Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Incalzire in pardoseala, avantaje si dezavantaje

- - - - -
  • Please log in to reply
156 replies to this topic

#1
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,661
  • Înscris: 26.11.2001
Avantajele și dezavantajele sistemului de încălzire prin pardoseală

Quote

Obișnuiți cu sistemul clasic de încălzire prin intermediul centralei pe gaz cu radiatoare, românii au fost în ultimii ani reticenți la încălzirea prin pardoseală. Perspectiva unei ierni cu facturi mai mari ar putea schimba această percepție, motivat și de faptul că se pot obține reduceri de 20% la factură, potrivit experților chestionați de capital.ro.

Până în prezent majoritatea românilor care au apelat la încălzirea prin pardoseală sunt proprietari de case sau vile, în proporție de 90%, și foarte puțini care dețin apartamente noi. Explicația vine din faptul că apartamentele sunt deja echipate cu sistemul clasic de încălzire, pe când în cazul caselor opțiunea de încălzire este făcută de proprietar.

„Circa 90% din comenzile pe care le-am avut au mers spre case noi și vile, ne așteptăm însă ca în următorii ani acest sistem să fie tot mai des implementat și la apartamentele din blocuri. Deocamdată există o reticență la proprietarii de apartamente, deoarece e greu să schimbi sistemul de încălzire centralizat cu unul prin pardoseală. E o chestiune de mentalitate“, a declarat pentru capital.ro Dana Rulea, directorul importatorului Amass din Ploiești.

Dezavantajul sistemului de încălzire prin pardoseală este dat de puterea electrică mare pe care o folosește, respectiv 8-9 kW în cazul unui apartament de 70 mp. Inconvenientul vine din faptul că apartamentele vechi, construite în perioada ceaușistă, folosesc o putere electrică subdimensionată, făcând imposibilă echiparea totală a locuinței cu acest sistem de încălzire.

„La apartamentele vechi nu poate fi instalat acest sistem, deoarece nu există putere electrică suficient de mare. Apartamentele construite de Ceaușescu au o putere de 4-5 kW. Pentru a instala un sistem de încălzire prin pardoseală ai nevoie la un apartament de 70 mp de o putere instalată de 8-9 kW. La garsoniere se mai poate, pentru că au suprafețe mici de 25-30 mp și suportă“, explică  Sabin Cernea, directorul Carpați Service București.

Costul investiției și factura

Costul de implementare al sistemului de încălzire prin pardoseală – cu cablu electric - în cazul unei case de 100 mp,  izolată corespunzător, este de circa 23 de euro/mp – inclusiv TVA, manoperă și garanție pe 15 ani.

„Prin covoraș electric, în cazul locuințelor unde șapa nu mai poate fi ridicată, costul investiției este de 199 lei, plus TVA, și eficiența este aceeași ca în cazul cablului electric“, ne-a informat Sabin Cernea.

Costul mediu al facturii de curent pe timp de iarnă este de 360 de lei/lună la o casă de 130 mp, 280 de lei/lună la o casă de 80 mp și 170 de lei/lună la o casă de 50 mp.

„Acest cost este în continuă scădere, pe măsură ce gazul se scumpește. În prezent, încălzirea prin pardoseală este cu circa 20% mai ieftină decât cea prin centrală pe gaz. Încă din iarna lui 2008, când metrul cub de gaz s-a transformat în kW energie s-a simțit o diferență între centrala pe gaz și încălzirea prin pardoseală, în favoarea ultimului sistem“, a mai spus Dana Rulea.

Cablurile de încălzire, cele mai populare, se montează în șapa de deasupra plăcii de beton a pardoselei. Ulterior se montează un polistiren extrudat de 2 cm, al cărui cost este de circa 1 euro/mp, pe placa de beton, pentru a împiedica ieșirea căldurii și se montează parchetul sau gresia.

Cerere în creștere

Potrivit directorului Amass, în acest an compania pe care o conduce a furnizat sisteme de încălzire prin pardoseală pentru 200-300 de case, numărul fiind în creștere față de anii anteriori.

„Cererea din partea particularilor a crescut în ultima perioadă. Merg și spre case și vile, dar și spre apartamente noi“, spune Cernea.

Dana Rulea punctează ca motive pentru care sistemul de încălzire prin pardoseală este superior celui prin centrală pe gaz faptul că în timp prețul unității de gaz va crește tot mai mult, deoarece este o resursă epuizabilă, calitatea gazului nu este mereu cea care apare pe hârtie, sistemul de încălzire prin pardoseală are un randament termic mai bun și automatizarea este mai performantă, în sensul în care sistemul sesizează, spre exemplu, dacă un geam este deschis.

Sursa

#2
baldovica

baldovica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,193
  • Înscris: 07.01.2007
Asa cum am mai spus si aici,  si eu am fost convins, de catre un prieten, care foloseste pe langa incalzirea clasica cu calorifere si IP. Iarna trecuta cand au fost gerurile alea mari, cea mai mare factura la gaz a fost in jur de 100 de euro/luna, imi spunea el. Personal inca nu am testat-o pe-a mea.

#3
e_bulu

e_bulu

    parabulum

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,352
  • Înscris: 29.12.2009
Incalzirea in pardoseala e foarte buna. Factura depinde de casa.

#4
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,971
  • Înscris: 23.06.2008
Adevarat. Si aici in acest articol se face referire la incalzirea in pardoseala electrica, nu cu agent termic. Si se pune accent pe apartamentele la bloc(ceausiste sau nu).
Eu, unul, as recomanda incalzirea electrica in pardoseala pentru suprafete locative mici(sub 70 mp), mult mai avantajos parandu-mi-se inclazirea in pardoseala cu agent termic pentru suprafete medii si mari.
Daca este sa luam sistemul de incalzire in pardoseala cu agent termic, nu este neaparat necesar sa mergem pe o centrala pe gaze(desi inca nu este un pret prohibitiv la gaze), ci putem foarte bine sa folosim o centrala termica electrica sau o pompa de caldura. Ori o centrala pe lemne/peleti. Adica orice tip de centrala, cu alte cuvinte. In plus, se poate un aport la incalzire si prin panouri solare, optand pentru incalzirea in pardoseala cu agent termic. Adevarat, in anumite cazuri, investitia initiala poate insemna bani multi, insa se amortizeaza intr-un interval destul de scurt, prin consumul redus de energie, an de an, luna de luna, zi de zi. Iar confortul este la cele mai inalte cote.
Anul trecut, de ex, am avut o cerere de echipare a unui intreg bloc(nou, 39 de apartamente) cu pompe de caldura aer-apa pt fiecare apartament. Asa a fost cererea beneficiarului, desi mult mai avantajos ar fi fost o pompa de caldura sol-apa sau apa-apa care sa deserveasca intreg imobilul(lucru pe care i l-am propus, insa l-a refuzat, pe motiv ca nu vrea centralizat, fiindca fiecare apartament se dorea a fi independent privind consumurile, iar blocul sa nu aiba administrator). Na, acu` fiecare cu "damblaua" lui...
Si da, privind incalzirea in pardoseala(de orice tip, fie ea electrica sau cu agent termic), la noi este o problema de mentalitate pe care greu o poate depasi multa lume. Chiar daca li se prezinta nenumaratele avantaje, potentialii beneficiari adesea sunt refractari si prefera sa isi monteze radiatoare decat incazire in pardoseala. Degeaba li se explica detaliat faptul ca investitia initiala se amortizeaza rapid printr-un consum mult mai mic decat daca ar monta radiatoare, si ca nu se poate compara confortul. Doar ca majoritatea raman "surzi" la atare argumente. Si aleg instalatia cu radiatoare.
Astfel, in avantajul beneficiarilor, se ajunge uneori la anumite "fortari" si strategii de marketing din partea vanzatorilor(ii numerc generic astfel, fie ei producatori, vanzatori/dealeri sau instalatori), lucruri ce poate altora din afara li se pare cu totul altceva(asta daca nu cumva in multe cazuri chiar este altceva).
Ca sa exemplific, in ziua de azi foarte multa lume poseda un calculator, dar in anii `80, in occident, cand cineva vroia sa vanda un calculator chiar si pentru micii intreprinzatori sau micilor firme, nu este greu de imaginat rezistenta si lipsa de incredere intampinata fata de acest obiect misterios, scump si dificil de utilizat. Deseori vanzatorii au trebuit sa forteze clientul sa cumpere, dar au facut-o cu siguranta ca aceia, cat si ei, vor beneficia enorm. Ceea ce de fapt, asa si a fost.
Asa va fi si cu incalzirea in pardoseala. Cu cat mai multi vor avea asa ceva, cu atat vor exista mai multe posibilitati de comparatie. Si totodata, usor-usor, se vor decanta cei mai slabi, de cei mai buni. Toate aceste lucruri vor fi numai si numai in avantajul potentialilor beneficiari.
Oricine m-ar intreba, eu recomand cu caldura incalzirea in pardoseala, oricarei persoane ce isi doreste confort deosebit si economie de energie importanta.
Fiindca aceasta este diferenta care face diferenta.

#5
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,971
  • Înscris: 23.06.2008
@all
Ma gandesc, existand acest topic, sa ofer un PREMIU. Da, da, un PREMIU.
Deschizandu-se acest topic si vorbindu-se aici despre avantajele si dezavantajele incalzirii in pardoseala, poate cineva sa numeasca dezavantajele incalzirii in pardoseala cu agent termic ? Chiar as fi interesat sa cunosc parerea voastra, indiferent ca este mai mult sau mai putin avizata.

Daca veti gasi dezavantaje(eu nu le-am gasit, si ma straduiesc sa ii gasesc macar o hiba), ofer drept premiu toata teava pex(-c) cu bariera de oxigen care intra la intreg sistemul de incalzire in pardoseala pentru imobilul celui(primei persoane) care va descoperi si va demonstra argumentat macar un singur dezavantaj.
Mentionez ca nu voi lua in calcul dezavantajele unei pseudo-instalatii de incalzire in pardoseala "dotate" cu mecanizare, pe care le veti posta. Si nici costul "mare" al unui atare sistem. Chestia cu costul "mare" o rezolv in trei miscari, demonstrand ca nu este asa mare. Si in fond..., prea mare fata de ce anume? Prea mare fata de bugetul lui X, prea mare fata de 10 radiatoare meid in ciaina si trasee din pexal luat din piata, de la taraba, sau cum?! Asadar fara cost "mare" si fara pseudo-instalatie de incalzire in pardoseala, va rog.
PREMIUL este VALID! Esti tu primul care-i gasesti un dezavantaj?! :)

Conform zicalei "unde merge mia, merge si suta", acord inca un PREMIU.
Daca nu reusiti sa gasiti niciun dezavantaj(sau chiar daca gasiti, nu conteaza), acord inca un premiu, constand in toata teava pex(-c) cu bariera de oxigen care intra la intreg sistemul de incalzire in pardoseala pentru imobilul primei persoane care reuseste sa gaseasca cele mai multe avantaje la incalzirea in pardoseala, si sa le expuna pe larg.
Mentionez ca nu voi lua in considerare repetitiile, adica acele mesaje in care puneti ca avantaje ceea ce-au scris inainte, ceilalti(sau doar predecesorul, nu conteaza). De asemenea nu voi lua in considerare raspunsurile seci, lipsite de consistenta detaliilor.
(Hint: s-au specificat o parte din avantaje pe topicul dedicat incalzirii in pardoseala cu agent termic)
PREMIUL este VALID! Esti tu primul care-i gasesti toate avantajele?! :)

*Imi rezerv dreptul de-a informa corect, de-a corecta si-a desfiinta(daca este cazul) parerile voastre, argumentat, alegand eu insumi ce este valid si ce nu este valid, din raspunsurile voastre. Gelu(gelunechifor), daca o sa doreasca, va superviza, va corecta si va nota impreuna cu mine, raspunsurile voastre. Decizia de acordare a premiilor o voi lua impreuna cu el, fiind si el un adevarat profesionist, un specialist in domeniu, in adevaratul sens al cuvantului.
**Imi rezerv dreptul de-a acorda premiile doar dupa un interval de timp ce permite tuturor celor interesati de premiile puse la bataie(sau doar de domeniu) sa aiba posibilitatea sa raspunda, cat mai pe larg.
***Nu sunt admisi cei care deja activeaza in domeniu(incalzire in pardoseala), fie dealeri/instalatori/reprezentanti producatori. Pana la momentul acordarii premiilor vom verifica acest lucru. Altfel, toti sunt admisi sa participe, chiar daca activeaza in domenii conexe(alte instalatii termo-sanitare, automatizari, constructii, s.a.)
**** Daca nu vor fi suficiente raspunsuri sau suficient de concludente, imi rezerv dreptul de-a anula premiile oferite.

Castigatorii vor fi anuntati pe acest topic cat si pe cel dedicat incalzirii in pardoseala cu agent termic.
Toate raspunsurile care vor fi date pe topicul acesta vor fi luate in considerare drept participante. Nu se noteaza ca participante raspunsurile date pe alt topic.

Succes!

Edited by scurt_pe_2, 12 September 2010 - 19:41.


#6
baldovica

baldovica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,193
  • Înscris: 07.01.2007
eu nu candidez pt premiu, iar ca dezavantaj, nu pot demonstra ceea ce spun, insa am intuitia ca ar putea fi adevarat.
E vorba despre un dezechilibru energetic (chestii de tip feng shui), ma intreb daca nu ar fi posibila umplerea instalatiei de incalzire (la versiune cu agent termic) , cu ulei.!?

#7
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,971
  • Înscris: 23.06.2008

 baldovica, on 12th September 2010, 20:28, said:

eu nu candidez pt premiu, iar ca dezavantaj, nu pot demonstra ceea ce spun, insa am intuitia ca ar putea fi adevarat.
E vorba despre un dezechilibru energetic (chestii de tip feng shui), ma intreb daca nu ar fi posibila umplerea instalatiei de incalzire (la versiune cu agent termic) , cu ulei.!?
Am trait sa o aud si pe-asta. Dar ma rog, fiecare cu stolul lui :D :P
Se poate si cu glicol sa umpli. Si cu ulei aromat(sa fiu in spiritul post-ului). Numai ca te costa f mult ;) Gandeste-te ca iti intra zeci si sute de litri in instalatie... Plus ca la aerisirea instalatiei o sa ai pierderi mari de lichid, asta dincolo de "frigiderul umplut" de catre executantii acestei manopere, care se vor chinui sa iti recupereze glicolul, la aerisire, si apoi sa il reintroduca in sistem. :D
Daca echilibrez hidraulic buclele incalzirii in pardoseala, intuiesc  faptul ca si energetic realizez echilibrul :D Asadar si adeptii feng-shui pot sta linistiti si confortabil, cu o incalzire in pardoseala de toata splendoarea :)

Edited by scurt_pe_2, 12 September 2010 - 20:50.


#8
buleala

buleala

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,481
  • Înscris: 02.03.2007
sunt convins de avantajele incalzirii prin pardoseala;insa pun o intrebare-in cazul unei case cu etaj(sau mai multe etaje),locuinta unifamiliara,credeti ca mai este necesara incazirea pardoselei de la etaj?

 scurt_pe_2, on 12th September 2010, 20:11, said:

sa stii ca-mi trebuie si mie o astfel de instalatie;faci reclama?

Edited by buleala, 12 September 2010 - 21:00.


#9
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,971
  • Înscris: 23.06.2008

 buleala, on 12th September 2010, 22:06, said:

sunt convins de avantajele incalzirii prin pardoseala;insa pun o intrebare-in cazul unei case cu etaj(sau mai multe etaje),locuinta unifamiliara,credeti ca mai este necesara incazirea pardoselei de la etaj?
Da, este necesara incalzirea in pardoseala la fiecare nivel, inclusiv la etaj, mansarda(cu exceptia cand ultimul etaj este folosit ca pod - depozitare; in acest caz nu se merita cheltuiala cu IP, iar radiatoarele pot fi ok pentru destinatia data, alaturi de o izolatie corespunzatoare a acoperisului, sub astereala - pe interior)


sa stii ca-mi trebuie si mie o astfel de instalatie;faci reclama?
Nu, nu fac reclama. Ofer doua premii celor care gasesc raspunsurile la ce am solicitat. Reprezinta un efort intelectual si temporal sa se gaseasca raspunsurile si sa se editeze aici, si motivez cumva aceste eforturi. Strica cuiva?! Nu cred.
De specificat ca intr-un imobil de cca 200 mp teava pex necesara pentru sistemul de incalzire in pardoseala este de peste 1.000 ml. :)

Edited by scurt_pe_2, 12 September 2010 - 23:14.


#10
lifestyle2000

lifestyle2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,672
  • Înscris: 25.04.2007

Quote

Imi rezerv dreptul de-a informa corect, de-a corecta si-a desfiinta(daca este cazul) parerile voastre, argumentat, alegand eu insumi ce este valid si ce nu este valid, din raspunsurile voastre
Hai ca propozitia asta a fost geniala :roflmaofast:

Quote

Chestia cu costul "mare" o rezolv in trei miscari, demonstrand ca nu este asa mare
Incalzirea in pardoseala e mai scumpa, asta e clar pt toata lumea insa sunt curios de demonstratie. ^_^
"Cost mare"- depinde de buget si de ce inseamna "mare" pt fiecare din noi.
"Cost mai mare" decat sistemul pe radiatoare - o certitudine

Quote

Conform zicalei "unde merge mia, merge si suta", acord inca un PREMIU.
Esti tu primul care-i gasesti un dezavantaj?! Esti tu primul care-i gasesti toate avantajele?!
Parca il si vad pe individul de la televizor - "caaaado' " :lol:

No offence, nu m-am putut abtine  :roflmao:

Edited by lifestyle2000, 12 September 2010 - 23:36.


#11
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,971
  • Înscris: 23.06.2008

 lifestyle2000, on 13th September 2010, 00:22, said:

Hai ca propozitia asta a fost geniala :roflmaofast:
Sunt un tip genial si de-aceea ;)
Te inscrii la vreunul din premii si nu ma prind?! :D Premiile si consultanta de specialitate la incalzirea in pardoseala le ofer eu. Tu ce oferi pe-aici?! :D


Privind costul mare sau mai mare, am intrebat... fata de ce anume? Prea mare fata de bugetul lui X, prea mare fata de 10 radiatoare meid in ciaina si trasee din pexal luat din piata, de la taraba, sau cum?! Daca raspunzi, iti explic, fie doar ca tu intrebi ca sa vezi cam ce raspund, din curiozitate si poate cu un iz de start de polemica, nu fiindca ai fi interesat sa intelegi ce raspund. Si ca sa preintampin raspunsul tau, oricare ar fi acesta, iti dau demonstratia.
Apropos de pret, am mai spus de o mie de ori. Autoturism se numeste si un Trabby si un Mertzan. Au un motor, patru roti si un volan amandoua autoturismele. Doar ca unul costa mai mult(sau mult mai mult). Te las sa reflectezi in sinea ta de ce are loc acest fenomen. :)

Edited by scurt_pe_2, 12 September 2010 - 23:41.


#12
lifestyle2000

lifestyle2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,672
  • Înscris: 25.04.2007

Quote

Te inscrii la vreunul din premii si nu ma prind?!
Nimic tentant :D

Quote

prea mare fata de 10 radiatoare meid in ciaina si trasee din pexal luat din piata, de la taraba, sau cum?
Mai mare fata de 10 radiatoare "de firma" si trasee tur/retur din pex "de firma" (sau chiar cupru) achizitionat de la magazinul de instalatii "de firma".
adica 10 radiatoare + tur/retur
vs
IP:
polistiren (sau placi cu nuturi, mai scumpe) + accesorii (banda perimetrala, folii, protectii teava, aditivi sapa etc.) + teava pex "la greu" + automatizare + termostate + alti senzori etc.

E foarte limpede pt toata lumea ca IP e mai scumpa decat varianta cu radiatoare.

Quote

fiindca ai fi interesat sa intelegi ce raspund
Chiar sunt interesat cum pot lua IP "de firma" la pretul unui sistem cu 10 radiatoare "de firma".  :notangel:

Edited by lifestyle2000, 13 September 2010 - 00:04.


#13
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,971
  • Înscris: 23.06.2008
[quote name='lifestyle2000' date='13th September 2010, 00:51' post='8784774']
Chiar sunt interesat cum pot lua IP "de firma" la pretul unui sistem cu 10 radiatoare "de firma".  

Maine-poimaine o sa fii interesat sa cumperi si un avion(de firma) la pret de deltaplan (de firma).
Lumanarea ar fi inclusa?! :D

#14
buleala

buleala

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,481
  • Înscris: 02.03.2007
nu vad rostul unei incalziri a pardoselei de la etaj.
pardoseala se incalzeste deja de la incaperile de jos-inteleg rostul incalzirii pardoselei de la parter-aia este rece daca in lipsa unui sitem ca cel in discutie.
dar etajul?! ce rost mai are?

#15
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,971
  • Înscris: 23.06.2008

 buleala, on 13th September 2010, 20:05, said:

nu vad rostul unei incalziri a pardoselei de la etaj.
pardoseala se incalzeste deja de la incaperile de jos-inteleg rostul incalzirii pardoselei de la parter-aia este rece daca in lipsa unui sitem ca cel in discutie.
dar etajul?! ce rost mai are?
Incalzire in pardoseala, nu incalzirea pardoselei. E vorba de un sistem termic.
Etajul nu se incalzeste decat poate daca dai foc parterului. Si asta este valabil indiferent daca ai avea radiatoare sau incalzire in pardoseala la parter.
Iti recomand sa citesti topicul dedicat incalzirii in pardoseala, macar sa te familiarizezi cu notiunile si informatiile generale privind sistemul acesta.

#16
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,258
  • Înscris: 17.03.2009

 scurt_pe_2, on 14th September 2010, 18:34, said:

Incalzire in pardoseala, nu incalzirea pardoselei. E vorba de un sistem termic.
   :lol:  :lol: Bine punctat!

#17
buleala

buleala

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,481
  • Înscris: 02.03.2007

 scurt_pe_2, on 14th September 2010, 19:34, said:

Incalzire in pardoseala, nu incalzirea pardoselei. E vorba de un sistem termic.
Etajul nu se incalzeste decat poate daca dai foc parterului. Si asta este valabil indiferent daca ai avea radiatoare sau incalzire in pardoseala la parter.
Iti recomand sa citesti topicul dedicat incalzirii in pardoseala, macar sa te familiarizezi cu notiunile si informatiile generale privind sistemul acesta.
raspunde-mi la o intrebare:
ce temperatura ai in pardoseala de la etaj,iarna,in cazul unei incalziri clasice,in conditiile in care temperatura medie din interior este de 23 de grade?
-poate nu ai inteles-cred ca-i util "sitemul termic" promovat de tine numai pt.parter-la etaj va ramane(sau se va opta) pt sistemul cu "radiatoare!
te faci ca nu intelegi?!
adica-s asa naiv,incat sa cred ca numai parterul e necesar a fi incalzit?
pe viitor cauta sa nu fii genial la fiecare postare-apa calda a fost inventata deja!

Edited by buleala, 14 September 2010 - 19:33.


#18
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,971
  • Înscris: 23.06.2008

 buleala, on 14th September 2010, 20:31, said:

raspunde-mi la o intrebare:
ce temperatura ai in pardoseala de la etaj,iarna,in cazul unei incalziri clasice,in conditiile in care temperatura medie din interior este de 23 de grade?
-poate nu ai inteles-cred ca-i util "sitemul termic" promovat de tine numai pt.parter-la etaj va ramane(sau se va opta) pt sistemul cu "radiatoare!
te faci ca nu intelegi?!
adica-s asa naiv,incat sa cred ca numai parterul e necesar a fi incalzit?
pe viitor cauta sa nu fii genial la fiecare postare-apa calda a fost inventata deja!
Reformuleaza-ti intrebarea, fiindca este o contradictie in termeni. Probabil ai vrut tu sa spui ceva, insa nu ti-a iesit prea bine. Si nu, nu ma fac ca nu pricep, ba dimpotriva. Astfel incat, te rog, ia inventeaza tu mersul pe bicicleta, sa vedem cum e cu pedalatul si inclinarea la curbe.

Din partea mea poti sa crezi ca este util "sistemul termic promovat de mine" numai la parter, iar radiatoare poti sa pui la etaj, ca nu-i bai. Poti pune radiatoare si in cotetul de gaini, ca la fel, nu ma deranjeaza. Nici pe ele.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate