Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni

Dalți gravare lemn

Didgeridoo
 Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...

Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo
 comisioane asociatie proprietari

Primul sistem de televiziune cu p...

Internetul este neutilizabil fara...

Eroare cloud burn icopy face id
 DermaRoller ce este ?

Articole limba Germana

Cum se imparte legal o mostenire ...

Avem sanse sa avem energie electr...
 

Fibrilatie atriala

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
FChriss

FChriss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 157
  • Înscris: 03.04.2010
Buna ziua,joi seara tata s-a trezit din somn,il durea mana stanga parca,inima ii batea tare si respira greu.Asta s-a intamplat la ora 23:30 ,mama l-a dus la Spitalul Clinic de Urgenta,acolo i-au pus perfuzii dupa care l-au adormit ca sa-l stabilizeze,nu stiu exact cum se numesc chestiile alea 2 care ti le pun pe piept.Din cate am inteles eu,diagnosticul este ''Fibrilatie atriala persistenta''.Acum si-a facut analizele obisnuite pentru colesterol,glicemie etc,urmeaza sa vina rezultatele dar luni este programat sa faca electrocardiograma,sa-i puna un aparat Holter pe care trebuie sa-l tine 24h si din ce mi-a pus,trebuie sa faca un test de efort.

Acum date fiind detaliile,tatal meu face luna viitoare 43 de ani si de la 17-18 ani este fumator,in ultima vremea a fumat mai mult,nivelul de oboseala a crescut si de vreo 2 luni,cateodata consuma bauturi energizante.In majoritatea cazurilor consuma Burn la 0,5l.Toate acestea presupun ca s-au adunat,in ultima vreme se plangea si de tensiune oculara.Consuma si alcool ,ca orice om.

Problema e ca din seara aceea pana in momentul de fata nu a mai pus gura pe tigare si chestia asta il irita,este constient ca ii face rau dar bariera sunt eu,nu il las.Azi m-a rugat sa ii dau macar o tigare,nu am vrut.
Vreau sa va intreb,care sunt riscurile ca sa mai pateasca asa ceva pe viitor si cat de grav este?O tigare pe zi ii poate face rau?Ma gandesc,nu cred ca e ok sa renunte la tigari brusc ,gunoaiele astea sunt un drog.

#2
iordache4991

iordache4991

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 726
  • Înscris: 13.01.2009
Fibrilatia atriala, este o tulburare de ritm (o aritmie), care deobicei apare ca rezultatul unor mai multe afectiuni (dintre care hipertensiune, ateroscleroza, insuficienta cardiaca, BPOC, etc.)
Avand in vedere ca este fumator, acest lucru, favorizeaza aparitia Fibrilatiei atriale. Sa ne spui daca a venit rezultatul testului Holter. Eu recomand, sa nu mai fumeze si sa evite pe cat posibil alcoolul, mai ales ca, impreuna cu F.A, pot contribui la aparitia unui accident vascular sau al unui infarct miocardic.

Ce medicamente i-a dat? Banuiesc ca i-a dat ceva antiaritmice.

#3
sorika

sorika

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 04.09.2014
Buna ziua. sufar de FA de ani de zile si am incercat toate posibilitatile de a mi rezolva problema...am ajuns si la ablatie si dupa cateva luni, fibrilatia a reaparut. Poate nu am dreptate, sau poate am, insa parerea mea este ca aceasta afectiune nu se poate trata...pe mine de atata timp ma intereseaza sa fac ceva in legatura cu trombii formati in urma episoadelor indelungate de fibrilatie, deoarece si acestia sunt foarte periculosi, ei pot urca pe creier si sa se declanseze un AVC...sa nu mai spun de administrarea indelungata a anticoagulantelor care sunt extrem de nocive! poate medicina va gasi o solutie sa ne protejeze de aceste probleme.

#4
vassilecojo

vassilecojo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 12.09.2014
Buna. Numele meu este Vasile si  sufar de FA. Am tot citit despre ablatia 3D si implicit cazuistica, insa din ce vad eu, marea majoritate nu isi rezolva problema asa si dupa ce dau o caruta de bani pe aceasta procedura raman cu aceeasi problema. In concluzie ce e de facut cu aceste fibrilatii?
Imi vine greu sa cred ca nu exista ceva ce sa ajute pacientii cu FA… poate stie cineva cine a fost in strainatate cu aceeasi problema…caut informatii! Multumesc

#5
forumuser09

forumuser09

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 14.12.2019
Buna seara,

Fibrilatia atriala este o tulburare de ritm al inimii, asa cum s-a mai spus. Si eu am avut aceasta problema si sper sa nu mai apara. Cauzele pot fi diverse dar trebuie identificata/e. Acest lucru este primul pas spre o vindecare daca se mai poate si in unele cazuri se poate. Dar trebuie actionat repede, adica readus ritmul sinusal cat mai repede. Trebuie sa aveti o discutie sincera cu cardiologul care se ocupa. Si aici vine o mare problema, sunt diferite scoli, multe abordari mai vechi si mai noi. Trebuie ales un medic cardiolog care sa se implice cu adevarat, este esential! Eu am citit enorm de mult.

Fibrilatia poate apare si de la o simpla raceala.....Poate sa apara si de la un pahar in plus (sevrajul alcoolic). Dar poate apare si din motive foarte serioase precum insucienta cardiaca.

Dar am sa va spun carteva lucruri esntiale din experienta mea, medicii specialisti or sa vi le confirme pana la un punct.
1. Identificati cu precizie momentul in care se intra in fibrilatie.
2. Incepeti medicatia anticoagulanta imediat, nu asteptati. Eu va sugerez medicatia moderna precum Prada** sau Eliqu**, nu doresc sa fac publicitate nimanui.
3. Stati sa va ganditi foarte bine si sincer cu voi care a fost motivul pt care ati intrat in fibrilatie.
4 Medicul va incepe imediat medicatie de control al frecventei cardiace, nu antiaritmica. Cu medicatia antiaritmica este o mare problema, sunt numeroase probleme cu substantele folosite. Nu sariti repede (sau medicul) la amiodarona care din pacate este prescrisa cu foarte multa usurinta si este atat de periculos.
5. Nu refuzati ecografia transesofagiana pe care medicul cu siguranta o s-o ceara. Este examenul care determina daca s-au format cheaguri de sange in inima (in urechiusa)
6. Nu refuzati cardioversia electrica propusa de catre medic. Este cea mai usoara si mai sigura procedura de a restaura ritmul sinusal. Are foarte mari sanse de reusita daca este facuta repede. EU ASA AM SCAPAT! Si chiar daca mai apare fibrilatia tot asta am sa cer. Chiar si daca o fac odata pe an tot muuult mai bine este decat sa iau amiodarona si beta-blocante. Si printre altele, eu am refuzat cu incapatanare amiodarona.
7. Si ultimul pas este ablatia dar nu reuseste intotdeauna. Depinde foarte mult de tipul de fibrilatie, alte complicatii ale cordului, o sa vi se explice la momentul respectiv. Dar sunt putini (ii numeri pe degete) specialisti romani capabili de o astfel de interventie. Ramane sa alegeti voi.
8. Si nu in ultimul rand, se poate trai cu fibrilatia atriala daca se poate controla eficace frecventa (adica cat de repede bate inima) Dar medicatia anticoagulanta ramane pe viata, plus beta-blocante, digoxina sau ce schema de tratement se alege. Sfatul meu este sa evitati amiodarona daca fibrilatia nu pune in pericol viata si de obicei nu o face.

Si ca o concluzie, sunt ceva decizii pe care trebuie sa le luati si asta va va marca toata viata. Eu nu m-am impacat cu ideea sa raman toata viata in fibrilatie si amiodarona nu a fost de acceptat sub nicio forma. Daca conversia electrica nu reusea eram chitit sa recurg la ablatie si o repetam pana reusea. Acum am iesit de pe anticoagulant (am un ceas appl* care ma masoara 24/24) Si nici beta blocante sau alte substante de control (sau preventiv) nu mai iau caci nu este necesar. Medicii nu au fost de acord, ei cu parerile lor, eu cu ale mele.

A fost o lupa foarte stresanta, am luptat pe viata si moarte la propriu.

Multa sanatate la toti!

#6
castoras

castoras

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 786
  • Înscris: 28.12.2006
Buna tuturor

am o ruda care sufera de fibrilatie atriala. A mers la spital in urgenta dupa cele 48 ore si a primit acest diagnostic. Nu stim unde sa mearga pt tratament in Bucuresti - Spital Universitar, Militar, Monza?

Va face ecografia transesofagiana si i se spunea de montare stent - mai departe? Pls, orice mesaj ma ajuta

#7
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,896
  • Înscris: 25.06.2007
Daca i se face ecografia, probabil s-a optat pt conversia electrica a fibrilatiei.

De ce se monteaza stent, pacientului i s-a descoperit si cardiopatie ischemica? S-a facut coronografie?

#8
castoras

castoras

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 786
  • Înscris: 28.12.2006

 Karhu, on 04 ianuarie 2021 - 10:00, said:

Daca i se face ecografia, probabil s-a optat pt conversia electrica a fibrilatiei.

De ce se monteaza stent, pacientului i s-a descoperit si cardiopatie ischemica? S-a facut coronografie?

Nu stiu - a fost la urgente la Universitar, a primit acest diagnostic si acum au chemat-o la internare. Au zis ca-i vor face ecografie si apoi o alta interventie - angiografie poate? in care sa-si dea acordul sa se monteze stent daca va fi nevoie.
Are si prolaps de valva mitrala.
Da, ne-au spus ca i se aplica un tratament cu electrosocuri pt oprirea si repornirea inimii - probabil conversia electrica. Se pare ca cea medicamentoasa prin perfuzii nu se mai poate aplica intrucat au trecut cele 48 ore. Momentan ia anticoagulante

Edited by castoras, 04 January 2021 - 11:30.


#9
forumuser09

forumuser09

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 14.12.2019
Buna ziua,

Da, o suspecteaza de insuficienta cardiaca, cu siguranta i-au facut o ecografie obisnuita, angiografie sau coronagrafie este acelasi lucru. Stentul salveaza viata mai ales in regim de urgenta! Daca va fi montat preventiv (in jur de 70% obstructie) trebuie sa vi se spuna! Decizia trebuie sa o luati foarte bine informati. Sunt riscuri si cu stentul. Pana la urma este un dispozitiv, intr-un organism organic.

Cred ca este pe beta-blocante de mult timp! Mare atentie la betablocante, efectul primar al lor este blocarea noradrenalinei, care este un neurotransmitator. Sfatul meu este sa vorbiti cu medicul la modul foarte direct in legatura cu tratamentul. Argumente pro si contra si fara bias.

Beta blocantele pe termen lung duc la insuficienta cardiaca, depresie si multe altele. Toata antiaritmicele au efect si proaritmic. Inca din 2005 asociatia de cardiologie americana a spus ca nu este un antiaritmic care sa functioneze pe termen lung! De citit.....

Pe mine betablocantele (selective) m-au bagat in fibrilatie atriala!!!! A trebuit sa descopar singur. Niciun doctor nu o sa puna pe hartie acest lucru, implicatiile sunt importante.

Multa sanatate si sa aveti noroc de un doctor bun.

PS: Elias ati incercat? Monza sa va ganditi de 3 ori inainte....si este foarte scump! Este numai o parere personala si nu doresc sa fac publicitate buna sau rea nimanui!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate