Fara asigurare de sanatate
Last Updated: Jul 28 2010 17:24, Started by
prima_toamna
, Jul 27 2010 20:02
·
0

Posted 27 July 2010 - 20:02

Buna,
As avea si eu nevoie de niste raspunsuri la o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv. Cum sta treaba... Am fost la medicul de familie sa-mi dea o trimitere pentru a ma opera de apendicita dar acolo am aflat ca nu mai figurez ca asigurat. Am 27 de ani, anul acesta am terminat masterul, nu lucrez si nici somaj nu iau. Ajunsa la spital doctorul m-a trimis la urgenta deoarece nu aveam trimiterea. In final, dupa analize am fost operata. Problema este ca atunci cand imi vor face biletul de externare trebuie si trimiterea de la medicul de familie. Stiti vreo metoda prin care sa nu platesc spitalizarea si restul? Citeam ca un parinte poate acoperi cheltuielile cu asigurarea sa. As avea nevoie insa de ceva concret. Stie cineva cam cat costa o zi de spitalizare si o operatie de apencita laparoscopic ![]() Multumesc! |
Posted 27 July 2010 - 20:05

Unul dintre parintii care munceste o sa ceara de la serviciu o adeverinta ca este asigurat/asigurata, cu aceasta adeverinta merge la CAS unde pune o viza pe ea si astfel iti va plati spitalizarea. Deja nu te mai intereseaza cat costa spitalizarea sau operatia.
Edited by December, 27 July 2010 - 20:05. |
Posted 27 July 2010 - 20:09

Nu era limita de 26 de ani pe care poti sa "stai" pe asigurarea unui parinte? Parca asa tin eu minte.
|
Posted 27 July 2010 - 20:11

Si fiul/fiica poate face acelasi lucru pentru parintele neasigurat.
|
Posted 27 July 2010 - 20:20

Daca nu te are nimeni ca si co-asigurat in acte (rudele de primu grad), aceste rude cu asigurarea lor iti pot plati tie aceasta spitalizare ducandu-se la CAS dar am imprisia ca o sa fie trimise la un notar public (nu stiu exact pentru ce).
|
Posted 27 July 2010 - 20:25

Din nefericire pentru initiator se pare ca m-am inselat. Acum am sunat si m-am informat. Nu poate fi co-asigurat copilul de catre parinte ci doar invers. Parintele care nu are venit poate fi coasigurat de catre copil sau cei care intra la legi speciale sau sot/sotie. Ca sa eviti plata spitalizarii si sa fii si asigurata trebuie sa mergi la casa de asigurari din judetul tau si vei plati asigurarile pe ultimele 6 luni cred (nu am mai intrebat asta).
|
Posted 27 July 2010 - 20:39

Posted 28 July 2010 - 17:24

Va multumesc ca v-ati interesat pentru mine si mi-ati oferit atatea raspunsuri!
Stiam ca pana la 26 de ani esti asigurat insa eu am 27.... Am sa ma interesez maine sa vad cum pot evita plata spitalizarii, sper sa fie valabila posibilitatea cu plata pe 6 luni a asigurarii, in cazul in care nu merge sa fiu co-asigurata de catre un parinte. Va multumesc! |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users