Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Camera Sony cu probleme

Cum pot folosi SUMAL?

Întrebari roata rezerva slim

Cum va tundeti copilasii ? (in Bu...
 Probleme centrala Ferroli Biopell...

Cunoasteți vreo aplicaț...

Recomandare apartament 3 camere i...

La multi ani @buntzi!
 Cupoane de reducere

Conectare la un router la 50m dis...

Reconditionare-Recapping amplific...

Presiune si temperatura mare la l...
 Functie cu char* return

Windows 11 pe DELL Optiplex 9020 ...

Lista materiale termoizolare vata...

Lg 32LA6130
 

Modem Huawei HG655b

- - - - -
  • Please log in to reply
1798 replies to this topic

#1153
dan_slack

dan_slack

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,788
  • Înscris: 22.07.2006
Salut,

Am si eu un Huawei HG655b cu ADSL dela ROMTLC si va rog sa ma ajutati cu doua probleme:

1. Firmware actual este V100R001C02B018, de unde si daca merita sa fac un update.
2. Unul din porturile LAN nu functioneaza - e vorba de LAN4. Daca celelalte porturi nu sunt insa folosite (toate), atunci merge si 4, dar daca sunt legate, al patrulea moare. Ce-i de facut?

Merci.

Dan

#1154
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,736
  • Înscris: 18.04.2008
1.Merită să-l faci și pt asta vezi puncul 2.
2.Sună la RTC

#1155
dan_slack

dan_slack

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,788
  • Înscris: 22.07.2006
Multumesc Kyky!

Luni voi suna la ei, sa vedem ce spun... sau mai bine sa merg sa-mi dea alt modem nou?

Edited by dan_slack, 14 July 2012 - 23:38.


#1156
dan_slack

dan_slack

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,788
  • Înscris: 22.07.2006
Am rezolvat cu ajutorul Rmtlcm:

In meniul Basic-Wan- in liniile Wan 1 si Wan 4 se debifeaza Lan 3, se da Submit, apoi se debifeaza Lan4, si iar Submit.
In Wan 6 se bifeaza toate Lan-urile, cu Submit.

Asta e!

#1157
DarkAngelXZ

DarkAngelXZ

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 08.06.2009
Salutare! Am un modem huawei hg655b si un laptop mai vechi fara port ethernet. Intrebarea mea este: Se poate conecta laptopul la internet prin usb-ul modemului printr-un cablu usb-usb? Am vazut ca se pot conecta hdd-uri externe si alte periferice dar nu am gasit daca "iese net" prin acel orificiu usb. Daca merge, mai trebuie facuta vreo setare sau se va conecta direct la internet? Intreb ca sa stiu daca mai are rost sa procur un cablu usb-usb. Multumesc!

Edited by DarkAngelXZ, 18 July 2012 - 03:06.


#1158
maimu_21

maimu_21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 572
  • Înscris: 10.03.2007
Nu se poate.Cel mai ieftin iesi daca cumperi un adaptor wifi daca nu ai wifi pe rasnita de laptop. De exemplu asta Si nici macar nu e asa de scump.Aproape la fel de ieftin ca un cablu usb -usb bridge de care intrebai.

#1159
Abaddon

Abaddon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 595
  • Înscris: 22.02.2007
Are cineva idee cum pot schimba modulatia pe ANSI sau ADSL1? Momentan am o conexiune de 2/1mbps up pe adsl2, din pacate pingul este de 17ms cu centrala si doresc sa il micsorez, ciudat este ca la vechiul speedtouch schimbam modulatia prin telnet, aici numai merge. :(

#1160
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,736
  • Înscris: 18.04.2008
Vineri au venit cei de la RTC (pt a 30-a oară în 3 luni, cred) și au schimbat cutia de pe casă cu una de plastic și acum se desincronizează modemul cam la 2-3 ore.
Parametrii sunt bunicei, dar... asta e.

Attached Files

  • Attached File  muie.jpg   227.44K   107 downloads

Edited by KyKyKyKy, 22 July 2012 - 22:52.


#1161
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,161
  • Înscris: 21.08.2008
Dupa o perioada de citeva luni in care nu am avut probleme iata ca a venit momentul sa ma chinui cu acest modem. Belelele au pornit odata cu incercarea de integrare a unei tablete cu android in sistem. Pina atunci aveam un desktop conectat prin LAN si doua dispozitive mobile (laptop si PDA) conectate wireless. Ei bine, la incercarile de conectare a tabletei am intimpinat probleme in sensul ca la maxim 1-2 minute semnalul de pe laptop disparea si modemul se reseta, trebuia sa aleg din nou criptarea si sa pun parola. Dupa cum probabil stiti, acest modem are atit WEP cit si WPA si de la RTc am inteles ca se alege WEP si se pune parola folosind WPA2-personal. Cind fac asa pe tableta dispare semnalul pentru laptop si ma aleg cu un mesaj de atentionare vizibil la finalul postului.
Nu stiu cum dar am ales pentru laptop SSID1 care este WEP si criptare WPA2-PSK iar pentru tableta WAP si criptare WPA2-PSK.
Vad ca ambele merg simultan acum insa nu stiu cit...
Nu pot aloca din meniul routerului adrese fixe de IP pentru fiecare device mobil? E mai bine asa?
Deci cind alegeam WEP si WPA2-PSK pentru ambele erau probleme insa acum pentru laptop am ales WEP iar pentru tableta WAP. Nu stiam ca routerul poate furniza simultan WEP si WAP, m-a derutat o operatoare RTc.
Pentru update de firmware de unde iau si cum verific versiunea actuala?
Va rog citeva lamuriri pentru a nu mai avea acest gen de conflict si sa pot folosi simultan cele doua deviceuri mai mari.
Attached File  F_r__titlu.png   50.61K   57 downloads

Edited by danghetau, 28 July 2012 - 11:04.


#1162
cosmin_m70

cosmin_m70

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 11.05.2012

View Postdanghetau, on 28th July 2012, 12:04, said:

Dupa o perioada de citeva luni in care nu am avut probleme iata ca a venit momentul sa ma chinui cu acest modem. Belelele au pornit odata cu incercarea de integrare a unei tablete cu android in sistem. Pina atunci aveam un desktop conectat prin LAN si doua dispozitive mobile (laptop si PDA) conectate wireless. Ei bine, la incercarile de conectare a tabletei am intimpinat probleme in sensul ca la maxim 1-2 minute semnalul de pe laptop disparea si modemul se reseta, trebuia sa aleg din nou criptarea si sa pun parola. Dupa cum probabil stiti, acest modem are atit WEP cit si WPA si de la RTc am inteles ca se alege WEP si se pune parola folosind WPA2-personal. Cind fac asa pe tableta dispare semnalul pentru laptop si ma aleg cu un mesaj de atentionare vizibil la finalul postului.
Nu stiu cum dar am ales pentru laptop SSID1 care este WEP si criptare WPA2-PSK iar pentru tableta WAP si criptare WPA2-PSK.
Vad ca ambele merg simultan acum insa nu stiu cit...
Nu pot aloca din meniul routerului adrese fixe de IP pentru fiecare device mobil? E mai bine asa?
Deci cind alegeam WEP si WPA2-PSK pentru ambele erau probleme insa acum pentru laptop am ales WEP iar pentru tableta WAP. Nu stiam ca routerul poate furniza simultan WEP si WAP, m-a derutat o operatoare RTc.
Pentru update de firmware de unde iau si cum verific versiunea actuala?
Va rog citeva lamuriri pentru a nu mai avea acest gen de conflict si sa pot folosi simultan cele doua deviceuri mai mari.
Attachment F_r__titlu.png
Nu stiu de unde ai scos tu,la cheile de criptare a routerului,notiunea de WAP? WAP,vezi pe googu... este cu totul altceva! In criptarile routerelor exista numai WEP si WPA2-PSK. Alege una dintre criptari si rezuma-te la ea! Vezi la tableta sa nu te conectezi prin WAP la vreun operator de telefonie mobila fiindca te taxeaza mult la depasirea traficului inclus in abonament,in cazul in care ai unul! Verifica tableta sa fie pe conexiune WI-FI cu routerul tau!
Din ce ai scris,rezulta ca TU ai cam incurcat borcanele pe acolo.Ca deslusire iti repet,foloseste WPA2-PSK... este trecuta pe spatele routerului!

#1163
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,161
  • Înscris: 21.08.2008
Nu mai conteaza, am dat tableta inapoi la magazin dupa ce au venit de la RTc si au patit la fel. Poate am incurcat vreo litera si a iesit aiurea exprimarea insa dpdv al etapelor am procedat corect si am introdus corect cheile.
Primele doua retele apartin routerului meu iar in meniu la Basic si WLAN am posibilitatea de a alege SSID1 si SSID2. Daca alegeam doar SSID1 atunci pentru fiecare din cele doua era acelasi IP, ma deconectam de la una... am ales pe SSID1 WEP si am pus cheia pentru laptop (merge) iar de pe tableta am ales WAP  si WPA2-PSK (la fel ca si in cazul laptopului) si a mers dar pentru putin timp. Interesant e ca un PDA nu creeaza astfel de probleme (e cu WM 6.1) si ca tableta cu Android a creat, doua zile nu i-am dat de cap. Si in magazin am auzit pe unii care au spus ca e posibil sa nu fie compatibile insa faptul e consumat, voi lua un netbook, pun pe el Windows si sper sa nu mai am conflicte de acest gen, sa mearga si laptop si netbook in acelasi timp.
Am uitat sa pun imaginea:
Attached File  rtc.jpg   31.02K   72 downloads
Si da, am incurcat o litera, in loc de WPA am scris WAP. Iata cum se vede in meniu.
Attached File  1.jpg   198.76K   79 downloadsAttached File  2.jpg   194.14K   75 downloads
Stiu cheile pe de rost, stiu si de la WEP si de la WPA... de AES si WPA2-PSK insa... nu merg ambele simultan.

Edited by danghetau, 28 July 2012 - 18:07.


#1164
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,736
  • Înscris: 18.04.2008
Eu am un singur SSID online și merge să conectez totul la el.
Merge și TKIP+AES.

uite cum e poza

Attached Files

  • Attached File  buc_.jpg   212.27K   84 downloads


#1165
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,161
  • Înscris: 21.08.2008
Tocmai am constatat ca la revenirea laptopului din standby iar nu mergea si a trebuit sa ma duc in alt corp de cladire sa resetez modemul. Initial am crezut ca acest comportament e cauzat de introducerea unei tablete cu SO Android dar vad ca dupa ce nu mai exista acea tableta problemele persista. Fata de imaginea ta observ ca nu am AP isolation bifat si am doar AES nu AES+TKIP.
Momentan am doua deviceuri portabile: un laptop care vad ca e conectat la WEP si PDAul care vad ca e conectat WPA. La ambele dispozitive se vad a,bele retele care apartin acestui modem. Ma intreb, avind in vedere ca voi lua un netbook... nu vor fi probleme cu desincronizarea sau pierderea semnalului la unul din dispozitive? Ce mama naibii sa-i fac sa mearga stabil cu 10 deviceuri wireless? O fi din modem sau din setari? Dupa reset, daca pun parola si aleg WPA2-PSK totul este perfect.
O fi laptopul defect de numai el pierde semnalul?
Spui ca ai un singur SSID online... pai nu am si eu la fel? Sa debifez la SSID2??? Am debifat si acum se vede doar aia WEP... Ma intreb daca merg mai multe deviceuri pe un SSID sau e mai bine ca semnalul sa fie impartit intre SSIDuri... sau nu sint active mai multe SSIDuri simultan?
Din care cauza nu mergea totusi tableta aia conectata? Erau prea multe deviceuri sau cum?

Edited by danghetau, 28 July 2012 - 22:17.


#1166
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,736
  • Înscris: 18.04.2008
eu am avut o adunare între jucătorii unui joc și am ținut 30 de laptop-uri conectate la Wireless, cu un singur SSID.
Ideea e că semnalul e la fel, doar crește ping-ul în funcție cât de ocupată e antena.
Când aveam 2 SSID, este la fel doar că ping-ul crește suficient de mult (încă nu am o explicație pt asta).
semnalul nu este împărțit la mai multe SSID.

Posibil tabletă să nu suporte anumite moduri ale wireless-ului. Încearcă să setezi la mode 802.11n.

Alteceva, nu mai știu.

#1167
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,161
  • Înscris: 21.08.2008
Mai mult ca sigur ca intre acea tableta si acest modem sa fie anumite incompatibilitati, am primit mail si de la producatorul tabletei in care se confirma aceste posibile lucruri. Am inlocuit tableta cu un netbook si azi dupa ce ajunge voi vedea daca mai exista incompatibilitati. Am mutat modemul exact in centrul casei (era intr-o cladire adiacenta) prin folosirea unui cablu UTP de lungime corespunzatoare si prelungirea cablurilor de LAN si telefonie) totul functionind perfect, am semnal aproape maxim in toata casa, parca mai bun pe WEP si putin mai slab pe WPA.
In rest... chestii minore: a venit cineva de la RTC sa verifice modemul, am pus altul din cutie sigilata dar din pacate doar LAN a mers, nici macar tehnicianul de la RTc nu s-a putut conecta pe minilaptopul din dotare.
Cu inSSIDer am incercat sa vad canalele alocate atit mie cit si altor modemuri din vecini dar din pacate nu e liber nici 1 nici 6 si nici 11 (nu-s ocupate permanent insa cind apar retelele astea sint ocupate)> Mai nou, dupa ce am pus modemul in casa, daca aleg canalul 6 imi apare 5+1 sau pentru 11 imi apare 7+4, niciodata canal unic. Si pe AUTO la fel.
Am vazut pe undeva un exemplu de atasare a unor antene acestui device... o fi greu de prestat?
Apropo: daca folosesc pentru PDA (pe care-l folosesc rar) WEP iar pentru cele 2 laptopuri WPA e vreo problema? E mai bine daca aleg toate dispozitivele portabile pe acelasi SSID sau daca se aloca separat? Cred ca nu dar am intrebat...

Edited by danghetau, 31 July 2012 - 09:14.


#1168
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,041
  • Înscris: 26.11.2001
Daca tableta era Galaxy Tab 10.1, la versiunile initiale de android era o problema cu conectarea la retelele care stiau doar G, vroiau un backward compatibility si vroiau sa vada si B pentru handshake, deci trebuia setata reteaua wireless pe B/G.
Problema este rezolvata de la 3.2 in sus.

In continuare, renunta la WEP, nu-ti ofera nici protectie si consuma si mult procesor.
Pune WPA2 cu TKIP+AES si lasa un singur SSID.

Cere la RTC sa-ti injecteze up-date-ul de firmware pe modem, suni la 930 sau le spui pe Facebook, asta ca sa elimini ceva probleme din firmware-ul modem-ului.

#1169
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,161
  • Înscris: 21.08.2008
Gata cu tableta, este de domeniul trecutului. Avea android 4 totusi.
Din pacate nu pot debifa din meniul modemului WEP asa ca voi avea daca aleg WPA ambele SSID active. Ideea e sa nu ma conectez la WEP, da? Am auzit de problemele de securitate ale WEP...
Sa spunem ca voi trece pe WPA: vad daca se conecteaza toate dispozitivele portabile apoi pot face reteaua invizibila? Am incercat filtrarea dupa MAC (de fata cu cel de la RTc) insa nu se conectau nici ale mele...
Voi suna si le voi cere si eu acel update de firmware, am vazut cum se procedeaza.

#1170
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,041
  • Înscris: 26.11.2001
Poti debifa orice vrei, poti pune orice cheie vrei.
Deselecteaza WEP si in locul ei pune WPA.

Daca tableta era 4.0 si functiona defectuos cu modem-ul tind sa cred ca este si o problema de firmware la el, cere up-date.

Nu folosi filtrarea dupa MAC, de fiecare data cand o sa ai un prieten in vizita va trebui sa-i autentifici MAC-ul, este exagerat, mai bine pui o key-e lunga, de ex. CNP-ul tau (cine ar putea sa ti-l ghiceasca?) sau telefonul tau in format international.
Este suficient WPA2 si eventual SSID ascuns (desi nu conteaza).

Edited by Speedo, 31 July 2012 - 10:07.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate