Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Retete tataresti si turcesti din Dobrogea
Last Updated: Aug 27 2018 11:12, Started by
Selam
, Jul 01 2010 05:38
·
0
#361
Posted 29 October 2011 - 15:46
kizkulesi, on 27th October 2011, 10:40, said: Intreaba de minuni. Pe cuvant ca nu aveau o denumire tatareasca. Sau poate ma ajuta tatarii de pe topic, poate ei stiu cum se numesc in tatareste. Explica-le cunostintelor ca e un aluat dulce, trecut prin sprit (in forma de castravecior, striat, lunguiet), apoi prajit in ulei si insiropat. |
#362
Posted 19 November 2011 - 10:52
Buna
Caut si eu de catava vreme reteta de mancare de cartofi, aia traditionala de pe la nunti. Mi-am sunat bunica si nici ea nu mai stie cum se face si e taaareee buna. Daca o stie cineva, va rog sa o postati. Plsss |
#363
Posted 20 November 2011 - 22:32
sraluca, on 19th November 2011, 10:52, said: Buna Caut si eu de catava vreme reteta de mancare de cartofi, aia traditionala de pe la nunti. Mi-am sunat bunica si nici ea nu mai stie cum se face si e taaareee buna. Daca o stie cineva, va rog sa o postati. Plsss E o greseala. Tatarii si turcii in general consuma foarte putin cartofi, nu stiu despre ce mancare e vorba. Iar la nunti, nu stiu nici o mancare ce contine cartofi... |
#364
Posted 02 January 2012 - 14:25
kizkulesi, on 26th October 2011, 21:41, said: Buna seara tuturor, De dimineata m-am luat cu lectura si n-am mai avut timp sa continui. Am intrat anul trecut pe forum in cautarea desertului favorit: minuni. Daca ati sti macar 0.009% cat de minunat este acest desert, cu siguranta, Suberekul ar fi detronat de pe lista preferintelor!!!!! Pe bloguri turcesti am vazut o reteta de minuni in miniatura. Nu am incercat-o pt ca imi era evident ca nu se potrivea cu minunile copilariei mele. La scurt timp am avut surpriza sa gasesc minunile de pe blogul turcesc intr-un magazin iranian! Am regasit doar aroma siropului dulce, specifica baclavalelor. In rest erau foarte mici si subtiri, un pic crocante. Am tras concluzia ca in Dobrogea, tatarii au o altfel de reteta pentru ca minunile, din cate imi amintesc si daca puteti sa imi confirmati erau lunguiete, umflate ca niste gogsele, pufoase, iar in interior nu era miez de coca. Asa ca reteta adevarata tot nu o am :(! As fi extrem de recunoscatoare daca mi-ati putea impartasi secretul minunilor... Sau trebuie sa ader la vreo casta secreta? Va multumesc!!!!!! Am uitat de forum, vin si eu dupa un an sa raspund. Minuni ... Nu pot sa te ajut pentru ca nu-mi aduc aminte reteta. Am un unchi cu 4 ani mai mare ca mine (nu l-am vazut de mult timp) care nu stia sa gateasca decat 2 lucruri: CLATITE si MINUNI. Stiu despre ce este vorba, eu am suspectat tot timpul ca in compozitie se pune si gris... Vreau doar sa confirm ca am mancat multe minuni in Dobrogea si sunt foarte bune. De exemplu mie nu-mi plac baclavalele in mod deosebit, dar eram disperat dupa minuni. kizkulesi, m-ai intrebat acum vreo 4-5 luni despre scris si ca ai fi inteles ca sunt bucatar... Nu, nu sunt bucatar, pe atunci detineam un restaurant. Cand a inceput sa mearga bine l-am vandut. Pe bani. Ma intreaba multa lume de ce l-am vandut. Pentru ca asa se fac afacerile - pe bani. Unii aplica o formula si o executa, fac bani din ea. Altii ca mine inventeaza formula si apoi o vand. Cu cat este mai de succes, este mai scumpa. Cat despre scris, am mai scris pe aici http://weekender-rec.../balcanika.html Un an fericit tuturor! |
#366
Posted 19 January 2015 - 15:32
Buna
Stie cineva reteta exacta a acadelelor? Aveam o vecina foarte in varsa care ne rasfata de sarbatori cu acadele dar din pacate a murit. Multumesc anticipat! |
#367
Posted 13 April 2015 - 23:38
Ahhh, ce minuni sunt pe topicul asta. Clar, e periculos sa citesti asa ceva, te poti alege cu un ulcer. ))
Vreau sa va spun ca acum vreo 9 ani am calatorit pentru prima data in Armenia, de unde n-as mai fi vrut sa plec, atat de minunate mancaruri au. Nu voi spune acum despre pelteaua de smochine cu fructe intregi, despre perele confiate umplute cu nuci si arahide, sau despre pasta de nuci cu carne si verdeturi pentru mic dejun, despre coastele de berbecut sau despre pestii cu mirodenii orientale pe care ni le-au gatit armencele. Dar o sa va scriu un rand despre "sarmalele" lor", care sunt dumnezeiesti si pe care le-am "comandat" si mamei mele dupa ce m-am intors. Armencele au adus sarmalele la masa intr-o oala obisnuita de lut. Insa cand au inceput sa serveasca in farfurii, am ramas uimit: in aceeasi oala erau sarmale in frunze de varza, sarmale umplute in ardei, sarmale in dovlecei minusculi si sarmale in vinete mici foarte tinere. Toate fierte impreuna, in aceeasi oala. Rezultatul e ametitor: o simfonie de gusturi cum rar poti savura. Evident au fost servite cu verdeata tocata deasupra (patrunjel sau coriandru verde). Indata ce m-am intors in romania, am rugat-o pe mama sa gateasca si ea ca armencele. E mai mult de lucru cu pregatirea mancarii, dar va recomand sa incercati. Sunt curios daca si turcii au acest obicei de a combina sarmalele, sau e doar o traditie armeneasca. LE: @Selam, felicitari si multumiri pentru posturi si retete! Edited by Rao633, 13 April 2015 - 23:41. |
#368
Posted 27 January 2017 - 20:42
Bună seara. Gastronomia tătărească este fascinantă de-a dreptul. Din câteva materii de bază rezultă o varietate de produse și o multitudine de variante (mod de preparare, de servire, forme, dimensiuni diferite).
Aș avea câteva întrebări legate de cultura hranei la tătari: 1. Există diferențe între gastronomia tătarilor crimeeni și nogai? (ca denumire, compoziție, context de preparare și servire etc.) 2. Există mâncăruri specifice fiecărei pomeni (1-7 zile, 39, mai ales a celei de 52 zile, 100 zile etc.), pe lângă cele tipice (șerbet, halva)? 3. Se mai păstrează unele obiceiuri la construirea unei case, de ex. când se cocea mayli kalakay, care se rostogolea prin șanțul fundației pentru belșug? 4. Ce se prepara / se prepară la botez, nuntă, Hidirlez / Kidirlez? 5. Cum se realiza sacrificiul de Kurban? Se foloseau anumite organe de la animalul sacrificat de Kurban ca leac? |
#369
Posted 03 February 2017 - 16:21
Rao633, on 13 aprilie 2015 - 23:38, said:
Ahhh, ce minuni sunt pe topicul asta. Clar, e periculos sa citesti asa ceva, te poti alege cu un ulcer. )) Vreau sa va spun ca acum vreo 9 ani am calatorit pentru prima data in Armenia, de unde n-as mai fi vrut sa plec, atat de minunate mancaruri au. Nu voi spune acum despre pelteaua de smochine cu fructe intregi, despre perele confiate umplute cu nuci si arahide, sau despre pasta de nuci cu carne si verdeturi pentru mic dejun, despre coastele de berbecut sau despre pestii cu mirodenii orientale pe care ni le-au gatit armencele. Dar o sa va scriu un rand despre "sarmalele" lor", care sunt dumnezeiesti si pe care le-am "comandat" si mamei mele dupa ce m-am intors. Armencele au adus sarmalele la masa intr-o oala obisnuita de lut. Insa cand au inceput sa serveasca in farfurii, am ramas uimit: in aceeasi oala erau sarmale in frunze de varza, sarmale umplute in ardei, sarmale in dovlecei minusculi si sarmale in vinete mici foarte tinere. Toate fierte impreuna, in aceeasi oala. Rezultatul e ametitor: o simfonie de gusturi cum rar poti savura. Evident au fost servite cu verdeata tocata deasupra (patrunjel sau coriandru verde). Indata ce m-am intors in romania, am rugat-o pe mama sa gateasca si ea ca armencele. E mai mult de lucru cu pregatirea mancarii, dar va recomand sa incercati. Sunt curios daca si turcii au acest obicei de a combina sarmalele, sau e doar o traditie armeneasca. LE: @Selam, felicitari si multumiri pentru posturi si retete! La armeni, se numesc Tolma, este vorba de o categorie de preparate constand in diverse legume si fructe umplute cu carne, amestecuri de legume, linte etc sau carne tocata condimentata, orez, bulgur, legume tocate invelite in frunze de vita sau varza...mere si gutui umplute cu carne cu caise uscate si curmale printre ele. La majoritatea mancarurilor de presara deasupra coriandru verde (Kintz) se mananca fecvent alaturi de alte verdeturi locale alaturi de branza si rosii invelite intr-o lipie Lavash, un gen de Shaorma vegetala. Legumele si fructele au gust mai bun in Armenia pentru ca solul este vulcanic, este foarte bogat in minerale dar, si in Romania au gust destul de bun. Pelteaua de care vorbiti, este facuta din melasa de struguri sau dude si amidon, poate fi gasita si sub forma unor suluri(Rojik) in diverse culori formate din mieji de nuca pusi pe ata si acoperiti cu aceasta pasta intarita. |
#370
Posted 26 July 2018 - 14:55
kizkulesi, on 27 octombrie 2011 - 09:40, said:
Intreaba de minuni. Pe cuvant ca nu aveau o denumire tatareasca. Sau poate ma ajuta tatarii de pe topic, poate ei stiu cum se numesc in tatareste. Explica-le cunostintelor ca e un aluat dulce, trecut prin sprit (in forma de castravecior, striat, lunguiet), apoi prajit in ulei si insiropat. Le zice: Tulumba tatlisi (inclusiv rețeta). Poftă bună! [ https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bb/Tulumba_with_kaymak_and_pistachio.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] La deserturi de casă, sunt încântat de Sütlaç. [ https://i.imgur.com/Nzjx0Vf.jpg?1 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/t6DdadcNUlw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
|
#372
Posted 27 July 2018 - 08:46
Și pe voi, asemenea!
Mantî - rețeta în engleză. [ https://i2.wp.com/loveantalya.com/wp-content/uploads/2016/05/DSC_0981.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Afiyet Olsun. Fiind meticuloase, implică socializare. [ https://i1.wp.com/loveantalya.com/wp-content/uploads/2016/05/madlavning-We-can.eu_.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] E vină la voi, stârnit pohta la ghiaur, suferim acum. |
#373
Posted 27 July 2018 - 09:23
Am mâncat, făcute de mama prietenei mele turco-tataroaice! Ia sa ii zic sa vina si ea aici
|
#374
Posted 30 July 2018 - 12:01
Ghiaur falafel ghiftuit estem…
[ https://thumbs.gfycat.com/SociablePoliteImago-size_restricted.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#375
Posted 02 August 2018 - 19:59
Eu nu mai am curaj sa intru pe topicul asta daca nu am matul plin.
|
|
#376
Posted 19 August 2018 - 13:53
[ https://nasilist.com/wp-content/uploads/2018/03/bisi-nasil-yapilir-nasilist.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
There is a dessert called bişi taste very nice. Here's the recipe https://nasilist.com...-nasil-yapilir/ |
#377
Posted 20 August 2018 - 09:35
nasilci, on 19 august 2018 - 13:53, said:
[ https://nasilist.com/wp-content/uploads/2018/03/bisi-nasil-yapilir-nasilist.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] There is a dessert called bişi taste very nice. Here's the recipe https://nasilist.com...-nasil-yapilir/ Pai astea nu sunt gugosi obisnuite? |
#378
Posted 27 August 2018 - 10:47
Iar sütlaç, că bun estem!
[ https://pbs.twimg.com/media/DlXnk5wX0AAMvQy.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Alinazik (kebab din piure de vinete afumat cu miel condimentat și iaurt, care este chiar mai delicios decât pare.)… [ https://pbs.twimg.com/media/DlRBEW6W0AAF-fh.jpg:large - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users