Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

pisica bengaleza

- - - - -
  • Please log in to reply
47 replies to this topic

#1
qudatheo

qudatheo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,822
  • Înscris: 06.12.2004
Caut pisica bengaleza (musai pui si tabby spotted ori rosette, culoare brown sau silver). Nu prea stiu niciun crescator autorizat si cu acte in ro care sa vanda, cel putin nu am gasit pe Google.

ROG SERIOZITATE!

PS. Va dati seama ca nu am sa ofer 800-1000E cam cat se cere pe afara, altfel mi-as fi luat-o de acolo. Ofer un pret modest dar decent la nivel de Romania - (ideal adoptie), in schimb ii asigur un camin iubitor si conditii ideale de viata.

Edited by qudatheo, 07 July 2010 - 02:21.


#2
Moaca

Moaca

    Mâță leșinată

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,235
  • Înscris: 31.07.2007

 qudatheo, on 7th July 2010, 03:04, said:

Caut pisica bengaleza (musai pui si tabby spotted ori rosette, culoare brown sau silver). Nu prea stiu niciun crescator autorizat si cu acte in ro care sa vanda, cel putin nu am gasit pe Google.
N-ai cautat suficient. Ca sa nu fac reclama, cauta numele orasului de provenienta punct ro.

#3
peterbald

peterbald

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 327
  • Înscris: 27.06.2008
În România există o singură felisă (crescătorie de pisici) de bengaleze, prin urmare singurele exemplare se află acolo. Felisa se numește All About Spots și se află în județul Maramureș, lângă Baia Mare. Îi găsești și pe internet, că au site. Din păcate va trebui să te dezamăgesc, nu vei găsi pui din această rasă la un preț modic. De adopție nici nu mai vorbim.

#4
qudatheo

qudatheo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,822
  • Înscris: 06.12.2004
Uff.. nu am fost destul de clar...
Era vorba ca vreau sa caut pe un om normal care are pui de bengaleza, nu crescatori profesionisti, felisieri - samsari adica. (Pe aia de la Baia Mare ii stiam deja, de la o expozitie de anul trecut, cer preturi scandaloase pe animale, peste cota pietei - chiar de as avea bani nu as lua de la ei.)
Caut un pasionat normal, comun, cinstit, ca si mine, care nu face bani din asta. Am avut aceeasi problema cu o norvegiana de padure anul trecut, pentru maica-mea: toti ziceau ca nu gasesc decat de la felisieri cu jdemii... pana la urma m-a sunat o babuta cumsecade din Lugoj, careia pisica ii facuse 4 pui si nu stia cum sa mai scape de ei. M-a facut doar drumul de la Buc pana acolo, un buchet de flori si un cadou pentru femeie aia. Micii norvegieni erau ca in poze, superbi, parinti cu acte. Iar maica-mea s-a ales cu doi pui, nu unul.

Trebuie sa existe si oameni de bun simt in lumea asta de profitori, de aia am deschis topicul in cautare de bengaleze.

Va multumesc.

Edited by qudatheo, 08 July 2010 - 14:22.


#5
peterbald

peterbald

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 327
  • Înscris: 27.06.2008
"Felisierii", cum îi numești tu, nu sunt samsari. Este o diferență uriasă. Samsarii sunt persoane fără scrupule, care sunt interesați doar să iasă profit. Nu investesc în pisici, dețin exemplare fără pedigree (prin urmare fără vreo garanție că aparțin rasei respective și de regulă nici nu aparțin) și reproduc pisicile în mod haotic până la epuizare. Nu contează că au probleme de comportament (care de cele mai multe ori se transmit urmașilor) sau grave defecte genetice. Banu' să iasă. "Felisierii" (folosest tot termenul acesta, că e haios) în schimb sunt oameni care au o crescătorie înregistrată, deci care trebuie să respecte anumite reguli stabilite de asociația din care fac parte. Pe lângă aceasta investesc în acest hobby costisitor prin achiziționarea de exemplare cu pedigree din străinătate, monte în străinătate, hrană de cea mai bună calitate, participarea la expoziții internaționale. Te-ai gândit vreodată cât se cheltuie cu participarea la o expoziție internațională? Îți spun eu. Drumul, cazarea, taxa de participare te costă PE PUȚIN 400 euro și banii aceștia îi plătesc crescătorii din propriul buzunar. Eu de exemplu am avut pisici cu titlul de European Champion (asta înseamnă că a participat la cel puțin 21 expoziții... fă un calcul 21 x 400 euro). Acestea fiind cheltuielile de expoziție doar pentru o pisică și gândește-te că de obicei crescătorii au în felisă mai multe pisici cu titluri.

Din păcate, în România, oamenii sunt foarte dezinformați și nu înțeleg conceptul de rasă. Dacă pisica are blana puțin mai lungă sau o culoare mai neobișnuită, imediat e catalogată ca fiind "de rasă".Nu contează că în afară de "look" (de multe ori nici măcar atât, dar lumea are o imaginație bogată :lol: ) nu are nimic în comun cu rasa respectivă. Faptul că o pisică are extremitățile colorate mai închis nu o face siameză.

Bengaleza este o rasă destul de rară peste tot, nu doar la noi, ca atare acestea sunt prețurile și nu țin neapărat de faptul că sunt pisici rare, ci că se investește foarte mult în acest hobby și este normal ca crescătorul să încerce să își acopere măcar o parte din cheltuieli (caci în totalitate nu va reuși, asta ți-o spun eu, că și eu cresc pisici de rasă). Deci cine investește 1500 - 2000 euro să își aducă din afară un exemplar, nu va da puii gratis. Exemplare de bengaleze nu se găsesc pe toate gardurile. În România ți-am spus că au doar cei de la Baia Mare. Dacă altcineva va pretinde că îți vinde o bengaleză la un preț modic (100% că nu va avea acte să îți dovedească apartenența la rasă), înseamnă că vrea să îți tragă o țeapă BIG TIME. Știu o sumedenie de astfel de cazuri, nu neapărat legate de pisici, ci și de câini. La fel și cazul cu pisicile Norvegiene de pădure. Fără să ai de ce să te superi pe mine, dar mă îndoiesc că pisica pe care pretinzi că ai cumpărat-o anul trecut este o Norvegiană adevărată. Norvegienele iarăși nu se găsesc pe toate gardurile, iar cine are astfel de pui nu are probleme de genul "cum să mai scape de ei". Exemplarele de Norvegiene adevărate de la noi le poți număra pe degetele de la mâini cred. Faptul că pisica are blana mai lungă și urechile mai stufoase nu o face automat Norvegiană sau Persană sau știu eu ce, la fel cum nici o pisică care are extremitățile colorate mai închis nu este automat siameză.

Edited by peterbald, 08 July 2010 - 17:29.


#6
citronelle

citronelle

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,536
  • Înscris: 10.10.2009

 peterbald, on 8th July 2010, 18:26, said:

....


Poate pe intiatorul topicului nu-l intereseaza neapart ca animalul sa aiba pedigree si certificat de garantie. Poate ca ii place pur si simplu aspectul general al animalului, coloritul, sau lungimea parului, si atunci nu-l cumpara ca sa-l inmulteasca si sa faca bani de pe urma lui. Cred ca pentru majoritatatea omenilor, daca o pisica are aspect de norvegiana de padure sau bengaleza este de ajuns, micile defecte sau neconcordante cu specificul rasei neavand importanta pentru ei. Daca el va dori sa cumpere o pisicca care seamana a bengaleza la un pret modic, bravo lui.

#7
peterbald

peterbald

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 327
  • Înscris: 27.06.2008
OK, este cu totul altceva să afirmi că vinzi/deții o pisică ce SEAMĂNĂ (deci NU ESTE) cu norvegiana de pădure sau bengaleza sau ce știu eu ce altă rasă. Pedigree-ul (arborele genealogic) este singura dovadă că un animal aparține rasei respective. În lipsa acestui act, tot ceea ce poți afirma este că ai un animal care aduce/seamănă a nu știu ce rasă... dar nu ai nicio garanție că în afară de "look" are ceva în comun cu rasa respectivă. Nu trebuie să cumperi un animal ca să-l înmulțești sau "să faci bani de pe urma lui" (bag seama că ce am scris mai sus, am scris doar pentru mine) ca să te intereseze pedigree-ul. Marea majoritate a puilor pe care îi are un crescător merg la familii ca simple "pet-uri", deci exemplare doar pentru companie, care vor fi sterilizate și nu vor avea urmași niciodată.

Edited by peterbald, 08 July 2010 - 18:08.


#8
citronelle

citronelle

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,536
  • Înscris: 10.10.2009

 peterbald, on 8th July 2010, 19:04, said:

OK, este cu totul altceva să afirmi că vinzi/deții o pisică ce SEAMĂNĂ (deci NU ESTE) cu norvegiana de padure sau bengaleza sau ce știu eu ce altă rasă. Pedigree-ul (arborele genealogic) este singura dovadă că un animal aparține rasei respective. În lipsa acestui act, tot ceea ce poți afirma este că ai un animal care aduce/seamănă a nu știu ce rasă. Nu trebuie să cumperi un animal ca să-l înmulțești sau "să faci bani de pe urma lui" (bag seama că ce am scris mai sus, am scris doar pentru mine) ca să te intereseze pedigree-ul. Marea majoritate a puilor pe care îi are un crescător merg la familii ca simple "pet-uri", deci exemplare doar pentru companie, care vor fi sterilizate și nu vor avea urmași niciodată.

Mda, inteleg ca, din punctul de vedere al unui crescator, nu poti sustine ca o  pisica este 100% o anumita rasa decat daca are pedigree, dar daca unul pe care nu-l preocupa aspectul asta tare mult doreste sa zica ca pisica lui e cutare si cutare rasa, fie si doar pentru faptul ca ii este mai usor sa descrie aspectul animalului, nu vad de ce nu am accepta acest lucru.
Intrebare pentru tine: e adevarat ca crescatorii de pisici trimit animalele la noii stapani gata castrate?

#9
charme

charme

    the same

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,432
  • Înscris: 14.09.2008

 citronelle, on 8th July 2010, 19:12, said:

Intrebare pentru tine: e adevarat ca crescatorii de pisici trimit animalele la noii stapani gata castrate?

nu asta scrie fix la sfarsitul mesajului pe care l-ai citat?  :P  completez eu - nu toate. marea majoritate - asa cum, din nou, scrie tot in mesajul pe care l-ai citat.

acum inteleg mai bine povestea cu cioara vopsita  :D iti spun eu de ce nu e ok - pentru ca pe o rasa nu o caracterizeaza doar blana, asa cum se vede la prima vedere. nu vad nici eu care ar fi problema daca respectivul din exemplul tau ar adauga un singur cuvant, mititel: "metis". doar 5 litere, nu presupun mare efort si nici nu cred ca se toceste tastatura.

#10
peterbald

peterbald

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 327
  • Înscris: 27.06.2008
Să pretinzi că pisica ta e nu știu ce rasă, deși nu este, mi se pare o chestie aiurea. Nu văd rostul. E ca și când ți-ai cumpăra ceva fake-uri din Obor și ai pretinde că sunt Dolce & Gabanna. E vreo problemă să zici că e metis sau nu e de rasă?  Dacă nu e de rasă, nu mai merită iubirea și atenția noastră? Sau e musai să o facem "de rasă" ca să avem cu ce ne făli?

Ca să îți explic mai bine importanța pedigree-ului chiar și atunci când cumpărăm un animal doar pentru companie, îți voi da următorul exemplu.

[ http://img.photobucket.com/albums/v332/orientale/dogs/teck.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Cățelușul din imagine aparține unei cunoștințe. Dacă te-aș întreba, dacă este un cățel de rasă, probabil îmi vei spune că da, este un teckel. Doar seamănă așa de bine, nu? Adevărul este că provine dintr-o mamă care seamănă cu teckelul (dar nu știu cât de pur, căci nici ea nu avea acte), iar tatăl... un cățel mic, blănos, cu prognatism inferior (ceea ce se numește prin popor "pichinez" :lol: ). Cățelul a moștenit, evident, în mare, trăsăturile mamei, dar având în vedere faptul că tatăl nu avea nimic în comun cu rasa teckel, mai poți afirmă că acest pui este teckel? Sau că este de rasă? De aceea spuneam că doar pedigree-ul (arborele genealogic în care sunt trecuți strămoșii pe câteva generații) îți poate oferi o garanție că ai un animal de rasă.

Referitor la întrebarea ta: în momentul în care achiziționezi un pisoi de la un crescător responsabil, stabilești clar ce fel de pui te interesează și anume doar pentru companie, pentru expoziții si reproducție sau un show neuter (adică un exemplar sterilizat sau care urmează să fie sterilizat, dar de la care ai pretenția să și câștige la expozițiile feline). În cazul în care dorești pisoiul fără a avea intenția de a-l reproduce, există 2 variante: fie primești pisoiul gata castrat (dacă vârsta o permite deja), fie îl primești necastrat cu înțelegerea de a-l castra când împlinește X luni. Eu de exemplu dau toți pisoii doar cu contract, iar în cazul unui pui fără drept de reproducție cumpărătorul se angajează să castreze pisoiul până la vârsta de 10 luni. Îi eliberez pedigree-ul doar după ce îmi prezintă o dovadă scrisă emisă de un medic veterinar autorizat care să ateste faptul că pisoiul respectiv a fost castrat.

#11
citronelle

citronelle

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,536
  • Înscris: 10.10.2009

 peterbald, on 8th July 2010, 21:36, said:

...


Atata timp cat animalul ala prezinta toate elementele caracteristice unei rase nu vad de ce nu as spune ca e rasa respectiva. Da, ca sa fii sigur ca se mentin toate caracteristicile rasei trebuie sa ai pedigree, dar daca il iei doar de companie, daca seamana eu zic ca e destul, mai ales ca e posibil sa n-aiba pedigree pentru ca pe stapani nu i-a interesat actul ala.  
  
Referitor la castrarea puilor din crescatorii, ma intereseaza care este rationamentul pentru care ii castrezi sau obligi noul stapan contractual sa ii castreze? Poate omul n-are chef sa-l duca la expozitii si nici sa-si faca crescatorie, dar in schimb poate doreste un animal sa-i tina companie celeilalte pisici care o care,eventual sa se si imperecheze, sa obtina un fel de bengalo-norvegiana de padure-pisica de sant, pe care s-o iubeasca la fel ca pe celelalte.

#12
charme

charme

    the same

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,432
  • Înscris: 14.09.2008

 citronelle, on 8th July 2010, 23:04, said:

Atata timp cat animalul ala prezinta toate elementele caracteristice unei rase nu vad de ce nu as spune ca e rasa respectiva. Da, ca sa fii sigur ca se mentin toate caracteristicile rasei trebuie sa ai pedigree, dar daca il iei doar de companie, daca seamana eu zic ca e destul, mai ales ca e posibil sa n-aiba pedigree pentru ca pe stapani nu i-a interesat actul ala.


chiar nu vezi diferenta, nu?  :console:

#13
peterbald

peterbald

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 327
  • Înscris: 27.06.2008

 citronelle, on 8th July 2010, 23:04, said:

daca seamana eu zic ca e destul, mai ales ca e posibil sa n-aiba pedigree pentru ca pe stapani nu i-a interesat actul ala.

Dacă pe proprietari nu i-a interesat "actul ăla", probabil că nu i-a interesat nici dacă exemplarul cu care își împerechează animalul este de rasă pură, nici dacă are vreo boală ereditară sau probleme de comportament. Necunoscând strămoșii respectivului animal nu ai nicio garanție că este de rasă. Vezi exemplul de mai sus cu puiul acela de pseudo-teckel. Mai clar de atât nu cred că pot să îți explic.


 citronelle, on 8th July 2010, 23:04, said:

Poate omul n-are chef sa-l duca la expozitii si nici sa-si faca crescatorie, dar in schimb poate doreste un animal sa-i tina companie celeilalte pisici care o care,eventual sa se si imperecheze, sa obtina un fel de bengalo-norvegiana de padure-pisica de sant, pe care s-o iubeasca la fel ca pe celelalte.

Pe mine în schimb mă interesează în primul rând de ce ai face o asemenea tâmpenie? Asta în cazul în care e plin netul și ziarele de pisici metise care sunt date spre adopție sau se află în pericolul de a ajunge pe străzi. Decât să mai contribui la aducerea pe lume a unei generații de corcituri, nu mai bine faci o faptă bună și adopți un metis? În altă ordine de idei, de ce dorința asta de a-ți bate joc de munca de zeci de ani a crescătorilor responsabili, care au investit bani, timp în dezvoltarea unei anumite rase? Adică ei se străduiesc să mențină puritatea rasei de generații și generații și vii tu și-ți bagi picioarele (scuzată-mi fie expresia) în toată munca lor doar ca să obți un fel de "bengalo-norvegiană de padure-pisică de șanț".

#14
citronelle

citronelle

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,536
  • Înscris: 10.10.2009
Deci, mie Tekel-ul ala imi seamana a tekel. Si daca ar fi sa-mi iau un tekel, unul din acela as lua, in nici un caz rasa pura, mai ales ca am auzit ca sunt predispusi la paralizii ale membrelor. Unul corcit are mai multe sanse sa nu faca paralizii.

Referitor la problema a doua, nu vad de ce o consideri o tampenie. Tu creezi pisici de rasa, pe care le vinzi. Rolul tau s-a terminat dupa ce ai vandut pisoii. Ce face noul stapan cu ei nu este treaba ta, mai ales ca dupa cum ai zis, numai pisicile cu pedigree sunt de rasa, restul nu. Si nu e vorba de batut joc de munca voastra ci de dreptul noului stapan de a decide soarta animalului sau, mai ales cand a platit niste sume deloc mici pentru acesta. Asta ca sa nu mai zic ca mie imi seamna a un fel de drepturi de autor, ii castrati ca nu cumva sa se inmulteasca in afara crescatoriei si sa nu mai aveti cumparatori de rasa pura.

#15
qudatheo

qudatheo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,822
  • Înscris: 06.12.2004
Fratilor, ati luat-o offline si pe aratura!
Merci pt polologhia cu rasele pure si crescatorii cei greu incercati (cinste lor!)... stiam si eu de astea. Nici nu am citit tot ca nu am timp si chef de vorbit discutii... pt ca tu nu ai inteles ce vreau eu
Nu am nevoie de o pisica cu parinti campioni pt ca nu sunt crescator, nu o sa vand eventualii pui, ci o sa ii dau moka la prieteni, rude, doritori!
Bun, hai sa facem abstractie de termenul "bengaleza cu pedigree" si sa zicem ca vreau o pisica asa:
Attached File  bengal_wildkatt7.jpg   153.54K   72 downloadsAttached File  Brown_spotted_tabby_bengal_cat.jpg   44.27K   73 downloadspg]Attached File  fun_weird_amazing_crazy_offbeat_Bengal_Cat_20090717113852186__1_.jpg   38.04K   69 downloadsAttached File  spotted_tabby_bengal_cat.JPG   22.42K   87 downloads_
cat.JPG]
Nu conteaza ce ii scrie in buletin, numai sa arate ca leopardul si la textura si la culoare. Nici norvegienele lu maica-mea nu au buletine de pension, dar nu contesta nimeni ca nu ar fi norvegiene, nu ma intereseaza mai mult, nu ma duc la concursuri cu ele.

PS: Citronelle a inteles destul de bine ce vreau eu. ;)

Edited by qudatheo, 09 July 2010 - 14:04.


#16
Moaca

Moaca

    Mâță leșinată

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,235
  • Înscris: 31.07.2007
Avea bunicul un motan asemanator :) pai atunci tot ce-ti ramane e sa consulti site-urile de adoptii cautand un pisic cat mai apropiat ca aspect. Eventual un metis de bengaleza.

Edited by Moaca, 09 July 2010 - 14:31.


#17
peterbald

peterbald

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 327
  • Înscris: 27.06.2008
I rest my case. Nu e vorba nici de titluri, nu e vorba nici de campioni, e vorba despre ce înseamnă animal de rasă. Dacă voi considerați că puii proveniți de la o norvegiană (rasă pură să zicem, cu acte) și o tomberoneză mai sunt considerați tot norvegieni (pe simplul criteriu că au moștenit de la mamă blana ceva mai lungă), atunci ce să mai zic... mă depășește logica voastră.

Sunt curios pe ce criteriu ai stabilit că "norvegienele" mamei tale sunt norvegiene și nu siberiene sau persane de tip vechi sau ce știu eu ce.

Și crede-mă că am înțeles și eu perfect ceea ce vrei tu, nu doar Citronelle. Încercam doar să îți explic ție și altora conceptul de "animal de rasă" și că ceea ce îți vei lua tu nu va fi o pisică de rasă, ci un metis sau o pisică obișnuită cu un colorit asemănător bengalezei, dar care, în afară de look, nu va avea caracterul sau alte caracteristici specifice rasei. Până la urmă e ca și când aș vrea un Audi negru, dar nu îmi permit, așa că până la urmă mă mulțumesc și cu o Dacia neagră, că doar tot mașină este și tot de culoare neagră... cu puțină imaginație poate chiar și seamănă cu un Audi. :lol: Dar nu voi avea pretenția că este un Audi. ;)

#18
qudatheo

qudatheo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,822
  • Înscris: 06.12.2004
Comparatie penibila ! :ciocan: Unii vorbesc ca se se bage in seama. I rest my case.

Ma inclin si ma retrag.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate