Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...
 Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei
 

Pelion

- - - - -
  • Please log in to reply
589 replies to this topic

#19
danielaionela

danielaionela

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 12.07.2008

View Postanieni, on 19th July 2010, 16:19, said:

Și eu sunt curioasă cu ce impresii vin cei care  reușesc să viziteze și partea nord-estică a peninsulei.

Pentru mine stațiunea (satul) Agios Ioannis ar fi fost alternativa la Afissos. Cred că e singura stațiune mai mare cu ieșire directă la mare din această zonă.
Dar am tot citit că aici apa e mai rece cu valuri, și m-am gândit că e greu să traversezi muntele după ce ai condus 1000 de km.
Am fost totuși până la Mylopotamos beach pe traseul Afissos-Neochori-Tsangarada, cam multe serpentine și lipseau și parapeții de multe ori.
Soțul meu nu a mai vrut să urcăm în munți și să ne întoarcem prin Volos. ( serpentine, căldură, copilul etc)
Oricum dacă sunteți în zonă și plaja Mylopotamos merită văzută, când am fost noi nu prea erau valuri, apa era caldă, o plajă spectaculoasă și mult mai prietenoasă ca Navagio de exemplu. (brrrrr :D )
iti raspund eu prima. Agios Ioannis este frumos, multe hoteluri, o plaja in localitate si una langa, Papa Nero sau asa ceva, frumoasa plaja, dar statiunea cumplit de aglomerata, o ora ne-am invartit sa gasim o parcare. In plus. este primul loc in Grecia unde am mancat prost, sa nu zic mai mult, imi venea sa-i torn mancarea in cap patronului. Mi-a placut o vizita, dar un sejur era enervant.N-am urcat pana la Zagora din aceleasi motive pe care le-ai spus si tu, drumuri cu multe serpentine, inguste uneori, fara parapeti. In schimb am fost in toate celelalte sate de munte, fiecare avea ceva frumos, sau piata centrala cu taverne sub platani, sau bisericile vechi din  piatra sau peisajul de la piciorele tale, case mari din piatra si cu picturi, si mai ales florile. Am fost cu trenuletul care m-a surprins la ce inaltime a urcat si peisajul din trenulet superb, Skiathosul nu l-am vazut pana acum, orasul mi-a placut mult, si croaziera i sine frumoasa. Acum sa spun ce mi-a placut cel mai mult, de departe Makrinitsa, superb satul , desi se urca foarte greu, panorama este unica, cel mai frumos sat grecesc pe care l-am vazut eu, asezarea este fenomenala, se vede Volosul si tot golful, iar seara este extraordinar. Portaria, la doi km de Makrinitsa , un sat elegant, cochet, cu piete superbe, hoteluri de lux. Un loc frumos. Partea sudica, soseaua de la Milina pana la Trikeri este excelenta, urmeaza linia golfului, niste portulete si golfuri minunate, iar cand treci pe partea marii egee cu soseaua cocotata undeva sus de tot, minunat, foarte frumos. Mi-a placut mult Milina, desi linistita, are o deschidere superba, eleganta, dar plaja mica.Pe peninsula numai nemti, francezi, austrieci, si cateva masini de romania. Multe campinguri , unele foarte bine amplasate, si bine amenajate, am intrat sa vedem cum sunt cateva.Volosul mi-a placut noaptea la 36 grade ziua, era o placere sa te plimbi pe faleza seara tarziu, cu cafenelele pana la refuz, lumini multe. frumos , ziua l-am prins sambata mai putin aglomerat, si e frumusel, magazine foarte frumoase, in timpul saptamanii alta impresie lasa, daca cineva doreste amanunte, cu toata placerea

#20
Phx'

Phx'

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 868
  • Înscris: 16.10.2005
Despre Tsagarada imi poti spune ceva? am vazut niste poze superbe cu padure, cascade...Oare se poate ajunge usor la ele, se merita? Ce plaja ti s-a parut cea mai faina, ca peisaj mai ales?

#21
danielaionela

danielaionela

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 12.07.2008

View PostPhx', on 28th July 2010, 23:02, said:

Despre Tsagarada imi poti spune ceva? am vazut niste poze superbe cu padure, cascade...Oare se poate ajunge usor la ele, se merita? Ce plaja ti s-a parut cea mai faina, ca peisaj mai ales?
Mylopotamos mi-a placut cel mai mult, mai este una in sud langa platanias tot la marea egee, frumoasa si se poate cobora cu masina, nu stiu cum ii zice, noi am nimerit din greseala, larga frumoasa, nisip si niste stanci ciudate si frumoase. In rest sunt multe la mare la care se ajunge greu, sotul meu a inceput sa se cam sature de atatea serpentine , anul trecut in Lefkada, acum in Pelion, a zis ca urmatoarea grecie o sa caute pe harta cel mai linistit si asezat drum, si acolo mergem. Sunt multe frumoase, dar din cate am vazut la unele se coboara pe drum de tara. Si Papa nero e frumoasa, dar aglomerata. Mai este una frumoasa tot langa papa nero, la un km de mers, dar noi n-am ajuns. Tsangarada este foarte frumos, am fost de doua ori in el, odata am si mancat bine, alta data ne-am plimbat. Daca afara sunt 36 grade si urci de la plaja intr-un sat ca asta, este o relaxare, platani, racoare. Sunt foarte multe fantani in pelion, asta-i o caracteristica a peninsulei, sute de fantani cu apa rece. De la prima casa din Tsangarada pana la ultima sunt cateva sute de metri pe verticala. Se ajunge usor la padure, soseaua care duce la agios ioannis coboara la un moment printr-o padure suberba, acolo e si cascada din cate am inteles.Zona este foarte frumoasa, si am vazut foarte multi turisti cazati acolo, mai les ca plaja satului este la 7 km mai jos Mylopotamos. Sunt si hoteluri si pensiuni, era animata zona, nu stiu seara ca n-am avut curaj sa raman acolo sa se intunece, ca intorsul pe partea estica e criminal........De la Tsangarada pana la Zagora este numai padure, noi n-am ajuns decat pana la agios ioannis de fiecare data, am inteles ca spre zagora drumul se ingusteaza mult. Sunt si multe biserici din piatra frumoase, aproape fiecare sat are una.si multe flori, dar nu leandri si buganvilea cum suntem noi invatati in grecia ci hortensii imense si toate culorile, o minunatie.........

#22
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010

View PostPhx', on 28th July 2010, 23:02, said:

Despre Tsagarada imi poti spune ceva? am vazut niste poze superbe cu padure, cascade...Oare se poate ajunge usor la ele, merita? Ce plaja ti s-a parut cea mai faina, ca peisaj mai ales?

Salutare,

la sfârșitul lui iulie 2009 am făcut un tur auto de o zi în Pelion (cazați fiind în Nei Pori).

Am trecut prin Volos fără să oprim (în Volos vizitasem în mai 2009 muzeul arheologic - îl recomand), am oprit pt. poze și o pauză de cafea în piața cu platani din Makrinitsa (parcarea la intrarea în sat - cam 250m de piață), apoi, trecând prin Portaria și Zagora am coborât la Horefto, unde am stat pe plajă (eu doar un pic, în rest am făcut o recunoaștere - vedeți pe prima pagină chiar și 2 poze) 2 ore jumate. Coborârea din Zagora spre Horefto e de cca. 8km, cu multe serpentine, dar nu de speriat.

Apoi ne-am dus pe plaja Agios Ioannis ca să mâncăm (știam că grecii mănâncă excelent acolo) și pentru o nouă rundă de plajă. Mâncarea a fost super, am aflat și cum e cu octopusu' (vezi topicul "Mâncarea în Grecia", pag.4, mesajul #66), iar plaja excelentă (ca și la Horefto, un nisip mai grosier ca la Mamaia dar ok). Parcarea mașinii n-a fost grea, am pus-o sub stânca aia imensă de deasupra digurilor (vezi poza 5).

Am ajuns spre seară și la plaja Mylopotamos - cea mai spectaculoasă din peninsulă. N-am mai coborât, am făcut doar poze cu blitz, dar am constatat că plaja e cu nisip (așa se vedea de la distanță), nu cu pietriș (cum spune ghidul Michelin). Se poate coborî pe ambele părți (cum vedeți și din poze). Am băut o ciocolată caldă la cafeneaua de sus, de pe promontoriu (îi zice Cafe del mare - poza 14) și ne-am întors în Tsangarada (din Tsangarada se ajunge la plaja Mylopotamos coborând câteva serpentine) ca să vedem vestitul platan multisecular (parcă de 400ani).

Drumul până la Tsangarada mi s-a părut normal, chiar ușor (cu excepția bretelei spre Horefto, care e un pic mai greu și mai îngust). Mai greu mi s-a părut drumul prin partea de sud, fiind și noapte și lipsă de parapeți în unele locuri (deși am mers prin Neohori, nu prin Milies).

Poze:
1-4 Muzeul Arheologic - Volos;
5-9 Agios Ioannis;
10-14 Mylopotamos beach;
15 platanul din Tsangarada.


Sănătate și tcb !

Attached Files


Edited by OvidiuNS, 30 July 2010 - 03:16.


#23
AliB

AliB

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 19.06.2007
Salut! Cum se pare ca stiti destul de bine zona, m-ar ajuta un sfat/parere: vrem sa plecam pe 30.08 din Thassos spre zona Volos-Tsagaranda (ne intereseaza plaja Mylopotamos) sa stam vreo 3-4 zile si apoi sa mergem cateva zile si in Skiathos. In ce localitate ne-ati recomanda sa ne cazam pentru Mylopotamos, avand in vedere urmatoarele:
- suntem cu copil mic de 3 ani;
- vrem o zona care sa aiba plaja aproape, facil de ajuns la ea, si, eventual, cu nisip (daca nu gasim cazare in zona plajei Mylopotamos sau accesul la ea nu e chiar facil cu copilul (am vazut ca sunt ceva scari, dar nu stiu cat de multe si/sau abrupte sunt), am prefera sa o vizitam, nu sa stam neaparat acolo);
- in zona sa fie cateva taverne (2-3) pentru diversitate;
- locatia de cazare sa fie curata si linistita (nu vrem lux, dar nici conditii rudimentare, avand in vedere ca suntem cu copilul).

Multumesc.

#24
danielaionela

danielaionela

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 12.07.2008

View PostAliB, on 8th August 2010, 16:45, said:

Salut! Cum se pare ca stiti destul de bine zona, m-ar ajuta un sfat/parere: vrem sa plecam pe 30.08 din Thassos spre zona Volos-Tsagaranda (ne intereseaza plaja Mylopotamos) sa stam vreo 3-4 zile si apoi sa mergem cateva zile si in Skiathos. In ce localitate ne-ati recomanda sa ne cazam pentru Mylopotamos, avand in vedere urmatoarele:
- suntem cu copil mic de 3 ani;
- vrem o zona care sa aiba plaja aproape, facil de ajuns la ea, si, eventual, cu nisip (daca nu gasim cazare in zona plajei Mylopotamos sau accesul la ea nu e chiar facil cu copilul (am vazut ca sunt ceva scari, dar nu stiu cat de multe si/sau abrupte sunt), am prefera sa o vizitam, nu sa stam neaparat acolo);
- in zona sa fie cateva taverne (2-3) pentru diversitate;
- locatia de cazare sa fie curata si linistita (nu vrem lux, dar nici conditii rudimentare, avand in vedere ca suntem cu copilul).

Multumesc.
Pentru un sejur cu un copil mic ar fi agios ioannis in zona, puteti ajunge si la Mylopotamos, sunt 10-15 km nu stiu exact pana acolo, relativ usor accesibil, Tsagarada este un sat frumos, dar este sus,pana la plaja sunt cativa km. plaja fiind Mylopotamos. Dar si Agios Ioannis are o plaja frumoasa, papa nero.Partea mai greu accesibila pentru  Mylopotamos este soseaua care vine de la Afissos, sunt aprox.20 km su serpentine grele, fara parapeti. Noi am stat in Afissos si-am fost de doua ori pe ruta asta si este mult mai grea. Pentru Skiathos se pleaca de la Platania, noua ne-a placut mult croaziera. Sa nu ratati Makrinita, balconul pelionului, este superb, la fel si Portaria.Daca mai aveti intrebari........

#25
sanddy1964

sanddy1964

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,862
  • Înscris: 13.10.2006
Hai sa-mi dau si eu cu parerea, cu poze desigur.
Am fost de cateva ori in Pelion. Uneori ca escala spre Atena, pt o noapte.
Ca prima impresie partea de Vest a muntelui e mai saraca in vegetatie decat cea de Est. Apa e mai limpede deasemenea, fiind in zona deschisa spre Egee, nu spre golf.Ca plaja pot spune ca in Chorefton e o super plaja neaglomerata, fara arici de mare si fara scoici sau pietre taioase, etc. fata de Agria sau Kalamos.
In schimb are bolovani la mal, e drept nu te deranjeaza prea mult dar e in stadiul de repetenta fata de plaja de la NEI PORI la acest aspect-DOAR, in rest e mai curata apa ca la Nei Pori.
Cine prefera nudismul are o plaja dedicata in capatul statiunii Horefto-ANALIPSI, lumea isi pune cortul direct pe nisip si cu putina imaginatie te si vezi la 2 Mai acum 30 de ani. E drept ca intreaga statiune da aerul de 2 MAI ( asa cum era demult detot si putini il stiu).
Liniste si iar liniste; e pentru odihna, nu pt distractie gen Paralia.
Agios Ioannis e cam micut, plaja foarte ingusta (vezi ultima poza), cam in drum, lupte seculare pt un loc de parcare dar se rezolva orice. Nu am fost la Papa Nero, nu stiu cum e dar poate fi sigur mai frumos decat in mijlocul statiunii.
Atentie la serpentinele pana la aceste locatii, drumul de 50km se face in minim o ora! Orice alt drum vi se va parea usor comparativ cu Volos-Chorefton, sa zicem.Cine nu suporta drumurile pe serpentine sa nu se bage, mai ales daca planuiti o excursie de o zi.
Tavernele din zona nu exceleaza, preturile ca peste tot.
Semnalul GSM foarte prost in zona, doar pe plaja se prinde cat de cat mai bine.

Attached Files


Edited by sanddy1964, 17 August 2010 - 16:34.


#26
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,522
  • Înscris: 14.04.2008
Vrem sa mergem pt 3 zile la plaja in Grecia si ne gandeam la Pelion . Cazarea ar fi cel mai probabil ( din ce-am gasit pana acum )  aproape de plaja Papa Nero  , deci cam Ag Ioannis .
Intrebari pt cei ce-au batut drumurile locului :
-pe ce drum s-o luam ? intentionam prin portaria-hania , insa ‘ghidul’  hotelului ne indruma prin kala nera– milies-tsagarda  si sincer,  nu prea ma tenteaza varianta asta.
-cam cat timp ne-ar lua drumul prin hania de la volos la ag ioannis tinand cont ca as vrea sa trecem prin makrinitsa si portaria ?
daca totusi m-as hotara pt o cazare in mouressia sau tsagarada :
-ce am putea face seara pe-acolo  ?
-ce inseamna drumul pana la plaja ( cu masina , evident )  si parcarea (  ma refer in special la plajele Mylopotamos , Fakistra sau  chiar Damoychari  )  ?
Multumesc !

#27
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,522
  • Înscris: 14.04.2008
http://www.dimosmour...maps_Anilio.htm
harta pt plajele de la N si S de Mouresi .

#28
danielaionela

danielaionela

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 12.07.2008

View Postdariuscha, on 28th August 2010, 14:31, said:

http://www.dimosmour...maps_Anilio.htm
harta pt plajele de la N si S de Mouresi .
Pelionul este prea frumos sa-i acorzi doar 3 zilein fuga.Parerea mea pentru 3 zile mergi mai aproape. 2 zile pline le pierzi doar pe drum. Referitor la intrebare, drumul prin Kala nera este mai lung, dar are o portiune de aprox.20 km in care se merge greu, numai serpentine si mai mult fara parapet.Pe celalalt n-am mers, nu stiu cum este. Citeste raspunsurile postate anterior, parca raspundea cineva la aceasta intrebare. Oricum sa iei in calcul ca 30-40 km se fac cam intr-o ora.In
Tsagarada era lume in timpul zilei, este un sat frumos, dar nu stiu seara cum este, mai ales in septembrie.

#29
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,522
  • Înscris: 14.04.2008
@danieleionela ,multumesc mult de raspuns! chiar imi pierdusem speranta ca-mi va raspunde cineva ! intre timp cazarea a fost stabilita iar tsagarada ramane doar de vizitat si eventual de luat cina intr-una din zile .
nu stiu daca drumul prin kala nera este mai lung , de aici  http://www.dimosmour...n_map.asp?ln=en   reiese ca ar fi chiar mai scurt . e drept ca-i vorba si de mouresi , iar 2-3 km nu cred ca trebuiesc dezbatuti ci dificultatea drumului . pe mine ma interesa care e portiunea cu acei 20 km mai dificili  si chiar daca am citi tot ce-i scris aici nu prea m-am lamurit pe deplin .  drumul pare in aceeasi masura de  dificil pe ambele parti .
in ce priveste cele 3 zile , eu nu fac parte dintre aceia care zic ca stau 3 zile si 2 din ele  implicand doar drumul . chiar ma amuza cei care-si pun in calcul prima zi , cand ajung spre seara si ultima , cand pleaca dimineata  ( varianta :  7zile/6 nopti ) . 3 zile sunt 3 zile pline ( 4 nopti ) si sunt convinsa ca ce-ai spus tu e valabil si pt ele . insa , din pacate , doar de atat timp dispunem si daca ne vom simti bine , vom reveni .  :)

#30
danielaionela

danielaionela

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 12.07.2008

View Postdariuscha, on 31st August 2010, 13:01, said:

@danieleionela ,multumesc mult de raspuns! chiar imi pierdusem speranta ca-mi va raspunde cineva ! intre timp cazarea a fost stabilita iar tsagarada ramane doar de vizitat si eventual de luat cina intr-una din zile .
nu stiu daca drumul prin kala nera este mai lung , de aici  http://www.dimosmour...n_map.asp?ln=en   reiese ca ar fi chiar mai scurt . e drept ca-i vorba si de mouresi , iar 2-3 km nu cred ca trebuiesc dezbatuti ci dificultatea drumului . pe mine ma interesa care e portiunea cu acei 20 km mai dificili  si chiar daca am citi tot ce-i scris aici nu prea m-am lamurit pe deplin .  drumul pare in aceeasi masura de  dificil pe ambele parti .
in ce priveste cele 3 zile , eu nu fac parte dintre aceia care zic ca stau 3 zile si 2 din ele  implicand doar drumul . chiar ma amuza cei care-si pun in calcul prima zi , cand ajung spre seara si ultima , cand pleaca dimineata  ( varianta :  7zile/6 nopti ) . 3 zile sunt 3 zile pline ( 4 nopti ) si sunt convinsa ca ce-ai spus tu e valabil si pt ele . insa , din pacate , doar de atat timp dispunem si daca ne vom simti bine , vom reveni .  :)
cei 20 km ( nu i-am numarat exact de fapt) sunt intre Neohori si Tsagarada.Credeam ca nu se mai termina, si slava domnului ca bat de ani buni drumurile greciei. Poate ca nu ma asteptam , desi ma documentasem bine inainte, nu am apreciat inaltimea la care se circula. Sa nu ma intelegi gresit, traseul este superb,peisaje.......superbe. Pana aproape de Neohori se circula lejer, aproape de coasta pe marea parte a drumului. Noi am vrut sa ne intoarcem prin hania , dar am intrebat si ne-au spus ca si pe acolo se circula greu, sunt cativa km cu sosea ingusta, dar nu stiu exact, noi am preferat sa ne intoarcem tot prin Neohori, mai ales ca noi stateam in Afissos. Sa nu ratati Makrinita si Portaria, sunt unice in felul ;or, iar Makrinitsa este fantastica. Interesant este di trenuletul, noi ne-am simtit tare bine, ne- a placut tare mult, dar depinde de timp. Se pierde o zi, dar merita. Toata coasta estica este frumoasa, sunt multe golfuri si plaje frumoase la Egee, dar n-am ajuns la toate tocmai datorita drumului.Dar zona este foarte frumoasa, si sigur o sa va placa. Daca mai doresti detalii, cu placere

#31
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,522
  • Înscris: 14.04.2008
aha ! am banuit ca despre portiunea asta ar fi vorba, insa pt ca atat tu cat si ovidiuNS ati plecat/luat-o  prin afyssos ,  nu eram f sigura ca aia e (vazusem si pe langa afetes niste curbe dragute ! )
Makrinitsa si Portaria nu vrem sa le ratam, in rest, ce sa zic… coasta estica pana la kalamaki . am vrea sa lenevim  zilele alea pe plajele  din zona  si sper ca vremea va tine cu noi . avem déjà o iesire lunga care n-a fost tocmai odihnitoare , asa ca acum am vrea si putina odihna. ca si sotul tau, si al meu isi doreste ceva 'linistit si asezat'  :)   . deci trenuletul intra in discutie doar daca vremea  va fi ca cea de azi, aici .  altfel  , sa traversan muntele de 2 ori , intr-o zi ( din 3 )  buna de balaceala …  am inteles ca mai sunt plaje frumoase in  potistica , mortia , platania , ca vizitsa ar fi iar f frumos ( chiar, trenul trece/opreste si pe-aici ?  pare ‘in drum’ ! )  dar si trikeri  sau agia kiriaki .
si eu cred ca ne va placea , pt ca am cautat destul pana am gasit ceva pe plac si mai aproape . altfel , optiuni ... destule ! se pare insa ca anul asta e anul hortensiilor : dupa bretania, in pelion tot peste ele dam . si nu-mi pare deloc rau !  :D

#32
danielaionela

danielaionela

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 12.07.2008

View Postdariuscha, on 31st August 2010, 16:59, said:

aha ! am banuit ca despre portiunea asta ar fi vorba, insa pt ca atat tu cat si ovidiuNS ati plecat/luat-o  prin afyssos ,  nu eram f sigura ca aia e (vazusem si pe langa afetes niste curbe dragute ! )
Makrinitsa si Portaria nu vrem sa le ratam, in rest, ce sa zic… coasta estica pana la kalamaki . am vrea sa lenevim  zilele alea pe plajele  din zona  si sper ca vremea va tine cu noi . avem déjà o iesire lunga care n-a fost tocmai odihnitoare , asa ca acum am vrea si putina odihna. ca si sotul tau, si al meu isi doreste ceva 'linistit si asezat'  :)   . deci trenuletul intra in discutie doar daca vremea  va fi ca cea de azi, aici .  altfel  , sa traversan muntele de 2 ori , intr-o zi ( din 3 )  buna de balaceala …  am inteles ca mai sunt plaje frumoase in  potistica , mortia , platania , ca vizitsa ar fi iar f frumos ( chiar, trenul trece/opreste si pe-aici ?  pare ‘in drum’ ! )  dar si trikeri  sau agia kiriaki .
si eu cred ca ne va placea , pt ca am cautat destul pana am gasit ceva pe plac si mai aproape . altfel , optiuni ... destule ! se pare insa ca anul asta e anul hortensiilor : dupa bretania, in pelion tot peste ele dam . si nu-mi pare deloc rau !  :D
Trenuletul ajunge pana in Maries, de acolo mai sunt 2 km pana la vizitsa, se vede din sosea.De la platania am luat vaporul pentru Skiathos, are o plaja lunga si frumoasa.toate plajele din est sunt frumoase pentru ca sunt la egee. si la cativa km mai sus de argalasti pornesc drumuri spre acceste plaje, sunt indicatoare, dar eu ce-am vazut  de pe vapor, care o parte din traseu ne-a dus pe langa coasta unele sunt greu accesibile. O plaja frumoasa este mai sus de agios ioannis, nu stiu precis cum ii zice, santela  sau santadela, nu stiu , dar fata gazdei unde am stat facuse facultatea la iasi si vorbea bine romaneste, ea ne-a spus. Si partea golfului pana la trikeri si agia kiriaki este foarte frumoasa, soseaua serpuieste pe malul apei la diferite inaltimi si agia kiriaki este un portulet pur, parca neatins de lume si oamenii la fel, in zona aia sunt multi nemti si francezi.
Si maries este dragut si am inteles ca zagora este la fel de frumos, dar n-am ajuns pana acolo. De pe partea de vest doar Afissos merita vazut si Milina, care are o asezare excelenta.Puteti sa rupeti o zi sa faceti turul, porniti de la voi pana la argalasti, de aici coborati la milina, apoi o luati pe partea de vest pe malul golfului, eu cred ca n-as putea rezista tentatiei. Am vazut ca a-ti fost in bretania, si cred ca este obositor, dar sa stii ca si pelionul ofera multe. Anii trecuti am citit un material ecris de criastian h. , nu stiu precis numele, el a fost pe toamna in pelion si a ramas placut surprins, de fapt dupa ce am citit acum 2-3 ani materialul mi-a incoltit in minte ideea cu pelionul. Tare mult mi-as dori sa ajung odata in zona prin octombrie, cred ca este fantastic, mai ales ca partea estica este acoperita cu paduri de foioase, iti dai seama ce culori....iar hortensiile au niste culori si sunt uriase

#33
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,522
  • Înscris: 14.04.2008
m-ai pus pe jar ! maine dimineata plecam si abia astept . sper sa avem taria sa 'rupem' o zi , insa nu depinde numai de mine  :)   .  mi-a fost f greu si cazarea s-o aleg , pt ca si la capitolul asta pelion sta  bine ( zic eu ! ) . adica nu ca n-aveam de unde , ci 'pe care' ? am ales coasta estica tocmai pt plaje .
volos ( portaria , makrinitsa )  si zona golfului am zis ca mai merg si ca opriri imtermediare macar de-o zi ( 2 nopti )  cand vom merge spre sud . iar daca va fi vara si weekend cu siguranta  nu vom rata nici trenul.
pelionul pare sa merite in orice anotimp !  cand ne vom intoarce voi fi destul de ocupata, insa sper sa-mi fac putin timp ca sa scriu , macar pe scurt , impresiile . multumesc mult !

#34
danielaionela

danielaionela

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 12.07.2008

View Postdariuscha, on 1st September 2010, 21:43, said:

m-ai pus pe jar ! maine dimineata plecam si abia astept . sper sa avem taria sa 'rupem' o zi , insa nu depinde numai de mine  :)   .  mi-a fost f greu si cazarea s-o aleg , pt ca si la capitolul asta pelion sta  bine ( zic eu ! ) . adica nu ca n-aveam de unde , ci 'pe care' ? am ales coasta estica tocmai pt plaje .
volos ( portaria , makrinitsa )  si zona golfului am zis ca mai merg si ca opriri imtermediare macar de-o zi ( 2 nopti )  cand vom merge spre sud . iar daca va fi vara si weekend cu siguranta  nu vom rata nici trenul.
pelionul pare sa merite in orice anotimp !  cand ne vom intoarce voi fi destul de ocupata, insa sper sa-mi fac putin timp ca sa scriu , macar pe scurt , impresiile . multumesc mult !
te asteptam cu impresii

#35
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,522
  • Înscris: 14.04.2008

View Postdanielaionela, on 9th September 2010, 16:25, said:

te asteptam cu impresii


Impresiile sunt excelente. Totul la superlativ  : drumuri , peisaje , plajele ,chiar si  mancarea .
ne-am dus prin hania , cu o scurta vizita in makrinitsa si ne-am intors pe acelasi drum pt ca am avut niste cumparaturi de facut ( fructe si flori ) . drumul e spectaculos , peisajul intr-o continua schimbare , iar dupa hania curbele sunt mult mai  dese  printre foioase si livezi de meri cocosati de greutatea fructelor mari si rosii .
am facut o plimbare si pana la afissos vizitand milies si vizitsa  , si ne-am intors prin neochori . drumul e parca ceva mai usor pe aici (curbe mai putine ) , exceptand bucata intre lambinou si xorichti care e de-a dreptul spectaculoasa , ai senzatia ca strabati un canion . pacat doar ca nu prea exista belvederi ! partea de golf ( atat cat am vazut ) e destul de frumoasa , versanti intregi cu maslini , insa  nu se ridica la inaltimea zonei de n-e .
din pacate in sud n-am ajuns, si nici mai la nord ( zagora , pourio ) .  dar cum ne-am propus sa revemin in zona…
despre plajele la care am ajuns voi povesti pe larg altadata, cand voi avea mai mult timp  si voi pune si ceva foto .acum , atat doar : fiecare e frumoasa in felul ei . la papa nero apa e incedibil de clara si are cea mai frumoasa ( albastra ) culoare , milopotamos se tine tare pe prima pozitie ( si da, e cu pietricele ) , fakistra nu numai ca e f frumoasa insa e si f greu de ajuns la ea , plaka pare cea mai buna alegere pt cei cazati in nordul statiunii ( plaja din agios ioannis nu e deloc grozava in partea asta ) , domouchari , cu pietrele ei mari si albe , pare cea mai romantica dintre toate .

pt inceput cateva foto din makrinitsa

Attached File  IMGP0066.JPG   4.13MB   250 downloads Attached File  IMGP0098.JPG   3.41MB   227 downloads Attached File  IMGP0106.JPG   3.08MB   196 downloads Attached File  IMGP0072.JPG   3.52MB   197 downloads Attached File  IMGP0076.JPG   3.25MB   210 downloads Attached File  IMGP0052.JPG   3.88MB   207 downloads

#36
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,606
  • Înscris: 12.12.2006
Frumoase poze! Of, inca un loc frumos de pus pe lista ! :)
Sa va fie de bine mini-vacanta!

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate