Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Camera Sony cu probleme

Cum pot folosi SUMAL?

Întrebari roata rezerva slim

Cum va tundeti copilasii ? (in Bu...
 Probleme centrala Ferroli Biopell...

Cunoasteți vreo aplicaț...

Recomandare apartament 3 camere i...

La multi ani @buntzi!
 Cupoane de reducere

Conectare la un router la 50m dis...

Reconditionare-Recapping amplific...

Presiune si temperatura mare la l...
 Functie cu char* return

Windows 11 pe DELL Optiplex 9020 ...

Lista materiale termoizolare vata...

Lg 32LA6130
 

Modem Huawei HG655b

- - - - -
  • Please log in to reply
1798 replies to this topic

#1
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,049
  • Înscris: 20.07.2003
Am primit acest modem la o instalare facuta in luna septembrie (in loc de Zyxel, asa cum comandasem  :kisstogether: ). La RTC pe site scrie ca e FTTB. Aparatul meu stie ADSL si VDSL (toate: si cele cu + si cele cu 2). Ciudat.
Pe o linie VDSL se conecteaza si se configureaza automat, in mod corespunzator.
Pe o linie ADSL se conecteaza, dar nu stie sa se configureze; nu am stat sa sap sa vad de unde se configureaza, caci in curand linia va fi upgradata la VDSL.

Are si un port USB, unde se poate conecta un mediu de stocare pe post de NAS. Ofera insa acces la NAS doar prin ftp, din pacate.

Nelamuriri:
- unde se poate gasi un manual decent pentru acest aparat? (la ei pe site e varza si nu gasesc)
- porturile de telefon cum pot fi configurate si la ce sunt utile (adica, pot eu sa imi fac un cont SIP oriunde si sa infig aici un telefon POTS? :naughty: ).

#2
Kilobyte

Kilobyte

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 327
  • Înscris: 22.05.2007
Salut

Modemul respectiv functioneaza pe orice conexiune ( are port WAN, ADSL si VDSL ) dar pentru ADSL trebuie setat manual ca orice modem de la Romtelecom in PPPoE cu user si pass din contract si cu VPI/VCI 0.35.

Manual nu cred ca o sa gasesti, nici site-ul producatorului nu ofera momentan.

Cele 2 porturi de telefon pot fi folosite numai daca folosesti FTTB si automat iti da telefonie VOIP over FTTB.

PS: Acest modem are wireless N si porturi WAN si LAN de 1Gbps.  :thumbup:

#3
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,049
  • Înscris: 20.07.2003
Corect, suporta conexiuni foarte tari, wireless N m-a incantat si pe mine. Totusi, ce am primit eu nu are port WAN cu conector UTP, ci doar port DSL.
Din cate imi dau seama, telefonia se configureaza automat, prin TR-069. Dar daca s-ar putea si manual, atunci s-ar putea configura orice serviciu SIP. Aici trebuie sa mai insistam, sa vedem daca e posibil.
O alta treaba care mi-a placut, este aceea ca se pot seta nu una ci 4! retele wireless, cu 4 SSID-uri diferite. Foarte flexibil si poti jongla mult cu permisiunile in acest mod.
Asta m-a dus cu gandul la inca o chestie: vad ca se poate seta puterea de emisie (individual pentru fiecare din cele 4 retele) pana la 20 dBm!!! Eu stiam ca in Europa limita e 2, iar in state e 5. Impreuna cu chestia anterioara, sa inteleg ca daca-l pui pe un bloc poti sa dai net la tot cartierul?

Am mai sapat prin el si e cel putin ciudat.

Nu pare sa aiba o modalitate de a seta un IP fix pentru un anume host. De exemplu, am o imprimanta de retea care ar trebui sa aiba un IP fix, ca sa nu ma incurc cu bonjour si alte bazaconii.
Prima optiune la care m-am gandit ar fi aceea de a seta "Lease duration permanent". Dar nu prea imi convine, nu e deloc flexibil. (fig. 1 - ultima)
A doua ar fi sa folosesc DHCP option pool, ceva mai elegant, pot limita pool-ul la 1 adresa. Nasol daca am mai multe device-uri de acelasi tip si nici nu rezolva problema de a aloca un IP fix la un anume calculator. (fig. 2 - a doua de la coada). Intrebare suplimentara: unde gasesc o lista cu coduri de device-uri, pentru categoria other?
Ma nedumereste pagina de port forwarding. Pai daca eu am IP-uri variabile, cum naiba pot sa forwardez un port la un anume calculator? (fig 3 - a doua).

Bombonica urmeaza: acel NAS e cam inutil, caci inca nu am reusit sa ma conectez de la el din exterior. Poate trebuie configurat un forwarding, sa vedem.
Dar totusi, in structura de foldere exista ceva din firmware: figura 4 (prima) : http://www.prevx.com...ETLANA.EXE.html
Captura e luata fara a fi ceva legat la portul USB. Hm.

Attached Files

  • Attached File  fig1.PNG   27.46K   1954 downloads
  • Attached File  fig2.PNG   16.22K   1628 downloads
  • Attached File  fig3.PNG   42.09K   1708 downloads
  • Attached File  fig4.PNG   30.97K   1891 downloads

Edited by bladhaund, 20 September 2010 - 00:14.


#4
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,049
  • Înscris: 20.07.2003
Se poate descarca si incarca un fisier de configurare in format XML si aici sunt prezente si setarile pentru SIP. In mod logic, rezulta ca din firmware a fost dezactivita pagina respectiva de configurare pentru interfata web. Totusi, pana acum nu am reusit sa-l conving sa se conecteze la vreun provider SIP, nici macar la VOIP clicknet.
Chiar nu are nimeni aparatul asta pe paneta Pamant? Nu am gasit nimic despre el pe niciun site, e un model-fantoma.  :confuzzled:

Edited by bladhaund, 21 September 2010 - 00:52.


#5
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,049
  • Înscris: 20.07.2003
Dupa multe sapaturi, am gasit o serie de pagini care sunt ascunse in buildul meu de firmware, dar care functioneaza:

http://192.168.x.x/html/voip/serverbasic.asp
http://192.168.x.x/html/voip/sipbasic.asp
http://192.168.x.x/html/application/porttrigger.asp
http://192.168.x.x/html/network/tr069.asp
http://192.168.x.x/html/network/tr111.asp
http://192.168.x.x/html/voip/prefix.asp

Si doua care nu functioneaza:
http://192.168.x.x/html/status/voiceinfo.asp
http://192.168.x.x/html/application/acl.asp

Paginile ascunse se pot gasi in structura fisierului /js/adminmenu.js

Cele cu /voip/ folosesc la configurarea parametrilor SIP. Cu toate astea, nu am reusit sa-l conving sa se lege la vreun serviciu, desi am modificat in diverse moduri setarile si bindingurile voice de la WAN, precum si setarile de la PTM.

Posibil sa fie dezactivata complet din firmware functia de SIP, desi pe telefon genereaza ton.

Edited by bladhaund, 21 September 2010 - 03:18.


#6
y1ng_90

y1ng_90

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 14.05.2009
@bladhaund: Am primit si eu astazi un astfel de router de la clicknet. Din pacate nu stiu mai multe decat tine ci cred ca invers. Intrebarea mea este: Pot folosi acest router sa ma conectez la reteaua mea din cartier folosind PPPoE cu user si parola, ca sa imi fac propria retea in casa ?

#7
y1ng_90

y1ng_90

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 14.05.2009
Si ar mai fi ceva. Led-ul corespunzator DSL nu se aprinde sub nici o forma. Cablurile sunt conectate cum trebuie. Oare o fi defecta interfata?

#8
GeoMar

GeoMar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 23.01.2008

Vizualizare mesajy1ng_90, pe 22nd September 2010, 13:54, a scris:

Si ar mai fi ceva. Led-ul corespunzator DSL nu se aprinde sub nici o forma. Cablurile sunt conectate cum trebuie. Oare o fi defecta interfata?
Daca ai net de la romtelecom, trebuie sa accesezi interfata web a modem-ului tastand in bara de adrese, la IE [sau mozzila]: 192.168.1.1, apoi la wan settings sa introduci user name [unde scrie GENERIC], care este in contract si parola, tot care este in contract.
Astfel nu se sincronizeaza cu centrala niciodata.

#9
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,049
  • Înscris: 20.07.2003
Sa o luam pe rand:

1. Poti sa te conectezi la reteaua ta de cartier prin PPPoE daca ai port WAN de tip UTP (RJ45). Al meu nu are astfel de port, ci doar port DSL(RJ11). Nu am inteles intrebarea cu "propria retea in casa", mai elaboreaza.

2. Daca ai conexiune VDSL, nu e nevoie de nicio configurare, isi ia singur setarile. User&pass sunt pentru ADSL (stil vechi).

3. @GeoMar: daca ai VDSL, nu e niciun user&pass in contract, ci le gasesti doar in myaccount si nu-ti folosesc la mai nimic, cel mult la crearea unui cont VOIP la RTC. Apoi, modemul acesta nu e atat de simplu ca celelalte, caci am spus ca suporta si ADSL si VDSL. Mai tehnic, mai intai trebuie sa stii ca suporta si ATM si PTM. Pentru VDSL, RTC se pare ca foloseste PTM, probabil pentru avantajele mentionate in al doilea link. Astfel, mai intai se configureaza conexiunile ATM si PTM, apoi conexiunile WAN facand legaturi la conexiuni ATM si PTM, alocand pe fiecare conexiune WAN serviciile pe care vrem sa le suporte: Internet, TR69, Voce si la ce porturi fizice locale vrei sa ajunga conexiunea respectiva (LAN 1-4, WLAN 1-4, voce). Se tine seama daca ai si IPTV si se configureaza corespunzator. Am vazut ca RTC face distinctie intre Internet, IPTV si Voce in functie de VLAN ID, in ordine: 35, 36 si 37. Pentru IPTV faci bridge, etc.

Am scris pct. 3 pentru cine are inclinatii tehnice. In practica, aparatul vine deja configurat cu tot ce trebuie pentru a te loga la retea prin simpla infigere a cablurilor (vine cu 6 conexiuni WAN pre-configurate). Daca ai conexiune ADSL, poate ca e necesar sa bagi user&pass la conexiunea WAN6 (aceea cu IP_Routed (PPP)), dar nu vad cum ti-ar da RTC un astfel de modem daca ai doar ADSL.

Deci, @y1ng_90: daca abia ti-ai instalat serviciul, posibil sa nu fie activat. Contractual, au vreo 4 zile in care s-o faca. Daca ai avut ADSL si ti-ai facut upgrade la VDSL, la fel, probabil inca nu e configurat. Daca ai avut ADSL si ai ramas pe ADSL, posibil sa fie nevoie sa bagi user&pass.

Daca se conecteaza si merge netul, dar ledul nu se aprinde, probabil e un defect la nivel de led (si nu prea ai ce-i face, dar nici nu conteaza prea mult :) ).

Faza stupida din partea chinezilor: cu firewall lasat pe Standard, asa cum vine, NAS-ul legat la port USB nu e accesibil din exterior, ci doar din LAN. Daca dezactivezi firewall, devine accesibil. Inca nu am avut timp sa vad ce setare ar trebui customizata ca sa nu dezactivez complet firewall, dar sa am acces din exterior.

Edited by bladhaund, 22 September 2010 - 22:21.


#10
dionescux

dionescux

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 317
  • Înscris: 07.11.2004
Salut.

Intru si eu in club, am facut cerere pentru VDSL si am primit modemul asta in loc de Zyxelul cerut :)

Se merita sa-l pastrez pe asta? sau sa le dau cu el in cap ? sper sa pot face bridge cu el ca mai am un dlink in spate.

Ps: deocamdata sunt in continuare pe ADSL2+, astept sa vad cat mai dureaza pana ma trec pe VDSL!

#11
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,049
  • Înscris: 20.07.2003

Vizualizare mesajdionescux, pe 23rd September 2010, 17:34, a scris:

Salut.
Intru si eu in club, am facut cerere pentru VDSL si am primit modemul asta in loc de Zyxelul cerut :)
Se merita sa-l pastrez pe asta? sau sa le dau cu el in cap ? sper sa pot face bridge cu el ca mai am un dlink in spate.

Wireless N, 4 Wlan, putere de emisie configurabila in plaja 1-20 dBm, port USB pentru NAS, suport ADSL si VDSL, doua porturi VOIP carora poate le dam de cap...
Ce sa zic, da-le cu el in cap, poate gasesti un Zyxel mai dotat. LOL

Edited by bladhaund, 23 September 2010 - 22:31.


#12
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,049
  • Înscris: 20.07.2003
Ca sa nu uit: cine are pofta de experimente, sa faca lucrul intelept si mai intai sa-si salveze configuratia initiala. Daca strici ceva, un simplu upload al fisierului de configuratie te readuce la configurarile originale.

Attached Files



#13
bluexmas

bluexmas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 229
  • Înscris: 29.10.2009

Vizualizare mesajbladhaund, pe 24th September 2010, 00:10, a scris:

Ca sa nu uit: cine are pofta de experimente, sa faca lucrul intelept si mai intai sa-si salveze configuratia initiala. Daca strici ceva, un simplu upload al fisierului de configuratie te readuce la configurarile originale.

de ce nu incercati sa apelati producatorul? din cate stiu, sunt obligati sa ofere manuale, documentatie si support pentru echipamentele vandute.

Huawei Bucharest, Romania
Energo Center Building, 2nd Floor, Bd. Preciziei 20, Sector 6, 062204 Bucharest, Romania
Tel: 0040-317102588
Fax: 0040-317102599

#14
abram_burel

abram_burel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 131
  • Înscris: 24.09.2004

Vizualizare mesajbladhaund, pe 22nd September 2010, 23:05, a scris:

Faza stupida din partea chinezilor: cu firewall lasat pe Standard, asa cum vine, NAS-ul legat la port USB nu e accesibil din exterior, ci doar din LAN. Daca dezactivezi firewall, devine accesibil. Inca nu am avut timp sa vad ce setare ar trebui customizata ca sa nu dezactivez complet firewall, dar sa am acces din exterior.

Nu vad ce e stupid. Daca sti ce faci, ii dai drumul, daca nu, macar ai informatia protejata :)

#15
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,049
  • Înscris: 20.07.2003

Vizualizare mesajbluexmas, pe 24th September 2010, 11:46, a scris:

de ce nu incercati sa apelati producatorul? din cate stiu, sunt obligati sa ofere manuale, documentatie si support pentru echipamentele vandute.
Aparatul este vandut de Romtelecom, nu de Huawei. Aparatul vine cu un fel de ghid de instalare rapida, care in esenta spune sa infigi cablurile si restul se face automat. Nu au mintit, asa e. Doar ca eu doresc mai mult, vreau sa folosesc functia de VOIP cu serviciile altor furnizori.

Despre manuale, ia vezi tu daca pe site la Huawei se gaseste vreunul. Si mai vezi si cum pe forumul lor tehnic ii injura (literalmente!) lumea pentru ca nu pun la dispozitie manuale sau codul sub licenta GPL.

Vizualizare mesajabram_burel, pe 24th September 2010, 13:03, a scris:

Nu vad ce e stupid. Daca sti ce faci, ii dai drumul, daca nu, macar ai informatia protejata :)
Din punctul meu de vedere, este stupid. Daca vreau in reteaua locala un NAS accesibil numai prin ftp, probabil ca un stick usb infipt in router nu e cea mai buna idee. Si, in al doilea rand, acest aparat este incadrat de producator la categoria "Home gateway", deci un NAS prin ftp in reteaua de acasa e cam inutil si incomod. Util devine pentru acces din exterior, fie ca vrei sa iti salvezi niste fisiere, fie ca vrei sa ai acces la ceva: colectia de muzica, etc.

Care securitate si ce e de "spart" si de "compromis" aici, astfel incat sa fie necesar firewall activat implicit si pe acest serviciu? Asta nu e un calculator care poate fi compromis. Protectia poate fi implementata mult mai elegant sub forma de flood protection sau similar, daca se vor contracarate atacurile brute-force.

E mai bine asa, sa dezactivezi complet firewall ca sa ai acces la NAS? Pun pariu ca cei care sunt capabili sa configureze corect firewall-ul sunt o minoritate fata de cei pe care-i va duce mintea sa il dezactiveze complet. Deci, despre ce protectie vorbim?

Edited by bladhaund, 24 September 2010 - 14:42.


#16
abram_burel

abram_burel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 131
  • Înscris: 24.09.2004
Vorbim de lipsa de protectie pe care ti-o faci cu mana ta si nu dai vina pe furnizor ca ti l-a dat "deschis".
Daca pe unii (atat) ii duce mintea ca e mai folositor sa dea firewall-ul jos cu totul, asta vor, asta au.
Ce zici de portul de web management deschis spre retea, ca setare default?
Sau sa inteleg ca securitatea incepe numai de la chestii complicate incolo?

#17
MihaiGsm

MihaiGsm

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 11.12.2005
Salutare! Tocmai am primit si eu un astfel de modem. Din pacate nu sunt foarte multumit de el, desi la prima vedere pare foarte interesant. Prima problema este ca se restarteaza singur la accesarea anumitor pagini (exemplu camere web online). Am facut abonament VDSL de 20 Mbps dar din pacate nu trece de 15 Mbps, posibil sa nu tina linia telefonica. (pe care ei au masurato si au zis ca tine). De multe ori se restarteaza si folosind IPTV cu care a venit in dotare. La prima vedere inclin sa cred ca e defect. Am incercat sa configurez si VoIP, dar tot din pacate nu am reusit decat sa sun de pe o linie pe alta, DAR cand raspund pe cealalta linie nu se aude nimic. Am incercat mai multe codecuri, degeaba.... Insa, am reusit sa schimb numarul de telefon intern de la VoIP (oricum nu ma ajuta daca nu am sunet). Cam atat momentan, astept pe cei de la RTC sa vina sa faca o verificare...

#18
y1ng_90

y1ng_90

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 14.05.2009
@bladhaund: Serviciul doar ce a fost instalat. Mai astept pana maine si o sa sun la ei sa vad daca este sau nu activat. Intre timp am fost la un amic care are internet tot de la clicknet, am instalat acest router la el si merge.
Acum: portul WAN este DSL si vine preconfigurat cu cele 6 tipuri de conexiuni exact cum ai spus mai sus.
Credeam ca are routerul posibilitatea de a folosi vre-o interfata sa se conecteze prin PPPoE dar m-am inselat.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate