Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Acasa - topic de discutii, momentan nu s-a bagat prima cazma

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
2910 replies to this topic

#1
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,539
  • Înscris: 10.05.2007
Am deschis acest jurnal cu intentia de a ...habar n-am de ce. Sa ma laud na! :lol:
Procesul de achizitionare este in derulare si cum spunea cineva, va fi un topic inceput de la A-Z. Adica, de la cautarea terenului pana....unde voi dori sa ma opresc cu amanuntele.
Locatia nu are importanta, oricum e o zona frumoasa, am gasit-o dupa indelungi cautari, in vreo 3-4 luni, nepunand la socoteala anii de cand ma plimb prin toate satele si comunele pe santierele patriei din jurul Bucurestiului.
Proiectul se va derula...pe termen nelimitat, limitat voi fi probabil de suprafata terenului, dar nu exista vreun termen de mutare. Probabil, casa nu va fi locuita in sezonul rece, din considerente lesne de inteles. Nu se va vinde nimic, nu se va face specula, vor fi bani castigati si "investiti", daca se poate spune asa, in aceasta proprietate.
Eu sper, totusi, ca in 5 ani, sa pot atarna ultima draperie din casa.
Momentan dispun de finante cat pentru teren, taxe, utilitati (gaze si curent) si un put. Posibil si pentru o imprejmuire, dar inca ma gandesc daca e cazul.
Saptamana viitoare intentionez sa scot CU, si sa intru in procesul de intocmire a proiectului complet pe toate disciplinele.
Proiectul va fi realizat in regie proprie, mai putin partea de arhitectura (idei) unde voi apela la un specialist, probabil acum deja munceste de zor :w00t: si partea de instalatii unde cunosc, dar las pe altii mai priceputi sa-l conceapa).
Chiar daca sunt bun la toate, ma voi lasa pe mana celor care cunosc in detaliu fiecare domeniu, probabil eu voi ramane tot cu legatul armaturilor si zidaria... :confuzzled: .
Incercand sa fac un partiu de casa, sotia mea scumpa, mi-a inchis laptopul, sunandu-mi cat se poate de duios ca eu nu voi proiecta aceasta casa, ci vom apela la cineva care chiar stie ce face :lol: , e buna de reclama....
Acum ce-o fi, o fi, cum zice francezul ;)

#2
alibabu

alibabu

    Hapciu'Politic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,121
  • Înscris: 19.05.2009
bine-ai venit in randul beneficiarilor !!

#3
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,539
  • Înscris: 10.05.2007
Pai n-am zis ca eu sunt beneficiarul  :unsure:
Dar multumesc oricum de urare. Probabil ma plictiseam prea tare lucrand 15 ore pe zi, am zis sa fie si ceva antrenant in viata mea. Am cel mai rau beneficiar existant pe aceasta planeta.
Dar, asta-i viata  :D

#4
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,539
  • Înscris: 10.05.2007
Achizitionarea terenului.

Dupa o vacanta de iarna minunata la Paris, m-am intors in urbea mea mult indragita.
Am facut prinul pas in casnicie, adoptarea unui catel, aducerea lui in familie si planificarea urmatorilor pasi in viata ce va urma.
Ma gandesc ca am 30 ani, viata in fata si putere de munca cat 10 incarcatori-descarcatori in port. Pacat ca posed cam tot atata inteligenta, dar la asta compenseaza si sotia.
Stand asa si gandindu-ma la proiectul urmator in viata, m-am gandit ca ar fi cazul sa scap de nenorocitul asta de apartament din '74, gata sa cada la primul seism mai zdravan.
Nu ma gandeam la mine, sincer vad apartamentul doar noaptea, vin ca la hotel, dar ma gandesc la cei care locuiesc si vor locui de-acum incolo.
Asadar, de prin toamna anului trecut, privind cu optimism piata imobiliara, am inceput sa caut oferte pentru apartamente in blocuri mai noi de 2000. Poate macar o schimbare de la 2 la 3 camere.
Treaba asta a dat cu virgula, imi erau necesari aproximativ 40k-50k, diferenta pentru a ma muta din 50 in 80 mp. Pentru cei 30 mp in plus, mi se parea totusi o suma exorbitanta si greu realizabila in viitorul apropiat. Stiind prea bine costurile unei case, mi s-a parut mai rezonabila construirea unei case pe un teren, avand in vedere meseria pe care o practic.
Asa ca de la inceputul anului curent am purces in a studia ofertele pe diferite zone ale Bucurestiului. Iar a dat cu virgula, desi nu vroiam absolut deloc sa renuntam la oras.
Orasean sunt de cand merg in 2 picioare si sincer, viata asta linistita de "taran" nu ma atrage/atragea de niciun fel.
Pentru mine acest proiet se va derula cu un scop cat se poate de precis, sa scap de stresul de a sta intr-o locuinta posibil calamitata in caz de cutremur.
Acum a urmat alegerea zonelor de interes.
Din proprie experienta am vrut sa evit orice zona are de-a face cu sudul si vestul. Pur si simplu acolo e baragan, nu-mi plac intrarile in Bucuresti, din totdeauna am frecventat sectorul 1 si 2 si m-am tinut departe de celelalte. Mi-am trasat un semicerc imaginar intre Tartasesti cu intrare prin Chitila si Branesti cu intrare prin Pantelimon.
Distanta nu este relevanta, sunt obisnuit sa fac si cate 200 km zilnic intre santiere, singura afectata fiind sotia mea, obisnuita cu piata si supermarketul la iesirea din bloc.
Dar argumentele mele au fost destul de grele.
Ne-am axat la inceput pe 2 zone: Branesti si Buftea. Eu cu Buftea, sotia cu Branesti.

Incep cu Branesti. Orice pogon disponibil si la un pret rezonabil avea probleme. Ori era cu deschidere la 2 strazi, ingust, cu riscul de a face o casa lata cat bucataria mea existanta, si loturile de interes la padure/lac, ori preturi exorbitante pentru vremurile pe care le traim, ori lipsite de utilitati, ma refer la sute de metri distanta de orice stalp de curent, ca de gaze nu prea s-a auzit in zona. Strazi infecte, parcele intre cotele de gaini, unele langa tren, care suiera de 200 de ori pe zi.
In partea stanga, cea cu lacul si padurea, oamenii inca mai viseaza la 100-150 de euro/mp. Sa viseze in continuare, mi-am propus ca mai mult de 25-30 de euro/mp pe o parcela cu porumb si buruieni sa nu dau in viata asta. Si asa, la banii astia am pretenii de vecini cuminti, educati, cu case frumoase, curti ingrijite.....gor the picture.
E bine ca acum, cine cumpara un teren, isi stie vecinii, asta daca nu cumperi cumva in camp.
In Branesti am gasit cateva loturi bunicele, preturi cat de cat ok, dar am descoperit diverse probleme si dezamagiti am renuntat. Am mers mai departe spre Islaz. Nasol, 2 strazi pe langa care trece trenul si in rest porumb.
Apoi a urmat Belciugatele. Preturi grele pentru parcele la care ajungi cu jeep-ul, strazi inexistente, retele antice, nu s-a auzit prin multe locuri de gaze si apa, altii chiar de curent.
Toate astea cresc considerabil bugetul alocat. Degeaba cumperi un teren ieftin, daca utilitatile te costa dublu. Mai bine ramai la bloc unde apa curge de la robint si gazul de la aragaz.
M-am folosit de experienta mea din toti acesti ani, de problemele intampinate de clientii mei, pentru a sti de ce sa ma feresc, pentru a sti exact ce-mi doresc de la terenul meu.
Apoi am ajuns in Fundulea dar am spus nu. Pur si simplu nu m-a atras cu nimic. Nici macar faptul ca are iesire la autostrada soarelui. De Cernica nu mai spun, oamenii aia traiesc o adevarata drama. Inca isi imagineaza ca vand teren in Primaverii sau Cotroceni.
Am terminat cu estul, u multa tragere de inima datorita apropierii de Bucuresti, exact spre zona in care locuiesc acum, dar care imi este atat de antipatica.

Am revenit spre Buftea. Acolo exista doar o zona de luat in calcul: Flamanzeni, iesire usoara spre Chitila, padure, strazile au toate apa, gaze, curent si se va trage si canalizare. Preturi ok, unii s-au mai desteptat si au realizat ca zeci de mii de euro vor mai vedea ei in mana, doar daca ii vor produce cinstit. Eu stiu cat am muncit zi si noapte pentru banii mei, cat sacrificiu, cat am inghiti si ramdat neneficiari care m-au adus la pragul de a-i visa noapta atarnati de streang. Fara vina lor, procesul de construire al unei case duce deseori la nervi intinsi, indiferent de ce ai putea sa faci pentru ei.
Cateva terenuri mi-au atras privirea, insa am avut un mare dubiu cu mirosurile. Multe abatoare, multe ferme, pe soseaua Buftea-Crevedia, cand treci seara trebuie sa inchizi geamurile si sa opresti aerul pana in Mogosoaia. Am trecut pe aceeasi linie catre Samurcasi. Zona ok, am gasit preturi mai mult decat ok, utilitati, insa doar vreo 3 case rasarite, in rest tarani cu vacile pe camp....chiar n-am chef sa fac slalom cu Honda printre cornute.
Mai departe n-are rost pentru ca deja iesi in Dambovita. Iar numerele de la masina conteaza mult pentru mine. Doar eu stiu cat ii injur zilnic pe cei din trafic, posesori de astfel de prescurtari.
In Tartasesti, doar Gulia este de luat in seama, dar partea cu padurea, unde loturile sunt cam ca in Branesti. In alte parti nu merita, fara utilitati, strazi proaste, mergi prin sat printre biciclete si carute....cam mari pretentiile pentru un satuc cu 30 de vile la marginea padurii. Plus ca trec avioane din 15 in 15 minute, de nu te mai auzi unul cu altul, ma intreb cum o fi noaptea...la fel era si in Buftea.

Ok, o luam pe zona Afumati, Lilieci, dar traficul este groaznic, preturile mari si zona plina de rromi. Cand spun plina, ma refer la sate intregi de rromi. Exclus.

Deci, singura solutie civilizata...DN1. Otopeni exclus, sincer nici la 5 euro/mp nu m-as muta acolo, zona stearpa, cu miros de kerosen. Plec din Obor unde ma sufoca masinile sa stau acolo unde ma omoara avioanele.
Mai departe...Corbeanca. Preturi mari, dar e padure si lac. Zona ok, cam mult pentru buzunarul meu, insa nu-mi place traficul intre DN si Buftea, tiruri, cife, etc...etc...oricum, zona scumpa. Nu-mi place intrarea, veche, urata, plina de cocioabe. Conteaza mult drumul pana acasa. In Branesti imi placea ca intri prin padure sa intri in comuna, iti dadea impresia ca mergi la munte.
In Saftica si Balotesti nici n-am cauta, din cauza reputatiei zonei. Cine stie cunoaste. Plus, apropierea de aeroport.

Abia dupa ce am trecut de Saftica am inceput sa ma simt bine, sa vad zone frumoase, pline de verdeata, case frumoase, strazi astfaltate, etc...etc...Snagov, Peris, Ciolpani...si cam acolo mi-am gasit terenul.
Odata ce ne-am pus de acord asupra acestor zone, am inceput sa cautam febril anunturi, am vorbit cu oameni, am sunat la nr. lasate pe tablii, placute, etc...Numai parcele generoase, preturi decente, chiar si in zona spre Snagov si intr-un final, l-am gasit.
I-am spus sotiei de la inceput, ca va fi exact ca si cu masina. Cand vei vedea terenul, vei sti ca acela e acasa.

Multi nu au dat importanta acestor aspecte, pana acum, la niciun client nu m-am simtit ca acolo mi-as dori sa vin acasa. La niciunul! Orice drum facut catre santier imi provoca dureri de cap, stiind prin ce zone trebuie sa trec, peisajul pe care trebuie sa-l accept si restrictiile de trafic pe care trebuie sa le indur. Totusi, pe DN poti circula ca pe autostrada daca nu iti ridici prea des recomandatele din cutia postala.
In zi cu trafic, in jur de ora 6 dupa amiaza, am facut in jur de 25 de minute din Corbeanca pana in Domenii si 30 pana in Obor. Cred ca e mai mult decat suficient. Un 5 minute in plus, fiind departarea de Corbeanca nu supara absolut deloc.
Cu distanta sunt impacat, chiar cred ca voi reduce din nr. de km si din timp, avand in vedere ca de vreo 5 ani, Bucurestiul este pentru mine, un trafic greoi din care trebuie sa ies zilnic pentru a ajunge la santierele din afara lui.
Daca astazi as fi mutat pe terenul meu, as face mai putin de 4 minute pana la unul din santiere. Pana la intrarea in Bucuresti cam 13 minute mers "decent", probabil vreo 8 daca ma grabesc.

Acum sa va delectez cu cateva poze facute la terenurile care imi suradeau inainte de a-l vedea pe ultimul.
Primul set este in Scrovistea (Balteni) din Peris. Teren in panta considerabila, partea de jos inundabila dar cu un iaz format...de-mi lasa gura apa. Probleme cu utilitatile, departe rau si cu trenul care trece destul de des si suiera cand trece in dreptul trecerii peste calea ferata a soselei, destul de aproape de mine. Teren de 2000 mp, deschidere foarte mare, percelabil in 2 loturi, fiecare avand deschidere proprie, fara drum servitute, sau alte magarii de acest gen. Pret cam piperat pentru gusturile mele. Intrare in Scrovistea prin padure, frumos dar cam periculos, practic abia au loc 2 masini, ma gandesc ce frumos e cand ploua sau ninge. Departe de DN. tantari si goange

Al doi-lea set din Piscu - Ciolpani, un teren 1400 mp, pret bomba, lac la vreo 200m, padurea aproape, zona de vile, dar in planul 1, acesta fiind cam in planul 3. Probleme cu expropierea, luat cu lege de improprietarire, etc...am spus ca e multa bataie de cap. In plus satul e sat de tarani, doar acolo s-au facut vile decente pentru gusturile mele. Intrarea e lunga, strabati tot Ciolpaniul, faci pana la teren cat faci din DN pana ajungi in Bucuresti. tantari si goange seara.

Cel de-al trei-lea in Ghermanesti - Snagov. In spate la stadion, 1200 mp, din 2 parcele alipite, chiar langa padure, astia chiar mi-ar fi placut daca nu era stadionul la 100m in spatele padurii si curentul departe. goange si tantari. Pret bomba. Cam departe de DN, in plus, singur cuc in mijlocul luminisului.

Attached Files


Edited by Astrul, 08 July 2010 - 00:58.


#5
reluportocaliu

reluportocaliu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 756
  • Înscris: 13.04.2009
Da bre, daca nu vorbesti!!! Eu am un teren in Branesti, exact pe malul lacului, cu toate utilitatile la drum, strada asfaltata, basca vecini de soi, domn' Cocos a lu' Udrea! :)  Cu 50eur/m l-as fii maritat urgent!

Daca se considera reclama da-i cu matura ca nu-i nici o suparare.  :peacefingers:

#6
creatza78

creatza78

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 19.08.2008
Astru, da nu erai tu foart foarte impotriva vietii la casa???...noi dupa ce ne-am apucat si am ridicat, am cam inceput sa regret distanta si izolarea la casa (printre altele si datorita juniorului care simte foarte tare nevoia de socializare)

Poate ne facem vecini in Corbeanca

PS: cand ma gandesc ca sotul m-a batut la cap o gramada sa luam proiect facut de tine:D

#7
vimp

vimp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,337
  • Înscris: 03.12.2004
Astrul, bafta.
O sa fac putin off-topic, ca on topic nu am mai dat demult, poate revin :)
Orice ai face si oricum ai intoarce-o banuiesc ca tu personal nu ai nevoie de casa. Un viitor cu copii (inteleg ca nu ai dar parerea mea este sa n-o lungesti) inseamna oras. Nu 100%, copii au nevoie, pe de o parte de socializare, pe de alta parte de natura. Bine, si de muult timp.
Asa ca ma gandesc ca te vei orienta catre o casa de vacanta.

#8
cornel_t

cornel_t

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 150
  • Înscris: 08.04.2009
Sa fie intrun ceas bun, cred ca am pus si eu umarul ;) la luarea deciziei de a te orienta spre partea de Nord.

Edited by cornel_t, 08 July 2010 - 17:31.


#9
MirelaLucia

MirelaLucia

    Senior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007
daca beneficiar este La tua famiglia sa inteleg ca tu esti Il Corleone??? :thumbup:

#10
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,539
  • Înscris: 10.05.2007

 reluportocaliu, on 8th July 2010, 13:11, said:

Da bre, daca nu vorbesti!!! Eu am un teren in Branesti, exact pe malul lacului, cu toate utilitatile la drum, strada asfaltata, basca vecini de soi, domn' Cocos a lu' Udrea! :)  Cu 50eur/m l-as fii maritat urgent!

Daca se considera reclama da-i cu matura ca nu-i nici o suparare.  :peacefingers:
Inteleg dar la un asemenea pret imi pot permite doar vreo 300 mp. De fapt, nu e vorba de permis, ci cat as fi dispus sa investesc in teren.

 creatza78, on 8th July 2010, 16:10, said:

Astru,  da nu erai tu foart foarte impotriva vietii la casa???...noi dupa ce  ne-am apucat si am ridicat, am cam inceput sa regret distanta si  izolarea la casa (printre altele si datorita juniorului care simte  foarte tare nevoia de socializare)

Poate ne facem vecini in Corbeanca

PS: cand ma gandesc ca sotul m-a batut la cap o gramada sa luam proiect facut de tine:D
Nu, sunt la 10 minute de Corbeanca, unde am de gand sa-mi fac sediu de lucru :D

 vimp, on 8th July 2010, 17:28, said:

Astrul, bafta.
O sa fac putin off-topic, ca on topic nu am mai dat demult, poate revin :)
Orice  ai face si oricum ai intoarce-o banuiesc ca tu personal nu ai nevoie de  casa. Un viitor cu copii (inteleg ca nu ai dar parerea mea este sa n-o  lungesti) inseamna oras. Nu 100%, copii au nevoie, pe de o parte de  socializare, pe de alta parte de natura. Bine, si de muult timp.
Asa ca ma gandesc ca te vei orienta catre o casa de vacanta.
Nu renunt la apartamentul din Capitala sub nici o forma. Poate la cel in care locuiesc dar nu la apartament, in general.
  Dar, sincer, zona in care e terenul nu ma mai imbie deloc sa ajung prin Bucuresti, acolo am cam de toate. Am lac, am salupe, am padure virgina la 300m de teren, am restaurante, magazine, n-am scoli, dar, oricum, daca iese baiat, il fac salahor de la 15 ani sa se obisnuiasca cu greul de mic si sa emita pretentii si mai mici. Cam cum am patit eu si nu pot sa spun ca nu mi-a prins bine.
Daca va fi sa fie fata....atunci e naspa, ca va trebui sa-o duc, s-o iau de la scoala zilnic, la ora fixa, direct din clasa, pana face 25 de ani si termina facultatea. Oricum ma gandesc la un turnulet in care s-o tin inchisa pana o s-o ceara unul de nevasta.

 cornel_t, on 8th July 2010, 18:30, said:

Sa fie intrun ceas bun, cred ca am pus si eu umarul ;) la luarea deciziei de a te orienta spre partea de Nord.
Foarte mult m-a influentat gandul ca pot ajunge acasa cu peste suta la ora . Azi ma intreba destul de ingrijorata sotia, daca in halul ala am de gand sa ma intorc acasa. Zic, nuuu, stai sa vezi daca ma si grabesc.

 MirelaLucia, on 8th July 2010, 18:33, said:

daca beneficiar este La tua famiglia sa inteleg ca tu esti Il Corleone??? :thumbup:
Nuuuu...Doamne Feri!
  Eu sunt salahorul, executantul, din pacate degeaba vrea proiectantul si  beneficiarul ceva, pana la urma tot salahorul este cel care scoate  treaba buna ;)
  Mai pe direct, un soi de Tata lu' Cosa Nostra, pitit in umbra unui stejar batran si gata sa cada.

Edited by Astrul, 08 July 2010 - 23:01.


#11
reluportocaliu

reluportocaliu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 756
  • Înscris: 13.04.2009
Nu mai vorbiti despre lipsa de socializare a copiilor la casa cei care v-ati construit case in camp. Va asigur ca intr-un cartier de case se socializeaza mult mai mult decat la bloc. Intr-un apartament de bloc riscati sa va intre copilul si sa va iasa la 20 de ani cu ochii cat cepele si ametit de la computer si tv. Aerul si natura te imbie sa stai afara, si te asigur ca si la casa ai vecini cacalau cu care sa socializezi!

Cum suportati mai nene puscariile ale de apartamente ca eu ma simt ca un tigru in cusca cand stau mai mult timp inchis, si vorbesc din experienta, jumatate din timp mi-l dorm in apartament, jumatate in casa!! Pt mine nu exista comparatie!!!

Gata cu off-ul, doar ma simteam dator sa intervin.  :peacefingers:

#12
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,539
  • Înscris: 10.05.2007
Eu vad cateva probleme legate de socializarea copiilor care stau la case in camp. Fiind Bucurestean de cand ma stiu, aveam prieteni din toate colturile orasului cu care ma vedeam zilnic, pana la 10-11 seara. Cand stai la 10-40 km de Capitala e mai greu cu iesirile in oras, mai ales dupa varsta de 14-15 ani. Aici vorbesc strict despre progenituri de gen masculin.
Pentru asta nici nu renunt la apartamentul din Bucuresti, vom vedea cum va sta situatia, macar voi avea optiuni.
Casa o fac pentru noi, nu va fi de vacanta, desi asta era planul initial, ceva de week-end sau de zile libere.
Ideea este ca si costuri, pare mai usor realizarea unei case decat achizitionarea unui apartament mai mare, intr-o zona mai buna si intr-un bloc mai nou.
Este strict vorba de niste calcule si nu de optiuni sentimentale. Nu mai sunt capabil de multa vreme de asa ceva.
Uitandu-ma totusi la teren si zona, nu pot sa spun ca regret alegerea.

Acum sa vorbim despre Teren si atele necesare achizitionarii acestuia.
Bun, am gasit terenul. Locatia e in Ciolpani. Ce ma interesa in mod special. Sa fie intravilan construibil, nu arabil pentru ca necesita scoaterea din circuitul agricol. Utilitatile (caze, curent) sa fie la mai putin de 50m, costuri mai mici de racordare. Primaria sa fie maleabila, sa nu ceara n'spe mii de acte pentru un amarat de CU si AC.
Terenul este degrevat de probleme de retrageri, nu are drum de servitute sau alte probleme legate de pierderea unei suprafete din teren.
Ca acte am cerut vanzare-cumparare, dezmembrare, scoatere din circuitul agrizol, cadasrtu si intabulare, fisa fiscala, certificat de urbanism luat pe lotul respectiv, in care pot vedea retrageri sau alte probleme (nu e cazul), proprietarul avea chiar aviziele luate pe urmatoarea parcela, deoarece intentiona sa construiasca o casa, proiect avizat, totul, apoi s-a oprit din lipsa de bani.
In plus am cerut o adeverinta ca nu exista situri arheologice, certificat de urbanism de instrainare psin care dovedeste ca nu trec magistrale de apa/curent/gaze, etc....si inca cateva acte doveditiare ca terenul este in regula, ca nu face parte din retrocedari, litigiu, degrevat de banca, etc....
Apoi vorbit cu vechiul proprietar al terenului de la care am aflat destule, dar nimic negativ legat de acest teren, vecini ok, arhitect, constructor, 2 medici, un director de hotel, etc...apoi am fost la primarie sa ma interesez de actele pentru CU si AC pentru demararea autorizatiei si avizelor, am aflat cam tot ce trebuia, retrageri fata de vecini de 1,9m, eu zic sa suficient si satisfacator, cu cine trebuie sa vorbesc pentru utilitati la curent si gaze, cat de repede se rezolva toate aceste treburi. Gasit si putar care va face un put de beton de 30 cm diametru si adanc de 20m. Pe la 14 se gaseste apa. Oricum va fi folosita pentru uz menajer.
Toate astea le-am aflat inainte de achizitionarea terenului.
Acum, cu Dumnezeu inainte!

#13
casuta_papusilor

casuta_papusilor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,155
  • Înscris: 16.06.2009

 Astrul, on 9th July 2010, 12:40, said:

Bun, am gasit terenul. Locatia e in Ciolpani. Ce ma interesa in mod special.
dar ciolpaniul nu e mai aproape de sinaia decat de bucuresti?  :naughty:
sau ai de gand sa-ti iei si apartment in ploiesti? :thumbup:
ori ai comenzi pe urmatorii 20 de ani numai pe nord...

#14
bricolator

bricolator

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 732
  • Înscris: 09.10.2009
Iti mai iei o licenta,vei deveni PhD (personal hired driver,pt copii) tu sau consoarta

Edited by Astrul, 09 July 2010 - 15:55.
citarea intergrala.....:)))


#15
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,539
  • Înscris: 10.05.2007

 casuta_papusilor, on 9th July 2010, 12:52, said:

dar ciolpaniul nu e mai aproape de sinaia decat de bucuresti?  :naughty:
sau ai de gand sa-ti iei si apartment in ploiesti? :thumbup:
ori ai comenzi pe urmatorii 20 de ani numai pe nord...

1. corect, dar de Ploiesti nu de Sinaia
2. corect
3. corect, dar merg si in alte parti in caz de necesitate. Oricum sunt zone pe care le refuz si acum de aici, din Obor (Bragadiru, Cornetu, Domnesti, Chiajna, etc...)

Cand se va face autostrada Brasov si centura 2, probabil eu o sa fiu intr-un stadiu final cu casa. Si atunci posibil sa zbor pe soselele patriei si chiar sa-mi placa.
In plus, la Bucuresti eu nu renunt, nu am cum. Cand ma voi face taran cu acte in regula, probabil voi avea varsta de +60.
Singura solutie decenta ar fi fost o casa imediat in apropierea Bucurestiului. Nu exista, in afara de Branesti, o zona decenta unde ai putea sa-ti faci o casa pentru toata viata. Decenta ma refer la verdeata, utilitati, strazi, vecini cumsecade, etc...etc...
Stiu ca vor fi multi care vor spune, cum? comuna mea e ....insa vorbim totusi de faptul ca am batut absolut orice comuna din jurul Bucurestiului.
Am ajuns si-n Fundeni, si-n Piteasca, si-n Ciorogarla, si-n orice colt limitrof al Ilfovului. Zona de sud, sud-est, sud-vest este eliminata din start din cauza intrarii in Bucuresti si a desertaciunii terenurilor. In viata mea nu mi s-a intamplat sa ma imbolnavesc de ochi de atata praf ca in Frumusani/Popesti/Soldanu.
Acolo cand vreau sa ajung inseamna ca e ceva urgent si necesita deplasare imediata. Altfel n-as calca pe-acolo inca 50 de ani de-acum inainte.
Singurele intrari decente sunt Pantelimon, Andronache (dar in Stefanesti n-ai ce cauta decat daca ai nevoie de buzunare pe piept), Tunari, Chitila si DN.
Cand cautam prin Bucuresti am gasit terenuri la 35k prin Rahova, Pieptanari, Jilava, etc...ce sa caut nene acolo....acolo as trimite doar un dusman noaptea la ora 3 sa fiu sigur ca nu se mai intoarce vreodata.
Zona de vest e exclusa din cauza cartierului Militari. Acolo nu m-as muta nici gratis. Este un vechi cartier muncitoresc.
Eu am vrut sa elimin ideea ca trebuie sa ne facem casa pe teren oriunde gasim o parcela ieftina si buna.
Intr-o alta viata am trait in Banu Manta, Domenii, Stefan cel Mare, nu pot sa-mi traiesc restul de viata intr-un cotlon pe care sa-l urasc mai mult decat urasc Oborul in momentul acesta.

 bricolator, on 9th July 2010, 14:14, said:

Iti mai iei o licenta,vei deveni PhD (personal hired driver,pt copii) tu sau consoarta
Fac 150 km pe zi doar ca sa-mi spuna un client ca un rost de caramida e aiurea, sau sa discutam despre ce lucruri sa mai fac gratis la casa, sau cum sa planificam astfel incat turnarea sa pice in ziua lui de concediu, sau doar sa ma vada la fata seara dupa ora 8 ca nu poate iesi mai devreme de la serviciu, ai impresia ca pentru copilul meu ar fi vreun efort?
Nu m-ai prins intr-o zi foarte buna pentru glume.

Edited by Astrul, 09 July 2010 - 16:13.


#16
daniel21

daniel21

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,092
  • Înscris: 03.04.2006
Exact ca si tine de mai bine de un an de zile tot caut un teren decent, mi-am dorit foarte mult un teren in Branesti/Islaz dar ai expus tu foarte bine problemele de acolo, in cele din urma am gasit ceva si de ieri sunt propietar de teren in Fundulea, teren de 1200mp, asfalt si lumina, intre case pe aceiasi strada cu primarul :D. Pretul a fost unul foarte decent 15000 euro. Acum sunt in cautarea unui proiect de casa si sper ca la anul sa pot incepe constructia.

Mult succes si tie sa sa auzim de bine.

#17
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,539
  • Înscris: 10.05.2007
Fundulea a fost un punct de interes pentru mine la un moment dat. Treaba a fost destul de simpla.
Toata viata am trait in sectorul 1, de putin timp (6 ani) stau in sectorul 2 si a coincis cu venirea sotiei in apartament.
M-am obisnuit cu Piata Victoriei la 10 minute de mers pe jos, 3 minute pana in Kiseleff, 5 minute pana in Piata 1 Mai si 15 minute pana in Herastrau.
Cam greu am inghiti tigania si mizeria din Obor, traficul infernal, caurolacii care dorm in scarile de bloc si praful pe care trebuie sa-l stergi odata la 2 zile.
Sotia s-a obisnuit in zona asta, Obor, Kaufland, si alte magazine la nici 10 pasi de scara blocului, eu inca suspin dupa viata linistita si frumoasa din Banu Manta. Normal ca sunt mai legat de sectorul 1, acolo unde mi-am petrecut 3 sferturi din viata. Pana la urma intre cele 2 intrari, Cora si DN am castigat, ca de altfel toate bataliile purtate cu miza mare.
Ma gandesc la cumparaturi, pai de la Izvorani pana la Baneasa fac cam 15 minute de mers ca baba, am toate centrele de care am nevoie, tot vreo 15-20 de minute fac pana la centura Ploiestiului unde iar sunt o gramada de magazine mari.
Plus ca intrarea in Bucuresti se face prin Baneasa, Herastrau, Arcul de triumf, Kiseleff, Victoriei si apoi spre Unirii sau alte destinatii. Parca e altceva decat Damaroaia, Chitila sau Piata Sudului. Posibil, odata cu a doua centura si autostrada Brasov, pe DN sa circule doar rezidentialii, Doamne-ajuta, si atunci in 10 minute sint in Bucuresti :D
Terenul are suprafata de 600 mp, este un patrat perfect cu latura de 24, nu stiu cat, 24/25 cam asa ceva. E cam pic pentru forta mea de munca, dar, cu timpul, mai pot cumpara o parcela vecina, mai sunt 6 libere dupa mine. Am vorbit deja cu proprietarul sa mai rezerve o parcela vecina si astfel, poate intr-un an, doi, sa fiu proprietar pe 1200 mp.
Toate loturile sunt la fel, aceeasi impartire, terenul este un dreptunghi perfect.
Cateva poze cu terenul si vecinatatile. Pret teren 16800 euro, cam 28 euro/mp. Nu am negociat pentru ca sincer, nu am gasit vreun defect pentru care ar putea suporta negociere.

Imi cer scuze, multumesc tuturor celor care m-au felicitat pentru demararea lucrarilor viitoare. Cu un ochi rad si cu altul plang, pentru ca stiu ce ma asteapta in fata. Dar cu siguranta va fi un proiect special in viata noastra. A mea sotie deja face planuri, dar sunt mult sub ce ma bate pe mine gandul.

Attached Files


Edited by Astrul, 09 July 2010 - 18:05.


#18
septimiu80

septimiu80

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,315
  • Înscris: 27.01.2008
ca locuitor din zona de nord pot confirma ca de la finalizarea celor 2 cocoase si a pasajului subteran, intrarea prin bucuresti din nord se face fluid, rezolvarea cu sensuri unice  a variantei jandarmeriei a ajutat si ea.
cat despre zona baneasa, dupa ce mult timp am avut doar un magazin satesc cum ii spun eu, numit pompos jolie ville, acum am sa-mi ajunga cu baneasa, spre bucuria sotiei si ingrijorarea bugetului familial.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate