nu inteleg de ce ar ramane miros puternic si deranjant. Eu o spal cu Ajax pt bucatarie sau detergent de vase :D. Ca sa nu faca prin casa trebuie sa ai grija sa pui litiera intr-un loc retras dar usor de gasit, sa fie curat nisipul si sa nu aiba mirosuri intepatoare. E o frumoasa pisunica, sa o ingrijesti cum trebuie. |
Posted 09 October 2010 - 10:55

Eu folosesc nisip Silicat, cam jumatate de sac pe saptamana (+/- o zi in functie de cat "gresesc" la umplere). Ii curatam "mizeria mare" imediat dupa eveniment, cea mica e oricum absorbita de nisip, cu miros cu tot. La o saptamana golesc litiera intr-un sac clasic de gunoi (directia - ghena), spal litiera cu detergentii clasici, o sterg si o umplu la loc cu nisip curat. Locatia litierei o avem in baia mica :notangel:
|
Posted 09 October 2010 - 11:56

Nisipul meu se cheama Six Cats , a costat 10 lei si are 6 kg. L-am invatat ieri la litieră , am pus-o intre un dulap si perete . Este spațiul lui acolo , nu-l deranjează nimeni. Mai devreme am adunat toate fecalele si cocoloașele de urină și am mai turnat 2 pahare de nisip( am un pahar de plastic mai mare pe care-l folosesc ) . Si acum e curat , s-a dus a mirosit și văd ca e ok.
P.S. Ce pot sa-i fac să nu mă mai muște de degete ? Am răni la amandoua mainile. :-< Edited by anies0, 09 October 2010 - 11:57. |
Posted 09 October 2010 - 19:45

la mine litiera e in baie....pisica se pare ca n-are nevoie de prea mult privacy, pt ca adesea vine la baie o data cu mine. eu o curat cam de 2-3 ori pe zi (seara si dimineata, si uneori si in timpul zilei).
si a mea se joaca cu mainile si ma tot zgaraie. cand joaca devine prea agresiva, o bat usor pe ceafa cu varful degetelor. atunci se opreste. Attached Files |
Posted 10 October 2010 - 12:11

Aw ce frumoasă este. Să-ți trăiască.
I-am cumpărat azi lui Napoleon , Leonardo Kitten și o pungă de Whiskas Junior pernuțe cu lapte. Să văd ce-i place. I-am făcut și deparazitările și carnet de sănătate , acum oficial e cel mai tare. Edited by anies0, 10 October 2010 - 12:11. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users