Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Masina de copt paine - pareri

Cum reactivez Google Maps?

Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...
 La mulți ani @un_dac!

La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)
 sistem hibrid eoliana + panouri +...

Outlook e muta pe Android

Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.

Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...
 Tastatura si mouse cu baterie int...

AC Gree duce la palpait de becuri

Sfat / recomandare construire aco...

Cablu analog vs digital
 

Creta

* * * * - 5 votes
  • Please log in to reply
3741 replies to this topic

#3475
SacDePureci

SacDePureci

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,669
  • Înscris: 12.02.2007

View PostHybr1d, on 29 mai 2021 - 19:40, said:

Salut din nou, de unde se poate inchiria barca in Creta, pe unde ar fi un traseu ideal, respectiv e recomandat considerand faptul ca e o insula vantoasa?
Urmaresc oricum aici: https://www.meteo.gr...hes-home-en.cfm

Harta aia este incompleta, am fost la mai multe care nu apar acolo.

Ai reusit sa iti faci un traseu cu barca? Vreau sa inchiriez si eu in septembrie o barca mica pentru jumatate de zi si nu stiu pe unde sa ma duc Posted Image
Se poate ajunge cu barca inchiriata la Balos sau/si la Gramvousa? Am citit pe aici ca se poate inchiria barca si din Kissamos dar eu nu am gasit decat firme care inchiriaza barci mari.
Cel mai aproape am gasit in Chania dar cred ca faci foarte mult cu barca mica pana la plajele mentionate...

Care ati mai inchiriat barci poate imi dati un sfat...doua..

#3476
loccoxxl

loccoxxl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 419
  • Înscris: 11.05.2007
Și pe mine m-ar interesa experienta cuiva care a închiriat barca fara skipper.

#3477
kimi_ro

kimi_ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 819
  • Înscris: 14.04.2007
Buna seara,

Concediul de anul acesta a fost stabilit pe ultima suta de metrii (in urma cu vreo 3 saptamani), prin urmare, documentarea mea, care, in general, era detaliata, a lasat de dorit in acest an. WFH-ul inceput inca de anul trecut si continuat si in prezent, imi "mananca" enorm din timp iar ultimele 2 saptamani au fost doar cu munca pana la 22:00. Anyway, ca sa nu ma mai plang, am reusit sa citesc mare parte din discutiile de pe forum, incepand cu vara lui 2017 si pana in prezent. Cred ca am mai sarit cateva pagini dar m-am bazat si pe faptul ca in urma cu 5 ani am mai fost in Creta.

Problema e ca mi se pare extrem de scump inchirierea masinilor. Citeam ce spuneau alti membrii de pe forum, din aceasta vara, si nu inteleg cum de au reusit sa gaseasca la preturi mici iar eu abia am reusit sa gasesc la 315 EUR/7 zile, masina de clasa A sau maxim B. Na, asta e, am ales un Opel Corsa (preferam Fiesta, asa cum facusem, initial rezervarea) si cu asta o sa ma plimb in toata perioada.

Trecand la subiect, ajung cu WizzAir, vineri, pe 30.08. Cei de la Wizz aterizeaza pe Heraklion iar cazarea eu o am in zona Platanias.

In paginile de prin 2017 si pana in prezent, recunosc ca nu am regasit nicio recomandare de un restaurant pe drumul dintre Heraklion - Chania, cat mai aproape de Heraklion, preferabil.

Asadar, aveti vreo recomandare de taverna in Heraklion sau in apropiere, spre vest? Ideea e ca o sa fim si cu pustiul de 4 ani si sigur o sa ii fie foame dupa multele ore pierdute prin aeroportul din Bucuresti - zbor - aeroportul din Heraklion. Daca e in Heraklion, as prefera sa aiba si locuri de parcare in zona :)

Si as mai avea o intrebare: in acest an, am inteles eu gresit sau sunt cateva plaje unde setul de sezlonguri + umbrela poate ajunge si la 50 EUR? Daca da, care ar fi acelea?

Multumesc,



Bonus, las un mic rezumat cu ceea ce am citit. Evident ca nu e ceea ce va fi in plan pt urmatoarele 7 zile ci e o mica arhiva pt viitoare concedii in Creta. Pt cei care isi vor recunoaste cuvintele (aviz Ovidiu, mdt si altii, cred ca voi ma stiti de pe alte thread-uri).


Creta
Meltemi, vantul care sufla zilnic, constant, cu putere dinspre nord poate fi deranjant. Dar daca-ti faci bine temele, vei stii locuri din insula unde practic acesta nu se manifesta deloc.
dimineata la prima ora deschizi meteo.gr, acolo treci pe engleza, apoi, undeva in partea din dreapta vei avea un buton "beaches map". Daca nu merge in engleza, apesi butonul cu umbreluta deasupra unui val. Din vidget-ul care apare in harta, poti face un time-shift de dimineata pana seara, pentru a vedea cum evolueaza situatia. Daca simbolul de pe harta ramane verde, poti merge cu incredere, vantul va fi linistit iar apa fara valuri mari, se poate inota si face plaja. Daca este portocaliu, este inca suportabil, mai ales daca gliseaza intre verde si portocaliu, te poti duce daca trebuie (nu mai ai timp sa ajungi alta data, prognoza pentru zilele urmatoare este si mai rea). Daca este rosu, cauti alt loc.

https://www.meteo.gr...hes-home-en.cfm

https://www.windfind...21-08-27T18:00Z

Plaje

plaja din Marathi precum si Kalyves, Almyrida ar fi recomandabile in caz de vant, sunt mai ferite (par aproape de cazare)
Plaje cu apa albastra sunt mai mult in Vest

Langa cazare:

Platanias – simpla
Troulakis Beach – simpla
Agia Marina – simpla, cu nisip
Agii Apostoli - (in stanga Chania – Daratsos/ Kato Daratso) – la 14 min cu masina - Noua ne-a placut f mult plaja de acolo, in special zona dinspre peninsula (imediat la stanga de Iguana beach) - ne instalam la umbra copacilor, apa era limpede, frumoasa, intrarea lina in mare; plaja nu era lata asa ca din locul nostru de la umbra puteam supraveghea copiii care se jucau la marginea apei.
Plajele de acolo sunt ok, foarte frecventate de localnici, mergeam cand vremea nu era promitatoare la Elafonisi, Falassarna sau Balos. Am gasit cateva fotografii din ultimii 2 ani.
Notis (in stanga Chania – Daratsos/ Kato Daratso) – Yannis Beach Place - la 15 min cu masina
Iguana – Paralia Agii Apostoli (in stanga Chania – Daratsos/ Kato Daratso) – nu pare interesanta
Golden beach / Golden Bay (in stanga Chania – Daratsos/ Kato Daratso) – la 16 min cu masina
La Iguana beach şi la Maherida beach intri în apă direct, fără să te mai codeşti, cred că sunt 28 - 30 de grade în apă.
Plaja cu umbra naturala, de pini, am avut noi, la Kato Daratso, plaja cea mai dinspre vest, in capatul spre nord al ei.

NORD-ul cazarii - peninsula Akrotiri

In Akrotiri plajele sunt average, inclusiv Stavros fiind so - so in opinia mea. Adica ape super limpezi peste tot, snorkel cat cuprinde, valuri aproape deloc, peisaje cu stanci si munti, dar lipseste picatura de cerneala in apa
Saint Onoufrios (recomandare Ovidiu) –spectaculoasa -   nu pare extraordinara din poze – la 35 min cu masina (in vest). este intr-un golf, frecventata in special de catre localnici. Bun de tinut minte ca varianta de salvare, cand peste tot vantul/valurile fac dificil inotul.
Kalathas (recomandare Ovidiu) – spectaculoasa – nu pare extraordinara din poze – la 35 min cu masina (in vest)
Livadi (recomandare Ovidiu) – spectaculoasa – la 41 min cu masina (in vest)
Paralia Macherida (recomandare Ovidiu) – spectaculoasa – foarte mica si neamenajata - la 43 min cu masina (in vest). Arata bine. e plajă în special de nudişti
Stavros – la 45 min cu masina (in nord) – mai multi spun ca nu e nimic spectaculos. Aici se poate manca la Mama's Place
Marathi - la app.45 min cu masina (in est). Pare draguta. mâncat de "prânz-seară" am mâncat excelent deasupra plajei, la taverna Veranda (4,7 din 95) sau, alta recomandare este Patrelantonis (4,6 din 1380 recenzii)
nu recomand neaparat Marathi beach pt ca era un conglomerat de sezlonguri pe o plaja ingusta, mai degraba plaja de langa, Sosorides beach, caci se continua cu umbra si multe stanci de explorat
Seitan Limania –la app.50 min cu masina (in est). E golfuletul mic in care am mai fost. De la parcare la plaja coborarea a durat fix 10 min, echipati fiind corespunzator cu adidasi. Apa este superba, este un fiord, care patrunde pe uscat. Senzational pentru snorkeling, pentru sarituri, pentru fotografii.  Cuvintele nu pot descrie suficient frumusetea acestui loc. Dar e o plaja de mers dupa amiaza din punctul meu de vedere, sa nu te bata sorele in cap pe acolo ca nu prea ai unde sa te ascunzi de el.
Loutraki (la 25-30 min de Seitan) – la app.40 min cu masina (in Sud-Est)

VEST, NORD-VEST

Balos/ Mpalos  - Merita excursia. Pe jos,lasi masina intr-o parcare si urci si cobori un munte,iar pe caldura aia,nu e cel mai fericit lucru, In banii excursiei vezi si insula Gramvousa de unde ai o priveliste panoramica asupra lagunei Balos. Imi aduc aminte ca am fost aici si am mers pe jos. (~ 1 ora cu masina de la cazare). sunt fix 7,5 kilometri pe macadam, din care scazi fix 500 de metri de drum cimentat într-o zonă.
la Balos am avut destule locuri sub umbrelele din partea nord-vestică a lagunei insa  umbrelele nu te protejează de soare decât parţial, sunt dintr-o ţesătură rară şi soarele trece prin ea. De adus umbrela!
Să mai spun despre Balos că am ajuns şi-n partea sudică şi-n partea nord-estică, unde este aglomeraţia cea mai mare de turişti. Şi pe bună dreptate, acolo e cel mai frumos, acolo comunică laguna cu marea, nisipul este extrafin, iar apa mică şi ... fiartă.
Am fost la Balos (grecii scriu Mpalos şi citesc Balos) miercuri, cu vasul Gramvousa Express, care a plecat din port de la Kavonisi (portul oraşului Kissamos-Kastelli) la ora 12.30. Celelalte două vase (Spirit of Athos şi Gramvousa) plecaseră la 10.20 şi la 10.40. Prima oprire am avut-o pe insula Gramvoussa, de la 13.30 la 15.00. Am închiriat umbrelă de pe vas (4 euro plus un depozit de 5 euro, pe care l-am primit înapoi la returnare). Umbrela este fără ţeava de jos, iar pe insulă n-am reuşit s-o înfig în sol sub nicio formă, aşa că am rezemat-o într-o rână şi am avut ceva umbră parţial. Oricum, a fost ok, fiindcă nu a fost vânt deloc. Insula a fost practic doar a celor de pe vasul nostru, celelalte 2 vase deja plecaseră la Balos. Am fi putut să nu închiriem umbrelă, fiindcă pe insulă era destul loc sub pomi (s-au dus destui sus, la ruinele fortăreţei), iar la Balos am avut destule locuri sub umbrelele din partea nord-vestică a lagunei. Dar zic că totuşi umbrela de pe vas a fost de ajutor, atât pe insulă, cât şi la Balos, unde umbrelele nu te protejează de soare decât parţial, sunt dintr-o ţesătură rară şi soarele trece prin ea. Aşa că am rezemat umbrela noastră pe partea de sud-vest a şezlongurilor, şi am avut umbră totală şi vânt deloc (la Balos adia puţin vântul când am ajuns).
La 15.00 vasul a plecat, iar la 15.15 a acostat la Balos la pontonul nordic. De acolo am mers cei cca. 300 de metri până la umbrelele şi şezlongurile de care am vorbit. În zona în care am stat nisipul nu este extrafin, iar la intrarea în apă sunt stânci plate pe care eşti nevoit să calci până ajungi la nisip (şi nu e doar nisip, tot stânci plate sunt mai multe). Dar apa e clară, şi are culoare azurie în depărtare (temperatura pe la 25-26 de grade).
Mi-am lăsat nevasta pe şezlong, iar eu mi-am pus cămaşa şi pălăria, şi am pornit în papuci să explorez zona şi să fac poze. Am urcat printre stânci şi tufe cât am putut de mult pe peninsula vestică, pentru poze cu soarele în spate. Că deh, avantajul că n-am stat în aglomeraţia primelor 2 vase se plăteşte. Adică deja soarele bătea dinspre vest, nu merita să urc puţin către parcare şi să fac pozele clasice de pe vederi, că mi-ar fi bătut soarele în ochi, iar poze "contre-jour" nu sunt interesat să fac. De fapt acesta e şi motivul pentru care azi dimineaţă am parcurs cu maşina şi un pic pe jos drumul de macadam: ca să fac şi eu poze asemănătoare cu cele de pe vederile cu Balos, cu soarele bătînd din spate, dinspre est, evident.
Să mai spun despre Balos că am ajuns şi-n partea sudică şi-n partea nord-estică, unde este aglomeraţia cea mai mare de turişti. Şi pe bună dreptate, acolo e cel mai frumos, acolo comunică laguna cu marea, nisipul este extrafin, iar apa mică şi ... fiartă.
La 18.20 ne-am suit pe vas, iar la 18.30 vasul a plecat şi a mai făcut încă o oră până-n port.
Croaziera a costat 27 de euro + 1 euro taxă de mediu, iar azi dimineaţă am mai plătit o taxă de 1 euro când am parcurs drumul de macadam.
Consider că am făcut cea mai bună alegere. Nu merită urcat per pedes de jos de la Balos până la maşina lăsată în parcare
croaziera a meritat fără discuţie, drumul pe mare e superb, treci pe lângă o peşteră (mai degrabă un abri imens), în capătul peninsulei este o fereastră naturală în stâncă, sunt de văzut mai multe fenomene geologice etc. Apoi ai la dispoziţie 1,5 - 2 ore pe insula Gramvousa, timp suficient să faci poze de pe drumul spre fortăreaţă (ca mine), să urci tot drumul până sus şi înapoi (sorry, am zis pas) să vizitezi biserica sau să stai pur şi simplu la plajă, Şi plaja e superbă, sunt multe locuri cu nisip fin, în apă e nisip fin după ce treci peste stâncile plate de la mal, iar pădurea de agave şi cei câţiva pini, ca şi epava ruginită din capătul nordic al plajei întregesc decorul idilic.
Iar la Balos ai 3 ore la liber, şi poţi să accesezi vasul în orice moment (ca şi pe insulă) dacă ai vreo nevoie sau îţi chiorăie maţele.
Şi nu mai eşti nevoit să cobori de la maşină şi să urci înapoi 45 de minute cu soarele în spate (nu e nicio umbră, nicăieri).
Cu masina: Se fac vreo 40 min pana jos, urcusul e ceva mai greu (vreo 45-55 min). Zona este superba, cred ca este cel mai frumos loc in care am fost in viata mea. Laguna cu apele sale de smarald, cu insula Gramvousa pe fundal creeaza o imagine pe care nu o poti uita niciodata. Am prins loc pe sezlong chiar in privul rand, avand insula Gramvousa in fata.

VEST

Falassarna/ Phalasarna – e in Nord - Vest, la app.45 min cu masina, nu mai există o plajă aşa de lungă, de lată (peste 150 de metri de nisip extrafin) şi cu toate utilităţile.  genul acesta de plaje au farmec doar pana in ora 15 apoi lumina pica diferit si se duce naibii tot farmecul.
Cina am luat-o la taverna Taverna Vassilis (4,7 din 510 recenzii), Platanos, Falasarna 734 00, Grecia, foarte ok, una din tavernele de top din Creta (mancare buna si ieftina, gradina superba, service bun). Calamari buni, iar mousakaua, una din cele mai bune mancate vreodata.
In apropiere exista si taverna Captain Nicolas, e chiar pe plaja, pare a avea reviews bune
Tiny Beach – sub Falassarna, la 5min – plaja mica, cu doar cateva sezlonguri, cu nisip roz
Sfinari – langa Phalasarna – e in Vest, la app.55 min cu masina, pare si cu pietre dar pare ok pt a manca. plaja este în principal din nisip extrafin gri, prin care mai găseşti unele pietricele micuţe şi unele pietre cât pumnul. Am considerat că risc inutil să calc aiurea "în orb" prin apă, deşi era caldă, la fel ca la Falassarna. In apa par a fi multe pietre.
Cred ca aici am vazut mult mai mult nisip roz comparativ cu Elafonissi. 1 zi ambele plaje

VEST, SUD-VEST

1 zi: Elafonissi – la app.1h 20 min cu masina, Parcarea la Elafonissi este cu plata si drumul pana la plaja este drept, nu e nevoie sa faci "off-road" pe jos. Aici cred ca am pierdut vreo 3-4 ore numai facand snorkeling, sunt o multime de pestisori pe langa recifurile din apa. Nisip roz.  Problema este vântul dinspre vest, dar noi am avut noroc, umbrelele cele mai estice (de lângă zona de windsurfing erau ferite, vântul doar adia plăcut când şi când. Am ajuns pe la 11.30, erau deja parcate acolo multe autocare, locul era full de lume. Totuşi am intrat cu maşina până jos în partea estică, lângă rulota celor ce se ocupă de zona de windsurfing. Şi am găsit chiar mai multe umbrele libere. 6 euro costă setul de 2 şezlonguri sub umbrelă.
Sunt portiuni intregi in care apa nu depaseste nivelul genunhilor, astfel ca este fff calda, ca in cada de calda. Nu ne venea sa mai plecam de aici, a fost una din zilele cele mai frumoase ale concediului. In drum spre casa, am oprit cateva ore in Chania, dar si la lacul Kournas, lac a carui apa este potabila, care alimenteaza, probabil, multe localitati din zona.Taverne frumoase in jurul lacului, atmosfera idilica, un mod frumos de a incheia ziua.
La 10 min, pe drumul inapoi, se poate manca la Glykeria restaurant (4,6 din 504) sau un pic mai departe, la 12 min se poate manca la Taverna Stomio (4,7 din 707)
genul acesta de plaje au farmec doar pana in ora 15 apoi lumina pica diferit si se duce naibii tot farmecul.
White Lake beach - La app.1h si 17min
Kedrodasos - la app.1h 20 min cu masina (sunt in aceeasi zona); Pentru Kedrodassos, cum pleci către nord de la Elafonissi, se face un drum asfaltat la dreapta, în unghi ascuţit. Asfaltul e proaspăt pus pe cca 1 kilometru - doi, din ce am aproximat eu, apoi este macadam în timp ce mergi printre sere. Nu am măsurat exact distanţa, fiindcă deja parlamentam cu soţia. Până la urmă ea a rămas la maşină, iar eu am coborât cei cca. 300 de metri cât sunt de la capătul drumului până la poteca E4. Culmea e că am dat chiar de puţul pe care-l văzusem din satelit mai demult. E amenajat acolo, printre copaci, un mare loc de popas, cu 2 bănci din lemn, cu un panou cu informaţii etc. De la puţ se merge spre est printre copaci, dune şi stânci de diverse forme (am văzut chiar şi un crocodil), cca. 200 de metri până la plaja cea mare (plaja e împărţită în câteva golfuleţe stâncoase în vest şi o bucată mare, de vreo 2-300 de metri, nisipoasă, în est).
Nu am rezistat tentaţiei şi am făcut şi o baie, aşa splendidă este zona. În felul ăsta a fost mult mai ok să urc prin soare de la copaci la maşină.

SUD – sunt prea departe:

Paralia Grammenou –in sud, sud-vest, la app.1h si 15 min cu masina; aici se poate manca la Houmas
Agios Pavlos –- tot in sud, la mijloc, la app.2h cu masina
Marmara - tot in sud, la mijloc, la app.2h si 10 min cu masina
Loutro - tot in sud, la mijloc, la app.2h si 10 min cu masina
Ilingas – tot in sud, la mijloc, la app.1h si 30 min cu masina
Frangkokastelo - tot in sud, la mijloc, la app.1h si 38 min cu masina
Plakia – tot in sud, la mijloc, la app.1h si 40 min cu masina
Kalypso Beach – tot in sud, la app 1h 45min cu masina - un loc absolut miunat, cu o apa plina de pesti, scafandri pe sub tine, stanci cat cuprinde, peisaje de vis.  – NU e pt copii, se sare direct in apa adanca
Preveli – tot in sud, la mijloc, la app.1h si 40 min cu masina. Parcare cu plata. Ai de mers si o parte pe jos, cobori multe trepte. E ceva de urcat cu copiii inapoi, daca au sub 4 posibil sa trebuiasca urcati in brate. Locul e frumos.
Aflata relativ aproape de Rethymon, drumul spre Preveli trece prin defileul Kourtaliotiko, unul din cele mai frumoase trasee din Creta.Padurea de palmieri de la Preveli este fff frumoasa, incomparabila cu cea de la Vai, exista o poteca pe malul drept al rauluii, care parcurge toata padurea de palmieri. Am facut baie in rau, am inotat printre pesti (tot raul e intesat de pesti, am vazut mii). Si pana la plaja Prevelli se coboara vreo 30 min, sunt f multe trepte, vreo 400 cred. La plecarea de la Plaja Preveli, am mers spre Manastirea Prevelli ( f frumoasa,  merita sa ajungeti), trecand pe langa monumentul Pacii si Impacarii. Daca, in vizitele voastre in Creta aveti de ales intre Plaja Vai si Plaja Prevelli (ambele cu paduri de palmieri) alegeti fara dubii Prevelli.Seara a fost dedicata iarasi orasului Rethymon.
Deci sunt doua trasee, unul de 400 de scari (cu parcare f mare de 2E/zi) si altul de 200 de scari la care se ajunge cautand taverna (am uitat numele), cu intrare pe langa un pod medieval, cu aprox 5km inainte de parcarea mare. Noi am aflat dupa si am coborat / urcat pe traseul mai greu, obisnuiti cu trasee montane. Insa e un efort mare sa urci cu un copil dupa tine in caldura de la ora 14. Cred ca e mai ok traseul celalalt dar pierzi din frumusetea peisajului.
Triopetra – tot in sud, la mijloc, la app.2 ore cu masina
Matala – e fix in sud, la mijloc, la app 2h si 30 min cu masina, Plaja de la Matala a fost nu f aglomerata, cu nisip fin, fotogenica avand mormintele din perioada romana pe fundal. Biletul de intrare in necropola costa 2 euro de persoana.
Triopetra, Agios Pavlos, Matala, Faistos, Agia Triada etc. se pretează la a fi vizitate când vei avea cazarea în Agia Galini sau Timbaki/Kalamaki, iar Preveli, Skinaria, Damnoni, Calypso etc. pot fi vizitate mai convenabil avînd cazarea în Plakias.

EST:

Vai – plaja cu palmieri – e in partea opusa, fix in varful din nord-est


Locuri de vizitat

Plimbatre in Chania – la app.25 min cu masina. Parcarea este cu plata, dar daca te duci mai in sus pe stradute si te plimbi putin gasesti un loc de parcare fara plata, asa am facut mereu si am gasit de fiecare data, in general in zona hoteului Samaria gaseam mereu loc si o gaseam la fel de usor cautand doar hotelul pe harta. Am incercat pe cat posibil sa evit zonele turistice in ceea ce tinea de mancare si sa ma axez pe restaurantele locale.
străduţele din partea nord-vestică a cetăţii. Pe acolo nu fusese până atunci, iar străduţele înguste şi în pantă (sau în trepte) sunt extrem de pitoreşti.
In Chania - am mâncat excelent chiar în spatele Catedralei, la restaurantul "Bicicleta Roşie".

Plimbare in Rethimno/ Rethymnon  - la app.1h si 10min cu masina.  Ne-a placut enorm acest oras, astfel ca am revenit aici in multe seri . Superba zona cu tavernele din port, La fortezza, totul.  E ceva senzational, la bataie cu Corfu Town.

In penisnula Akrotiri: Monumentul lui Venizelou, dar şi cele 2 mânăstiri: Moni Agia Triada şi Moni Gouvernetou

Satul Fres – la 45 min cu masina, spre Rethimno. un sat mai putin mediatizat dar cu o piateta de vis, casute traditionale, placinte cu feta delicioase si fara aglomeratie si masini

Kourna Lake – la 50 min cu masina, spre Rethimno. lac a carui apa este potabila, care alimenteaza, probabil, multe localitati din zona.Taverne frumoase in jurul lacului, atmosfera idilica, un mod frumos de a incheia ziua.

Cnossos, Knossos sau Cnosos este un sit arheologic situat la 5 km sud-est de Heraklion, capitala insulei Creta, în care se află ruinele unei importante așezări și ale unui palat minoic, descoperite și restaurate între 1900-1931 de către arheologul englez Sir Arthur Evans.

Faistos in drum spre Matala – este exact in Sud, la mijloc

Locuri de mancat

In Sud, in Palaiochora – la T'aggelakia
Argyroupolis - pentru miel la groapa, peste proaspat si 2 ore de racoare – la 1 ora cu masina

Cumparaturi:

In  în Kato Daratso/ Daratsos, pe straduta cu supermarketurile Lidl şi Synka, daca mai coborati putin spre plaja, pe mana stanga este o mica bacanie cu produse bio, imediat dupa Sun City. Incercati pepenii de aici, nu veti regreta

Edited by kimi_ro, 28 August 2021 - 22:18.


#3478
The_Visitor

The_Visitor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 313
  • Înscris: 13.04.2018
Merită închirierea unei mașini în Creta?
Cum e transportul public?

#3479
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,189
  • Înscris: 08.01.2021
Merita închiriat mașina :)


#3480
The_Visitor

The_Visitor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 313
  • Înscris: 13.04.2018
Ceva recomandări de firme?
În afară de Avis n-am experiență cu subiectul, de fiecare dată am închiriat de la ei și am fost mulțumit.

#3481
callatis06

callatis06

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 311
  • Înscris: 26.01.2007
Caută pe aici și vezi ce îți convine. Este un fel de booking.com al închirierilor auto. Căutările să le faci raportat la aeroportul pe care vei ateriza: Heraklion sau Chania. Spor! Posted Image
https://www.discover...883f5514-254004

#3482
kerkyra

kerkyra

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,512
  • Înscris: 14.03.2006
Da, merita, distantele sunt mari si e mai comod decat sa astepti dupa bus. Noi am inchiriat direct acolo, doar pe 5 zile, dar am avut transferul de la aeroport asigurat.

#3483
mannick

mannick

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,038
  • Înscris: 08.08.2018
192 euro dus-intors Bucuresti-Chania, august, cu 20kg bagaj de cala si loc rezervat. Cred ca este ceva mai ieftin decat anul trecut.

#3484
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,581
  • Înscris: 17.08.2007

 The_Visitor, on 25 februarie 2022 - 14:13, said:

Ceva recomandări de firme?
În afară de Avis n-am experiență cu subiectul, de fiecare dată am închiriat de la ei și am fost mulțumit.
In Creta de fiecare data am inchiriat de la firmele locale, am postat in trecut numele. In plus vad ca a aparut si o firma condusa de niste romani, rezerva-ti din timp si o sa fie ok. Preturile in trecut au fost in jur de 200-250euro/saptamana functie de marimea masinii

#3485
kerkyra

kerkyra

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,512
  • Înscris: 14.03.2006
Noi am inchiriat in Bali de la o firma a unor rusi, un Chevrolet ceva mai rulat, sa zic asa, avea cam 60.000 km, dar cu care ne-am descurcat foarte bine. Nu mai stiu exact cat am platit, in jur de 110-115 euro/5 zile, era mult mai scump la alte firme, o masina mai noua, cam 40 euro/zi, stiu ca tot discutand cu rusul, mai scadea cate 5 euro, gen: de unde sunteti? - Romania, - 5 euro; ce oras? - Craiova; am fost acolo, - 5 euro... Posted Image

#3486
hanks

hanks

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 15.11.2003

 atupi, on 28 februarie 2022 - 10:15, said:

In Creta de fiecare data am inchiriat de la firmele locale, am postat in trecut numele. In plus vad ca a aparut si o firma condusa de niste romani, rezerva-ti din timp si o sa fie ok. Preturile in trecut au fost in jur de 200-250euro/saptamana functie de marimea masinii
Pe Youtube vad pe unii care inchiriaza cu 100 - 170 euro pe saptamana. Pana la urma si 200 - 250 e rezonabil. Dar am scris la cateva firme ce mi se pareau mai ieftine si mi-au cerul 350 - 450 euro / saptamana.

Mai poti relua informatiile despre firmele locale de la care ai inchiriat? (Sper sa) merg pentru prima data in Creta anul asta, am auzit ca sunt o groaza de firme locale de rent-a-car ieftine, doar ca eu nu dau de ele ...

#3487
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,581
  • Înscris: 17.08.2007
100 si ceva /saptamana poate in extra extra sezon. Poate nu stiti dar in general inchiriatul unei masini a devenit mult mai scump dupa pandemie pe oriunde in Europa cel putin.
Eu am inchiriat in 2 vacante de aici sau aici. Mai poti incerca aici si intrebi de Cornelia, este romanca si cred ca e chiar proprietarul.
Creta e full de firme de rent a car independente cu preturi si conditii f ok. Incearca sa rezervi cat mai din vreme ca sa poti sa-ti asiguri un pret ok si o masina de asemenea.

Am verificat acum: anul trecut la mijloc de Iulie am platit ptr un Panda nou 244 euro/7 zile inchiriat cu 2 sapt inainte. Masinile cu vechime de peste 3-4 ani erau ceva mai ieftine.
Aceeasi masina la aceeasi firma si in aceeasi perioada costa acum 287 Euro, deci si grecii trag mai timid de preturi in sus.

Edited by atupi, 02 March 2022 - 11:34.


#3488
callatis06

callatis06

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 311
  • Înscris: 26.01.2007
Vezi pe aici: https://vacanza-car-...type=car&step=1  , https://www.rentalca...A&dropFtsType=A  poate găsești ceva pe placul tău.

#3489
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,581
  • Înscris: 17.08.2007
Recomand evitarea brokerilor gen rentalcars sau automarket, cautati sa contactati firmele locale direct pentru cele mai bune conditii.

#3490
mannick

mannick

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,038
  • Înscris: 08.08.2018
Anul trecut la inceputul lui august am platit cca 40 euro / zi. Anul asta, la mijlocul lunii august, cel mai ieftin am gasit cu 58 euro / zi (masina clasa D-full size, AC, transmisie automata, asigurare full, fara garantii). Bine, ultima zi predau masina spre seara, asa ca probabil se considera 11 zile, oricum, diferenta este destul de mare, preturile clar au crescut, am cerut oferte de la 5 firme despre care stiam ca au cele mai bune preturi. Si eu recomand firme grecesti pentru inchiriere, contactate direct.

Edited by mannick, 02 March 2022 - 13:12.


#3491
florinmarcu90

florinmarcu90

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 281
  • Înscris: 17.05.2019
Intr-adevar, preturile pentru inchirierea unei masini au crescut de cand a inceput pandemia, dar si s-au gasit mai putine masini. Eu de fiecare data cand am fost in Creta, am inchiriat de aici, au fost super ok si preturi bune.

#3492
mannick

mannick

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,038
  • Înscris: 08.08.2018
Si la ei au crescut mult preturile, o masina similara cu ce am rezervat eu este 77 euro pe zi....

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate