Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare masina de rindeluit p...

Sa ne pregatim de un nou razboi: ...

Executarea unei hotarari

Discutie plata impozit anaf
 Vreau sa dau la Nutritie si Diete...

Birou credit 4 ani!

Limba romana - limba moarta in vi...

Investitii in Transgaz: adevar sa...
 Ziua de salariu in Romania

Teorie univers alternativa

Pareri anvelope

stanleybet
 BMS potrivit pentru 24 v 280 ah

o mare iubire pierduta neasteptat...

Fașait ureche dupa otita

Photoshop, setari - Cum maresc pa...

Protejarea sistemului de fisiere

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

AKADaJack

AKADaJack

Junior Member

• Grup: Members
La ntfs acest lucru este built-in. Dar cum pot preveni afisarea sistemului de fisiere in Windows 9x ?

M-am lovit de aceasta problema la dezvoltarea programului de sala (nu prea convine ca userul sa dea un file > save as... si sa inceapa sa stearga pe-acolo) si nu stiu daca solutia pe care am adoptat-o e cea mai buna. Voi cum ati face ?

maniaku

maniaku

Moderator

Ce solutie ai adoptat?

numai bine,
maniaku

AKADaJack

AKADaJack

Junior Member

heh, o tampenie... sa faca toate fisierele hidden si la fiecare boot sa se asigure ca acestea nu sunt afisate.

maniaku

maniaku

Moderator

That's silly. Sincer.

Pentru a implementa protectie pentru fisiere in programul tau ai doua solutii: una foarte simpla si una mai dificila (mult mai dificila).

1. Sa folosesti ca si Sammy, kit-ul Alfa File Protector. (varianta usoara)

2. Sa-ti faci propriul file protector (varianta mai dificila).

Eu am intalnit aceeasi problema ca si tine si am ales varianta 2.

P.S.: Kit-ul Alfa File Protector pentru Delphi costa doar 1000 de dolari.

bibicu

bibicu

Senior Member

• Grup: Senior Members
De ce nu faci upgrade la W2kpro/Xp? Si folosesti ntfs si scapi de dureri de cap.

La fat32 cu orice program de protectie, un user priceput trece de ea...

cretze

cretze

Veteran

Originally posted by bibicu
De ce nu faci upgrade la W2kpro/Xp? Si folosesti ntfs si scapi de dureri de cap.

... pai ... daca zice ca este la o sala de jocuri ... nu cred ca decizia este a lui plus ca este si costisitoare ...

Cretze :cya:

bibicu

bibicu

Senior Member

Originally posted by cretze

... pai ... daca zice ca este la o sala de jocuri ... nu cred ca decizia este a lui plus ca este si costisitoare ...

Depinde... Eu nu ma gindesc asa. Daca vreun user sterge ceva fisiere sau face ceva aiurea, acel calculator citeva ore nu va putea fi folosit, pentru a putea reinstala ce e pe el. Si in aceasta perioada nu se vor face bani cu el, deci se pierde... Timpul de nefolosinta poate fi important in cazul unei sali de jocuri foarte solicitata.

Si cind te gindesti ca numarul userilor care fac prostii poate fi egal cu cel al calculatoarelor din sala... :drac: iar ca userii pot face asta zilnic... :drac: rezulta ca mai mult de jumatate din timp sala e inchisa din motive... tehnice :drac:  :D

Oricum, decizia e a patronului. Iar a gasi patroni destepti (a se citi sa gindeasca) este o chestiune destul de utopica... :drac:  :D

cretze

cretze

Veteran

... sunt de acord cu tine ... insa gandeste-te ce fata o sa faca patronu' cand o sa se duca omu' la el si o sa-i zica " ... auzi ... da si tu vreo 2000 de $ sa luam niste XP ... ca 9x sucks ... " :D :D :D ... in Romania este greu sa gasesti patroni care chiar gandesc ... cel putin la nivelul asta (nu ma refer la corporatii ... and other shits)  :mad:

mmariusm

mmariusm

Moderator

mai exista o solutie simpla sa faca imagini pe cd-bootabil (de preferinta) la partiliile care au os-ul si in caz ca user-ul sterge ceva in 5min max ai os-ul pus la loc cu tot cei trebuie.

maniaku

maniaku

Moderator

Nu va grabiti sa trageti concluzii!

Majoritatea oamenilor atunci cand se gandesc la securitatea fisierelor cred ca acest lucru este posibil doar daca el este implementat in sistemul de fisiere. Sfatul meu este sa renunte la aceasta mentalitate. Protectia fisierelor poate fi implementata si in sistemul de operare, deci si fat32 se poate proteja.

numai bine,
maniaku

bibicu

bibicu

Senior Member

Originally posted by maniaku

Nu va grabiti sa trageti concluzii!  

Majoritatea oamenilor atunci cand se gandesc la securitatea fisierelor cred ca acest lucru este posibil doar daca el este implementat in sistemul de fisiere. Sfatul meu este sa renunte la aceasta mentalitate. Protectia fisierelor poate fi implementata si in sistemul de operare, deci si fat32 se poate proteja.

numai bine,
maniaku

Fa tu o protectie pentru fat32 si iti garantez ca eu trec de ea...

Sammy

Sammy

Active Member

corect, de trecut se trece... bootezi de pe altceva, etc, se trece... si la ntfs/xp se trece (bootezi un linux)... mai greu, dar tot se trece.

io am in sala de care ma ocup 18 calculatoare. pe cuvant de onoare, am instalat calculatoarele doar cand am vrut sa le instalez pe toate la fel, cand am mai facut upgrade-uri de soft (10 messenger-uri, bla bla bla, etc) si cam atat...
restul sunt bata pe acolo...
singurele momente cand un calculator NU functioneaza in acea sala este cand se buseste ceva hardware...
si sunt millennium toate.

deci se poate.

maniaku

maniaku

Moderator

Fa tu o protectie pentru fat32 si iti garantez ca eu trec de ea...

Tine cont ca la un Internet Cafe nimeni nu vine cu dischete de boot (multe sali de internet chiar au scos cu totul unitatea de discheta) sau sa instaleze Linuxul, deci poti sa spui adio de pe acum acestor metode.

In conditiile astea, spune-mi si mie cum garantezi tu ca treci de ea?

numai bine,
maniaku

P.S. Am si facut deja protectia pentru fat32.

Sammy

Sammy

Active Member

nu am zis sa instalezi linux, ci doar sa bootezi de pe un cd-rom de linux..

maniaku

maniaku

Moderator

Acelasi lucru... ideea conteaza. Si nu m-am referit la tine, ci la bibicu.

numai bine,
maniaku

Sammy

Sammy

Active Member

ai doua posibilitati:
1. admiti ca e POSIBIL, chiar daca foarte greu, ca protectia ta sa fie sparta
2. ingradesti userul prea mult.

bibicu

bibicu

Senior Member

maniaku >> trebuie vazut la fata locului ca sa iti zic cum se poate trece. Dar nu asta e scopul aici...

maniaku

maniaku

Moderator

Ai dreptate: nu asta e scopul aici. Am cam deviat de la subiectul discutiei. Nici nu stim ce solutie a adoptat AKADaJack...

Protectia mea am implementat-o la nivelul sistemului de operare, deci in timp ce Windows-ul rula utilizatorul nu avea nici o sansa sa o dezactiveze. In orice caz, asta va fi subiectul unei eventuale discutii viitoare.

Asteptam raspunsul lui AKADaJack.

numai bine,
maniaku

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate