Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

Suntem capabili să ne ajutăm și singuri?

- - - - -
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#19
Airbag

Airbag

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,630
  • Înscris: 10.05.2005
[
In fine, continuati dragilor si injurati. Cu timpul s-ar putea sa va placa. Eu unul caut solutii. Atat pentru mine cat si pentru tara, pentru societate. Asta cred eu ca este datoria mea. Si a oricarui roman normal.
[/quote]

Laudabila initiativa.Dar mon cher solutiile trebuiau cautate acum 20 de ani cand toti credeau ca prin sacrificarea lui pingelica vom ajunge ca si germania sau franta fara sa miscam un deget.Acum s-a ajuns la fundul sacului cum bine mai zicea cineva.Mai poti astepta doar deznodamantul.

#20
tavktm

tavktm

    Old school member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,824
  • Înscris: 25.07.2006

View Postturbulent, on 25th December 2010, 19:47, said:

Dragilor, in Romania, toata lumea injura guvernarea. Oricare ar fi ea. In plus, fiecare cetatean vorbeste de mentalitate, de educatie, de responsabilitate. Parerea mea este ca avem exact conducatorii pe care ii meritam. Fara indoiala conducatorii nostri sunt hoti! Exact ca noi. Majoritatea guvernantilor fura pentru ca majoritatea romanilor fura. Sigur, ei fura milioane de euro (pentru ca pot), noi furam cate-un leu neperforand biletul in tramvai de exemplu (pentru ca atata putem)... Ne deranjeaza teribil mizeria din orase... hai sa fim seriosi, cine o produce? Cine arunca hartii pe jos? Cine scrumeaza pe jos? Cine arunca mucul de tiganra, cojile de seminte, guma etc. pe jos? Guvernantii??? Nici vorba. Sau, mai bine zis, si ei. Dar, in primul rand noi, cetatenii Romaniei. Ne miram ca parlamentarii nu respecta legile. Pai noi le respectam? Stau cu fiu-miu la semafor ca e rosu si nu stiu ce sa-i spun cand ceilalti oameni traverseaza strada (profitand de faptul ca nu vin masini)...

In fine, continuati dragilor si injurati. Cu timpul s-ar putea sa va placa. Eu unul caut solutii. Atat pentru mine cat si pentru tara, pentru societate. Asta cred eu ca este datoria mea. Si a oricarui roman normal.

Ai mare dreptate, nu putem sta cu mainile in san si sa injuram conducerea cu sau fara motiv tot timpul. Trebuie si noi sa face ceva, si sa ne trezim constiinta in noi de a fi mai buni si mai corecti.
Nu de alta, dar ai nostrii copii vor conduce tara asta asa cum ne comportam noi acum, parintii si modelele lor de viata.
Intr-adevar este frustrant cand stai cu copilul la semafor si-i explici ca se trece numai pe verde, iar ceilalti oameni trec pe rosu.

Cu toate aceste situatii trebuie sa luptam si sa le corectam, daca vrem o societate mai civilizata, mai bogata, mai corecta, mai umana.

p.s. Si nu cred ca solutiile erau valabile doar acum 20 de ani, sunt solutii si acum, si poate chiar mai multe si mai bune.

Edited by tavktm, 09 January 2011 - 11:38.


#21
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,571
  • Înscris: 30.07.2003

View Posttavktm, on 9th January 2011, 11:34, said:

Trebuie si noi sa face ceva, si sa ne trezim constiinta in noi de a fi mai buni si mai corecti.
Care noi ? Cat timp nu suntem o majoritate nu vom fi capabili sa ne ajutam singuri...

#22
mihaicl1981

mihaicl1981

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,309
  • Înscris: 04.06.2009

View Postneagu_laurentiu, on 9th January 2011, 12:14, said:

Care noi ? Cat timp nu suntem o majoritate nu vom fi capabili sa ne ajutam singuri...
Eu cred ca este gresit sa dai vina pe altii pentru a scuza propriile greseli.
Eu cam primesc bon fiscal. Si nu ma duc numai in cele mai scumpe locuri.
Macar daca nu cer bon fiscal nu zic ca e din vina lui Boc. E numai alegerea mea.
Daca restaurantul/hotelul si in general firma care ofera  serviciile nu este pregatita sa ofere bon fiscal ar trebui sa iasa din afaceri.
Eu mi-am facut calculele de mii de ori si cand am vazut ca nu pot sa fac bani din afaceri am renuntat. Asa ar trebui sa faca si afaceristii respectivi.
Oricand poti sa iti inchizi afacerea nu e o rusine, dimpotriva si sa te apuci de altceva.
De multe ori problema nu este de supravietuire ci de genul :Pai Vasilica cu covrigaria are Audi A4 si apartament nou, io trebuie sa am Audi A6 si casa in Pipera.


Cat despre coruptia din guvern si institutii va asigur ca asa este peste tot in Europa. Se "fura".
Dar pe mine nu ma incalzeste cu nimic ca guvernul a platit prea mult pentru autostrada sau ca proiectele se acorda
pe criterii politice. Daca nu contribuim la buget nu avem cum sa beneficiem de solutii. Nu fur eu ca asa fac si altii.
Nu injur statul ca asa fac toti.
Nu urmati turma.
Cititi :http://en.wikipedia.org/wiki/Broken_windows_theory
Puterea exemplului conteaza.

Nu lucrez la stat .. o mare parte din salariu se duce catre stat si eu nu primesc mare lucru ca rezultat. Totusi consider ca daca incep sa nu mai platesc taxele as putea sa ma apuc si
de jaf la drumul mare. Daca la un moment dat nu voi mai putea face fata LEGAL va trebui sa emigrez. Poate asta e solutia.

#23
Manutadefier

Manutadefier

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 08.03.2013
Se duce nea cufurica(p.f.a.) si repara o clanta sa zicem la doua scari mai incolo.ia banutii mototoliti de la tanti olguta,ii indeasa in buzunar si pleacă acasă.pe drum da cu roata într o gaura din strada si injura si da cu pumnisorii n volan încât uita sa treacă pe la chiosc sa ia rom.cum sa meargă treburile in tara asta a lui când toate străzile s numai gauri si capace de canal lipsa(furate de parlamentari) si ajungând acasa dumnezeieste si femeia(pe care n o merita oricum) si copii poate.
    Întrebare: câți dintre banii mototoliti din buzunarul lui nea se vor duce la buget(20% cumva?) din milionul luat pt schimbatul clantei?

#24
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
Pentru cei care mai cred in solutiile politice recomand MAT : http://capitalismpep...estul-antitaxe/

Pentru cei care s-au plictisind sa astepte solutii de la stat recomand BITCOIN.

Bitcoin nu poate fi urmarit, taxat, impozitat si nici furat de stat prin inflatie.

In rest, titlul topicului suna bine: sa ne ajutam singuri. Singuri, adica fara stat !

Edited by flaviand, 03 April 2013 - 09:54.


#25
ovidiu007

ovidiu007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 211
  • Înscris: 08.02.2009

View Postflaviand, on 03 aprilie 2013 - 09:48, said:

Pentru cei care mai cred in solutiile politice recomand MAT : http://capitalismpep...estul-antitaxe/



Utopii.

Să iau de exemplu punctul 4 al manifestului din link. Pentru cine nu are răbdare să merga la adresa indicată în link,  citez aici punctul 4:

Concedierea pe loc a parlamentarilor de către alegători. Un parlamentar e doar un simplu angajat: nu ne place cum muncești? Ieși afara! Cum adică, sa așteptam 4 ani?

Propunerea s-a mai vehiculat în România de câteva ori de-a lungul timpului, sub diverse forme. De altfel introducerea votului uninominal (care că n-a schimbat cu absolut nimic politica în ţară deşi era prezentat ca având proprietăţi miraculoase) este una din reflexiile acestei propuneri.  Riguros vorbind propunerea nici nu ţine de capitalism, lipirea ei acolo ţine de conjuctura politică locală.

În primul rând că nu aplică aşa ceva nicăieri în lume. Vorbesc de democraţiile solide pe care pretindem că vrem să le copiem nu de Belarus, Cuba sau Republica Nistreană. În al doilea rând, de ce să concediem numai parlamentarii? De ce să nu şi pe preşedinte sau pe primari, dacă există nemulţumiri? Şi ei sunt aleşi de aceleaşi corp electoral care i-a  votat pe parlamentari. Dar aşa este acum clişeul la modă. Ţara merge prost din cauza parlamentarilor leneşi şi corupţi. Restul sunt desigur nişte sfinţi, inclusiv poporul martir care i-a trimis acolo pe acei parlamentari şi nu pe alţii, deşi oferte ar fi fost destule.

Să trecem peste  mărunţişurile de mai sus, un mare reformator nu se împiedică în principii, să admitem că vom construi o democraţie originală în care alegătorii îşi pot concedia parlamentarii după şase luni.

Intervine problema prcatica. Care alegători vor putea semna petiţia de demitere? Cei care l-au votat pe respectivul sau cei care au votat aşa în general?

Cei care l-au votat pe respectivul ar avea dreptul  moral să se simtă înşelaţi de prestaţia politică a acestuia, dar nu ştim cu certitudine cine sunt aceştia, pentru că, deocamdată, votul este secret.
Oricine poate să pretindă ca a votat orice. Prin urmare petiţia de demitere poate să fie semnată de oricine.
În acest caz nici nu este nevoie ca parlamentarul respectiv să fie realmente prost.
Cei care nu l-au votat (votand de exemplu cu candidatul perdant)  oricum sunt  nemulţumiţi din start, oricum nu se aşteaptă la nimic bun din partea respectivului, nici nu este nevoie să treacă o săptămână, o lună sau un an, oricum ei ştiau dinainte că pralamentarul ales este un mare tâmpit, orice ar face acesta, prin urmare vor semna cu entuziasm orice petiţie de demitere începând cu a doua zi după alegeri. După care ciclul se va repeta.
Consecinţa practică va fi un interminabil şir de alegeri parţiale.  Sau cu alte cuvinte, alegeri odată la şase luni în loc de alegeri odată la patru ani.

Edited by ovidiu007, 04 April 2013 - 19:43.


#26
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
Ai luat-o prea motamo... Posted Image

Trebuie sa inveti sa mai citesti si printre randuri. Ca daca iei de bun tot ce spune giurea ajungi la nebuni. Oricum, sunt destui care au inceput sa-l asculte. Il vad drept un viitor DD al "dreptei" politice.

Da, probabil nu va reusi sa realizeze nici jumatate din ce isi propune. Dar daca va reusi sa bage in cap oamenilor ca se poate si fara stat si fara sistemul asta tembel cu biruri si taxe fara numar, tot este ceva.

Mai departe isi vor da ei seama ce anume trebuie facut, mai ales ca o parte din ei poate vor ajunge probabil, ca si mine, sa inteleaga de ce nu mai sunt valabile, mai ales in acest moment, solutiile politice... Posted Image

Edited by flaviand, 05 April 2013 - 08:40.


#27
TheWarrior

TheWarrior

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,032
  • Înscris: 16.10.2007

View Postflaviand, on 05 aprilie 2013 - 08:39, said:

Trebuie sa inveti sa mai citesti si printre randuri. Ca daca iei de bun tot ce spune giurea ajungi la nebuni. Oricum, sunt destui care au inceput sa-l asculte. Il vad drept un viitor DD al "dreptei" politice.
Mai ma uit si eu pe blogul lui, pare corect ce spune, dar eu raman la parerea ca omul are niste probleme.........
Nu cred ca l-au dat aia afara degeaba de pe la diversele televiziuni.

#28
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
Probleme o fi avand, dar nu m-as ghida dupa criteriul tembeliziunilor pentru a constata nivelul de "normalitate" a unui om... :D

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate