![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Cinque Terre
Last Updated: Jan 13 2023 10:49, Started by
stlx
, Jul 02 2010 22:20
·
3

Posted 18 December 2022 - 14:33

Max, Cinque Terre sunt 5 sate: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza si Monterosso al Mare. Fiecare dintre ele are gara. Cu autobuzul nu stiu daca/cum se piate ajunge, soseaua care intrucatva “le leaga” nu le chiar leaga, trece pe undeva prin spatele lor.
Studiaza un pic amplasarea lor pe Google Maps. Noi le-am alocat 2 zile dar am facut si drumetii intre sate si am si stat jos sa mancam. Daca stati in Florenta puteti sa le alocati o zi: de exemplu mergeti si lasati masina intr-o parcare in La Spezia si de acolo luati un Cinque Terre card pe o zi care va permite sa va miscati cu trenul intre ele nelimitat. Exista si posibilitatea de a te misca cu vaporasul intre ele dar noi nu am fost. Cinque terre card: https://www.cinquete...nque-terre-card Edited by mdt, 18 December 2022 - 14:34. |
Posted 18 December 2022 - 20:19

Deplasarea o vom face, cu autoturismul personal. Am alocat 2 zile vizitării Florenței.Am dori sa ajungem si la Cinque Terre. Cum ar fi mai indicat sa ajungem la Cinque Terre? Cu trenul sau autobuzul?Cât timp ar trebui alocat vizitării locației Cinque Terre? Edited by zuv, 18 December 2022 - 20:20. |
Posted 18 December 2022 - 20:29

Da, e cam departe. Dar veti putea "bifa" rezonabil macar 3 dintre ele.
Sa plecati devreme, sa luati biletul ala de tren valabil cu urcari si coborari. E greu si cu parcarea in Spezia, dar gasiti pe strazile de pe langa Centrale. In alta ordine de idei, recomand o zi la San Gimignano. |
Posted 18 December 2022 - 23:09

Monterosso al Mare e cred ca singurul in care chiar ai ce face. Are plaja, restaurante, magazine, etc.
Vernazza e atat de mic incat il vizitezi in 15minute, e o strada de 450m si cateva alei care in total nu cred ca fac 500m. Deci in Vernazza nu cred sa ai mai mult de 1km ca sa parcurci orice colt din sat. Manarola e putin mai mare decat Vernazza, e mai mult spatiu si poate nu asa multa lume. Practic aici sunt 3 strazi de vreo 500m fiecare. Corniglia si Riomaggiore nu le-am vazut, dar din celelalte trei consider ca daca nu stai sa faci poza la fiecare butic poti restrange vizita la 2h in total pt Vernazza si Manarola cu tot cu drumul dus-intors si la Monterosso poti sta oricat vrei, chiar si o zi pt plaja, poti manca, etc. |
Posted 19 December 2022 - 08:45

Cam departe punctul de plecare. GMaps spune ca faci vreo 2 ore pana in La Spezia Centrale. De acolo poti lua tren. Daca pui 2 ore pentru fiecare satuc... rezulta 10 ore doar pentru vizita in sine.Greu pentru o singura zi... Eventual, poti renunta la Monteroso al Mare, cel mai putin spectaculos. din punctul meu de vedere. Nu cred ca vom avea nevoie de 2 ore, pentru fiecare sătuc.Exact cât timp vom consuma, vedem la final.Nu ne-am propus sa facem consumație în toate localurile din acele localități și nici sa inspectam si fotografiem fiecare clădire, din toate unghiurile posibile, din acele localități.Dar nici sa le traversam cât mai rapid posibil, doar pentru a le trece la palmares. Edited by max_01, 19 December 2022 - 08:59. |
Posted 12 January 2023 - 23:33

Ziua 7. Partea a II-a. ...Mai aveam "doar" 1725km pana acasa. Dar surprizele nu au incetat sa apara ![]() Revin imediat. Edited by AdrianHH, 12 January 2023 - 23:33. |
Posted 13 January 2023 - 00:11

Siiiiiii, azi, intr-o dimineata cu soare(sau ploaie, dupa caz, adica azi) , doua recomandate in cutiuta postala
![]() R: Doua amenzi din Lerici. Ca sa ajung din La Spezia spre https://www.google.r...258!4d9.9097475 se pare ca pe ultima portiune, de la SP331 pana la parcare, trebuia sa urmez drumul direct, pe "centura" nu prin oras, pe langa mare. Comunca Lerici "beneficiaza" de ZTL. Am trecut cu nonsalanta pe langa semnul asta(pitit strategic dupa copaci in giratoriu). Da, nu sariti! E mare cat casa dar in giratoriu la volan nu te uiti pe panouri cat alea de reclame. https://www.google.r...!7i13312!8i6656 care cel mai probabil a fost expus(dar nu l-am vazut). In restul anului arata asa(cred) https://www.google.r...!7i16384!8i8192 Prin centrul Lerici-ului arata cam asa(asa mai vazusem semne cand ma documentasem) https://www.google.r...!7i16384!8i8192 Doua zile, doua drumuri, doua amenzi. 75 euro bucata plata in 5 zile sau 105euro bucata in 60 zile sau 180 euro bucata in caz ca nu platesc delocin 60 zile. Din toate lucrurile de care ma temeam : sistemul Tutor, ZTL Bolognia, Pisa, La Spezia, asta chiar a fost prea de tot ![]() Asta e, neatentia se plateste, atentie la neatentie! Edited by AdrianHH, 13 January 2023 - 00:18. |
Posted 13 January 2023 - 10:49

S-au miscat mai repede in cazul tau.
La mine a durat aproape un an pana am primit amenda acasa. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users