Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5

Probleme cu instalator Casa verde
 Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior

Tratament pt piele..canapea
 Buget 19k-masina noua-sfaturi

Grosime adeziv gresie

TVA doar la valoarea adaugata sau...

Inregistrare ecran
 M-am inregistrat in e-factura. Ca...

Voi cum faceți fața ava...

Spital stomatologic sector 4 grat...

Pastrare numar inmatriculare !
 

Despre Storcator de fructe

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
2176 replies to this topic

#2143
mihaela-ion

mihaela-ion

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 18.07.2018
Revin cu impresii despre storcatorul Tefal dupa a doua folosire in aceeasi zi. Pentru prima portie de 250 ml de suc am cantarit o cantitate de morcovi curatati de 634 gr., pulpa rezultata cantarind 364 gr., ceea ce e bine. Pentru o portie de 250 ml de suc mi-a luat cam 15 minute, curatat, taiat unii morcovi in jumatate sau in rondele groase, stors morcovii, in conditiile in care cu storcatorul Phillips faceam 200 ml de suc in cam 30 minute. De data asta m-am oprit dupa fiecare 250 ml si am pus pulpa de pe capac si din jurul sitei in punga din vasul colector, astfel incat la final de tot nu s-a mai acumulat asa multa pulpa in capac, storcatorul functionand in conditii optime. Motorul s-a incalzit semnificativ mai putin procedand asa (nu ca s-ar fi incalzit prea mult prima data, dupa cum am spus in prima postare).

In ceea ce priveste zgomotul, de data asta am folosit storcatorul in timp ce sotul meu dormea in aceeasi camera, iar la un moment dat l-am intrebat daca a auzit ceva, a zis ca nu. L-am intrebat si pe socrul meu - care are camera langa a noastra - daca s-a auzit tare storcatorul, raspunsul lui a fost: "n-am auzit nimic", deci totul e bine.

Vasul de colectare pulpa are capacitatea de 2 litri, iar cana pentru suc, de 1.250 litri. Sita este din otel inoxidabil, dar eu o sterg cu un prosop dupa fiecare spalare. Aparatul are un spatiu integrat pentru cablu, trebuie sa-mi dau seama cum se foloseste, are 4 ventuze pentru stabilitate. Nu are sistem antipicurare, dar eu pun putina hartie igienica in orificiul pe unde curge sucul, cat il beau sau pana il spal, sa nu curga. In timpul stoarcerii, sucul nu stropeste, capacul canii este etans si nici nu se murdareste, pulpa nu iese din vasul colector, nu se face mizerie pe langa aparat. Tot de la John Kohler am invatat sa inclin putin aparatul cand e gata sucul, ca sa iasa tot sucul din bolul colector.

Am observat ca atunci cand pun morcovii intregi, parca iese mai mult suc. Si cand dau drumul la storcator, clipeste o secunda becul de la lampa de birou, cred ca de la puterea motorului. Ceva similar pateam cu primul meu blender, cand il foloseam, se bruia televizorul. Legat de blender, am citit ca si blenderele au mii de rpm, asa ca si aici se produce oxidare, mai ales in cazul unor blendere puternice gen Vitamix, asa ca nu doar la storcatoarele centrifugale se pune problema oxidarii...

In prospect se recomanda viteza 2 pentru morcovi, dar eu am folosit doar viteza 1. Cu titlu informativ, in prospect scrie ca dintr-un kg de morcovi se obtin 600 ml suc. Tubul de alimentare din interiorul capacului ajunge aproape de sita, dar nu o atinge si nu e riscul sa o roada in timpul functionarii. Bara de siguranta e solida, merge bine si nu e nici prea fixa, nici prea lejera - am intalnit storcatoare care aveau bara atat de fixa ca se lasa in jos mult prea greu, imi era si frica sa umblu la ea; de asemenea, locasul unde intra bara era ros de la atata frecus.

La finalul zilei, dupa ultima utilizare, sterg toate componentele cu un prosop, ca sa nu ramana pete de apa. Recomand purtarea unor manusi cand faceti suc de morcovi - eu folosesc din acelea de menaj, si se pateaza tare de tot in timp, asa s-ar pata mainile mele daca nu le-as folosi.

Cam acestea ar fi observatiile legate de storcatorul Tefal, sper sa functioneze la fel de bine pentru mult timp, eu intentionez sa am mare grija de el. Sper sa fie de folos aceste postari, stiu cat de greu este sa iei o decizie legata de cel mai potrivit storcator, mai ales cand sunt si pareri pozitive si pareri negative, si nu stii pe cine si ce sa crezi...Desigur, fiecare persoana isi alege storcatorul in functie de propriile criterii, asa cum am facut si eu, dar totusi conteaza si tipurile de pareri pe care le primeste acel aparat, parca nu-ti vine totusi sa le ignori...

Edited by mihaela-ion, 19 July 2018 - 00:04.


#2144
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,790
  • Înscris: 10.12.2006
Curge pe la garnitura, in timpul utilizarii acel cauciuc lucreaza. Daca folosesti des si mult aparatul presupun ca se incalzeste, isi schimba proprietatile si se uzeaza. Asta o fi si o consecinta a gamei de pret din care face parte aparatul, nu stiu ce sa zic. Hurom are 10 ani garantie pe motor, dar sunt curios daca acopera si cazurile in care ajunge lichid in el.

Lexen manual e frectie la picior de lemn, din ala am luat si eu initial deoarece era cel mai ieftin. Am aruncat niste iarba in el si s-a rupt manivela aia din super plastic, incat n-a vrut ala la garantie sa ma creada ca n-am bagat decat iarba de grau in el, nu pietre. Pe vremuri se laudau vanzatorii ca e din ceva policarbonat indestructibil, dar observ ca au scos povestile astea de pe siteuri. Lexen electric e mult mai solid insa, dar la pret mult mai mare.

In bugetul tau probabil acel centrifugal e mai rapid. E ridicol sa stai 5 ore pe asa ceva. Iti recomand o perie dura cum e asta, si doar sa freci morcovii cu ea fara sa ii mai razuiesti. Eu folosesc o perie de covoare luata de prin Auchan.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/PiWJqTKshQ4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Apropo, vezi ca atata suc de morcovi zilnic poate avea efecte nedorite. Hipervitaminoza A e intuitiva.
Insa morcovii au si indice glicemic foarte mare, 97, ceea ce in mod normal nu reprezinta o problema deoarece nu mananci 5kg zilnic, si ce mananci vin cu fibre care intarzie absorbtia carbohidratilor. Cand ii storci acele zaharuri ajung rapid in sange si cresc nivelele de insulina. O dieta din asta cu 2 litri de suc de morcovi pe zi duce inevitabil la diabet.

Orice problema de sanatate te-a impins la acest tratament, sunt sigur ca exista si alte produse cu care sa poti alterna, nu au morcovii nimic unicat in ei. Spre exemplu pentru ochi sunt foarte bune fructele si legumele care contin antocianina.

Edited by Mizu, 19 July 2018 - 02:07.


#2145
unpuisor

unpuisor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,154
  • Înscris: 28.04.2003
am si eu o intrebare, am vazut la storcatoarele astea cu melc mai noi ca au un dop la scurgere suc.
Luminati-ma si pe mine, care e scopul dopului.
Al meu care tocmai a decedat, nu avea dop si nu i-am dus vreodata dorul. Nu ii vad scopul. Din contra gasesc ca e periculos, daca se umple vasul de stoarcere cu suc exista riscul sa iasa pe undeva, ori pe la motor ori sa dea pe sus.

#2146
weed43

weed43

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 06.09.2007
Salutari! Am nevoie de un storcator ce il voi folosi mai ales pt. sfecla rosie. Am acum unul centrifugal noname luat de cativa ani care a adunat praf caci nu face deloc fata. Ceva recomandari pana in 500 de lei, nu conteaza daca e centrifugal sau cu melc, important e sa mearga bine la sfecla!

#2147
plimbaretul

plimbaretul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,853
  • Înscris: 12.05.2006
Eu am un zelmer juiceone similar cu acesta https://m.olx.ro/ofe...n=4&page=1.  
Fac destul de des sfecla cu mar si portocale.  Se descurca f.  bine si cu telina si radacinoase albe, inclusiv ridiche neagra.  La ridiche combin sucul cu multa miere caci altfel iti gaureste stomacul...
Totusi centrifugalul e mai rapid,  insa pe de alta parte acest model are doar axul principal ce trebe curatat.  De aceea l-am ales versus alte melcate

#2148
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007

View Postweed43, on 13 februarie 2019 - 23:39, said:

Salutari! Am nevoie de un storcator ce il voi folosi mai ales pt. sfecla rosie. Am acum unul centrifugal noname luat de cativa ani care a adunat praf caci nu face deloc fata. Ceva recomandari pana in 500 de lei, nu conteaza daca e centrifugal sau cu melc, important e sa mearga bine la sfecla!
Ia cu melc. Eu am storcatorul ala melcat din Lidl. E excelent si are si dop (cum zicea cineva mai sus). Centrifugalul e panarama . Am un Philips pe care am dat o caruta de bani. Se infunda sita , e greu de curatat, scoate putin suc, intr-un cuvand e de rahat. L-am folosit doar de 2-3 ori dupa care l-am pus in cutie si de 5 ani e in pod. Bani aruncati cu alte cuvinte.
La cel melcat e o placere sa faci suc....scoate mult suc, pulpa aproape uscata, usor de curata/spalat. Eu l-am testat pe morcovi cand l-am luat....Nu credeam ca morcovii contin atata suc.

#2149
catavencuadelin

catavencuadelin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 491
  • Înscris: 07.10.2012
A cumpărat cineva acest storcător? Poate să-mi ofere cineva cîteva păreri despre el?

https://www.biovita....at-biovita.html

Mulțumesc!

#2150
lepetir

lepetir

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 707
  • Înscris: 12.07.2007
Este identic cu Oursson JM 7002, doar culoarea si inscriptionarea par altfel. Sunt o mulime de recenzii despre acest model.

#2151
vasilefi

vasilefi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 404
  • Înscris: 23.05.2013
Ce storcator cu ax melcat considerați ca e cel mai fiabil și de calitate?  Ați testat Hurom? Ar fi acest model cel mai performant?
De ex dacă intra vreun sâmbure sau ceva tare sa îl detecteze și sa se oprească nu sa se strice aparatul. Cum am stricat vreo doua storcătoare mai ieftine în felul acesta. ..

#2152
plimbaretul

plimbaretul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,853
  • Înscris: 12.05.2006
Ce inseamna sambure tare? De la ce fruct?  Eu de ex am zelmer Juicerone la care aprexiez nr mic de elemente cu risc de deteriorare.  Praxtic are doar 2 urechiuse mici de silicon la baza melcului. Fac constant suc de catina si elimina perfect samburii si coaja.
Inclusiv la ridiche neagra si sfecla se desxurca excelent de aproape 2 ani.

Edited by plimbaretul, 31 October 2019 - 15:55.


#2153
vasilefi

vasilefi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 404
  • Înscris: 23.05.2013
Am facut și eu suc catina și prima data era un șurub mic în catina. A zgâriat axul melcat și șita.  Era acolo amestecat cu catina si nu l-am observat. M-As aștepta ca un aparat deștept sa oprească centrifugarea nu sa continue deteriorarea aparatului.


#2154
plimbaretul

plimbaretul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,853
  • Înscris: 12.05.2006
Nu exista asa ceva,  cat timp se poate învârti  axul.  La masinile de tocat de exemplu pt situatii de ge sunt 2 variante: decuplare motor la suprasarcina sau punct de rupere la piesa de antrenare wx pt a proteja motorul (pt alea care nu stiu sa decupleze).

Iar la un slowjuicer oricum sarcinile sunt destul de grele, iar motorul trebuie sa traga si in suprasarcina.

#2155
vasilefi

vasilefi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 404
  • Înscris: 23.05.2013
Mi-Ar fi ciuda sa iau un hurom sa pățească ceva. Intr-un fel Mai bine rămân la Star Light SJB îl utilizez intensiv  și când se strica iau altul.

#2156
ekoly

ekoly

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,857
  • Înscris: 28.10.2010
Salut!
Gasesc ceva mai ieftin, dar la fel de bun, ca BIOVITA-SJ5000 sau Oursson JM7002 ?

#2157
ekoly

ekoly

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,857
  • Înscris: 28.10.2010
Rezolvat!

#2158
ionelmsn

ionelmsn

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 191
  • Înscris: 01.06.2009

View Postekoly, on 26 februarie 2020 - 10:19, said:

Rezolvat!
Buna, care model si ceva impresii daca nu te dranjeaza. Multumesc

#2159
marius_vfp

marius_vfp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,130
  • Înscris: 14.07.2008
au pus la lidl saptamana asta un storcator manual pentru citrice in general , de la ernesto , il urmaresc de mai bine de jumatate de an , sunt multumit de achizitie.

pe acest principiu
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/hQGfeIo27Ho?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by marius_vfp, 19 July 2020 - 14:21.


#2160
ionelmsn

ionelmsn

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 191
  • Înscris: 01.06.2009
Buna!
Am citit si eu ultima parte din acest topic si tot nu m-am hotarat ce storcator sa iau. Nu ma pot decide ce sa aleg din urmatoarele trei modele  luind ca criteriu calitatea sucurilor, a nivelului de presare, pieselor de schimb si nu in ultimul rand a duratei de utilizare!  Precizez ca pretul nu nu intra calcul in diferentierea celor trei modele:

1.Storcator de fructe si legume cu melc Biovita SJ5000, 240 W, recipient suc 1 L, Inox
2.Storcator de fructe si legume cu melc Oursson JM7002/RD, 240 W, recipient suc 1 L, autocuratare
3.Storcator de fructe si legume cu presare la rece Kuvings B1700, 240 W, 60 rpm, Recipient suc 0.4 L

Celor carora au o idee si ma pot ajuta cu un sfat va multumesc anticipat!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate