Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Burn-in-ul la OLED-uri

Para de dus

Zgomot masina de spalat noua

Solutie transfer ape murdare
 Inlocuire folie silicon telefon

problema receptie posturi

Memorii USB 3.0 merg doar pe port...

Se modifica numerotarea sectoarel...
 Daikin, ce model sa aleg...

Conectare 2 PC-uri

Nokia sau Motorola

Nu porneste monitorul iar PC-ul s...
 Intrebare centrala Ariston HS Pre...

Mutare contor electric.

Instalare aplicatie speed test pe...

Ce model de cheder este ?
 

Consultanti pentru fonduri europene

- - - - -
 • Please log in to reply
30 replies to this topic

#19
StGermain

StGermain

  RL 118

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,516
 • Înscris: 04.04.2004
Nu poti merge prin acelasi proiect de finantare pana la nivel de abatorizare, sunt doua etape foarte distincte cresterea si abatorizarea.

De fapt, din experienta pe care am acumulat-o cu numerosii clienti carora le-am implementat proiectele ce vizau ferme sau abatoare, itii recomand insistent sa nu  incepi direct cu ceva mare, mai ales daca nu tine de profesia ta.
Realizeaza o investitie careia sa ii poti face fata si pe care ulterior o vei putea dezvolta in aval sau amonte tot printr-un proiect de finantare.
Hai sa programam o intalnire, convoc si tehnologul pe industrie alimentara, din discutia cu noi te vei lamuri mult mai repede decat o faci dpe cont propriu

#20
porphyrogenitus

porphyrogenitus

  priveste profund

 • Grup: Validating
 • Posts: 23,297
 • Înscris: 30.10.2005
Probabil percepi o dimensiune mai mare a afacerii decat este in realitate. Nu este un "abator" in sensul clasic al cuvantului. Este un atelier format din 4 incaperi cu o medie de 15 mp fiecare pe structura din metal si inchideri cu panouri termoizolante. Din calcul, acest atelier reprezinta costul cel mai mic din toata "sandramaua".

Vestea proasta este ca TVA-ul nu este cheltuiala eligibila si asta inseamna ca la un buget estimat de 250.000 euro (manopera si achizitii), TVA-ul reprezinta 24%, adica 60.000 euro. Adica, mai franc spus, am nevoie de cash 70.000 euro (bani pe care nu-i am...bineinteles).

Atentie pt. alti doritori. Textul de pe apdrp.ro poate fi inselator

Quote

Fondurile totale alocate Măsurii 112 prin FEADR sunt de 337.221.484 euro din care:
contribuția Guvernului României – 20% și contribuția Uniunii Europene – 80%.
Practic, guv Ro da cu o mana si-ti ia cu cealalta prin TVA...adica o alta bagatela.

Fara sa-mi cultiv in regie proprie pamantul, sa-mi cresc cu furajele mele animalele si sa le abatorizez in regie proprie, afacerea nu este profitabila...este doar o alta "carpeala". Am ajuns intr-un punct relativ mort pt. care trebuie sa caut solutii.

Creditul bancar iese din discutie dat fiind ca un credit de 70.000 euro mi-ar anula orice bruma de profit pe o perioada de 5 ani (cel putin)...daca as lungi perioada de creditare, jumatate din profit tot nu mi-ar asigura un trai decent.

Edited by gugutata, 17 August 2010 - 10:16.


#21
StGermain

StGermain

  RL 118

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,516
 • Înscris: 04.04.2004
Este mai important sa te focalizezi pe o singura activitate dintre cele enuntate de tine, si pe care sa o faci la capacitate mai ridicata, decat sa faci "cate putin din fiecare". Este efortul mult mai mare din partea ta, si cu siguranta profitul va fi redus sau inexistent. Fiecare ferma de productie presupune o capacitate minima pentru a putea functiona si a-si scoate cheltuielile, la fel fiecare structura de procesare, etc etc.

Majoritatea structurilor de care vorbesc se axeaza fie pe productie, fie pe industrializare, fie pe distribuirea catre consumatorul final, insa fac asta la o capacitate mai ridicata, si focalizandu-si toate resursele pe activitatea respectiva. Nu sunt carpeli, sunt afaceri profitabile de cele mai multe ori.

#22
porphyrogenitus

porphyrogenitus

  priveste profund

 • Grup: Validating
 • Posts: 23,297
 • Înscris: 30.10.2005
cred ca am gasit si cei 70.000 euro  :rolleyes: . Zilele astea termin forma de baza a planului de afaceri. Sunt iarasi optimist.

Apropo, probabil ar fi mai bine sa postez pe aria agricola dar intreb si aici;
- "Care sunt subventiile la 1 ha de porumb si 1 ha de grau de la stat-UE?"
- "Exista subventii la motorina? Daca DA, care este valoarea lor si ce limite exista?"


View PostStGermain, on 19th August 2010, 11:17, said:

Este mai important sa te focalizezi pe o singura activitate
Inteleg perfect ce spui si in mare parte ai dreptate dar "defectul" profesional este ca suntem oameni multitasking. In calitate de project manageri si de contractori generali suntem invatati sa luptam pe mai multe fronturi simultan. Am convingerea ca daca un plan este bine gandit si il respecti 5 ani, poate chiar si mai mult, te poti "mula" pe mai multe activitati marunte.

Intrebare: Este eligibila achizitia de echipamente si utilaje SH?

Edited by gugutata, 19 August 2010 - 15:36.


#23
StGermain

StGermain

  RL 118

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,516
 • Înscris: 04.04.2004
Echipamentele trebuie sa fie noi, sa fie produse in UE si se pot cumpara cu toata contravaloarea lor sau prin leasing, cu conditia ca leasingul sa fie finalizat pana la ultimul dosar de plata depus. Comisioanele si taxele aferente leasingului nu sunt eligibile, se suporta din surse proprii.

#24
porphyrogenitus

porphyrogenitus

  priveste profund

 • Grup: Validating
 • Posts: 23,297
 • Înscris: 30.10.2005
In viata e bine sa belesti ochii cat cepele cand citesti un contract sau un indrumator.  :deadtongue:

Pe masura 123 intitulata: Creșterea valorii adăugate a produselor agricole și forestiere care ma interesa pe mine, valorile fondurilor alocate sunt de 80% ue si 20% ro...dar la pag 17 din ghid lucrurile prin "substanta" si claritate  :death: , adica

Quote

Prin Măsura 123 se pot acorda beneficiarilor eligibili și selectați fonduri nerambursabile în procent de până la 50%, fondurile acordate reprezentând cofinanțarea publică (raportată la valoarea totală eligibilă a proiectului) la care trebuie să se adauge cofinanțarea privată

Ce concluzionez din toata povestea?!

Daca ai un proiect de 100.000 euro, primesti fonduri nerambursabile de 50% din valoarea eligibila. Dat fiind ca TVA-ul nu este eligibil si el reprezinta aprox 1/4 din totalul de achizitii, deduc de aici ca valoarea fondurilor nerambursabile este de aprox 35% euro din valoarea totala a proiectului, restul reprezentand aport propriu.

Sa ma ierte domn Boc dar programul asta este facut cu dedicatie pt. membrii bogati ai uniunii, nu pt. "prapaditi" ca noi.

Ca sa fac o afacere si eu si neamtul avem nevoie de aceleasi sume de bani pt. ca un tractor costa la mine cat costa si la el, singura problema nu este neamtul, el saracul fiind baiat harnic si serios. Problema sunt eu pt. ca efortul financiar pt. un roman de a finanta 65% dintr-un proiect este mult mai mare decat pt. un neamt.

Realizarea unui program cu aceeasi parametri pe tot cuprinsul UE atunci cand exista o diferenta clara de bogatie intre membri, inseamna ca cel care profita dintr-un astfel de program este cel bogat.  :death:

#25
StGermain

StGermain

  RL 118

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,516
 • Înscris: 04.04.2004
Nu ne intereseaza din ce este compusa partea de 50% nerambursabila. Ca e si de la guvern sau numai de la UE, etc.

TVA-ul este neeligibil din motive cat se poate de simple: fondurile derulate prin FEADR (si nu numai) sunt destinate mediului privat, si nu guvernului. TVA-ul eligibil ar fi insemnat ca din fiecare proiect 24% sa mearga direct in visteria statului.

Mai mult decat atat, dvs chiar daca achitati acel TVA aferent (presupunand ca vei avea furnizori interni) il puteti recupera de la finante prin rambursare de TVA sau il lasati sa se reduca singur de-alungul desfasurarii activitatii. El devine eligibil prin proiect daca dvs nu sunteti platitor, dar nu cred ca va convine sa achitati un TVA pe care apoi sa nu il percepeti de la clienti.

Altfel, puteti solicita oferte de la furnizori externi, din UE, carora nu le platiti TVA pentru bunuri/servicii/constructii.

Edit: oricum dvs pentru inceput trebuie sa aveti disponibilitati mai mari de 50% pentru a suporta sistemul decontarii cheltuielilor deja efectuate.

Edited by StGermain, 24 August 2010 - 09:56.


#26
porphyrogenitus

porphyrogenitus

  priveste profund

 • Grup: Validating
 • Posts: 23,297
 • Înscris: 30.10.2005

View PostStGermain, on 24th August 2010, 10:54, said:

Edit: oricum dvs pentru inceput trebuie sa aveti disponibilitati mai mari de 50% pentru a suporta sistemul decontarii cheltuielilor deja efectuate.
Da...similificat spus am nevoie de capital tampon. Imi facusem iluzii ca trimit factura prin curier la agentie si fac ei plata pt. mine  :yawn:

Mai rumegam.

#27
m5power

m5power

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 53
 • Înscris: 07.11.2008
Eu sint un beneficiar al Fondurilor Europene de Dezvoltare.
In primul rand vrea sa va spun ca nu am dat 1 cent spaga. Dar situatia e mai complexa decat o prezinta diversi consultanti mai sus. In putine cuvinte eu am depus un proiect de aprox 300k euro, prin FEADR masura 312 "Sprijinirea microintreprinderilor din mediul rural" afacere start-up " prestari si servicii de mecanizare agricola"valoare eligibila 289000 euro, val rambursabila 198860 euro.
Durata de la depunerea proiectului pana la implementare si plata 1 an si 2 luni. In faza de implementare, noiembrie 2010-full criza, bancile au hotarat ca proiectul, fiind pe o firma start-up, era nebancabil chiar daca semnasem contractul de finantare cu UE unde scria limpede ca se ramburseaza 70%, in consecinta am convins banca astfel : ipoteca cash colateral din firma mea principala(agricultura) aprox 60% din val proiect , 1 apratament, utilajele care urmau a fii cumparate in valoare de  289000 euro + Fondul de Garantare a Creditului Rural pt o supragarantare de 50 %. Deci foarte important garantii lichide si ipotecare de 150 %, bancii ii convenea de minune sa ma impiedic si sa ma declare default.
Astfel de lucruri sint insa normale in sistemul bancar romanesc constituit in mare parte din Grivei care au invartit doar terenuri supraevaluate, si imobiliare. Cand au m-au vazut pe mine din agricultura cum le explic cu fondu european si ca UE ma obliga intai sa cheltuiesc 100%, sa ma verifice si sa ma aprobe cum i-am cheltuit pt ca apoi sa primesc 70%, li s-a parut mult prea complex vis-a-vis de hai sa rostogolim un 1 milion de euro pe un bloc in camp.
In concluzie, se pot accesa fondurile europene dar aveti nevoie de ajutor divin, informatii si rabdare.

#28
vas_flaviu

vas_flaviu

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 7
 • Înscris: 10.04.2009
Buna.
Avand un spatiu intr-o zona cu vad comercial, m-am hotarat sa accesez fonduri europene in vederea unei sali de fitness si bodybuilding.
As vrea sa stiu daca acest domeniu e eligibil pentru a accesa vreun program, si care ar fi cel mai avantajos.
Va multumesc

#29
lauricu

lauricu

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1
 • Înscris: 04.09.2009

View Postvas_flaviu, on 26th March 2011, 15:35, said:

Buna.
Avand un spatiu intr-o zona cu vad comercial, m-am hotarat sa accesez fonduri europene in vederea unei sali de fitness si bodybuilding.
As vrea sa stiu daca acest domeniu e eligibil pentru a accesa vreun program, si care ar fi cel mai avantajos.
Va multumesc
FEADR, masura 312

#30
otilialzr

otilialzr

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 17
 • Înscris: 25.03.2009
Puteti gasi mai multe informatii si chiar consultanta pe site-ul eComunitate.ro

#31
Iulia_R_D

Iulia_R_D

  New Member

 • Grup: Junior Members
 • Posts: 20
 • Înscris: 30.01.2018
Buna ziua, a lucrat cineva cu Goodwill Consulting sau Reiden Business Consulting? Poate cineva sa imi recomande o firma serioasa care scrie proiecte ( as prefera o recomandare de la cineva careia i s-a aprobat proiectul.
Va multumesc anticipat

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate