Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Nevaccinatii, ati devenit valoros...

Ce am invatat din Batalia pentru ...

Nissan Qashqai,Probleme,Sfat Achi...
 alocatie copil roman nascut afara

Schimbare Furnizor Energie Prin P...

Retete compensate

Proba la alegere a profilului la ...
 Exploziile din blocurile romanesti.

Polizor unghiular mediu

Editare video, fara placa video

Cateva intrebari legate de sistem...
 Despre lipituri, statii, pistoale...

ANGLIA...ITALIA...FRANTA...GERMAN...

Sfat achizitie masina ∼6000...

Sunet electronic dupa franat
 

dvi => hdmi cu audio ?

- - - - -
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
eliz

eliz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 393
  • Înscris: 17.02.2004
am o placa video ATI HD 3450 pe agp. are o iesire DVI, VGA si s-video si vreau sa conectez computerul la un lcd TV marca LG. m-am gandit la un convertor DVI => HDMI apoi un cablu HDMI intre adaptor si Tv.

intrebarea mea este daca pot transmite si audio prin acelasi cablu ?

pe wikipedia am gasit ceva interesant:
HDMI - Wikipedia, the free encyclopedia

"However, the audio and remote-control features of HDMI will not be available unless the output supports HDMI via a DVI plug (e.g., ATI 3000-series and NVIDIA GTX 200-series video cards)."

deci teoretic placa mea video transmite si digital audio prin mufa DVI. a incercat cineva asa ceva sau aveti informatii suplimentare ?

#2
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,683
  • Înscris: 23.10.2006
Poti transmite si semnalul audio pe hdmi, la mine merge prin dvi-hdmi cu o placa ati seria 2900.

#3
eliz

eliz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 393
  • Înscris: 17.02.2004
folosesti ceva cablu de acest gen ?
http://www.vitacom.r...-TATA-1_5M.html

sau ai avut vreun adaptor dvi=>hdmi care vine cu placa video ?

Edited by eliz, 16 July 2010 - 11:58.


#4
jondafy

jondafy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 545
  • Înscris: 13.08.2008
merge sigur sunetul, eu folosesc doar la filme un lcd de 32" prin hdmi. trebuie doar sa selectezi cum vrei sa fie iesirea audio hdmi, output sau hdmi+output. prima data m-am speriat ca nu imi va merge sunetul, dar umbland pe la sunet i-am dat de cap.

Edited by jondafy, 16 July 2010 - 12:26.


#5
eliz

eliz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 393
  • Înscris: 17.02.2004

View Postjondafy, on 16th July 2010, 13:24, said:

merge sigur sunetul, eu folosesc doar la filme un lcd de 32" prin hdmi. trebuie doar sa selectezi cum vrei sa fie iesirea audio hdmi, output sau hdmi+output. prima data m-am speriat ca nu imi va merge sunetul, dar umbland pe la sunet i-am dat de cap.
prin intrare hdmi la TV, dar prin iesirea de DVI a placii video sau hdmi ? (ca nu ai specificat asta).
daca iesi prin DVI ce placa video ai ?

in mod normal DVI nu transmite audio digital , din cate spune pe wikipedia doar anumite placi mai recente stiu sa faca asta.

Edited by eliz, 16 July 2010 - 12:39.


#6
jondafy

jondafy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 545
  • Înscris: 13.08.2008
eu am cablu hdmi-hdmi si placa video onboard (GA-MA785GMT-UD2H). cand am intrebat pe forum ce cablu sa iau mi s-a recomandat dvi-hdmi si hdmi-hdmi. eu vream neaparat cu sunet si mi s-a spus ca ambele vor fi cu sunet...deci am ramas pe hdmi-hdmi ca e mai practic si nu se stie la ce il voi mai folosi (nu neaparat pc-tv).

#7
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,683
  • Înscris: 23.10.2006

View Posteliz, on 16th July 2010, 12:57, said:

folosesti ceva cablu de acest gen ?
http://www.vitacom.r...-TATA-1_5M.html

sau ai avut vreun adaptor dvi=>hdmi care vine cu placa video ?
Placa video a venit cu adaptorul ei dar merge si cablul de mai sus, vezi exact ce distanta ai de la calc la tv, banuiesc ca nu sunt unul linga altul si nici nu-l duci in linie dreapta, eu folosesc un cablu de 3m si plasma are fata de calc c-am ~1,7m in linie dreapta, i-ar cablul ajunge c-am la limita. Bafta!

#8
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
Eu zic sa vezi/citesti ce scrie constructorul pl. video , fiindca tu ai o varianta pe agp si stiu ca eista un circuit gen interfata agp - pci-express pe pl. video cu interfata/magistrala agp care limiteaza latimea de banda fata de pl. video pe interfata/magistrala pci-express
A mai fost cineva in situatia ta cu pl. video pe agp si din cauza circuitului/interfetei adaptoare de la pci-e la agp nu poate aveea sunet pe hdmi , eventual incearca de la un prieten/coleg un cablu hdmi - hdmi si/sau cu adaptorul din dotare dvi-hdmi sa faci o proba
In functie de ce rezultate obtii , apoi poti sa ti cumperi ce cablu doresti , dar noile generatii de pl. video 2/3/4xxx pe agp nu sant compatibile 99% cu versiunile pe pci-e din cauza acelui circuit interfata pe magistrala ( trebuie adaptat volumul de date de la magistrala pci-e pe cat merg ele normal la magistrala agp care este mai ingusta/puturoasa la transferul de date fata de magistrala pci-e , de fapt din acest motiv a aparut magistrala pci-e - volum mult mai mare de transfer - vezi fisiere video/audio hd , fata de magistrala agp )

#9
eliz

eliz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 393
  • Înscris: 17.02.2004

View Postlupull, on 29th July 2010, 17:16, said:

Eu zic sa vezi/citesti ce scrie constructorul pl. video , fiindca tu ai o varianta pe agp ...
da, daca imi amintesc bine pe wikipedia se vorbeste doar de cele cu PCI-express.
totusi mi-au raspuns cei de la suport de la AMD si nu au pomenit nimic de agp. am incercat si pe forumul de suport de la Asus dar nu mi-au raspuns


Intrebarea mea

I have a ATI Radeon HD 3450 AGP series, made by Asus. this have 1 dvi, 1 s-video and 1 vga. on wikipedia I have read that this type of graphic card can transmit audio over DVI, and connect to my LCD TV. I want to hear the sound on my Tv speakers using the same cable. it is possible to do that ? can i use a DVI => HDMI cable or do I need a special adapter ?
________________________________________________________________________________
_____________

Raspunsul lor

You need a special DVI to HDMI adapter to pass thru audio from the graphics card. Link below will direct you to the product you need for your reference.
http://www.atistore....goryID.20009800
http://www.atistore....uctID.125466200

#10
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
Vezi totusi si pe ce este setat sa iasa sunetul la setarile audio , ar trebui sa ai setat pe digital hdmi output
Daca nici cu setarea audio pusa pe digital hdmi tot nu ai sunet , renunta la ideea conectari prin hdmi si mergi pe conexiunea dvi pc - dvi lcd + sunet
Sint sigur ca la lcd ai o astfel de intrare ( video prin dvi si sunet separat ) , apropo sunetul in cazul dvi il conectezi la iesirea de sunet analogic a pl. de baza sau a pl. de sunet
Oricum ca idee , prb. ta cu lipsa sunet prin hdmi de la aceea interfata/limitare pci-e la agp se trage , fiindca toti care au direct pe pci-e nu au aceasta limitare

#11
eliz

eliz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 393
  • Înscris: 17.02.2004

View Postlupull, on 2nd August 2010, 09:00, said:

...
Daca nici cu setarea audio pusa pe digital hdmi tot nu ai sunet , renunta la ideea conectari prin hdmi si mergi pe conexiunea dvi pc - dvi lcd + sunet
...
da , stiu de varianta cu sunet analog separat. daca nu o sa mearga audio prin dvi o sa ajung la acea varianta

#12
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
Merge pentru ca ATI si nVidia au modificat standardul DVI de pe unele placi pentru "insertia" de semnal audio digital:
http://en.wikipedia....ace#DVI_to_HDMI
http://en.wikipedia....bility_with_DVI

Edited by SuperDuper, 05 August 2010 - 19:05.


#13
eliz

eliz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 393
  • Înscris: 17.02.2004

View PostSuperDuper, on 5th August 2010, 19:52, said:

Merge pentru ca ATI si nVidia au modificat standardul DVI de pe unele placi pentru "insertia" de semnal audio digital:
http://en.wikipedia....ace#DVI_to_HDMI
http://en.wikipedia....bility_with_DVI

pai din cauza la al doilea link a inceput discutia, e pus in primul mesaj

ce gasesc ciudat este ce am citit aici
http://www.guru3d.co...600-xt-review/8

"So with the Series 2000 you'll receive a DVI-to HDMI adapter (a board partner option though) which, and make no mistake here, will carry sound over HDMI. That's unlike current DVI-HDMI adapters and cables which do not carry sound."

#14
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
Eliz , pana la urma iti functioneaza sau nu ( ai sunet sau nu ) ?
Nu te mai lega la cap cand nu te doare , dupa ce spun altii
Ti-am mai scris in general ( fiindca mai exista si exceptii ) , modelele pe agp din seriile ATI 2xxx, 3xxx poate chiar si mai sus sint limitate din cauza acelui chip - interfata pci-e la agp si asta nu o spun/scriu eu ci altii useri ca si in cazul tau
In link-ul dat de tine sint descrise modele ATI din seria 2xxx si care toate sint pe pci-e si nu pe agp , deci nefiind limitate mi se pare normal sa fie adevarat/practic ce scrie acolo
Pana cand nu te vei obisnui cu ideea limitari/diferentelor intre cele 2 magistrale : pci-e si agp vei intampina astfel de prb.
De curiozitate incearca la un prieten/cunostinta/vecin aflat intr-o situatie similara ca a ta si vezi daca el are sau nu sunet prin dvi/hdmi , este lucrul cel mai concludent
Daca are vezi si ce sistem de operare are instalat si ce setari foloseste pt. iesirea sunetului prin dvi/hdmi , insa atentie sa aibe tot pe agp ( altfel iar te inseli si nu ai facut nimic )
Ca o comparatie , citeste aici : http://www.directron...pressguide.html
Ce zici , ce trebuie sa circule/transfere mai bine pe o magistrala de 2,100MB/s - agp 8x video sau/si sunet - fata de o magistrala de 4000MB/s - pci-e unde se poate circula/transfera atat sunet cat si video hd
Personal am o pl. video ATI 2600XT pe pci-e si nu am prb. intalnita de tine cu iesirea de sunet prin dvi/hdmi , tocmai ca exact cum scrie si in link-ul postat de tine este pe o magistrala pci-e si nu are acel "limitator de banda" - tradus prin chipul interfata agp - pci-e

#15
eliz

eliz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 393
  • Înscris: 17.02.2004

View Postlupull, on 10th August 2010, 10:25, said:

Eliz , pana la urma iti functioneaza sau nu ( ai sunet sau nu ) ?
nu stiu deocamdata. am incercat acum vreo 2 sapt sa cumpar un cablu de acesta:
http://www.vitacom.r...I-MALE-2_5.html
insa nu aveau decat de 1,5m si 5m asa ca nu am mai cumparat.
o sa mai merg sapt asta pe la magazin sa vad daca au adus.

#16
eliz

eliz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 393
  • Înscris: 17.02.2004

View Posteliz, on 11th August 2010, 15:08, said:

am cumparat cablul de mai sus. nu arata deloc ca in poza desi am verificat si este codul corect al produsului. ii lipsesc cel putin vreo 10 pini (nu i-am numarat) la mufa DVI

deci nu am reusit sa transmit audio

motive ? (le pun in ordinea celor mai probabile):
- nu este cablu bun, poate lipsesc exact pinii pe care ar trebui sa se transmita audio
- placa de sunet de pe placa de baza este mai veche (nu este HD in denumire), dar are spdif (semn ca poate scoate iesire digitala care eventual ar fi preluata de placa video)
- placa de sunet este pe AGP (putin probabil deoarece cand am vb cu cei de la support de la Amd am specificat clar asta dar totusi au spus ca sunetul ar trebui sa fie transmis cu adaptorul corect)

o a doua parte proasta a intregii povesti este ca nu pot duce imaginea pe digital (HDMI) iar sunetul sa il iau din iesirea analogica a placii de sunet si sa il introduc in intrarea analogica.

asta dintr-un motiv foarte simplu: softul televizorului nu stie sa preia video dintr-o intrare (are 8 intrari: 2 AV, 1 composite, 2 SCART, 1RGB -vga si jack pt sunet, 2HDMI ) iar sunetul din alta intrare.

daca vreau ca Tv sa preia sunet analog trebuie sa activez intrarea RGB si sa transmit si video in mod analogic printr-un cablu VGA. nu m-ar deranja video analogic cu o singura mare exceptie: jocurile. asta deoarece pe analog nu o sa mai am 1:1 pixel mapping. l-am testat in Quake 3 si Age of Empires 2 pe DVI=> HDMI si functioneaza perfect. a scalat lasand negru pe margini nedeformandu-mi imaginea.

cred ca mai degraba raman cu sunetul pe boxele computerului decat sa pierd scalarea care mi-o ofera video digital.

#17
Al3csutzul

Al3csutzul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,829
  • Înscris: 19.07.2006
pai cu sunetul ..cine stie sa ne lamureasca CLAR deci eu am iesire dvi la placa video si hdmi in LCD!

Bun am cumparat cablu si are toti pinii sau nu i`am numrat oricum pareau multi! Totusi nu am sunet,ma documentasem pe un forum de specialitate si se zice ca la iesirea dvi nu ai la toate placile video sunet!

Eu am o placa hd2400 xt de la ATI si nu am reusit sa-i scot sunetul din ea,in schimb am luat un splitter in 2 iesiri,pt iesirea audio normala a pc`ului ,pe una am pus boxele si pe una un cablu cu mufa jack la splitter si 2 rca in TV si merge de minune!

#18
eliz

eliz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 393
  • Înscris: 17.02.2004

View PostAl3csutzul, on 3rd September 2010, 23:15, said:

ma documentasem pe un forum de specialitate si se zice ca la iesirea dvi nu ai la toate placile video sunet!
pai nu la toate dar ATI seria Hd de la 2xxx incolo ar trebui sa aiba. eu am Asus 3450 si am gasit pe net cu un Saffire 3450 la care ii merge chestia asta dar are adaptorul original dvi=>hdmi de la ati.

placa ta este pe PCI-E sau AGP ?

p.s.  am gasit mufa DVI cum arata ca si cea de la cablul meu. este un DVI-D , ii lipsesc 6 pini. poze aici: http://www.hisdigita.......0&width=780

Edited by eliz, 04 September 2010 - 13:48.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate