Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Resoftare camera supraveghere

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?
 Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...
 Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over
 

DX de la televiziunile vecinilor

- - - - -
  • Please log in to reply
320 replies to this topic

#37
marluck

marluck

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,618
  • Înscris: 07.03.2010
-Antene cu reflector parabolic se gasesc si dea'gata.Cu pret pe masura.Castigul curat fara amplificator e de 19 db.
http://www.teledigit...gel_Digimax_120
http://www.engel.es/...lias.cfm?Id=096
Nu stiu daca isi merita banii... :naughty: depinde de la caz la caz.

Attached Files



#38
mouse3

mouse3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 967
  • Înscris: 22.04.2010
Nu merita banii,am incercat la inceput cu antena de 1,2m parabolica dar nu a dat rezultate din cauza diametrului mic si in plus antena la care faceti referire are doar citeva „bete” drept reflector si nu o acoperire completa pentru un maxim de semnal.Pur si simplu trebuie mai mult metal pentru a colecta semnalul de pe o suprafata cit mai mare,intensitatea semnalului in cazu meu este extrem de redusa sub limita unei receptii obisnuite.Dar pentru efortul de a ma ajuta meritati multumirile mele.
Multumesc.

#39
poliglot

poliglot

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 01.04.2009
nu are nici un rost sa te mai complici cu receptia dx a programelor sarbesti, calitatea programelor rts a scazut mult, nu mai sunt nici pe departe ca in anii 80. treci kanal s-a inchis in 2003, acum mai exista doar rts 1, rts 2 si rts digital. in lugoj nu se receptioneaza inca digitalul, doar rts 1 si rts 2 in conditii foarte slabe de receptie. in anii 80 aveam o antena cu un dipol si 4 elementi cu care receptionam lacrima canalul 10 ccir de langa novi sad (iriski venac - parcul montan fruska gora). dupa cum spunea si zvartoshu, puterea de emisie a emitatoarelor din serbia a scazut foarte mult, nu mai sunt interesati sa emita cu puteri mari pentru ca celelalte republici din fosta iugoslavie nu mai au nici un interes sa preia programele de la belgrad. mai repede poti face dx-uri de la bulgari decat de la sarbi. in lugoj se receptioneaza in conditii destul de bune radio horizon pe 102,3. mi se pare ca emisia se face de la releul belogradcik.

#40
marluck

marluck

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,618
  • Înscris: 07.03.2010

View Postpoliglot, on 1st September 2010, 23:52, said:

nu are nici un rost sa te mai complici cu receptia dx a programelor sarbesti, calitatea programelor rts a scazut mult
-Corect.RTS 1 (si RTVojvodina 1) transmise si prin satelit,au devenit
canale(cu precadere primul) foarte modeste,cu totul altfel decat
pe vremea fostei Jugoslavii cand in aceasta tara erau si Croatia
si Slovenia.Filme"expirate"americane,continut modest,nimic
din ceea ce facea atractia de odinioara a tv centrale.Eu am
urmarit catava vreme si prin satelit(ca sa mai ma familiarizez
cu dialectele acestora) insa programele sunt de calitate low
:thumbdown:

Edited by marluck, 06 September 2010 - 18:24.


#41
sorinaccio

sorinaccio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 06.03.2007
Din pacate canalele sarbesti nu mai sunt ce erau odata... dintotdeauna RTS1 era un canal generalist, RTS2 avea filme bune si multe , iar 3K ( un fel de RTS3 - dar nu iau zis asa sa nu fie monotoni :D) era cam cel mai tare cu filme foarte noi.
De sarbatori , craciun si anul nou aveau FILMSKI MARATON , filme non-stop , dintre cele mai bune.Un lucru bun ce aveau sarbii era teletextul , ceea ce la noi a patruns destul de tarziu... sa nu mai zic ca protv-ul nostru , un canal ce se respecta nu are asa ceva...
De cativa ani buni nu mai exista 3k pe frecventa  lui este AVALA TV, dar programul este destul de slabut in comparatie cu ce era odata treci kanal ....
Din singurul lucru bun ce il mai pastreaza canalele sarbesti este acela ca ofera meciuri de fotbal , Spania , Anglia , Italia , derbiurile , pentru toata lumea pe terestru si gratis , ceea ce in Romania se plateste ....
O sa ridic si eu o antena sa fac o analiza la ce se mai prinde pe la sarbi , eventul si la bulgari , sa pun si niste capturi.
revin :)

#42
c-panait

c-panait

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 18.09.2010
Acest subiect este exact o tehnica de a zice  "vai , ce bine prindeam semnalul emis de o lampa fata in fata unei porcari de tranzistor " .
Din amintirile vesele ale vremurilor dulci , turcii erau cu saptamanile in estul romaniei . Te plictiseai de creceptiile astea , romanii nu te interesau . Erau transmisii varza si multe dintre ele erau slabe .
De la bulgari aveai canal 39 ce venea tare si uneori prindeai cu antena pusa in balcon , nu in casa , dupa care mai aveam canalul 28 cu acelasi B care era receptionat binisor seara.
Acum ce prind cu aceeasi antena , neatinsa , fara rugina? Slab Canal 28 , postul  B si acceptabil ch39 . Deci diferenta dintre 1998 si 2010 este vizibila .
La turci ce sa mai discut? Pai cum venea 48-ul ala ? Nu se putea crede , era local  , chemam lumea sa vada turci , iar anul acesta venea maxim undeva dupa rasul purecilor .
Modernizarea este o prostire in lant . Golaniile si laudele , asta intalnim la tot pasul la orice transmisie . Nu mai este de dat atentie , ci de dat cu shutul . Hai cu DVB-T , poate acolo , in ceasul al 24-lea le mai vine ceva minte la bilutza , care acum este o mare triluta.

#43
marluck

marluck

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,618
  • Înscris: 07.03.2010
-Tocmai ce montai in dupa amiaza asta o antena Harlem din Obor si o orientai la cativa metri pe bloc spre Rusciuc.  :naughty: Chiar si asa pe un bloc cu 4 etaje,pe pilon,la cativa metri inaltime,fara dipolul VHF montat,cu amplificatorul cu 3xOE33 turcesc,si la mai putin de 1 metru distanta de Sonet-ul cu 1 tranzistor,mobil,(foarte modesta antena asta :thumbdown: ),rezultatele sunt f. bune.Nova pe canalul 44 bine spre foarte bine;pe canalul 40 (pana cu o ora in urma cand s-a oprit emisia)BNT Sever neasteptat de bine,color si receptie buna,stabila,de parca nu ar avea doar 200W....Canalul 27 bTv e interferat destul de tare, iar ProBg e foarte slab,din pacate.Bine spre foarte bine intra canalul 56 BNT,din Shumen,desi diferenta unghiulara in raport cu Ruse e destul de mare,iar pe 39 bTv Shumen,binisor numai.In schimb la ora asta cand scriu,TV7 din Ruse pur si simplu incaleca mizeria locala denumita party tv(pol.verticala) :thumbup: pe canalul 49.Cateva cadre se vede bine Tv7 apoi iar party (si tot asa).Mirarea vine de la faptul ca puterea alocata pentru Tv7 ar fi conform predavatel bg de numai 60w !!!  :coolspeak:.Amplificatorul e performant si pe vitor merita o antena mai buna,desi,chiar si ligheanul logperiodic al turcilor nu e tocmai rau.In ceea ce priveste ProBg care ma interesa cel mai mult prin prisma transmisiilor sportive numeroase,presupun ca am nimerit un nod de semnal;aici mai e de umblat la inaltime. :console:
-Sa auzim numai de bine,si de un Polaris,cand si daca va mai veni anul asta la Cluj...  :naughty:
-Inceperea oficiala a transmisiilor digitale  in Ruse este anuntata pentru 1 octombrie 2010,si se prevede pentru inceput aparitia a cca 5 programe,pe un multiplex cu o capacitate de 8 programe,respectiv bTV,NOVA,TV7,PRO.BG,Bulgaria AIR (MSAT),pe multiplexurile detinute de Towercom Slovacia.In ceea ce priveste multiplexurile HannuPro destinate televiziunilor publice,inceperea emisiei e prevazuta pentru aprilie 2011.Norma de emisie este Mpeg 4 H 264 AVC,dar deja se discuta pentru viitor de tranzitia catre DVB-T2.Pana atunci rabdare si scanare periodica pe 514 Mhz.
-Deasemenea,incepand de ieri au inceput testele digitale si in Stara Zagora pe canalele 22 si 37.

Edited by marluck, 26 September 2010 - 00:53.


#44
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
Sa vezi ce iese daca bagi 1XBFP67  intre 2 2sc3355 (oe33) , eu am , si tine cont ce receptie nasoala am din groapa si unde ploua torential cu reflexii pe orice directie .
Am ajuns sa scot ce venea greu , adica novaci pe 46 si tvr2 / 28de pe directia simnic sau ce releu o fi ala spre semenic . Am prins trt3 ceea ce megrea greu rau , si NTV sport continuu , pe 35 . am si fimari , paremise ca in aria asta avem o regula cu receptiile dx ce nu s-au vorbit de ele , o sa trebuiasca  trebuiasca material edificator .
;) succese .

Edited by Zvartoshu, 26 September 2010 - 05:48.


#45
marluck

marluck

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,618
  • Înscris: 07.03.2010
-Ok,mersi o sa incerc sa intercalez si un BFP67 intre cele doua OE33,sa vad ce iese.Din ce am remarcat primul tranzistor OE33
e polarizat cu o rezistenta de 82 k pentru un zgomot redus.Din ce inteleg ai un etaj suplimentar de amplificare intre doua OE 33,sau pur si simplu ai inlocuit un OE 33 cu un BFP67? Astept raspuns,multumiri in avans :thumbup: .Deasemenea o sa incerc sa mai reduc nitelus capacitatile intre etajele succesive de amplificare la valori ceva mai mici.Luni dau o raita prin oras sa procur componente.Chiar si asa cum e in prezent, pe plafonul de nori de dimineata pana la 11 am avut Nova slabut pe canalul 33,din Turtucaia presupun.O erata,data anuntata de bulgari privitor la inceperea emisiei digitale in Ruse e 1 noiembrie 2010 si nu octombrie;oboseala de la ora doua din miez de noapte si-a spus cuvantul...
Mersi de feedback @Zvartoshu,tocmai acum a pornit mira de la BNT Sever,si receptia e buna,color
in continuare. :thumbup: Revin cu feedback dupa modificari.

#46
marluck

marluck

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,618
  • Înscris: 07.03.2010
-Are cineva de pe forum idee unde as putea gasi tranzistoare de UHF in Bucuresti?Am sunat la 7 magazine de piese electronice,si nici pomeneala de BFP67=BFG67,BFG65,BFG197,BFP420,TSF1220,2SC9018,2SC3355.Ultimele doua le-am
gasit intr-un singur loc la comanda in cca o saptamana,insa de BFG-BFPuri nici pomeneala nici macar la vitacom...Help Please ! :D :D :D

#47
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
2 bfp-uri la 10lei , sau alte tranzistoare de gain utilizate pe amplificare de putere la antena 2 la 15lei .

#48
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006

View PostZvartoshu, on 22nd August 2010, 12:43, said:

Deci , explicatia este simpla ...
EMISIA PE LAMPI vs EMISIA TRANZISTORATA ..
...hehehe .. emitatoarele tranzitoarate ce nu mai au puterea aia care o are lampa .. pe veci .
Sa fiu sincer, nu inteleg.
Adica (sa zicem) 10W emisi dintr-un emitator cu lampa nu sunt tot 10 W daca ii emit dintr-un emitator cu tranzistoare?
Te rog explica-mi de ce anume se intampla asta, ca nu vreau sa mor asa cum sunt.
Da incet, inclusiv cu formule, pls. Nu de alta, dar vreau sa pricep mai bine pe ce te bazezi cand afirmi asta..
Incepe cu P=U*I, sau U2/R, unde R=50ohmi, sau 30 ma rog, si condu demonstratia mai departe..
Iti multumesc anticipat pt bunavointa si lamuriri.
PS. Acuma daca nu am inteles eu si de fapt tu ai scris ca actuala putere de emise a fost redusa odata cu trecerea de le emitatoarele cu lampi la cele cu tranzistoare, asta e. Sunt un neintelegator...

#49
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
10w din lampa sunt 10w curati , nu jeguri tranzistorate cu zgomot cat cuprinde .
Sa demonstrat in multe tari ca , in emisia actuala , are zgomotul + frecenta ultila iti rezulta puterea totala , in loc de puterea undei emise fara nimic pe langa. La lampa , oricand  vrei , semnalul curat si frumusel il ai la 10w fara colcaiala fasaita a tranzistorilor .
Eu nu ma dau baut unde vad , citesc si imi dau seama .

Edited by Zvartoshu, 27 September 2010 - 14:38.


#50
mouse3

mouse3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 967
  • Înscris: 22.04.2010
Care dintre tranzistoarele la care faceti referire aici are zgomotul cel mai mic ?

#51
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
2sc3355 sau OE33 pe patentul nemtesc .
BFP67 sunt puternice rau de tot , am amplificat pana a intrat in delir tv . Are sa zic asa aprox 1.2dB pe figura BFP , insa jucaria mea 2sc3355 are aprox 0.9db , mult mai putini pureci .. heheh , distanta e nitel mai mica dar stiu ca nu face serpi cdma pe spectru , deh , ne trebuie romteletzeapa . De nu aveam cdma pe internet mobil stateam in MAXIM adica 3X bfp 67 adica pe romaneste 44db

#52
mouse3

mouse3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 967
  • Înscris: 22.04.2010
2SC3355 are 0,9dB asta este bine,se poate si mai bine de atit ? Care ar fi cele mai bune de pe piata la ora actuala ?
De amplificarea in putere se ocupa etajele urmatoare din amplificator,primul etaj este esential,de aici depinde tot factorul de zgomot al intregului amplificator.

#53
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
suntr si mai bune , nu gasim nici pe comanda de la cluj pe unde ne vine 2sc3355 .
Ca fet avem o droaie de bf-uri care sunt bune ca amplificare .

#54
Energy

Energy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,335
  • Înscris: 23.11.2003

View PostPrien, on 27th September 2010, 14:08, said:

Sa fiu sincer, nu inteleg.
Adica (sa zicem) 10W emisi dintr-un emitator cu lampa nu sunt tot 10 W daca ii emit dintr-un emitator cu tranzistoare?
Te rog explica-mi de ce anume se intampla asta, ca nu vreau sa mor asa cum sunt.
Da incet, inclusiv cu formule, pls. Nu de alta, dar vreau sa pricep mai bine pe ce te bazezi cand afirmi asta..
Incepe cu P=U*I, sau U2/R, unde R=50ohmi, sau 30 ma rog, si condu demonstratia mai departe..
Iti multumesc anticipat pt bunavointa si lamuriri.
PS. Acuma daca nu am inteles eu si de fapt tu ai scris ca actuala putere de emise a fost redusa odata cu trecerea de le emitatoarele cu lampi la cele cu tranzistoare, asta e. Sunt un neintelegator...
Offf, incorigibil baiatu' asta. A naibii mama ei de fizica si de formule. Tovarasu, daca vrei explicatzii cu desene, formule, calcule, vezi ca pe forumu de radioscamatori s-or gasi nene care sa te lumineze.
Eu cu fizica nu stau sa-mi bat capu', e plin "goagal" de formule, ce stiu, aflu si vad (si ceea ce n-ai intzeles) este ca odata cu schimbarea emitzatoarelor pe lampi cu astea noi pe traznitori le-a micsorat puterea de le-a luat dracii. Tu mai stii de pe vremuri cum s-auzea 153kHz, ala de la Bod, ca batea lejer pe orice petarda de radio pana in Austria si-n Bucuresti il auzeai beton si cu un radio Mamaia? Eh, incerci acuma cu Selena "tunat" (adica cu FI-ul aliniat cum trebuie) si o sa auzi un mare oha.
La fel e, mah, si cu sarbii. Mai incearca acuma sa iei canal 10. O sa iei o laie, ca releul ala de la Novi Sad nu mai bate asa de mult si nici nu stiu daca nu l-o fi carabanit in UIF. Acuma pe 10 iei de la Tupiznica (langa Zajecar)

Deci, pentru zonele de SV ale Romaniei, ar fi de interes asa:
Tupiznica : 10 - RTS1, 25 - RTS2, 31 - Avala, 34 - Fox, 42 - Pink, 48 - B92, 61 - Happy/Kosava, 69 - Zajecar
Deli Jovan: 6 - Avala, 23 - RTS2, 38 - Fox, 43 - RTS1, 50 - Happy/Kosava, 59 - Pink, 66 - B92
Mai e, cred ca tot pe Deli Jovan, regionalul de Bor pe 29 dar ala e slab cu spume, si Folkdisk pe 35 (care n-are mai mult de 1kW)
In rest, alea de la Kladovo, care daca au 1kW e bine.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate