Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?

Algoritm simplu de calculare al u...
 Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne
 Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 

Probleme psihice?

- - - - -
  • Please log in to reply
52 replies to this topic

#37
Ulpiatraiana

Ulpiatraiana

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,780
  • Înscris: 06.09.2007
Iesiti doar voi doi undeva fara prienteni si incearca s-o faci sa zambeasca, sa-i placa viata si ca o iubesti. Trebuie s-o lauzi foarte mult si-n special ca ramas la fel de frumoasa, si-n meseria de mamica, ca se descurca bine, e la inceput si de aia i se pare greu sau a acumulat stres. Unor cuvinte frumose si venite din adincul inimii nicio  femei nu intoarce spatele.
Seara , fa-i masaj cu ulei( la peleu gol pe tot corpul) si incet , incet ajungeti la altceva..

#38
ripper

ripper

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,257
  • Înscris: 25.03.2002
Peleu se zice la altceva :lol: Adică na, poate fi și el în peleu' gol :D

#39
bonobo

bonobo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,465
  • Înscris: 23.09.2004

View Postjollyy, on 20th July 2010, 22:28, said:

sotia mea este o persoana foarte nervoasa, nemultumita indiferent de ce as face eu sau ceilati din familie( si ai mei si ai iei) inadaptabila din punct de vedere social( daca ar fi dupa ea nu ar trebui sa avem nici un prieten si  nu ar trebui sa iesim niciodata nicaieri)
Problema e ca avem un bebelus de 10 luni cu care nu prea are rabdare, daca plange sau nu doarme noaptea se rasteste la ea, o mai imbranceste din cand in cand....

View Postjollyy, on 21st July 2010, 18:34, said:

Problema e ca pana la casatorie lucrurile au fost aproape perfecte, adik daca trebuia sa mergem undeva: la club, la pescuit , cu prieteni. s.a.m.d.  nu era nici o problema...dupa lucrurile au inceput sa se schimbe, asta si inainte de a aparea copilul; a avut niste crize, am fost si la un psiholog dar nimik pentru ca nu e problema de psiholog...

Legat de copil care acum are 10luni, daca ar fi fost dupa ea cu copilul nu am fi iesit niciodata nicaieri( in afara de parc, prin jurul blocului si la soacra-mea) daca nu insistam eu; abia dupa 7luni am fost cu ea odata in mall si la 10 luni prima data la carrefour!!! mie nu mi se pare normal sa nu scoti copilul din casa cat mai des posibil, sa-si creeze si el o imunitate, asta e parerea mea...are prietene care au copiii si toate au iesit peste tot cu copii de mici , ea nu...

legat de ajutor cu copilul, are ajutor in wekend de la soacra mea, in cursul saptamanii aproape in fiecare zi vine mama 3-4ore si mai stau eu cu ea, seara dupa 17 pana adoarme, aproape nu mai eu stau cu copilul...dar ei tot nu-i convine.
sunt zile in care ma suna in timpul programului sa vin de urgenta acasa ca sa stau cu copilul, ca ea nu mai poate...plec de la servici(noroc ca e mai lejer) dar sunt zile in care efectiv am treaba si nu pot veni...si ma streseaza si uite asa am ajuns aici..

View Postjollyy, on 22nd July 2010, 19:11, said:

ieri a fost la soacra-mea cu cea mica si am primit un sms de la ea ca poate ar trebui si ea sa se sinucida ca Madalina Manole....are un comportament deviant: aseara imi spunea sa ne separam ca ramane la ai iei, am fost de acord, iar dimineata la 7 a veni acasa(* mentionez ca ai ei locuiesc la 25km de Buc; dimineata nu ma lasa sa ies din casa si urla de fata cu coplilul sa raman eu cu copilul in conditiile in care mama sosea la 30minute dupa mine! in conditiile in care eu trebuia sa plec de urgent din oras cu treburi de serviciu....la 10minute dupa plecare imi trimite sms(in timp ce vb cu soacra-mea) sa vin de urgenta acasa ca sa lovit foarte rau cea mica!?
soacra-mea a zis sa nu ma duc pt ca nu sa intamplat nimik...si tot asa, sunt multe lucruri care sau intamplat;
Sfatul meu ar fi:
- Sa dati copilul spre ingrijire unora dintre bunici, macar temporar, acelora pe care-i consideri tu mai competenti si unde sa-ti poti vedea des copilul si sa-ti poti petrece ceva timp cu el. Vazandu-l mai rar si neresimtindu-l ca pe o povara, poate se vor schimba si sentimentele si atitudinea sotiei tale fata de el.
- Sotia ta sa-si gaseasca ceva de lucru, nu acasa. Probabil ca va esua si in asta, dar merita incercat. Socializarea si lucrul la serviciu ar putea s-o ajute.

I rest, cred ca va trebui sa te resemnezi: probabil ca nu va fi niciodata o mama buna si nici nu vei avea vreodata o viata sociala prea bogata cu ea. :(


P.S. nu sunt psiholog, psihiatru etc., e doar o opinie personala.

Edited by bonobo, 23 July 2010 - 10:33.


#40
cutremurul

cutremurul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 904
  • Înscris: 09.06.2007
cand ma refeream la LAPTE ma refeream la faputl ca un copil de varsta aia vrea sa suga din sanul mamei nu ca nu gasesti lapte .... (cam greu de cap gtk sau mi se pare?)
jollyy duceti-va in concediu cu tot cu copil dar insotiti de cineva si copilu sa n-o deranjeze decat cand vrea lapte in rest sa stea cu cineva care sa-i distraga atentia

#41
allyycryyss

allyycryyss

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 13.08.2009
Buna Jollyy

mai intai am o intrebare la tine..stii cumva ceva de trecutul ei ?... adica poate a avut o relatie inaintea ta destul de intensa care nu s-a terminat prea ok.. si ea din "disperare" in momentul in care te-a intalnit a incercat ca totul sa fi fost ok tocmai din dorinta de a nu fi singura si de a-si face un "viitor" alaturi de cineva nu conta cine!?
In momentul casatoriei a atins punctul dorit..dupa care a revenit ceea ce era si inainte ca acum na era sotie cu acte in regula. iar vb si celor de mai de sus ea si-a dorit acest copil sau mai mult ai impins-o tu sa il faca?
Ceea ce nu inteleg cine nu vrea sa iasa cu prietenii la petreceri in oras etc, asta chiar ca e ciudat mai ales ca e femeie ( ca si mine ) si ne place in general mai mult in oras decat acasa.
eu am cunostinte in psihologie dar ceea ce imi spui tu este putin mai gravut asta pt ca se "razbuna" pe copil.. nu are frati cu copii in  familie care sa ii dea un exemplu de comportament cu copilul? ar fi si asta un plus..

sper ca totul sa fie ok pana la urma .

intereseaza-te mai intai de trecutul ei pt ca si acela este o parte importanta si poate fi urmarile comportamentului ei dupa cum ti-am mai zis .. de la o posibila relatie si ce s-a intamplat cu aceea sa o fi marcat-o . desi sper sa nu fie asta dar in general pe femei le marcheaza destul de mult perioada despartirii mai ales daca relatia a fost de lunga durata si intensa. asta este doar o parere a mea.

astept raspuns..

a si inca ceva referitor la sinuciderea ca si Madalina Manole.. ea a mai avut asemena ganduri si inainte sau numai acum dupa nastere?  parintii ar trebui sa stie cel mai bine..poate este ceva mai vechi..

si inca ceva daca ea a avut o cariera in spate si o functie cu care se mandrea si acum sta acasa pt copil poate fi un motiv de nervozitate, asta daca a aspirat intotdeauna sa fie o femeie de succes, pt ca asa considera ca pierde tot datorita statului acasa cu copilul.

sunt multe care iti dau de gandit dar cel mai bine este sa comunicati amandoi dar calmi nu cu tipete si lovituri..

#42
roua

roua

    Purtam marea in buzunarul de la piept.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,901
  • Înscris: 05.11.2006

View Postjollyy, on 20th July 2010, 22:28, said:

Buna seara,

e prima data cand scriu in zona asta si as vrea sa va cer un sfat:
sotia mea este o persoana foarte nervoasa, nemultumita indiferent de ce as face eu sau ceilati din familie( si ai mei si ai iei) inadaptabila din punct de vedere social( daca ar fi dupa ea nu ar trebui sa avem nici un prieten si  nu ar trebui sa iesim niciodata nicaieri)
Problema e ca avem un bebelus de 10 luni cu care nu prea are rabdare, daca plange sau nu doarme noaptea se rasteste la ea, o mai imbranceste din cand in cand....
Mentionez ca am incercat sa o conving si eu si familia ei ca ar trebui sa mearga la un Psihiatru pt un consult si eventual un tratament dar nu am reusit pana in acest moment...

A mai avut cineva situatii asemanatoare? poate ma puteti ajuta cu un sfat....



multumesc, o seara buna

Pentru mine relevant ar fi cum "o convingi" sa mearga. Psihiatrul e un fel de ultima solutie sau un fel de bau bau catre care ea sa se adreseze? Convingand-o pe ea sa mearga la modul directiv nu veti rezolva situatia ci dimpotriva se va acutiza invinovatindu-se si mai mult. Cum priveste ea consultul psihiatric? Aceeasi intrebare si pentru restul familiei.

Legat de tratament e mai bine sa nu te pronunti ar putea sa o sperie, psihiatrul daca veti ajunge acolo va stabili ce si cum.

Eu te-as intreba cum a decurs sarcina ei si nasterea? Cand anume se manifesta nemultumirile, te-ai gandit ca exista anumite momente/actiuni care o determina sa se poarte asa? Ar fi util sa fiti atenti toti  cei din preajma ei cand se declanseaza, cum se manifesta si cat dureaza comportamentele acestea de care te plangi. Nu in ultimul rand te-as intreba cum reactionezi tu cand se intampla?

View Postjollyy, on 20th July 2010, 23:02, said:

Problema e ca in primii 2 ani nu au fost probleme, dupa casatorie au inceput, acum nu mai conteaza....daca poate cineva sa-mi dea un sfat ar fi ok.


View Postjollyy, on 21st July 2010, 18:34, said:

Multumesc pentru sfaturi si pareri; incerc sa sintetizez ce mi-ati scris mai sus:

Problema e ca pana la casatorie lucrurile au fost aproape perfecte, adik daca trebuia sa mergem undeva: la club, la pescuit , cu prieteni. s.a.m.d.  nu era nici o problema...dupa lucrurile au inceput sa se schimbe, asta si inainte de a aparea copilul; a avut niste crize, am fost si la un psiholog dar nimik pentru ca nu e problema de psiholog...

Legat de copil care acum are 10luni, daca ar fi fost dupa ea cu copilul nu am fi iesit niciodata nicaieri( in afara de parc, prin jurul blocului si la soacra-mea) daca nu insistam eu; abia dupa 7luni am fost cu ea odata in mall si la 10 luni prima data la carrefour!!! mie nu mi se pare normal sa nu scoti copilul din casa cat mai des posibil, sa-si creeze si el o imunitate, asta e parerea mea...are prietene care au copiii si toate au iesit peste tot cu copii de mici , ea nu...
in momentul de fata mai incerc impreuna cu familia ei sa o duc la un psihiatru, daca nu cu parere de rau trebuie sa inchei aceasta casnicie, cu toate ca mi-ar fi foarte greu sa stau departe de copil;
legat de ajutor cu copilul, are ajutor in wekend de la soacra mea, in cursul saptamanii aproape in fiecare zi vine mama 3-4ore si mai stau eu cu ea, seara dupa 17 pana adoarme, aproape nu mai eu stau cu copilul...dar ei tot nu-i convine.
sunt zile in care ma suna in timpul programului sa vin de urgenta acasa ca sa stau cu copilul, ca ea nu mai poate...plec de la servici(noroc ca e mai lejer) dar sunt zile in care efectiv am treaba si nu pot veni...si ma streseaza si uite asa am ajuns aici..
in mare cam asta e...

Ea simte ca situatia o depaseste, trebuie vazut care e miezul acestor temeri. Vrea sa demonstrezeze ceva, ii este teama de ceva (de exemplu ca nu este o mama buna, ca nu va putea gestiona rolul acesta etc.)
Isi doreste sa atraga atentia asupra faptului ca nu e in regula deloc cu ea insasi?! E foarte importanta acum cand copilul e bebelus si nu numai ci si in momentul nasterii copilului relatia ei cu propria ei mama. Inainte ca lucrurile sa mearga inainte e necesar sa vedeti care este miezul acestui comportament. Iar miezul nu e unul care se poate rezolva intre voi deocamdata, dupa parerea mea. Pe langa faptul ca un specialist cunoaste anumite mecanisme ale unor comportamente si/sau ale unor stari emotionale precare mai exista un avantaj, educatia cu privire la unele lucruri. Cateodata ceea ce ne lipseste e exact informatia.

Cand te referi la niste "crize" si la mersul la psiholog ne poti oferi mai multe detalii? Ce inseamna crize si care a fost concluzia psihologului respectiv, cat ati mers, ce s-a discutat, de ce nu v-ati mai dus si cum ai concluzionat ca problema nu e una pe care un psiholog sa o poata lua in considerare si prin urmare sa va poata ajuta?

S-au oferit aici diverse pareri si unii continua sa verse acelasi desert in fiecare post de pe aria aceasta eu insa te sfatuiesc sa iei foarte in serios acest comportament al ei si sa mergeti impreuna la psihiatru daca asta consideri ca e nevoie, daca nu este de acord fa-o tu singur, mergi singur si explica-ti problema psihiatrului respectiv, o va incuraja pe ea si o va motiva sa mearga aratandu-te dispus sa rezolvati problema impreuna.

E foarte important sa ajungeti din timp. Situatia nu se va rezolva de la sine pentru ca miezul sau nodul numeste-l cum vrei e nedesfacut.

Edited by roua, 28 July 2010 - 10:47.


#43
jollyy

jollyy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 154
  • Înscris: 12.06.2008
Scuze, am lipsit o perioada; se pare ca am reusit sa o conving sa mearga la psihiatru saptamana viitoare probabil va avea prima sedinta...multumesc pt ajutor si daca se rezolva sau nu o sa revin cu detalii....toate bune si declar topicul inchis

#44
m3th0dman

m3th0dman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,269
  • Înscris: 03.01.2007
De depreseie postnatală a pomenit careva? În principiu e datorată datorită schimbărilor hormonale, dar soluția e terapia psihologică/psihiatrică.
Studiile arată că apare la 5-25% din tânărele mămici.
Ce-i grav e că poate ajunge psihoză și atunci doar cu psihiatrul.

Detalii: http://en.wikipedia....rtum_depression

#45
gtk

gtk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,868
  • Înscris: 18.09.2004

View Postm3th0dman, on 1st September 2010, 22:19, said:

De depreseie postnatală a pomenit careva? În principiu e datorată datorită schimbărilor hormonale, dar soluția e terapia psihologică/psihiatrică.
  Studiile arată că apare la 5-25% din tânărele mămici.
  Ce-i grav e că poate ajunge psihoză și atunci doar cu psihiatrul.
  
  Detalii: http://en.wikipedia....rtum_depression
cheful de a merge cu bebele de cateva luni la carrefour sau in mall precum si nervii detorati faptului ca trebuie sa stai ore peste ore cu o chestie plangatoare si cacacioasa fara a putea iesi nicaieri, nu au treaba cu hormonii... nici eu nu as suporta asta, iar depresie postnatala ma tem ca nu am cum sa am... :lol:

#46
CICI&Co

CICI&Co

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,944
  • Înscris: 22.08.2007

View Postgtk, on 5th September 2010, 08:40, said:

nici eu nu as suporta asta, iar depresie postnatala ma tem ca nu am cum sa am... :lol:
Depresia postpartum nu declanșează instabilitatea emoțională survenită în timpul sarcinii și după naștere, ci o accentuează.  :)
De vină sunt, în mare parte, schimbările hormonale.
Deși cele mai multe femei trec relativ ușor peste, nu este un aspect de neglijat dacă persistă un timp mai îndelungat, astfel putându-se ajunge la psihoză postpartum.

#47
ambitioasa

ambitioasa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 15.09.2010

View Postjollyy, on 20th July 2010, 22:28, said:

Buna seara,

e prima data cand scriu in zona asta si as vrea sa va cer un sfat:
sotia mea este o persoana foarte nervoasa, nemultumita indiferent de ce as face eu sau ceilati din familie( si ai mei si ai iei) inadaptabila din punct de vedere social( daca ar fi dupa ea nu ar trebui sa avem nici un prieten si  nu ar trebui sa iesim niciodata nicaieri)
Problema e ca avem un bebelus de 10 luni cu care nu prea are rabdare, daca plange sau nu doarme noaptea se rasteste la ea, o mai imbranceste din cand in cand....
Mentionez ca am incercat sa o conving si eu si familia ei ca ar trebui sa mearga la un Psihiatru pt un consult si eventual un tratament dar nu am reusit pana in acest moment...

A mai avut cineva situatii asemanatoare? poate ma puteti ajuta cu un sfat....



multumesc, o seara buna
parera mea este ca ar trebui sa mergeti impreuna cu sotia la un consilier  care se ocupa de probleme aparute in copluri:acest consilier este de fapt un psiholog.Succes!

#48
cristi_6303

cristi_6303

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,101
  • Înscris: 30.07.2010

View Postjollyy, on 20th July 2010, 22:28, said:

Buna seara,

e prima data cand scriu in zona asta si as vrea sa va cer un sfat:
sotia mea este o persoana foarte nervoasa, nemultumita indiferent de ce as face eu sau ceilati din familie( si ai mei si ai iei) inadaptabila din punct de vedere social( daca ar fi dupa ea nu ar trebui sa avem nici un prieten si  nu ar trebui sa iesim niciodata nicaieri)
Problema e ca avem un bebelus de 10 luni cu care nu prea are rabdare, daca plange sau nu doarme noaptea se rasteste la ea, o mai imbranceste din cand in cand....
Mentionez ca am incercat sa o conving si eu si familia ei ca ar trebui sa mearga la un Psihiatru pt un consult si eventual un tratament dar nu am reusit pana in acest moment...

A mai avut cineva situatii asemanatoare? poate ma puteti ajuta cu un sfat....



multumesc, o seara buna
nu am stat sa citesc tot ce s a scris pana acum
dar cred ca ar trebui sa mergi cu ea la un psihiatru particular
o persoana vesnica nemultumita sigur ascunde o boala sau un inceput de boala care se poate evita cu o medicatie
bafta !

#49
NotEasy

NotEasy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,908
  • Înscris: 12.10.2010
nenea, mai lasa si tu din egoismul ala si intelege-o si pe ea, e prospatata mamica, i s-a ingradit aproape toate libertatile, bebele ii ocupa cel mai mult timp, e stresata de atatea responsabilitati pe care le implica a fi mamica, mai ales cand copilul are doar 10 luni.
ajut-o si nu te mai plange aiurea.

#50
Odysseus

Odysseus

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 16.06.2017
Salut tuturor,

Am exact, dar exact aceeasi problema cu jollyy. Suntem in anul 2017 si eu sunt exact in situatia lui din 2010. As fi curios ce s-a intamplat?

Multumesc

#51
5w30

5w30

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 714
  • Înscris: 14.04.2017
A murit.

#52
Odysseus

Odysseus

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 16.06.2017
? Cine?

E o gluma?

#53
Cloudfare

Cloudfare

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 538
  • Înscris: 15.05.2017
Adica si pe tine te imbrinceste nevasta noaptea cind plinge copilu'?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate