![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Tastatura
Last Updated: Apr 06 2006 11:01, Started by
Memo
, Aug 04 2005 01:42
·
0

Posted 04 August 2005 - 01:42

Dom'le eu tare ma intreb unde pot gasi o tastatura care sa aiba diacriticile limbii romane pe ea. Sa nu trebuiasca sa imi tot aduc eu aminte ca pentru sh trebuie sa apas pe ; etc ..., adica sa aiba cum zice windows-ul "romanian layout"
|
Posted 04 August 2005 - 02:57

Nu există "romanian layout", există doar input language.Layout-ul e în engleză sau germană, nu stiu exact.
Dacă vrei neapărat pune input language în română și scrie cu markerul pe taste. Edited by Lemmy, 04 August 2005 - 03:07. |
Posted 04 August 2005 - 12:09

"romanian layout" e "inventata" de Microsoft si aparut abia cu Windows XP, bazata pe tastaturile masinilor de scris de acum 30-40 ani din Romania importate din fosta RDG... de unde si layout-ul de tip qwertz.
Layout-ul utilizat in Romania ptr calculatoare este 98% US sau US International. Adica de tip qwerty. Nici pe vremea cand se produceau in Romania tastaturi, adica acum 20 de ani nu se folosea un layout romanesc specific. Erau practic copii ale celor americane. Stiu asta, ca pe vremea aia asamblam si asa ceva in fabrica unde lucram. |
Posted 04 August 2005 - 12:26

Exista tastatura cu caractere RO. Cauta la Fujitsu Siemens!
|
Posted 04 August 2005 - 19:12

eiffel, on Aug 4 2005, 13:09, said: "romanian layout" e "inventata" de Microsoft si aparut abia cu Windows XP, bazata pe tastaturile masinilor de scris de acum 30-40 ani din Romania importate din fosta RDG... de unde si layout-ul de tip qwertz. |
Posted 05 August 2005 - 12:02

Se poate, eu am cam sarit peste OS-ul asta.
![]() |
Posted 05 August 2005 - 13:19

exista o tastatura cu caractere romanesti s-a gasit si la Metro intr-un timp daca nu credeti o sa pun si un .jpg cu ea
|
Posted 05 August 2005 - 15:46

Eu chiar aș vrea o poză să știu dacă merită să cumpăr așa ceva.
![]() Există destule tastaturi cu layout ro la noi. Trebuie doar să știi unde să cauți. Eu am ochit o tastatură apple dar nu este pt. toate buzunarele. Pt. cei care nu vor insă să cumpere o tastatura ro, pot merge aici pt. o soluție acceptabilă pe care o folosesc eu acum. Cu mențiunea că trebuie să selectați romanian(programmers) ca tipul de layout. Stilul este intuitiv : pt. ș apesi altgr + s pt. â apesi altgr + q pt. ă apesi altgr + a si tot așa ![]() Edited by ezekio, 05 August 2005 - 15:47. |
Posted 05 August 2005 - 21:04

oky
![]() |
Posted 06 April 2006 - 11:01

Dom'le eu tare ma intreb unde pot gasi o tastatura care sa aiba diacriticile limbii romane pe ea. Sa nu trebuiasca sa imi tot aduc eu aminte ca pentru sh trebuie sa apas pe ; etc ..., adica sa aiba cum zice windows-ul "romanian layout" Iată aici o tastatura RO layout BTC 5106-RO-PS2 http://www.comrace.r...es.asp?Cod=3631 Dacă ați mai găsit și voi ceva modele vă rog puneți link-urile aici că mă interesează. Mulțumesc. |
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users