Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
CANNES 2024

Scaun auto

La mulți ani @ranit6996!

La mulți ani @Ciubex!
 Reparat difuzor membrana hartie, ...

Restaurantele cu stele Michelin

Best cooler

Program vizibilitate intre puncte
 Sfat achizitie casti gaming 300-3...

Dimensiune optima teava scurgere ...

Sfat achizitie telefon cu camera/...

Nu se poate completa declaratia 2...
 Caut firma pentru lucrare bucatar...

Dimensionare țevi incalzire

Cum va merge sistemul dupa upgrad...

Cuvantul "ciunet"
 

Parola Windows XP in Parrallels

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
filu

filu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 99
  • Înscris: 13.02.2005
Salutare tuturor

Am o problema mai delicata.

In  iarna am instalat pe MAC-ul unui prieten prin Parallel wind xp pentru ca avea un program de contabilitate care mergea doar pe windows. Acum spune ca i-a cerut calculatorul sa faca o compresie, nu stiu daca exista asa ceva in mac si ce rol are cert este ca dupa ce s-a terminat acea operatiune la pornire windows cere parola.

Nu a avut si nu stiu ce sa ii pun ca nu mai vrea sa plece. Am cautat posibile rezolvari si am gasit ca varianta sa sterg un fisier din windows dar nu stiu cum sa intru in matele lui windows xp din mac.

Imi puteti sugera ceva?

Va multumesc cu anticipatie!

#2
SINEKT

SINEKT

    Cyber-omul

  • Grup: Banned
  • Posts: 4,047
  • Înscris: 23.02.2007

 filu, on 5th October 2010, 20:20, said:

Imi puteti sugera ceva?
Din pacate nu. E MAC !

Mie mi-a luat 4 ore ca sa formatez un amarat de hard-disk pe MAC. Deci nu e ceva ce ai gresit tu, asa sunt ele, mai in felul lor.  :thumbup:

#3
filu

filu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 99
  • Înscris: 13.02.2005

 SINEKT, on 5th October 2010, 20:22, said:

Din pacate nu. E MAC !

Mie mi-a luat 4 ore ca sa formatez un amarat de hard-disk pe MAC. Deci nu e ceva ce ai gresit tu, asa sunt ele, mai in felul lor.  :thumbup:
Sper sa n-ai dreptate.... e vorba de date contabile ....

#4
Interactive_Lizard

Interactive_Lizard

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 08.04.2010
Stiu ca exista ceva programe ca sa treci de parola de Windows dar sunt ilegale.

#5
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,703
  • Înscris: 26.11.2001
Da, Parallels creaza un disc virtual, care din cand in cand creste enorm si programul cere comprimarea fisierului ce contine OS-ul.

E ciudat ca cere parola, probabil ca totusi are o parola si ati uitat-o.

La login nu trece mai departe daca apesi enter (fara parola)?
Apare un user?
Poti intra cu User Adminsitrator si fara parola... (cred)

Ca fapt divers, niciodata nu salvezi datele pe acea partitie.
Poti foarte bine sa le salvezi pe partitia de MAC, nu pe C!

Din cate stiu eu, exista in Parallels un tool care permite navigarea prin respectiva imagine.
Vezi "Parallels Explorer".

#6
filu

filu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 99
  • Înscris: 13.02.2005

 Courage, on 5th October 2010, 21:32, said:

Da, Parallels creaza un disc virtual, care din cand in cand creste enorm si programul cere comprimarea fisierului ce contine OS-ul.

E ciudat ca cere parola, probabil ca totusi are o parola si ati uitat-o.

La login nu trece mai departe daca apesi enter (fara parola)?
Apare un user?
Poti intra cu User Adminsitrator si fara parola... (cred)

Ca fapt divers, niciodata nu salvezi datele pe acea partitie.
Poti foarte bine sa le salvezi pe partitia de MAC, nu pe C!

Din cate stiu eu, exista in Parallels un tool care permite navigarea prin respectiva imagine.
Vezi "Parallels Explorer".


Da f ciudat dar clar nu am avut parola inainte. Cu campul gol nu merge. Apare Administratorul si el cere parola, nu mai vad user-ul existent inainte care nu avea parola. La admin nu imi amintesc sa ii fi setat o parola la instalare.

O sa ma interesez de Parallels Explorer sper sa gasesc asa ceva.

Merci de raspuns.

#7
hubbabub1601

hubbabub1601

    În grafic...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,455
  • Înscris: 18.01.2007

 SINEKT, on 5th October 2010, 20:22, said:

Mie mi-a luat 4 ore ca sa formatez un amarat de hard-disk pe MAC. Deci nu e ceva ce ai gresit tu, asa sunt ele, mai in felul lor. :thumbup:

Ceva îmi spune că problema se afla undeva între tastatură și scaun...

Să vedem:
1. Băgat disc extern, USB, formatat NTFS
2. Apăsat Command+U
3. Dubluclick Disk Utilities
4. Selectat disc extern
5. Apăsat ”Restore”, selectat Mac Journaled EXTFS
6. Apăsat Apply/Ok
7. Restoring.... (Done)
--------------------------- 3 minute. Pe un disc de 320 GB.

Ontopic: Ciudat comportamentul, poate că amicul tău/tu ați apăsat un Win+L, Log Out, Switch User sau ceva asemănător înainte de a opri mașina virtuală și de a comprima discul.
La instalarea windowsului, ți s-a cerut o parolă pentru contul de administrator. Dacă n-ai introdus niciuna, după cum îți spune și her patron, e suficient să apeși Ctrl+Alt+Del la login, să selectezi/tastezi user-name-ul Administrator și să apeși un enter. De aici poți verifica parola pentru contul de user (dacă există), via Control Panel/Users

#8
SINEKT

SINEKT

    Cyber-omul

  • Grup: Banned
  • Posts: 4,047
  • Înscris: 23.02.2007

 hubbabub1601, on 7th October 2010, 10:46, said:

1. Băgat disc extern, USB, formatat NTFS
2. Apăsat Command+U
3. Dubluclick Disk Utilities
Si stop aici. Ce te faci daca discul nu apare acolo ? :D Si comanda echivalenta in Terminal nu face nimic, sta si asteapta ca proasta ? : :rolleyes:

Scuze de off-topic, dar sincer, nu pricep cum a reusit Macintosh sa iasa macar pe piata in vreun fel. Ar trebui dusi la inchisoare pentru daune psihice.  :deadtongue:

Edited by SINEKT, 07 October 2010 - 16:13.


#9
hubbabub1601

hubbabub1601

    În grafic...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,455
  • Înscris: 18.01.2007

 SINEKT, on 7th October 2010, 17:13, said:

Si stop aici. Ce te faci daca discul nu apare acolo ? :D Si comanda echivalenta in Terminal nu face nimic, sta si asteapta ca proasta ? : :rolleyes:

Scuze de off-topic, dar sincer, nu pricep cum a reusit Macintosh sa iasa macar pe piata in vreun fel. Ar trebui dusi la inchisoare pentru daune psihice.  :deadtongue:

Ai dreptate, Apple și ale lor computere sunt penibile iar Linux/Orice-Microsoft sunt cele mai bune OS-uri, făcute din lacrimi de unicron și curcubee...
Ce-o fi fost în capul ălora de la Apple când au făcut OS X-ul, ăla, bazat pe UNIX sau ce-o fi fost în capul ălora de la MS când au copiat pixel cu pixel ce-au făcut cei de la Apple, nu știu...

Revenind la topic: @filu - ai reușit să faci login cu contul Administrator / no password?
Dacă nu, încearcă și cu Guest / no password, asta dacă n-a fost dezactivat contul respectiv.

#10
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004
filu, care parola trebuie sa o introduci? cea de login OS X sau cea de login la lansarea XP din Parrallels?
ai incercat sa accesezi volumul cu Parrallels Explorer?

hubbabub1601, doar o mica precizare, de conformitate, sa nu iasa discutii de cit de prost e OS X. La pucntul doi, este Cmd-Shift-U.

SINEKT, NU ai ce sa cauti in terminal, asta inafara de cazul in care stii bine ce faci. este cam ca un reglat de tacheti sau lant de distributie. poti sa incerci acasa, dar daca iese prost sigur nu e producatorul de masini de vina.

comenzile de terminal intotdeauna asteapta ca proastele. cam de cind s-a inventat telnetu si shellu. pilpiie o liniuta de nebuna...

#11
filu

filu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 99
  • Înscris: 13.02.2005

 Centris, on 8th October 2010, 19:30, said:

filu, care parola trebuie sa o introduci? cea de login OS X sau cea de login la lansarea XP din Parrallels?
ai incercat sa accesezi volumul cu Parrallels Explorer?

hubbabub1601, doar o mica precizare, de conformitate, sa nu iasa discutii de cit de prost e OS X. La pucntul doi, este Cmd-Shift-U.

SINEKT, NU ai ce sa cauti in terminal, asta inafara de cazul in care stii bine ce faci. este cam ca un reglat de tacheti sau lant de distributie. poti sa incerci acasa, dar daca iese prost sigur nu e producatorul de masini de vina.

comenzile de terminal intotdeauna asteapta ca proastele. cam de cind s-a inventat telnetu si shellu. pilpiie o liniuta de nebuna...

Cea de login XP din Parallels. Problema e ca daca vreau sa formatez apare doar FAT la tipurile sub DOS restul sunt pentru MAC

#12
SINEKT

SINEKT

    Cyber-omul

  • Grup: Banned
  • Posts: 4,047
  • Înscris: 23.02.2007

 Centris, on 8th October 2010, 19:30, said:

SINEKT, NU ai ce sa cauti in terminal, asta inafara de cazul in care stii bine ce faci
Precizez ca din asta imi mananc io painea, daca ma intelegi. ;)

#13
filu

filu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 99
  • Înscris: 13.02.2005
No in seara asta am intrat iar prin Team Viewer la ei.

1. Nu pot formata din mac externul ca NTFS tre sa il duca la altcineva sa faca asta.
2. Am incercat sute de username-uri si nu pusca cu nimic. Jalea mare a ca windowsul e in franceza si nu gasesc cum ar trebui sa sune Guest in franceza am incercat cu Invite dar nu vrea.
3. Merge sa intru in SAFEMODE dar aceeasi problema. Username si parola.
4. Proprietare fara parola nu intra (adimnul adica)
5. Parallels explorer nu am gasit niciunde daca ma ajutati cumva sa il localizez va sunt recunoscator.

Va rog tineti cont si de faptul ca sunt la vre-o 2000 km distanta de problema. Omul e dispus sa imi plateasca drumul pana acolo dar nu pot pleca de la serviciu nicicum.


Astept cu interes orice sugestii

Va multumesc pentru ceea ce ati spus pana acum.

#14
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004

 SINEKT, on 9th October 2010, 19:36, said:

Precizez ca din asta imi mananc io painea, daca ma intelegi. ;)

ti-am mai sugerat odata sa subcontractezi serviciile de Mac. sau macar incearca sa lucrezi cu oameni care se pricep, la inceput.

filu, discul de Parrallels nu este un disc. este un fisier in OS X, care contine "volumul" de windows. de aia ai nevoie de Parrallels explorer.

si ma opresc aici, pentru ca un OS in limba straina fara parola de acces seamana foarte tare cu laptopuri fara incarcator, si eu unul nu sustin practicile de gen.

Edited by Centris, 10 October 2010 - 13:45.


#15
floriniaru

floriniaru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 446
  • Înscris: 11.04.2005
Pun pariu, și sînt gata să bag o sumă foarte, foarte mare, că omul care întreabă NICI n-a instalat, nici nu a folosit macul. OS X nu bagă singur parolă. Nici Windows. De aia, să-l întrebe pe amicul său (dacă există) ce parolă a pus!
Cît despre formatarea de mac, dacă o operație care cere un minut durează la unii patru ore, înseamnă că pentru acei "unii" există o problemă cu capu'. E timpul să aflați: OS X nu e un alt fel de Windows și nici nu are aceleași comenzi, obișnuințe sau puncte slabe! Ce-mi plac mie specialiștii ăștia de doi bani. De regulă, cînd am o problemă pe Windows, întreb un prieten, tocmai pentru că comenzile de mac ar nenoroci ferestrele!

Centris. Ai dreptate.

Edited by floriniaru, 10 October 2010 - 23:29.


#16
filu

filu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 99
  • Înscris: 13.02.2005

 floriniaru, on 11th October 2010, 00:28, said:

Pun pariu, și sînt gata să bag o sumă foarte, foarte mare, că omul care întreabă NICI n-a instalat, nici nu a folosit macul. OS X nu bagă singur parolă. Nici Windows. De aia, să-l întrebe pe amicul său (dacă există) ce parolă a pus!
Cît despre formatarea de mac, dacă o operație care cere un minut durează la unii patru ore, înseamnă că pentru acei "unii" există o problemă cu capu'. E timpul să aflați: OS X nu e un alt fel de Windows și nici nu are aceleași comenzi, obișnuințe sau puncte slabe! Ce-mi plac mie specialiștii ăștia de doi bani. De regulă, cînd am o problemă pe Windows, întreb un prieten, tocmai pentru că comenzile de mac ar nenoroci ferestrele!

Centris. Ai dreptate.


1. MAC-ul a venit instalat , calculatorul a fost cumparat asa din CORA
2. Windows a fost instalat de nevasta-sa cu principiul Next, OK, Next, OK
3. Amicul exista si singurul motiv pentru care a pus windows este un amarat program de contabilitatea care nu merge sub mac. Altceva nu facea in windowsul ala , ba da mai e un program calmens pe care il folosea nevasta-sa. Eu cand amm fost la ei am cumparat Parallels ca era in versiunea Trial si i-am introdus codul apoi am finisat windows-ul cu ce a fai fost nevoie, conexiuli la usb, la imprimanta, instalare scanner etc.
4. Cu formatrea .... am formatat un extern in FAT 32 si a luat aprox 1 min la 500GB
5. Nu te pot obliga sa ma crezi, daca exista ajutor e ok, slavez datele alea amarate din programul de conta daca nu, fac instalare noua ca CD-ul de windows il are in regula si instalez programul iar urmand sa introduca datele initiale din ultimile rapoarte tipatite din program.

Daca chiar crezi ca te ajuta iti scanam copiile facturilor de la MAC si windows.

#17
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,651
  • Înscris: 30.07.2003
Ai incercat cu un CD de pe net sa anulezi parola ? Sunt destule .iso pt. asta.

#18
filu

filu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 99
  • Înscris: 13.02.2005

 neagu_laurentiu, on 11th October 2010, 10:15, said:

Ai incercat cu un CD de pe net sa anulezi parola ? Sunt destule .iso pt. asta.


Merci am prins ideia sa vad acum daca ma pricep sa fac operatia asta. Nu cred ca merge sa il pun in CD-rom si sa il execut, tre sa il fac cumva virtual si sa ii zic lui Parallels sa porneasca de acolo dar nu stiu cum deocamdata, o sa vad diseara cand incerc iarasi.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate