Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

La multi ani @al-padrino!

Zona Zarnesti/Magura fara masina

Inchiriere spatiu depozitare (bra...
 Bosch Tronic Heat 3500 9kW - trep...

Dacia anunta primele motorizari h...

Sfat auto Crossover 18000 €

La ce se refera un cod informatic...
 Ce aș putea face cu 4 HDD fo...

Plafoniera led cu efect 3d :)

Rss <content:encoded>

Cum faceti cu curierii?
 Psihologia- este o știin5...

Lukașenko anunța ca a i...

Poziționare eficienta senzor...

stereotaxie
 

sa invat programare sau sa apelez la sitebuildere?

- - - - -
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
aaa1

aaa1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 391
  • Înscris: 03.07.2009
Buna
Sint cam nestiutoare in ale programarii dar as vrea sa intru in acest domeniu si  as vrea sa imi spuneti cum ar fi mai bine sa procedez, sa ma apuc de invatat programare html, css,javascript, etc sau sa folosesc doar acele sitebuildere.Voi cum ati proceda?
In primul caz imi recomandati ceva tutoriale bune ca nu prea am gasit pt incepatori si care sa le si inteleg?Am cautat pe google desigur.Rog sfaturi.
Multumesc

#2
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

Quote

as vrea sa intru in acest domeniu
Depinde de cât de adânc vrei să intri în el. Pentru amatori merg site builderele (sau editoarele wysiwyg), însă pentru o penetrare adâncă trebuie să înveți să-ți scrii codul din minte.

HTML și CSS nu sunt limbaje de programare.

#3
Dobybest

Dobybest

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,260
  • Înscris: 28.08.2007
Eu zic sa inveti limbajele ! Tutoriale : http://www.w3schools.com/

#4
aaa1

aaa1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 391
  • Înscris: 03.07.2009

View PostOriginalCopy, on 15th September 2010, 13:02, said:

Depinde de cât de adânc vrei să intri în el. Pentru amatori merg site builderele (sau editoarele wysiwyg), însă pentru o penetrare adâncă trebuie să înveți să-ți scrii codul din minte.

HTML și CSS nu sunt limbaje de programare.



M-am uitat pe site w3school si e tare fain si nu e asa greu de inteles. Multumesc pt el.
Am instalat zilele trecute firebug ca sa vad ce contine un site si m-am cam speriat cand am vazut cate sint de scris la css-uri. Spui ca tre sa scrii codul din minte dar voi cum retineti atatea chestii.
Cred ca iti trebuiesc cateva luni bune dupa ce ai invatat ca sa faci un site.
Care e modul optim de a lucra?Folositi template-uri de css-uri sau cum procedati?
In cat timp faceti un site?Cam cat castigati pe luna?Merita efortul atator luni?

#5
scorillobr

scorillobr

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 89
  • Înscris: 06.02.2007

View Postaaa1, on 15th September 2010, 14:10, said:

M-am uitat pe site w3school si e tare fain si nu e asa greu de inteles. Multumesc pt el.
Am instalat zilele trecute firebug ca sa vad ce contine un site si m-am cam speriat cand am vazut cate sint de scris la css-uri. Spui ca tre sa scrii codul din minte dar voi cum retineti atatea chestii.
Cred ca iti trebuiesc cateva luni bune dupa ce ai invatat ca sa faci un site.
Care e modul optim de a lucra?Folositi template-uri de css-uri sau cum procedati?
In cat timp faceti un site?Cam cat castigati pe luna?Merita efortul atator luni?

Pe langa ce ai acolo mai trebuie sa inveti si SQL si PHP.Si nu se invata in cateva luni toate astea poate in ceva ani ca sa stii ceva.
Eu te sfatuiesc dupa ce inveti bazele html,css,php si sql sa instalezi Dreamweaver CS4 cu wamp si sa faci exemple.
Eu am folositsi templateuri cumparate dar siunele la care  pur si simplu am creat designul  de la 0.Avand inclinatie mai mult spre  partea de programare si mai putin pe design.O sursa buna de template-uri le poti achizitiona de la themeforest sau monster template.
Spui ca tre sa scrii codul din minte dar voi cum retineti atatea chestii.
si din minte si cu ajutor de la IDE daca ai mai uitat cate ceva.Le inveti pina la urma.La Dreamweaver dupa ce ai facut tot designul ii zici ca acolol vrei o pagina de logare si el iti pune tot codul in pagina tu doar modifici cate ceva daca vrei.Pentru un incepator sau chiar unul mediu este absolut fantastic.
In cat timp faceti un site?
Un site poate sa te tina ocupat si cateva luni bune in functie de complexitate sau poti sa-l faci in o zi.
Cam cat castigati pe luna?
Depinde ce prinzi ,acum e praf mare cam peste tot.Dar poti sa-ti faci site-urile tale si sa iei bani pe aplicatiile web pe care le dezvolti.

Edited by scorillobr, 15 September 2010 - 13:40.


#6
aaa1

aaa1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 391
  • Înscris: 03.07.2009
Este vreun program care sa iti deschida un *.css si sa ti-l afiseze aranjat frumos ca sa il pot studia?Am incercat cu notepad++ dar mi-l da tot pe o singura linie.Multumesc

#7
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
Îl pui într-un .html și-l analizezi cu firebug (că tot îl ai oricum).

#8
aaa1

aaa1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 391
  • Înscris: 03.07.2009

View PostOriginalCopy, on 15th September 2010, 21:42, said:

Îl pui într-un .html și-l analizezi cu firebug (că tot îl ai oricum).

Asa am facut dar nu mi-e clar.
Daca ma uit cu firebug vad ceva de genul:
html {
background-color:#B2DFF5;
background-image:url("/images/html_bg.gif?1284165138");
background-position:center top;
background-repeat:repeat-x;
} ceea ce ar fi clar.Daca insa ma uit direct in cele 4 fisiere gen screen?142364782.css vad la inceput o adunatura de informatii care nu au sens desi am citit in w3school despre css:
html,body,div,span,applet,object,iframe,h1,h2,h3,h4,h5,h6,p,blockquote,pre,a,abb
r,acronym,address,big,cite,code,del,dfn,em,font,img,ins,kbd,q,s,samp,small,strike
,strong,sub,sup,tt,var,dl,dt,dd,ol,ul,li,fieldset,form,label,legend,table,caption
,tbody,tfoot,thead,tr,th,td{margin:0;padding:0;border:0;outline:0;font-weight:inherit;font-style:inherit;font-size:100%;font-family:inherit;

Ce e cu adunatura asta?De ce se pun asa?

#9
danutz0501

danutz0501

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 437
  • Înscris: 22.04.2008
Ala e un CSS reset.Diferite browsere aplica stiluri default la anumite elemente.Ca sa fi sigur ca layout-ul tau o sa arate cat de cat la fel pe toate browsere ,si nu te trezesti cu borduri,padding ,margin font-size etc aiurea,aplici de la inceput o regula ca aia.
Se pune virgula "," pentru a avea o selectie multipla de selectori (elemente html,selectori id "#" , clasa ".") carora le aplici proprietatile si valorile.Si ca sa arate frumos depinde doar de coder daca a avut chef sa indenteze codu.
Asta e doar un CSS reset ,sant multe altele.

#10
InTech

InTech

    Kietata ?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,715
  • Înscris: 23.11.2005

View Postaaa1, on 15th September 2010, 14:10, said:

Spui ca tre sa scrii codul din minte dar voi cum retineti atatea chestii.

Poate că s-a exprimat puțin cam greșit.
Ceea ce a vrut să zică este că "tu gîndești ceea ce programezi, gîndești tot și faci lucrurile să meargă după cum dorești".

#11
aaa1

aaa1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 391
  • Înscris: 03.07.2009
multumesc pentru raspunsuri.nu gasisem nimic scris pe w3school in legatura cu css reset si eram total in ceata.daca stiti pe net si ale tutoriale care v-au ajutat v-as fi recunoscatoare.pana atunci mai caut si eu.
sa fiti iubiti

#12
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

Quote

Ce e cu adunatura asta?
"Adunatura" aia e un CSS selector.

#13
Paullik

Paullik

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,749
  • Înscris: 05.07.2008
Nu o sa inveti nimic punand intrebari asa.
Apuca-te si studiaza, la inceput vei face siteuri mai simple, apoi iti va fi tot mai usor si mai usor sa scrii cod.

Dar trebuie sa stii ca HTML si CSS nu sunt limbaje de programare, daca vrei programare invata PHP sau C++, etc!

#14
aaa1

aaa1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 391
  • Înscris: 03.07.2009

View PostPaullik, on 16th September 2010, 16:35, said:

Nu o sa inveti nimic punand intrebari asa.
Apuca-te si studiaza, la inceput vei face siteuri mai simple, apoi iti va fi tot mai usor si mai usor sa scrii cod.

Dar trebuie sa stii ca HTML si CSS nu sunt limbaje de programare, daca vrei programare invata PHP sau C++, etc!


Am citit ca nu sint limbaje de programare  dar pt mine in faza asta conteaza mai putin acest lucru.Imp e sa invat sa fac un site ca trebuie sa ma reprofilez cu munca. Mi-am dat demisia ca m-am saturat sa muncesc la stapan. Prefer sa muncesc doar pt mine si sa fac cateva siteuri care sa imi aduca niste banuti.Am citit in 2 zile despre html dar m-am blocat la css de aceea am pus intrebari ca intrasem in panica.Nu vad in schimb ce as putea face cu c++ si php.La ce m-ar ajuta?

#15
secretalex92

secretalex92

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,496
  • Înscris: 28.12.2008
Este important sa intelegi mediul de lucru. Cu php faci site-uri dinamice. HTML + CSS se ocupa doar cu modul in care sunt afisate datele, dar daca vrei sa interactionezi cu user-ul o sa ai nevoie de php ( e.g daca faci un script pt login ), asp, javascript,..etc.  Cu C++ poti face o diversitate de aplicatii de tip desktop ( GUI, jocuri, client - server applications, etc ).

#16
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

Quote

Am citit ca nu sint limbaje de programare dar pt mine in faza asta conteaza mai putin acest lucru.
Asta miroase a ignoranta, nu a pragmatism.

Nu stiu cum nu ar putea fi important ce studiezi, limbaj de programare sau de formatare/prezentare.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate