Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Despre Storcator de fructe
Last Updated: Jan 12 2024 17:45, Started by
figo1988
, Jul 30 2005 08:55
·
1
#1945
Posted 07 March 2017 - 15:19
Mircea_jr, on 01 martie 2017 - 20:19, said:
La morcovi si alte chestii tari (sfecla etc), intr-adevar storcatorul centrifugal are randament mai bun. Treaba insa se schimba drastic cand storci fructe sau legume moi (citrice, struguri, rosii etc) - la capitolul asta storcatorul prin presare e net superior. mie mi se pare ca, din contra, la capitolul morcovi si alte chestii tari iese mult mai putina materie reziduala, adica stoarce f bine. fac des suc de morcovi+mere+portocale si pulpa de la morcovi e f f uscata. poate tine si de storcator, e adevarat, dar cand foloseam centrifugala pulpa ramasa mustea de zeama. |
#1946
Posted 07 March 2017 - 23:31
iamnotarobot, on 07 martie 2017 - 15:19, said:
mie mi se pare ca, din contra, la capitolul morcovi si alte chestii tari iese mult mai putina materie reziduala, adica stoarce f bine. fac des suc de morcovi+mere+portocale si pulpa de la morcovi e f f uscata. poate tine si de storcator, e adevarat, dar cand foloseam centrifugala pulpa ramasa mustea de zeama. Si la noi in familie se practica des combinatia mere + morcovi + portocale, eventual si cu niste lamaie. Recunosc ca n-am facut masuratori concrete; senzatia ca fostul centrifugal (Bosch MES20A0) stoarce mai bine materiile tari decat actualul (Panasonic MJ-L500) se bazeaza pe observatii pur empirice. Insa Bosch-ul avea bunul obicei de a scoate pulpa de la chestiile tari (morcovi, sfecla, chiar si mere daca erau foarte proaspete) EXTREM de uscata, o puteai pune pe servetel / hartie igienica si nu se observau urme de umezeala. "Boala" lui era la sucul de mere, care, orice incercai sa-i faci, iesea jumatate lichid si jumatate spuma... chestie de care cel lent nu (prea) sufera. La o adica as putea face un test comparativ, caci Bosch-ul e inca functional, insa ar trebui sa-i cumpar un capac superior (care contine si tubul de alimentare) nou, deoarece s-a rupt o bucata de plastic din acel tub, in partea de jos, ceea ce-i afecteaza puternic randamentul, o parte din fiecare fruct zburand pe-acolo, nestoarsa; deci in conditiile actuale comparatia n-ar fi corecta. Ca fapt divers, zilele trecute am "forjat" serios Panasonic-ul, avand de procesat o lada de mere vechi, de anul trecut, deshidratate binisor. Le-am amestecat cu niste morcovi, portocale si lamai (vezi mai sus ). N-am cantarit cantitatea stoarsa efectiv, caci pe unele le-am curatat / taiat / aruncat, fiind stricate partial, si nici cantitatea pusa in sticle la final nu e relevanta, caci pe parcurs ne-am tot servit cu cate un pahar... insa, ca test de rezistenta, a mers aproape fara oprire vreo ora buna (cateva pauze de cate 30 de secunde pentru golirea canii) fara niciun semn de oboseala, iar la final axul metalic al motorului era de-abia caldut. Asadar, e bine construit, inclusiv pentru utilizari mai intense... |
#1947
Posted 08 March 2017 - 12:18
Din experiență vorbesc și eu. Storcătorul centrifugal stoarce mai bine radacinile, morcov, țelină, ridiche, sfeclă, etc.
Revin despre storcătorul achiziționat recent. Am stors și funze. Este foarte bun. Recomand cu încredere utilizarea storcătorului cu ax orizontal. Și se spală foarte ușor. |
#1948
Posted 08 March 2017 - 13:25
interesanta combinantia cu lamaie, n-am incercat
eu mi-am stricat la un moment dat slowjuicerul dupa ce am fac suc de frunze de telina (muuuulte rau, ramase din gradina) cu gandul ca le congelez si cand am nevoie mai decongelez un calup si il amestec cu ce am nevoie. toate bune si frumoase pana cand frunzele + tija aia (sunt un pic atzoase, daca le stiti) mi-au blocat slowjuicerul de tot.... cand intr-un final sotul a reusit sa desfaca aparatul (cu tutoriale de pe youtube, eheeeei, treaba grea!) s-a rupt si o bucatica dintr-o rotita. abia dupa ce am vazut ce am scos din cana aia, ce reziduuri, mi-am dat seama de prostia mea - trebuia sa amestec cu ceva mai juicy, sa se duca mai usor reziduurile alea atzoase. deci sa nu faceti ca mine (am stors vreo 25-30 de min pana cand s-a intamplat treaba asta, deci pentru 10 frunze nu-i problema). ps: rotita minunata? 25 de euro, ca deh. Mircea_jr, on 07 martie 2017 - 23:31, said:
, a mers aproape fara oprire vreo ora buna (cateva pauze de cate 30 de secunde pentru golirea canii) fara niciun semn de oboseala, iar la final axul metalic al motorului era de-abia caldut. Asadar, e bine construit, inclusiv pentru utilizari mai intense... aici sunt in dezavantaj slowjuicerele, se incalzesc ca naiba dupa jumatate de ora, exclus sa mearga o ora cel putin ce am vazut eu pana acum (hurom in general) Edited by iamnotarobot, 08 March 2017 - 13:25. |
#1949
Posted 08 March 2017 - 16:02
@iamnotarobot: vezi ca tijele de telina le poti rupe in bucatele mai mici pentru a micsora suplimentar atele alea. e cred cea mai dificila treaba pt un slow juicer. E usor de inteles asta daca desfaci aparatul in urma unui suc facut fara a avea grija de alternarea ordinii in care introduci ingredientele...
Eu am invatat the hard way. e un chin de curatat cand se blocheaza. |
#1950
Posted 08 March 2017 - 21:29
Pentru cine este interesat, uitati-va la modelul SJ5000 de la biovita, motor cu inductie 240w, sita si melc din ultem, gura larga alimentare, garantie 10 ani motor si asta la 800 lei, daca ar fi sa-mi iau, pe asta l-as lua dar intre timp mi-am luat blender si nu imi mai trebuie altceva
Edited by cibibikeru, 08 March 2017 - 21:30. |
#1951
Posted 09 March 2017 - 14:14
iamnotarobot, on 08 martie 2017 - 13:25, said:
interesanta combinantia cu lamaie, n-am incercat eu mi-am stricat la un moment dat slowjuicerul dupa ce am fac suc de frunze de telina (muuuulte rau, ramase din gradina) cu gandul ca le congelez si cand am nevoie mai decongelez un calup si il amestec cu ce am nevoie. toate bune si frumoase pana cand frunzele + tija aia (sunt un pic atzoase, daca le stiti) mi-au blocat slowjuicerul de tot.... cand intr-un final sotul a reusit sa desfaca aparatul (cu tutoriale de pe youtube, eheeeei, treaba grea!) s-a rupt si o bucatica dintr-o rotita. abia dupa ce am vazut ce am scos din cana aia, ce reziduuri, mi-am dat seama de prostia mea - trebuia sa amestec cu ceva mai juicy, sa se duca mai usor reziduurile alea atzoase. deci sa nu faceti ca mine (am stors vreo 25-30 de min pana cand s-a intamplat treaba asta, deci pentru 10 frunze nu-i problema). ps: rotita minunata? 25 de euro, ca deh. aici sunt in dezavantaj slowjuicerele, se incalzesc ca naiba dupa jumatate de ora, exclus sa mearga o ora cel putin ce am vazut eu pana acum (hurom in general) Pe instrucțiunile storcătorului recent achiziționat scrie clar: Nu utilizați storcătorul mai mult de 30 min fără pauză. Acum mi-am explicat de ce |
#1952
Posted 09 March 2017 - 16:42
@iamnotarobot
la fel si la ghimbir si alte chestii ațoase, trebuiesc taiate/scurtate fibrele si nu se mai blocheaza nimic - intr-un timp dadeam 3-4 kg de ghimbir o data fara nici un blocaj. Taierea a fost mai simpla /usoara /rapida dupa ce am invatat sa "nu mai fac degete prin casa" cu cutitele ceramice. Cu incalzirea am rezolvat cand am inceput sa maruntesc legumele tari si sa le torn cate putin, constant. Am mai si inaltat huromul cu ~3mm lipindu-i opinci suplimentare pe langa piciorusele din fabrica dar nu cred ca ii ajuta prea mult ventilarea Spor la stors! |
#1953
Posted 14 March 2017 - 10:05
Buna ziua
Imi puteti recomanda si mie un storcator de fructe si legume dintre cele de mai jos? Multumesc http://m.emag.ro/sto...l/pd/D189H2BBM/ http://m.emag.ro/sto...w/pd/DGZ9WBBBM/ http://m.emag.ro/sto...r/pd/D23PH2BBM/ http://m.emag.ro/sto...w/pd/DWYXGYBBM/ |
#1955
Posted 14 March 2017 - 11:17
Subscriu la cele spuse de Mizu...
Vezi ca la un pret apropiat se gaseste si Myria ( tot melcat ) - la cca 240 lei... Si asta este de luat in consideratie... Eu as alege unul din cele doua : cel propus de Mizu sau acel Myria ( asta in ideea ca nu vrei sa stai dupa emag/ curier.., cumparand din magazin acel myria) Oricum - fara discutii - as merge pe un melcat! Stima! Edited by quarelin, 14 March 2017 - 11:27. |
#1956
Posted 14 March 2017 - 11:45
Acum am ramas cu 2... Il adaug si pe cel sugerat de Quarelin.
http://altex.ro/stor...-functie-revers si http://m.emag.ro/sto...w/pd/DWYXGYBBM/ Edited by bibacj, 14 March 2017 - 11:51. |
#1957
Posted 14 March 2017 - 12:00
bibacj, on 14 martie 2017 - 11:45, said:
Acum am ramas cu 2... Il adaug si pe cel sugerat de Quarelin. http://altex.ro/stor...-functie-revers si http://m.emag.ro/sto...w/pd/DWYXGYBBM/ |
#1958
Posted 14 March 2017 - 14:03
myria am și eu...
( ba chiar i- am luat unul și maică- mii ...) suntem mulțumiți ... sigur sunt și colegi pe aici care au starlight... din câte țin minte are review- uri bune și acesta ... cred că indiferent ce vei alege vei fi mulțumit ...( dintre cele două ) stimă! Edited by quarelin, 14 March 2017 - 14:03. |
#1959
Posted 14 March 2017 - 20:30
Eu am myria. Am fost circumspect, dar face treaba. În combinație cu un curatator de legume / fructe, papa fructele destul de rapid.
|
|
#1960
Posted 15 March 2017 - 14:11
Si eu i-am luat Myria maica-mii. Foarte multumita.
L-a "spart"! De 3 luni nu sta deloc. Mai nou i-am arat cum se face si s-a bagat "en-gros" pe lapte de migdale si soia. Vorba cuiva de-aici: daca tine doi ani, la banii astia... Edited by doktoru, 15 March 2017 - 14:12. |
#1961
Posted 20 March 2017 - 19:55
Mircea_jr, on 07 martie 2017 - 23:31, said:
Bosch-ul e inca functional, insa ar trebui sa-i cumpar un capac superior (care contine si tubul de alimentare) nou, deoarece s-a rupt o bucata de plastic din acel tub, in partea de jos, ceea ce-i afecteaza puternic randamentul, o parte din fiecare fruct zburand pe-acolo, nestoarsa; .. la fel si al meu bosch,fara a-l folosi prea mult s-a rupt plasticul in zona in care bagi fructele,si apoi in scurt timp s-a ars motorul asa ca a ajuns la gunoi |
#1962
Posted 26 March 2017 - 14:27
Vorbea cineva mai demult despre o cura pe baza de sucuri din fructe sau predominant din fructe. De citit inainte de a incepe asa ceva:
" - Da, dar fructele au vitamine! - Da, şi legumele au, şi sunt mai bune, pentru că nu au fructoză. Fructoza este indicată diabeticilor, este adevărat, pentru că ea nu ridică nivelul glicemiei. Dar celor care nu au diabet, neridicând nivelul glicemiei, nici nu apare saţietatea. Şi ne putem trezi că mâncăm şi un kilogram de fructe fără să ne săturăm şi fără să avem nici un sentiment de vinovăţie. Dar fructele îngraşă! Pe acelaşi principiu, alcoolul îngraşă. Fructoza îngraşă! Ce mai înţelegem de aici? Că fructele sunt un desert. Ele nu sunt necesare organismului nostru. Dacă vrem vitamine, mâncăm legume! Mai aud această enormitate: ţin cură de detox cu suc de fructe! Dacă mănânci un măr, iei fructoza dintr-un măr. Dacă bei un pahar de suc de mere, iei fructoza din 4 mere! Fructoza se duce la ficat, el o transformă în grăsime, o depune pe abdomen, chiar dacă pe cîntar, în prima perioadă nu se simt greutatea în plus. Dar apare încă un pliu pe burtă. - De ce se depune grăsimea pe abdomen? - E un loc cu predilecţie pentru grăsimea depusă de ficat. Aceea este grăsimea făcută din fructoză! Grăsimea abdominală se face din alcool, zahăr, miere, suc de fructe presat la rece şi fructe mâncate în exces. În acest context, o calorie nu e o calorie dacă vine din fructoză!" http://www.life.ro/f...ngrasa-15543559 |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users