Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Sudul Italiei

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
233 replies to this topic

#73
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,540
  • Înscris: 14.04.2008

 atupi, on 29 aprilie 2015 - 16:05, said:

Multumesc mult ptr ajutor @dariuscha !
cu placere! sunt convinsa ca la fata locului gaseai solutii. calatorie placuta si sa revii cu foto si detalii despre ce-ati vizitat!

#74
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,574
  • Înscris: 17.08.2007
Problema mea nu ar fi ca ma plimb cu autobuzul ca observ ca timpii de parcurs sunt cam aceiasi doar ma tem ca nu cumva sa spunem ca ma duc la MAtera si autobuzul de seara (singurul) spune ca nu are loc ptr toata lumea.

#75
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,540
  • Înscris: 14.04.2008
eu as zice ca in primul rand sa te asiguri ca autobuzul ala (singurul!) va circula in seara aia. nu vreau sa te sperii, insa e cel mai ok asa! apoi intereseaza-te la ce ora parcheaza in matera pt imbarcare si fiti acolo cat mai aproape de ora respectiva.

#76
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,574
  • Înscris: 17.08.2007
....hai ca ma intorsei Posted Image

Zborul cu Wizz a fost cel asteptat si nu am nimic de laudat sau criticat. De la aeroport la Gara Centrala din Bari se poate ajunge cu trenul 5eu/persoana, microbuzele Tempesta 4eu/persoana sau autobuzul 16 care e mai ieftin dar nu stiu suma exacta. Orice forma de transport alegeti drumul dureaza 20-30 minute (unele pleaca la fix, altele la si jumatate).

Intr-o zi ne-am deplasat la Matera care ni s-a parut fff frumoasa si inedita iar in cealalta zi am mers la Alberobello si Locorotondo ocazie cu care am ratat intrarea in grota di Castellana pentru ca au un program destul de clar si pentru limba engleza nu mai era nimic disponibil. Din cate am mai discutat pe acolo este o atractie majora si merita o vizita dar documentati-va inainte sa stiti orele de vizitare si limba dorita.

La Alberobello de asemenea ne-a placut f mult si vremea a fost excelenta cald dar fara exagerare, sunt incredibile casutele acelea in care inteleg ca s-a trait pana in anii 50 ca si in grotele din Matera. Nu stiam ca zona asta a fost atat de saraca pana in anii 50-60.
Prin Bari ne-am plimbat prin centru si pe drumul de pe malul marii, frumos dar nimic iesit din comun daca ati mai fost in Italia.

Dat fiind ca la Matera ne-am deplasat intr-o zi de 1 mai cand italienii in loc sa suplimenteze tranportul ei il reduc am utilizat autocarele care inlocuiesc trenurile anulate. Exact de ce m-am temut nu am scapat si primul autocar de la ora 9:40 a luat de 2 ori capacitatea disponibile si trei sferturi din timp am calatorit in picioare sau asezati pe scari.
La intoarcere a fost mai bine in sensul ca am avut locuri pe scaune insa va sfatuisc sa evitati utilizarea acestor autobuze in zilele de sarbatoare sau sa inchiriati masina.
Spre Alberobello nu au fost probleme chiar daca a fost o zi de sambata, trenurile au fost curate, neaglomerate si ieftine.
Cel mai scump bilet a fost 5 euro si cel mai ieftin 1 sau 2 euro.

Preturile in restarante mi s-au parut ceva mai ieftine decat in nord sau Toscana si am fost surprins sa observ ca sambata seara toata lumea comanda la restaurantele din centru paste si pizza. Turisti straini erau destul de putini majoritatea fiind italieni.
Italienii tot cum ii stiti: plini de energie, pietonii au prioritate numai cand este semafor altfel e bine sa te feresti si sa te asiguri bine chiar daca este trecere semnalizata.

Stiu ca nu am spus tot dar daca sunt intrebari raspund cu placere!

PS.La pretul acestui zbor cred ca merita si un weekend la plaja mai in vara, totul este sa gasesti o cazare convenabila si aici italienii stau cam prost :) in sensul ca totul e cam overpriced.

Edited by atupi, 03 May 2015 - 21:53.


#77
stedan

stedan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 764
  • Înscris: 01.09.2009
@atupi multumesc pentru informatiile noi.

In martie 2016 as vrea sa fac urmatorul traseu cu masina si ii rog pe cei care au fost prin zona sa-si spuna parerea:
ziua 1: aterizare dupa-amiaza la Bari, preluat masina, ajuns la Matera (cazare);
ziua 2: vizita Matera, Craco (satul parasit), Martina Franca, ajuns la Alberobello (cazare);
ziua 3: vizita Alberobello, (grotte di Castellana? - aici nu sunt sigur, dar fiind ca in martie sunt tururi exclusiv in limba italiana), Locorotondo si Cisternino, drum pana la Lecce (cazare);
ziua 4: vizita Lecce, Ostuni, Monopoli si drum pana la Bari (cazare);
ziua 5: vizita Bari, apoi spre aeroport pentru plecarea inapoi.
Acolo unde am cazare teoretic o sa pot vizitat atat in seara (dupa-amiaza) in care ajung, cat si in dimineata urmatoare.

Ar fi timp de toate obiectivele? Nu as vrea sa intru in fiecare biserica, dar de obicei cand ajung undeva, vreau sa vad tot ce e interesant.
Intre timp mai sap dupa informatii si e posibil sa extind vizita cu inca o zi, dat fiind ca wizzair zboara inapoi spre Bucuresti si duminica si luni.

Multumesc!

#78
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,574
  • Înscris: 17.08.2007
Niste observatii la cald @stedan:
- ziua 2: Matera necesita o zi buna si poate chiar 2 zile mai ales ca noaptea Matera inseamna altceva decat ziua. Nu stiu ce ofera Craco sau Martina Franca da eu zic sa-i acorzi o atentie sporita Materei, este una din marile atractii ale zonei.
Vizita la Grotta di Castellana: eu am ratat-o si imi pare tare rau dar eu zic de asemenea sa mai vezi pe net cat de frumoasa este, un tur complet dureaza 2 ore dar sunt numai tururi ghidate. Cat despre limba, asa am crezut si eu ca nu o sa pot trai fara engleza dar am luat un mic tur cu un vehicul in Matera si omul ne-a povestit totul in italiana si am inteles 7-80 % fara sa fi facut vreodata cursuri de italiana sau sa fiu mare fan al limbii, pur si simplu e asemanatoare cu a noastra.
Am fost in Locorotondo si din cauza asta am ratat grota. E un loc dragut ca multe altele din zona dar nu e tragedie daca il ratezi.
Vad ca ai pus Lecce in aceeasi zi cu inca 2 localitati. Din ce am cititit pe net Lecce e o localitate frumoasa si marisoara asadar e posibil sa fie nevoie de mai mult timp.
Din ce am vazut eu Matera, Alberobello si grota sunt must see, pe coasta nu am reusit sa ajung.

Nu stiu cum sunteti voi dar noi am renuntat in a mai vizita un numar mare de localitati si la final sa nu mai stiu ce si unde am vazut, incep sa iti para toate la fel :)
Planificare placuta :) !

#79
stedan

stedan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 764
  • Înscris: 01.09.2009

 atupi, on 04 mai 2015 - 14:07, said:


Nu stiu cum sunteti voi dar noi am renuntat in a mai vizita un numar mare de localitati si la final sa nu mai stiu ce si unde am vazut, incep sa iti para toate la fel Posted Image
Planificare placuta Posted Image !

Merci! Si eu in final ajung sa replanific, reducand numarul obiectivelor / localitatilor, insa initial imi doresc sa vad tot ce se poate. Sunt ok cu limba italiana, insa recent am vizitat un orasel din Franta (Provins ii zice), unde am luat un tur ghidat al subteranelor, din care am inteles maximum jumatate din informatia transmisa de ghid, cu toti cei 11 ani de franceza din scoala :).
Asa, daca discut cu cineva in italiana sau in franceza e ok, inteleg mare parte, insa ghida aia era clar ca vorbeste doar pentru "ai lor". De aici si dubiile mele.

O sa studiez mai bine sa vad cum e treaba cu Matera. Am gasit un hotel la un tarif convenabil fix acolo la sassi. Convenabil pentru o noapte, ca deja de la doua nopti in sus imi pare cam scump :). Craco este asta: http://www.road-trav...om/craco-italy/ si n-as renunta la el, orice ar fi. Eventual mai adaug o zi la toata treaba asta si ori mai adaug o noapte la Matera, ori undeva intermediar intre Craco si Alberobello, eventual si cu vizita la pestera.
Vad ca la Alberobello sunt cazari in trulli pe la 70 de euro pe noapte. Ma gandesc ca merita testat asa de experienta.
Lecce e maricel si ma gandeam ca acoperim intr-o juma' de zi plus seara de dinainte.
De regula suntem foarte activi (inca ne-o permite varsta), luam camere cu mic dejun pentru a nu pierde vremea umbland dupa mancare, iar la pranz 30 - 60 de minute sunt suficiente pentru o pizza sau o portie de paste. Plus ca pe drum, in masina, mai merge cate ceva intre mese.

#80
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,574
  • Înscris: 17.08.2007
Si noua in Alberobello ni s-a parut interesant sa-ti petreci noaptea intr-un trullo sau iarasi in MAtera ni s-a iarut iarasi f interesant si chiar am fost suprinsi cate B&B erau disponibile. Atat intr-un loc cat si in celalalt trebuie sa luati in calcul ca masina va ramane destul de departe si bagajul va trebui carat in mana neputand fi tras pe roti.  La chestiunea asta mai contribuie si faptul ca zonele astea istorice sunt cu limitare ZTE (zona trafico limitato) si numai masinile cu permis special pot intra.

Un detaliu interesant: in Matera Chesa dei Inferno era in pericol de a fi inchisa si pana la urma a fost data in grija unui preot roman si inteleg ca este oficial biserica ortodoxa.
Tot in Matera circuitul panoramic de 40 minute pe care l-am luat de la agentia de informare turistica cu 20eu/persoana se poate lua direct de la soferul acelei masinute cu 15 sau mai putin cand este grup mai mare.

Edited by atupi, 04 May 2015 - 20:59.


#81
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,574
  • Înscris: 17.08.2007
Niste poze de la Bari si imprejurimi:

Attached File  uploadfromtaptalk1431539825715.jpg   1.29MB   58 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1431539839723.jpg   1.32MB   59 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1431539850799.jpg   656.19K   61 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1431539859972.jpg   939.32K   62 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1431539867608.jpg   2.27MB   75 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1431539881941.jpg   1.83MB   75 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1431539900296.jpg   2.62MB   76 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1431539914843.jpg   2.33MB   77 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1431539925232.jpg   2.15MB   81 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1431539937201.jpg   3.01MB   83 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1431539955938.jpg   1.21MB   80 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1431539973557.jpg   1.73MB   70 downloads

Edited by atupi, 13 May 2015 - 20:06.


#82
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,866
  • Înscris: 22.12.2005
salutare la lume

de inchiriat ceva prin Bari, vreo idee va rog frumos? masinuta, scuterici

Merci fain

#83
kokarel

kokarel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 20.11.2010
daca ajungeti in S Italiei va recomand sa vizitati Paestum ...e o locatie de 5*

Edited by Barboso, 25 June 2015 - 22:07.


#84
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,540
  • Înscris: 14.04.2008

 kokarel, on 25 iunie 2015 - 08:46, said:

daca ajungeti in S Italiei va recomand sa vizitati Paestum ...e o locatie de 5*

cred ca trebuia sa postezi la ''napoli si imprejurimi'', tinand cont ca apartine de campania si e inclus in artecard.

#85
amedeuss

amedeuss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 14.12.2011
Salut,

In ianuarie intentionam pentru 4 zile sa facem o scura excursie in sudul Italiei.Zbor cu avioanul pe ruta Bucuresti - Bari si retur Bari - Bucuresti , sau Napoli -Bucuresti.

Luam in calcul doua variante :

1) petrecem toata perioada in zona Bari( speram sa vizitam Matera,Alberobello,Polignano a Mare, Monopoli si Ostuni) ,si atunci ne reintoarcem tot din Bari
2) o zi stam in Napoli unde am vrea sa vizitam Pompei , Herculane si Vezuviu

As avea nevoie de sfatul vostru.Varianta doi este fezabila? Tinand cont ca este vorba doar de 4 zile ,avem timp sa vizitam toate obiectivele luate in calcul la varianta 2 , sau e de preferat sa ramanem la varianta 1 ?

Multumesc

#86
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,062
  • Înscris: 04.03.2014

 amedeuss, on 03 ianuarie 2016 - 23:04, said:

Salut,

In ianuarie intentionam pentru 4 zile sa facem o scura excursie in sudul Italiei.Zbor cu avioanul pe ruta Bucuresti - Bari si retur Bari - Bucuresti , sau Napoli -Bucuresti.

Luam in calcul doua variante :

1) petrecem toata perioada in zona Bari( speram sa vizitam Matera,Alberobello,Polignano a Mare, Monopoli si Ostuni) ,si atunci ne reintoarcem tot din Bari
2) o zi stam in Napoli unde am vrea sa vizitam Pompei , Herculane si Vezuviu

As avea nevoie de sfatul vostru.Varianta doi este fezabila? Tinand cont ca este vorba doar de 4 zile ,avem timp sa vizitam toate obiectivele luate in calcul la varianta 2 , sau e de preferat sa ramanem la varianta 1 ?

Multumesc

Da si nu:)  luati masina?  fara evident se complica mult datele problemei, in zona aia transportul public nu e chiar eficient. Da-mi detaliul asta si o sa-ti spun un traseu interesant.

#87
bogwol

bogwol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,514
  • Înscris: 26.04.2005

 amedeuss, on 03 ianuarie 2016 - 23:04, said:


2) o zi stam in Napoli unde am vrea sa vizitam Pompei , Herculane si Vezuviu


Multumesc

Inclin sa cred ca nu reusiti sa le vedeti pe toate 3 intr-o zi. Eu am fost la Pompei acum 16 ani si din cate imi amintesc mi-a luat vreo 4-5 ore sa vizitam pe acolo

#88
stedan

stedan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 764
  • Înscris: 01.09.2009
Asa zic si eu, dureaza destul de mult, mai ales ca pentru Vezuviu exista dependenta de programul celor care organizeaza excursiile pe crater. Plus ca ziua este scurta. As incerca maximum Vezuviu + unul dintre cele doua situri arheologice. Eu am stat o zi intreaga la Pompei si Vezuviu, in octombrie 2014, pornind din Napoli.

#89
aylla

aylla

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,172
  • Înscris: 26.06.2007
In Pompei vei sta peste 3 ore si asta in ritm destul de alert , noi l am vazut pe 3 ianuarie anul acesta ... un pont , prima duminica a fiecarei luni intrarea la Pompei este libera !

#90
unu-altu

unu-altu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 18.05.2007
Buna sa va fie inima.
E aoprape un an de cand n-am mai intrat pe acest topic (uitasem ca am scris aici).
Da, anul trecut pe la mijlocul lui aprilie am ajuns in Bari (wizz). Zborul s-a amanat cateva ore bune, am aterizat la ora 21...
Nu am facut rezervare online la masina pentru ca nu prea am incredere in preturile afisate si nu stiam foarte multe despre sumele care se retin in plus pentru diferite "asigurari" (intr-un fel, bine am si facut). Pe langa asta, cardul de pe care trebuia sa platesc chiria masinii nu era card de credit (era de debit). In consecinta, dupa ce m-am plimbat pe la toate ghiseele specializate, aproape toate m-au refuzat ori din cauza cardului, ori ca nu aveam rezervare. Singurul care m-a ajutat a fost un baiat simpatic de la Sixt (sper sa nu sune a reclama), care n-a avut nicio problema ca nu e bun cardul sau ca nu am rezervare. Ne-a dat o Lancia Ypsilon aproape noua cu 350 de euro / 7 zile + 50 de euro garantie, care garantie am deblocat-o la 2 saptamani dupa returnarea masinii. Am detaliat partea asta cu inchiriatul de masina, pentru ca multa lume prefera deplasarile in zona cu masina. Au incaput foarte bine si cele 2 bagaje de cala, inca doua de mana si scaunul fetitei. La intoarcere, am lasat masina in parcarea Sixt din apropierea aeroportului si in 5 minute am rezolvat si cu returnarea, nefiind nevoie sa vada masina.
   Cazarea, dupa cum am scris anul trecut, a fost intre Giovinazzo si Bari (San Matteo), e un complex hotelier minunat, care are un hotel cu restaurant si multe cladiri cu apartamente de inchiriat. Pe booking il gasiti "Nice Summer Apartments Riva Del Sole".  Eram la 50-80 de metri de plaja, cazati la etajul 2 (ultimul) , balcoane mari cu privelisti care  mai de care... Da... Cazarea ne-a costat mai putin decat masina... am platit 311 euro pt cele 7 zile. Vad ca anul asta a scumpit cu cca 160 de euro pt o saptamana. Si asa, si anul asta, tot acolo speram sa ne cazam (pentru perioada 5-12 aprilie).
  Din pacate nu-mi mai amintesc exact circuitele pe care le-am facut pentru a vizita cat mai mult din zona ... Mai mult decat s-a scris pana acum despre Matera, Ostuni, Locorotondo, Martina Franca, toate oraselele minunate de pe coasta sudica a Adriaticii, nu cred ca pot aduce completari.
Ce nu s-a scris aici , pentru cei carora le mai raman ceva bani de shopping , este la Nord de Molfetta un centru comercial urias de outlet-uri de tot felul. Ne-am plimbat o jumatate de zi si nu cred ca am vazut nici un sfert din el.  Preturi mai mult decat ok, fata de ce se gaseste la noi.
Cele mai multe mese le-am luat „acasa” (avand kichineta) , dar in rest, pe unde am mancat a fost foarte buna mancarea si rezonabila la pret (mult mai ieftin decat in Nord).
Multe multumiri celor care au postat mult mai la obiect despre toate locurile de vizitat. Recomand inca o data inchirierea de masina, mai ales celor care merg si cu copii. In Bari am dat de multi romani , majoritatea cam ursuzi si destul de reticenti cu „semenii” lor. Asta s-a intamplat in primele 2 zile, eu fiind placut surprins sa aud vorbindu-se in romaneste. Pe urma am renuntat in a zambi sau saluta frumos pe cine auzeam ca e roman.... Pacat
Nu stiu ce sa mai scriu... eventual daca pot ajuta , raspund la ce stiiu cu mare drag celor interesati. Sper ca anul asta sa fie mai proaspata relatarea de acolo, cu mai multe amanunte...
Cele bune!!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate