Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Clasament procesoare&placi video pentru soft editare

- - - - -
  • Please log in to reply
75 replies to this topic

#55
Ohim

Ohim

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 833
  • Înscris: 14.04.2010
Link`ul meu era pentru cei care chiar sunt curios sa aibe o idee cam cati W le mananca carcasa, cat despre calculatorul tau nu cred ca trebuie sa`ti faci absolut nici o problema sincer.

#56
taranu

taranu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 622
  • Înscris: 31.01.2006
@DelSte.Presupun ca da,acolo intra si cablul de alimentare aia e sursa.

#57
mariusgb

mariusgb

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 524
  • Înscris: 25.01.2010
DelSte stai linistit tu oricum esti cu sistemul in garantie si o spun cu o parere sincera si personala.Sigur nu o sa ai nici o problema cu pc-ul in acesti 2 ani daca binenteles ai si grija de el ;) Nimeni nu spune sa desfaci PC sa montezi coolere[vorbesc de coolere de racire care se monteaza pe interiorul carcasei in zona gaurita] sau sa umbli la sistem atata vreme cat e in garantie.Dar daca tot suntem in discutie vin si eu si ma intreb.
1.Avem un sistem in garantie cu o durata de 2 ani.Deci nu avem cum sa umblam in carcasa si nici la componenete insa cum putem face curatirea periodica la un PC.Cum putem sa-l curatam de depunerile de praf sau alte mizerii,care se aduna atat pe radiatoarele de racire de pe procesor cat si de pe placa video sau coolere,sursa etc.Trebuie sa mergem la garantie? .Spun asta pentru ca daca nu e cuprinsa in garantie o ''revizie''[nu gasesc alt cuvant] sa folosesti un sistem 2 ani asa fara nici un fel de curatire...nu stiu ce sa zic.
Spun asta pentru ca in fisa de garantie[nu stiu daca la toate dar se practica] se specifica clar:
2.Arderea procesorului sau a orcarei componente din cauza utilizarii incorecte,a depunerilor de praf,mizerii gasite in carcasa ,umiditate ,,,etc duce la pierderea garantiei.
Nu mi-o luati in nume de rau nu sunt un guru in materie insa dupa parerea mea asa cum am mai spus dusmanul numarul unu e supraincalzirea si praful pentru un PC.Si ma intreb si eu voi cum procedati in situatia asta.Stam 2 ani fara sa-i facem nimic..Daca constatam ca temperatura e cam marisoara cum putem sa-i inbunatatim racirea etc...Vorbim de proiecte complexe,randari lucrul cu material hd...toate astea solicita pc-ul.

PS. daca in zonele marcate de tine in secreen ai ventilatoare de racire poti sta linistit, nu cred ca poti avea probleme cu racirea.Pc-ul sa fie intr-un loc bine aerisit si ventilat.

Edited by mariusgb, 29 September 2010 - 20:55.


#58
c_anicai

c_anicai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,286
  • Înscris: 25.01.2007

mariusgb said:

1.Avem un sistem in garantie cu o durata de 2 ani.Deci nu avem cum sa umblam in carcasa si nici la componenete insa cum putem face curatirea periodica la un PC.Cum putem sa-l curatam de depunerile de praf sau alte mizerii,care se aduna atat pe radiatoarele de racire de pe procesor cat si de pe placa video sau coolere,sursa etc.Trebuie sa mergem la garantie?

în mod normal nu prea are cum să se adune atâta praf care să afecteze la utilizare casnică, de aia e o garanție de 2 ani,
dar la utilizare în companii garanția e 6 luni, acolo pc-ul merge între 8 ... 24 ore zilnic.


@_DelSte_
Am o rugăminte, Dacă vreodată poți să faci un test pe sistemul tău, să am ideie pe viitor ce sistem să cumpăr.

Testul ar fi curățarea unui material SD de zgomot cu Neat pe VirtualDub, și să-mi zici cu câte frame pe secundă procesează.
Ar fi util pentru mine și rezultatul unui test cu Neat pe Vegas aceiași operație, dar în Vegas nu știu unde arată cu câte fps procesează.

La mine pe un bătrân p4 la 3 ghz merge rușinos de slab, adică  1,31 fps, e adevărat că am deschise niște aplicații, dar acestea nu sunt consumatoare de resurse.

Edited by c_anicai, 29 September 2010 - 21:18.


#59
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 30.07.2009
@c_anicai, bineinteles ca o sa fac. Lasa-mi detaliile necesare [nu prea am folosit VirtualDub, Neat-ul pe Vegas de cateva ori] si iti las rezultatele. Eu ma rog doar ca domnii moderatori sa nu opreasca topicul asta. Stiu ca insist pe chestia asta, dar asta e adevarul ca intr-un fel sau altul cam deviem de la central si au tot dreptul sa o faca. Este bun un topic ca asta si pe aria noastra video mai ales ca atunci cand ne vor lasa pc-urile vom mai edita in gand.
Era un test de viteza render pe SCS, l-am descarcat si o sa-l las in topicul Sony Vegas ca pe el era facut, se pot face comparatii si acolo.

Marius, ceea ce ai scris tu merita pus in rama: "Avem un sistem in garantie cu o durata de 2 ani.Deci nu avem cum sa umblam in carcasa si nici la componenete insa cum putem face curatirea periodica la un PC.Cum putem sa-l curatam de depunerile de praf sau alte mizerii,care se aduna atat pe radiatoarele de racire de pe procesor cat si de pe placa video sau coolere,sursa etc.... Daca constatam ca temperatura e cam marisoara cum putem sa-i inbunatatim racirea etc...Vorbim de proiecte complexe,randari lucrul cu material hd...toate astea solicita pc-ul."

Asa este, nu e rea deloc intrebarea si logica intrebarii tale. Eu am pe unitate in spate un abtibild micut, este pus destept acolo, sigiliu al garantiei [desi cum o parte din el prinde si cateva gauri de aerisire....se poate si dezlipi el singur]. De asemenea mai este si vopseaua aceea de pe suruburi, imediat se vede daca s-a pus surubelnita pe ele. Cum sa ai grija de el in cei 2 ani?!? Ce sa-i faci mai mult decat sa-l lasi intr-o zona aerisita si sa nu dai cu el de pamant?!? Cum sa-i imbunatatesti in conditiile astea aerisirea?!? Nici macar nu am citit certificatul de garantie sa vad daca chiar scrie ceva de praf sau curatarea periodica a coolerelor.

View Posttaranu, on 29th September 2010, 20:22, said:

Presupun ca da,acolo intra si cablul de alimentare aia e sursa.
Asa este, ai dreptate. Acolo intra si cablul de alimentare. Deci cea mai calda zona este cea a sursei, in rest toate celelalte sunt aproape tot timpul reci. Multumesc pentru confirmare.


Revin: @c_anicai, nu putem face nicio comparatie pe VirtualDub pentru ca NeatVideo pentru VirtualDub nu exista pe 64 bits. In schimb am instalat NeatVideo 64 bits pentru Sony Vegas si pot sa fac un test. Sa-mi spui doar cum sa configurez Neat-ul la 1 minut filmare miniDV, nu stiu daca arata cate fps dar macar iti pot spune timpul cat a durat.

Edited by _DelSte_, 29 September 2010 - 21:55.


#60
SuperDuper

SuperDuper

    Crushed

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,295
  • Înscris: 25.04.2006
Ca o paranteza, VirtualDUB are si versiune pe 64 biti care merge si pe i7 (desi este denumita AMD64): http://sourceforge.n...64.zip/download

#61
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 30.07.2009
Da, intradevar se pare ca problemele pot aparea cel mai repede de la sursa, in general este zona cea mai fierbinte a unei unitati. Nu prea am auzit de procesoare duse, placi sarite, etc..... Dar de surse arse am auzit mult mai multe cazuri. Cu ce se poate ajuta o sursa in a beneficia de mai multa aerisire in perioada de garantie.... ramane o enigma pe care o opresc aici, desi nostalgia imi aduce aminte de lapul HP care timp de 5 ani nu a beneficiat de nici o aerisire mai speciala, de nici o curatare a coolerului[avea doar 1] si totusi nu s-a ars niciodata nimic la el decat dupa 5 ani de tras.

Am totusi 2 intrebari, poate cineva care domina mai bine ca mine subiectul ma poate ajuta cu un raspuns. In timp si in functie de necesitatile personale si de evolutia pietei de codecuri/formaturi/rezolutii video poate vom simti nevoia amplierii anumitor componente ale calculatorului:

1. exista pe piata la ora actuala unitati centrale normale, acelea mai mari pe care le stim si in general le avem cu totii [screenshot 1.] si unitati centrale ceva mai micute care au aparut in general in ultimul timp, cum este de exemplu si a mea [screenshot 2.]. In afara de diferenta intre ele in ocuparea de spatiu, mai exista alte diferente? Ma explic: aceste unitati centrale mai mici se pot manipula mai rapid, ocupa mai putin spatiu si cateodata dotarea lor [procesor/RAM/HDD....] poate fi la fel sau chiar mai puternica decat a unei unitati centrale ca acelea pe care le stim cu totii, mai mari. Dar daca vreodata in timp as vrea sa schimb anumite componente, voi intampina vreo problema in acest sens? [pana la urma spatiul din unitate este intradevar ceva mai restrans]. Exista un standard de HDD-uri de exemplu sau pentru aceste unitati centrale mai mici trebuiesc componente speciale/aparte?

2. De ce in prezentarea pe diverse site-uri a unor unitati centrale apare informatia "memorie RAM 4 GB, ampliabila pana la 8 GB maxim"? Asta am vazut atat la unitatea mea Acer dar si la multe alte unitati mai mari ca acelea din screenshot 1. Daca in timp ajung sa consider ca as avea nevoie in procesul de editare video de mai multa memorie RAM sa inteleg ca mai pot amplia inca 4 GB maxim si atat? De unde pleaca aceasta diferenta? Sau de ce exista?


@SuperDuper, multumesc pentru informatie, de mare ajutor. Deja am descarcat VirtualDub pentru 64bits dar in schimb nu am gasit NeatVideo pentru VirtualDub 64bits. Se pare ca oarecum ne invartim in cerc. Ce am gasit pana acum a fost NeatVideo 64bits pentru Sony Vegas 64bits pe care il am deja instalat.

Attached Files



#62
SuperDuper

SuperDuper

    Crushed

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,295
  • Înscris: 25.04.2006
Memoria maxima este limitata de placa de baza - Motherboard. In functie de cipset si de pret, producatorul poate oferi ca disponibile numai 2 sloturi de memorie (ceea ce limiteaza capacitatea maxima pe la 4GB din cauza ca stickurile DDR2 se cam opresc la 2GB) sau 4, 6 sloturi - ceea ce permite memorie mai multa.

PS: DDR3 admite dimensiune maxima a unui stick de 8GB, dar eu nu am stiu sa existe mai mari de 4GB per stick.

#63
c_anicai

c_anicai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,286
  • Înscris: 25.01.2007
@ _DelSte_
În general la unitățile mai mici nu poți pune în interior mai multe harduri și mai multe unități optice. De altfel nu prea ai cum să faci modificări la interior alte colere sau alte sisteme de răcire, deoarece cele existente sunt foarte bine calculate, simulare pe calculator a curenților de aer din carcasa aia micuță.
(la mine in poză e o modificare, să vedem cine se prinde)

Ram poți adăuga cînd vrei numai să nu ai toate sloturile ocupate.

cam așa arată calculatorul meu la interior (vechi din 2004, gx270),
este tot un model mai mic, care a mers aprox. 12 ore zilnic, pînă acum fără incidente majore.

și cum a evoluat configurația în timp.
2,8ghz -> 3 Ghz ,
256 mb ram -> 1,5 Gb,
40gb hdd -> 500gb apoi 1tb,
video onboard -> adăugat un fx5500,

temperatura procesorului circa 53 ... 57 grade
temperatura aerului la găurile de ventilație spate 43 grade
temperatura aerului din camera 22,5 grade

Edited by c_anicai, 30 September 2010 - 16:06.


#64
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 30.07.2009

View Postc_anicai, on 30th September 2010, 15:54, said:

În general la unitățile mai mici nu poți pune în interior mai multe harduri și mai multe unități optice. De altfel nu prea ai cum să faci modificări la interior alte colere sau alte sisteme de răcire, deoarece cele existente sunt foarte bine calculate, simulare pe calculator a curenților de aer din carcasa aia micuță.
Este logica explicatia ta, multumesc pentru ea. Daca inconvenientul ar fi doar lipsa mai multor sloturi atunci pana la urma nu ar fi chiar asa un capat de lume, pui cat ti se permite. Doar ca eu vazand unitatea asta centrala asa mai micuta, si in inaltime si in latime, ma gandeam ca poate si piesele adaugate ulteriot [HDD, RAM, etc...] vor trebui sa fie poate ceva mai speciale [mai greu de gasit, etc...] decat la unitatile normale.

View Postc_anicai, on 30th September 2010, 15:54, said:

la mine in poză e o modificare, să vedem cine se prinde
Eu in nici un caz, m-am uitat cu atentie dar.... :) ....nici cea mai mica idee.

View Postc_anicai, on 30th September 2010, 15:54, said:

temperatura procesorului circa 53 ... 57 grade, temperatura aerului la găurile de ventilație spate 43 grade, temperatura aerului din camera 22,5 grade
Pai temperatura procesorului o vad si eu cu Everest-ul: CPU 35° C si pentru fiecare core in parte, dar cea de la gaurile de ventilatie sau din interiorul unitatii nu stiu cum as putea sa le deduc cu ajutorul unui soft.

Attached Files


Edited by _DelSte_, 30 September 2010 - 17:11.


#65
c_anicai

c_anicai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,286
  • Înscris: 25.01.2007
la gx270 nu pot citi temperaturile cu vre-un soft, e mai primitv pc-ul, în schimb am un termometru electronic cu sondă și mai verific la ceva timp. Temperaturile sunt cam mari, vechiul p4 prescot 3ghz e cam nesimtit, am sa revin din nou la versiunea veche de procesor, nu am văzut diferențe, tot puturos e.
problema e cu cât forțez mai tare pc-ul la randare de ex, cu cât începe turbina să ventileze mai tare si scoate un (urlet).

modificarea din poză era un mic coler suplimentar care ventilează hardul, la mine hardul șii dvdromul nu se vad deoarece sunt prinse de capacul superior.

Quote

Doar ca eu vazand unitatea asta centrala asa mai micuta, si in inaltime si in latime, ma gandeam ca poate si piesele adaugate ulteriot [HDD, RAM, etc...] vor trebui sa fie poate ceva mai speciale [mai greu de gasit, etc...] decat la unitatile normale.

placa de bază și sursa sunt mai speciale, celelalte comune

Edited by c_anicai, 30 September 2010 - 17:18.


#66
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 30.07.2009
Pai si care era cooler-ul ala mic pe care l-ai adaugat? Acela negru care era chiar sub nasul meu cand ma uitam la poza? :) Intreb asta pentru ca nu mi se pare chiar "mic".

Fiind in drumul meu, am trecut in aceasta dupa-amiaza pe la magazinul de unde am luat Acer-ul si mi-au fost confirmate cateva lucruri: memoria RAM deja existenta de 4 GB DDR3 [2 slot-uri 2GB+2GB RAM] se poate amplia pana la 8 GB RAM [mai am inca 2 sloturi libere pentru inca 2GB+2GB RAM]. Nici nu o sa am vreodata nevoie mai mult de atat, pana la urma o editare cat si un render indiferent cat de super-extra rapide ar fi calitatea finala a materialului nu o sa plece de acolo. Costul a inca 4 GB RAM in cazul in care as dori sa ampliez aceasta memorie ar fi: 2GB RAM(60 €) + 2GB RAM(60 €) + costul Serviciului Tehnic pentru a pastra garantia(30 €), deci undeva inca 4 GB RAM pentru 150 €. De asemenea placa video se poate schimba pentru una mai puternica care intradevar este ceva mai speciala avand in vedere ca trebuie sa se monteze perfect in aceasta unitate centrala de dimensiuni ceva mai reduse; totul este ok, inclusiv am inteles ca si companiile producatoare de placi video se vor adapta si mai mult la aceasta tendinta de unitati centrale ceva mai micute si vor scoate de acum inainte mai multe modele de placi video ca atare. Pentru inca un HDD intradevar nu mai este spatiu interior (cui ii mai trebuie avand in vedere cei 500 GB deja existenti + un HDD estern de 1 Tera + inca 8 USB-uri liberi pentru alte posibile conectari).

Deci in concluzie ramane de vazut daca Acer-ul va rezista cat stiu eu deja ca rezista in general HP-urile [de la caz la caz, bineinteles] si daca cele 3 ventilatoare montate in unitate (nu stiu de ce dracu' cel mai mic dintre ele este chiar cel de la sursa unde in general se produce cea mai mare parte din caldura) vor face fata cu brio editarilor si mai ales randarilor viitoare.

#67
SuperDuper

SuperDuper

    Crushed

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,295
  • Înscris: 25.04.2006
Placile video pentru unitati mici de obicei se cheama "low profile". Eu am una in PC, care a venit cu 2 brachet-uri - unul normal si unul la 1/2 din inaltime.

#68
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 30.07.2009
N-am stiut ca asa se numesc, multumesc pentru informare. Ne traduci si noua, sau macar mie care nu stiu, ce este mai exact acel "brachet"? :)

#69
SuperDuper

SuperDuper

    Crushed

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,295
  • Înscris: 25.04.2006
Scuze, in engleza ii zice bracket, nu stiu cum sa il traduc in romana.
Se vede in poza de mai jos - cardul in sine este la 1/2 din inaltimea unuia obisnuit si se poate monta ori tabla aia normala ori una mai scurta, daca aia cere carcasa ta. As da poza de la cardul meu dar mi-e lene sa fac poze acum.
[ http://www.legitreviews.com/images/reviews/1202/low_profile.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#70
cocolino2005

cocolino2005

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 30.04.2007
Am un computer cu urmatoarea configuratie: Procesor Intel Core 2 Duo la 2,66 GHz si 4 Gb de Ram. Atunci cand randez mpeg2 cu Sony Vegas procesorul are 90% incarcare dar foloseste doar 1,4 Gb de Ram. Am o setare gresita sau atata poate accesa procesorul?  Timpul de randare este cam 1 la 1 adica pentru 1 ora de material video SD montat si cu ceva tranzitii adaugate timpul de randare este cam tot 1 ora. Cand fac pregatirea DVD-ului cu DVD Architect procesorul este folosit cam 60% si numai 1,1 Gb de Ram. Se poate aloca o cantitate mai mare de Ram? Ar creste asta viteza de randare si implicit ar scade timpul?

#71
x3mytiz

x3mytiz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,139
  • Înscris: 29.11.2003
In timpul randarii, rolul principal revine procesorului.
Din proprie experienta, am avut o singura data o blocare a Vegas-ului, cand aveam in timeline mai multe poze, aproximativ cam de 3000x4000 pixeli rezolutie. Blocarea se datora memoriei insuficiente. Am coborat rezolutia pozelor la cca. 800x576 pixeli si totul a fost OK. Aveam atunci doar 2GB RAM.
Apoi am dublat memoria RAM, cu toate ca XP-ul nu vede decat 3GB. De atunci reduc intr-un program de editare grafica rezolutia pozelor la rezolutia filmului. Nu am mai avut niciodata blocari ale Vegas-ului.
In cazul tau, nu te va ajuta RAM suplimentar (ai sistem de operare pe 32 sau pe 64 de biti?). Eventual un procesor la 3GHz ar putea fi obiectul unui upgrade.

#72
cocolino2005

cocolino2005

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 30.04.2007
Sistemul este Windows 7 32 de biti. Da, probabil ca ar trebui upgradat procesorul mai ales ca vreau sa incep sa lucrez cu material HD.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate