Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

DX de la televiziunile vecinilor

- - - - -
  • Please log in to reply
320 replies to this topic

#19
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
Nu am poza , insa cunosc lume ce punea pemntru botev canal 11 ligheanu pe casa de aluminiu bine batut si prindea sa se sature .
Eu ma dau in sspectacol 2 minute , asa zic cei batrani , cu o antena care daca ii pui cele 2 gratare de 35cm unite , 75 , semnalele de la mare distanta cresc si ce vine din laterala scade si mai ales spatele . Pentru mine care ma intrebam cum sa pozitionez , ma uimesc ce scot zilnic cu ea dupamasa , turci adica . In fatza amintirilor mai aveam pe unu care a facut ligheanu la antena turca , si scotea mult mai multe , marind cu unu de antena parabolica .
In fine e distractie cu tunarile astea de antene . trebuie rabdare , un radio si un modulator si un alt radio sa auzi ce face miscarea care o faci la antena , daca ai cablu , iei boxa si asa mai departe , tv pe casa si bloc si dai - stanga , dreapta si scoti ce vreai de fapt .

Stiu ca pe forumuri cand e vb de ceva greu de realizat , merge si cu lasal pe ala, sau am prins si eu un radio in plus si sunt mare boer .. Eh , aici poate sa vina lumea , pe sleau o zic , cu turci scosi la kilogram de oriunde ziua , nu ma afecteaza , iau si eu radio ma duc fix in fata tutrakanulu cum am fost de dimineata cu trebi si am scos ce vrea mushiu si mana si umaru meu  :lol: turc , nu altceva , sa imi fac damblaua  :)) hihi .
Faza tare care este , scosu ungurilor din sud , e dambla mare , eu nu am cum momentan ca antena 2 directiva este in proiect sa o am , persoana de contac nu e in romania sa o ridic de unde este . Aceea o fac cu reflector dedicat pe diretcia turci si cu bou in fata felecului sa il scot 88.8 cand vreau pe scatter din bucuresti cum am facut pe vrmeuri la teste cu antena ce o am . Cat de 105.6 radio MR1 , deja e ceva simplu peste munti . Asta e placerea ca dx-er sa spun si sa arat . Mai este aia cu saveniul scos de langa dunare , reflexii , si iasi fm 96.3 pietrarie .

Referitor la antenele de la tehnium , sunt multe , foarte multe de zis . Am citit mult revista , era mult mai educativa , se punea o baza , acum nu mai exista nimic unde sa pui baza , ca nimeni , nu mai publica ceva calumea.
Antena quagi poate sa aiba antena cerc , antena romb si orizontala pe acelasi bat , elementele fiind astea , si din fiecare ies cabluri , si pe traseu faci cu divizorul jongleria pana jos . pe vremuri postam eu chestia asta , sigur mai exista ..
http://forum.softped...m...t&p=1932613
unde o explicam .
Referitor la legaturi cu linii , sunt si dipoli orizontali cu linie , avand dimensiunea frecventei elemntul cheie si valoarea linei c u un calul , nu mai stiu acum , oricum sunt antene ce pe emisie erau considerate calorifere care radiau dean paispelea daca nu era pusa linia bine .

Edited by Zvartoshu, 25 August 2010 - 20:44.


#20
mouse3

mouse3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 943
  • Înscris: 22.04.2010
Din ce am vazut in pozele de la Rusi cablul este cu siguranta ecranat prea atirna neglijent pe si printre antene pentru a fi o linie neecrenata dar nu sint sigur in privinta cablului ca la ei ca si la noi toate echipamentele vechi de pe timpul lui stalin pot fi scoase de la naftalina si imbunatatite ca si cu avioanele noastre vechi devenite cu un upgrade noi si apoi sint casate in zbor cu echipaj cu tot.
Dupa aspect par a fi linii asimetrice dar pot la fel de bine fi si linii simetrice ecranate si atunci seamana cu cablul coaxial de la distanta.Cu atitea upgrade nu mai poti fi sigur de nimic la Rusii astia,sint aproape sigur ca etajele de putere sint pe tuburi si etajelel de zgomot mic sint pe semiconductoare.Am sa caut pe net pe 50 MHz sint o gramada de radioamatori acolo trebuie sa fie unul mai rasarit si cu experienta in domeniu ca echipamentele astea trebuie sa fie declasificate in Vest ca au vechime, sint deja depasite de posibilitatile satelitilor meteo ca vreo 90% dintre ei sint clasificati astfel sau de cercetari.La razboiul din Golf nu am vazut la TV sa apara astfel de scule find cu siguranta inlocuite de altele mai sofisticate si mai mici usor de ascuns,cu antenele astea ai fi fost o tinta sigura si pe timp de noapte,ziua nu apucai sa bei o cafea ca si erau pe tine cu ghiuleaua.
Dupa dimensiunile elementilor antenele par a fi in banda 3 sau intre 3 si 4.
Legat de revistele de specialitate am mai cumparat si eu dupa Revolutie dar nu mai erau ce au fost odata.
Numai la testarea pe care am facut-o cu cele doua antene Swann pentru a le cupla la amplificator am pierdut aproape doua zile dar nu m-am plictisit,din pacate nu am linie simetrica ecranata de 50,75,300,600 ohm ca testam si cu aia am doar niste cablu bifiliar de 300 ohm neecranat tip socialist dar sa incerc cu el in UIF este deplasat trebuie sa respect distanta fata de alte parti metalice pe linga care trece cablul si asa tot apar invitabil influente care dau batai si mai mari de cap decit problema in sine.
Cablu coaxial de 75 ohm am de mai multe feluri,cel mai bun dintre ele in UIF a fost un tip de cablu folosit de RDS la cablarea blocurilor in oras cu ani in urma.Avea si patru fire litate izolate si rasucite doua cite doua in perechi bagate intru-n tub separat de coaxial dar lipit cu coaxialul,din pacate am gasit doar capete scurte cind am venit atunci de la servici ramase dupa ce au facut cablarea in bloc pe casa scarii si la receptia la distanta in UIF a dat cele mai bune rezultate cuplind cu el dipolul cu amplificatorul de antena,pierderile au fost foarte mici comparativ cu celelalte cabluri din comert si ma refer aici la cablurile scumpe nu cele de 2,3 Lei.Cred ca a fost un lot de cabluri de firma.

#21
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
http://www.youtube.c...u/0/LuHGdbGhdfE ..
din banat rai ? ..
iauite aici ce prind astia pe langa vitosha ... lol

#22
mouse3

mouse3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 943
  • Înscris: 22.04.2010
Ma referam la receptia RAI in Banat inainte de 1989 cu tehnica disponibila atunci,acum poate au emitatoare mai puternice Italienii,receptoarele sint mai performante azi iar mos-fet este peste tot atunci era o aventura sa obtii unul BF960,BF981
abia in 1988 am facut rost de ei la Electronica Industriala dar comparativ cu cei fabricati in RFG erau slabuti.

#23
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
foarte corect , pe vremuri abia bfr96 facea furori in randul amplificarii tv sau radio .
In ziua de azi , orice radio vechi de colectie cum il am eu blaupunkt 1998-ul , are 3 bf999 din start , sua cum sa iti zic , tubul cu amplificarea ce il are wv , gata echipat pe cablaj pana in tda1574.
Deci , sincer , cand zicea cineva ca auzea turci , eu faceam ca trenul , dx-erii din afara gata .. FAKE , trucaj , nu poate nu are cum , are munti in fatza . Cand ,-am lovit cu capul de tocul usii , adica de muntii novazagora de la bulgari si cu darik karjali in bucuresti @93.2mhz .. am zis .. oooopa .. se schimba aberatia asta de dx ce o fac astia in international si cu aparate moi . La englezi cand scot francezi peste mare .. gata e nunta , la mine cand aud din oltenita turci pe direct .. dau din nas si zic .. semnalul trebuia sa fie mult mai mult pe istanbul , canakkale sau zonguldak arsardoguru . Facand dx incontinuu si auzind pe diretc turci , de atunci am zis .. gata . turcii cand o iau la deal .. se aud pe direct .
#Dx este foarte gandit in unele tari si in unele tari cand vad 300km si tine pamantul si 800.. atunsi zici .. aaaaa .. e prea de tot .

Edited by Zvartoshu, 27 August 2010 - 18:22.


#24
mouse3

mouse3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 943
  • Înscris: 22.04.2010
Am fost plecat zilele trecute prin judet cu lucrul si am vazut la o terasa pe DN 68 o umbrela de soare cu diametrul de 5m de la o cunoscuta marca de bere,umbrela are multe spite si materialul textil este bine intins formind o parabolica aproape perfecta,trebuie sa fac rost de una sa lipesc staniol la interior,in UIF trebuie sa dea rezultate mai bune decit cea veche pe care o aveam.
Singurul dezavantaj este ca la prima adiere de vint trebuie coborita in jos pe pilon altfel repede se strica jucaria...
Legat de subictul acesta ati mai auzit pe cineva sa converteasca o umbrela de soare de mari dimensiuni in parabolica pe FIF-UIF,FM ? Pe banda C cu greu echivaleaza cu una de 2m.Din cite vad am ramas singuri,receptia terestra in UIF cel putin a fost un cosmar pentru toata lumea si cu prima ocazie au plecat toti in DHT sau la cablu nu sint de condamnat oamenii pentru asta caci la noi intensitatea semnalului in UIF este de DX si necesita antene de mari dimensiuni grupate in sisteme mai mari in unele cazuri decit casa,priza de pamint corespunzatoare si paratraznet altfel vin pe cap alt fel de „distactii”.

#25
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
Da parabolica de uif am avut si eu filmata deoarece sunt zone unde nu se poate receptiona terestru bine ceva de bulgari sau turci , exemplul oltenitei ,  calarasi , sau prundu .
http://www.youtube.c...h/0/-mAUgCi768M scuze , dar telefonul era nasol .
#Eh astia fara reflectorul ala vad linii oriozntale negre cand vor sa vada ceva .
Ce afirmatie faci cu ditai parabolica , te rezumi in vhf3 si nu in uif dfeoarec 5M este mare de tot diametrul .

Edited by Zvartoshu, 27 August 2010 - 18:30.


#26
mouse3

mouse3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 943
  • Înscris: 22.04.2010
Nu sint de meserie dar o antena parabolica are 65% diametru util la 12GHz,iar una profi 90% in cazul in care presa a fost bine reglata in fabrica,depozitarea,distributia,montarea la client,exploatarea sint OK lucru greu de crezut,o simpla ovalizare imposibil de observat cu ochiul liber si te-ai „scos” ramii la 55% randament si cifra tot scade pe intrega durata de viata a antenei,incet dar sigur.Nu cunosc insa diferenta in procente intre antena roluita si presata.
Scazind frecventa de lucru la UIF randamentul antenei creste deoarece scade precizia de realizare a curburii reflectorului asta in cazul unei antene de fabrica si nu a unei umbrele placata cu staniol.Aici curbura nu mai este identica pe toata circumferinta si randamentul entenei este mult mai scazut,are 5m dar in frecventa are doar vreo 1,5-2m in cazul in care umbrela are multe spite care tin cit de cit forma parabolica mai mulgi ceva altfel...
Eu cu vechea umbrela in UIF am avut probleme din cauza cistigului mic in comparatie cu necesarul,zona este dificila si in plus emitatoarele noastre sint de ,KW virtuali ca sa zic ca Dvs.,nu cred ca mai este vreo tara in UE unde semnalul sa fie atit de scazut in mediul rural.Ar fi luat ca o insulta la adresa telespectatorului,nu toti au hobby pentru sportul asta si in plus este si dificil, FIF-ul este mai abordabil la nivel de amator dar in UIF incepe meseria sa scoti o toleranta de 2mm la nivel de amator cere munca si experienta in prelucrarea metalelor si nu in ultimul rind chef de lucru si pasiune.Si mai trebuie si ceva cash dar pasiunea cere si sacrificii.
Daca as vrea sa receptionez Sirbii in UIF la tara la Fagaras nu ar fi exagerat sa ma gindesc la un diametru util al reflectorului de 5m minimum dar pentru asta am nevoie de o antena de n metri diametru,acolo nu am probleme cu interferentele si statii perturbatoare care trimit semnal aiurea pe armonici poluind spectrul doar cistigul si directivitatea antenei conteaza.Semnalul este in aer dar nivelul lui este cu mult sub limita de receptie doar antena parabolica il poate focaliza intru-n punct de unde poate fi preluat de o antena cu 3 elementi si trecut cu pierderi minime in primul etaj de amplificare de zgomot mic. Primul etaj este totul daca aici scirtiie ceva adio receptie.Ma gindesc sa folosesc din practica GHz-lor si un reflector Cassegrain pentru o mai buna focalizare mai cistig ceva si de aici.Ca forma ar fi un „V” cu unghi mare am vazut ca sa practica in profi si este usor de realizat la nivel de amator.
Dar viata are alte planuri uneori,speranta insa moare ultima pacat ca nu am putut avea ce am vrut atunci cind am vrut,acum eram departe.Poate una de 5m utili nu am sa ajung sa am dar cine stie.

#27
CotoiBatran

CotoiBatran

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 04.04.2009
Sfat:   domle  amator de receptii calumea , i-ti recomand o antena polaris , cauta in italia sau in spania , aduo in romania , cumpara o umbrela mai arcuita si pune-i mute spite sau staniol pe sub spite spre fasi , stanil daca se poate GROS . Orientarea este mai greoaie ca cere multa verificare de pozitie pe casa sau bloc.
Am pe cineva ce a construit antene parabolice de UIF ,cu asa ceva , si de FM banda de radio cu antena verticale simple . Scoate incontinuu din campie Bulgari pe tv , Sarbi in instabilitate si uneori turci noaptea . O are pusa pe un par la 4M de la podul casei .
In fm e greu , trebuie sa faci una de peste 3.5M diametru si sa pui un dipol deschis la 80Cm de ea . E nasol cu vantul si cu ancorarea .
Ca amplificatoare recomand , pe sleau, acela mai scump de la antech . Mai este cel de la rusi ,acu , dar cine il aduce in romania, e mai greu , are 1 fet si 2 bipolare , fet reglabil , nu cu joaca de-a tensiunea ca la cele tipice .
.Pe fm sunt multe ce eu am incercat sa le reglez si sa prind cu ele, pe tv pe vremuri faceam multe in turda- dioda pe unde stateam , acu  am un digi si din an in paste am si timp sa il si vad .
Succes .
Cotoi Marius .

#28
mouse3

mouse3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 943
  • Înscris: 22.04.2010
Multumesc de sfat dar antena Swann a batut antena cu elementi in „X” si antena cu element in compensatie,linia de adaptare pe care o are permite un reglaj fin lucru pe care antenele cu element in „X” nu il au iar antena cu element in compensatie are reglajul limitat de deplasarea elementului inainte si inapoi neputind face un reglaj asa fin precum Swann.Antene in „X” am testat tipul de antena fabricat la noi cu 22 de elementi si o antena mai mare de 2m lungime si 99 de elementi adusa din Germania.Antena cu element in compensatie am facut-o,o am si acum la tara are 40 de elementi dar chiar la marimea asta,are 4,2m lungime nu intrece Swann.
Legat de Swann ar fi util pentru unii sa mentionez dimensiunile ei pe canal 22 are 900 mm lungime iar pe canalul 41 are 700 mm lungime.Schema o gasiti in Tehnium nr.2/1988.
Nu pot monta o antena prea lunga in focarul unei parabolice ar scadea din cistig deoarece focarul este mic si doar acolo raportul semnal/zgomot corespunde cistigului maxim combinat cu un zgomot minim necesar unei receptii dificile.La ses intensitatea semnalului este mult mai mare decit aici unde ma pot baza doar pe unde reflectate de munti si dealuri neavind la locul receptiei vizibilitate directa spre emitator.

#29
poliglot

poliglot

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 01.04.2009

View Postmouse3, on 23rd August 2010, 18:51, said:

Vreau insa sa va mai intreb ceva poate stiti,eu unul de aici nu am reusit sa aflu raspunsul.
Au transmis Sirbii pe vremuri filme porno la TV noaptea la sfirsit de saptamina ca a fost plecat in delegatie unul dintre colegii mei in Timisoara la Elba si au fost niste incurcaturi pe acolo cu hirtoagele si a trebuit sa stea pina Luni si la intoarcere a spus ca a vazut la Sirbi astfel de filme noaptea...

da, transmiteau, si inca ce filme porno... hardcore... ca cele de pe casete video. aici in vest se receptionau Belgrad 1 si 2, Belgrad 3 (Treci Kanal) si Novisad, Novisad Plus. Eu receptionam mai bine Belgrad 1 in canal 10 ccir de pe releul de televiziune de la Iriski Venac http://upload.wikime... de langa Novi Sad. emisiuni de televiziune ca Filmski Maraton nu se uita niciodata. numai filme de calitate, productie SUA, difuzate alternativ pe Belgrad 1 si Belgrad 2 de vineri seara pana duminica la pranz. Treci Kanal transmitea filme porno in weekend, in timpul noptii, incepand cu orele 2, pana dimineata. la fel si pe Novisad in cadrul emisiunii Blue Night, filme porno pentru toti si pentru toate :). sarbii aveau o televiziune occidentala spre deosebire de bulgari, rusi si unguri care aveau televiziuni comuniste. de noi ce sa mai vorbim, ce transmitea tvr-ul era o caricatura comparabil si cu ce trasmiteau bulgarii. imi aduc aminte ca in cadrul emisiunii cu filme porno de pe Treci Kanal, la inceput prezentatoarea imbracata foarte sexi dezbatea scrisorile primite de la telespectatori, scrisori cu tematici erotice, apoi incepeau filmele de se uitau si bunicii mei de la Cluj cand veneau la noi in vizita cu gura cascata, nemaivazand asa ceva pana acum. :)

e posibil ca in zona unde locuiesti sa fi receptionat sarbii pe canalul 10 tot de la releul asta. era cel mai puternic emitator din Serbia, puterea emitatorului care transmitea in canal 10 ccir era de 5 mwatt, dupa spusele unui amic de la tvr timisoara, tehnic. existau rapoarte ca a fost receptionat si in Austria insa acum nu mai este functional, se vede in fotografia din link de ce. aveam inainte de 89 un radiocasetofon philips cu ultrascurte in banda vest. veneau radiourile de la sarbi unul langa altul pe scala, statie langa statie. cred ca majoritatea erau transmise de pe releul de la Iriski Venac dar unele mai erau receptionate si de pe releul de la Vrsac Breg.

Edited by poliglot, 29 August 2010 - 18:27.


#30
CotoiBatran

CotoiBatran

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 04.04.2009
Spusele celui cu propagarile se adevereste.Lampa nu se poate pune in fata tranzistoarelor existente din saracele emitatoare .Ma mir cum de se mai chinuie unii sa faca dx pe puterile astea mici.Nu imi convine nici mie, de aceea am DTH . Pai eu ca taximetrist pe getax,testam zilnic 92.5 de la sarbi , mergeam pe vremuri cu el de prin teleorman , si abia dupa dragalina inca mai avea semnal pana apunea .Acum si cu ZU stins de pe ISTRITA de sus abia se aude pe undeva pe langa VIDELE . Am testat cu vreo 9 radiouri . Un blaupunkt versiune 2000 mergea mai bine , avand blank , iar restul ceva purtatoare instabila .Deci fac paralela ca puterea este cu mult sub normal . Uite un exemplu BOTEV canal 24 . Pai ce era pe vremuri la gura lui , numai nevasta-mea stie . Stand in 1 Mai in bucuresti majoritatea stiau ca daca nu aveau antena de minim 18 elemente nu il aduceai corect cu antena exact spre el . Asa venea din cauza reflexiilor facute de cartierele de pe traiectoriea lui , si nunumai . Deci venea ziua , acu nexam. Acu am pus antena de tv calumea ,  luata din GRECIA , facuta in grecia si prins o laba de gasca ziua si noaptea coada de pisica . Viata receptiei in ziua de azi se rezuma la TVR2-uri si TVR1 si dungi negre . Bulgarii de pe canal 28 celalalt exemplu , B acela il aveam noaptea incontinuu dupa traiectoria Shumen- LITORAL, canal 39 din Turda . Eh acu pot sa ma dau cu antena aceea noua care v-am scris ,cu-n amplificator de 80euro si cu coaxiale GSM din acelea negre si acolo am TVR2 dublat exact din directia lui , deci nexam ce trebuie doar abia noaptea vine ceva vag si instabil . E o rusine ce scadere s-a rezultat in decursul a 12 ani.
Cunosc oameni ce faceau receptie ca pe vremuri , adica astea ce ne faceau zilele amare . Ei da oameni buni antena voastra swan aia de pe tehnium era buna la chichite de campie . Ca eliminari de reflexii si efectul acela prin care se dubla imaginea in directia emitatorului era foarte renumita si robusta . Nu imi place aceasta antena , sa fiu serios . Eu prefer ditai antena cu un lighean in spate sau sa o reinventez pe aia veche din tinerete si sa prind ziua variatii de semnale din diferite site-uri . Din bucuresti va spun toate acestea , pe testate si pe seriozitate mare .Rog anticipat un cetatean din zonele aferente muntilor sa ne detalieze cum se face o antena care sa prinda semnale de la distanta mare . Era parca o manevra cu aplecatul usor de spate al antenei sa faca antena arc transmontan . Nu ma pricep bine ca nu am avut treaba cu muntele si cu oamenii de la munte . Calaresc non-stop campia.
va salut
Marius C

#31
mouse3

mouse3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 943
  • Înscris: 22.04.2010
Va multumesc la toti pentru contributie.
Legat de emitatorul pe canal 10 CCIR daca avea 5MW atunci e clar de ce avea putere semnalul la noi in BV,am auzit din spusele altora ca ar fi fost receptionat si la Oituz pe trecatoarea spre Bacau pe la Ghimes-Palanca daca retin bine de unii locuitori de acolo care aveau casele pe deal  in zona favorabila receptiei si am mai auzit ca se receptionau Sirbii si la Baneasa in Bucuresti mai greu dar intra ceva.Banuiesc ca era tot canal 10 CCIR.Poate ne confirma cineva din Bucuresti daca erau povesti sau nu.
Legat de receptia in zona montana FIF -ul nu necesita aceast arc transmontan realizat prin aplecarea antenei la un unghi de citeva grade,din ce am observat atunci nu avea nici o importanta dar in schimb semnalul find reflectat venea din directii diferite fata de directia spre care era emitatorul.
Legat de numarul de programe receptionat in vestul tarii vad ca era un adevarat lux acolo,am aflat de la cineva care statea in Arad,ani in urma,ca receptiona 9 programe la Tv fara prea mari eforturi si fara sa vreau mi-am amintit cit de greu era acumulatorul de camion de 180Ah carat cu spinarea la inceput cind cautam o farima de semnal pe coclaurile Brasovului.Am cumparat si cartea „Muntii judetului Brasov ”cu harta inclusa, tocmai pentru a-mi face o idee cam pe unde ar trebui cautat.
UIn loc bun de receptie al canalului 10 CCIR era in Poiana Brasov in spate la restaurantul Sura Dacilor 50m mai jos de local si 20m spre dreapta la poalele padurii,acesti 20m spre dreapta faceau diferenta acolo aveai semnal cu antena telescopica a Tv portabil Sport,daca te mutai de acolo insa semnalul incepea sa scada si apoi disparea complet indiferent de marimea antenei folosite.Pur si simplu doar acolo era reflectat de cine stie de unde,zona are vedere spre masivul Bucegi existind un culoar ingust.Pentru a receptiona acest program cei care locuiau in Poiana Brasov angajati acolo au facut teste in zona dar rezultatele au fost negative pe tot perimetrul Poienii nici macar urma de el darmite sa mai si poti vedea ceva la Tv.Au fost niste tentative si stiu din sursa sigura de a translata semnalul receptionat sus la cota 1804m din canalul 10 CCIR in canalul 2 OIRT si apoi sa fie distribuit spre Poiana dar tentativa a esuat,cred ca receptia Sirbilor in Poiana a fost prea mult pentru autoritati,poate daca incercau cu Bulgarii sa nu fi fost atita inversunare in a oprii proiectul.
Acum timpurile s-au schimbat am cablu la RDS si satelit,dar pe satelit nu se transmit toate stirile ca pe terestru exista tendinta de a ocoli anumite subiecte,lucru care este valabil la toata lumea nu numai la noi.Ca sa nu mai pomenesc de Englezi care nici macar proprile programe nu vor sa fie receptionate in Asia,Europa si Africa asa cum se intimpla cu programele Germane.Circula vorbe ca Astra 2D,mai precis antenele de emisie ale acestui satelit au fost modificate la cererea clientului pentru a ingusta fascicolul emis doar spre Marea Britanie,dar din cauza ca la proiectarea antenelor de emisie nu s-au luat in calcul aceasta cerinta consecintele ingustarii fascicolului devin bizare,in Cipru de exemplu se receptionaza 2D mai bine decit aici la noi,iar in Spania apar diferente majore de receptie de la o regiune la alta diametrul antenei variind haotic iintre 1,5m si 3m pe doar 20Km distanta.
Revenind insa la subiect regret ca emitatorul Sirbesc a incetat emisia si chiar daca poate suna ciudat pentru ziua de azi,dar nu am avut posibilitate pina acum, tin sa le multumesc pe aceasta cale Sirbilor pentru programele de calitate oferite in acele vremuri negre, cu regretul ca nu am putut sa ii receptionez decit iesind afara din oras,dar si asa  a insemnat mult pentru mine ca pasionat de Tv-Dx.
Multumesc.

#32
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
Canal 10 emite si acum
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/P1nxR8MUgHI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#33
mouse3

mouse3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 943
  • Înscris: 22.04.2010
Canal 10 CCIR ? Sirbii ?
La Fagaras nu mai intra nimic pe frecventa asta.

#34
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
la mine a intrat 1 singura data pe antena aia veche de botev , adica 8 elemente canal 11 .
http://www.youtube.c...h/0/eXq0uUOEh8E
referitor la emitator , megre , dar cu puterea cum am zis spus , varza , e normal la ce antena avea pana in bombardament cu o droaie de orizontale pe sistem radiant sa rupa in toate directiile, pana mea , pui acu receptia facuta la cateva betze  , ca la criza, niste antene de uif in varfu batzului si directive pe fm , sa iti faca show? , asta e o posirca .. valllleeeeu maica ..

Edited by Zvartoshu, 30 August 2010 - 18:56.


#35
mouse3

mouse3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 943
  • Înscris: 22.04.2010
Da,dupa zgomotul de pe imagine a scazut rau puterea de emisie dupa razboi,pacat,mai bine luau in vizor alte antene,nu ar fi fost nici o paguba ca si asa nu se uita nimeni la ei din zonele urbane...La intensitatea asta a semnalului cu antenele clasice s-a dus de ripa orice sansa de a fi receptionati din nou in zona pe care ma intereseaza.
Dupa cite vad nu fac mare brinza cu cuplatul antenelor in sistem,nu pot trece cu mult peste limitele de cistig ale antenei de baza din sistem si in plus am nevoie de un cistig mare si constant in tot domeniul UIF. Daca ar fi sa fac o comparatie ar fi ca si cum la cimpie as incerca sa receptionez in UIF statii din Cehia,Slovacia,Austria...Antenele clasice nu sint proiectate din start pentru un asemenea cistig. Cred ca un mariaj intre o parabolica si o antena Swann in focar ar fi maximul pe care il pot atinge la nivel de amator.Aici doar diametrul conteaza.Sugestii ?
Am observat  din pura intimplare mai intii si apoi testind mai insistent ca la inlocuirea dipolului din aluminiu al unei antene clasice cu unul identic din cupru cistigul antenei aproape se dubleaza.Ati intilnit in practica acest rezultat?
Circula un zvon mai demult dar din pacate nu am avut mercur pentru a incerca.Daca umplii teava unui dipol cu mercur apar imbunatatiri in receptie sau sint doar povesti,folclorul este bogat la noi,dar contine de cele mai multe ori si un simbure de adevar.

#36
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
in 2002 am avut mercur , aveam si teava subtire de cupru . am bagat cateva bile cu o palnie de hartie pe teava , am lasat spatiu liber  putin . eh , semnalul nu a crescut , ba din contra era zgomotos .
Referitor la sarbi , slab , si la turci slab .

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate