Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...
 Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...
 Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...
 

Am senzatia ca (aproape) orice facultate e (aproape) inutila

- - - - -
  • Please log in to reply
186 replies to this topic

#163
rox

rox

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 6,348
  • Înscris: 28.11.2004

 nicopuscasu, on 10th August 2010, 11:54, said:

Am zis sa incerc ceva mai usor, gen o particulara care nu necesita apoi multa munca si daca nu ma omor cu invatatul in facultate, nu am sanse sa omor pe nimeni, invart si eu niste hartii din stanga-in dreapta si gata....trece luna si iau salariul :naughty:
Gresesc, nu? :notangel:
Care salariu? Banuiesc ca la admitere inca se mai editeaza brosuri d-alea cu " domeniile in care pot profesa absolventii nostri si ca ce"...
Cu Stiinte Politice mare branza nu faci.... am 3 exemple in acest sens, eu imi doresc sincer sa fie si oameni altfel decat cei din exemple, dar...
exemplul nr1:  prietena buna, vecina de bloc, ne stim din copilarie, visul de-o viata sa dea la Arhitectura, dat si neintrat; arhitectura are admitere in sept cand la toate facultatile admiterea a fost in iulie.... deci singura sansa pt ea a fost o facultate particulara, si a ales SP la zi la una din universitatile particulare din Bucuresti. Ulterior, la vreo doi ani dupa, s-a inscris si la Administrarea Afacerilor la zi (sau asa ceva, la Universitatea Bucuresti, in cadrul facultatii de Drept era pe vremea aia, nici nu stiu daca mai exista asa ceva acum), ca si-a dat seama ca domeniul atins e unul atat de vast si totusi deloc concret. Acuma lucreaza la o agentie de presa pe un salariu aproape cat al tau inainte de reduceri.

exemplul nr 2: colega de liceu, absolventa de SP la SNSPA parca, cu parinti foarte instariti si implicati in viata politica, de cand a terminat facultatea a tinut-o numai in mastere si phD-uri.... Nu a lucrat vreodata 1 zi si nici nu intentioneaza sa o faca, desi daca ar vrea ar avea unde. Ultima oara aplicase pt PhD pe la o universitate din Austria, unde bagase si un master.

exemplul nr 3: fiica fostei diriginte din liceu; a facut Scoala Americana (a primit o bursa acolo in clasa a 8a), a absolvit-o si la finalul clasei a 12a a aplicat la mai multe universitati straineze. A fost acceptata cu bursa partiala la St. Thomas Uni. in Canada si a facut SP, a lucrat ca tutor acolo, da' cand i s-a terminat timpul a fost nevoita sa se intoarca.... s-a intors si de bine ce a fost aici si a avut ce sa faca a prins un master la Ottawa Uni. tot in SP. Si acum se tot scoleste, de lucrat a lucrat in Canada ca political science tutor si in Ro ca intern la MAE si la Camera Derutatilor.... neplatit, evident.

Sou....  :peacefingers: SP e un domeniu ce-ti ofera multe posibilitati de dezvoltare, daca ai o " baza solida" de pe care sa te lansezi. Daca nu ai bani/ relatii/ parinti importanti/ sot important/ etc... cred ca ai sanse sa o duci mai bine ( MULT mai bine) ca asistent medical, decat ca absolvent de SP. Cel putin in Romania.


@ripper: in Bucuresti daca ai absolvit MG si vrei sa faci si stoma ti se echivaleaza foarte multe stagii si mai faci doar vreo 3 ani, parca. La fel si invers, daca ai facut Stoma si vrei sa faci si MG. A, conditia e sa le fi facut pe amandoua la UMFCD.  :peacefingers:

Edited by rox, 10 August 2010 - 12:07.


#164
nicopuscasu

nicopuscasu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,993
  • Înscris: 26.06.2009

 ripper, on 10th August 2010, 12:55, said:

:w00t: Cum să lucreze în timpul facultă?ii? Ca ?i ce? Plus de asta 11 ore pe zi! :lol:

Femeia nu avea de ce sa ma minta sau sa braveze in fata mea.

Un alt exemplu de studenta la Stoma care lucreaza o zi da o zi nu, si e anul 4, e asistenta de la Cabinetul de langa blocul meu unde merg eu la dentist. Lucreaza in zilele impare toata luna si inca din anul 1 de Facultate. Acu e deja anul 4 si patroana( care e fosta asistenta medicala) o lasa sa faca si chestii mai complicate de "doftor". Meseria se invata din practica, mai putin din carti...
Si daca doriti va puteti convinge mergand la Cabinetul respectiv( Militari, Buc).


@ Rox: simt ca trebuie sa fac altceva, nu ma vad la 50 de ani cautand vene la 3 dimineata sau alergand singura (cum sunt acum) pe 2 sectii, cumparand materiale sanitare din banii mei si incercand sa explic tuturor paceientelor unde se duc banii de la CASS, de ce nu-s materiale in spitale si de ce trebuie sa si le plateasca singuri.....nu contest ca sunt meserii mai riscante si mai grele care se desfasoara pe timpul noptii dar nu cred ca daca un tamplar pune o clanta stramb la o usa este egal= cu a nu face un diagnostic diferential intre o ruptura uterina si o dezlipire prematura de placenta sau o hemoragie intraperitoneala ( un exemplu usor de altfel), dar care pune in pericol 2 vieti( fat si gravida).

Edited by nicopuscasu, 10 August 2010 - 12:51.


#165
ripper

ripper

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,257
  • Înscris: 25.03.2002

 nicopuscasu, on 10th August 2010, 13:37, said:

Femeia nu avea de ce sa ma minta sau sa braveze in fata mea.

Este o aberație ce susții, scuză-mă! Și-o poate confirma oricine. N-a zis nimeni că nu-s studenți care lucrează, de fapt vorba vine că lucrează, se duc în cabinete tot pentru interesul lor, să învețe meserie. Că-i mai scapă doctorul câteva milioane pe lună că-l ajută acolo, asta e altă poveste, însă nu 40-70 milioane, ce colții mei!  :thumbup:

#166
rox

rox

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 6,348
  • Înscris: 28.11.2004
Eu fac MG si am o colega ce lucreaza de aprox 1 an ca asistenta medicala la un cabinet stomatologic. De cand a inceput sa lucreze rezultatele ei "scolare" sunt catastrofale.... nu ca inainte era vreo "olimpica", da' acum e rau-rau. Pe la stagii vine cand poate, mereu discutii de tipul " unii dintre noi mai si lucreaza; si ce ma intereseaza pe mine".... Nu zic ca meseria nu se invata din practica, da' ca sa ajungi sa ai o meserie in domeniul asta tre' sa termini facultatea. Si daca o termini cu 5 la limita nu stiu cat de bun poti sa te numesti. In cazul ei e si mai aiurea ca o sa faca o cu totul alta specialitate decat ce lucreaza.... ma rog.
O prietena foarte buna e studenta la stoma in anul 6 acum (am fost colege de liceu) si a lucrat si ea o perioada ca asistenta la un cabinet stomatologic; lucra doar 4 ore pe zi si mare lucru nu facea acolo, dar s-a simtit imediat; aceleasi probleme cu mersul la stagii, cu notele care nu mai erau alea de inainte, cu invatatul... pana la urma a renuntat. Mereu m-am intrebat cum fac cei care reusesc sa lucreze program normal si sa faca si una din facultatile astea, ca cel putin la mine in serie asistentii si profesorii nu au fost deloc permisivi si nu pareau prea interesati de " stiti, eu am serviciu"; de cele mai multe ori replica era daca nu acida cel putin ironica, in genul " admirabil, da' pana una alta pe mine ce ma intereseaza, esti doar student la zi". Dupa care ajungi sa te cheme la recuperari sau sa nu te primeasca la examen, sa ramai cu stagiul nefacut sa fii nevoit sa-l refaci cu alta serie sau vara, etc etc etc....

Edited by rox, 10 August 2010 - 12:47.


#167
ripper

ripper

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,257
  • Înscris: 25.03.2002
Evident... iar lucrurile astea pe care le afirmăm doar noi le înțelegem, din exterior se vede și se pricepe altfel, eronat.
Eu te aprob că ție nu ți-e lene să scrii și povestești cu lux de amănunte tot ce mie mi-e lene să postez! :D

#168
nicopuscasu

nicopuscasu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,993
  • Înscris: 26.06.2009
@Rox: nu stiu cum e cu colegele tale, dar tipa asta de e anu 4( Bianca se numeste) si lucreaza o zi da si una nu in cabinetul respectiv, e foarte dezghetata si lucreaza extrem de bine. Eu am fost saptamana trecuta la 9 am dupa o noapte de dureri la zona de punte( o lucrare) si ea era solo in cabinet. M-a primit imediat, mi-a facut un detartraj si mi-a pus niste solutii ( habar nu am cum se numesc, dar cu un gust oribil) si dupa 6-7 minute m-a taxat 60 lei. Deci, treaba ei ce face daca declara sau nu banii.

Iar despre activitatile ei scolare, not my biznis :naughty:

@ Ripper: alt exemplu: o tipa asistenta la noi pe sectie cu juma de norma e studenta anul 3 la MG. A intrat in timp ce lucra la noi si e la Buget, vine in continuare( mai mult de noapte) la spital.
Deci, se poate.

Eu cred ca sunt persoane care pot muta muntii din loc daca VOR!!!...la fel cum unii taie frunza la caini toata ziua si se plang( in general nu au nici sot/sotie+ copii), sunt si oameni luptatori carora nu le ajung cele 24 ore/ zi ca sa faca tot ce-si doresc.

#169
ripper

ripper

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,257
  • Înscris: 25.03.2002
Normal că sunt. Apoi se termină fizic și psihic ori în timpul facultății, ori după ea, asta dacă apucă s-o termine.
Medicina e medicină, mers la școală, învățat și odihnit. Munca e muncă, dar nu în paralel cu facultatea asta. Punct!

#170
Blue Wings

Blue Wings

    Nevăstuică deraiantă

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,832
  • Înscris: 01.03.2007

 nicopuscasu, on 10th August 2010, 14:02, said:

@Rox: nu stiu cum e cu colegele tale, dar tipa asta de e anu 4( Bianca se numeste) si lucreaza o zi da si una nu in cabinetul respectiv, e foarte dezghetata si lucreaza extrem de bine. Eu am fost saptamana trecuta la 9 am dupa o noapte de dureri la zona de punte( o lucrare) si ea era solo in cabinet. M-a primit imediat, mi-a facut un detartraj si mi-a pus niste solutii ( habar nu am cum se numesc, dar cu un gust oribil) si dupa 6-7 minute m-a taxat 60 lei. Deci, treaba ei ce face daca declara sau nu banii.

Iar despre activitatile ei scolare, not my biznis :naughty:

@ Ripper: alt exemplu: o tipa asistenta la noi pe sectie cu juma de norma e studenta anul 3 la MG. A intrat in timp ce lucra la noi si e la Buget, vine in continuare( mai mult de noapte) la spital.
Deci, se poate.

Eu cred ca sunt persoane care pot muta muntii din loc daca VOR!!!...la fel cum unii taie frunza la caini toata ziua si se plang( in general nu au nici sot/sotie+ copii), sunt si oameni luptatori carora nu le ajung cele 24 ore/ zi ca sa faca tot ce-si doresc.
Nu știu cum să-ți spun da'...pe mine mă amuză exemplele astea date din afara experienței personale.
Întocmai, că dacă tot urmezi o facultate, eu consider că rezultatele școlare au o importanță destul de mare.

Uite, dacă veneai tu și ne spuneai că ești în anul x la medicină (dentară sau generală, nu contează) și că lucrezi în particular și că te descuri, te credeam și te felicitam, pentru că erai în domeniu și însemna că știi clar despre ce vorbești, însă așa....mi se pare cam grețos să afirmi 'Deci, se poate' cu atâta ușurință și lejeritate :) .

#171
rox

rox

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 6,348
  • Înscris: 28.11.2004

 nicopuscasu, on 10th August 2010, 14:02, said:

Iar despre activitatile ei scolare, not my biznis :naughty:
Eu sincer n-as vrea sa nasc cu un ginecolog care in timpul facultatii muncea de noapte sau sa ma opereze un chirurg care lucra o zi da una nu si venea la scoala cand avea timp. Il prefer pe unu' care a stat acasa fara catel fara purcel si a taiat frunza la caini in timpul liber sau s-a dus la spital si a mai exersat manevre si chestii decat pe unu' care s-a facut pres pe la profesori ca "unii din noi mai si lucreaza". Punct.

Despre detartrajul ala nu ma bag ca nu ma pricep, da' nu stiu daca e solutia la o noapte de dureri.  :peacefingers:

Edited by rox, 10 August 2010 - 13:11.


#172
nicopuscasu

nicopuscasu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,993
  • Înscris: 26.06.2009
OK Blue Wings,
ma poti felicita si pe mine :naughty: ...eu NU am dorit sa ma dau exemplu mai devreme, dar daca m-ai provocat o fac: am terminat in 2008 UMF Carol Davila specializare Moase, 4 ani la ZI in timp ce lucram ca as medical principal in SUUB.
Am terminat cu media de licenta 9,28 ( a 2a medie la licenta din promotia mea) si 9,42 media pe cei 4 ani de studii( a 4a din promotie).
Daca nu ma crezi, pot sa-mi public intr-o foto diploma de licenta si foaia matricola :rolleyes:

Ti se mai pare gretos ce afirm???? Sincer, e cam rapida reactia ta de greata dupa ce citesti un simplu mesaj pe forum :w00t: ....dar in fine....fiecare e liber sa aleaga starea in care se afla.

Edit: 9.42, nu 9,48 media pe anii de studiu

 rox, on 10th August 2010, 14:10, said:

Eu sincer n-as vrea sa nasc cu un ginecolog care in timpul facultatii muncea de noapte sau sa ma opereze un chirurg care lucra o zi da una nu si venea la scoala cand avea timp. Il prefer pe unu' care a stat acasa fara catel fara purcel si a taiat frunza la caini in timpul liber sau s-a dus la spital si a mai exersat manevre si chestii decat pe unu' care s-a facut pres pe la profesori ca "unii din noi mai si lucreaza". Punct.

Despre detartrajul ala nu ma bag ca nu ma pricep, da' nu stiu daca e solutia la o noapte de dureri.  :peacefingers:

Draga Rox,
2 chestii am sa-ti spun despre ginecologi/ obstetricieni ca Obstetrica este partea care se ocupa cu Nasterea, nu Ginecologia :rolleyes: ...domnii doctori vin la ore nocturne sau matinale sa asiste nasteri vaginale sau sa opereze cezariene dupa ce au dormit 1-2 ore sau dupa ce de-abia au pus piciorul in pragul usii personale si daca sunt chemati la Spital, vin urgent. Sa nu crezi ca au facut clientela stand sub umbrela sau la vreo taverna, ci muncind in spital, ziua, noaptea, ba fugind apoi la clinici private.
Eu ma bucur enorm cand vad rezidenti care vin in garzi neplatite si si ii vezi in spital mai mereu, ma bucur ca mai exista speranta pt generatiile viitoare, sunt acei medici care vor ajunge renumiti, care vor sa invete, care fac de toate, de la scrisul in foi pana la manevre medicale complicate. Sunt acei rezidenti care vorbesc cu "dvs" pacientelor, care respecta personalul mediu si cu ocazia asta, pe ei insusi.

Nu as vrea sa divagam subiectul de la ce s-a pornit initial si se pare ca am luat-o toti pe aratura.
Eu ma opresc pt azi, ma duc sa fac nani caci diseara ma asteapta 14-15 mamici si tre` sa fiu fresh :notangel:

Edited by nicopuscasu, 10 August 2010 - 13:18.


#173
citronelle

citronelle

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,536
  • Înscris: 10.10.2009

 nicopuscasu, on 10th August 2010, 12:19, said:

Eu m-am trezit la 32 ani ca vreau sa-mi schimb profesia, sunt in deriva si toata ziua am gandesc numai la asta. Citesc si recitesc :notangel: ceea ce am publicat acum 7-8 ani intr-o revista numita Jurnalul Moaselor, un articol care se numea " Omul potrivit la locul potrivit".....era vorba de mine care eram indragostita de Maternitatea Municipalului, de oamenii de acolo, de meseria in sine....mi-e greu si mai usor mi-a fost la divortul de primul sotz :naughty: decat acum cand jumatate din mine imi spune sa raman in continuare acolo, jumatate imi spune sa plec :confuzzled:

Asta-i o greseala pe care foarte multi o fac. Daca nu le mai merge jobul actual, in loc sa caute solutii pe care sa le adapteze la cunostintele si experienta personala, eventual sa pluseze cu un curs de specializare, toti isi schimba domeniul de activitate complet. Asta te pune din nou in postura de proaspat absolvent, fara experienta in domeniul respectiv.
Cu pregatirea ta, ma gandesc ca mai degraba ai putea incerva ceva gen organizare de cursuri de pregatire in vederea nasterii pentru gravide, cum face tanti asta.

http://www.lamaze.ro...pentru-gravide/

#174
rox

rox

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 6,348
  • Înscris: 28.11.2004

 nicopuscasu, on 10th August 2010, 14:35, said:

Draga Rox,
2 chestii am sa-ti spun despre ginecologi/ obstetricieni ca Obstetrica este partea care se ocupa cu Nasterea, nu Ginecologia :rolleyes: ...domnii doctori vin la ore nocturne sau matinale sa asiste nasteri vaginale sau sa opereze cezariene dupa ce au dormit 1-2 ore sau dupa ce de-abia au pus piciorul in pragul usii personale si daca sunt chemati la Spital, vin urgent. Sa nu crezi ca au facut clientela stand sub umbrela sau la vreo taverna, ci muncind in spital, ziua, noaptea, ba fugind apoi la clinici private.
Eu ma bucur enorm cand vad rezidenti care vin in garzi neplatite si si ii vezi in spital mai mereu, ma bucur ca mai exista speranta pt generatiile viitoare, sunt acei medici care vor ajunge renumiti, care vor sa invete, care fac de toate, de la scrisul in foi pana la manevre medicale complicate. Sunt acei rezidenti care vorbesc cu "dvs" pacientelor, care respecta personalul mediu si cu ocazia asta, pe ei insusi.

Nu as vrea sa divagam subiectul de la ce s-a pornit initial si se pare ca am luat-o toti pe aratura.
Eu ma opresc pt azi, ma duc sa fac nani caci diseara ma asteapta 14-15 mamici si tre` sa fiu fresh :notangel:
Cum specialitatea e una singura, multumesc pentru informare da' deja stiam.
A doua chestie mi se pare extraordinara. Eu zic sa le ridicam statuie; fantastic!!! Si zici ca vin dupa ce au dormit 1-2 ore? Exceptional. Ce te face sa crezi ca aia de la alte specialitati dorm mai multe? Crezi ca n-am avut de-a face cu ginecologi? Pana una-alta sunt femeie inainte de a fi studenta la medicina si crede-ma ca am vazut cum se poarta un ginecolog cu pacientele ( de la " nu dau nr meu de telefon decat gravidelor dupa luna a 7a" la " asteapta-ma ca am o nastere"), da' asta e subiectul altui topic si al altei arii.
Poate ca ortopezii au facut clientela stand sub umbrela sau la taverne; sau cardiologii, mai stii.... poate ca daca esti gastroenterolog te duci acasa dupa program iti inchizi telefonul si te doare-n basca de pacienti, cine stie.... Crezi ca aia de pe alte specialitati nu au griji, nu pleaca acasa cu pacientul in cap, nu dau telefon la spital seara sa mai roage medicul de garda sa verifice una sau alta, nu vin sa-si vada pacientii inainte sa puna capul pe perna si sa inchida ochii?  Toti rezidentii vorbesc cu "dvs" pacientilor, e o notiune ce tine de buna crestere nu de calitatea de medic, iar aia care vin in garzi neplatite stii si tu de ce vin, pe langa experienta si invatat mai fac si altele. Am un prieten care e "intamplator" rezident pe gineco in suub, deci nu vorbesc deloc pe langa :lol:
Somn usor si spor la stiinte politice....


PS: stii ca e putin nedrept sa te compari pe tine care ai facut " facultatea" dupa ce aveai ani de munca in acel domeniu cu un student de 20 de ani care invata si munceste aceleasi notiuni in acelasi timp, nu? Nu zic ca tie ti-a fost usor, ci ca ti-a fost poate mai usor sa citesti niste lucruri pe care le faceai zilnic de ani, pe care le aveai in rutina. Felicitari pentru rezultate, n-a contestat nimeni experienta sau calitatile tale.

PPS: rezidentii aia draguti politicosi si muncitori sunt niste oameni care au invatat de le-au iesit ochii din cap. Stii de ce? Ca sa ia un examen numit Rezidentiat, care pana una-alta "evalueaza" cate mii de pagini poti sa inveti, nu cate chestii practice stii sa faci. Deci ma indoiesc sincer ca a muncit vreunul din ei o zi da una nu, studenti fiind.... :peacefingers:

Edited by rox, 10 August 2010 - 14:19.


#175
gigel de hohențolărn

gigel de hohențolărn

    am merțan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,692
  • Înscris: 07.07.2006

 greenalex, on 10th August 2010, 11:17, said:

Atunci e foarte interesant.



Tind să cred, ca mulți alții, că în zilele noastre s-a întipărit destul de adânc ideea de a prezenta o diplomă pentru a merge înainte - dar și dorința individului (în general) de a face ceva este foarte mică; lumea s-a obișnuit să nu mai pună osul la treabă. Mai cred că respectivul domn a avut acces și la oameni care au contribuit la acumularea de cunoștințe, nu doar la cărți.

Persoanele autodidacte sunt rare. Părerea mea e că dacă ești în stare să te descurci fără facultate, ok, mergi înainte. În fața unui angajator până la urmă contează ceea ce știi să faci. În fața ta, ca "patron", contează tot ce știi să faci, cum să zărești oportunitățile, cum să aduni în jurul tău oameni care să ducă înainte afacerea ta... Dar viața nu e o glumă iar a visa doar la maldăre de bani e nesănătos. Dacă ești realist și te-ai prins cu ce se mănâncă domeniul x și dacă ai acces la resurse care să-ți formeze o educație în domeniu, e ok, merge și fără facultate. Dacă nu, minim 3 ani nu sunt o pierdere, ai multe de învățat într-o facultate; mulți subestimează asta - pe de altă parte, mulți nu știu pe ce lume trăiesc.

Dacă privești diploma doar ca pe o hârtie atunci de ce mai faci facultatea? Tu ca absolvent dai valoare diplomei... nu diploma ție.
Te asigur încă o dată că nu-i nicio potlogărie. Acest om a renunțat la studii pentru a lucra într-o fabrică de anvelope ca să-și întrețină familia.  în paralel a continuat studiul, unul individual. Mai apoi a ajuns să inventeze/studieze baterii de tipul nimh fără impact negativ asupra mediului, cdrw-uri și dvdrw-uri, semiconductori amorfi + multe altele.

#176
greenalex

greenalex

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 27.05.2007

 gigel de hohențolărn, on 10th August 2010, 15:41, said:

Te asigur încă o dată că nu-i nicio potlogărie.

Păi te-am crezut și am zis că mi se pare interesant. Jos pălăria.

#177
gigel de hohențolărn

gigel de hohențolărn

    am merțan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,692
  • Înscris: 07.07.2006

 greenalex, on 10th August 2010, 15:47, said:

Păi te-am crezut și am zis că mi se pare interesant. Jos pălăria.
așa am zis și eu :)

#178
nicopuscasu

nicopuscasu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,993
  • Înscris: 26.06.2009
@ Rox


Mi se pare ciudata si rautacioasa aluzia ta si daca venea din partea unui om care apartine altei categorii profesionale, nici nu m-as fi deranjat sa scriu randurile astea....
Eu NU apar si nici nu ridic in slavi casta medicala( fie ei ginecologi, hematologi sau alte cele), dar nici nu o blamez gratuit. Sper doar ca cu timpul, in cei multin ani de facultate si rezi sa intelegi ca unii medici care sunt prea centrul-universului sunt ocoliti si de colegi, si de pacienti. Asta iti poate confirma prietenul tau care deja activeaza in SUUB. Iar atitudinea ta si ceea ce lasi sa se intrezareasca printre randuri.... :nonobad: referitor la "de ce vin rezidentii in garzi", este o atitudine gresita daca pornesti de la premisa ca toti vin pt spaga: eu credeam si vreau sa cred ca vin pt daruire, sete de cunoastere, dorinta de a invata, de a se implica, de a se implini profesional si de ce nu....si sufleteste. E adevarat ca am vazut in atatia ani zeci de rezidenti, unii au ramas, altii nu....dar cei care au ramas sunt OAMENI, nu numai purtatori de halate albe si stetoscoape agatate la gat.
No comment pt medicii carora te-ai adresat si s-au purtat urat cu tine, poti sa o iei si ca pe "o parte buna", adica sa nu faci ca ei :notangel:

Quote

PS: stii ca e putin nedrept sa te compari pe tine care ai facut " facultatea" dupa ce aveai ani de munca in acel domeniu cu un student de 20 de ani care invata si munceste aceleasi notiuni in acelasi timp, nu? Nu zic ca tie ti-a fost usor, ci ca ti-a fost poate mai usor sa citesti niste lucruri pe care le faceai zilnic de ani, pe care le aveai in rutina. Felicitari pentru rezultate, n-a contestat nimeni experienta sau calitatile tale.

Mie nu mi se pare nedrept si te asigur ca ce fac eu la patul pacientului e nimic pe langa ce am invatat in cei 4 ani. Nu am afirmat nicaieri ca cineva mi-a contestat calitatile profesionale, doar intr-un post anterior am detaliat situatia mea scolara pt ca "m-a provocat" Blue Wings.....eu nu aveam de gand sa ma dau exemplu pe mine, altfel o faceam de la inceput.


Ceea ce doresc eu, este sa ne axam pe subiectul principal si sa nu ne contracaram noi 2 pe enshpe pagini de acum incolo, caci nu suntem noi "subiectii/subiectele zilei".

In alta ordine de idei, scuzati daca am fost un pic neclara pe alocuri, taman ce-am iesit de la munca.

Edited by nicopuscasu, 11 August 2010 - 07:08.


#179
dyana25

dyana25

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,584
  • Înscris: 05.08.2008

 Oscilatrix, on 10th August 2010, 09:29, said:

Mama, sunteti de coma, nu alta. Nu mi-e rusine de facultatea la care am dat. Sunt la filologie, la o limba straina. La stat.
De vreo 2 ani ziceam ca o sa dau la psihologie, am dat si am intrat, dar m-a dezgustat sistemul de admitere incorect, asa ca am abandonat pe loc ideea.

Interesant, aceeasi facultate am facut si eu. Chestia e ca nu vad nicio asemanare intre mine si tine - pe plan profesional, evident.

Edited by dyana25, 14 August 2010 - 23:23.


#180
bigbang2008

bigbang2008

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 02.03.2008

 Oscilatrix, on 2nd August 2010, 18:13, said:

Eu m-am inscris la facultate si am intrat, la stat  dar consider ca o fac doar pentru a avea o diploma.

Parerea mea e ca exista un singur lucru care te face sa spui asa ceva. Nu ai invatat si punct , atat. Diploma ia toata lumea. Conteaza cu ce cunostinte te alegi tu pe parcursul unei facultati. Daca invatai cu siguranta veneau firme si te recrutau si nu trebuia sa plangi dupa un job. Imi cer scuze daca sunt cam dur dar asta e adevarul si cred ca majoritatea e de acord cu mine.

Edited by bigbang2008, 24 August 2010 - 13:23.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate