Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

dreptul asupra instalatiei de gaze

- - - - -
  • Please log in to reply
67 replies to this topic

#55
giraldi

giraldi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 08.06.2005
Khrisu, nu stiu daca iti mai este util raspunsul dar orice notar are un document standard pentru asa ceva. Trebuie doar sa mergi la notar cu unul dintre proprietarii tevii.A doua varianta este cum am spus mai sus (daca proprietarii iti cer 1000 eur fiecare  pentru conectare)

Ideea esta ca mi s-a parut corect sa scriu si despre finalizarea "problemei" aratata in postarile anterioare. E-on mi-a facut contract separat si m-a conectat fara nici un fel de discutie pe baza declaratiei la notar ca il voi despagubi pe proprietar pe baza documentelor prezentate de acesta. Acum mingea este in terenul advers dar e foarte clar ca s-au inmuiat nitel pentru ca au ralizat ca sansele in jjudecata sunt aproape nule.

Inca odata - sunt de parere ca inverstitorii trebuie sa-si primeasca banii inapoi chiar si cu un profit (au alergat dupa documente, interventii...etc) dar sa-ti ceara  de la fiecare apartament conectat  inca odata valoarea intregii lucrari este inadmisibil. Dreptul de proprietate nu-ti da si dreptul sa interzici accesul unui vecin la o resursa naturala ca asa vor muschii tai

.

#56
luk2011

luk2011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,817
  • Înscris: 05.12.2004

Quote

BREVIAR DE CALCUL :
Dimensionarea conductei de distributie proiectata s-a facut conform NTPEE 2008, pe baza debitelor necesare conform situatiei existente.
Calculul diametrului conductei proiectate de redusa presiune s-a efectuat astfel:
Tronson A-C
Q=500 mc/h; P1 = 1.2 bar;P2 = 1.1 bar; LC =290,0m = 0,290 km ;P1 – P2 = 0.1 bari
Conform nomogramei pentru calculul conductelor in regim de redusa presiune rezulta un diametru de 75x6,8mm PEHD 80 SDR11.

Cu conducta de 75mm ( exterior ) pe distanta de 290m , la presiune redusa, se asigura un debit de 500m3/h , prin regula de 3 simpli am calculat, ca , printr-o conducta de 63mm de 290m lungime se poate transporta o cantitate de 418m3/h , cu diferenta de presiune intre capete de P1 – P2 = 0.1 bari .

Daca la o casa avem nevoie de 3m3/h pentru centrala pe gaz, si 0.81m3/h pentru gatit ( aragaz ) ====>

418m3/h impartit la 3.81m3 =====> 109 case .

Deci, cu conducta de 63mm se pot alimenta pana la 109 case , la presiune joasa , P1 – P2 = 0.1 bari


Unde as putea gasi : Nomograma pentru calculul conductelor in regim de redusa presiune ??

ma refer la conducte de gaz din polietilena ?

=========================================================================

Dupa ce am reusit cu greu sa obtin acordul EON-ului de la cea mai apropiata conducta de gaz , de la distanta de 24m, acum m-am lovit de refuzul vecinilor pe a caror segment de drum PRIVAT ( de servitute ) va trece conducta de 63mm , pe motiv ca : daca se racordeaza "multi" la conducta "lor" de 63mm nu vor avea debit suficient la gaz .

Pe drumul lor PRIVAT ( servitute ) , va trece conducta de gaz, indiferent daca imi acorda SI mie dreptul la racordare sau NU, deci nu trebuie sa instaleze conducta respectiva pentru mine SPECIAL .

Mentionez ca FINANCIAR ne-am inteles din prima, mi-au cerut 4000 ron, si am fost de acord .

Dar vecinii imi refuza racordul, pe motiv, ca , daca in viitor, de la mine se vor racorda si altii, ei nu vor avea debit de gaz suficient .

Cum ii posibil asa ceva, ca , consumatorii, sa decida , daca se pot si altii racorda sau NU , din moment ce nu sint impedimente financiare ?

Adica : mi-au cerut 4000 ron, am zis ca pentru mine ii OK , dar ei totusi nu vreau sa-mi ofere acceptul lor, pe motiv, ca pe viitor, daca de la mine se vor racorda si altii, ei nu vor mai avea presiune ( debit ) la gaz .

Mi se pare o aberatie, ca , consumatorii sa decida ( chiar daca ii reteaua platita de ei ), daca se pot racorda si altii sau NU, din moment, ce se indeplineste conditia financiara , si sint de acord sa platesc atat cat mi-au cerut .

Ati mai intalnit asa ceva ?

Ce se poate face in cazul asta ?

Edited by luk2011, 06 September 2014 - 12:44.


#57
maximg

maximg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,658
  • Înscris: 07.11.2007

 Josef_Mengele, on 19 decembrie 2011 - 20:05, said:

Nu exista proprietate fara titlu de proprietate! Pana nu vad asa ceva, nu cred.
Pana una alta, poftim regulile de racordare la gaze http://www.anre.ro/i...atii.php?id=632
Ai nevoie de autorizarea vecinilor in masura in care se realizeaza un bransament nou in spatiul comun... iar obtinerea autorizarii se poate face si in justitie, in baza legii de buna vecinatate! in rest vecinii pot sa halucineze pana la loc comanda!
Singura relatie pentru conectarea la gaze este cea cu furnizorul de gaze. Nu ai nici o treaba cu despagubirea nimanui, daca este cazul unei despagubiri, ea este calculata conform legii si este platita prin intermediul furnizorului de gaze!
Si totusi exista .
Separatia , coloana noua facuta de initiator , este proprietate si acesta are dreptul asupra ei .
El trebuie sa fie despagubit de viitorii doritori de gaz . Despagubirea se face asa : al doilea va suporta jumatate din investita coloanei , al treilea va despagubi pe primii doi ...si tot asa ....
Cel care a facut investia , nu poate refuza bransarea altuia , dar numai cu dreapta si corecta despagubire .
Se calculeaza numai costuri pt coloana ( materiale , manopera , proiect , autorizatii ).
Actele NU se pot depune la distribuitor , fara acordul investotorului initial . PUNCT
@ luk / luni voi intreba proiectantul ...
Vecinii pot fi convinsi cu un proiect si un calcul ,sau chiar cu faptul ca si dvs sinteti afectat daca s-ar intimpa asa ceva .
V-am explicat faza cu acumularea de gaz in conducta ...

Edited by maximg, 06 September 2014 - 14:58.


#58
luk2011

luk2011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,817
  • Înscris: 05.12.2004

 maximg, on 06 septembrie 2014 - 14:55, said:

@ luk / luni voi intreba proiectantul ...
Vecinii pot fi convinsi cu un proiect si un calcul ,sau chiar cu faptul ca si dvs sinteti afectat daca s-ar intimpa asa ceva .
V-am explicat faza cu acumularea de gaz in conducta ...

Multumesc maximg

La asta m-am gandit si eu, sa incerc sa-i conving cu un calcul , asta ar fi pe partea tehnica ( sa le arat : Nomograma pt calculul conductelor in regim de redusa presiune )


Quote

Treptele de presiune din sistemul de alimentare cu gaze naturale sunt:

a.presiune inalta, peste 6 bar;
b.presiune medie, intre 2 si 6 bar;
c.presiune redusa, intre 0,05 si 2 bar;
d.presiune joasa, sub 0,05 bar.

Si juridic , sa le explic vecinilor, sa ceara de la EON o adresa, prin care ulterioarele racordari sa nu se poata face fara acordul scris al investitorului initial, adica al proprietarului retelei ( adica EON-ul sa nu poata racorda pe nimeni fara a avea acordul in scris al vecinilor, chiar daca conducta va fi pe domeniul public, si n-ar mai fi pe domeniul lor privat, adica drumul lor de servitute )

Alte idei n-am , din moment ce financiar nu-i nici o problema .

 maximg, on 06 septembrie 2014 - 14:55, said:

Cel care a facut investia , nu poate refuza bransarea altuia , dar numai cu dreapta si corecta despagubire .

In cazul meu, cel care a facut investitia imi refuza dreptul la bransare, CHIAR DACA AM FOST DE ACORD SA-I PLATESC ATAT CAT MI-A CERUT , ADICA 4000 RON .

folosindu-se de faptul ca , conducta trece pe un drum privat de servitute.

Sub pretextul ca daca conducta va iesi din drumul lui privat, va pierde controlul asupra viitoarelor bransari de la conducta "lor" de 63mm , si nu va mai putea stopa, ulterioarele bransari, fiindca conducta va fi pe un teren public, si nu pe proprietatea lor privata .

Mi se pare aberant ca un consumator sa aiba drept de decizie asupra altui consumator, folosindu-se de faptul ca extinderea de retea ar trebui sa se faca de pe drumul lui privat .

Dar, chiar daca eu nu obtin dreptul de bransare de pe drumul respectiv privat, conducta de 63mm tot acolo va fi, fiindca tot de acolo se realizeaza si bransarea lor ( caselor vecinilor mei )

Deci indiferent, daca vecinii imi dau sau nu acceptul sa ma racordez de pe drumul lor privat, conducta de 63mm tot acolo va fi .


O conducta cu lungimea de 800 m,cu diametrul de 63 mm poate suporta 400 Nmch.Atunci pentru lungimea de 300 metri debitul este suficient pentru alimentarea celor 100 case (381 Nmch).

Edited by luk2011, 06 September 2014 - 18:20.


#59
luk2011

luk2011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,817
  • Înscris: 05.12.2004

Quote

chestia cu \"acceptul proprietarului\" e absurda! daca \"un proprietar\" are pica pe tine ce faci? nu se poate sa stai la mana lui atata timp cat il despagubesti cinstit !

Ce se poate face daca am acordul EON-ului pentru racordarea la gaz, dar din pacate nu vor vecinii sa-mi dea acceptul , chiar daca sint deacord sa-i despagubesc cu suma ceruta de ei ?

Ideea ii ca, extinderea de retea s-ar face de pe drumul lor privat de servitute , si de aceea am nevoie de semnatura lor, dar ei nu vor sa-mi semneze acceptul lor .

NTPEE 2008

NORME TEHNICE PENTRU PROIECTAREA, EXECUTAREA SI EXPLOATAREA
SISTEMELOR DE ALIMENTARE CU GAZE NATURALE


http://www.executie-...rme tehnice.pdf

Quote

6.16. (1) În localitati, retelele de distributie se monteaza numai în domeniul public.

(4) Pentru situatiile de exceptie (cai de acces private), solutiile de alimentare se
stabilesc de operatorul SD, cu acceptul scris al proprietarilor acestora, prin care se acorda
operatorului SD dreptul de uz si servitute pentru retelele amplasate pe proprietatea lor.

Dar vecinii au trebuit sa-si dea acordul in scris, si pentru ei insisi, fiindca, conducta ii la ei pe drumul lor privat , deci pentru ei si-au dat acceptul, doar pentru mine nu vor sa-mi semneze acceptul lor .

Ce se poate face in cazul asta ?

Nu vi se pare absurd, ca , un client al unei societati de gaze, sa ingradeasca si sa refuze racordul altui client pe motive puerile, folosindu-se de alibi-ul drumului privat ?

Ce variante as avea ? Ce solutii ? La cine pot apela ?

#60
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
dar ce te opreste sa iti tragi teava proprie?

#61
luk2011

luk2011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,817
  • Înscris: 05.12.2004

 aeon, on 16 septembrie 2014 - 15:40, said:

dar ce te opreste sa iti tragi teava proprie?

Din moment ce conducta ii la 24m de mine, nu mi se pare logic sa ma racordez cu propria mea conducta de la cca 500m .

#62
luk2011

luk2011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,817
  • Înscris: 05.12.2004
Vecinii mei si-au semnat deja acordul in favoarea EON-ului, ca drept de uz si de servitute pentru drumul lor privat , fiindca proiectul lor ii deja aprobat, si conducta ii ingropata sub drumul lor privat .

Conform NTPEE 2008 , 6.16.(4) ei si-au dat deja acceptul in favoarea EON .

Quote

6.16. (1) În localitati, retelele de distributie se monteaza numai în domeniul public.

(4) Pentru situatiile de exceptie (cai de acces private), solutiile de alimentare se
stabilesc de operatorul SD, cu acceptul scris al proprietarilor acestora, prin care se acorda
operatorului SD dreptul de uz si servitute pentru retelele amplasate pe proprietatea lor.

Deci, daca ei si-au dat deja acordul in favoarea EON-ului , eu nu pot sa beneficiez de dreptul de uz si servitute oferit in favoarea EON-ului de catre proprietarii drumului privat ?

In HG 1043/2004 Art. 15 punctul (2) ( b ) si ( c )

Art. 15


Quote

b ) limita de proprietate a terenurilor - instalaţiile operatorului SD nu se amplasează, pe proprietatea utilizatorului;
în cazuri excepţionale instalaţiile operatorului SD se amplasează pe proprietatea utilizatorului numai cu asigurarea dreptului de uz şi servitute în favoarea operatorului;

c) posibilitatea de racordare a noi utilizatori din instalaţia de racordare.

Edited by luk2011, 16 September 2014 - 17:08.


#63
luk2011

luk2011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,817
  • Înscris: 05.12.2004
- HG nr . 1043/2004
REGULAMENT PRIVIND ACCESUL LA SISTEMELE DE DISTRIBUŢIE A GAZELOR NATURALE

- Legea gazelor nr. 351/2004
LEGE nr. 351 din 14 iulie 2004 LEGEA GAZELOR

- NORME TEHNICE PENTRU PROIECTAREA, EXECUTAREA SI EXPLOATAREA SISTEMELOR DE ALIMENTARE CU GAZE NATURALE
ordin 5 din 2009 - NTPEE 2008

- LEGEA Nr. 123/2012 energiei electrice şi a gazelor naturale
M.Of. nr. 485 din 16.7.2012

=====================================================================================

Conform NTPEE 2008 :
NORME TEHNICE PENTRU PROIECTAREA, EXECUTAREA SI EXPLOATAREA SISTEMELOR DE ALIMENTARE CU GAZE NATURALE

6.16. (1) În localitati, retelele de distributie se monteaza numai în domeniul public.

(4) Pentru situatiile de exceptie (cai de acces private), solutiile de alimentare se
stabilesc de operatorul SD, cu acceptul scris al proprietarilor acestora, prin care se acorda
operatorului SD dreptul de uz si servitute pentru retelele amplasate pe proprietatea lor.





Conform HG 1043/2004 Art. 15 punctul (2) ( b ) si ( c )
Art. 15

b ) limita de proprietate a terenurilor - instalaţiile operatorului SD nu se amplasează, pe proprietatea utilizatorului;
în cazuri excepţionale instalaţiile operatorului SD se amplasează pe proprietatea utilizatorului numai cu asigurarea dreptului de uz şi servitute în favoarea operatorului;

c) posibilitatea de racordare a noi utilizatori din instalaţia de racordare.




Conform LEGEA Nr. 123/2012 energiei electrice şi a gazelor naturale
M.Of. nr. 485 din 16.7.2012
Art. 109

Dreptul de uz şi dreptul de servitute

Asupra terenurilor şi altor bunuri proprietate publică sau proprietate privată a persoanelor fizice sau juridice, precum
şi asupra activităţilor desfăşurate de persoane fizice sau juridice în vecinătatea capacităţilor, concesionarii din
sectorul gazelor naturale beneficiază, în condiţiile legii, pe durata lucrărilor de dezvoltare, reabilitare, modernizare,
respectiv de exploatare şi de întreţinere a capacităţilor respective, de următoarele drepturi:

a) dreptul de uz pentru executarea lucrărilor necesare în vederea realizării, reabilitării sau modernizării
obiectivelor/sistemelor;
b ) dreptul de uz pentru asigurarea funcţionării normale a capacităţii prin efectuarea reviziilor, reparaţiilor şi a
intervenţiilor necesare;
c) dreptul de servitute legală de trecere subterană, de suprafaţă sau aeriană pentru instalarea de reţele, de conducte,
de linii sau de alte echipamente aferente obiectivelor/sistemelor şi pentru accesul la locul de amplasare a acestora;
d) dreptul de a obţine restrângerea sau încetarea unor activităţi care ar putea pune în pericol persoane şi bunuri;
e) dreptul de acces la utilităţile publice.




Conform : Lege nr. 351/2004
din 14/07/2004
Legea gazelor
Publicat in MOF nr. 679 - 28/07/2004
Versiune consolidată la data de 07.11.2007

CAPITOLUL XI
Concesionarea si regimul drepturilor asupra proprietăŃii altuia

Art. 86. - Asupra terenurilor si altor bunuri proprietate publică sau proprietate privată a
persoanelor fizice sau juridice, precum si asupra activităŃilor desfăsurate de persoane fizice sau
juridice în vecinătatea capacităŃilor, concesionarii din sectorul gazelor naturale beneficiază, în
condiŃiile legii, pe durata lucrărilor de realizare, reabilitare, retehnologizare, respectiv de
exploatare si de întreŃinere a capacităŃilor respective, de următoarele drepturi:
a) dreptul de uz pentru executarea lucrărilor necesare în vederea realizării, reabilitării sau
retehnologizării capacităŃii;
b ) dreptul de uz pentru asigurarea funcŃionării normale a capacităŃii prin efectuarea reviziilor,
reparaŃiilor si a intervenŃiilor necesare;
c) dreptul de servitute legală de trecere subterană, de suprafaŃă sau aeriană pentru instalarea
de reŃele, conducte, linii sau de alte echipamente aferente capacităŃii si pentru accesul la locul de
amplasare a acestora;
d) dreptul de a obŃine restrângerea sau încetarea unor activităŃi care ar putea pune în pericol
persoane si bunuri;
e) dreptul de acces la utilităŃile publice.



Art. 85. - (1) Pentru realizarea serviciului de transport sau de distributie, în cazul utilizării
bunurilor proprietate a tertilor care au fost puse în functiune până la data intrării în vigoare a
prezentei legi, concesionarul are următoarele drepturi:
a) să folosească aceste bunuri prin efectul legii;
b )fără a se aduce atingere dreptului prevăzut la lit. a), conditiile de exercitare a acestuia sunt
cele prevăzute în procesul-verbal de receptie tehnică si/sau în contract;
c) să includă costurile aferente lucrărilor de exploatare, întretinere, reparatii si modernizare si
altele, efectuate pentru bunuri, la fundamentarea tarifului pentru serviciul prestat, în conditiile
reglementărilor ANRE specifice;
d) la solicitarea si cu acordul proprietarului, să preia aceste bunuri în patrimoniul său cu titlu
gratuit;
e) să dezvolte sistemul;
f) să utilizeze întreaga capacitate a bunului;

g) să asigure accesul unor noi solicitanti, cu respectarea uneia dintre următoarele conditii:
1. prezentarea acceptului proprietarului;
2. prezentarea acordului solicitantului de acces privind despăgubirea proprietarului; acordul
solicitantului se prezumă atunci când acesta consimte în scris, printr-un act autentic, să îl
despăgubească pe proprietar pentru partea ce îi revine din investitia făcută;



=====================================================================================


Din moment ce vecinilor mei li s-a aprobat proiectul de racordare la reteaua de gaze naturale , inseamna ca ei si-au concesionat dreptul de uz si servitute in favoarea EON , conform legilor de mai sus .

Inseamna ca in momentul de fata, dreptul de uz si servitute legat de reteaua de conducte de gaze naturale , ii detinut de catre EON .

Altfel nu se putea, conform legilor in vigoare, aproba proiectul de racordare la reteaua de gaz al vecinilor mei .

Conform HG 1043/2004 Art. 15 punctul ( c ) :

c) posibilitatea de racordare a noi utilizatori din instalaţia de racordare.

Inseamna ca ar trebui sa am dreptul legal de racordare de la conducta de pe drumul de servitute , din moment ce dreptul de uz si de servitute, legat de reteaua de conducte de gaz, in momentul actual ii detinut de catre EON , fiindca in lege se stipuleaza :

posibilitatea de racordare a noi utilizatori din instalaţia de racordare

Fara dreptul de uz si de servitute in favoarea EON-ului, vecinii mei nu aveau cum sa obtina proiectul de racordare la reteaua de gaz , si fara posibilitatea de racordare a noi utilizatori ( conform legilor in vigoare )

Edited by luk2011, 16 September 2014 - 19:38.


#64
luk2011

luk2011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,817
  • Înscris: 05.12.2004
http://www.mont.ro/s...1&articol=33880

Care-i logica in cazul asta ? Daca faci extindere retea nu trebuie sa platesti nimic investitorului principal ? Daca faci bransament trebuie sa-i platesti ?

#65
Aylin_Serin

Aylin_Serin

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 07.09.2015
Buna seara , v-as ruga si eu sa imi dati un sfat .De curand am primit de la congaz ,acordul pentru racordarea la gaze si va fi bransament comun .Am vorbit cu vecinul de unde urmeaza sa ne racordam ,dar ce nu inteleg e noi am platit 744 iar vecinul 1700  In cazul acesta ,eu ar trebui sa ii mai platesc lui ceva ?pentru ca cei de la congaz mi-au zis ca nu trebuie sa mai platesc nimIc Deci ,v-as ruga mult de tot sa ma sfatuiti si pe mine

#66
aladdin2k

aladdin2k

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,490
  • Înscris: 23.06.2004
Ofera si tu mai multe informatii. E la bloc, la casa (dupa pret, pare a fi la bloc)? Cum e situat vecinul fata de tine (care e primul la care ajung gazele)? De unde se trag gazele (distanta)?

Edited by aladdin2k, 20 October 2015 - 12:18.


#67
XeNonX89

XeNonX89

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,075
  • Înscris: 20.07.2015
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine! Mai exista cineva pe acest topic care se pricepe? As vrea sa iau legatura cu cineva sa ma invete ce este de facut cu niste acte...chestii...si tot felul de panarame.Astept msg privat sau un like ceva sa iau legatura cu Cineva.Multumesc anticipat!

#68
cypryx

cypryx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 04.03.2013
in  urma  cu  vreo 6 ani  am  procedat  împreuna  cu
o  parte  din  vecini  la  realizarea  instalației  de  gaze  pentru blocul  in  care  locuiesc.
bloc cu  2  scari 9 apartamente  pe  scara 2  etaje.
instalatia  si  toate  lucrarile  apar  facute  pe  numele  meu  dar nu  sunt  probleme  de  intelegere  cu  vecini,eu  fiind  doar  reprezentantul  lor.
procedura  a  fost  urmatoarea
1 tabele  cu  semnaturi  de  la  toti  vecini daca  doresc'\nu  doresc sa  se  racordeze la  instalatia  de  gaze
2 cautat  oferte de  pret pt realizarea instalatiei
3 adunat  bani  pe  baza  de  tabel   pt  realizarea instalatiei  bransament-instalatie  pe  casa  scari
4  intocmit  documentatie pt racordare la  instalatia  de  gaze naturale.
5 intocmit  proiect -aprobare,,etc
6 realizare  instalatie  de  bransare la  reteaua  de  gaze  pana  la  imobil.
7  realizare  instalatie  de  distributie  gaze naturale  pe  casa  scari
apoi  fiecare  individual  s a  racordat  pe  cost propriu contor-instalatia  de  la  casa  scari in  interiorul  apartamentului.
8 pastrat  acte,proiect,chitante,facturi,etc

vad  ca  sunt  neclaritati  privind   impartirea  costurilor.
noi  am  facut  asa>
bransamentul  a  costal  aprox  200 ron de  familie<din  18  fam  am
platit bransamentul  doar 9>  la  momentul cand  un  nou  apartament  se  va  racorda  la  gaze va  plati  200  ron  ce  se  vor  imparti celor 9 ce  au  platit  initial  in  mod egal  si  asa  mai  departe.
reteaua de  racordare  de  la  bransament la  casa  scari a  costat 2200 ron pe  scara, o  scara  a  avut 7ap  racordate iar  pe  scara  mea  am  fost  doar 2 ap  racordate .imparteala  celor 2200  sa  facut
la  cate  ap s au  racordat  pe  scara care  au  si  platit  suma  rezultata.
regula  a  fost  ca  in  momentul  cand  un  nou  apartament  se  va  racorda  se
  va  calcula  suma  de 2200 impartita  la  nr  de  ap  racordate<inclusiv  cel  ce  vrea>  si
se  va  imparti in  mod egal iar  cel  ce  doreste  va  plati  suma  rezultata  ce  se  va  imparti  in  mod  egal
celor  ce  au  platit  anterior.
momentan  avem 2 ap noi racordate  la  care  s a  aplicat  regula.si  toata  lumea  e  multumita
totul  se  face  pe  baza  de  tabeele  si  semnaturi

apoi  eu  merg  cu  respectivul  ce  doreste racordarea  la  notar  si  se  semneaza  un  acord  de acces  la  retea<ceva  de  acest  gen>.hartie  care  e  solicitata  expres  de  firmele  ce  
realizeaza  racordarea.si  desigur  au  nevoie  de  proiectul  general
si  documentatia  ce  se  afla  la  mine.

povestiile  cu  faptul  ca  te  poti  racorda  gratis  sunt  simple  fabulati intrucat  si  daca  ar  fi  legal<ma  indoiesc  ca  se  poate fara  acordul celorlalti>  firmele  de  gaze  autorizate  nu  doresc|evita  sa  execute astfel  de  lucrari.

puteti  spune  ce  doriti  dar  caz  concret  stiu  pe  strada  mea
  cand 2  firme  au  refuzat   sa  faca  lucrarea fara  acceptul proprietarului  instalatiei  motivand  ca  se  pun  in  pericol  si  nu
sunt  indeplinite  conditiile <o  persoana a  dorit  sa  se  racordeze
fara  plata  despagubiri  catre  cei  ce  au  platit racordarea  la  gaze>
  pana  la  urma  sa  ajuns  la  intelegere  si sa  parafat  la  notar.

a   era  sa  uit  aplicam  si  plata  dobanzi  si  a  inflatiei  dar  asta  in  grade  alcoolice  de  bere  la fiecare  individualPosted Image

toata  lumea  multumita nici  noi  nu  pierdem  dar  nici  noi  nu  castigam

Edited by cypryx, 22 February 2017 - 19:38.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate