Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
teava rezistenta panou apa calda

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata
 Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool
 Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...
 

Dacii, obiceiuri si traditii

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
11018 replies to this topic

#5995
mojo-jojo

mojo-jojo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,136
  • Înscris: 25.09.2012

 Crugasic, on 01 iunie 2013 - 19:32, said:

...sprijinită doar pe convingerile tale interioare.

Ironic cum il urechezi acum pe nea Florica ca [cacofonie deloc intamplatoare] practica ceea ce predici. Omul e un "dac" din aceia facuti [nu nascuti] in urma lecturilor suspecte, aparatului logic si critic precar si convingerii interioare.

 Crugasic, on 01 iunie 2013 - 19:32, said:

Dacă se dovedeşte prin acest test genetic că rumînii sînt doar în proporţie de 5% urmaşii dacilor nu putem decît să acceptăm rezultatele. În cazul ăsta devin foarte clare genocidul şi purificarea etnică făcute de romani în Dacia şi devin cu atît mai ruşinoase numele de Român/România, pentru că a susţine că descinzi din poporul unui stat responsabil de crime împotriva umanităţii nu este un lucru de laudă. Este ca şi cum o ţară s-ar numi azi Nazia sau Sovieta, iar poporul ei s-a mîndri că se numeşte Nazi sau Soviet. De fapt genocidul din Dacia ar fi încă o dovadă care s-ar alătura altora, pentru că romanii au făcut genocid şi în Galia şi în Grecia (Corint) şi în Africa de Nord (Cartagina), ba chiar şi la ei acasă disputele politice se lăsau cu crime în masă ale oponenţilor politici şi sprijinitorilor acestora. În acest sens devine şi mai de neiertat inconştienţa fondatorilor statului român care au atras asupra noului stat blestemul sîngelui oamenilor nevinovaţi ucişi în pogromurile făcute de romani.

Dar, revenind la procentul rumînilor care posedă gena pentru păr roşu, eu cred că e mult mai mare decît 5% şi asta bazat pe ce văd în Bucureşti, unde populaţia este foarte amestecată şi provine din toate zonele ţării. Chiar alaltăieri am văzut o fetiţă de 2-3 ani cu părul roşu  plimbată în cărucior de mama ei, care era brunetă. În mod sigur peste 10-15 ani culoarea părului fetei se va închide şi va fi probabil castaniu-roşcat, pentru că culoarea părului din copilărie nu este cea definitivă la cele mai multe persoane. Dar se vede că gena pentru păr roşu nu a dispărut la rumîni şi e de aşteptat ca destul de mulţi s-o aibă, fără ca ea să fie manifestă.

Domnule, daca gena recesiva "mostenita" de la dac/traci, are incidenta de numai 5%, "dovedind" genocidul practicat de roman iimportiva dacilor, crede-ma, defechez cu bolta pe "mostenirea daca".

Bine-nteles, premizele in care pui tu problema sunt absurde asa ca nu voi defeca pe nimic...

Sunt curios ce sfasiere interioara s-ar produce in sufletul tau de dac, daca in urma unei analize genetice ai constata ca nu posezi gena recesiva de par roscat si ai avea vreun haplogrup N de Y-DNA de la cine-stie-ce de stramos tungus ...

LE

Eu m-am nascut cu par blond-auriu, acum il am negru-castaniu [pe unde n-a albit] - la soare uneori capata reflexe blonzii. Copii mei s-au nascut si ei cu acelasi par blond-auriu si, pe masura ce au crescut, culoarea s-a inchis spre blond-saten - la maturitaate vor avea si ei parul castaniu, cel mai probabil.

Daca roscatii sunt traco-geto-daci, eu ce sunt? Mama ma-sii! Sunt intr-o deplina criza identitara! Posted Image

Edited by mojo-jojo, 03 June 2013 - 11:49.


#5996
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002
.

Edited by criztu, 03 June 2013 - 11:57.


#5997
lupu2

lupu2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,908
  • Înscris: 01.11.2007

 searcher-star, on 31 mai 2013 - 08:37, said:

Daca tot e sa credem sursele antice, latinii sunt troieni, sabinii spartani, etruscii lidieni, ligurienii sirieni.
Restul da, sunt pelasgi care s-au raspandit in tot sudul european, pornind si ei din Anatolia, si desigur c-au existat migratii intre ei de la o regiune la alta.

Eu vorbesc aici de arheologie, nu de legende antice. Arheologia e cea care iti spune ca latinii/romanii au plecat din zona asta in Italia, undeva la sfarsitul epocii bronzului (cand deja putem vorbi de proto-daci aici, sau de traci/geto-daci, cica inca nu se facuse despartirea pe ramuri la data aia). De fapt a mai fost cel putin un alt val de migratie, pe la sfarsitul neoliticului parca, si inceputul epocii metalelor.

La sfarsitul epocii bronzului a fost o miscare mai larga de populatii si o serie de invazii care isi aveau centrul chiar in zona carpato-dunareana (am mai postat sursele de cateva ori).
Unii au ajuns in Italia, altii au produs un tavalug care a spulberat civilizatia miceniana sau imperiul hitit de ex, altii au plecat spre Asia etc.
Invaziilea astea i-au impins si pe altii la vale, si au ajuns pana prin Egipt, iar egiptenii vorbesc de oamenii marii care i-au invadat. Daca te uiti dupa sursele antice (Isidor din Sevilla de ex) o sa vezi ca getii au ajuns pana in Libia, si au fost numiti Getuli de atunci (aia ramasi in Libia).

Chiar si scrierile antice iti fac legatura intre romani si daci. Inainte de faza cu Troia (numai spun ca Parvan de ex vorbeste de geti/daci la Troia in perioada aia, pentru ca ceramica de acolo era identica cu cea din Carpati) romanii spun ca se trag din Marte.
Adica Marte e tatal lui Romulus si Remus, iar Marte s-a nascut intre daci/geti si stapaneste campiile getice. O spune chiar Vergilius in Eneida, epopeea nationala a romanilor. E destul de clar ca romanii nu bateau campii. Vezi si tratamentul aplicat surorii lui Decebal, tratata foarte bine de Traian, si al carei urmas probabil, Regalianus, a ajuns chiar imparat roman.
Si compara acum cu ce a patit regina Boudica a celtilor si fiicele ei (orgii sado-maso cu legionarii si perceptorii romani de rang nu foarte inalt) sau fiul lui Arminius, ucis in arene ca gladiator.

Adevarul e ca in epoca neolitica si in epoca bronzului-inceputul epocii fierului a existat o singura civilizatie avansata in Europa (in neolitic era chiar cea mai dezvoltata din lume probabil, la un moment dat) si ea se afla pe valea Dunarii, intre Carpati (inclusiv aia nordici, si campia Tisei) si Balcani.
Civilizatia asta a raspandit si impus agricultura si domesticirea si cresterea animalelor in Europa (probabil chiar si roata), aici a aparut prima scriere si au aparut primele orase din Europa si la un moment dat cele mai mari din lume (asezarea de la Iarcuri-Cornesti a fost depasita ca intindere abia de Roma la apogeul ei). Tot aici a aparut prima data in lume (sau printre primele locuri, independent de altele) metalurgia (cu obiecte din cupru si aur) si a fost centrul epocii bronzului in Europa, si tot aici a aparut si s-a dezvoltat si raspandit in prima faza metalurgia fierului.

Iar din epoca bronzului putem deja vorbi de proto-daci

Edited by lupu2, 03 June 2013 - 12:04.


#5998
leogoto

leogoto

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,001
  • Înscris: 01.12.2010

 marcuzzzo, on 03 iunie 2013 - 11:09, said:

Doar ca romanii pe care ii blamezi au dus nitel civilizatie. Stii cum e, stersul curului, barbieritul, scaldatul in apa.
Esti ignorant. Romanii se scaldau in alta zama civilizationala:

Quote

"And still further, if you save the urine of a person who eats cabbage habitually, heat it, and bathe the patient in it, he will be healed quickly; this remedy has been tested. Also, if babies are bathed in this urine they will never be weakly; those whose eyes are not very clear will see better if they are bathed in this urine; and pain in the head or neck will be relieved if the heated urine is applied. If a woman will warm the privates with this urine, they will never become diseased"

Quote

Et hoc amplius lotium conservato eius qui brassicam essitarit, id calfacito, eo hominem demittito, cito sanum facies hac cura; expertum hoc est. Item pueros pusillos si laves eo lotio, numquam debiles fient. Et quibus oculi parum clari sunt, eo lotio inunguito, plus videbunt. Si caput aut cervices dolent, eo lotio caldo lavit, desinent dolere. Et si mulier eo lotio locos fovebit, numquam miseri fient, et fovere sic oportet: ubi in scutra fervefeceris, sub sellam supponito pertusam.

http://penelope.uchi...ura/K*.html#157

Civilizatie *curata*, nu alta.

Edited by leogoto, 03 June 2013 - 12:33.


#5999
florincroitoru

florincroitoru

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,809
  • Înscris: 05.02.2008

 marcuzzzo, on 03 iunie 2013 - 09:46, said:

Ce treaba ai taticule cu dacii? Aia au disparut in urma cu 2000 de ani.
Si da, erau barbari.
Nu s-a vazut nicio civilizatie mai inaintata pe pamantul asta sa nu lase nicio scriere.
Vrei sa compari dacii cu barbile lor cu operele lui Cicero,Cato?



Exista cazuri chiar in ziua de azi unde familile isi vand copiii si negi sa se fi putut intampla acu' 2000 de ani?
Esti naiv, de aia imi starnesti rasul.
Ce să îți explic ție, mă, ce treabă am io cu dacii? Tu nu iești în stare să pricepi asta.
Scrii intenționat tîmpenia și măgăria cu dacii fără scriere pt că știi că mă enervezi pe mine.Nuți explic ție ce e cu scrierea la daci, că nici nu meriți, așa cum nici unii ca Fane, acum dat afară pt porcării scrise, mojo jojo, și alti vreo 7 de pe aici nu merită.

 mojo-jojo, on 03 iunie 2013 - 11:27, said:

Ironic cum il urechezi acum pe nea Florica ca [cacofonie deloc intamplatoare] practica ceea ce predici. Omul e un "dac" din aceia facuti [nu nascuti] in urma lecturilor suspecte, aparatului logic si critic precar si convingerii interioare.

Ce face,mă? Mă trage el pe mine de ceva? Visezi tu! Tot așa vuisezi la dispariția dacilor.

 lupu2, on 03 iunie 2013 - 11:59, said:

Eu vorbesc aici de arheologie, nu de legende antice. Arheologia e cea care iti spune ca latinii/romanii au plecat din zona asta in Italia, undeva la sfarsitul epocii bronzului (cand deja putem vorbi de proto-daci aici, sau de traci/geto-daci, cica inca nu se facuse despartirea pe ramuri la data aia). De fapt a mai fost cel putin un alt val de migratie, pe la sfarsitul neoliticului parca, si inceputul epocii metalelor.


Iar din epoca bronzului putem deja vorbi de proto-daci
  Ai depus un efort remarcabil și ai dreptate.Din păcate în fața indivizilor ca mojo, marcuzzo, trebuie să te dai bătut.Ăștia nu mai ies de acolo de unde sînt.

 leogoto, on 03 iunie 2013 - 12:25, said:

Esti ignorant. Romanii se scaldau in alta zama civilizationala:

http://penelope.uchi...ura/K*.html#157

Civilizatie *curata*, nu alta.
Textele alea sînt bune să ne spună latinomanii ăștia ce scrie acolo.Asta ca să avem de ce rîde.

#6000
searcher-star

searcher-star

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,274
  • Înscris: 07.01.2009

 lupu2, on 03 iunie 2013 - 11:59, said:

Eu vorbesc aici de arheologie, nu de legende antice. [...]
Ma rog, fiecare cu religia lui.
Eu zic ca nu vad nicaieri dovada acelui tipar cultural unic la care te-ai astepta de la o civilizatie asa de hegemonica.
Am mai cerut asta, si toti dacocentristii au facut ureche shuta: sa-mi dati macar o harta care sa arate o cultura centrata pe zona asta, ocupand majoritatea ei, si care sa iradieze in Eurasia culturi derivate din ea.
Tot ce vedem sunt MAI MULTE culturi care cuprind diverse PARTI din arealul nostru.
Ceea ce corespunde cu mai multe triburi care se inmultesc pe aici si apoi isi trimit roiuri in alte parti.
De acord ca zona asta a fost importanta.
Dar nu cred nici in primordialitatea ei absoluta si nici in omogeneitatea ocupantilor ei.

#6001
florincroitoru

florincroitoru

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,809
  • Înscris: 05.02.2008

 searcher-star, on 03 iunie 2013 - 14:09, said:

Ma rog, fiecare cu religia lui.
Eu zic ca nu vad nicaieri dovada acelui tipar cultural unic la care te-ai astepta de la o civilizatie asa de hegemonica.
Am mai cerut asta, si toti dacocentristii
Poftim! Unul zice că vorbește despre arheologie nu despre legende și cîte un isteț glumeț ca searcerstar răspunde că...."mă rog, fiecare cu religia lui".
Păi, mă, searcer star, dacă nu ai de gînd să vorbești serios de ce te mai obosești precum alți indivizi de pe aici ca de ex jojo mojo?

#6002
searcher-star

searcher-star

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,274
  • Înscris: 07.01.2009

 florincroitoru, on 03 iunie 2013 - 14:53, said:

Poftim! Unul zice că vorbeşte despre arheologie nu despre legende şi cîte un isteţ glumeţ ca searcerstar răspunde că...."mă rog, fiecare cu religia lui".
Păi, mă, searcer star, dacă nu ai de gînd să vorbeşti serios de ce te mai oboseşti precum alţi indivizi de pe aici ca de ex jojo mojo?
Vrei sa zici ca punerea propriului popor pe piedestalul unui neam ales si buric al lumii si vorbitor al limbii radacina a omenirii si descoperitor al tuturor lucrurilor nu e ceva cvasi-religios?

Edited by searcher-star, 03 June 2013 - 15:15.


#6003
MARCVS

MARCVS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,218
  • Înscris: 01.04.2012

 florincroitoru, on 03 iunie 2013 - 07:30, said:

Adică tu zici că gasconii,provansalii,bretonii se considerau UN neam?
Nu. Dimpotriva. Discutam daca pe vremea aia exista constiinta etnica pe baze genetico-lingvistico-culturalo-geografice.
Da, exista, iar enumeratia respectiva arata niste exemple. Fiecare dintre aceia nu se considera cum se considera la noi muntenii, aredeleii, moldovenii, dobrogenii etc.

#6004
Endinion

Endinion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,606
  • Înscris: 05.03.2007

 marcuzzzo, on 03 iunie 2013 - 09:46, said:

Ce treaba ai taticule cu dacii? Aia au disparut in urma cu 2000 de ani.
Si da, erau barbari.
Nu s-a vazut nicio civilizatie mai inaintata pe pamantul asta sa nu lase nicio scriere.
Vrei sa compari dacii cu barbile lor cu operele lui Cicero,Cato?
Exista cazuri chiar in ziua de azi unde familile isi vand copiii si negi sa se fi putut intampla acu' 2000 de ani?
Esti naiv, de aia imi starnesti rasul.

Vorbesti numai tampenii! ... asa si italienii sunt toti niste ucigasi mafioti ce-si ucid fara remuscari pana si rudele apropiate pentru a nu incalca codul onoarei mafiote, se spune ca in toata Italia la fiecare casa era cate o groapa cu var unde erau topite cadavrele si pe tot malul italian existau oameni prinsi pe fundul marii cu picioarele cimentate intr-o ancora-lighean, la asta foloseau italienii ligheanul, cimentul si varul.

... de fapt gateau carne umana pentru a face pierduta crima, ... sau era vorba despre chinezi?
... sotii erau pestii proprilor copile si sotii, pe care le vindeau soldatilor americani si strainilor in general, ...???!!!

PS: Vezi ce cretinisme se pot desprinde din niste cazuri izolate?! Posted Image

Civilizatia dacica a fost net superioara civilizatiei romane tocmai prin simplitatea si puritatea acesteia, daca vrei dacii erau un fel de Samoyazi nord-siberieni fata de civilizatia feudala a rusilor din perioada tarista.

Civilizatia superioara continea 90% sclavi, pe cand civilizatia barbara continea 99% oameni liberi; ... prima era situata in camp deschis in mediu antropizat plin de boli si paraziti, iar a doua era situata in paduri in mediul natural.

Primii se spalau in terme si contactau boli venerice cat si pulmonare din acele locuri publice, pe cand ceilalti stateau la comun cu cel mult cativa membri din familie la r^u si in sezonul rece la baia-sauna, unde nu stateau in apa ci turnau apa calda pe ei si apa se prelingea pe pamant si nu trecea pe ceilalti.Posted Image

Primii scriau poezii, in timp ce ultimii aveau o traditie orala si se bucurau de frumusetile naturii salbatice pe care cei dintai le dispretuiau!

#6005
searcher-star

searcher-star

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,274
  • Înscris: 07.01.2009

 Endinion, on 03 iunie 2013 - 17:05, said:

Civilizatia dacica a fost net superioara civilizatiei romane tocmai prin simplitatea si puritatea acesteia
Hai sa n-o dam chiar in bunul salbatic acuma.
Ambele culturi aveau minusuri si zone de umbra.

#6006
MARCVS

MARCVS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,218
  • Înscris: 01.04.2012
Daca nu ma insel, pe cand dacii aveau sistem de canalizare din ceramica, "desteptii" de romani ori nu le aveau, ori le aveau din materiale mai proste.

#6007
searcher-star

searcher-star

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,274
  • Înscris: 07.01.2009

 MARCVS, on 03 iunie 2013 - 17:24, said:

Daca nu ma insel, pe cand dacii aveau sistem de canalizare din ceramica, "desteptii" de romani ori nu le aveau, ori le aveau din materiale mai proste.
Ai vazut si tu cativa metri de jgheab la Sarmizegetusa, in incinta sacra adica intr-un loc foarte specific, si asta automat anuleaza toate sutele de km ale romanilor?

#6008
MARCVS

MARCVS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,218
  • Înscris: 01.04.2012
N-am zis asta. Citeste mai atent.

#6009
searcher-star

searcher-star

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,274
  • Înscris: 07.01.2009

 MARCVS, on 03 iunie 2013 - 17:32, said:

N-am zis asta. Citeste mai atent.
Pai mie mi se apre ca asta ai zis: unde-i reteaua dacica de sute km de canalizari care s-o ia pe aia romana?

#6010
MARCVS

MARCVS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,218
  • Înscris: 01.04.2012
Problema am pus-o in functie de timp si materiale. Nu de lungime.

#6011
florincroitoru

florincroitoru

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,809
  • Înscris: 05.02.2008

 searcher-star, on 03 iunie 2013 - 17:22, said:

Hai sa n-o dam chiar in bunul salbatic acuma.
Ambele culturi aveau minusuri si zone de umbra.
Cred ca tu nu esti in stare sü pricepi din cauza rautatii. Ti s-a pus pata pe daci, dacologi.Trebuie sa ai multa rautate ca sa numesti salbaticie civilizatia traco daca.
Orice cultura are....minusuri si zone de umbra.

 searcher-star, on 03 iunie 2013 - 17:28, said:

Ai vazut si tu cativa metri de jgheab la Sarmizegetusa, in incinta sacra adica intr-un loc foarte specific, si asta automat anuleaza toate sutele de km ale romanilor?
Ala nu e jgheab ci conducta. E o conducta subterana din ceramica.E la Gradistea un jgheab.A fost facut pt evacuarea apei din precipitatii.

 MARCVS, on 03 iunie 2013 - 17:32, said:

N-am zis asta. Citeste mai atent.
Si daca se uita atent tot tendentios si anapoda interpreteaza.

 searcher-star, on 03 iunie 2013 - 17:35, said:

Pai mie mi se apre ca asta ai zis: unde-i reteaua dacica de sute km de canalizari care s-o ia pe aia romana?
Tu poti sa iti imaginezi ca o cetate dacica nu avea canale de drenaj? Aveau toate.Poti sa iti imaginezi ca facea cineva drumuri de piatra fara sa faca santuri pt drenajul apei? La cetatile dacice nu s-a sapat decit foarte putin.Cum se sapa pe undeva cum sa gasesc o groaza de lucruri. vezi ce s-a intimplat pe traseul autostrazii.
Rasariti voi latinomanilor mereu pe aici cu aceleasi lucruri gresite si tendentioase. De ex ca romanii avind constructii mai mari si mai multe din piatra si mai multe apeducte inseamna ca civilizatia loer a fost mai mare. E foarte clar insa azi ca civilizatia americana nu e mai mare decit cea elvetiana pt ca America are cladiri mai multe si mai inalate, lanseaza sateliti in spatiul cosmic si are mult mai multe premii Nobel. Nu stiti sa masurati gradul de civilizatie.

#6012
marcuzzzo

marcuzzzo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,659
  • Înscris: 12.12.2008

 Endinion, on 03 iunie 2013 - 17:05, said:

Vorbesti numai tampenii! ... asa si italienii sunt toti niste ucigasi mafioti ce-si ucid fara remuscari pana si rudele apropiate pentru a nu incalca codul onoarei mafiote, se spune ca in toata Italia la fiecare casa era cate o groapa cu var unde erau topite cadavrele si pe tot malul italian existau oameni prinsi pe fundul marii cu picioarele cimentate intr-o ancora-lighean, la asta foloseau italienii ligheanul, cimentul si varul.


Repet: CE TREABA AU DACII ANTICI CU ROMANII DIN 2013?

 leogoto, on 03 iunie 2013 - 12:25, said:

Esti ignorant. Romanii se scaldau in alta zama civilizationala:




http://penelope.uchi...ura/K*.html#157

Civilizatie *curata*, nu alta.

Alt pui de dac. E ca si cum un irakian s-ar supara ca-l jignesc de mama lui, daca i-as face cu ou si cu otet pe sumerieni.
Sunteti incredibili dacomaniacilor! :-))

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate