Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
CRESTEREA PORCILOR
#1531
Posted 17 May 2019 - 12:22
Salut azi cand am mutat o purcea in alta locatie pentru a intarca purceii a luat-o la fuga 20 m si si-a rupt piciorul si nu stiu ce sa fac,se poate manca? sa incerc sa o ridic si sa o tin asa 7-8 zile si apoi sa o tai?(piciorul fata stanga la articulatia dupa copita)
|
#1534
Posted 28 June 2019 - 16:10
Bună seara. As vrea sa fac sistem de adapare automat ptr porci, îmi poate explica cineva mai detaliat cum se face mai exact? Va mulțumesc!
|
#1535
Posted 30 June 2019 - 08:11
BogdanMihai13, on 28 iunie 2019 - 16:10, said:
Bună seara. As vrea sa fac sistem de adapare automat ptr porci, îmi poate explica cineva mai detaliat cum se face mai exact? Va mulțumesc! depinde de care porci-scroafe, purcei, porci mari, etc. In principiu, te duci la dedeman, cumperi un butoi de plastic, ii dai o gaura in partea de sus, unde ii pui un flotor de wc. iar in partea de jos ii pui adapatori, unele mai sus altele mai jos, cam la 40 de cm de sol, depinde unde il asezi. il fixezi bine ca sa nu-l rastoarne, si gata. cam asa arata adapatorile, nipluri, etc, doar ca iti mai trebuie niste piese sa le fixezi de butoi- o reductie de plastic, o saiba mare pe exterior, si inca o piulita de bronz in interior. Daca sapi suficient pe ebay gasesti tot kitul cred. Spor. Attached Files |
#1536
Posted 30 June 2019 - 09:29
Am înțeles. Am purcei, scroafe și porci la îngrășat. As mai avea o întrebare, am porumb, grâu, orz, floarea soarelui și mazăre ce rețetă furajera as putea sa le fac? Mulțumesc frumos.
Cum as putea prinde cât mai eficient butoiul în fiecare boxă? |
#1537
Posted 30 June 2019 - 13:09
Butoiul se afla la min. 1 m mai sus decat cea mai inalta suzeta ,ajunge un butoi de 200 l la toti 5-6 boxe ,apa ajunge la suzete prin cadere libera cu ajutorul unor conducte pvc , iar in zona unde ajung porcii la conducte e necesar sa fie din metal. Retetele trebuie sa fie in functie de varsta ,nu poti merge pe o singura reteta la toti. Trebuie sa ai cel putin 5 retete .O reteta pentru scroafe in gestatie, alta pt scroafe in lactatie, pt. purcei la intarcarte (prestarter) purcei starter si o reteta de ingrasare , sa nu mai zic ca si una de finisare ar fi indicat daca folosesti floarea soarelui la ingrasare . |
#1538
Posted 08 July 2019 - 14:59
Mulțumesc. Îmi poți da un exemplu de rețete cu procent?
|
#1539
Posted 11 July 2019 - 08:32
BogdanMihai13, on 08 iulie 2019 - 14:59, said:
Mulțumesc. Îmi poți da un exemplu de rețete cu procent? |
#1540
Posted 14 July 2019 - 14:39
Un articol foarte scurt si la obiect despre furajare aici . http://www.vieri.ro/...Porci-Art12.php
O reteta din ce ai tu plus putina srot de soia si un premix vitamino-mineral pt ingrasare . 30 kg porumb 30 kg orz 15 kg grau 20 kg mazare 5 kg srot soia 3 kg premix sano (protamino ) sau 2 kg premix purina La floarea soarelui pot spune nimic pt. ca nu o folosesc deloc pt ca contine multa ceuloza si ulei , celuloza (coaja 18% ) este f.greu de digerat de purcei ,iar uleiul ( 40 %) ingrasa . Sfatul meu este vinde floarea si cumpara cu banii obtinuti srot de soia .Daca fac un calcul de rentabilitate chiar a-si zice ca proteina din seminte de floare nu sunt rentabile la cresterea porcilor . Au proteina in jur de 16-18% iar srotul de soia 45 % , deci 2,5 kg de floare contine 450 gr proteina care se gaseste in 1kg de srot de soia , de restul am spus nu prea e nevoie .Deci 2,5 kg fl.soarelui ( 450 gr proteina ) vandut cu 1,5 lei face 3,75 lei , bani cu care poti cumpara 1.56 kg srot de soia (2,4 lei/kg ) 700 gr proteina , sa nu mai intram in amanunte de genul ce fel de proteina este (continutul de aminoacizi esentiali contine fiecare in parte) . |
#1541
Posted 19 September 2019 - 22:40
rionut83, on 19 ianuarie 2016 - 21:23, said:
Am incercat landrace cu pietrean. A iesit un fel de landrace cu pete . Linia materna a fost mai puternică. Vreau pic, pentru ca am taiat niste porci din aceasta rasa, si am fost impresionat de procentul scazut de grasime. Plus ca la Pic, am identificat un muschi pe care nu l-am vazut la nicio alta rasa. Nu cresc multi porci... undeva la 40 buc pentru craciun. Productiile de peste an le vand la stadiul de purcei sau soldani. Am clienti care vor numai carne, si am clienti care daca nu vad si putina slanina nu cumpara porc. Cu pic impac si capra si varza Landrace sunt niste scroafe fff blande cu o prolificitate foarte mare. rionut83, on 19 ianuarie 2016 - 21:23, said:
Am incercat landrace cu pietrean. A iesit un fel de landrace cu pete . Linia materna a fost mai puternică. Vreau pic, pentru ca am taiat niste porci din aceasta rasa, si am fost impresionat de procentul scazut de grasime. Plus ca la Pic, am identificat un muschi pe care nu l-am vazut la nicio alta rasa. Nu cresc multi porci... undeva la 40 buc pentru craciun. Productiile de peste an le vand la stadiul de purcei sau soldani. Am clienti care vor numai carne, si am clienti care daca nu vad si putina slanina nu cumpara porc. Cu pic impac si capra si varza Landrace sunt niste scroafe fff blande cu o prolificitate foarte mare. |
#1542
Posted 21 September 2019 - 22:16
Carnea iasa tare si fara gust daca folosesti vier terminal pietran 100 % . Scroafele PIC camborough ( MA x LA) montate cu vier duroc sau duroc x pietrain garantat la 170 -180 zile au 100 kg daca au asigurate min 16% proteina si vitamine si minerale necesare . Stratul de slanina max 15mm daca nu sunt crescute dupa retete aiurea cu ingredinte cu continut mare de ulei gen floarea soarelui ,soia boabe prajite (full fat soia ) chiar si cu acestea nu se ingrasa tare ,la 160-180 kg au slanina la 3-4 cm . La gust carnea daca consumi din ea cea din supermarket nu-ti mai trebuie veci.Aceste rase nu se cresc pe pasune sau cu lucerna , bostani sau porumb boabe inmiuate in apa .
Edited by Lacilucky, 21 September 2019 - 22:16. |
#1543
Posted 20 October 2019 - 13:57
kína_dinszó.png 440.54K
9 downloads
Dupa ultimele informatii 100 milioane de porci au fost ucisi in China din cauza pestei africane ,carnea de porc s-a scumpit cu 70 % de la inceputul anului , cum evolueaza boala china va pierde 50% din efectivul de porci ,cea ce reprezinta un sfert din efectivele mondiale . Daca boala ajunge si la coreeni situatia se va agrava si mai mult. Asadar grija mare de ferrme ca s-ar putea sa vina vremea ca carnea de porc sa fie un lux daca nu scot cat mai rapid un vaccin contra PPA. |
#1544
Posted 23 October 2019 - 18:02
va rog putin ajutor daca se poate , am luat purceii(3) de la scroafa sa ii intarc , acum 9 zile , acum 2 zile unul a murit ( azi la amiaza l-am vazut ca este mai blegut , mai mult statea si dormea intr-un colt , dimineata l-am gasit mort ) , a venit tehnicianul veterinar si a zis ca este boala edemelor , mi-a recomandat sa ii hranesc doar putin si le-a facut cate o injectie , oare ceilalti 2 mai scapa ??
i-am hranit cam asa : dimineata - 1,5 litri de laturi (le-am oparit porumb , grau , floarea soarelui si tarate toate macinate , pana s-au facut ca o mamaliga , din care dupa ce s-a racit am luat o bucata pe care am amestecat-o cu apa pana s-a facut ca un terci ) la amiaza - cam jumatate de cancioc din ce am scris mai sus , dar neoparite seara - 1,5 litri de terci , exact ca dimineata oare sa fi fost prea mult la 3 purcei ???? va rog sa imi spuneti cam cu ce si in ce cantitati sa hranesc purceii cand ii iau de la scroafa ca sa nu mai patesc asa va multumesc |
#1545
Posted 25 October 2019 - 16:02
O scurta descriere a bolii aici : https://www.lumeasat...-la-purcei.html
La profilaxie si combatere pot face o complectare care lipseste si care este important de retinut : 1) la intarcare purceii raman in boxa de fatare 3-4 zile ,scroafa este mutata nu purceii 2) nu se fac in ziua intarcarii si urmatoarea zi castrari taieri de colti alte operratiuni de stresare ,gen deparazitare , crotaliere . 3) furajul de intarcare trebuie sa contina ingrediente usor digerabile ,de evitat celuloza de la srotul de floarea soarelui ,tarata ,porumb macinat cu coceni etc. cu cat este mai lung tranzitul intestinal cu atat se imultesc mai mult bacteriile . 4) nu se furajeaza la discretie in prima saptamana se va asigura o hranire simultana la toti cu o masa dimineata si una seara aprox 0,4 kg / purcel 5) furajul trebuie sa contina un acidifiant ( acibet sau puracid ) este f. important acidifiantul pentru ca purcelul nu are inca sucurile gastrice bine dezvoltate acidifiantul asigura un ph acid care nu permite proliferarea bacteriilor.De avut grija cei care folosesc premixuri sau Ca la retete in primele 2 sap . dupa intarcare nu folosti Ca sau premixuri cu continut mare de Ca , pentru ca Ca - ul este o baza si neutralizeaza efectul acidifiantului. 6) Eu folosesc in furajul de intarcare 10 gr de Enrofloxacina pulbere timp de 10 zile . 7) In cei 5-6 sapt de alaptare trebuie urmarit balega purceilor ( e cam greu fara boxa de fatare ) ei fac diaree la 10 zile de la fatare si la momentul cand incep sa manance impreuna cu scroafa , aceste boli trebuie tratate la timp nu trebiue lasate sa treaca de la sine. |
#1546
Posted 26 October 2019 - 18:37
multumesc lacilucky , am folosit su Ca si floarea soarelui
cei doi care ii mai am nu prezinta simptome de boala doar ca nu prea mai mananca , acum le dau doar dimineata si seara cate 200gr porumb macinat si nu il mananca pe tot , sa le cumpar ceva premix pentru purcei pe care sa il amestec cu porumbul macinat ??? |
#1547
Posted 26 October 2019 - 19:31
Cei care supravietiuiesc au nevoie de cel putin 2 saptamani pana se vor comporta ca inainte de boala , uneori unii raman cu sechele pe viata .
o reteta de intarcare pe care o folosesc eu in primele 2 saptamani : porumb 60 kg grau 15 kg orz 12 kg protilac ( lapte praf pt purcei ) 2 kg srot de soia 45 % proteina 10 kg acibet 1 kg enrofloxacina pulbere 100 grame |
#1548
Posted 26 October 2019 - 20:18
si la un purcel , aproximativ cam cat ii dai la o masa ?
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users