Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Cum ne alegem obiectivele?

- - - - -
  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#37
fly_dream

fly_dream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,075
  • Înscris: 17.05.2007

View Postauriciu, on 9th July 2010, 19:20, said:

Astept cu mare nerabdare relatarile lui fly dream despre ultima escapada si n-o sa scap ocazia sa o intreb daca nu si-a dorit , totusi, uneori, sa opreasca timpul in loc si sa uite de programul propus.

Da, evident ca mi-am dorit sa opresc timpul, dar crezi ca ar fi prima data? Se intampla adeseori sa ma fure peisajul, fie ca vorbim de splendori naturale sau creatii ale omului, insa trec peste acel moment gandindu-ma ca ma asteapta alte si alte minunatii..... De data asta chiar nu mi-as fi putut permite sa abandonez programul prea mult, depindeam de un orar de zbor strans.... Am numarat insa si unele ratari, parte din ele datorate unor conditii independente de vointa mea, gen situatie de weekend, trafic, intarzieri.... Cred ca in seara asta incep sa va povestesc cele 30 de ore amalfitane...  

Quote

Cheltuielile mai mari intervin in legatura cu cazarea. Urasc camerele mici, mobila veche, mirosul statut si , ca urmare, dau in general pe camera de la 80 de euro in sus pe noapte.  Vinez toate reducerile posibile la bilete de tren si la hoteluri si desi de fiecare data ma jur ca nu mai fac, platesc anticipat, nerambursabil, ca sa obtin cel mai bun pret posibil. Si chiar gasesc oferte foarte faine pe accorhotels.com, expedia.com  si tui.com. De exemplu, pentru urmatoarea vacanta , de data aceasta in munti, in Tirol, am gasit prin Expedia.com hotel in Trento doua zile la 60% din pret iar pentru Igls, linga Innsbruck, trei zile, cazare si demipensiune prin Tui.com la pret mai mic decit daca as fi luat cazare cu mic dejun prin oricare alta agentie sau direct pe site-ul hotelului. Nu imi este chiar usor sa platesc preturile astea dar 4-5 zile la 3-4 luni si cu ajutorul consistent al cardului de credit... Vorba lui fly dream, am avut, am si voi avea datorii dar sint deja dependenta de placerea calatoriilor, nu mai am scapare.

In materie de cazare, si mie imi vine destul de greu sa accept chiar orice, desi de multe ori imi spun ca nu merita sa dau bani mai multi pe o camera in care oricum nu stau decat cateva ore.... Nu-mi plac hostelurile cu dormitoare comune sau camerele cu baia pe hol, nici lux nu caut, insa vreau un loc curat, civilizat si pe cat posibil central. Si mie imi repugna camerele cu mobila antica si poate nu sunt eu specialista in stilurile de mobilier, insa nu ma omor dupa camere Ludovic n sau incarcate excesiv, cum am observat ca sunt multe din cele care depasesc preturile medii. Intotdeauna vanez camere moderne, simple, dar daca se poate cu personalitate, adica sa aiba ceva simpatic, deosebit, ciudat....

Datorita faptului ca nu prea "campez" mai mult de 1-2 zile intr-un loc, nu pot apela la varianta apartamentelor inchiriate si nici nu pot spera la reduceri. Cu exceptia Parisului, unde am stat o data 3-4 zile, nu am descoperit inca destinatii "circulare", adica sa te poti stabili intr-un loc si sa explorezi in fiecare zi cate un punct cardinal....

Si eu zic ca a te caza departe de zona de interes, cum ar fi Mestre pentru Venetia, de exemplu, te poate face sa castigi cativa euro, dar sa pierzi mult din farmecul locului la ceas de noapte.... Un hotel la marginea orasului ar fi acceptabil doar daca diferenta de pret este mare si daca ai mijloace de transport la ore tarzii.  

Quote

Nu imi plac muzeele, prefer sa colind pe strazi. Imi place foarte mult natura, ma impresioneaza profund si retraiesc la distanta in spatiu si timp momentele de reverie pe care mi le provoaca. Poate de asta m-am indragostit de Italia.

Mie imi plac si natura, si muzeele, chiar mi se pare incitant sa le combin. Colindatul pe strazi este implicit, cel putin intre obiective, in general incerc sa evit transportul in comun, mai ales metroul, tocmai ca sa pot beneficia cat mai mult de amestecul cu oamenii....  
  

Quote

Imi place sa interactionez cu localnicii si intotdeauna incerc sa invat expresii de baza, cifrele etc. Chiar si in limba turca. De cind cu pasiunea pentru Italia, de aproximativ un an, am inceput sa aprofundez italiana si imi face mare placere sa constat ca rareori mai trebuie sa utilizez alta limba.

Funny! Exact asta fac si eu!!!!! In Grecia si Turcia, am plecat cu lista expresiilor uzuale dupa mine, iar de cand cu Italia am regasit manulaul de invatare a limbii italiene fara profesor si ascult (chiar si in clipa asta!) posturi italienesti in care se si vorbeste (mai nou Kiss Kiss Italia Napoli si Radio MPA Salerno), astfel incat in weekendul trecut m-a surprins cat de bine ma intelegeam cu localnicii, nu a fost nevoie de engleza!

Quote

Shoppingul nu ma intereseaza, din ultima calatorie am adus doar un aparat din acela de facut cafea ( macchinetta) si ma bucur in fiecare dimineata cind imi beau cafeluta italiana.
Fotografiile facute in excursie sunt mai de pret decit orice suveniruri sau boarfe.

De acord cu nonshoppingul. S-a intamplat uneori sa caut chestii necesare, de exemplu card foto, dar altfel incerc sa ma eschivez de la fel de fel de comisioane, lumea isi imagineaza ca in magazinele europene se gasesc lucruri nemaipomenite, desi le-am explicat ca aproape nicaieri nu am gasit ceva extraordinar!

View Poststlx, on 9th July 2010, 23:53, said:

Tot ce ai scris tu e frumos, cu multe-s de acord...dar cum mama dracu' ai stat tu zile in sir in Sorrento si nu o data ci de doua ori si cu toate pregatirile de acasa n-ai parcurs nici Coasta amalfi si n-ai fost nici in Capri, asta nu pot s-o inteleg. Care era problema sa-ti lasi pentru o zi barbatul la hotel si sa te duci tu singura sau cu verisoara? te intorceai spre seara inapoi. e chiar simplu, mai ales ca spui ca te si descurci in italiana deja. As fi inteles daca nu spuneai ca-ti place sa citesti despre locurile de vizitat si-ti faci si planuri de acasa pe unde sa te duci si ce sa vezi.

Nici eu nu inteleg decat partial.... Poate ca Sorrento este un orasel dragut, dar cu siguranta nu cred ca merite cateva zile intregi (toate!)... Macar o fuga pana in Capri puteai sa dai..... nici nu ai idee ce ai pierdut! Chiar daca tu zici ca te-ai simtit ok renuntand la toate planurile si documentarea de acasa in favoarea petrecerii 100% a timpului impreuna cu persoana iubita, nu spune ca in adancul sufletului nu regreti.... Daca sotul tau nu are probleme medicale care il impiedica sa faca o traversare de 40 de minute cu vaporul si daca tot ati plecat impreuna intr-un loc despre care stia si el ce presupune, mi se pare un pic ciudat atat faptul ca el nu a facut "sacrificiul" de a veni cu tine in Capri, cat si renuntarea ta, desi el s-a oferit sa stea la hotel. Nu avem caderea sa ne amestecam in treburile nimanui, dar e pacat sa ajungi in vecinatatea unor asemenea locuri de vis si sa stai intepenita intr-un orasel, oricat de dragut ar fi.... Sorrento este o baza de plecare pentru Capri si Coasta Amalfi....

View Poststlx, on 10th July 2010, 08:29, said:

totusi  :D ...na, ce sa-i faci auriciu draga, eu sunt cu "totusi"... totusi se mai intampla sa ma duc si eu din cand in cand cu persoana iubita si-s constienta si eu si ea ca avem -uneori!- alte placeri si trebuinte si atunci ne separam pentru cateva ore, ne bucuram fiecare de ce alegem pe cont propriu si cand ne intalnim ne impartasim fiecare impresiile.

Asa as proceda si eu DACA nu reusim sa convergem cumva.... Fara suparare, nu suntem construiti identic, fiecare din noi are propriile preferinte, iar intr-un cuplu cu vederi nu tocmai similare consider ca trebuie gasite destinatii de vacanta in care si unul, si celalalt sa gaseasca ceva interesant de vazut si facut. Daca as avea probleme de convergenta, intai am incerca sa impartim timpul in doua, adica o jumatate din el sa mergem impreuna unde ii place unuia, apoi cealalta unde prefera celalalt. Dupa ce am epuiza acest stil sau daca raman locuri in care nu ne potrivim chiar deloc (de exemplu, el ar vrea sa vada un meci sau eu sa vad cine stie ce muzeu care lui nu-i place), atunci pe segmentul respectiv ne-am separa cateva ore, nu ar fi o catastrofa si sunt convinsa ca fiecare ar fi mai multumit decat sacrificandu-se total.

#38
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,863
  • Înscris: 14.08.2007

View Postfly_dream, on 10th July 2010, 20:38, said:

Si eu zic ca a te caza departe de zona de interes, cum ar fi Mestre pentru Venetia, de exemplu, te poate face sa castigi cativa euro, dar sa pierzi mult din farmecul locului la ceas de noapte.... Un hotel la marginea orasului ar fi acceptabil doar daca diferenta de pret este mare si daca ai mijloace de transport la ore tarzii.  

Funny! Exact asta fac si eu!!!!! In Grecia si Turcia, am plecat cu lista expresiilor uzuale dupa mine, iar de cand cu Italia am regasit manulaul de invatare a limbii italiene fara profesor si ascult (chiar si in clipa asta!) posturi italienesti in care se si vorbeste (mai nou Kiss Kiss Italia Napoli si Radio MPA Salerno), astfel incat in weekendul trecut m-a surprins cat de bine ma intelegeam cu localnicii, nu a fost nevoie de engleza!
Exemplul cu Mestre e cel mai prost ... sunt trenuri intre Venetia si Mestre o gramada seara, cel putin pana la 0:36 sunt destul de des (apoi pauza pana la 4-5 dimineata, dar mai sunt si altfel de conexiuni). Eu chiar am plecat din Venetia cu un tren de asta noaptea tarziu ca sa iau internationalul spre Viena din Mestre. Iar diferenta de pret cred ca e de cativa zeci de euro pe noapte (plus eventual mancarea, in Venetia orice magazinas e foarte scump). Deci Mestre e si foarte aproape si are si gramezi de conexiuni ... alte locatii in schimb stau mai prost cu conexiunile la ore tarzii.

Insa sunt locatii bune de cazat pentru a vizita imprejurimile care arata si foarte bine, gen Sorrento (daca scopul e sa vizitezi Coasta Amalfi, Capri, Pompei) sau statiunile din nordul Cinque Terre, etc ... deci nu te duci sa stai intr-o zona care arata nasol, ci stai undeva unde e fain dar e si mai ieftin. Eu in Austria am descoperit din greseala un satuc in felul asta, cautam ceva cazare in Seefeld (o statiune destul de luxoasa si renumita, candva au fost si jocuri olimpice de iarna acolo) sau imprejurimi si pana la urma am gasit o cazare excelenta intr-un satuc numit Moesern la 6 km, care avea niste panorame superbe, mult peste panoramele ce erau in Seefeld :) Probabil austriecii au auzit toti de Seefeld, dar de Moesern nici chiar ei nu stiu decat putini ... asta nu inseamna ca nu se afla intr-o locatie superba (cam asa arata ce vedeam de langa hotel: http://www.imageant....-valea-innului/ ... pare ca as fi in varful muntelui cand am facut poza, dar de fapt eram in satul asta care era la inaltime destul de mare dar avea toata infrastructura posibila, cu autobuz regulat care facea 6-7 minute pana in Seefeld si evident ca venea la fix tot timpul). Eu studiez bine zonele inainte de a alege cazarea, daca gasesc ceva convenabil in locatia respectiva merg acolo, daca nu gasesc ceva suficient de bun undeva langa.

Si eu invat cuvinte locale macar de baza si de obicei am pe telefon dictionar in limba respectiva :) In Italia e mai greu cu engleza, la hoteluri stiu dar in rest mai greu, dar inteleg foarte bine italiana ... de vorbit e mai greu, trebuie sa ma gandesc un pic ca sa scot o fraza, dar pana la urma ne intelegem :) In Austria m-am inteles mai greu cu cei care nu stiau engleza (oameni simpli din zonele de munte) ... eu stiam cateva cuvinte in germana, intre timp m-am apucat sa invat ca lumea. Singura locatie unde nu am dat de nimeni care sa nu stie engleza a fost Munchen, a fost socant pentru mine ... toti cu care am interactionat vorbeau engleza la perfectie (chelneri, cei de la hotel, oameni de pe strada pe care ii intrebam cate ceva sau se ofereau singuri sa te ajute, etc). Si se zice ca nemtii sunt nationalisti si nu invata engleza, dar se pare ca in orasele mari invata multi. In Italia e mai simplu sa-i intrebi in romana decat in engleza, ai sanse mai mari (la hotel in Roma cea care facea mancare si curatenie era romanca, pe la chioscuri vindeau romani, etc)

Auriciu, cred ca cel mai bine e sa stabiliti ca fiecare sa faca programul intr-o anumita zi ... o zi faceti cum vrea el, alta cum vrei tu. Nu e rau sa stai in Sorrento doar, dar intradevar cand e Capri si Coasta Amalfi asa de aproape ... La noi eu stabilesc programul si sotia se conformeaza pentru ca stie ca eu sunt de 100 de ori mai bine informat ca ea ... practic ea stie doar cam unde mergem, eu stiu tot: ce vizitam, ce localitati sunt in jur, cu ce ne deplasam, cat costa, cateodata stiu si la ce gelaterie vom manca si ce vom manca, etc. Renunt la cate un obiectiv doar daca vad ca e prea obosita si are motive reale sa fie (adica am plimbat-o prea mult). Altfel, are incredere sa vina unde zic eu pentru ca stie ca o duc doar in locuri frumoase :) In Grecia am dus-o pe jos spre Meteora (Marea Meteora) din Kalambaka, adica vreo 6-7 kilometri cu urcat pe stanci prin padure in conditiile in care 99,9% din turisti merg cu autocarele sau autobuzele. Dar citisem pe net ca traseul pe jos e super ... si desi a fost chiar complicat pana am gasit harti cu cararile din padure (le-am cautat pe net pana le-am gasit), am reusit :) Pana si eu aveam indoieli ca mai ajungem la locul potrivit, nu era nici un marcaj ca lumea, nefiind un traseu gandit pentru turisti (era vechea carare pe care mergeau calugarii). Cand am ajuns, ca sa urci la manastire erau vreo 100 de scari si ii auzeam pe cei care abia isi dadusera fundul jos din autocar plangandu-se ca sunt multe scari ... si eu ma gandeam ca venisem pe jos din orasul vecin, urcasem pe stanca prin padure ... scarile au fost nesemnificative pentru noi pentru ca aveam satisfactia ca reusisem sa venim pe jos. Din fericire o pot convinge destul de usor sa parcurga cam 15 km pe zi pe jos, de obicei suficient pentru a vizita ce e nevoie. Am convins-o usor si sa urce/coboare la Vatican pe cupola la San Pietro, vreo 330 de scari x 2 parca ... a vazut si ea ca nu o pun sa faca eforturi aiurea, la final efortul respectiv merita din plin :)

#39
auriciu

auriciu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 08.04.2008
Am inteles ce spuneti voi. Chiar credeati ca nu imi pare deloc rau ca nu am ajuns - iarasi- unde mi-am propus ? Sau ca suntem doi batrinei care merg fericiti, schiopa-schiopa, tinindu-se de mina, sorbindu-se din priviri ? :)
Estimez ca am cu 15-20 de ani mai mult decit voi ( mai exact 45 ...), sotul ceva mai mult, dar nu asta ar fi problema. E intr-adevar vorba si de o doza de comoditate. Si nu imi place deloc caldura mare. Daca chiar as fi vrut neaparat, ajungeam si mai departe ( nu e sotul chiar asa de greu de convins :) ) dar am decis pe moment ca nu imi convine combinatia arsita + aglomeratie + graba.  In Capri mi-ar place totusi sa ramin peste noapte, asta a fost de fapt planul initial , la care am renuntat din motive financiare. Dar la anul tot ajung acolo ! Ma gindesc deja la o combinatie cu Ischia si Procida in luna mai sau in septembrie-octombrie . Din Ischia sunt excursii de o zi cu vaporasul  cu destinatie coasta amalfitana, asa ca sanatosi sa fim, putem remedia rateurile de anul acesta.
In concluzie, a propos de subiectul topicului, e bine cind iti alegi obiectivele sa tii cont si de cit de cald va fi si daca suporti caldura.  In tarile din jurul Mediteranei asta chiar este de luat in considerare.
Foarte important e sa tii cont si de cei cu care mergi. Ca o observatie personala, mie mi se pare ca e mai bine cind sunt mai putini, altfel trebuie sa faci mai multe compromisuri. Cu verisoara a fost super OK, a fost o veselie continua, cind mergeam cu o familie prietena ma certam cu sotul pina la " promisiuni" de divort la intoarcerea acasa. Prietenii sunt foarte simpatici dar sunt genul care prefera stilul all inclusive si zacut ore in sir la soare, pe cind noi, chiar lenesi fiind, simtim nevoia de varietate. Ca sa nu strici atmosfera in grup trebuie sa accepti si chestii care nu-ti convin si daca se aduna prea multe ajungi ca o oala sub presiune si uneori e pericol de explozie.

#40
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,863
  • Înscris: 14.08.2007

View Postauriciu, on 11th July 2010, 13:26, said:

In concluzie, a propos de subiectul topicului, e bine cind iti alegi obiectivele sa tii cont si de cit de cald va fi si daca suporti caldura.  In tarile din jurul Mediteranei asta chiar este de luat in considerare.
Foarte important e sa tii cont si de cei cu care mergi. Ca o observatie personala, mie mi se pare ca e mai bine cind sunt mai putini, altfel trebuie sa faci mai multe compromisuri. Cu verisoara a fost super OK, a fost o veselie continua, cind mergeam cu o familie prietena ma certam cu sotul pina la " promisiuni" de divort la intoarcerea acasa. Prietenii sunt foarte simpatici dar sunt genul care prefera stilul all inclusive si zacut ore in sir la soare, pe cind noi, chiar lenesi fiind, simtim nevoia de varietate. Ca sa nu strici atmosfera in grup trebuie sa accepti si chestii care nu-ti convin si daca se aduna prea multe ajungi ca o oala sub presiune si uneori e pericol de explozie.
Fata de mine ai "doar" 12 ani in plus ... Asa e, caldura poate influenta negativ multe ... solutia e sa te trezesti cat mai de dimineata cand nu e inca cald si sa te protejezi cat mai bine de soare :) Noi avem la noi tot timpul crema de protectie cu factor cat mai mare, palariutze, etc ... si suntem dispusi sa ne trezim si la 5-6 daca trebuie (desi de obicei 7-8 e regula prin concedii) :) Cand ne intoarcem din concedii chiar si de la mare suntem mai putin bronzati si decat cei care stau acasa :)

Cu prietenii sunt deacord, poate fi complicat sa faci compromisuri. Eventual fiecare isi face program separat si doar seara ne intalnim la o poveste pe o terasa sau daca hotaram toti sa "zacem" la soare.

#41
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,863
  • Înscris: 14.08.2007
PS: Nu trebuie sa-ti para rau ca nu ai fost pe Capri, totusi ai fost pe Coasta Amalfi (chiar daca nu ai nimerit in centru la Positano :) ). Dupa parerea mea, Coasta Amalfi e mai frumoasa decat Capri. De fapt Capri nu cred ca e cea mai frumoasa insula a Italiei (gasesti peisaje comparabile sau chiar peste in Sicilia, Sardinia, Elba plus plaje mult mai bune, altii prefera in zona Ischia sau Procida, mai ales cei pe care nu-i incanta "luxul"), dar Coasta Amalfi cred ca e cea mai frumoasa zona de coasta a Italiei (si poate a Europei - intr-un top tripadvisor de anul trecut era pe prima pozitie la cele mai bune destinatii). Daca te uiti dupa sugestii care sunt cele mai bune insule ale Italiei, Capri apare in top 10 de obicei dar nu pe primele pozitii (poate si pentru ca a devenit prea turistica). Eu am descoperit de curand pe net ca Elba e o insula super faina si nu e chiar asa departe de Pisa, unde am avion direct :)

Edited by utopium, 12 July 2010 - 01:02.


#42
stlx

stlx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,393
  • Înscris: 06.12.2007
in mai si probabil septembrie e suficient de cald ca sa ti se para ca-i vara si sa nu suferi totusi de caldura prea mare. din pacate, la ei nu-i considerat sezon turistic de varf si nu prea circula vaporasele. pe Coasta amalfitana nu circula la sf. lui mai MetroDelMare, la fel nici in Cinque Terre cele 2 companii nautice, una a pornit in 15iunie, cealalta nu incepuse inca nici in ultimele zile din iunie.

cel mai tare am suferit din cauza caldurii si mai ales a lipsei apei de baut in ziua cand m-am dat cu bus-ul city-sightseeing in mai, in Napoli. nu mi-am imaginat de dimineata ca nu voi avea unde sa-mi cumpar o sticla cu apa, acolo in Piata Municipiului totul e dat peste cap cu santierul ala mare si nu mi-am permis sa plec mai departe in cautarea apei, ca sa nu pierd bus-urile de pe celelalte rute. asa ca am stat insetata si cu buzele uscate pana la 5 dupa-masa. se cam rarisera cei din bus, tin minte ca pe ultima ruta am fost singura in tot bus-ul, pe multi i-am vazut ca erau arsi de soare. sau ailalti au fost mai inspirati si au renuntat la ruta asta ca sa vada inserarea-apusul de-a lungul golfului pe ruta pe la Santa Lucia.

#43
auriciu

auriciu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 08.04.2008
Metro del Mare si-a sistat activitatea  anul acesta ( temporar?) si nu prea mai sunt alternative convenabile intre Sorrento -Positano- Amalfi. Sunt numai vreo doua curse cu alte companii, la ore aiurea ( pleaca prea tirziu si se intorc prea devreme) .

Pentru mine, cel mai rau a fost in Barcelona, anul trecut pe 1 si 2 septembrie. In statiile de metrou aveam impresia ca ma sufoc, cred ca nu aveau aer conditionat . Pentru ca timpul era prea scurt, luasem pe net bilet pentru city sigtseeing pentru doua zile. Dupa primele 2-3 ore mi s-a parut ca fac insolatie si m-am mutat la partea de jos a autobuzului dar n-a fost mai bine nici acolo. Nu mai spun la ce am renuntat sa mai vizitez acolo din cauza caldurii, ca rideti de mine. Desi erau tot peste 30 de grade, la Madrid caldura a fost suportabila. Acolo am stat trei zile, ne-am plimbat mai mult si per ansamblu si foarte subiectiv, noua ne-a placut mai mult Madridul decit Barcelona.

#44
stlx

stlx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,393
  • Înscris: 06.12.2007
asa ca, in concluzie, obiectivele ni le alegem si in functie de sezon si temperatura de-afara.
nu-s deloc pasionata de pictura, in orice caz nu de pictura italiana dar parca vad ca vin de la Florenta "esperta", dat fiind ca ma duc acolo pe la mijlocul lui august si mai stau si o saptamana. evident ca o sa bantui toate coridoarele umbrite posibile, nu doar pe cel al lui Vasari.
ma si mir, cunoscandu-ma, cum am putut sa fac imprudenta asta, Toscana in august. dar m-a tentat si pe mine pretul redus al biletelor de avion ( ca si pe unii dintre voi ofertele la cazare "lux" pe bani putini) si in plus luna august e ideala la mine pt. concediu, profesional vorbind, si-mi ramasese neacoperita.
asadar, daca e august si Toscana, va fi pictura.

#45
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,863
  • Înscris: 14.08.2007

View Poststlx, on 13th July 2010, 14:58, said:

nu-s deloc pasionata de pictura, in orice caz nu de pictura italiana dar parca vad ca vin de la Florenta "esperta", dat fiind ca ma duc acolo pe la mijlocul lui august si mai stau si o saptamana. evident ca o sa bantui toate coridoarele umbrite posibile, nu doar pe cel al lui Vasari.
ma si mir, cunoscandu-ma, cum am putut sa fac imprudenta asta, Toscana in august. dar m-a tentat si pe mine pretul redus al biletelor de avion ( ca si pe unii dintre voi ofertele la cazare "lux" pe bani putini) si in plus luna august e ideala la mine pt. concediu, profesional vorbind, si-mi ramasese neacoperita.
asadar, daca e august si Toscana, va fi pictura.
Nici eu nu sunt mare fan al picturii italiene, Rafael, Da Vinci, Titian si Botticelli cel putin nu ma incanta si nici Michelangelo ca pictor. In schimb imi place Caravaggio, de fapt ca tablou unul de al lui mi-a placut cel mai mult la Vatican (in realitate arata mai bine decat in poze ... si am mai vazut unul si in ceva biserica care si ala mi-a placut). Iar vara asta este ceva expozitie speciala Caravaggio in Florenta la palatul Piti, Uffizi, etc (desi lucrarile lui mai faine sunt in alte parti). Dar in Uffizi gasesti si Rembrandt, Durer, etc si alte pictura non-italiana.

In schimb sculptura italiana imi place mult: Michelangelo (atentia la detalii, David n-am vazut-o din pacate decat replica din piata - dar e "standard" in sculptura, in Florenta prin Capela de Medici mai are diverse lucrari), Bernini (mai toate fantanele Romei celebre sunt cu sculpturi de-a lui, Trevi nu e a lui dar a contribuit si el la proiect plus intr-o gramada de biserici importante are cate ceva, si prin Florenta gasesti ceva dar putin) si Canova (are lucrari la intrarea in Luvru si Vatican deci asta spune tot, in Florenta insa nu stiu). Iar in muzee gasesti pe langa pictura si sculptura, deci ... :) Mie la Vatican mi-au placut mai mult sculpturile si arhitectura decat pictura si capela sixtina.

Oricum, din ce am studiat eu, la Florenta e mai cald decat la Roma sau in alte parti ale Italiei, asa ca ... :) Dar ma indoiesc ca te vei plictisi, ai atatea chestii in jurul Florentei ...

Edited by utopium, 13 July 2010 - 16:36.


#46
fly_dream

fly_dream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,075
  • Înscris: 17.05.2007

View Postutopium, on 13th July 2010, 16:34, said:

Nici eu nu sunt mare fan al picturii italiene, Rafael, Da Vinci, Titian si Botticelli cel putin nu ma incanta si nici Michelangelo ca pictor. In schimb imi place Caravaggio, de fapt ca tablou unul de al lui mi-a placut cel mai mult la Vatican (in realitate arata mai bine decat in poze ... si am mai vazut unul si in ceva biserica care si ala mi-a placut). Iar vara asta este ceva expozitie speciala Caravaggio in Florenta la palatul Piti, Uffizi, etc (desi lucrarile lui mai faine sunt in alte parti). Dar in Uffizi gasesti si Rembrandt, Durer, etc si alte pictura non-italiana.

In schimb sculptura italiana imi place mult: Michelangelo (atentia la detalii, David n-am vazut-o din pacate decat replica din piata - dar e "standard" in sculptura, in Florenta prin Capela de Medici mai are diverse lucrari), Bernini (mai toate fantanele Romei celebre sunt cu sculpturi de-a lui, Trevi nu e a lui dar a contribuit si el la proiect plus intr-o gramada de biserici importante are cate ceva, si prin Florenta gasesti ceva dar putin) si Canova (are lucrari la intrarea in Luvru si Vatican deci asta spune tot, in Florenta insa nu stiu). Iar in muzee gasesti pe langa pictura si sculptura, deci ... :) Mie la Vatican mi-au placut mai mult sculpturile si arhitectura decat pictura si capela sixtina.

Anul asta se implinesc 400 de ani de la moartea lui Caravaggio, de aici probabil densitatea de expozitii organizate in diferite orase. La Roma (Scuderie del Quirinale) a fost una timp de 4 luni, din pacate s-a incheiat in 13 iunie....  Si eu am o pasiune secreta pentru picturile lui.... pe prima ("The Beheading of St. John") am vazut-o in Malta, la St. John's Co-Cathedral. Impresionanta....

Scultura italiana este de vis.... Mi-a ramas in suflet Bernini....

#47
iogamac

iogamac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,315
  • Înscris: 05.11.2009
Daca ai cat de cat posibilitatea de a face rezervari din timp, atunci poti iesi la un pret bun. Eu aleg locatia functie de costul transportului si "gasca" cu care plec (aici incluzand copiii- 26, 24 si 22 de ani). Apoi am o lista de locatii. Caut transportul si apoi stabilesc perioada si fac rezervari pentru transport. Caut cazarea, care se gaseste mai usor decat transportul. Anul acesta, am fost la Florenta. 5 persoane, 7 zile = 3000 euro, in care sunt incluse toate: transport cu avionul, transferuri aeroport, cazare, mancare (2 mese pe zi la restaurant-trattoria-pizzeria- cu vin, bere, suc, cafea si uneori desert), souveniruri-magneti cu Florenta, Pisa, cumparaturi (1 pardesiu si o jecheta de la H&M, 2 perechi pantaloni de la mall Siena, bratari pentru fete, un tasher -50 euro, niste chestii indiene, un glob astral...etc) deci toate au intrat in cei 3000 euro. Nu ne-am refuzat nimic, am fost si la Pisa si la Siena...am vizitat destul de multe....deci mie mi se pare super ok.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate