![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Daca nu vezi cu un ochi, poti lua pensie de handicapat ?
Last Updated: Oct 11 2010 20:28, Started by
Sunny_Days
, Oct 05 2010 12:36
·
0

Posted 05 October 2010 - 12:36

Am o prietena care nu vede cu un ochi absolut deloc inca din nastere si aceasta problema nu se poate rezolva desi a fost la zeci de medici.
Precizez ca ea are 35 ani si lucreaza de la 17 ani. Se gandea ca daca tot nu poate sa-si recapete vederea la ochiul drept, ar putea primi o pensie lunara de handicapat ? Edited by Sunny_Days, 05 October 2010 - 12:37. |
Posted 05 October 2010 - 13:16

Imi pare foarte rau de necazul prietenei tale.
Nu vreau sa te descurajez si e doar o opinie,,,, nu o sa obtina aceea pensie, la multe persoane in ultimii 5 ani carora aveau o jumatate de norma si invaliditate gradul-III le-au fost ridicat acest drept si indrumati sa munceasca in sectoare in care acuitatea vizuala nu este un impediment. Persoana cu 4 degete amputate a fost considerata "boala oarecare". Mai nou si premierul Boc continua cu "trierea",,, Cad cei fara pile. |
Posted 07 October 2010 - 10:36

Hello, Sunny Days - ce nick dragut
![]() Adevarul e ca nu am lucrat deloc pe aceasta chestiune, insa incerc sa iti dau niste indrumari - pe care le-as urma de altfel si eu personal. ![]() In primul rand, nu stiu daca acest handicap chiar se incadreaza la cele pt care se primeste indemnizatie de handicap; se poate sa nu fie considerat chiar atat de "invalidant"; este insa totusi posibil. Eu as incerca sa merg chiar la surse - un medic care stie mai multe (eventual de medicina muncii) sau la o autoritate in acest domeniu - ei stiu cel mai bine. Pentru inceput, citeste cate ceva din legislatie - criteriile pt care se acorda grad de handicap, si ce anume: -il gasesti si pe net: Ordinul nr. 1992/2007 din 19/11/2007, pentru aprobarea criteriilor medico-psihosociale pe baza carora se stabileste incadrarea in grad de handicap si gasesti si ceva documente pe site-ul Autoritatii Naționale pentru Persoanele cu Handicap: http://www.MembruAnonim.ro/ Edited by crystall, 07 October 2010 - 10:38. |
Posted 08 October 2010 - 12:03

Va multumesc frumos pentru raspunsuri, in concluzie nu cred ca are nici o sansa ca sa primeasca ceva.
![]()
Edited by adadoi, 08 October 2010 - 12:51.
|
Posted 11 October 2010 - 20:28

Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users